|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Cytat:
![]() teraz po farbowniu wyprostuje włosy i zmierze ![]() Ja mam ciemny blond, rozjasnia sie normalnie w sumie. przy Garnier Nutrisse 111 na oryginalnym oksy miałam pomaranczowe troszke
|
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po weekendzie, nadal zimowo
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też zimowo, w nocy u nas w Łodzi ponoć bylo -20 stopni
ale od czwartku zapowiadaja ocieplenie dziewczyny co myslicie o takich legginach w paski ? hit czy kit ? Bo zastanawiam się czy sobie takie kupić ![]() https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...nZ8KM9_Lu1pgBQ https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...hxRX9PLf_XUkLc https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...5vTDdMklxak5wl http://kreacjenatopie.pl/media/originals/paski6-.JPG
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kojarza mi sie z filmem "sok z żuka" ![]() http://www.film.gildia.pl/newsy/arch...ia-soku-z-zuka http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa...5&tx=167&ty=70 |
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, weekend miałam świetny, byłam u TŻ
nawet nie wychodziliśmy z domu, bo tak piździało ![]() Cytat:
ja ogólnie za legginsami nie przepadam, ale portki w biało czarne grube paski bym przygarnęła, idealne reklamuje Miranda Kerr z Mango
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz że nie boli? A jak już to tylko trochę
Nie wiem jakim cudem to możliwe ![]() Hellou
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Kitka jak dobrze pamiętam to kupiłaś mineralny L'oreal true match (ten z pędzlem): mogłabyś mi napisać jaki numerek?
![]() Ex to może ten tlenek cynku dał taki efekt, jeszcze czasami miejsce po zastrzyku mogło cię boleć Najważniejsze, że już przeszło
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i muszę szukać dalej babki nie potrafiły mi powiedzieć kiedy będą z powrotem, bo podobno zmieniają opakowanie ![]() a miałam N6 ![]() mam teraz zwykły true match, ale dziadostwo - nie polecam
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że dziadostwo miałam kiedyś- za taką cenę spodziewałam się czegoś lepszego Mówimy o tym wyciskanym w szklanym opakowaniu? Zamówiłam sobie teraz tego z wałkiem w kompakcie. Jak się ociepli to kupuję ten sypki. A czy N6 nie jest ciemny? Teraz wzięłam z odcieni ciepłych W 1-2, mam żółtawy odcień skóry - i problem z dobraniem koloru
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() N6 jest ciemny najciemniejszy, bo numerki są od 1-6 tylko w 3 wersjach kolorystycznych, chłodnych, neutralnych i żółtych ![]() teraz brałabym W4 ![]() w2 mam tego z pompką, ale zbyt jasny |
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie powinien być dobry, bo mam bardzo jasną cerę. A szukam czegoś ciemniejszego do konturowania. Tamten sypki miałam idealny, niestety wywaliłam opakowanie i nie pamiętam numerku Później znowu się zmieniły opakowania i teraz piszesz, że jeszcze raz zmieniają
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie naprawdę nr jeden, bo mam wrażliwą cerę, a po nim buzia jak z obrazka, podkład niewidoczny na buzi, naprawdę prawdziwy true match jak dla mnie ![]() tak, zmieniają. Tak mi babki w 3 Rossmannach w których byłam powiedziały
|
|
|
|
|
#2236 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyciemniasz na 3% jesli bez pigmentacji. jak masz odrosty to robisz osobno czastka farby na oksy 6-9% w zaleznosci od natury jaka masz. mysle ze 6% starczy. Cytat:
Cytat:
jesli dojdzie do reklamacji uslugi czy nei daj boze jakiegos uszkodzenia klienta to moze on pozwac osobe wykonujaca usluge i wtedy zal myslec nie dosc ze sprawa w sadzie, to jeszcze izba rzemieslnicza sie wmiesza Cytat:
![]() Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Szara%C..._str%C4%85kowy no to i ja wam pokaze wloski po natei i lekkiej odzywce karite. oczywiscie nie ma co sie klamac, ze wlosy mam grube i piekne jak niektore laseczki ![]() i jestem zadowolona jak na moje cienizny.. no i chyba odzyskalam w koncu jakas gladkosc tych wlosow ![]() z gory przepraszam, ale wlosy sa 4 dniowe obecnie dzis wieczor do mycia.co myslicie? pamietacie jakie siańsko mialam? ![]() DSC02497.jpgDSC02498.jpgDSC02500.jpg
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny nie pokazuj mi swoich pięknych, długich włosów, bo ja zapuszczam i cierpię
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jesli masz do czego nosic czy uwielbiasz paski to smialo.
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ty nie masz grubych włosów to ja nie wiem długośc jest powalająca Cudowne i to na tak lekkiej pielęgnacji, na prawde podziwiam i bede dozyc aby Ci dorównac, choc bedzie ciezko ![]() No masakra Ide sobie małe SPA zrobic ![]() do pozniej
Edytowane przez xXxKYLIExXx Czas edycji: 2013-03-25 o 11:56 |
|
|
|
|
#2240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pielegnacja fajna, ale mam wrazenei ze na dluzsza mete wlosy na tak lekkiej sa podatniejsze na uszkodzenia to takie moje osobiste wrazenie, ze nawet jak je czesze to jakby bardziej dostaja wpier*... no i koncowki szybciej sie "mechacą".jednak ciutke silikonow czy maska dociazajaca to jest ideał dla mnie. rownaj rownaj do mnie, duzo ci nie brakuje
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny no nie wiem
wiesz z czym mam największy problem i z tym akurat sobie nie mogę poradzić ![]() włosy na wierzchu mam mocno przesuszone i przetrawione. Kolor właśnie na wierzchu jest zawsze jaśniejszy i brzydszy, a już pod tą cieniutką warstwą odpowiedni i włosy zdrowe. Jak ja mam to odżywiać i farbować taka dosłownie pelerynka suchych kłaków z wierzchu ![]() i teraz ostatni raz farbnę Majirelem, później chyba kupię 8,1 z preference'a L'Oreala - to chyba wbis? Czy kopenhaga ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Ninedin ja bym chciała tego Estee, tak wszyscy chwalą, ale zapcha mnie na bank kosmetyczka nawet mi odradza do mojej cery. Zresztą wiem co miałam po Revlonie, 3 dni noszenia podkładu a później wysyp a ten lżejszy podobno już nie daje takiego efektu WOW
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Kitka ja myślę o tym double wear 02 - idealny dla mnie i kolor i konsystencja. Mam bardzo suchą skórę, w strefie ty trochę zanieczyszczoną. Krostek, wyprysków i innych takich już nie miewam, to nie wiem czy tak by podziałał u Ciebie, ale skoro kosmetyczka odradza to pewnie coś w tym jest.
W lecie i w taką ciepłą wiosnę nie mogę używać nic kremowego. Czuję się źle i wolę już nic nie mieć Dlatego tak zachwalam ten mineralny bo gładka skóra i kolor super się wtapia w skórę i daje efekt lekkiej opalenizny
|
#2244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow ale długaśne ![]() nie jest ci z nimi niewygodnie czasem ?? Jak śpisz albo cos to związujesz w koczka albo w kucyk ? Zawsze podziwiałam dziewczyny z tak długimi włosami ciekawe ile twoje mają cm ![]() no i jak na 4-dniowe włosy to naprawde wow ja co drugi dzień muszę myć ![]() Cytat:
zapuszczanie włosków skrzypowita od 28.02- jantar ![]() treningi z Ewą Ch. i Mel B. ![]() ZUMBOMANIACZKA Edytowane przez Lavia15 Czas edycji: 2013-03-25 o 12:16 |
||
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie max długość to do kości ogonowej, coś takiego mnie odpycha http://691superlonghair.blogspot.com...hpictures.html Nie wiem jaki jest sens zapuszczać długie włosy i nosić je raz do roku rozpuszczone, bo się zniszczą. |
||
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
wow Bunny jakie sliczne i przedewszystkim długie
jaki polecacie fioletowy szampon i jak często się go uzywa?
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znow mam puch suchy od spodu ta najdolniejsza warstwa co trze o ciuchy nic nie zrobisz, mozesz klasc wiecej masek czy cos...ja bym polecila zmienic szampon na jakis lekki- loreale to niezle odzieracze- jak widze po moich wlosach i ja myje nim raz na kilka tygodni... moga wysuszac jako szampon. no i najlepiej byloby sam odrost robic... 8.1 z preference to kopenhaga. Cytat:
albo ja łokciami na nich sie zapre i chce wstac jak sie nieraz pociagne to az łzy w oczach spie w kucyku albo warkoczu luznym bo bym nie uspala ![]() jak mierzylam pare miesiacy temu to bylo cos ponad 60cm...chce max 70.
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak macie polsat cafe to włączcie, leci program "Salonowe rewolucje" prowadzony przez fryzjera Leszka Czajkę
To odpowiednik kuchennych rewolucji z tym że zmieniają salony fryzjerskie
|
|
|
|
#2250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli ktos chcial wykonac zawod a byl bez szkoly i nie mial doswiadczenia min 5 lat to brali jako pomoc fryzjerska do przyuczenia- po 2 latach mozna podejsc do egz czeladniczego ale wiadomo ze te 2 lata to harówa pod okiem mistrzyni ![]() dziekuje twoje to te z avka? kolor sliczny taki perlowy jakby nie no takie długie to fuu... dla mnie jedynie koki z takich wygladaja imponujaco bo mozna pokombinowac ale kucyk czy rozpuszczone to makabra ja chce do doleczkow w posladkach max, czyli wyzej jak koniec kosci ogonowej ale ja jestem niska, mam tylko 1.6 m wzrostu....Cytat:
ja uzywam raz na ruski rok plukanki fioletowej z delii obecnie, skonczylam juz srebrna ale duzych roznic miedzy nimi nie widze ![]() szamponow fioletowych nie lubie bo barwia mi zelki i do tego wlosy jak miotla po nich
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Mam bardzo gęste włosy i ciężko samej dokładnie odrost pokryć żeby nie pociapać reszty

babki nie potrafiły mi powiedzieć kiedy będą z powrotem, bo podobno zmieniają opakowanie 

Filtrów używałam dawno, różniastych, wszystkie były dla mnie tragiczne, cera się pod nimi dusiła, zapychała się, czułam się obrzydliwie. Mnie prawie wszystkie kremy szkodzą, używam co jakiś czas. Wolę postawić na delikatny demakijaż.

spie w kucyku albo warkoczu luznym bo bym nie uspala