Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 12:22   #2311
Elusiek
BAN stały

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Pawie oczko specjalnie dla Ciebie brzuch dziewczyny w 34/35 tygodniu z maluchem, który ważył w 33 tygodniu 2 kg

jaki malutki, wygląda na maksymalnie 20 tc
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:23   #2312
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIE

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nadopiekuńcza mamuśka, swoją droga mam ciocię pielęgniarkę w szpitalu i jak leżałam to też najpierw szła zobaczyć moje badania, cała kartotekę i potem do mnie potrafiła nawet kilku lekarzy zaczepic i pytać czy wszystko ok ze mną.
Córeczka jedynaczka i pierwszy wnuczek to pewnie dlatego
Najważniejsze że tej dziewczynie to nie przeszkadza. Ja bym już wyszła z siebie i stanęła obok
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:24   #2313
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Na wysokości pepka mam 94cm (przed chwilką zmierzyłam) a jestem na początku 33 tc. No tylko ja mam jedną w brzuszku, a ty dwupak
ja mam 103 cm, u mnie właśnie przy pępku jest najszerzej

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:27   #2314
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Dziewczyny jaki serial mozecie polecic?? Plotkara mi sie skończyła juz jakis czas temu a musze zaczac cos ogladac bo nie mam dostepu do tv jak tz spi po nocce.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:29   #2315
Paulina 87
Wtajemniczenie

hej wam
z ciekawości też sie zmierzyłam
mam 95cm w pępku, dziś 30t+2d
Stary 2013-03-25, 12:30   #2316
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki serial mozecie polecic?? Plotkara mi sie skończyła juz jakis czas temu a musze zaczac cos ogladac bo nie mam dostepu do tv jak tz spi po nocce.
How i met your mother
Pierwsze 6 sezonów. Od 7 jest przedłużanie na siłę. Teraz leci 8.
Stary 2013-03-25, 12:31   #2317
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
Ta nowa nie jest tragiczna. Nawet mogę z nią pogadać, ogorkiem malosolniaczkiem mnie poczestowala pysznym
Ale. Jej mama to tragedia. Pracuje tutaj na miejscu w szpitalu w ambulatorium. Przychodzi do niej co 2 godz i się pyta jak się czuje. W sobotę była o 8:30 i pierwsza rzecz to była pretensja czemu się nie odezwała o 6 rano po ktg czy wszystko ok! A na do widzenia było zalecenie że ma się odzywać co 3godz. Przynajmniej sms. Zawsze jak przychodzi to idzie najpierw do dyzurki zobaczyć jaki był zapis. Ta jej mówi że ok ale nie nie - ona sama sprawdzi.
No jakby moja z takimi tekstami wyskoczyła to bym ją obsmiala
masakra z taką mamą
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:33   #2318
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Matko. Mąż mi pokazał 2 filmiki z mieszkania. Przed i po sprzątaniu. Ten przed - załamka
Na szczęście po ogarnieciu wygląda to znosnie nawet gości można przyjąć od bidy
Mój też tak robi jak wyjeżdzam - zanim posprząta to robi filmiki i pokazuje przed i po goopole

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Też się witamw32 tc ale ten czas leci
No to już się zbliżasz do porodu "wielkimi krokami" - a to jest teraz u ciebie 36 tc? Bo u mojej gin ostatnie badania są w 38 tc...

Ja dziś też mam badania, już ponad 2 tyg nie widziałam mojego Synka, więc ciekawa jestem, jak przybrał na wadze i czy mu tam wszystko gra
Gratki
34 t.c. mam teraz ale ja mam wizyty co 3 tyg nie co 2 no i pewnie będę miała w 38tyg cc więc już się na badania 38tyg nie załapię (przynajmniej mam taką nadzieję)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
fajne ale czytałam że one strasznie śmierdzą
kosze wiklinowe

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie odzywałam się cały weekend, bo miałam chorego (przeziębionego) męża i musiałam się nim zajmować. Leżał w łóżeczku i zabrał mi mojego lapka.

W piątek byłam na sr, było o przebiegu porodu. Dowiedziałam się m. in., że maluch musi się przekręcić ze 4 razy, żeby wyjść na zewnątrz. Chodzenie, bujanie się na piłce, kołysanie biodrami pomaga i przyśpiesza ten proces, bo działa grawitacja.

Zamówiłam wreszcie przez allegro większość wyprawki. Z ważniejszych rzeczy został wózek (nie wiem jaki) i przewijak (wiem jaki).
Zapisałam się też na spotkanie Bezpieczny Maluch, idziemy z mężem.

No i w końcu ustaliśmy imię dla dziecka. Będzie Piotr

W sobotę zaczęłam 31 tc. I nie mogę się już doczekać porodu. Ale przede wszystkim nie mogę się doczekać wiosny
No się sezybko zdecydowaliście z tym imieniem-nie ma co gratulacje
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:33   #2319
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Hej

My zaczynamy 31 t.c
Z ciekawości zmierzyłam brzuchala - 91 cm

Sobotnie zakupy w Ikei trwały tylko godzinkę, bo niestety rozbolał mnie brzuch Musiałam szybko gdzieś siąść, bo bałam się, że zemdleję... w ogóle ostatnio mam coraz częściej duszności, ciężko mi się oddycha... Zastanawiam się czy w 36-37 t.c będę w stanie jeszcze pójść na egzamin na prawko? Chyba może być ciężko... ale po porodzie trudno będzie wyrwać się z domu.. sama nie wiem

Jeszcze mam takie pytanie : widujecie jeszcze w sklepach takie lody w torebkach do zrobienia w domu? Ja ostatnio zamarzyłam sobie o takich, ale nie mogę ich znaleźć...
Stary 2013-03-25, 12:36   #2320
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Gratki
34 t.c. mam teraz ale ja mam wizyty co 3 tyg nie co 2 no i pewnie będę miała w 38tyg cc więc już się na badania 38tyg nie załapię (przynajmniej mam taką nadzieję)
ja mam wizyty co 5 tygodni, ciekawe czy coś się zmieni bo dzisiaj idę

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

My zaczynamy 31 t.c
Z ciekawości zmierzyłam brzuchala - 91 cm

Sobotnie zakupy w Ikei trwały tylko godzinkę, bo niestety rozbolał mnie brzuch Musiałam szybko gdzieś siąść, bo bałam się, że zemdleję... w ogóle ostatnio mam coraz częściej duszności, ciężko mi się oddycha... Zastanawiam się czy w 36-37 t.c będę w stanie jeszcze pójść na egzamin na prawko? Chyba może być ciężko... ale po porodzie trudno będzie wyrwać się z domu.. sama nie wiem

Jeszcze mam takie pytanie : widujecie jeszcze w sklepach takie lody w torebkach do zrobienia w domu? Ja ostatnio zamarzyłam sobie o takich, ale nie mogę ich znaleźć...
pewnie się nie zmieścisz między kierownicą a na jakich samochodach zdajecie, micra?

Julka
Stary 2013-03-25, 12:37   #2321
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wizyty co 5 tygodni, ciekawe czy coś się zmieni bo dzisiaj idę
Ja mialam co 4 tyg. ale młody rośnie w zastraszającym tempie i moja gin. chce go "obserwować"
3 tyg temu ważył ponad 2 kg.
Teraz mój TŻ obstawia jakieś 3,5kg
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:39   #2322
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mialam co 4 tyg. ale młody rośnie w zastraszającym tempie i moja gin. chce go "obserwować"
3 tyg temu ważył ponad 2 kg.
Teraz mój TŻ obstawia jakieś 3,5kg
no ładnie, ładnie spory facet z niego

Julka
Stary 2013-03-25, 12:40   #2323
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym już wyszła z siebie i stanęła obok
ja też

Cytat:
Napisane przez karolina2121
My zaczynamy 31 t.c

a takich lodów nie widziałam już dawno
Stary 2013-03-25, 12:44   #2324
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

pewnie się nie zmieścisz między kierownicą a na jakich samochodach zdajecie, micra?
Może nie, póki co dopiero 91 cm Na Corsach.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

a takich lodów nie widziałam już dawno
No ja właśnie też... może na wsi u rodziców w sklepie takie coś znajdę
Stary 2013-03-25, 12:45   #2325
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Może nie, póki co dopiero 91 cm Na Corsach.
lody zrób sobie domowe, polecam - pycha http://wypiekizpasja.blox.pl/2012/06...e-mleczne.html

Julka
Stary 2013-03-25, 12:49   #2326
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
lody zrób sobie domowe, polecam - pycha http://wypiekizpasja.blox.pl/2012/06...e-mleczne.html
Ja tam wolę sorbety
truskawkowy najbardziej

Laura

Stary 2013-03-25, 12:53   #2327
xal
Zakorzenienie

Cytat:
House,
Castle
Żona idealna

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:56   #2328
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Może spróbuję Do tych z torebki mam sentyment bo mama takie robiła jak byłam mała

Cytat:
Ja tam wolę sorbety
truskawkowy najbardziej
Dla mnie sorbety zbyt wodniste i często za słodkie... w ogóle dla mnie bardzo często lody są za słodkie
Stary 2013-03-25, 13:00   #2329
diabli
Zakorzenienie

odebralam wyniki krzywej cukrzycowej i kolejna choroba ktorej w ciazy nie mam...uff. wynik na czczo 73,1 i 83,7 po 2 godz.
bylam w Bonotexie, Justyna flanelki od 10,90 zl za metr biezacy (szer. 160), najgrubsza tetra 3,50 (czyli podobnie jak w Blance). wybor materialow ogromny, pelno tasiemek, filcu. zapomnialam zerknac na polarki minky, ale to na pewno nastepnym razem, bo planuje kupic firanki dzisiaj kupilam tylko material na posciel dla malej - kawa z mlekiem w biale kropeczki. ciezko wybrac jeden wzor sposrod tyyylu! ceny bawelny tez od 10,90, ja wzielam za 19,90 dwa i pol metra biezacego. powinno wystarczyc na posciel i pewnie zostanie na ochraniacz.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ash- tak to byly ur meza mala Nela stwierdzila na poczatku ze nie bedzie pomagac rodzicielce przy garach, tak sie krecila ze nie dalo sie wystac, na szczescie udobruchalam ja przysmakami i do wieczora grzecznie pokopywala tylko
Nela fikala, bo wiedziala, ze przed Wami imprezka tatusia i duzo pysznego jedzenia tort np.!

Cytat:
W ogole wczoraj odezwal sie do mnie brat, ktory mieszka w Szkocji, ze sa teraz duze obnizki dzieciecych akcesoriow, wyslal mi kilka stronek i mam sobie powybierac co chce i zrobi pake, na razie wyhaczylam ze sa duzo tansze lozeczka turystyczne, maty edukacyjne, pozytywki do lozeczka, wozki sie mi nie podobaja ale moze zle szukam...wyhaczylam w mamas&papas przeslodkie kolyski kosze do spania dla malenstwa za 20f, i zastanawiam sie czy na poczatek wystarczyloby takie cos do spania? U nas poki sie nie przeprowadzimy malo miejsca wiec moze na pierwsze miesiace zdaloby to rezultat mam jeszcze prosbe do dziewczyn ktore znaja sklepy w uk o ich nazwy albo stronki, bo dzis musze zlozyc zamowienie
dla brata, wybieraj, bo ang. akcesoria dla dzieci sa naprawde urocze! mnie tez kusi kosz mojzesza...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:05   #2330
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4
Ja tam wolę sorbety
truskawkowy najbardziej
tak albo z czarnej porzeczki

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Dla mnie sorbety zbyt wodniste i często za słodkie... w ogóle dla mnie bardzo często lody są za słodkie
ja sorbety lubię tylko w postaci gałek albo jak się zmieli takie mrożone truskawki z mrożonym bananem i wtedy wychodzi pyszny sorbet

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
odebralam wyniki krzywej cukrzycowej i kolejna choroba ktorej w ciazy nie mam...uff. wynik na czczo 73,1 i 83,7 po 2 godz.
Stary 2013-03-25, 13:06   #2331
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
bylam w Bonotexie, Justyna flanelki od 10,90 zl za metr biezacy (szer. 160), najgrubsza tetra 3,50 (czyli podobnie jak w Blance). wybor materialow ogromny, pelno tasiemek, filcu. zapomnialam zerknac na polarki minky, ale to na pewno nastepnym razem, bo planuje kupic firanki dzisiaj kupilam tylko material na posciel dla malej - kawa z mlekiem w biale kropeczki. ciezko wybrac jeden wzor sposrod tyyylu! ceny bawelny tez od 10,90, ja wzielam za 19,90 dwa i pol metra biezacego. powinno wystarczyc na posciel i pewnie zostanie na ochraniacz.
Dzięki za info, kochana jestes
za krzywa

Laura

Stary 2013-03-25, 13:07   #2332
xal
Zakorzenienie

Zbieram się do apteki po żelazo. Po drodze do biedrony po bananki
Nie wiem czy to ciśnienie czy co, ale jakaś słabawa jestem. Mam nadzieję, że spacer mi pomoże. Tak się zastanawiam, czy to czasem nie jest to co wyszło na krzywej cukrzycowej, czyli po jedzeniu ok, ale po 2h spadek cukru. wystarczy że wezmę cukierka i mi się poprawia. Mam nadzieję, ze po ciąży wróci do normy.

Potterko nie wiem jaki fotelik planujesz kupić, ale sprawdź sobie ceny w tym sklepie co dostałyśmy kupony na świadomej mamie, bo mają o wiele taniej Citi niż fido czy smyk, a z rabatem wychodzi całkiem fajnie, tylko troszkę drożej niż allegro. Mi zalezy na osobistym zakupie ze względu na przetestowanie adapterów czy można z nimi fotelik zapinać w samochodzie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:12   #2333
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
tak albo z czarnej porzeczki
Jak mieszkałam w Krk to zawsze do Wentza chodzilam na truskawkowy i cytrynowy
teraz jak gdzies jestem to do Grycanek obowiazkowo malina i truskawka

Kiedyś tż kupił mi ze zielonej budki i truskawka pycha malina już nie...

Laura

Stary 2013-03-25, 13:12   #2334
Elusiek
BAN stały

Cytat:

smakowicie wygląda szkoda tylko że przy mojej cukrzycy ciążowej to nie wskazane

z ciekawości też się zmierzyłam i w 35 tc 98 cm na wysokości pępka
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:15   #2335
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam. Kochane moje. Przyszedł Wielki Tydzień, więc postanowiłam zniknąć na ten czas. Przez cały post sobie niczego nie odmówiłam, więc chciałabym chociaż w ten sposób. Jesteście dla mnie ,,moim nałogiem" spędzam tu strasznie dużo czasu, więc przynajmniej na jeden tydzień odmówię sobie czegoś, co bardzo lubie Piszę, jakby któraś zauwazyła, że mnie nie ma.

Wam każdej z osobna życzę zdrówka i żeby maluszki jeszcze siedziały w brzuszkach. Mam nadzieję, że jak wydarzy się coś bardzo ważnego to doniesie mi Sharp Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tyg i również proszę o kciuki w środę, zeby mnie nie uświęcili ale do szpitala Trzymajcie się Wpadnę w Niedzielę złożyć wam zyczonka.
huh, mocne postanowienie chyba trudniej go dotrzymac niz jedzenia slodyczy ja mialam odwyk w szpitalu cale 8 dni, wiec zalicze to w poczet hehe. wracaj do nas szybko. kciuki za wizyte juz sciskam
Stary 2013-03-25, 13:22   #2336
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

No ja padne zaraz.
Dziewczyna ode mnie ma skurcze. Oczywiście mama jej przyleciała. I stoi nad nią z inną pielęgniarką i rozmawiają co jej zrobić ona coś tam mówi że nie chce wprowadzać paniki i na razie nie chce żadnych zastrzyków bo to się zaczęło 10min temu i na razie jej nie boli bardzo nawet. A jej mama "oj ty tam możesz sobie chcieć" i dalej gada z pielęgniarką.
No ludzie. Jakby była niewidzialna.
Stary 2013-03-25, 13:26   #2337
antoinettee
Zadomowienie

Cześć mamuśki

Diabli gratuluje wyniku. Ja jutro swój na wizycie odbieram, mam nadzieję, że też mi wyjdzie OKi.

za rozpoczęte tygodnie i kciuki za wizyty

Banka ciasto wspaniałe i kciukasy że wizytę

Z ciekawości zmierzyłam brzuch. 92 cm w 26t5d. Rośnie niuńcia moja i sobie domek powiększa

Wczoraj byliśmy na pizzy ze znajomymi. Koleżanka chodzi na tą samą szkołę rodzenia na która ja mam zamiar chodzić. Położne opowiadały, że jakaś lekarka, która pracuje u mnie w szpitalu prowadziła ciąże dziewczynie i nie wykryła wady serduszka. Mała w 38 TC przyszła na świat i ważyła niecałe 2 kg. Teraz mają ją podtuczyć a potem zajmą się sercem. Konieczny chyba będzie jakiś zabieg.
No i podobno tu położne też są na nie witaminom w ciąży. Jakaś dziewczyna ostatnimi czasy urodziła SN prawie 5 kg dziecko. Były wskazania do CC ale podobno to drugie dziecko i jakoś ładnie, sprawnie wyszło, jakby ze 3 kg ważyło.

Ja tam witaminy mam zamiar brać do końca ciąży, kiedyś ich nie było i moja mama rodziła wszystkie dzieci przeszło 4200.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-03-25 o 15:37
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:26   #2338
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

W sobotę zaczęłam 31 tc. I nie mogę się już doczekać porodu. Ale przede wszystkim nie mogę się doczekać wiosny
za wybrane imię A wiosna to sobie w kulki leci

Cytat:
ale ta wiklina czy cokolwiek to jest? poproszę brata, żeby obwąchał może da się to jakoś wywietrzyć, a jak nie to jakiś materiałowy może
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3755589.htm
W Argosie Ci nie obwącha, bo to taki dziwaczny sklep, że wchodzisz, ogladasz katalog, zamawiasz nr z katalogu, opłacasz zakup i dopiero przynoszą z magazynu ale ja nie spotkałam się z tym, żeby one śmierdziały... Mi przynajmniej wiklina nie śmierdzi

Cytat:
no niby tak, ale już zaczęłam sobie wkręcać głupoty do głowy, że dlaczego mi nie rośnie tak jak innym.. i choć wiem, że każda ma swój urok i każda ma inny brzuch to jednak większość dziewczyn już dawno przekroczyła 100, mimo, że ma młodsze ciąże ej ale z tym, że nie dogodzisz to fakt faktem - racja
Ja mam co prawda seteczkę w skończonym 33tc, ale moja przyjaciółka, która zaczęła 36 ma 97cm i jej córeczka jest takim typowym średniaczkiem. Ciesz się, bo dzięki temu skóra przeżywa mniejszy szok

Cytat:
How i met your mother
Pierwsze 6 sezonów. Od 7 jest przedłużanie na siłę. Teraz leci 8.
Potwierdzam Teraz zaczęliśmy oglądać The Big Bang Theory. Dopiero pierwszą serię, i na początku bawił tylko TŻ, ale się powoli wkręcam i też zaczynam się śmiać z tyvh geeków

Cytat:
Ja tam wolę sorbety
truskawkowy najbardziej
Ktoś tu już pisał o mrożonych owocach zblendowanych - najlepszy sorbet
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:31   #2339
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

Diabli no to super że chociaż cukrzyca cię ominęła
Już starczy słodkich mamus na wątku ;-)
Stary 2013-03-25, 13:38   #2340
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli - słodka ta dziewczynka z parku Mojego Tż 4letni chrześnik nie wierzy, że mam dzidzusia w brzuchu, uparcie twierdzi, że połknęłam balon
swietny chlopiec! ja wczoraj odwiedzilam swojego siostrzenca. akurat robil zadanie z religii, wiec poogladalam katechizm. biedak tak sie wstydzi tej pierwszej smutnej buzi, ze tylko mnie pozwolil zobaczyc. zapytalam dlaczego smutna, a on na to, ze dzieci maja zle kolory wlosow...wzielam flamaster namalowalam obok usmiechnieta buzie, podpisalam sie "ciocia Paulina" i napisalam komentarz dla katechetki: "szczesliwe dzieci sa kolorowe" nie moglam sobie darowac. no i mlodemu powiedzialam, ze wedlug mnie kolory sa swietne i zeby przekazal katechetce, ze ma od cioci wiadomosc

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Zamówiłam wreszcie przez allegro większość wyprawki. Z ważniejszych rzeczy został wózek (nie wiem jaki) i przewijak (wiem jaki).
Zapisałam się też na spotkanie Bezpieczny Maluch, idziemy z mężem.

za imie, wyprawke i kolejny rozpoczety tydzien!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości