|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
![]() Cytat:
ja też robiłam zakupy w internetowym tesco w UK, ceny niskie, koszt wysyłki umiarkowany, a ubranka miałam w 3 dni od zamówienia, a to wszystko nie wyhodząc z domuCytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39961559]No jak już byłam z plamieniem, to jak słyszałam jakieś uwagi, to od razu powiedziałam, że to moja druga ciąża i że pierwszą straciłam, więc proszę się nie dziwić, że teraz się boję. Od razu się uciszył :/[/QUOTE] Ja w tej ciąży, jak zobaczyłam plamienie w domu to się popłakałam, umyłam się i poszłam na IP, jak na spacerek z myślą, że i tak mnie nie przyjmą, a to dlatego, że: w poprzedniej ciązy gin stwierdziła, że serduszko mojego dzidziola nie bije i dała skierowanie na IP, ale powiedziała do mnie, e jeśli nic nie będzie się działo to żebym zgłosiła się do spzitala w poniedziałek, bo w weeken i tak większość z lekarzy nic nie ruszy, więc tylko przeleżę w szpitalu, chyba że będzie krwawienie to od razu na IP. I szczerze powiem, ze miała rację, w piątek zaczęłam krwawić, więc udałam się na IP i co mi lekarz powiedział, przecież nic się nie dzieję, żebym wracała do domu i czekała do poniedziałku, nawet mnie nie zbadał. W sobotę krwawiłam już coraz bardziej, do tego doszły straszne skurcze brzuszne i krzyżowe, pojechaliśmy znowu z tŻ na IP i co, ale czego Pani ode mnie wymaga, on jest sam i łyżeczkowania i tak nie zrobi i musze czekać do poniedziałku i jeśli tak bardzo chcę to on może mnie przyjąć na izbę i mogę sobie u nich poleżeć. Oczywiście nie zostałam nawet zbadana. Z bóli było mi słabo, pojechaliśmy z tż do innego miasta, a tam w szoku, dlaczego aż tak długo zwlekałam. Masakra jakaś
|
|||
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
Surka brak słów normalnie, ręce opadają że tacy lekarze są
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
elaine-blath wszystkiego dobrego spelnienia marzen szybkiego bezbolesnego porodu
witam sie z Wami . trzymam kciuki za wizyty
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1835 |
|
Konto usunięte
|
Surka ja mam wrażenie, że lekarze pracują w szpitalu za karę :/ Ale przecież oni nie wykonują prac społecznych, dostają chyba za to jakąś pensję, nie?
Straszne, straszne, jak Cię potraktowali. Ja kiedyś Wam napiszę (oczywiście do poczytania tylko chętnym), jak mnie potraktowali przy porodzie. Ale to nie na poniedziałkowy ranek historia. |
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tu naprawdę nie ma słów, żeby w jakikolwiek sposób coś skomentować
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z was planuje kupić pas poporodowy?
Czy faktycznie daje on efekty czy po prostu są to pieniądze wyrzucone w błoto? |
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz idę zrobić jakieś śniadanko i nadrabiam dalej
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam się bać..co to będzie jak Neni tu przyjdzie
W każdym razie dziękuję za siebie Neni, a Ty sobie sama dziękuj i tak dużo już zrobiłam [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964406]Hej! Tylko ja nie mówię o mocnych kopach w brzuch, tylko w..... dziurki i to obie Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać [/QUOTE] Próbuję to sobie wyobrazić Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki za wizytę u endo
|
||
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z pięknym słońcem i mrozem
Nie spadłam dziś z łóżka elaine-blath wszystkiego najlepszego z okazji urodzi i oczywiście lekkiego porodu trzymam kciuki za wizyty oraz brawa za rozpoczęte tygodnie
|
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam pół litra miksowanych truskawek ze śmietaną co za obżarciuch ze mnie
|
|
|
|
#1842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uczyłam się szydełkować na tym, w sumie same półsłupki, więc bez większych problemów, tylko gorzej zrozumieć kiedy dodać lub odjąć oczka, ale to kwestia wprawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Marcelka! Na 1 stronę go! ![]() Elaine Wszystkiego najlepszego! Niech Ci się ręka szybko pozrasta, dużo siły, cierpliwości i samych wspaniałych dni Dzień Dobry! Zjadam śniadanie i jadę na pobranie krwi. Ostatnie przed glukozą Muszę zrobić sobie układ krzepnięcia, bo od 2 dni bolą mnie łydki i boję się, że acard nie działa jak powinien i będę musiała przerzucić się na heparynę...
|
|||
|
|
|
#1843 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Przypomniało mi się jak wczoraj leżelismy z Tż, on za mną i trzymał mi rękę na brzuchu, tylko dosłownie pod piersiami i nagle taki przejety mówi ,,chyba poczułem dzidziusia" [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39961422]Ja to już wcale na punkcie ruchów jestem zeschizowana... Teraz to gdybym nie czuła w standardowej porze ruchów, to od razu lecę na IP.....[/QUOTE] Ja tak samo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi osobiście imię Marcel się bardzo podobaCytat:
za dobre wynikii za wizytę u endo.Elaine wszystkiego najlepszego, do końca bezproblemowej ciąży, lekkiego i szybkiego porodu, zdrowego bobasa i spełnienia marzeń |
|||||||
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zabki
![]() Ja juz ogarnieta.Zbieram się ,,na miasto" z kuzynką Tż-a.Mamy rundke po lumpkach,sklepach itp. itd Moze jakims cudem uda mi sie zajrzec pozniej i ponadrabiac co nieco ![]() Trzymam za wszystkie wizyty ![]() ELAINE-sto lat brzuchatko Niech się spełnią Twoje marzenia no i..lekkiego wykluwania i grzecznego maluszka I przede wszystkim zdr.óweczka
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
A macie fotki malego Adasia
|
|
|
|
#1846 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie też zamierzałam pracować dłużej, ale stawiająca macica, strach przed powtórzeniem poprzedniej sytuacji, więc gin sama namawiała mnie na L4, ale jak poprawi moje samopoczucie to moze jeszcze wróce do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Słodzaiczek, a jaki zgabny nosek z profila |
|||||
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No w końcu, śliczne zdjęcia |
|
|
|
|
#1848 |
|
Rozeznanie
|
Witam w klubie, mam tak samo.
Poza tym witam się w ten "piękny" poniedziałek. ![]() A my z Dzidziolem rozpoczynamy Cały wieczór mnie kopał. TŻ pierwszy raz czuł wczoraj ruchy ja przykładał rękę. Teraz też wyczuwam ruchy. Chyba główkę ma ułożoną przy moim łonie, a nóżki bliżej pępka lub odwrotnie.
23 tydzień czyli 6 miesiąc. ![]()
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie widać Adaśka..
fajny chłopaczek rośnie ![]() Cytat:
Nie ma co na siłę chodzić do pracy, zdrówko Twoje i dzidzi ważniejsze. Gdyby mój gin powiedział, że widzi przeciwskazania od strony medycznej, to też bym pewnie na L4 poszła, mimo że bym się dobrze ogólnie czuła.. Ale jak wszystko mu do tej pory ładnie, wręcz książkowo wyglądało (odpukać!), to głupio tak naciągać ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- To zupełnie jak my gratulacje!!
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładny Adaś
![]()
|
|
|
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
nie było mnie cały week, więc coś tam nadrobię, ale nie za dużo
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ponadrabiam was później, ale na razie pochwalę się, że moja dzisiejsza wizyta była bardzo udana Michaś nadal jest Michasiem Szyjka długa, prawidłowa 4,5 cm, wód- odpowiednia ilość. Dzidziuś, jak określiła Pani doktor, fajniutki i duży Waży już prawie 900 g (dokładnie 898 g). Wg dzisiejszego USG stałam się mamusią czerwcową (termin na 30 czerwca). Wiem, że najbardziej wiarygodną datą jest data z I trymestru na 04-05 lipca, ale myśl, że Michał rozwija się dobrze, rośnie pięknie i może zechcieć wyjść już w pod koniec czerwca bardzo mnie cieszy ![]() Lecę coś pochłonąć, bo wyruszyłam dziś z domu o 6:30 bez śniadania i już umieram z głodu. Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-03-25 o 10:20 |
|
|
|
#1854 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
Mam dziś podły humor ![]() Cytat:
Moje koleżanki co karmiły/karmią piersią mówią, że laktetor jest potrzebny. One np. do końca opróżniają nim pierś z której dziecko jadło. Cytat:
elaine-blat dołączam się do życzeń dziewczyn , 100 lat ...! za nowe tygodnie i trzymam kciuki za wizyty
|
||
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczności
Cytat:
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Michasia i dzielnej Mamy ![]() Jak tak dalej pójdzie to czerwcówki zdominują wątek lipcowo-sierpniówek Trochę jestem zazdrosna, że tak znacie wagę swoich Maluchów ![]() Ja nie wiem kiedy następne usg ale pewnie gdzieś w maju dopiero
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Troszke Was na szybko przeleciałam.Co do lekarzy na Ip ja nie wiem jak tak mozna.Przeciez tam kazda kobieta ktora przyjezdza bo cos sie dzieje-wiadomo ze jest mega zeschwizowana i zamiast ją uspokoic,miec jakies zrozumienie to człowiek obrywa...
Nie chciałam Wam juz pisac zeby nie schizowac.Jak pojechałam z moim sluzem i bólami an IP to lekarz sie zdziwił co ja tam wogole robie bo jest 19 i tyle przychodni pewnie otwartych a kobiety sie tak nauczyly ze jak cos sie dzieje to od razu na IP.Dobrze ze Tża nie bylo przy tym bo by chyba nim poszarpał.No to jak do gina to niech mi da adresy takich przychodni a poza tym to mi sie nagle stało i w chwili obecnej nie stac mnie na wizyte prywatną......No i 1 dziecko juz straciłam wiec sie boje.Zatkał sie w koncu ,widac bylo ze chce cos skomentowac ale na szczescie zamknął te obleśną mordeczke......Połozna z łaską powiedziała ze musze czekac bo sie zmienia personel.....No i po 15 minutach wyszła do mnie miła babeczka-miód na moje zbolałe serce.A potem ten sam dziad mnie zbadał ale juz nic sie nie odzywał...No i powiedział ze zostawi mnie na obserwacji bo co innego? Ale widac ze z bólem serca i łachą...... A potem juz lekarze byli ok,nie słyszałam kąśliwych uwag...Tylko pod adresem swoejgo gina bo on nie pracuje w szpitalu....Przyjmuje na nfz,w 3 miejscach prywatnie i pacjentki ciagną do niego tłumami ![]() Cale szczescie ze Tz bedzie przy porodzie wiec mysle ze przy nim nikt nawet zadnej uwagi nie na miejscu nie rzuci.... Karolajn-trzymaj sie,olewaj takie buractwo.Szpital w koncu jest po to zeby Ci pomoc.....Nie jestes tam z powodu zadrapania ale w ciąży... ![]() A co najlepsze na wypisie mam pieczatke ze nalezy sie niezwłocznie zglosic na IP w razie plamien,krwawien i słabszych ruchów dziecka....... Miłego dnia żabcie
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tydzień i cudowne kopniaczkiCytat:
|
||
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę a zdjęcia jakieś zobaczymy?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

- były baaaardzo fajne przeceny i za mniej więcej równowartość 160zł kupiliśmy:
w różnych rozmiarach- od newborn przez 0-3, 3-6 i 6-9 miesiąca
ja też robiłam zakupy w internetowym tesco w UK, ceny niskie, koszt wysyłki umiarkowany, a ubranka miałam w 3 dni od zamówienia, a to wszystko nie wyhodząc z domu
Są na 68 więc jak trochę podrośnie będzie miał

i ze po co tu w ogole jestem. ..

Neni, a Ty sobie sama dziękuj i tak dużo już zrobiłam
za wizytę u endo 

)