Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 10:10   #2251
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Moja mała strasznie buszowała w nocy, momentami sprawiała mi taki ból że myślałam że zaraz urodzę
kurcze chyba do mnie dochodzi że to coraz bliżej

kurcze też tak teraz mam! to jest straszne. Jak słyszę w tv jak płacze dziecko to muszę przełączyć bo samej chce mi się płakać wcześniej tak nie miałam

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

ej no przestańcie! ja to czekam że już w tym tyg będzie wiosna! kurcze opony zmieniliśmy na letnie (coś tam TŻ wymieniał i przy okazji opony bo wyszło taniej). I nie wiemy teraz czy zmieniać jak wyruszamy do mnie na święta czy nie, bo niby drogi odśnieżone ale nigdy nic nie wiadomo
W kurtce zimowej już się praktycznie nie dopinam, w sumie wiosennej nie mam ale chyba sobie guziki przeszyję w płaszczyku i jakoś ujdzie

dobre
do wc latam to fakt co do kondycji to wydaje mi się że mam lepszą niż w 7 m-cu chyba dlatego że mi to w ciągu 2 tyg wywaliło brzuszek więc to chyba było największe obciążenie dla organizmu. I szczerze wam powiem że 8 m-c to dla mnie najlepszy czas w ciąży bo czuję się bardzo dobrze brzuch już mnie nie swędzi, zgagi nigdy nie miałam
niestety nogi czasami puchną
No to super, odpoczniesz sobie przed wysiłkiem pierwszych tygodni życia dziecka Ja do 8 m-ca czułam się dobrze, teraz nie jest może aż tak źle jak w opisie axelli, ale dobrze też nie. Najbardziej mnie męczy kręgosłup i sikanie po nocach - czasem wyjdzie i z 10 wycieczek do wc żeby wysikać 5 kropelek I to uczucie słabości, brak powietrza, nic mi się nie chce, słaba pamięć, w piątek zapomniałam o SR, a rano gadałam z Tż żeby mnie zawiózł, jemu się zresztą chyba też udzieliło, też zapomniał
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:14   #2252
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:

jak wpłacasz w banku taką większą kwotę (nie pamiętam od jakiej kwoty to było ale na pewno powyżej 20 tyś ale chyba od 100) to tam doradca w banku musi zaznaczyć skąd są pieniądze. I jak ktoś jest "dziwny" albo się mota to wtedy doradca zaznacza ptaszka że do sprawdzenia ale mało kto to robi, nawet się nie pyta klientów tylko samemu się zaznacza i dopiero jesteś sprawdzama jak Cię właśnie odhaczą w banku albo jak na prawdę sporą kwotę wpłacasz.
ja kiedyś w kkatowicach wpłacałam lekko ponad 10 tyś firmowej kasy.. w przelewie jako nadawca były moje dane + nazwa działalności, a niemiła pani zażądała dowodu bo przy takiej kwocie MUSI wpisać dane wpłacającego wyszło na to, że wpisała to samo co podałam jej na druczku tylko ucięła "PHU..."
do tego pokryklała na kartce, że dane potwierzone z d.o.

Dziwne to dla mnei było, bo ja codzienne wpłacam spore kwoty, nie raz ponad 20 tysi i w moim banku nigdy nikt ode mnie dowodu nie chciał i takich dziwnych akcji nie robił

Aaś dla mamy i blinźniaków, dla Mariolki

jestem złaaa

wypraliśmy z TŻ część rzeczy dla Małego, m.in. prześcieradła i są takiej dupiatej jakości.. nie dość że gówno sztywne to jeszcze mimo prasowania pomiętolone strasznie

gdyby któraś miałą zamiar kupić pościel firmy Darland to zdecydowanie odradzam
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:15   #2253
sharpnowaja
Zakorzenienie

marcówki już są praktycznie po terminie, bo tam większość na 23 ma termin tylko jedna została z terminem 29 (tak wiem wiem jeszcze dwa tyg mają i dalej w terminie ) i zaczną rodzić kwietniowe mamusie. Matko jak to zleciało! a dopiero pierwsza marcówka rodziła. I w ogóle one strasznie szybko dodają opisy porodów - w porównaniu z mamuśkami styczeń-luty, mam nadzieje że u nas też tak będzie

Nuna nie musisz z nas rezygnować, wpadaj czasem szybciej Ci czas zleci leżąc.

Kamciatka kręgosłup też mnie momentami pobolewa ale jak już kiedyś pisałam okład z gorącego brzucha TŻta pomaga
sikać też sikam w nocy ale przeważnie wstaję tylko raz. No i to że nie sypiam to już nawet nie liczę ale ogólnie jest ok
Stary 2013-03-25, 10:15   #2254
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam. Kochane moje. Przyszedł Wielki Tydzień, więc postanowiłam zniknąć na ten czas. Przez cały post sobie niczego nie odmówiłam, więc chciałabym chociaż w ten sposób. Jesteście dla mnie ,,moim nałogiem" spędzam tu strasznie dużo czasu, więc przynajmniej na jeden tydzień odmówię sobie czegoś, co bardzo lubie Piszę, jakby któraś zauwazyła, że mnie nie ma.

Wam każdej z osobna życzę zdrówka i żeby maluszki jeszcze siedziały w brzuszkach. Mam nadzieję, że jak wydarzy się coś bardzo ważnego to doniesie mi Sharp Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tyg i również proszę o kciuki w środę, zeby mnie nie uświęcili ale do szpitala Trzymajcie się Wpadnę w Niedzielę złożyć wam zyczonka.
Trzymaj się ciepło i do niedzieli
Stary 2013-03-25, 10:17   #2255
sharpnowaja
Zakorzenienie

potterka no przy takich kwotach muszą być dane wpisane kto wpłaca inaczej mogą Ci odmówić wpłaty. Przy mniejszych kwotach wystarczy imię i nazwisko bez dowodu ale przy takiej to dowód musi być bo anwet system nie puści dalej.
Stary 2013-03-25, 10:21   #2256
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Też się witamw32 tc ale ten czas leci
No to już się zbliżasz do porodu "wielkimi krokami" - a to jest teraz u ciebie 36 tc? Bo u mojej gin ostatnie badania są w 38 tc...

Ja dziś też mam badania, już ponad 2 tyg nie widziałam mojego Synka, więc ciekawa jestem, jak przybrał na wadze i czy mu tam wszystko gra
za 32tc
Cytat:
Witam. Kochane moje. Przyszedł Wielki Tydzień, więc postanowiłam zniknąć na ten czas. Przez cały post sobie niczego nie odmówiłam, więc chciałabym chociaż w ten sposób. Jesteście dla mnie ,,moim nałogiem" spędzam tu strasznie dużo czasu, więc przynajmniej na jeden tydzień odmówię sobie czegoś, co bardzo lubie Piszę, jakby któraś zauwazyła, że mnie nie ma.

Wam każdej z osobna życzę zdrówka i żeby maluszki jeszcze siedziały w brzuszkach. Mam nadzieję, że jak wydarzy się coś bardzo ważnego to doniesie mi Sharp Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tyg i również proszę o kciuki w środę, zeby mnie nie uświęcili ale do szpitala Trzymajcie się Wpadnę w Niedzielę złożyć wam zyczonka.
no ladnie odwyk od wizazowych kumpelek heheh teraz taki okres ze pewnie malo nas bedzie , chociaz ja za jedzonko w sobote sie zabieram i duzo nie robie .....

Paulina trzymam kciuki za wizyte Color u Ciebie za usg , i czekam na recenzje heheh a i trzymam za siebie hiii co bym zobaczyla Michasia :P lece ppaap
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:22   #2257
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
marcówki już są praktycznie po terminie, bo tam większość na 23 ma termin tylko jedna została z terminem 29 (tak wiem wiem jeszcze dwa tyg mają i dalej w terminie ) i zaczną rodzić kwietniowe mamusie. Matko jak to zleciało! a dopiero pierwsza marcówka rodziła. I w ogóle one strasznie szybko dodają opisy porodów - w porównaniu z mamuśkami styczeń-luty, mam nadzieje że u nas też tak będzie

Nuna nie musisz z nas rezygnować, wpadaj czasem szybciej Ci czas zleci leżąc.

Kamciatka kręgosłup też mnie momentami pobolewa ale jak już kiedyś pisałam okład z gorącego brzucha TŻta pomaga
sikać też sikam w nocy ale przeważnie wstaję tylko raz. No i to że nie sypiam to już nawet nie liczę ale ogólnie jest ok
Ale mnie boli chyba nietypowo - na początku ciąży bolał mnie lędźwiowy, a teraz najbardziej mi dokucza górny odcinek, pod łopatką, takie uczucie "ciągnięcia" i na to pomaga rozciąganie, piłka (chyba marchewka mi to polecała - dzięki:P) i masaż. Ale pomaga chwilowoCzasem z bólu zasnąć nie mogę, bo nie ma takiej pozycji, która by mi ulgę przynosiła. Ale jak w końcu zasnę i się wyśpię to rano jest super, ale po południu znów się zaczyna i od początku - masaże, piłka, rozciąganie, siedzieć nie mogę, napinać mieśni też nie, najpelpiej leżec płasko. Się czuję jak stara baba
Stary 2013-03-25, 10:25   #2258
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
potterka no przy takich kwotach muszą być dane wpisane kto wpłaca inaczej mogą Ci odmówić wpłaty. Przy mniejszych kwotach wystarczy imię i nazwisko bez dowodu ale przy takiej to dowód musi być bo anwet system nie puści dalej.
to czemu u mnie w banku nie chcą nigdy dowodu
bo gdyby zawsze chcieli to ok, a tu mnie zwyczajnie baba zaskoczyła jeszcze chamsko mnie traktując.. pozułam się jakbym te pieniądze ukradła
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:29   #2259
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O, a ja o tym słyszałam W Poznaniu to chyba bardzo popularny "przesąd"
A mów co tam z tą oszustką? Jak się policja za to zabrała? I coś jeszcze jej grozi?
Dokładnie, jak jadę do Poznania i spotykam jakieś znajome, to zaraz wyciągają ręce do głaskania brzucha. Jedna z nich zaczęła się starać, więc sprawdzimy, czy to działa.
Co do sprawy...hmmm...dziewczyn a dostanie do odpracowania jakieś prace społeczne za kwotę 200 zł i nie wiem, czy będzie jakaś sprawa karna - nikt mnie o niczym nie informuje. Także dziewczyny, jeśli się zdarzy, że ktoś podrobi Wasz podpis w celu uzyskania tzw korzyści majątkowej, a potem ni z gruchy ni z pietruchy dostaniecie pismo od komornika, że zajmuje Wam konto, to powodzenia Mi rozwiązanie sprawy zajęło 8 miesięcy. Morza nerwów i nieprzespanych nocy nie zliczę. Ale już bliżej końca niż dalej. No i chyba jednak nie urodzę na sali sądowej

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dokladnie tak: obkladamy sie torebkami po herbacie i lezymy herbatka rozpulchnia i podobno nacinac nie trzeba, krocze nie peka smialysmy sie, ze pozbieramy torebki z calego szpitala i bedziemy testowac :P kolezanka stwierdzila, ze napchamy sobie tego do majtek i mozna caly dzien stosowac [COLOR="Silver"]
To zaczynam odkładać każdą torebkę po parzeniu Tylko jak wytłumaczyć to mężowi?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
E, nie wiem z kiedy masz te informacje, ale rok temu jak znajomi dziecku kupowali mieszkanie to żadnego podatku nie płacili tylko musiała być to udokumentowana darowizna czy jakoś tak ... W sumie nie wiem czy darowali mieszkanie czy kasę i młodzi kupili sami, ale nic o podatkach od darowizn nie mówili.
Oni zgłaszają od jakiejś kwoty z obowiązku, ale to musisz podpytać bankowca. Zawsze możesz podzielić na kilka banków
Tylko franek wysoki
No słyszałam w radiu w audycji Janusz Weiss coś tam, coś tam, ale z grubsza mnie to nie interesuje, bo mi nikt mieszkania nie dał, ani nie zamierza dać

Cytat:
słodkie to

jak wpłacasz w banku taką większą kwotę (nie pamiętam od jakiej kwoty to było ale na pewno powyżej 20 tyś ale chyba od 100) to tam doradca w banku musi zaznaczyć skąd są pieniądze. I jak ktoś jest "dziwny" albo się mota to wtedy doradca zaznacza ptaszka że do sprawdzenia ale mało kto to robi, nawet się nie pyta klientów tylko samemu się zaznacza i dopiero jesteś sprawdzama jak Cię właśnie odhaczą w banku albo jak na prawdę sporą kwotę wpłacasz.
To wynika z ustawy o przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy i finansowaniu terroryzmu. Co do kwoty, to jej wysokość >15 tys.< 20 tys. , ale nie pamiętam teraz. Działania nadzoruje Komisja Nadzoru Finansowego. Ale to tylko w ramach ciekawostki.

Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja tak zaczęłam chrapać od jakiegoś czasu, że sama tym swoim chrapaniem się budzę. Że już nie wspomnę o mężu, który przeżywa katusze. Masakra jakaś Mam nadzieję, że potem to minie

A już za parę dni będzie na plusie, wiosno naginaj, ile można!
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:30   #2260
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

nuna ale daj nam znać co po twojej wizycie i jakby się coś działo no to owocnego wielkiego tygodnia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:37   #2261
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
to czemu u mnie w banku nie chcą nigdy dowodu
bo gdyby zawsze chcieli to ok, a tu mnie zwyczajnie baba zaskoczyła jeszcze chamsko mnie traktując.. pozułam się jakbym te pieniądze ukradła
nie wiem może co bank to inna polityka

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja tak zaczęłam chrapać od jakiegoś czasu, że sama tym swoim chrapaniem się budzę. Że już nie wspomnę o mężu, który przeżywa katusze. Masakra jakaś Mam nadzieję, że potem to minie
to u mnie zaczął chrapać mąż

no niestety komornicy mogą sobie robić w polsce co tylko chcą
Stary 2013-03-25, 10:38   #2262
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

ja stronek żadnych nie znam, ale jeśli chodzi o te łóżeczka/kołyski/koszyczki, które około pół roku posłużą, to ja uważam, że za taką cenę to dobre rozwiązanie dla was
ja sama kupuję na początek przystawkę do naszego łóżka. będzie mi wygodniej, nie będę musiała wstawać za każdym razem, żeby sprawdzać oddech młodego podobno tak do 7 miesięcy to starcza, ale wtedy to już mam nadzieję się uspokoić, no i młody może już by spał lepiej... wówczas łóżeczko normalnych rozmiarów z dołu pójdzie na górę, a przystawka w odstawkę no i w ciągu dnia bejbifon w ruch!
Też myślę, że 20f to bardzo mało, nawet jeśli miałoby posłużyć pół roku, później zawsze można schować na 2gie dziecko albo odsprzedać a dla nas może okazać się zbawienne póki mamy mało miejsca i będziemy spali w jednym pokoju

myślę nad tym łóżeczkiem na później
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/9094134.htm

i koszem w tym stylu
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/7328314.htm
Stary 2013-03-25, 10:39   #2263
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
fajne ale czytałam że one strasznie śmierdzą
Stary 2013-03-25, 10:40   #2264
Veronic
Wtajemniczenie

hej

dzisiaj zaczynam 33 tydzień
<<tzn , dla niektórych to jest początek 34, dla mojego gina to dopiero 32 t>> nie czaję już tego

w każdym razie do 40tyg zostało 7tyg
ale mam nadzieję, że urodzę za 4 tyg

piękne słońce dzisiaj
wyjdę sobie na balkon heehe
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:50   #2265
whatIthink
Raczkowanie

Dzień dobry

Nie odzywałam się cały weekend, bo miałam chorego (przeziębionego) męża i musiałam się nim zajmować. Leżał w łóżeczku i zabrał mi mojego lapka.

W piątek byłam na sr, było o przebiegu porodu. Dowiedziałam się m. in., że maluch musi się przekręcić ze 4 razy, żeby wyjść na zewnątrz. Chodzenie, bujanie się na piłce, kołysanie biodrami pomaga i przyśpiesza ten proces, bo działa grawitacja.

Zamówiłam wreszcie przez allegro większość wyprawki. Z ważniejszych rzeczy został wózek (nie wiem jaki) i przewijak (wiem jaki).
Zapisałam się też na spotkanie Bezpieczny Maluch, idziemy z mężem.

No i w końcu ustaliśmy imię dla dziecka. Będzie Piotr

W sobotę zaczęłam 31 tc. I nie mogę się już doczekać porodu. Ale przede wszystkim nie mogę się doczekać wiosny

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:51   #2266
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
I jeszcze historia na rozśmieszenie z okazji 2 w nocy
Mój kumpel biegł w polmaratonie warszawskim a jego trasa biegła dosłownie pod moim szpitalnym oknem. Trochę wygladalam ale w tłumie 10tys osób ciężko kogokolwiek wypatrzyć. Szczególnie że musiałam wtedy siedzieć a ja staram się tego nie robić. I niestety przegapiłam akcje.
Kumpel biegnie. Mija szpital. Patrzy się w okna czy gdzieś nie macham. No i słupka nie zauważył... Jaaaak się wypierdzielil... Wstał, otrzepał się i pobiegł dalej. I nawet miał dobry czas bo na mecie był ok 2500 miejsca

I przegapiłaś taką akcję? Szkoda

Cytat:
W ogole wczoraj odezwal sie do mnie brat, ktory mieszka w Szkocji, ze sa teraz duze obnizki dzieciecych akcesoriow, wyslal mi kilka stronek i mam sobie powybierac co chce i zrobi pake, na razie wyhaczylam ze sa duzo tansze lozeczka turystyczne, maty edukacyjne, pozytywki do lozeczka, wozki sie mi nie podobaja ale moze zle szukam...wyhaczylam w mamas&papas przeslodkie kolyski kosze do spania dla malenstwa za 20f, i zastanawiam sie czy na poczatek wystarczyloby takie cos do spania? U nas poki sie nie przeprowadzimy malo miejsca wiec moze na pierwsze miesiace zdaloby to rezultat mam jeszcze prosbe do dziewczyn ktore znaja sklepy w uk o ich nazwy albo stronki, bo dzis musze zlozyc zamowienie
Wiesz co, ja z tego powodu,że zaraz po porodzie się przeprowadzamy (max.2 m-ce) to poważnie zastanawiam się czy mała nie będzie przez ten czas spać w wózku... Mogę niby pożyczyć łóżeczko od siostry, ale ona nie ma do niego śrób i musiałabym organizować transport w obie strony, co będzie tylko dodatkowym problemem przed samą przeprowadzką. Poczytałam trochę o tym i chyba jedyna negatywna strona takiego przedsięwzięcia to to, że może być trudno dziecko przestawić potem na łóżeczko... Ale poza tym same plusy. Więc ta kołyska-kosz to może być w Waszym wypadku dobre rozwiązanie...

A co do sklepów to mieszkałam tam 2 lata, ale nigdy nie robiłam dziecięcych zakupów.... Na teraz przychodzą mi do głowy: next, mamas&papas, matalan, mothercare... Sama nie wiem co jeszcze...

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja sie szykuje na wizyte , trzymajcie kciuki zeby nie bylo mojej ulubionej lekarki hehehhe tylko ktos inny heheh wizyte mam na 11 a teraz szykuje gulaszz
żebys wreszcie mogła się zobaczyć z lekarzem, którego lubisz!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ooo! właśnie, to ciśnienie mogłoby faktycznie coś z tym mieć wspólnego!
a tego "stawiania macicy" to dalej nie rozumiem... bo mi właśnie coś się czasem stawia, ale jest to 100% moje dziecko, a nie macica wypina się do głaskania... czasem tylko dupcię lub główkę, czasem razem z plecami cały wtedy jest taki realny!
To zdecydowanie "stawianie się" dziecka, a nie macicy Im dzieciątko większe tym jest to do siebie podobne. Ale jak stawia się macica to można wyczuć ją całą rękami. Taki wielki kamień w brzuchu i dzieciątka wtedy nie czuć. Ja mam na co dzien obie atrakcje, więc już się nauczyłam

Cytat:
ej no przestańcie! ja to czekam że już w tym tyg będzie wiosna! kurcze opony zmieniliśmy na letnie (coś tam TŻ wymieniał i przy okazji opony bo wyszło taniej). I nie wiemy teraz czy zmieniać jak wyruszamy do mnie na święta czy nie, bo niby drogi odśnieżone ale nigdy nic nie wiadomo
W kurtce zimowej już się praktycznie nie dopinam, w sumie wiosennej nie mam ale chyba sobie guziki przeszyję w płaszczyku i jakoś ujdzie

do wc latam to fakt co do kondycji to wydaje mi się że mam lepszą niż w 7 m-cu chyba dlatego że mi to w ciągu 2 tyg wywaliło brzuszek więc to chyba było największe obciążenie dla organizmu. I szczerze wam powiem że 8 m-c to dla mnie najlepszy czas w ciąży bo czuję się bardzo dobrze brzuch już mnie nie swędzi, zgagi nigdy nie miałam
Ja się obawiam, że jak tak dalej pójdzie to wyrosnę z płaszczyka, który sobie na wiosnę kupiłam i będę musiała znów coś szukać
A ze swojej kurtki zimowej musiałam zrezygnować jak mi się zaczął zamek rozjeżdzać już 3 tyg temu... Byliśmy wtedy akurat na weekend u znajomych i koleżanka pożyczyła mi swoją kurtkę, którą w ciaży nosiła. Miałam w niej wtedy sporo luzu, który gdzieś zniknął i jestem znów opięta jak baleron....

Dla mnie 7 i 8 miesiące są póki co najfajniejsze z całej ciąży Zdarzają mi sie "dni flaka" ale generalnie mam dużo energii i nawet zgaga i skurcze nie zmieniają tego dobrego obrazu

Cytat:

To życzę Ci cudownych świąt i dobrego czasu przez cały Wielki Tydzień. Rodzić mam nadzieję nie będziemy

---------
Spałam 11h (i tylko 2 wycieczki do toalety w międzyczasie )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:52   #2267
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Miło mi, że mój kocyk się Wam podoba

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Śliczny moj tez juz gotowy od dwoch tygodno, kiedys sie pochwale
Twój sądząc po materiałach - pewnie jeszcze śliczniejszy, dlatego wstrzymaj się jeszcze kilka dni, niech pożyję w świadomości, że mój najpiękniejszy a tak na serio, to pokazuj chętnie pooglądam

Gold - za fotel się wezmę do roboty, jak będę miała więcej czasu no i jakiś stary fotel do przeróbki na razie kompletuje wyprawkę i skupiam się na budowie, więc to takie plany "na kiedyś"

Diabli - słodka ta dziewczynka z parku Mojego Tż 4letni chrześnik nie wierzy, że mam dzidzusia w brzuchu, uparcie twierdzi, że połknęłam balon

Lonely - dobrze, że jesteś i zdrówka dla Ciebie ja dziś wstałam z dziwnym uczuciem, że nie mogłam przełknąć śliny, na szczęście jest Ok, muszę się przypilnować bo to już końcówka
Stary 2013-03-25, 10:53   #2268
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic
dzisiaj zaczynam 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez whatIthink

W sobotę zaczęłam 31 tc. I nie mogę się już doczekać porodu. Ale przede wszystkim nie mogę się doczekać wiosny
za 31t i za wybór imienia
Stary 2013-03-25, 10:55   #2269
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Ale mnie boli chyba nietypowo - na początku ciąży bolał mnie lędźwiowy, a teraz najbardziej mi dokucza górny odcinek, pod łopatką, takie uczucie "ciągnięcia" i na to pomaga rozciąganie, piłka (chyba marchewka mi to polecała - dzięki:P) i masaż. Ale pomaga chwilowoCzasem z bólu zasnąć nie mogę, bo nie ma takiej pozycji, która by mi ulgę przynosiła. Ale jak w końcu zasnę i się wyśpię to rano jest super, ale po południu znów się zaczyna i od początku - masaże, piłka, rozciąganie, siedzieć nie mogę, napinać mieśni też nie, najpelpiej leżec płasko. Się czuję jak stara baba
To może okład ciepły?
W zeszłym tyg pisałam że tutaj takie ciepłe okłady są na porządku dziennym. Szpital ma takie żelowe cosie i je się nagrzewa albo w mikrofali albo w misce z wrzatkiem, owija tetra i przykłada w bolace miejsce. Można też na zimno to stosować.
Mąż mi kupił takie i teraz jak tylko przyjeżdża to wygrzewa mi żebra
Bo mi właśnie od tego lezenia wszedł ból w takie dziwne miejsce. W bok, między żebra.

Pawie_oczko ale super kosz
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 10:56   #2270
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość

u nas też Piotr w sobotę zaczynamy 30-ty
Stary 2013-03-25, 10:57   #2271
sharpnowaja
Zakorzenienie

Veronic za 33 tc

whatIthink dużo zdrówka dla męża życzę
jaki wybrałaś przewijak?

pawie oczko ja w tym Twoim kocyku to jestem zakochana
ile waży Twoja mała? bo ciekawa jestem ajk tam moja ale już jej się nie da zmierzyć na aparacie mojego gina
Stary 2013-03-25, 10:58   #2272
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego Tż 4letni chrześnik nie wierzy, że mam dzidzusia w brzuchu, uparcie twierdzi, że połknęłam balon
Stary 2013-03-25, 10:59   #2273
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Dziewczyny ponadrabiam nie wiem kiedy a na razie krótkie info.

1. Dziewczyna od bliźniaków urodziła Cc miała w sobotę. Z dzieciakami wszystko ok, po 2000g ważą co na bliźniaki i 33 tc jest sporą wagą mama osłabiona ale powoli wraca do siebie.
2. Mariolce zaczęły odchodzic wody. W końcu
3. Can moja kumpela dziś urodziła w bielańskim jeszcze nie wiem co i jak, dzwonić na razie nie będę ale pamiętam
4. Znowu miałam jakiś dziwny skurcz jednorazowy nospa w tyłek i przeszło ale faktycznie nie polecam takiego zastrzyku bo nie jest zbyt przyjemny...

Także o. Tyle z nowości. Ludzie się rzucili na odwiedziny w weekend i nawet nie miałam kiedy was podczytac...jakieś streszczenie?
Gratulacje dla mamy bliźniaków faktycznie spore były te bliźniaki bo moja w 32 i 6 d ważyła właśnie 2 kg
Stary 2013-03-25, 11:03   #2274
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u nas też Piotr w sobotę zaczynamy 30-ty
wiem, że u Was też Piotr ale nie zgapiłam z Ciebie (żartuję of course), to był ciężki wybór i po wielu eliminacjach stanęło na tym imieniu.
No i chyba będzie tylko dwóch Piotrów na naszym wątku.

Cytat:
Veronic za 33 tc

whatIthink dużo zdrówka dla męża życzę
jaki wybrałaś przewijak?
dziękuję w imieniu małża przewijak będzie z ikei stojący http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30224659/ prawdopodobnie taki.
Jakby można było zamawiać rzeczy z ikei przez neta, to już by u mnie był. A tak czekam aż rodzice z samochodem wpadną i podjedziemy do ikei.

Kurde, znowu syf w mieszkaniu, a mi się tak nie chce sprzątać. Ogarnę po wierzchu, no może umyje podłogi, w końcu i tak zaraz wyjeżdżamy na święta

Justi mam takie same drzwi w mieszkaniu i bardzo podobną szafę (kolor taki sam , ale mam lustro po środku).

Hmm, tak na marginesie, pytanie do tych co oglądają Przepis na życie, nie macie wrażenia że ten serial stał się dosyć nudny i mocno nieżyciowy? Kiedyś oglądałam z ciekawością, a teraz oglądam nowe odcinki z braku laku, dlatego że siedzę w domu, ale nie podchodzi mi...

06.06.2013 r. - Piotruś

Edytowane przez whatIthink
Czas edycji: 2013-03-25 o 11:08
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:03   #2275
ankaaa206
Wtajemniczenie

cześć gaduły
my dzisiaj wizytujemy, proszę o trzymanie kciuków by było wszystko ok

mąż dziś nadrobił mój samotny weekend i został dłużej dziś z rana ze mną, potem zjemy kebaby, zawiezie mnie do doktorka i idziemy do dziecięcego po resztę drobiazgów, muszę rożek kupić, dostałam w spadku taki żółty z kwiatkami i stwierdziłam że neee Niko musi mieć męski rożek

Aśś przewijak to maksymalnie do 6-7 msc potem maluchy uciekają przed nową pieluchą, synek mojej bratowej to akrobacje wyczynia gdy ona próbuje mu pampersa zmienić ja mam taki z ikei, trochę toporny ale ok, jest w nim półka na popierdołki
lecę pozmywać, bo mi się nagromadziło z zlewie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:06   #2276
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

dobre
poka brzunio ja już nie mogę doczekać się 100 w pępolu 10 lutego miałam 93cm a dziś mierzyłam i tylko 97..... jakoś mi mało urósł przez tyle czasu, może w czwartek zobaczę ile mała urosła przez ostatnie 2 tyg. Gin mówił żeby się nie przejmować, ponoć taki mój urok, a ja chciałabym mieć większy brzunio
Stary 2013-03-25, 11:06   #2277
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć kobiety.
Ja już po badaniach (podobno przedostatnich przed porodem)
Zjadłam kanapkę i ciepłego pączka (otworzyli obok mnie piekarnię - to samo złooooo)
Piękne słońce za oknem a ja przysyp[iam.
Nic mi się nie chce. ale to nic nowego
Uuu to się szykuj jak do przedostatnie
I witam w Klubie Lenia

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ufać nadrobiłam Was wczoraj byliśmy u rodziców na obiedzie a potem graliśmy ze znajomymi w planszówki do nocy dzisiaj mam wolne idę na Sr i umawiam się na podpisanie umowy o pobranie krwi pepowinowej
A przy CC też da się wziąć krew pępowinową?

Cytat:
słodkie to

adca zaznacza ptaszka że do sprawdzenia ale mało kto to robi, nawet się nie pyta klientów tylko samemu się zaznacza i dopiero jesteś sprawdzama jak Cię właśnie odhaczą w banku albo jak na prawdę sporą kwotę wpłacasz.

Cytat:
Też się witamw32 tc ale ten czas leci
No to już się zbliżasz do porodu "wielkimi krokami" - a to jest teraz u ciebie 36 tc? Bo u mojej gin ostatnie badania są w 38 tc...

Ja dziś też mam badania, już ponad 2 tyg nie widziałam mojego Synka, więc ciekawa jestem, jak przybrał na wadze i czy mu tam wszystko gra

Cytat:
Witam. Kochane moje. Przyszedł Wielki Tydzień,
Wytrwałosci!

Cytat:
marcówki już są praktycznie po terminie, bo tam większość na 23 ma termin tylko jedna została z terminem 29
U nas będzie kocioł z porodami bo ich to jest garstka w porównaniu do Nas

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za 32tc

Paulina trzymam kciuki za wizyte Color u Ciebie za usg , i czekam na recenzje heheh a i trzymam za siebie hiii co bym zobaczyla Michasia :P lece ppaap
Trzymam kciuki!
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie odzywałam się cały weekend, bo miałam chorego (przeziębionego) męża i musiałam się nim zajmować. Leżał w łóżeczku i zabrał mi mojego lapka.

Ja też już bym chciała, by był ten czas bym mogła urodzić, bo czuję się jak mini SŁOŃ i nie wyglądam tak jak zawsze sobie marzyłam, że będę wyglądać w ciąży Ale rzeczywistość jest okrutna...
Mam nadzieję, że będę miała tyle samozaparcia po ciąży by znów wyglądać jak człowiek.

Gin powiedział, że ciśnienie do przyjęcia i stosować dietę bez soli.
Pochodziłam chwilę i brzuch ciągnął - masakra...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:06   #2278
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
To może okład ciepły?
W zeszłym tyg pisałam że tutaj takie ciepłe okłady są na porządku dziennym. Szpital ma takie żelowe cosie i je się nagrzewa albo w mikrofali albo w misce z wrzatkiem, owija tetra i przykłada w bolace miejsce. Można też na zimno to stosować.
Mąż mi kupił takie i teraz jak tylko przyjeżdża to wygrzewa mi żebra
Bo mi właśnie od tego lezenia wszedł ból w takie dziwne miejsce. W bok, między żebra.

Pawie_oczko ale super kosz

Kupię dzisiaj i spróbuję
Stary 2013-03-25, 11:08   #2279
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
cześć gaduły
my dzisiaj wizytujemy, proszę o trzymanie kciuków by było wszystko ok
za udaną wizytę
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 11:08   #2280
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
poka brzunio ja już nie mogę doczekać się 100 w pępolu 10 lutego miałam 93cm a dziś mierzyłam i tylko 97..... jakoś mi mało urósł przez tyle czasu, może w czwartek zobaczę ile mała urosła przez ostatnie 2 tyg. Gin mówił żeby się nie przejmować, ponoć taki mój urok, a ja chciałabym mieć większy brzunio
Ciesz się, że masz mały i możesz normalnie funkcjonować, bo ja przy swoich 104 jest mi ciężko :| Płakałam najpierw, że mały, teraz płaczę, że duży
Nie dogodzisz

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości