|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE
Cytat:
![]() Najważniejsze że tej dziewczynie to nie przeszkadza. Ja bym już wyszła z siebie i stanęła obok
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
ja mam 103 cm, u mnie właśnie przy pępku jest najszerzej
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Dziewczyny jaki serial mozecie polecic?? Plotkara mi sie skończyła juz jakis czas temu a musze zaczac cos ogladac bo nie mam dostepu do tv jak tz spi po nocce.
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
Pierwsze 6 sezonów. Od 7 jest przedłużanie na siłę. Teraz leci 8. |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
goopoleCytat:
![]() 34 t.c. mam teraz ale ja mam wizyty co 3 tyg nie co 2 no i pewnie będę miała w 38tyg cc więc już się na badania 38tyg nie załapię (przynajmniej mam taką nadzieję )![]() kosze wiklinoweCytat:
gratulacje
|
|
|
#2319 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Hej
My zaczynamy 31 t.c Z ciekawości zmierzyłam brzuchala - 91 cm Sobotnie zakupy w Ikei trwały tylko godzinkę, bo niestety rozbolał mnie brzuch Zastanawiam się czy w 36-37 t.c będę w stanie jeszcze pójść na egzamin na prawko? Chyba może być ciężko... ale po porodzie trudno będzie wyrwać się z domu.. sama nie wiem ![]() Jeszcze mam takie pytanie : widujecie jeszcze w sklepach takie lody w torebkach do zrobienia w domu? Ja ostatnio zamarzyłam sobie o takich, ale nie mogę ich znaleźć...
|
#2320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 tyg temu ważył ponad 2 kg. Teraz mój TŻ obstawia jakieś 3,5kg
|
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
![]() a takich lodów nie widziałam już dawno
|
|
#2324 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Na Corsach.---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- No ja właśnie też... może na wsi u rodziców w sklepie takie coś znajdę
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
lody zrób sobie domowe, polecam - pycha http://wypiekizpasja.blox.pl/2012/06...e-mleczne.html
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
truskawkowy najbardziej
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Castle Żona idealna
|
|
#2328 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Do tych z torebki mam sentyment bo mama takie robiła jak byłam mała ![]() Dla mnie sorbety zbyt wodniste i często za słodkie... w ogóle dla mnie bardzo często lody są za słodkie
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
odebralam wyniki krzywej cukrzycowej
i bylam w Bonotexie, Justyna flanelki od 10,90 zl za metr biezacy (szer. 160), najgrubsza tetra 3,50 (czyli podobnie jak w Blance). wybor materialow ogromny, pelno tasiemek, filcu. zapomnialam zerknac na polarki minky, ale to na pewno nastepnym razem, bo planuje kupic firanki dzisiaj kupilam tylko material na posciel dla malej - kawa z mlekiem w biale kropeczki. ciezko wybrac jeden wzor sposrod tyyylu! ceny bawelny tez od 10,90, ja wzielam za 19,90 dwa i pol metra biezacego. powinno wystarczyc na posciel i pewnie zostanie na ochraniacz.Cytat:
tort np.!Cytat:
dla brata, wybieraj, bo ang. akcesoria dla dzieci sa naprawde urocze! mnie tez kusi kosz mojzesza...
|
||
|
|
|
#2330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo z czarnej porzeczki ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
i wtedy wychodzi pyszny sorbetCytat:
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za krzywa
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się do apteki po żelazo. Po drodze do biedrony po bananki
![]() Nie wiem czy to ciśnienie czy co, ale jakaś słabawa jestem. Mam nadzieję, że spacer mi pomoże. Tak się zastanawiam, czy to czasem nie jest to co wyszło na krzywej cukrzycowej, czyli po jedzeniu ok, ale po 2h spadek cukru. wystarczy że wezmę cukierka i mi się poprawia. Mam nadzieję, ze po ciąży wróci do normy. Potterko nie wiem jaki fotelik planujesz kupić, ale sprawdź sobie ceny w tym sklepie co dostałyśmy kupony na świadomej mamie, bo mają o wiele taniej Citi niż fido czy smyk, a z rabatem wychodzi całkiem fajnie, tylko troszkę drożej niż allegro. Mi zalezy na osobistym zakupie ze względu na przetestowanie adapterów czy można z nimi fotelik zapinać w samochodzie.
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mieszkałam w Krk to zawsze do Wentza chodzilam na truskawkowy i cytrynowy
teraz jak gdzies jestem to do Grycanek obowiazkowo malina i truskawka Kiedyś tż kupił mi ze zielonej budki i truskawka pycha malina już nie...
|
#2334 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
smakowicie wygląda ![]() z ciekawości też się zmierzyłam i w 35 tc 98 cm na wysokości pępka
|
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba trudniej go dotrzymac niz jedzenia slodyczy ja mialam odwyk w szpitalu cale 8 dni, wiec zalicze to w poczet hehe. wracaj do nas szybko. kciuki za wizyte juz sciskam |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
No ja padne zaraz.
Dziewczyna ode mnie ma skurcze. Oczywiście mama jej przyleciała. I stoi nad nią z inną pielęgniarką i rozmawiają co jej zrobić No ludzie. Jakby była niewidzialna. |
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Diabli gratuluje wyniku. Ja jutro swój na wizycie odbieram, mam nadzieję, że też mi wyjdzie OKi. za rozpoczęte tygodnie i kciuki za wizyty ![]() Banka ciasto wspaniałe i kciukasy że wizytę Z ciekawości zmierzyłam brzuch. 92 cm w 26t5d. Rośnie niuńcia moja i sobie domek powiększa Wczoraj byliśmy na pizzy ze znajomymi. Koleżanka chodzi na tą samą szkołę rodzenia na która ja mam zamiar chodzić. Położne opowiadały, że jakaś lekarka, która pracuje u mnie w szpitalu prowadziła ciąże dziewczynie i nie wykryła wady serduszka. Mała w 38 TC przyszła na świat i ważyła niecałe 2 kg. Teraz mają ją podtuczyć a potem zajmą się sercem. Konieczny chyba będzie jakiś zabieg. No i podobno tu położne też są na nie witaminom w ciąży. Jakaś dziewczyna ostatnimi czasy urodziła SN prawie 5 kg dziecko. Były wskazania do CC ale podobno to drugie dziecko i jakoś ładnie, sprawnie wyszło, jakby ze 3 kg ważyło. Ja tam witaminy mam zamiar brać do końca ciąży, kiedyś ich nie było i moja mama rodziła wszystkie dzieci przeszło 4200.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-25 o 15:37 |
|
|
|
#2338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wybrane imię A wiosna to sobie w kulki leci ![]() Cytat:
ale ja nie spotkałam się z tym, żeby one śmierdziały... Mi przynajmniej wiklina nie śmierdzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ktoś tu już pisał o mrożonych owocach zblendowanych - najlepszy sorbet |
||||
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Diabli no to super że chociaż cukrzyca cię ominęła
![]() Już starczy słodkich mamus na wątku ;-) |
|
|
|
#2340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moglam sobie darowac. no i mlodemu powiedzialam, ze wedlug mnie kolory sa swietne i zeby przekazal katechetce, ze ma od cioci wiadomosc ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
za imie, wyprawke i kolejny rozpoczety tydzien!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

potrafiła nawet kilku lekarzy zaczepic i pytać czy wszystko ok ze mną.
Ślub 27. X. 2012

goopole

no i pewnie będę miała w 38tyg cc więc już się na badania 38tyg nie załapię (przynajmniej mam taką nadzieję
)
Zastanawiam się czy w 36-37 t.c będę w stanie jeszcze pójść na egzamin na prawko? Chyba może być ciężko... ale po porodzie trudno będzie wyrwać się z domu.. sama nie wiem 

albo z czarnej porzeczki
Trzymajcie się