|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta 3d chili
Czytam was i czytam i chyba sie przylacze
Jestem po prawie miesiącu diety i mam 3,5 kg mniej. Jak na to ze jestem przed @ i z mnóstwem grzeszkow (w każdy weekend) to efekt jest super Za to dzisiaj przegielam objadlam sie czekolada i ciastkami z czekolada buuu.Ogólnie smaczna dieta tylko jak dla mnie za mało mięsa i za dużo imbiru. Lubię imbir ale marynowany , myślicie ze można takim zastąpić ??? Herbata z imbirem stanowczo za pikantna :/ ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Według mnie dieta nie jest wcale taka ostra. Myślałam ze będzie gorzej bo nie byłam przyzwyczajona do jedzenia na pikantno skoro ja daje radę to każdy da
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że warto lekko nagiąć zasady i dostosować te dania do własnych preferencji - np. ciut mniej przypraw, jeśli ktoś ma wrażliwy żołądek. Ja np. jak kupiłam korzeń imbiru w 1 dniu diety, tak dalej leży w lodówce
No nie jestem w stanie go jeść.. Ale czasem zastępuje go karamonem, cynamonem, w zależności co pasuje no i mimo wszystko chudne
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory było tak, że po każdym smażonym, tłustym bolał mnie żołądek i wiecznie czułam się jakby mi coś "zalegało". Teraz tak nie jest. Nie lubię ostrych rzeczy, ale te potrawy staram się próbować. Nie przepadam za taką ilością pomidorów (zwłaszcza na ciepło) i papryką, ale jakoś mi się udaje jeść
|
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Nie taki straszny ten dorsz.
Przyprawy wymieszałam z olejem i tym natarłam rybę. Warzywa posypałam dodatkowo pieprzem i papryczkami jalapelo. 15 minut gotowania to jednak zbyt krótko dla niektórych warzyw - np. brokuły czy ziemniaki zdarzały się nie rozmrożone.
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj przedostatni dzień i powiem Wam szczerze, że to najlepsza dieta, którą robiłam!
Teraz zrobię sobie przerwę do Świąt, bo chciałabym na Święta zjeść wypieki Mojej Mamy ale po Świętach wracam i zaczynam drugi miesiąc! Wtedy też, bez dwóch zdań, zacznę ćwiczyć w domu, bo widzę, że jest mnie mniej, ale ciało jednak nie jest jędrne tylko "sflaczałe", więc coś z tym trzeba zrobić przed latem!!!!!!Dzisiaj kolejna koleżanka w pracy powiedziała mi: "Jezu, jak Ty schudłaś!" Kurde, muszę jechać do kumpeli się zważyć, bo sama zaczynam się nad tym zastanawiać!!
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zachwyciła mnie ta dieta, efekty są spektakularne
![]() Zwłaszcza, że wszystkie z przypraw uwielbiam (może imbir najmniej ) doprawiamy w domu mocno, zielonych przypraw mnóstwo używamy, więc.. to chyba dieta dla mnie ![]() Czyli kupuję przez stronę, płacę te 4 dyszki i... chudnę? ![]() Jesteście głodne na diecie? ![]() Są jakieś słodkie posiłki? Bo ja mocno słodyczowa jestem.. Widziałam coś typu kefir, banan, cynamon
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli przyprawiasz na co dzień dość mocno, to jest to dieta na bank dla Ciebie!Jeżeli chodzi o porcje, to jak dla mnie są czasem nawet za duże i na pewno jak będziesz jadła 5 posiłków wg rozpiski to nie będziesz głodna! Jeśli chodzi o słodycze, to ja uważam, że dieta dostarcza różne smaki i są w nich również "słodycze" niektóre przekąski:- Kefir z bananem i cynamonem - Pomarańczo z cynamonem - Kefir naturalny z musli tradycyjnym - Czekolada z chili - Pieczone jabłko z otrębami, cynamonem i rodzynkami - Pasta bananowa z otrębami i cynamonem - Jabłko z cynamonem Ja zachęcam!!
|
|
|
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
Ja również polecam
Głód mi się rzadko zdarza, posiłki w większości bardzo dobre, obiady robię w 15 minut, więc czasochłonna też nie jest I faktycznie jest trochę słodkich przekąsek, banana z otrębami i cynamonem mogłabym jeść codziennie Ja od czasu do czasu skubnę coś słodkiego żeby nie zwariować i.. chudnę Dziś na obiad miałam warzywa z ryżem na ostro i wyszło mi za ostro Zjadłąm 1/3 i dojadłam ciastem orkiszowym, dałam czadu ;P A jutro makaron ze szpinakiem! |
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, no jak jestem przeciwna wszelakim wymyślanym dietom typu Dukan, stricte trzymanie się posiłków itd, to tutaj zachęca mnie to, że to jest właściwie nieduża zmiana dla mnie, bo tak jak mówię: w domu przyprawiamy mocno, zwłaszcza mój narzeczony (chłop to inne smaki ma
).I generalnie przykładowe dania zachęcają - kochamy szpinak Notabene polecam, BARDZO dobra ryba, nie śmierdzi mułem jak panga, baaardzo delikatna Ja ją piekę w piekarniku ![]() To taka alternatywa dla mnie, bo nie znoszę żadnych ryb, łosoś jest nie do przełknięcia Tylko miruna, krewetki i kalmary ![]() Kurczę, nawet znalazłam tę dietę w PDF, ale akurat była rozpisana dla wieku 30-44, a my oboje łapiemy się (jeszcze) do przedziału mniej niż 29 ![]() No bo zapomniałam dodac, że dietowalibyśmy sobie razem z TŻtem, co by ułatwiało sprawę, bo gotujemy wtedy jeden obiad itd ![]() Jakie jeszcze przykładowe dania są na tej diecie? ![]() Aha, czy któraś z Was liczyła kcal dziennie? Bo na jednym z blogów przeczytałam negatywną opinie, że właśnie na tej diecie chudnie się dlatego, że je się baaardzo mało kcal (ok. 1000, czasem mniej). A też nie chcę chudnąć dlatego, że jem za mało, bo odchudzam się nie od dziś i wiem, że to głupota.Po prostu potrzebuję podkręcić metabolizm, a już od daaaawna słyszalam o dobrodziejstwach cynamonu, chilli etc. |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że gdybym miała możliwość jedzenia obiadu o bardziej obiadowej porze niż 16,30-17 to byłoby lepiej.
|
|
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś w tym wątku dziewczyna liczyła, ile mniej więcej kcal wychodzi dziennie i wyszło jej koło 1250
Jeśli ktoś intensywnie ćwiczy to może faktycznie to trochę mało, ale jak dla mnie to raczej w sam raz (choć specem nie jestem). Jeżeli masz zamiar ćwiczyć intensywnie to zawsze możesz gdzieś przemycić trochę więcej kalorii A co do różnic w rozpiskach w kategoriach wiekowych, to już tu z dziewczynami o tym rozmawiałyśmy, że może to być chwyt marketingowy, ale w wolnej chwili poszukam w necie pdf'u i porównam ze swoją ( ja mam dla tych 20paro latków
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, wydaje mi się, że przecież drastycznie inna ta dieta być nie powinna..
Co do kcal, to 1250 to tak w miarę. Myślę, że dla mnie byłoby optymalnie. Mam pracę raczej siedzącą, po 11h dziennie. Ale w tygodniu mam ok 3-4 dni wolnego i wtedy staram się ćwiczyć w domu, na wiosłach po 30 minut dziennie. Jak coś, to podeślę Ci tę dietę, którą ja znalazłam, żebyś porównała. Tylko maila daj
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wersję 30+, aktywność umiarkowana, chętnie porównam inną wersję.
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a np. jeśli nie znoszę herbaty ze startym imbirem, to można jakoś inaczej to załatwić?
Faktycznie pijecie wszystkie napoje zgodnie z rozpiską? Tzn.: teraz woda z miętą, teraz woda bez mięty, herbata zwykła, herbata z imbirem itd?Niektóre przekąski kompletnie mi nie podchodzą, np.: mizeria: ogórek, cebula i jakaś tam przyprawa. Raz, że ogórek dla mnie to tylko z czymś dodatkowym, a dwa, że hmm, mało odżywcza ta przekąska mi się wydaje
|
|
|
|
|
#825 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny ja zaczęłam diete 3 dni temu
i czuje sie bardzo dobrze jestem bardzo ciekawa efektów ![]() najadam sie i mam sily na zabawe z dziecmi ![]()
|
|
|
|
|
#826 |
|
Raczkowanie
|
Dotka Jak mówiłam, ja imbiru nie lubię, więc wcale go nie używam, czasem zastępuję inną przyprawą, co do picia - też się nie trzymam rozpiski, nie wiem gdzie mogłabym dostać świeżą miętę.
Piję wode samą, wode z cytryną, kupiłam sobie fajne herbatki czerwone sypane o różnych smakach, super smakują bez cukru Czasem zieloną herbatę. A rano niestety zawsze kawę, słodzę odrobinę brązowym cukrem + dodaję cynamon, kardamon i jakoś się usprawiedliwiam Wyślij mi linka do tej diety 30+ na PW
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o picie, to piję dużo, głównie wodę mineralną i czerwoną herbatę z przeróżnymi dodatkami
Pracuję w herbaciarni, więc co i rusz kupuję sobie coś nowego Z racji, że mamy w asortymencie też kawy, to wielbię dobrą, porządną kawę z kawiarki Piję z mlekiem i cukrem brązowym, bez cukru nie wypiję
|
|
|
|
|
#828 |
|
Przyczajenie
|
hej
jestem aga i od 3 dni na diecie i bardzo jestem zadowolona ponieważ jestem najedzona i mam sily na zabawy z dziecmi a jak u was idzie dieta czy macie kryzys w czasie diety !!!
|
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Dotka tak jak myślałyśmy.. Jadłospis identyko
|
|
|
|
|
#830 |
|
Raczkowanie
|
Dotka - to dołączaj do nas!!
Zapraszamy!!
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakie wersje porównywałyście? (wiek i aktywność)
Ilość przypraw też taka sama? ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Kosztuje 3,99
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Porównałam moją ( wiek 18-29 i aktywność umiarkowana), z 30-44 ( nie wiem jaka aktywność) i jest identyczna..
![]() Niestety nigdzie w okolicy nie mam Lidla, więc nie bardzo mam jak tej mięty zdobyć
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, dziś mam 20 dzień diety. Czyli za 8 dni koniec, problem w tym, że 2 ostatnie dni wypadają mi akurat w święta. Jak Wy rozwiązać chcecie ten problem? ![]() Wiadomo jak to w święta, masę smakołyków, wszyscy będą w Nas "wpychać" jedzenie i myślę sobie, że gadane będę miała, że w domu tyle jedzenia narobionego, a ja wymyślam jakieś swoje dietetyczne.... |
|
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dołączam i ja, pierwszy dzień za mną.
Obyło się bez grzeszków oprócz porannej herbaty z miodem. Ryż brązowy na kolację z pomidorami i papryką smakował mi najmniej. Właśnie teraz te święta, u mnie przypadną w 8-9 dzień diety, więc pewnie nie zobaczę efektów zbyt szybko... |
|
|
|
|
#836 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cytat:
![]() Ja nie jadłam tej kolacji z ryżem, bo nie byłam głodna.
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hosenko który to Twój dzień? ![]() W Wielkanoc chyba muszę się wspomóc błonnikiem. |
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po pierwszym dniu czuję się ciężka, ale w sumie to uświadomiłam sobie, że zbliża mi się okres więc to pewnie dlatego. Także utraty kilogramów też pewnie nie zobaczę...Ćwiczysz dodatkowo? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Jestem po prawie miesiącu diety i mam 3,5 kg mniej. Jak na to ze jestem przed @ i z mnóstwem grzeszkow (w każdy weekend) to efekt jest super
objadlam sie czekolada i ciastkami z czekolada buuu.
skoro ja daje radę to każdy da 

No nie jestem w stanie go jeść.. Ale czasem zastępuje go karamonem, cynamonem, w zależności co pasuje no i mimo wszystko chudne 

) doprawiamy w domu mocno, zielonych przypraw mnóstwo używamy, więc.. to chyba dieta dla mnie 

Zjadłąm 1/3 i dojadłam ciastem orkiszowym, dałam czadu ;P A jutro makaron ze szpinakiem!