|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39962036]Normalnie. Usłyszałam, że firmy na mnie nie stać a poza tym "ostatnio się opuściłaś..." No jak mam się nie opuszczać, jak szefowie mają wiecznie pretensje i dostaje się po głowie za ich błędy
![]() Mam jutro rozmowę, we wtorek kolejną... [/QUOTE] To doprawdy bardzo uprzejme z ich strony... Mam nadzieję, że wkrótce znajdziesz ciekawą i dobrze płatną pracę z porządnym szefostwem. ![]()
#4892 |
Zakorzenienie
|
tjaaa, pod most
![]()
#4893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tusia ratę mam 1200, zrezygnowaliśmy z wynajmu na rzecz odkładania na wkład własny i po 3 latach udało się, ale co z tego jak teraz nie stać mnie na remont ![]() U mnie też to było miejsce pierwszej randki a w sumie jej zakończenia, czyli przystanek autobusowy ![]() ![]() A co do zajęć dodatkowych to pamiętam, że w podstawówce chodziłam na angielski i gimnastykę korekcyjną. Z klasą jeździliśmy na basem. Sama wymyśliłam sobie grę na pianinie i taniec towarzyski. Też będę wysyłała swoje dziecko na zajęcia dodatkowe, o ile będzie chciało, ale przede wszystkim chciałabym, żeby spędzało czas na dworze z innymi dzieciakami i uczyło się żyć w grupie a nie przed komputerem w wirtualnym świecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | ||||
Konto usunięte
|
Dzień dobry! Nowy tydzień, nowe ofert, nowe nadzieje
![]() Wiecie co, to była jedna z najgorszych moich nocy... To chyba połączenie PMS, kebaba i mcdonalda ![]() ![]() Na 10:00 dentysta, o 13:00 rozmowa w firmie szkoleniowej. Jak to się okaże telemarketing to ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Oh Szakal, jakbyś spięła poślady to na pewno znalazłabyś wyjście. Znam osoby, które miały słabe dzieciństwo np. ojciec bił, matka zmarła, kasy nie było - słyszy się o takich z resztą w mediach i do czegoś dochodzą swoją ciężką pracą. Ty z tego co pamiętam, nawet nie raczyłaś zrobić kursów darmowych z neta, aby je wpisać w cv... ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Raczkowanie
|
Hej. Mam pytanko
Czy któraś odbyła może jakiś kurs "pomocy księgowej", "kadrowej" lub coś podobnego. Zastanawiam się czy nie iść na takie coś. Koszt to ok 400 zł. Nie wiem czy mi to w czymś pomoże czy przejdzie bez echa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Konto usunięte
|
idź, to jest zawsze dodatkowa wiedza. ja mam parę kursów, wiele one nie zmieniły, a nawet pracodawca tego nie docenił, ale kształcimy się dla siebie, więc ja uważam, że warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39964494]idź, to jest zawsze dodatkowa wiedza. ja mam parę kursów, wiele one nie zmieniły, a nawet pracodawca tego nie docenił, ale kształcimy się dla siebie, więc ja uważam, że warto ![]() A czy ktoś z Warszawy był i może coś polecić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39957092]u mnie jak mieliśmy dwa auta, to ja miesięcznie 400 zł, mąż 800 zł
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- To niech sobie żyją - jak ty masz tak zamiar żyć to proszę bardzo. Sądzę, że większość ludzi, niekoniecznie. ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- [/QUOTE] U mnie w mieście nie zarobisz tyle co w wawie czy poznaniu. Tu normalne są niskie zarobki. Widzę, że patrzysz na wszystko przez pryzmat tylko i wyłącznie Wawy. Polska przecież to nie jest tylko wawa. Ile innych miast jest w Polsce. Przecież wszyscy ludzie- Polacy nie przeniosą się do Wawy, bo i wtedy w Wawie pracy by nie było ![]() W Polsce nie ma dużych zarobków. I to na jakim poziomie żyjemy nie zależy tylko i wyłącznie od nas. Nie zawsze mamy wpływ na nasze zarobki. Dużo ludzi żyje skromnie w Polsce. No może oprócz warszawiaków. ![]() Za nie długo ten wątek przerobi sie w wątek dobrej pracy szukamy na początek, a nie jakiejkolwiek , z w miarę przyzwoitymi zarobkami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Konto usunięte
|
ja bym się nie łapała takich miejsc, które organizują wszystko, bo co jest do wszystkiego, to jest do niczego. najlepsze jest chyba stowarzyszenie księgowych ale to kupa kasy :| jest jeszcze takie jedno miejsce, które się często ogłasza, masz: http://www.gumtree.pl/cp-kursy-szkol...eaturedAd=true
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
I to nie prawda, że w Polsce nie ma dużych zarobków. Popatrz sobie na średnie zarobków i choćby na średnią krajową... Nie zgodzę się także z twoim stwierdzeniem, że "nie mamy wpływu na to ile zarabiamy" czy "nie mamy wpływu na pracę" - nie mamy w stu procentach, ale to każdy z nas ma swoje życie i podejmuje decyzje, związane ze swoją przyszłością. Trzeba szukać rozwiązań póki ma się na to siły i możliwości. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-03-25 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
BAN stały
|
Nie każdy ma oszczędności na wyjazd. Jak wszyscy by wyjechali do bogatszych regionów, to i w tych regionach nie było by pracy. Zrobiłaby się ogromna konkurencja i nawet w wawie było by ciężko o pracę. Gdyby całe podkarapacie, warmia, lubelskie itd przeprowadziło się do wawy, to konkurencja by była znacznie większa i mieszkańcy obecni wawy mieli by więcej konkurentów i trudniej było by im o pracę.
Madzia, która tutaj pisała, że znalazła pracę po pół roku w Łodzi podawała , że ma zarobki najniższa . Łódź duże miasto, a zarobki jak widać duże nie są. W Polsce tyko konkretni specjaliści zarabiają dużo. No i ile trzeba mieć kasy odłożonej, by przez pół roku mieszkać w obcym mieście nie pracując. ![]() W Polsce nie rozwija się gospodarka. Tu jest problem. W Tychach ile osób zostało zwolnionych. Gdzie nagle 1000 osób pracę znajdzie. Tychy należą do aglomeracji śląskiej, która jest duża , a mimo to nawet tu, zwolnienia są. U mnie wmieście 172 osoby do zwolnienia, fabryka do Czech ma być przeniesiona, gdzie ci ludzie pracę znajdą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Konto usunięte
|
Tajkunia - bez urazy, pomyśl o swojej d*** a nie o tym, co będą robić ludzie zwolnieni skądś tam. Co Cię to obchodzi? Pomoże Ci w czymś takie tłumaczenie? Może ja zawiesze poszukiwania pracy, bo wszyscy z miast i miasteczek jadą do Warszawy i zabierają mi miejsca praca i gdzie ja ją teraz znajdę. No błagam:|
Czarnowidztwo i zero optymizmu. Idę na rozmowę, nara. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-03-25 o 08:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39964632]ja bym się nie łapała takich miejsc, które organizują wszystko, bo co jest do wszystkiego, to jest do niczego. najlepsze jest chyba stowarzyszenie księgowych ale to kupa kasy :| jest jeszcze takie jedno miejsce, które się często ogłasza, masz: http://www.gumtree.pl/cp-kursy-szkol...eaturedAd=true
[/QUOTE] Też to widziałam i tak nad tym się zastanawiam. Myślałam o księgowości. Weszłam na ich stronę i niby wszystko jest fajne ale w praktyce to różnie bywa |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tusia do tego dochodzą opłaty za mieszkanie i auto więc łącznie 3 tyś stałych opłat mamy. Gdybyśmy kupowali mieszkanie w Wawie za 7-9 tyś m2 to też taki kredyt by był, znaczy takiego żaden bank by nam nie dał więc nie byłoby w ogóle mowy o kupnie ;d
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zadomowienie
|
malagosia86 gratuluję
![]() Poruszyłyście fajny temat. Ja tez lata 80-te i doskonale pamietam jak grało sie w gumę, w piłke z chłopakami, dwa ognie masa była takich gier. Teraz dzieciaki albo siedza na ławce, albo w domach przed komputerami, konsolami itd. Najgorsze jest to, ze cały czas sa znudzone, niedoceniaja nic. Kolonie były z zakladów pracy, opieka stomatologiczna w szkole, higienista cały czas na obiekcie szkolnym (teraz przychodzi na 2-3 godz 2x w tygodniu). Ksiązki były z dziecka na dziecko. Praca była dla każdego ( a nie jak teraz cyrki-castingi), mieszkania dla młodych tez były. Teraz czekaj 15 lat na mieszkanie. Przede wszystkim życie nie było aż tak drogie tajkuna ja mieszkam na Podkarpaciu i tu naprawdę jest masakra. Jeden z biedniejszych rejonów, a ceny kosmiczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39964971]Tajkunia - bez urazy, pomyśl o swojej d*** a nie o tym, co będą robić ludzie zwolnieni skądś tam. Co Cię to obchodzi? Pomoże Ci w czymś takie tłumaczenie? Może ja zawiesze poszukiwania pracy, bo wszyscy z miast i miasteczek jadą do Warszawy i zabierają mi miejsca praca i gdzie ja ją teraz znajdę. No błagam:|
Czarnowidztwo i zero optymizmu. Idę na rozmowę, nara.[/QUOTE] ![]() Powodzenia! ![]() astra001, jeśli chodzi o księgowość i/lub kadry i płace to wybrałabym kurs w Stowarzyszeniu Księgowych w Polsce ![]() Na pewno odradzam firmy, które mają w ofercie wiele różnych kursów... Akurat w księgowości/kadrach trzeba postawić na jakość przekazywanej wiedzy. W SKwP jest duża szansa, że trafisz na bardzo dobrych wykładowców, a "papierek" też będzie miał swoją wartość. Możesz też zapisać się do szkoły policealnej na 2-letni kierunek technik rachunkowości. W wielu szkołach jest bezpłatny, w systemie zaocznym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 |
Rozeznanie
|
Wzięłam się w końcu za przeglądanie zaległych ogłoszeń. Na dzień dobry czytam: bla bla bla a TAGRZE bla bla bla. Tak siedzę, patrzę na ten wyraz i się zastanawiam co on oznacza? Dopiero po chwili do mnie dotarło
![]() Ręce opadają...
#4909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tajkuna w Rzeszowie bilet 2,80 zł (zwykły)-paranoja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39960685]
też ![]() ja ją najbardziej pamiętam z Kochanych Kłopotów [QUOTE=Erite;39960989]Ta Alexis Biedel, jak właśnie wyczytałam, jest podobno mocną kandydatką do zagrania Anastasii Steele z 50 twarzy Greya. Chyba oglądnę tę Absolwentkę. Ta aktorka ma uroczą urodę. W ogóle ostatnio wszedł serial "niskozatrudnieni", jeszcze nie miałam okazji oglądnąć, ale się przymierzam do tego. Widziałyście? ![]() [QUOTE] ona do tej roli ![]() ![]() widziałam 2 odcinki niskozatrudnionych. Nie powaliło mnie - poza tym wcale nie jest głównym bohaterom tak źle ![]() motyla noga, weź się szakal w garść. Może wyłącz wizaż i poszperaj w necie - 5 minut mi zajęło znalezienie np tego: http://www.work-and-fun.com/pl/
![]() |
#4911 |
Zadomowienie
|
2,80 to dużo
![]() ![]() Edytowane przez slonecznikow_a Czas edycji: 2013-03-25 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39964971] Idę na rozmowę, nara.[/QUOTE] ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak dla porównania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zadomowienie
|
Heledore, jeśli chodzi o animację, to polecam firmę Stageman Polska
![]() Ja zrobiłam ten kurs, ale chciałabym też pojechać na "normalne" szkolenie - normalne tzn. 2-dniowe, z innymi ludźmi, animatorem, itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | ||
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39964971]
Idę na rozmowę, nara.[/QUOTE] Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4918 |
Raczkowanie
|
Myślę, że czynsze i opłaty za media są we wszystkich miastach podobne. Rozchodzi się o sam koszt wynajmu dla właściciela, który w miastach szczególnie studenckich dochodzi do astronomicznych kwot. Wiadomo duże zapotrzebowanie na mieszkania to i stawki można kosić.
W P-ń bilet normalny na 15 min tramwajem lub do 10 przystanków autobusem kosztuje 2,8. Przy czym w tej chwili miasto (centrum) jest tak rozkopane, że jazda komunikacją miejską zupełnie się nie opłaca. Czasami 1 przystanek można 10 min jechać ;/
![]() |
#4919 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ceny mieszkań są droższe w dużych miastach. Podobnie z wynajęciem. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-03-25 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby w ogóle wsiąść do autobusu KZK GOP też muszę dojechać na przystanek, jak jest ładna pogoda to mogę godzinę iść, ale teraz to nie bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.