|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() ( nie mówię złośliwie, ale szkoda aby pkt zebrać) Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-23 o 17:14 |
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już wiem dlaczego wczoraj się mnie pytała lekarka jaką religię wyznaję:P a tak się zdziwilam i sobie pomyślalam po co jej to:P |
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę o Ladanseuse i mam nadzieję,że u niej wszystko w porządku
|
|
#2374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbyś miała usg to napisz jak tam jeju mnie tak ciekawi temat bliźniąt, jak to tam wygląda jak one tam siedzą sobie heh no i jak Ty to przeżywasz, pisz czasem może jakieś zdjęcia byś miała to pokaż ![]() Cytat:
przykro mi że jednak znów coś nie tak a był z Tobą na usg? może spróbuj go wziąć na najbliższę może wtedy poczuje że faktycznie nosisz w sobie jego dziecko i jakoś bardziej do niego to dotrze (ja tak planuje właśnie z moim, bo też coś tak nie bardzo jest w to wkręcony ) jak mojemu TZ mówiłam o swoich uczuciach, że brakuje mi go takiego jak kiedyś i czułości i troche jego zaangażowania w ciążę, dziecko to mi powiedział, że on pierwszy raz jest w takiej sytuacji, no sorry a ja który? ale trochę się poprawił ostatnio po tej rozmowie, zobaczymy jak to dalej będzie, dlatego też strasznie marzę o córce, bo wiem, że on chce córeczkę tatusia i boję się że przy synku nie byłby tak blisko, niby on twierdzi że nie, że z syna też się będzie cieszył i to bardzo bo przy domu, przy garażu czy aucie taki mały szkrab by z nim coś majstrował, ale jakoś tak sobie myślę o tej córeczce, no zobaczymy, głowa do góry i u mnie i u wszystkich!
|
||
|
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Od godziny męczy mnie paskudna zgaga
a jadłam na obiad płatki z mlekiem, a mleko powinno mieć chyba efekt odwrotny..![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widac zgrabne mieszkanko malego obywatela ![]() Cytat:
a jak ci wyszla glukoza? bo ketony w moczu to tez od niej. Cytat:
Cytat:
ja w 13 tc na czczo mialam za wysoko i dostalam skierowanie na OTTG 75g i znowu na czczo za wysoka, po obciazeniu spoko wiec tak czy siak skierowanie do poradni diabetologicznej i walcze z dieta tak wiec sluzy to wczesnemu wykrywaniu cukrzycy, chociaz ta zazwyczaj moze pojawiac sie w polowie ciazy lub pod koniec, a jednym z symptomow moga byc rowniez ketony w moczu.myslalam ze dziewczynka, ale kazdy kto mnie widzi mowi ze bedzie chlopak heh. na usg tez dzidzia wyglada jak chlopak, wiec juz sie przyzwyczajam do tej mysli mam nadzieje ze dowiem sie w poniedzialek kto tam sie kryje.Cytat:
wiec tez taka chlopska ![]() dziewczyny pedzicie jak szalone! a ja od srody wyjeta z zycia, bo tz wczesniej wrocil, a to jezdzenie po sklepach za kaflami do lazienki, a to szkola w piatek i dzisiaj. na szczescie juz koniec, moge odpoczac bo jeszcze poprawke z rachunkowosci finansowej dzis mialam. ja pierdziele ja mam w tej ciazy takie kompletne zacmienie umyslu ze pierdziela mi sie najprostsze rzeczy! wiedzac co gdzie ma byc na jakim koncie, powalily mi sie strony, no jak tak mozna? ![]() z przyjemnosci, to plytek nie wybralismy, ale kupilismy kabine, brodzik i deszczownice, wiec polowa sukcesu
|
|||||
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
bajka dzięki za odp.
Glukoza 88 na czczo ( ta taka podstawowa). Czyli w normie- chociaż może i jakaś wysoka jak na czczo
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-03-23 o 17:50 |
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiec te ketony mozliwe ze jak ktoras miala, przez glod no ale to wszystko lekarz powie
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze mojego tż nie ma juz ponad 3 godz a siostra mieszka 4 km od nas
Tel zostawił w domu.....chyba go normalnie ![]() ![]() ![]() j ak wróci!!!!!BTW właśnie wcinam sałatke grecka pyszotaaaaaaaaaaaaaa!!! !!!!!!!!!![]() ![]()
|
|
|
|
#2381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko jedno okno do umycia w swoim pokoju, bo nie mieszkamy sami i reszta mnie nie interesuje w obecnym stanie. Myślę, że jak jedno okno umyję to nic mi się nie stanie a i tak nie wiem kiedy to zrobię, bo zimno jak fiks. Małża w tym czasie zaangażuję do innych prac Mi się nie podoba takie nadawanie imion po rodzicach. Jak dla mnie Natalka ładniejsze niż Elizka. Ja też bym chciała dziewczynkę, bo u nas dookoła same chłopy. Mama i teściowa też mi sugerują, że cieszyłyby się z wnuczki. Czuję presję ![]() Cytat:
![]() Długo trzymacie to w tajemnicy. U nas powiedzieliśmy najbliższym i oni przekazali dalej. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa, a nie możesz do tej siostry jego zadzwonić? Ja miałam sałatkę wczoraj. I tez była pyyyyyyyyyyyyyyycha!
Jakies dobre warzywka się nam trafiły... Dżizas, siedze z plastrem apap ice na czole...
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Wcinam kiszoną kapustę xD
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh to te hormony pewnie.No co do angażowania to może faktycznie, on sam chyba nie wie o co pytać i o czym gadać ![]() muszę pewnie wyluzować
|
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane.Musze Was zaraz nadrobic.Dzis wogole nie mialam czasu by usiasc do kompa.Najpierw sprzatanie do pozniego popoludnia a pozniej Tz zabrał mnie na lody i bilarda-kochany
Pokaze Wam brzusio z dzis
|
|
|
|
#2388 | |
|
Raczkowanie
|
o, to daleko. ale i tak macie tam cieplej niz u nas...
Cytat:
raz tam byłam ![]() kto wie, moze z naszymi Bąblami sie gdzies spotkamy
|
|
#2389 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest po prostu chamem i gnojem. Kazałam mu się spakować i wypier** , widocznie nie dociera bo dalej nic nie robi w tym kierunku. Mam dość nie chce mi się nawet pisać co się stało i jak się zachowuje, nie mam sił. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Ślicznie się prezentuje
|
||
|
|
|
#2390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jesteśmy razem 8 lat a w małżeństwie 8 miesięcy. Dogadujemy się bardzo dobrze i chyba nigdy się nie pokłóciliśmy. No może raz. Pasujemy do siebie jak mało kto. Mam nadzieje, że dziecko nas nie "zepsuje" Znam go już tak dobrze, że jego brak zainteresowania mnie nie zaskakuje (podobnie było przed ślubem ), ale uświadamiam go, że musi się bardziej uzewnętrzniać, bo ja tego potrzebuję szczególnie teraz. To taki okres specjalnej troski ciężarnej Nasi panowie na pewno się cieszą, ale widać przeżywają to na swój ułomny sposób. Ten typ tak ma ![]() Cytat:
![]() klaski :ale dzidziol jeden z najstarszych na tym wątku, więc ma prawo ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
Trzymaj się Kochana mimo złości na pewno musi Ci być ciężko ale nie łam się, bo to dla dobra Ciebie i dzieciątka. Jak będziesz potrzebowała się wygadać to możesz na nas liczyć Teraz postaraj się uspokoić i odstresować, żeby dziudziuś zasnął spokojnie.
|
|||
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
policzankaBrzuszek typowo ciążowy
Bomba!
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to jeszcze nic prawie nie widać.. jak się najem, to wystaje, ale rano to praktycznie plaski..---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- papuga mam nadzieje, że on sie w tej chwili pakuje i wypier**la tak jak mu powiedzialas.. |
|
|
|
|
#2393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Ogolnie zasnelam o 17:30 i obudzilam sie o 21. Umylam sie i wracam do spania.
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tz kochany, zazdroszcze lodow
|
|
|
|
|
#2397 |
|
Konto usunięte
|
policzanka - piękny brzuszek
|
|
|
|
#2398 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
U mnie znów poranna pobudka, więc buszuję po necie:
http://m.edziecko.pl/edziecko/56,113...55,Sen,,1.html No własnie, trzeba sie rozpieszczać w ciąży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
hej
słońce mnie obudziło, bo mąż rolety nie zasunął
|
#2400 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez na nogach
A pan mąż szoruje dywan w drugim pokoju BTW zmieniłam wczoraj pościel już na święta nam i Adiemu i dzisiaj musze ją wyprać bo mi tz piwo wylał |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

przykro mi że jednak znów coś nie tak
a był z Tobą na usg? może spróbuj go wziąć na najbliższę może wtedy poczuje że faktycznie nosisz w sobie jego dziecko i jakoś bardziej do niego to dotrze (ja tak planuje właśnie z moim, bo też coś tak nie bardzo jest w to wkręcony 
widać widać
tak wiec sluzy to wczesnemu wykrywaniu cukrzycy, chociaz ta zazwyczaj moze pojawiac sie w polowie ciazy lub pod koniec, a jednym z symptomow moga byc rowniez ketony w moczu.
wiec tez taka chlopska
bo jeszcze poprawke z rachunkowosci finansowej dzis mialam. ja pierdziele ja mam w tej ciazy takie kompletne zacmienie umyslu ze pierdziela mi sie najprostsze rzeczy! wiedzac co gdzie ma byc na jakim koncie, powalily mi sie strony, no jak tak mozna?

klaski :ale dzidziol jeden z najstarszych na tym wątku, więc ma prawo
słońce mnie obudziło, bo mąż rolety nie zasunął