|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Pstryniu, ja mam w podobnym kolorze chustę
![]() ![]() ale przynajmniej dzieć się nie będzie latem grzał ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Djerba ![]() ![]() ![]()
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za co ta pala? na mnie? a buuuuuuuuuuuuu, ide plakac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
To moja w dzień robi sobie drzemki 5-10 min :/ a tak to oprócz spacerku wogóle nie śpi...W nocy budzi się co 2-3 godz...no czasem się zdarzy że śpi 4h ale rzaaaadko
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-25 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Wlasnie wrocilismy ze spcerku. Zostawilam Kubusia w wozku, otworzylam balkon i licze na to, ze pozwoli mi wypic inke z bonitkami ( ![]() ![]() Trudno, zmarzne, ale inka mnie uszczesliwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie idę z Darią na spacerek
![]()
#3307 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym jasny brała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też chciałam, ale nie wiem czy się wyrobię, bo jak M. wróci to jedziemy do BRW oglądać kuchnieeeeeeee ![]()
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pokój razem z kuchnią tylko jest przedzielony murkiem z blatem... rozłożyłam sobie łóżko... małego położyłam żeby leżał a starszy synek oglądał bajkę... no i mój maluszek zaczął płakać bo już zbliżała się godzina na mleko... więc mówię zostawię chwile małego na łóżku i zrobię mu mleko... i poleciałam robić mleko... odwróciłam się dosłownie na chwile żeby wsypać mleko do butelki patrze a mój Sergiusz ma Kubę na rękach... serce miałam w gardle.. jak to się mówi.. więc mówie oczy na około głowy.. ale ogólnie nie jest źle z dwójką dzieci... czasami starszy zwraca na siebie uwagę bardzo głośno ale maluszek się przyzwyczaił i nawet jak śpi to go nie ruszają jego krzyki... z racji tego że mieszkam obok teściów to często jest tak że przyjdą i Sergiego mi zabiorą żeby Kuba mógł spokojnie pospać... a wiesz dzisiaj oglądałam pytanie na śniadanie i tam bardzo polecali hula-hop ale to z wypustkami... chyba też sobie sprawie takie bo niedługo muszę zacząć ćwiczyć bo został mi taki brzuchol że to porażka... przez ciążę przytyłam nie całe 20kg.... więc mam trochę do zżucenia... powiem wam szczerze że od porodu się nie ważyłam bo nie chce się przestraszyć ile mi zostało kg ;p
![]() |
#3311 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jaka fotoknige pokacie?????? Cytat:
mi tez wyslesz??? Cytat:
Ja wczoraj weszlam na chwile do klubu i przczytalam o hesence w grudniu mnie nie bylo dlugo i nie nadrobilam bo bylo za duzo tak mi jej szkoda wtedy juz myslalysmy o porodach a tu taka tragedia i chyba tez kazali jej rodzic boze gdzie jestes |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się dołączam do pytania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O, to my nie mozemy orzechow? Myslalam, ze tylko arachidowych... Pieczarki podobno mozemy, ostatnio bylo o tym mowa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pogrubione ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jest juz lepiej? Przejrzalas mnie ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
nawijko jak nic wszystkie mamy jedną teściową
![]() ![]() co do orzechów to słyszałam że nie można bo uczulają a pieczarki bo są ciężkostrawne i że Maluszka może boleć brzuszek. Kurcze już sama nie wiem kogo i kiedy słuchać ![]() ale bym zjadła czekoladę ![]() ![]() aha i ponawiam pytanie o chusty, jakie macie i jakie polecacie? Elastyczne czy tkane? |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
Nawijko niestety nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zadomowienie
|
nie moge dodac zdjec do klubu wychodza mi bledy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla
![]() ![]() Ha! ja odkąd się przeprowadziłam i mam lidla 4 min od domu to też je uwielbiam z dżemikiem brzoskwiniowym ![]() Cytat:
Moja też tak ma... nawilżam jej kremikiem i troche lepiej może spróbuje tego emolium ? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966968]Pstryniu, a proszę - tyle, że dobre nosidło, NIE wisiadło, kosztuje :/ na pewno Tula: http://www.babytula.pl/ + do tego wkładka dla maluszków Manduca: http://www.manduca.pl/ ew. bondolino, ale ono na rzepy zapinane więc nie wiem... Ale tak czy siak - nosidło na pewno dla dziecka przynajmniej trzymającego pewnie główkę, więc z miesiąc bym poczekała jednak.[/QUOTE] Te z tuli są przepiękne ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39968741]Silver, to kupujesz chustę o długości 4,6m, szer. 50cm. http://www.littlefrog.pl/chusty/prom...zny-agat-4-6m/ piękna ![]() a ta tęczowa boska na maxa ! tak żałuje że jej nie kupiłam ![]() ja dziś rano sie wyrwałam do lumpka ![]() ![]() ![]() ![]() I kupiłam se w lumpeksie sukienke ![]() ![]() Ale zimno tam jest niesamowicie śliczne słoneczko ale ziąb. I najlepsze postawili u nas na przystankach koksioki (wiecie takie z węglem/koksem zeby sie ogrzać na przystanku) kurde całą zime tego nie było a na koniec marca dali ![]() Co do histori little... to straszne i okropne i nawprawde z całego serca współczuję dziewczynom które kiedykolwiek musiały przejśc coś takiego, u mojej mamy w pracy była też smutna historia ale nie będę Wam tu smęcić... złe historie się zdarzają niestety ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-03-25 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szadke widzialam na wczescniejszych fotkach a Nailah widze chyba (?) pierwszy raz... Przepiekna jest! Tatusia powinna rozpierac duma ze ma takie super extra czaderskie córy! Ucałuj swoje Sloneczka od wizazowej ciotki ![]() aaaaaaaaaaaaa, no chyba ze na meza. to mozesz, mozesz ![]() bije sie z myslami ktory kolor wybrac ![]() ![]() ![]() honeyIlove - poprostu starszam chcial Ci pomoc ![]() ![]() ------------------------- dziec mi cos podejrzanie dluuuuuugo spi ![]() na spiocha zjadl cyca i kima dalej! takie cuda to tylko w nocy byly.... ![]() dodzwonilam sie w koncu do laryngologa , wizyta na 22 kwietnia ![]() ![]() zadzwonilam tez do nas do ośrodka zdrowia zapytac sie o te szczepionki na jutro - czy dotarly czy mam pedzic po recepte i kupic w aptece... na szczescie dotarly na czas, takze sporo zaoszczedzimy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- a no to by sie zgadzalo, u mnie pi razy drzwi wszystko podwojnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PODOBNO czekolade mozna (oczywiscie w rozsadnych ilosciach), mamuśki jedza ![]() ![]() Dziewczyny kupuja tkane, bo szaja polecala ![]() Wcale Ci sie nie dziwie ![]() Szkoda, ze nie ma takiej zlotej recepty na nasze marudki... Kurde, Kubus przy tym otwartym balkonie spi juz 2,5h! Zaraz go budze, bo chyba juz za dlugo... Na szczescie zdazylam w tym czasie ogarnac chalupe, wstawic pranie i zrobic obiad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziec w kombinezonie na przewijak,lekko rozpiety, drzwi na balkon na oscież otwarte, my do kuchni ![]() ![]() Dziewczyny podpowiedzcie jak się robi wielocytowanie w jednym poście? My też jutro mamy pierwsze szczepienie, a ja nadal nie wiem czy szczepic na pneumokoki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzenie porozdawaliśmy każdemu gościowi a i tak jeszcze zostało. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-25 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój Tż też mówi, że jestem piękna, seksowna itd. i złości się jak narzekam na moje ciało. A wogóle to zaraz po tym jak się Maja urodziła, jeszcze zanim urodziłam łożysko to powiedział: "Jesteś piękna, tak Was kocham". Do tej pory mam łzy w oczach jak sobie to przypomnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obok opcji "odp"(tej na pomaranczowo) masz przycisk, taka jakby kartke. Zaznaczasz to przy postach, ktore chcesz cytowac, a potem dajesz "cytuj" lub "odpowiedz" (na samym dole po lewej) ![]() Dziewczyny, jakie Wy macie bujaczki? Wiem, ze wiekszosc te z FP, ale ktore? Rainforest do 9kg czy te do 18kg? Jestescie zadowolone? Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-25 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fewcia u mnie od 4 h masakra :/ nic nie pasuje, ani leżeć ani bujać ani husiać, ani spać ani jeść ani nic. No masakra po prostu, nie mam siły. A jak Kubuś usnął to ktoś sobie wymyślił akurat wtedy machać młotkiem w bloku i od nowa się zaczęło :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Raczkowanie
|
djerba- śliczne dziewczynki
![]() ![]() ![]() basia_bogusia- Jeśli chodzi o suchą skórę to ja polecam emolium krem barierowy , lub lipobase ( o ile to njie jest skaza bialkowa bo u mojej starczej niestety tak sie ona po miesiacy objawila i trzeba bylo wlasnie tymi kremami smarowac i zrezygnowac produktow mlecznych) nancykenator- spróbuj dzis pół kosteczki pojutrze kosteczke i tak stopniowo jak sie okaże żę maleństwu nic nie jest to możesz jeść ja już jem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.