Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 09:33   #1831
surka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Kiedyś jadłam zupę, a mój 4-letni syn:

- Mamo nalałaś zupę dzidziusiowi na głowę!

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że wczoraj udało nam się upolować w Tesco ubranka dla Adasia - były baaaardzo fajne przeceny i za mniej więcej równowartość 160zł kupiliśmy:
-10 par skarpetek
-20par bodziaków z długim rękawem
-9par spodni bawełnianych
-3 pary rampersów
-3 bluzeczki

Brałam hurtowo w różnych rozmiarach- od newborn przez 0-3, 3-6 i 6-9 miesiąca
Super ubranka ja też robiłam zakupy w internetowym tesco w UK, ceny niskie, koszt wysyłki umiarkowany, a ubranka miałam w 3 dni od zamówienia, a to wszystko nie wyhodząc z domu

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Kochane- moje ostatnie łupy jak na dzisiaj- łącznie z przesyłką 30 zł za wszystkie. Są przecudowne i nawet Tż pochwalił, że dzidziol Nike'a będzie nosił hahaha Są na 68 więc jak trochę podrośnie będzie miał
Mały oryginal nam rośnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39961559]No jak już byłam z plamieniem, to jak słyszałam jakieś uwagi, to od razu powiedziałam, że to moja druga ciąża i że pierwszą straciłam, więc proszę się nie dziwić, że teraz się boję. Od razu się uciszył :/[/QUOTE]

Ja w tej ciąży, jak zobaczyłam plamienie w domu to się popłakałam, umyłam się i poszłam na IP, jak na spacerek z myślą, że i tak mnie nie przyjmą, a to dlatego, że:

w poprzedniej ciązy gin stwierdziła, że serduszko mojego dzidziola nie bije i dała skierowanie na IP, ale powiedziała do mnie, e jeśli nic nie będzie się działo to żebym zgłosiła się do spzitala w poniedziałek, bo w weeken i tak większość z lekarzy nic nie ruszy, więc tylko przeleżę w szpitalu, chyba że będzie krwawienie to od razu na IP. I szczerze powiem, ze miała rację, w piątek zaczęłam krwawić, więc udałam się na IP i co mi lekarz powiedział, przecież nic się nie dzieję, żebym wracała do domu i czekała do poniedziałku, nawet mnie nie zbadał. W sobotę krwawiłam już coraz bardziej, do tego doszły straszne skurcze brzuszne i krzyżowe, pojechaliśmy znowu z tŻ na IP i co, ale czego Pani ode mnie wymaga, on jest sam i łyżeczkowania i tak nie zrobi i musze czekać do poniedziałku i jeśli tak bardzo chcę to on może mnie przyjąć na izbę i mogę sobie u nich poleżeć. Oczywiście nie zostałam nawet zbadana. Z bóli było mi słabo, pojechaliśmy z tż do innego miasta, a tam w szoku, dlaczego aż tak długo zwlekałam. Masakra jakaś
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:37   #1832
katarzynkajg
Zadomowienie

Surka brak słów normalnie, ręce opadają że tacy lekarze są

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:37   #1833
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

elaine-blath wszystkiego dobrego spelnienia marzen szybkiego bezbolesnego porodu

witam sie z Wami . trzymam kciuki za wizyty

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:42   #1834
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Pojechalam jednak na IP czego szczerze juz żałuję. .kazali mi zostać wiec obecnie przebywam w szpitalnym lozku na patologii :-( polozna na izbie sprawdzila tetno, bylo ok, ale zadzwonila do lekarki, powiedziala co i jak, a tamta kazala mnie przyjac na oddzial. Potem na oddziale badal mnie jakiś stary, oblesny i niedelikatny chlop, ktory stwierdził ze szpital to nie jest darmowe usg i ze po co tu w ogole jestem. ..
Takim bucem nie wolno się przejmować, najważeniejsze, że okazało się, że wszytsko jest w porządku z dzidzią i z tobą

Cytat:
Mnie tam glukoza nawet smakowala
Już mi mąż powiedział, że wypozyczymy od gin detektor tetna i będzie mi małą sprawdzał codziennie
I w ogóle jeszcze mi ten stary kolo powiedzial ze glowa wychodzi o 2 tyg wieksza i prawdopodobnie będzie wielkie dziecko :p juz ma 970 g klocek moj kochany
Ładnie rośnie
Stary 2013-03-25, 09:42   #1835
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Surka ja mam wrażenie, że lekarze pracują w szpitalu za karę :/ Ale przecież oni nie wykonują prac społecznych, dostają chyba za to jakąś pensję, nie?
Straszne, straszne, jak Cię potraktowali.

Ja kiedyś Wam napiszę (oczywiście do poczytania tylko chętnym), jak mnie potraktowali przy porodzie. Ale to nie na poniedziałkowy ranek historia.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:42   #1836
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja w tej ciąży, jak zobaczyłam plamienie w domu to się popłakałam, umyłam się i poszłam na IP, jak na spacerek z myślą, że i tak mnie nie przyjmą, a to dlatego, że:

w poprzedniej ciązy gin stwierdziła, że serduszko mojego dzidziola nie bije i dała skierowanie na IP, ale powiedziała do mnie, e jeśli nic nie będzie się działo to żebym zgłosiła się do spzitala w poniedziałek, bo w weeken i tak większość z lekarzy nic nie ruszy, więc tylko przeleżę w szpitalu, chyba że będzie krwawienie to od razu na IP. I szczerze powiem, ze miała rację, w piątek zaczęłam krwawić, więc udałam się na IP i co mi lekarz powiedział, przecież nic się nie dzieję, żebym wracała do domu i czekała do poniedziałku, nawet mnie nie zbadał. W sobotę krwawiłam już coraz bardziej, do tego doszły straszne skurcze brzuszne i krzyżowe, pojechaliśmy znowu z tŻ na IP i co, ale czego Pani ode mnie wymaga, on jest sam i łyżeczkowania i tak nie zrobi i musze czekać do poniedziałku i jeśli tak bardzo chcę to on może mnie przyjąć na izbę i mogę sobie u nich poleżeć. Oczywiście nie zostałam nawet zbadana. Z bóli było mi słabo, pojechaliśmy z tż do innego miasta, a tam w szoku, dlaczego aż tak długo zwlekałam. Masakra jakaś
To jest przerażające
Tu naprawdę nie ma słów, żeby w jakikolwiek sposób coś skomentować

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:42   #1837
katarzynkajg
Zadomowienie

Czy któraś z was planuje kupić pas poporodowy?
Czy faktycznie daje on efekty czy po prostu są to pieniądze wyrzucone w błoto?

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-25, 09:43   #1838
surka
Zakorzenienie

A teraz idę zrobić jakieś śniadanko i nadrabiam dalej
Stary 2013-03-25, 09:45   #1839
dzoan
Zakorzenienie

Zaczynam się bać..co to będzie jak Neni tu przyjdzie

W każdym razie dziękuję za siebie Neni, a Ty sobie sama dziękuj i tak dużo już zrobiłam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39964406]Hej!
Tylko ja nie mówię o mocnych kopach w brzuch, tylko w..... dziurki i to obie Wczoraj mówię Wam, miałam wrażenie, że Młody mi zaraz wystawi nogę przez którąś z nich - kopało Was kiedyś dziecko w tyłek, tylko od tej drugiej strony? Bo mój mi wczoraj urządził taki koncert, że musiałam się położyć na wznak, żeby trochę podpłynął wyżej, bo to NIE jest przyjemne uczucie Żeby nie było: niech kopie, codziennie i w co chce, tylko ja już się wczoraj serio zaczęłam obawiać [/QUOTE] Próbuję to sobie wyobrazić

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Wybraliśmy imię dla SYNUSIA szybko poszło miał być Filip ale oboje z mężem zakochaliśmy się w imieniu MARCEL
Marcelek..ślicznie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki TSH i mam w normie.
Wynik jest 0,67 <0,03-3,10> II trymestr

Zjadłam juz sniadanko i zbieram sie do wyjazdu. Wizytę u endo mam o 15:30, trzymajcie kciuki za dobre wieści. Jedziemy tez z TZ do takiej dużej hurtowni dziecięcej

Odezwę sie wieczorem
Buziaki
za wyniki
za wizytę u endo

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:50   #1840
fiazo
Zakorzenienie

Dzień dobry z pięknym słońcem i mrozem

Nie spadłam dziś z łóżka wygoda niesamowita jak mam jak chodzić do łazienki, a nie przetaczać się przez tż.

elaine-blath wszystkiego najlepszego z okazji urodzi i oczywiście lekkiego porodu

trzymam kciuki za wizyty
oraz brawa za rozpoczęte tygodnie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:50   #1841
katarzynkajg
Zadomowienie

Zjadłam pół litra miksowanych truskawek ze śmietaną co za obżarciuch ze mnie ale synusiowy chyba smakowało bo zaczął fikać

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-25, 09:50   #1842
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
normalnie nie do wiary... Kasiu to tak na czuja czy masz jakieś wzory?
Znalazłam wzór na youtube z filmikami. Tylko po hiszpańsku Ja uczyłam się szydełkować na tym, w sumie same półsłupki, więc bez większych problemów, tylko gorzej zrozumieć kiedy dodać lub odjąć oczka, ale to kwestia wprawy

Cytat:
powiem Ci, że ja też się bardzo cieszę, bo wiem ile kosztuje utrzymanie niemowlaka na codzień, więc przynajmniej to odpadnie... Póki co mamy ubranka, wózek 3w1, spacerówkę, 2 maty edu., stojak pod wanienkę i wanienkę... która do niego nie pasuje , łóżeczko bez materaca i pewnie jeszcze coś czego nie pamiętam. Teraz wyprawka szpitalna, kosmetyki, leki i brakujące gadżety ale to spokojnie, od maja, bo teraz, w kwietniu nas żywcem pożre OC
My w kwietniu OC - bez zniżek, w maju remont 5/6 mieszkania
Cytat:
Witam siię

Pogoda tylko do leniuchowania
A teraz pora nadrobić weekend na wizazu

Wybraliśmy imię dla SYNUSIA szybko poszło miał być Filip ale oboje z mężem zakochaliśmy się w imieniu MARCEL
[/COLOR][/B][/I][/U]
No i dobrze, jeden Filip już jest w wątku dla Marcelka! Na 1 stronę go!

Elaine Wszystkiego najlepszego! Niech Ci się ręka szybko pozrasta, dużo siły, cierpliwości i samych wspaniałych dni

Dzień Dobry!
Zjadam śniadanie i jadę na pobranie krwi. Ostatnie przed glukozą Muszę zrobić sobie układ krzepnięcia, bo od 2 dni bolą mnie łydki i boję się, że acard nie działa jak powinien i będę musiała przerzucić się na heparynę...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 09:52   #1843
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni

I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Przypomniało mi się jak wczoraj leżelismy z Tż, on za mną i trzymał mi rękę na brzuchu, tylko dosłownie pod piersiami i nagle taki przejety mówi ,,chyba poczułem dzidziusia" zaczęłam się śmiać, że to pewnie moje jelita bo dzidziuś pod cyckami nie siedzi tylko dużo pod pępkiem. Mina Tż bezcenna jak polozyłam jego rękę niziutko a on taki przejęty: to on tam siedzi??????!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39961422]Ja to już wcale na punkcie ruchów jestem zeschizowana... Teraz to gdybym nie czuła w standardowej porze ruchów, to od razu lecę na IP.....[/QUOTE]

Ja tak samo

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Moj niunio tez tak mowil na ksiedza Ja tez tak mam ze jak jestem w kosciele to ciagle mam wrazenie ze zaraz zemdleje az mi sie nogi trzesa. A propo kosciola - moj maz dzis byl sam i jak wyszedl z niego i podszedl do samochodu to okazalo sie ze nie ma w nim radia, subuferu, glosnikow, wzmaczniacza i kluczy...ukradli nam wszystko
Współczuje, co za chamstwo

Cytat:
Młody szaleje więc musi być ok- nie ma innej opcji

A ja się pochwalę, że wczoraj udało nam się upolować w Tesco ubranka dla Adasia - były baaaardzo fajne przeceny i za mniej więcej równowartość 160zł kupiliśmy:
-10 par skarpetek
-20par bodziaków z długim rękawem
-9par spodni bawełnianych
-3 pary rampersów
-3 bluzeczki

Brałam hurtowo w różnych rozmiarach- od newborn przez 0-3, 3-6 i 6-9 miesiąca
Za zakupy

Cytat:

Mignęło mi, że czerwony balonik pytała niedawno o laktatory
Możliwe, że pytanie będzie z cyklu tych "głupich" a odpowiedź z tych oczywistych ale:

Czy laktator to takie nasze "must have" czy można go sobie darować?
Ja zakupię na wszelki wypadek, choć nastawiam się na bezproblemowe karmienie piersią

Cytat:

Spędziłam 4h!!!!!!!!! na segregowaniu ciuszków rozmiarami masakra:
- mała reklamówka nówek na rozm. 50 (bliźniaczki miały być wcześniakami, ale dohodowały się do 37tc i wagi 2950 i 3100, więc nie weszły )
- duża reklamówka z uszami cała rajstopek, skarpetek, butków-paputków
- duża reklamówka cała czapeczek!
- piękny welurowy, gruby ochraniacz z kolorino
- 2x otulacz flanelowy, cienki - coś takiego, ale sprawdzę przy okazji co to... http://allegro.pl/swaddle-me-otulacz...125025841.html
-1x "majtasy" nówki - podobne do tych - to chyba do pieluch wielorazowych, nie? http://allegro.pl/otulacz-imse-vimse...126128787.html
- 7 kombinezonów niemowlęcych (4 dziewczęce i 3 uniwersalne) + kurteczka futerkowa, piękna na dziewczynkę
- 19 dużych reklamówek!!!! ciuszków (body, śpioszki, pajace, koszulki, rampersy, spodnie, dresiki, sukieneczki) - w rozmiarach 56-86/92 - dla chłopca dodatkowo rozmiary 98 i 104
MASAKRA!!! Muszę kupić worki próżniowe i popakować to do szafy do piwnicy, bo w domu mowy nie ma, żebyśmy pomieścili...
No powiem Ci moja droga że masz tego wszystkiego od groma

Cytat:
Już po obchodzie. Nie wiem czemu wczoraj mi wpisali ryzyko przedwczesnego porodu
Bardzo fajny lekarz byl, jak ktg wyjdzie ok to ide do domku
zostawiając w szpitalu musza cos wpisać nie przejmuj się .

Cytat:

mi osobiście imię Marcel się bardzo podoba

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki TSH i mam w normie.
Wynik jest 0,67 <0,03-3,10> II trymestr

Zjadłam juz sniadanko i zbieram sie do wyjazdu. Wizytę u endo mam o 15:30, trzymajcie kciuki za dobre wieści. Jedziemy tez z TZ do takiej dużej hurtowni dziecięcej

Odezwę sie wieczorem
Buziaki
za dobre wyniki
i za wizytę u endo.

Elaine wszystkiego najlepszego, do końca bezproblemowej ciąży, lekkiego i szybkiego porodu, zdrowego bobasa i spełnienia marzeń
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:01   #1844
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej zabki
Ja juz ogarnieta.Zbieram się ,,na miasto" z kuzynką Tż-a.Mamy rundke po lumpkach,sklepach itp. itd
Moze jakims cudem uda mi sie zajrzec pozniej i ponadrabiac co nieco

Trzymam za wszystkie wizyty

ELAINE-sto lat brzuchatko Niech się spełnią Twoje marzenia no i..lekkiego wykluwania i grzecznego maluszka I przede wszystkim zdr.óweczka
Stary 2013-03-25, 10:04   #1845
Myszolka91
Raczkowanie

A macie fotki malego Adasia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KuckoEwelina Olga20130320185235608.jpg (101,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KuckoEwelina Olga20130320185824148.jpg (74,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KuckoEwelina Olga20130320185802552.jpg (66,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KuckoEwelina Olga20130320185903547.jpg (85,7 KB, 27 załadowań)
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:06   #1846
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jak będę się dobrze czuła, to zamierzałam wytrwać do końca maja i od czerwca na ostatnie 2 miesiące osiąść w domciu. Choć ostatnio jak mój mąż ze swoją kuzynką rozmawiał, to skrytykowała moją decyzję. Była w szoku, że jeszcze pracuję. Powiedziała, że gdyby się ze mną spotkała, to by mnie przekonywała na pójście już teraz.. I sobie zaczęłam myśleć czy to ze mną coś nie tak czy co? A Ty do kiedy chcesz pracować??

Ja ogólnie też zamierzałam pracować dłużej, ale stawiająca macica, strach przed powtórzeniem poprzedniej sytuacji, więc gin sama namawiała mnie na L4, ale jak poprawi moje samopoczucie to moze jeszcze wróce do pracy

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
surka, dzoan: współczucia, a kiedy na l4 się wybieracie?

mnie jutro glukoza 75g czeka z samego rana i wizyta u internisty
Ja już jestem na l4 od ubiegłego poniedziałku

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A propos tekstów dzieci, dziś szliśmy chodnikiem i szedł z rodzicami z naprzeciwka 3-4 latek. Wyrżnął na lodzie do tyłu, podniósł się, otrzepał i mówi "Ale szyba!"
haha pewnie biednemu chodziło o "szklankę"

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
\
Przypomniało mi się jak wczoraj leżelismy z Tż, on za mną i trzymał mi rękę na brzuchu, tylko dosłownie pod piersiami i nagle taki przejety mówi ,,chyba poczułem dzidziusia" zaczęłam się śmiać, że to pewnie moje jelita bo dzidziuś pod cyckami nie siedzi tylko dużo pod pępkiem. Mina Tż bezcenna jak polozyłam jego rękę niziutko a on taki przejęty: to on tam siedzi??????!!!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Pytam się męża:
-kupić luźną na dole, czy z gumką?
on na to:
-a po co masz się ograniczać?

Dziś mamy fajny dzień, cały czas się śmiejemy

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Słodzaiczek, a jaki zgabny nosek z profila
Stary 2013-03-25, 10:07   #1847
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej zabki
Ja juz ogarnieta.Zbieram się ,,na miasto" z kuzynką Tż-a.Mamy rundke po lumpkach,sklepach itp. itd
W takim razie owocnych zakupów
Cytat:
No w końcu, śliczne zdjęcia

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-25, 10:08   #1848
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja już nie umiem się ogolić bez lusterka!
Witam w klubie, mam tak samo.

Poza tym witam się w ten "piękny" poniedziałek.

A my z Dzidziolem rozpoczynamy
23 tydzień czyli 6 miesiąc.

Cały wieczór mnie kopał. TŻ pierwszy raz czuł wczoraj ruchy ja przykładał rękę. Teraz też wyczuwam ruchy. Chyba główkę ma ułożoną przy moim łonie, a nóżki bliżej pępka lub odwrotnie.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:13   #1849
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie widać Adaśka.. fajny chłopaczek rośnie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja ogólnie też zamierzałam pracować dłużej, ale stawiająca macica, strach przed powtórzeniem poprzedniej sytuacji, więc gin sama namawiała mnie na L4, ale jak poprawi moje samopoczucie to moze jeszcze wróce do pracy
Pewnie, odpocznij sobie chociaż Nie ma co na siłę chodzić do pracy, zdrówko Twoje i dzidzi ważniejsze. Gdyby mój gin powiedział, że widzi przeciwskazania od strony medycznej, to też bym pewnie na L4 poszła, mimo że bym się dobrze ogólnie czuła.. Ale jak wszystko mu do tej pory ładnie, wręcz książkowo wyglądało (odpukać!), to głupio tak naciągać

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

To zupełnie jak my gratulacje!!

Stary 2013-03-25, 10:13   #1850
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny Adaś
Cytat:

[CENTER]A my z Dzidziolem rozpoczynamy

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:14   #1851
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Zjadłam pół litra miksowanych truskawek ze śmietaną co za obżarciuch ze mnie ale synusiowy chyba smakowało bo zaczął fikać
Od małego wie co dobre
Cytat:

Cytat:

Cały wieczór mnie kopał. TŻ pierwszy raz czuł wczoraj ruchy ja przykładał rękę. Teraz też wyczuwam ruchy. Chyba główkę ma ułożoną przy moim łonie, a nóżki bliżej pępka lub odwrotnie.

Mały
Stary 2013-03-25, 10:18   #1852
lachryma
Zakorzenienie

hejka!

nie było mnie cały week, więc coś tam nadrobię, ale nie za dużo
Stary 2013-03-25, 10:19   #1853
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ponadrabiam was później, ale na razie pochwalę się, że moja dzisiejsza wizyta była bardzo udana
Michaś nadal jest Michasiem Szyjka długa, prawidłowa 4,5 cm, wód- odpowiednia ilość. Dzidziuś, jak określiła Pani doktor, fajniutki i duży Waży już prawie 900 g (dokładnie 898 g). Wg dzisiejszego USG stałam się mamusią czerwcową (termin na 30 czerwca). Wiem, że najbardziej wiarygodną datą jest data z I trymestru na 04-05 lipca, ale myśl, że Michał rozwija się dobrze, rośnie pięknie i może zechcieć wyjść już w pod koniec czerwca bardzo mnie cieszy

Lecę coś pochłonąć, bo wyruszyłam dziś z domu o 6:30 bez śniadania i już umieram z głodu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   

Edytowane przez Anulka_p
Czas edycji: 2013-03-25 o 10:20
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:21   #1854
idzia111
Zakorzenienie

witajcie!

Mam dziś podły humor

Cytat:
No to szał Swoją drogą te body jednokolorowe z długim rękawem bez przeceny kosztowały w przeliczeniu 30zł, z przeceną w zależności od rozmiaru 10-20zł. Sprawdzałam na Allegro i w Polsce dokładnie ten sam zestaw w Tesco kosztuje 55zł- zdzierstwo
Za dwupak spodenek bawełnianych zapłaciłam w przeliczeniu 5zł- a były przecenione z 25zł

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Mignęło mi, że czerwony balonik pytała niedawno o laktatory
Możliwe, że pytanie będzie z cyklu tych "głupich" a odpowiedź z tych oczywistych ale:

Czy laktator to takie nasze "must have" czy można go sobie darować?
To super okazję na te ciuszki.

Moje koleżanki co karmiły/karmią piersią mówią, że laktetor jest potrzebny. One np. do końca opróżniają nim pierś z której dziecko jadło.

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Czy któraś z was planuje kupić pas poporodowy?
Czy faktycznie daje on efekty czy po prostu są to pieniądze wyrzucone w błoto?
ja chcę kupić, bo słyszałam, że na prawdę pomaga.

elaine-blat dołączam się do życzeń dziewczyn , 100 lat ...!

za nowe tygodnie i trzymam kciuki za wizyty
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:22   #1855
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
śliczności

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ponadrabiam was później, ale na razie pochwalę się, że moja dzisiejsza wizyta była bardzo udana
Michaś nadal jest Michasiem Szyjka długa, prawidłowa 4,5 cm, wód- odpowiednia ilość. Dzidziuś, jak określiła Pani doktor, fajniutki i duży Waży już prawie 900 g (dokładnie 898 g). Wg dzisiejszego USG stałam się mamusią czerwcową (termin na 30 czerwca). Wiem, że najbardziej wiarygodną datą jest data z I trymestru na 04-05 lipca, ale myśl, że Michał rozwija się dobrze, rośnie pięknie i może zechcieć wyjść już w pod koniec czerwca bardzo mnie cieszy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:24   #1856
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Lecę coś pochłonąć, bo wyruszyłam dziś z domu o 6:30 bez śniadania i już umieram z głodu.
dla Michasia i dzielnej Mamy
Jak tak dalej pójdzie to czerwcówki zdominują wątek lipcowo-sierpniówek

Trochę jestem zazdrosna, że tak znacie wagę swoich Maluchów
Ja nie wiem kiedy następne usg ale pewnie gdzieś w maju dopiero

Mały
Stary 2013-03-25, 10:24   #1857
Rockyyy
Zakorzenienie

Troszke Was na szybko przeleciałam.Co do lekarzy na Ip ja nie wiem jak tak mozna.Przeciez tam kazda kobieta ktora przyjezdza bo cos sie dzieje-wiadomo ze jest mega zeschwizowana i zamiast ją uspokoic,miec jakies zrozumienie to człowiek obrywa...

Nie chciałam Wam juz pisac zeby nie schizowac.Jak pojechałam z moim sluzem i bólami an IP to lekarz sie zdziwił co ja tam wogole robie bo jest 19 i tyle przychodni pewnie otwartych a kobiety sie tak nauczyly ze jak cos sie dzieje to od razu na IP.Dobrze ze Tża nie bylo przy tym bo by chyba nim poszarpał.No to jak do gina to niech mi da adresy takich przychodni a poza tym to mi sie nagle stało i w chwili obecnej nie stac mnie na wizyte prywatną......No i 1 dziecko juz straciłam wiec sie boje.Zatkał sie w koncu ,widac bylo ze chce cos skomentowac ale na szczescie zamknął te obleśną mordeczke......Połozna z łaską powiedziała ze musze czekac bo sie zmienia personel.....No i po 15 minutach wyszła do mnie miła babeczka-miód na moje zbolałe serce.A potem ten sam dziad mnie zbadał ale juz nic sie nie odzywał...No i powiedział ze zostawi mnie na obserwacji bo co innego? Ale widac ze z bólem serca i łachą...... A potem juz lekarze byli ok,nie słyszałam kąśliwych uwag...Tylko pod adresem swoejgo gina bo on nie pracuje w szpitalu....Przyjmuje na nfz,w 3 miejscach prywatnie i pacjentki ciagną do niego tłumami

Cale szczescie ze Tz bedzie przy porodzie wiec mysle ze przy nim nikt nawet zadnej uwagi nie na miejscu nie rzuci....

Karolajn-trzymaj sie,olewaj takie buractwo.Szpital w koncu jest po to zeby Ci pomoc.....Nie jestes tam z powodu zadrapania ale w ciąży...

A co najlepsze na wypisie mam pieczatke ze nalezy sie niezwłocznie zglosic na IP w razie plamien,krwawien i słabszych ruchów dziecka.......

Miłego dnia żabcie
Stary 2013-03-25, 10:25   #1858
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-03-25, 10:25   #1859
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:

za tydzień i cudowne kopniaczki

Cytat:
Dzień dobry

Super

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-03-25, 10:25   #1860
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

bardzo się cieszę a zdjęcia jakieś zobaczymy?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości