Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 16:32   #3481
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV

Nadrabiam hurtowo.

Wyłamię się - nienawidzę pasków, geometrycznych wzorów ani połączenia bieli z czernią
Kratka jeszcze ujdzie ale nie pasuje do mnie.
Dresy noszę tylko po domu i nie widzę inaczej.
O czym jeszcze było? Nie pamiętam

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 16:51   #3482
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xestrellax Pokaż wiadomość
Po zagłębieniu się w dziecięcą rozmiarówkę H&M stwierdzam, że jednak znalazłby się rozmiar dla mnie. Tylko ja nie lubię kupować przez neta, a jakoś tak w sklepie iść do działu dziecięcego i zacząć przymierzać...no głupio by mi było jakoś
a tam co ma ci być głupio, ja tak robię, nie zauważyłam jakichś dziwnych spojrzeń obsługi

Sol, ta sukienka z dziecięcego - widziałaś ją na żywo? jest z sensownego materiału czy to taka licha koszuleczka?
Stary 2013-03-24, 16:57   #3483
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
A, rozumiem

klask i: dla Ciebie, że ćwiczysz, ruszasz się

Heh, najtrudniejsze w odchudzaniu są początki. Z moich obserwacji wynika, że zwłaszcza na początku trzeba dietę trzymać, jeść dobrej jakości produkty, żeby metabolizm w końcu przyspieszył. Ćwiczenia oczywiście w tym pomagają

Teraz widzę, że mogę dietę sobie odpuścić, i nie tyję. Mam wrażenie, że mój organizm stał się maszynką do spalania kalorii Mniej ćwiczę, wyluzowałam z dietą, a mam mniejszy % tłuszczu niż na jesieni, kiedy to więcej trenowałam (siłownia + aeroby) i lepiej się odżywiałam. Domniemam, że to zasługa sporego % mięśni. Także sądzę, że siłka to świetny pomysł przy odchudzaniu
gratulacje!
ja niestety długo chorowałam na ED i do dziś mam problem z kompulsami, co niestety bardzo opóźnia efekty diety&ruchu bo sprawia, że jestem w stanie zjeść 10-krotność objętości żołądka jak zajadam stres... ale nie dam się tak łatwo. ogólnie to odżywiam się zdrowo, dbam o to co jem, więc nie jest źle. po obwodach widać, że schudłam no i nie startuję z tak wysokiego pułapu żeby było widać spektakularne efekty dzięki za wsparcie!

Cytat:
Po zagłębieniu się w dziecięcą rozmiarówkę H&M stwierdzam, że jednak znalazłby się rozmiar dla mnie. Tylko ja nie lubię kupować przez neta, a jakoś tak w sklepie iść do działu dziecięcego i zacząć przymierzać...no głupio by mi było jakoś
przecież oni widzą to codziennie i pewnie nawet uwagi nie zwracają

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2013-03-24 o 16:59
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 17:01   #3484
ksylwia
Zadomowienie

Kurcze, sorki, ale nie mam czasu nadrabiać tego wszystkiego, co naprodukowałyście wooow... płodne jesteście, że tak powiem

Odnośnie facetów i ich ubrań, mój tż ma dłuższe pewnie włosy ode mnie, do tego mega skręcone loczki, zazwyczaj nosi koszulkę+jeansy (nogawka prosta, mooże minimalnie rozszerzana), martensy lub trampki za kostkę, portfel z łańcuchem i jak zimniej to kurtkę skórzaną. Nie wyobrażam go sobie w innym stroju, na serio. Gdy patrzę na faceta w obcisłych ubraniach to mam wrażenie, że zaraz zrobi come out (nic do nich nie mam, ale z oczywistych względów nie zainteresuje mnie fizycznie).
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 17:01   #3485
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nadrabiam hurtowo.

Wyłamię się - nienawidzę pasków, geometrycznych wzorów ani połączenia bieli z czernią
Kratka jeszcze ujdzie ale nie pasuje do mnie.
Dresy noszę tylko po domu i nie widzę inaczej.
O czym jeszcze było? Nie pamiętam
Może po prostu ci nie pasują (masz inny typ urody) i intuicyjnie to czujesz? ja w paskach i geometrii wyglądam bosko (haha, skromność...)

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
ja niestety długo chorowałam na ED i do dziś mam problem z kompulsami, co niestety bardzo opóźnia efekty diety&ruchu bo sprawia, że jestem w stanie zjeść 10-krotność objętości żołądka jak zajadam stres... ale nie dam się tak łatwo. ogólnie to odżywiam się zdrowo, dbam o to co jem, więc nie jest źle. po obwodach widać, że schudłam no i nie startuję z tak wysokiego pułapu żeby było widać spektakularne efekty dzięki za wsparcie!
Też miałam ED, przez długi okres kompulsy (nie pytaj, ile wtedy przytyłam), ale od pewnego czasu (rok? dwa?) jakoś daje radę, choć zawsze przyda się schudnąć jakieś 10 kg
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 17:17   #3486
dominikahh
Wtajemniczenie

mój TŻ nosi bojówki różnego rodzaju [nie wiem czemu zostały tu wyśmiane ] czasem dżinsy, bluzy z kapturem do tego i jakieś vansy, czasem ponoć trampki. zarośnięta bródka i trzy dredy

podobnie jak niektore z Was uważam że rurki wyglądają spoko na chuderlakach bo na nich są luźne , mam takiego znajomego - chciałby nosić rurki ale za szerokie są, bo ma 203 cm i 70 kg
Stary 2013-03-24, 17:20   #3487
Solciuchna
Zakorzenienie

Jeszcze odnośnie facetów - jak koleś ma poczochrane nieco dłuższe włosy to ok. Jak długie, związane w kitkę to NIE. A niektórzy wyglądają fajnie z bardzo krótko przystrzyżonymi włosami, jak u żołnierza. Taki trochę bass-ass

Cytat:
Mam to samo, i już nie mogę wytrzymać przez tą zimę, bo chcę znowu biegać, a tu śnieg do kostek i mróz ciągle
W ogóle, zaczęłam (jestem po pierwszym treningu) ćwiczyć z Mel B I powiem Wam, że wycisk jest. Wczoraj ledwo chodziłam, nigdy w życiu po ćwiczeniach tak bardzo nie bolały mnie zgięcia pod kolanami. Właściwie w ogóle nigdy mnie te miejsca nie bolały. Dziwne. Ale teraz się zastanawiam, jak połączyć te ćwiczenia z bieganiem, kiedy już będzie cieplej. Robić wszystko w ten sam dzień? To chyba za dużo. Czy lepiej rozdzielić i np. jednego dnia biegać a następnego zrobić ten trening Mel B? Jak myślicie? On też składa się z części cardio m.in.
Nie, nie za dużo. Wszystkie takie ćwiczenia robione w domu na dywanie nie są za ciężkie

Wiesz, ludzie spędzają godzinę na siłce, a potem idą na godzinę na bieżnię, więc co tam taka Mel B
Cytat:
H&M nie zamówisz w necie. W Polsce nie ma sklepu online.

A co do działu dziecięcego, widzę mnóstwo lasek, które tak robią, więc nie krępuj się

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
Sol, ta sukienka z dziecięcego - widziałaś ją na żywo? jest z sensownego materiału czy to taka licha koszuleczka?
Widziałam, właśnie w sklepie ją znalazłam wpierw a dopiero potem wyszperałam w necie, ładna Tylko nie miałam czasu przymierzyć bo leciałam na zajęcia. Ma 2 warstwy - taki "tiul" i grubszą podszewkę.

Cytat:
gratulacje!
Ojej, to musiało być Ci ciężko Też miewałam problemy, że tygodnie głodowałam, a potem rzucałam się na żarcie. Trzeba poszukać jakiś innych przyjemności niż jedzenie, czegoś, co daje przyjemność, relaksuje, nie koncentrować się na żarciu. Łatwo powiedzieć

Ale naprawdę należą Ci się wielkie brawa, że ćwiczysz i nie marudzisz, jak obwody spadły, znaczy, że działa!
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 17:36   #3488
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze odnośnie facetów - jak koleś ma poczochrane nieco dłuższe włosy to ok. Jak długie, związane w kitkę to NIE. A niektórzy wyglądają fajnie z bardzo krótko przystrzyżonymi włosami, jak u żołnierza. Taki trochę bass-ass
bo widzisz, panuje przekonanie, że jak facet ma długie, proste włosy, związane w kitkę, to na pewno mają być tłuste o fuj,
Stary 2013-03-24, 17:48   #3489
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
bo widzisz, panuje przekonanie, że jak facet ma długie, proste włosy, związane w kitkę, to na pewno mają być tłuste o fuj,
Nie, to nie to. Miałam nawet kiedyś faceta z długimi włosami

Jest tak, jak ktoś wyżej tu napisał - 99,9% facetów nie potrafi zadbać o swoje włosy. Co z tego, że długie jak suche i poplątane? Przypomniało mi się, jak kiedyś kolega na uczelni nieśmiało pytał się mnie o rady, jak tu pielęgnować włosy

A po drugie, najzwyczajniej w świecie nie podobają mi się
Mogą być do ramion, rozczochrane, ok, ale długie, długie, związane w kitkę - nie. Poza tym trochę za bezsens uważam zapuszczanie włosów, po to, żeby później nosić je związane
Stary 2013-03-24, 18:07   #3490
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja bym nie chciała faceta który ma "kobiecą sylwetkę" W sensie takie szczuplutkie uda i łydki podkreślone rurkami Szczuplejsze niż moje prawdopodobnie Ogólnie jestem średniego wzrostu ale lubię dużych (tak ze 190 cm wzrostu ) i męskich facetów. Bojówki - mój sąsiad (metal ) ma właśnie 190 cm wzrostu i chodzi w bojówkach i tak wygląda faaajnie Zarost, długie, zadbane włosy
Kurde, a myślałam, że tylko ja jaram się wydziaranymi drwalami

Cytat:
Ojej, to musiało być Ci ciężko Też miewałam problemy, że tygodnie głodowałam, a potem rzucałam się na żarcie. Trzeba poszukać jakiś innych przyjemności niż jedzenie, czegoś, co daje przyjemność, relaksuje, nie koncentrować się na żarciu. Łatwo powiedzieć
Ja uważam, że raz na jakiś czas warto zrobić sobie małe odstępstwo od diety i zjeść jakieś ciastko. Sama ostatnio zwracam większą uwagę na to co jem, ale raz na dwa-trzy tygodnie opędzluję sobie paczkę chipsów czy tabliczkę czekolady. Wiadomo, że im bardziej sobie czegoś odmawiamy, tym bardziej nam się tego chce.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 18:20   #3491
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość

Ja uważam, że raz na jakiś czas warto zrobić sobie małe odstępstwo od diety i zjeść jakieś ciastko. Sama ostatnio zwracam większą uwagę na to co jem, ale raz na dwa-trzy tygodnie opędzluję sobie paczkę chipsów czy tabliczkę czekolady. Wiadomo, że im bardziej sobie czegoś odmawiamy, tym bardziej nam się tego chce.
u mnie w domu ten problem nie istnieje, jak jestem głodna zjem kanapkę, dwie etc. ale w pracy... u mnie prześcigają się wręcz, kto przyniesie droższą czekoladę albo lepsze ciacha
Stary 2013-03-24, 18:26   #3492
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:

Oo fajna strona Taki byłby fajny https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...97970841_n.jpg

Też tak myslę. Bez przesady - czasami jakieś odstępstwo może być.
Stary 2013-03-24, 18:36   #3493
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Ja uważam, że raz na jakiś czas warto zrobić sobie małe odstępstwo od diety i zjeść jakieś ciastko.
1.
Osobiście wszelkim bródkom mówię stanowcze nie
2. toć ba, wczoraj zeżarłam litrowe pudełko lodów.
Właściwie chyba też mam niezdiagnozowane ED.

Cytat:
Jest tak, jak ktoś wyżej tu napisał - 99,9% facetów nie potrafi zadbać o swoje włosy. Co z tego, że długie jak suche i poplątane?

Poza tym trochę za bezsens uważam zapuszczanie włosów, po to, żeby później nosić je związane
1. owszę, chłopów z długimi włosami wielbię na kolanach ale suchelce bym upitoliła bez wahania. Mój ma obecnie do ramion i to wg mnie najdłuższa akceptowalna długość w jego przypadku bo ma zbyt rzadkie żeby nosić dłuższe.
2. oj tam, oj tam, ja mam wielką słabość do facetów w długim warkoczu Niestety rzadki to widok.

Stary 2013-03-24, 19:34   #3494
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Owszem, bo takie odmawianie sobie może prowadzić do kompulsów właśnie... Z moich doświadczeń wynika, że najważniejsze w diecie to brak stresu - jak ma się na coś strasznie ochotę to najlepiej to zjeść Nie przytyje się od razu od tego 5 kg. Lepiej wolniej chudnąć, ale zdrowo, niż potem nabawić się jeszcze problemów z psychiką...

Cytat:
oj tam, oj tam, ja mam wielką słabość do facetów w długim warkoczu Niestety rzadki to widok.
Naczytała się Kossakowskiej

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Pracuję sobie, a w chwilach, kiedy Illustrator mi muli, przeglądam sobie Asosa. Ciekawe wdzianko
http://www.asos.com/Aryn-K/Aryn-K-Sn...r=Blue%2fsnake

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Inne ciekawostki :
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Leathe...t=-1&clr=Black

http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Longli...t=-1&clr=Black
Stary 2013-03-24, 19:37   #3495
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Naczytała się Kossakowskiej
W sumie czytałam ale słabośc pojawiła się wraz z obejrzeniem Fullmetal Alchemist a także przeróżnych filmów o sztukach walki z Chińczykami naparzającymi się po gębach

Stary 2013-03-24, 21:02   #3496
201608160903
Konto usunięte

Red, czytam sobie komentarze na blogu Anwen i wychwalają Twoje włosy. Widziałaś?
Stary 2013-03-24, 21:09   #3497
RosemarieV
Rozeznanie

Kupiłam dzisiaj taką sukienkę w wersji białej: http://www.hm.com/pl/product/09804?a...rticle=09804-A i w sumie to kupiłam ją z myślą, że obetnę ją i będę nosiła jako bluzkę, ale teraz już nie wiem.. Jak myślicie?
_

Pytanie nieaktualne, okazało się, że bez spodni i w długiej wersji wyglądam w niej jak w koszuli nocnej Więc pójdzie do przerobienia.

Edytowane przez RosemarieV
Czas edycji: 2013-03-24 o 21:19
RosemarieV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:24   #3498
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosemarieV Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj taką sukienkę w wersji białej: http://www.hm.com/pl/product/09804?a...rticle=09804-A i w sumie to kupiłam ją z myślą, że obetnę ją i będę nosiła jako bluzkę, ale teraz już nie wiem.. Jak myślicie?
_

Pytanie nieaktualne, okazało się, że bez spodni i w długiej wersji wyglądam w niej jak w koszuli nocnej Więc pójdzie do przerobienia.
A jak materiał? Wydaje się szmatką...
Od razu wpadła mi w oko na stronie ale nawet jej nie szukałam obawiając się właśnie, że to taka szmatka a jednak 80 zł za szmatkę to niekoniecznie. Wolę ciemne kolory ale na białej jest czaszka wiec dla mnie prosty wybór
Możesz ocenić materiał? Byłabym wdzięczna

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 21:53   #3499
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
_

faaajna, jestem fanką czaszkowych, rysowanych nadruków, właściwie to (prawie) jedyne nadruki jakie mam na koszulkach). a czarna wersja mi się zupełnie nie podoba.
ja bym w każdym razie chyba nie obcinała, ale będzie wyglądała dobrze i tak i tak pokażesz na sobie?
Stary 2013-03-24, 22:04   #3500
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
oj tam, oj tam, ja mam wielką słabość do facetów w długim warkoczu Niestety rzadki to widok.
Facet z długimi włosami wrrr...jak dla mnie meeega seksowny (oczywiście nie wszyscy, żeby nie było). Mam szczęście, że wśród znajomych z pięknymi, długimi warkoczami mam 3, a z długimi - związanymi lub rozpuszczonymi 5.

Zazdroszczę im tych włosów bo cała ósemka ma cudne, błyszczące i gęste włosiska, a moje takie nie są
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 22:13   #3501
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red, czytam sobie komentarze na blogu Anwen i wychwalają Twoje włosy. Widziałaś?
Widziałam Szkoda, że ja nie jestem tak fotogeniczna jak moje włosy

Argh, robiłam wielkie pranie czarnych rzeczy i kilka się skurczyło.

Stary 2013-03-24, 22:43   #3502
RosemarieV
Rozeznanie

Moim zdaniem, materiał jest w miarę okej Jak nie zapomnę, to wrzucę zdjęcie na sobie I zbliżenie na materiał też wrzucę.
Stary 2013-03-24, 23:19   #3503
Solciuchna
Zakorzenienie

Fajne buty
http://www.hm.com/pl/product/08699?article=08699-A

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

RosemarieV, fajna ta "tunika"

Red, Twoje włosy najpiękniejsze w całym zestawieniu!
Stary 2013-03-25, 00:08   #3504
RosemarieV
Rozeznanie

Red, fantastyczne masz włosy.. Już to pisałam, ale będę to powtarzała za każdym razem, kiedy zobaczę ich zdjęcie

'Sukienkę' skrócę chyba do 2 wersji. Tyle że nie wiem, czy 'na prosto', czy właśnie tak, z dłuższym tyłem. Zdjęcie wyszło tak przypadkiem, podwinięty z tyłu materiał wypadł, ale w sumie to nie byłby chyba zły pomysł Starałam się zrobić zbliżenie na materiał, ale albo nic nie widać, albo zdjęcia są prześwietlone. Myślę, że to w każdym razie nie jest taka typowa 'szmatka', w której zrobią się dziury po jednym praniu.

A i na pierwszym zdjęciu bluzka wygląda na szerszą, bo niczym nie 'złapałam' tyłu, a na drugim spięłam go agrafką Prawie całe plecy są odkryte, więc niestety bez agrafki robi się worek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7658.jpg (117,0 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7666.jpg (85,9 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez RosemarieV
Czas edycji: 2013-03-25 o 00:10
Stary 2013-03-25, 00:18   #3505
Ruby Invicta
Zadomowienie

Fajna! Zostawiłabym dłuższy tył, tylko może ciut krótszy niż na zdjęciu

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 07:08   #3506
201608160903
Konto usunięte

Odp: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV

Red masz szansę zostać nową gwiazdą włosomaniaczek
Soll - fajne, już je widzę w stylizacji

Dziewczyny jadę właśnie do pracy i mam nawet kamizelkę puchową na kurtce a i tak jest mi zimno... kto ukradł wiosnę?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-25, 09:47   #3507
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
'Sukienkę' skrócę chyba do 2 wersji. Tyle że nie wiem, czy 'na prosto', czy właśnie tak, z dłuższym tyłem. Zdjęcie wyszło tak przypadkiem, podwinięty z tyłu materiał wypadł, ale w sumie to nie byłby chyba zły pomysł Starałam się zrobić zbliżenie na materiał, ale albo nic nie widać, albo zdjęcia są prześwietlone. Myślę, że to w każdym razie nie jest taka typowa 'szmatka', w której zrobią się dziury po jednym praniu.

A i na pierwszym zdjęciu bluzka wygląda na szerszą, bo niczym nie 'złapałam' tyłu, a na drugim spięłam go agrafką Prawie całe plecy są odkryte, więc niestety bez agrafki robi się worek.
fajnie jakoś bardziej podoba mi się wersja nr 1, choć sama nie wiem dlaczego.
Stary 2013-03-25, 13:00   #3508
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red, Twoje włosy najpiękniejsze w całym zestawieniu!
Albo robię najlepsze fotki

Cytat:
Red, fantastyczne masz włosy.. Już to pisałam, ale będę to powtarzała za każdym razem, kiedy zobaczę ich zdjęcie

'Sukienkę' skrócę chyba do 2 wersji.
Dzięki
Dwójka super, dłuższy tył zostaw koniecznie. I koniecznie z agrafką, od razu ładniejsza figura

Cytat:
Red masz szansę zostać nową gwiazdą włosomaniaczek
Dopóki mnie ktoś na żywo nie zobaczy w bad hair day

Stary 2013-03-25, 14:21   #3509
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Ale bardzo niewygodne
Stary 2013-03-25, 14:25   #3510
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Albo robię najlepsze fotki
Sratytaty, fotki przeciętne, włosy boskie
No proszę Cię, robią wrażenie, a w tym zestawieniu przykuwają najbardziej uwagę bez dwóch zdań
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości