|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
W Poznaniu to chyba bardzo popularny "przesąd" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla teścia za wózek.A mów co tam z tą oszustką? Jak się policja za to zabrała? I coś jeszcze jej grozi?
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() oj to szalenie mile, ze obce babeczki pamietaja i martwia sie nieobecnoscia na "jakims tam forum" mnie tez bylo baaaardzo milo, gdy w szpitalu zobaczylam smsy od Was
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
ta szczupła co na rurze tańczyła
|
|
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
hEJ WAM
ale pędzicie szalone.. 12 część..ploty na całego widzę.![]() też tak mam jak lecą Ugotowani albo Geslerowa to ... aż musiałam sobie hotdoga zrobić ![]() ![]() U nas nic ciekawego, jutro mam wizytę u gina, zaczęliśmy 31 tydzień ![]() Ja dalej buszuję na allegro.. chyba ze 4 paczki kolejne na mnie czekają opracowałam inną taktykę hihi i wyhaczam ciuszki głównie nowe w cenie używanych ![]() a z tą sprzedawcą-oszustem co mi 32 zł za przesyłkę policzył założyłam spór na all..all sie odezwało 2 razy ale nic nie napisało w mojej sprawie. ta sprzedawczyni nawet do mnie dzwoniła i skończyło sie póki co na tym, że za wysyłkę 20zł może wziąć (cóż za obniżka..) plus 6zl za ubranka ale wyjeżdża za granicę i jak wróci to dopiero uregulujemy sprawę. A na te jej ciuszki to już patrzeć nie mogę..5 szmatek a tyle zamieszania. Niby sukienka nowa z Disneya no ale co nerwów mi napruła ![]() buziaki
|
|
|
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo cokolwiek bym zjadła innego niż nudne kanapki z szynką które mam
|
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja posciel chce bawelniana, flanelowych pieluszek nawet nie moge dotknac, bo mnie ten material drazni nie katuj malej, pod flanela musi sie strasznie spac. fuuuj Laurunia bedzie spocona
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smialysmy sie, ze pozbieramy torebki z calego szpitala i bedziemy testowac :P kolezanka stwierdzila, ze napchamy sobie tego do majtek i mozna caly dzien stosowac ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------
|
|
|
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale, dla każdego coś innego![]() bo tylko taką piję
|
|
|
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko franek wysoki
|
|
#2173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cloche a migdałowy też można wmieszać w ten balsam? pół na pół?i mam jeszcze pytanie odnośnie filtra John Masters, na jak długo Ci wystarcza i czy stosujesz go codziennie poza "sezonem" też? Cytat:
cały czas się zastanawiam nad takim przewijakiem, czy to wystarczające rozwiązanie czy lepszy będzie dodatkowo z półkami i na kółkach. Axella, Ty masz miejsce widzę, rozważałaś to?
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Myślisz, że twoja "dziurka" pogniewa się na zwykłą? Taki z niej smakosz?
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo ładne łóżeczko i przewijak z kotkami również ![]() happy- moim zdaniem taki przewijak na łóżeczko w zupełności wystarczy <<nawet jakbym miała miejsce na dodatkową szafkę/komodę z przewijakiem to nie zdecydowałabym się na to. >> a tak czy siak taki przewijak stosujesz tylko kilkaa miesięcy xal- każda część mojego ciała lubi earl graya ![]() |
|
|
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy taką: 24022012072.jpg oczywiście małżo robił Cytat:
ale są 20 razy porządniejsze niż te ze sklepu, idealnie pod wymiar no i środek masz jaki chcesz ![]() Cytat:
Zgłaszasz się jako pierwsza na ochotniczkę?
|
|||
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Dziewczyny ponadrabiam nie wiem kiedy a na razie krótkie info.
1. Dziewczyna od bliźniaków urodziła 2. Mariolce zaczęły odchodzic wody. W końcu 3. Can moja kumpela dziś urodziła w bielańskim jeszcze nie wiem co i jak, dzwonić na razie nie będę ale pamiętam ![]() 4. Znowu miałam jakiś dziwny skurcz jednorazowy Także o. Tyle z nowości. Ludzie się rzucili na odwiedziny w weekend i nawet nie miałam kiedy was podczytac...jakieś streszczenie?
|
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja narazie czekam, bo znajomy otwiera sklep meblowy i może tam kupimy bo dostaniemy rabat ale i tak mi się marzy szafa na wymiar, chyba będe musiała męża przekonać do takiej
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
yyyyyyyyyy, no właśnie raczej nie
No nic, spróbuję. Jak iść na całość to na całość ale raczej jak męża w domu nie będzie Dla niego zostawię masaż ![]() Happy, ja też uważam, że przewijak na łóżeczko to genialne rozwiązanie - tanie, na odpowiedniej dla kręgosłupa wysokości. Potrzebne akcesoria możesz mieć w przyborniku lub na szafce, półeczce obok, jeśli jakąś planujesz
|
|
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
no zastrzyk trochę bolesny ale natychmiastowo pomaga
|
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że z dobrymi wieściami przychodzisz! Brawa dla mamy bliźniaków, wreszcie odżyje biedna! No i trzymam kciuki za Mariolkę, niech rodzi! I mam nadzieję, że z jej dzieciątkiem będzie dobrze...
|
|
|
|
|
#2183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
naprawdę warto, to jest na lata Cytat:
i koło łóżeczka będzie komoda, więc wszystko pod ręką |
|||
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() 2. no to mam nadzieję że z jej maluszkiem będzie wszystko OK
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po mojej dłuższej nieobecności
w końcu mogę siąść do komputera stęskniłam się za Wami ![]() tak bardzo się stęskniłam, że Was oszczędzę i nie będę smęciła jak nie cierpię chorować Widzę, że mam sporo nadrabiania, zaraz spróbuję troszkę poczytać ![]() Widziałam, że koleżanka Aaś od bliźniaków urodziła ![]() Oby z maleństwem Mariolki też było ok ![]() Lecę ponadrabiać chyba, że gdzieś czeka na mnie streszczenie ![]() ----- Aaaa.. zapomniałabym.. Motylku, Ash- dziękuję Wam za smski, bardzo miło mi się zrobiło |
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do szafy to my mamy takie.... gosciu nam robil :P za 2 lata u chlopakow tez zrobimyy - super sparawa
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze do kwoty niecałe 10 tys. (nie pamiętam dokładnie ile czy to niecałe 9 tys czy coś minimalnie mniej niż 10 tys) nie trzeba zgłaszać do urzędu skarbowego, o ile tą kwotę dostajemy raz na 5 lat.. Po drugie każda inną kwotę większa i częstrzą nie musimy opodatkowywać, ale trzeba ją zglosić do urzędu skarbowego jako darowizna.. I jest na to chyba 6 miesięcy.. Po trzecie wstępujący/zstępujacy mogą nam kupić nieruchomość, ale tylko raz w życiu, kolejną trzeba opodatkować.. wiec w sumie lepiej dostawać kaskę
|
|
|
|
|
#2189 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No raczej ![]() ewentualnie można zainwestować w owocowe ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super!Bardzo się cieszę, że miała szczęśliwy finał ![]() Lokatorkę Ci już wymienili ? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Wybiera się któraś jutro na spotkanie dla ciężarówek do katowic?
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

ze niby trzeba dotknąć to też sie w ciąży bedzie?? trza sie ruchać a nie obce brzuchy dotykać:p

dla teścia za wózek.
07.07.2012 

ta sprzedawczyni nawet do mnie dzwoniła i skończyło sie póki co na tym, że za wysyłkę 20zł może wziąć (cóż za obniżka..) plus 6zl za ubranka ale wyjeżdża za granicę i jak wróci to dopiero uregulujemy sprawę. A na te jej ciuszki to już patrzeć nie mogę..5 szmatek a tyle zamieszania. Niby sukienka nowa z Disneya no ale co nerwów mi napruła

ale bym zjadła to ostatnie ciasto
albo cokolwiek bym zjadła innego niż nudne kanapki z szynką które mam
Dała Ci położna jakąś instrukcję??

więc pozostaje gotową kupić, taniej wyjdzie