|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011 część VIII
kuleczka w tym pierwszym linku bardzo mi sie podoba
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Jezdeem
Jak przyjeżdżaliśmy z nimi do rodziców to pilnowaliśmy by się nie spotykały. Jeszcze Lamia spokojnie mogłaby żyć z innymi kotami jest bezproblemowa jak raz przyszła Floryda (stara kotka ) to spokojnie spały sobie utrzymując odpowiednią odległość, ale Lucyfer nic tylko burczy, chowa się i jest niedobry Przecież ich nie wyrzucę i nie oddam nikomu to moje futrzane dzieciaczki Kuleczka mi też luksfery bardziej kojarzą się z wystrojem łazienkowym ![]() Skoro ten mały pokoik ma być sypialnią to tak strasznie będzie wam przeszkadzać,że jest ciemna? Można w bardzo fajny sposób doświetlić takie małe pomieszczenie bez użycia luksferów. Zrobić doświetlenie półek nad łóżkiem itp. Poza tym jeśli ty z maleństwem będziecie chcieli spać a TŻ będzie chciał siedzieć to światło przechodzące przez luksfery może wam dokuczać? A tak będziesz miała ścianę na której może być półka z książkami, może stanąć tam lampka czy nawet powiesić obrazek ![]() Tu masz kilka zdjęć małych sypialni bez okna: ciemna_sypialnia.jpg How-to-Beautify-a-Little-Bedroom5.jpg 406265.jpgtiny-bedrooms-how-to-decorate-small-bedrooms.jpg very-small-bedroom.jpg e021c5720acf7bb0_1000-w422-h634-b0-p0---bedroom.jpg Poza tym sypialnie zawsze możesz rozweselić soczystą fototapetą- są naprawdę bardzo ładne! Odpowiednie dobrane zwiększa optycznie przestrzeń
Edytowane przez takaya Czas edycji: 2013-03-24 o 21:04 |
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
mi też to z pierwszego, ciepło, prytulnie, to drugie rozwiązanie takie zimne się wydaje
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- dziękuję dziewzyny za cenne rady Takaya i jak wyjdzie? ![]() TY jK ZAWSZE MASZ FAJNE POMYSŁY caps lock się wł ale już mi się nei chce poprawiać
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
takaya za pomysly
nawet te tapety sa fajnei co bedzie z przeprowadzka ![]() mi sie bardzo podoba taka foto tapetahttp://allegro.pl/fototapeta-na-wymi...071649178.html
19.12.2014 Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2013-03-24 o 20:44 |
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Luksfery wcale też tyle światła nie będą dawały-chyba,że będą ustawione dokładnie na przeciwko okna. W przeciwnym wypadku światło padające pod sporym kontem będzie jeszcze bardziej rozpraszane przez luksfer i w sypialni i tak będziesz miała ciemno
![]() Jesli mimo wszystko upierasz się na te luksfery radzę troszkę doinwestować i zamontować pomiędzy płytkami oświetlenie LED. Wieczorem będzie dodatkowe oświetlenie a wnętrze zyska dużo zyska na wyglądzie. image009.jpg dfd.jpg art-glass-tile-block-backsplash-cornelius-job.jpg 03.jpg Warto też pomyśleć o jakimś łukowatym ustawieniu bo prosta ściana z luksferów za dnia będzie wyglądać tragicznie tak z jednej jaj z drugiej str. 1774d1163871759-want-remove-glass-block-wall-lr-glassbrick-4-.jpg |
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co będzie... musimy pomyśleć. Z resztą ja nie wiem czy brat bierze pod uwagę że na przełomie października i listopada będzie mieszkał z nami jeszcze jeden ludź, który w nocy będzie się drzeć i nie dawać spać ><
Kurde wszystko by nam się rozwiązało jakbyśmy mogli w tym roku wziąć ten kredyt. Myślałam nawet abyśmy go wzieli tylko we trójkę ja TZ i brat, ale musi być przy kredycie koniecznie właściciel nieruchomości więc mama ciągnęłaby naszą zdolność w dól jako bezrobotna. Problem jeszcze w tym,że dom należy nie tylko do mamy a gównie do dziadka i mamy rodzeństwa. Trzeba iśc do notariusza opłacić wszystkie sprawy aby wsio było przepisane na mamę. Nic to pójdę do banku i zapytam czy mogliby mi wyliczyć zdolność na nas troje z naszym kredytem i bezrobociem mamy, może moje i brata wysokie zarobki by starczyły... |
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
takaya napewno sie ulozy
ja trzymam kciuki mocno
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze kilka pomysłów jak wydzielić mały kawałek na sypialnię (nawet taką małą i bez okna)
aaa no i fajny sposób aby ciekawie doświetlic małą ciemną sypialnię: small-bedroom-minimalist-lighting.jpg Edytowane przez takaya Czas edycji: 2013-03-24 o 21:09 |
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Takaya za zdjęcia fajne te niektóre
Co d tych lukswerów to były by naprzeciw okna bo to są te ściany naprzeciw siebie. Jutro jak mi się w jakimś programie uda zrobić to Wam pokażę To trzymam kciuki żeby Wam udzielili tego kredytu ![]() Szkoda że mama się zgodziła ale tylko bez kotów, one i tak by się jakoś przekonały i przyzwyczaiły do takiej sytuacji Dobra lecę do łóżka
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Kuleczka to czekamy na rysunki
ja na twoim miejscu zdecydowałabym się na ciemną sypialnie a ładnie doświetloną ![]() Co do kotów to trochę rozumiem mamę na 80metrach 4 dorosłych 4 koty i niemowlę to trochę sporo. Poza tym wiem, że będą duże kłopoty z przystosowaniem się całej 4 do siebie Tak jakby była góra to i koty mogłyby się dzielić terytorium, bo część byłaby nowa dla wszystkich a tak stare koty nie bardzo będą się chciały dzielić swoim. Nawet mój uparty diabeł Lucyfer jakoś dałby radę Edytowane przez takaya Czas edycji: 2013-03-24 o 21:24 |
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Takaya, trzymam kciuki za kredyt!
Kuleczko ja tez nie jestem fanką luksferów, nawet w lazienkach ale wssystko mozna ladnie wkomponowac jka sie ma fajny pomysl
|
|
|
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I_K u mnie co prawda za wcześnie ale jak zagęszczasz mleko kleikiem to dajesz w butli z innym smoczkiem? bo kupiłam taki "do kaszki" i nie wiem
|
||
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ją już wróciłam
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
u nas 20 stopni to ciepło
![]() Takaya, parę lat temu bralismy kredty z rodzicami, siostrą i szwagrem to szwagier był bezrobotny i sie udało, z tym, że to parę lat temu no i pamiętaj, że zarobki macie wysokie ale macie też kredyt. Kurde, pod górkę macie, mam nadzieję, że się uloży witam się w ten piękny, poniedziałkowo wiosenny poranek ![]() pewnie mało mnei będzie, już widzę jak tęsknicie no i wychodze wcześniej do tego lekarza![]() T'ai, jak przygotowania do tego wielkiego dnia? ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- tak właśnie o Tobie myślałam |
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko jest już ustalone, ale ubolewam że ma być ponoć 4 stopnie więc zimno w kościele
![]() no nic, Jasiek w kombinezonie normalnie będzie koło 11 idziemy w końcu do kolegi Jaśka ze szpitala
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Helooo
Passion właśnie dlatego,że mamy kredyt to potrzebny brat, chociaż ostatnio TŻ miał dość wysokie pensje bo sporo pracował Chociaż my wzięliśmy kredyt tak by nie było na styk (bez problemu dawali nam raty malejące a przy nich zdolność wyliczana jest na wysokość pierwszych rat ) zobaczymy co z tego wyjdzie, bo mama ma jeszcze ogromne plany wielkiego remontu na dole ale nie chce słyszeć,że na to wszystko to już kasy nie starczy. Trzeba robić etapami i tyle
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze oglądaliśmy sobie Spartacusa i nie wiedzieliśmy dlaczegow kolejnym sezonie podmienili głównego aktora. Okazało się, że zmarł na raka
Szkoda faceta miał 40 lat i byl taki przystojny |
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Cze
Dopiero dotarłam do pracy. Zaraz biorę się za projektowanie ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- T'ai a którego wy macie te chrzciny ?? Moi idą na chrzciny 1 kwietnia, a wtedy jest zmiana czasu jeszcze
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya szkolony ten kot hehe
|
#81 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o o której macie? może Jasiek będzie spał całą mszę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wreszcie przychodzi do nas hydraulik naprawić spłuczkę do kibla. Juro lecę do lekarza a później pójdę do banku zapytam o zdolność
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam zdjęcia do klubu z mieszkania
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy 31-go Cytat:
ale już mam kupiony 6m+ (czyli taki będzie ok?) na 12 jest msza, sądzę że skoro bierzemy wózek to może i pośpi wróciłam od koleżanki - fajne nasze chłopaczki ale jednak Jasiek meeeeeeega pogodnym jest dzieckiem ![]() ale przysnęli w tym samym momencie
|
||
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu jest rysunek, ten trój-przepływowy ma taką dużą dziurę do kaszki i w zależności jak się ustawi butelkę to tak leci http://www.babyclub.pl/data/include/...v_wykresik.png |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wszystkie takie zapracowane?
![]() U nas słonko wyszło |
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai jak już zaczniesz dawać kleik to zdaj relacje czy Jaśkowi się smoczek nie zasysa
bardzo lubię tą butelkę z TT i następną chcę właśnie taką kupić
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
No super. Właśnie doczytałam,że KNF chce zaostrzać przepisy i wymagać aby już wszystkie banki udzielały kredyty tylko i wyłącznie z wkładem własnym. Do 2016r ma to być 20% bez wyjątku. Mam nadzieję, że np działkę będą uważali za wkład własny bo aby wziąc kredyt 300tys na budowę domu będziemy musieli mieć jakieś 70tysięcy (biorąc pod uwagę prowizje banku, opłaty notarialne itp)
|
|
|
|
#90 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie mi się nie śpieszy - póki co Jasiek sypia od 20 do 5 rano na samym mleku więc nie jest źle później fakt że budzi się 6-6.30 no ale cóż ![]() Cytat:
![]() to mnóstwo osób może się pożegnać z kredytem |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

Jak przyjeżdżaliśmy z nimi do rodziców to pilnowaliśmy by się nie spotykały. Jeszcze Lamia spokojnie mogłaby żyć z innymi kotami jest bezproblemowa jak raz przyszła Floryda (stara kotka ) to spokojnie spały sobie utrzymując odpowiednią odległość, ale Lucyfer nic tylko burczy, chowa się i jest niedobry 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nawet te tapety sa fajne