|
|
#31 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Nowy związek -czy za wiele wymagam?
I wygląda na to, że on podobnie. Rozsądek jedno, a emocje swoje. Za wcześnie...
Wiesz, możecie spróbować jak to wyjdzie itd itp, ale to jest dość duże ryzyko, że jedna strona się zaangażuje, a druga stwierdzi że jednak nie, że eks się śni co noc i takie tam. I wcale niekoniecznie to on będzie tą stroną lgnącą do eks, to się może przytrafić obojgu. Ja bym chyba wolała jednak poczekać i się zakochać jak przyjdzie na to pora...
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dziewczyny mnie zjadą, ale zaraz przetrzepałabym mu skrzynkę, smsy i facebook, żeby sprawdzić, czy on rzeczywiście tak jej "nie odpisuje", bo coś mi tu ewidentnie śmierdzi...
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ten związek wydaje się być taki wymuszony. Widać, że nie jesteście sobą zafascynowani, on wciąż wspomina swoją eks, a z drugiej strony uskutecznia jakieś bezsensowne gadki o domu i dzieciach. Mam wrażenie, że Wam obojgu strasznie się spieszy do "poważnego związku zmierzającego do małżeństwa" i brniecie w to na siłę. Coś na zasadzie:"poglądy się zgadzają, plany też, to biorę w ciemno, nieważne że nie ma chemii, fascynacji, uczucia, może z czasem przyjdzie". Niestety, ale tak raczej nie będzie
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do imion dzieci to on pytał jakie lubie , a nie że wybieraliśmy te imiona Ale fakt pytał pod kontem czy nie ma zgrzytu typu że on będzie chciał jakiegoś Antoniego, Stanisława a ja Nicole albo Xaviera
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
no nie wiem ale nawet w żartach rozmowy o imionach przyszłych dzieci po miesiącu czy dwóch znajomości to i tak za szybko coś w sensie, że podchodzę do tego tak samo jakby mi ktoś powiedział po paru tygodniach, że wie, że chce się ze mną ożenić itd. Pomyślałabym, że takie szaleńcze wyznania nie mają dużej podstawy uczuciowej tylko są rzucane pod wpływem zakochania albo, że facet mówi celowo takie rzeczy bo wie, ze dziewczyna się zapatruje poważnie na życie i chce tym samym zapunktować u niej, ale bułoby to dla mnie czymś sztucznym po prostu.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem, co odpisze na Twojego maila..
Tobie oczywiście życzę, abyś trafiła na kogoś kto Ciebie szczerze pokocha bo ostatnio trochę się poobijałaś i chyba wystarczy na jakiś czas rozczarowań..nie chcę tutaj wywoływać wilka z lasu ale i mnie podobne, co poprzedniczkom rzeczy się nie podobają w jego zachowaniu
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że on serio się z niej nie wyleczył. I nie odpisuje (o ile faktycznie nie odpisuje), bo nie chce siebie ranić dalszym kontaktem. Próbuje (może na siłę i za szybko?) ułożyć sobie życie na nowo. Oby nie Twoim kosztem!
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie, facet jest niedojrzały emocjonalnie jako partner. Pozatym, ja mam alergię na facetów którzy źle mówią o swoich ex-parnerach/kach. Do tanga potrzeba dwojga. ![]() |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję Ci. On się nie wyleczył z ex i myślę, że oni do siebie wrócą niestety.... Sam fakt że jeszcze rzeczy nie zabrał od ex.
Za szybko związał się z Tobą i myślę, że jesteś jedynie odskocznią- chwilową...
|
|
|
|
|
#40 |
|
Buc
|
dla mnie nie tak wyglądają początki związku, które tak naprawdę właśnie są najlepsze, najprzyjemniejsze i cud i miód.
u Was jest niepewność, jakieś fochy, jego humory i ogólnie raczej to za różowo nie wygląda. zdecydowanie coś tu nie gra - albo on jeszcze czuje miętę do swojej ex, albo do siebie nie pasujecie i trochę na siłę jesteście albo coś tam jeszcze. rady raczej nie mam, bo ratować tu nie ma czego.
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że słowa szczere, acz gorzkie. Ale że nie będzie nowością jeśli przyzna mi w nich rację. Jednak żebym wybaczyła, ale jest bardzo zmęczony a chciałby się wyspać przed jutrem, więc odpisze mi jutro po zawodach.... I że życzy miłej niedzieli. Ten mail chyba przelał szalę goryczy i pozwolił podjąć decyzję. Napisałam w nim jak przeżywam jego bieg, ex, to co powiedział. Rozumiem że jest późno, nie ma siły pisać poematów. Ale czy nie wystarczyłoby napisanie, że pogadamy o wszystkim i dopisanie dosłownie 3 zdań które by mnie uspokoiły??? Zero empatii, ZERO! |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-03-24 o 11:17 Powód: Literówka |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Tak raczej będzie. Zobaczymy co odpisze.... I kiedy. Ale już mam przygotowaną gadkę / maila w którym mu napiszę co myślę chociażby o praktycznym olaniu mojej wczorajszej wiadomości, wybraniu snu zamiast poświęcenia 5 minut żeby chociaż rozwiać moje niepokoje. Chyba na tyle chociaż mogłam liczyć? Wolał poświęcić nas, moje samopoczucie dla chwili spania...
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Buc
|
Cytat:
wybacz będzie brutalnie - on nie miał czego poświęcać bo was nie ma. gościowi któremu zależy tak się nie zachowuje. i tyle.
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, że związki też takie wybierasz, zamiast tych obciążonych mniejszym ryzykiem... Ale ja mam tak samo.
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie. Rozumiem jakby to odpisanie miało spowodować że w ogóle nie będzie spał. Że nie wiem,ma 2 h na sen.... Ale była 23....biegł o 10.00. No bez przesady ale można było chociaż poświęcić mi chwilę.
Ale może tak miało być. Może to nie przypadek. Łatwiej będzie mi podjąć decyzję. |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbyś podeszła do tego trochę egoistyczniej, to może zanim się z nim związałaś pomyślałabyś ''Teraz chcę trochę spokoju w sercu. Skupię się na pracy.'' W praktyce wyszło tak, że z jednego związku rzuciliście się w drugi, oboje jesteście jeszcze jedną nogą w poprzednim i jak dla mnie, to jest takie coś w stylu "Miotam się po całej gamie emocji, z uporem omijając środek". Pomyśl o sobie. Potrzebujesz rollercoastera? To dopiero miesiąc. Rozstańcie się i poukładajcie swoje sprawy, bo zawsze już będziesz sama siebie porównywać z jego byłą.
|
|
|
|
#55 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z takim mówieniem jest jak z deklaracją: ja już taki jestem. Z każdą jego obietnicą Twoja pozycja w relacji idzie w dół, bo robi się z tego normalka. Nie wchodź w to, przykro, ale to właśnie Ci radzę. I właśnie o to chodzi: jemu pasują komunikaty typu chciałabym by jutro minęło. Bo jeszcze przed faktem to można np. porozmawiać o rozumieniu wierności, które mamy, i to obowiązuje. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Wybacz autorko, ale skoro wolisz "brutalnie" to śmiało napiszę swoje zdanie: nad czym Ty jeszcze rozmyślasz? Dlaczego nadal rozkładasz wszystko na czynniki pierwsze? Zgadzasz się z opiniami koleżanek, dopingują Cię (w sumie to bardzo miłe że chociaż raz, Wizażanki nie popluły jadem), a jednak Ty...nadal czekasz na jakiś e-mail....jakąś odpowiedź, no kurde nie wiem na co jeszcze. Weź się w garść.
Widać jemu nie jest po drodze z Tobą i tyle. Zacznij żyć po swojemu, zajmij sią swoimi sprawami, odetchnij emocjonalnie, a nie, rozkminać co-jak-i-dlaczego, no chyba że piszesz pracę magisterską i potrzebujesz materiału? Edytowane przez Corvette Czas edycji: 2013-03-25 o 02:10 Powód: cholerne literki grrrrrrrrrrrr |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
.
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.