Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 12:28   #3301
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Pstryniu, ja mam w podobnym kolorze chustę
ale przynajmniej dzieć się nie będzie latem grzał

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Djerba

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:29   #3302
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o matko! nawet mnie nie strasz!
jakby Cie tu pocieszyc - hmm... ja tak mam od kilku dni :/
jeszcze maz w tym tyg od 6 do 18 bo ktos ta sie rozchorowal no i zastepuje go. ehhh... ale przybajmniej zadzwonil, zapytal sie czy zostac czy nie, czy se dam rade sama itd... przynajmniej tyle ;-)
Mój tak non stop...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:29   #3303
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pstryniu, ja mam w podobnym kolorze chustę
ale przynajmniej dzieć się nie będzie latem grzał

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Djerba
znaczy sie w tym jasnym?
a za co ta pala? na mnie? a buuuuuuuuuuuuu, ide plakac

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:32   #3304
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
machnie sobie parę drzemek 40min, na spacerze śpi 2godz, tak to sobie gada do lampy albo zwierzątek k. 20 idzie sobie spać, śpi 3-4godz., zje, a potem śpi baaaaaaardzo niespokojniepłacze krzyczy budzi się i tak w kółko
To moja w dzień robi sobie drzemki 5-10 min :/ a tak to oprócz spacerku wogóle nie śpi...W nocy budzi się co 2-3 godz...no czasem się zdarzy że śpi 4h ale rzaaaadko

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-25 o 12:34
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:34   #3305
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej

Wlasnie wrocilismy ze spcerku.
Zostawilam Kubusia w wozku, otworzylam balkon i licze na to, ze pozwoli mi wypic inke z bonitkami () i nadrobic Was
Trudno, zmarzne, ale inka mnie uszczesliwi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:35   #3306
s i l v e r
Zakorzenienie

A ja właśnie idę z Darią na spacerek
Stary 2013-03-25, 12:39   #3307
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
fajnie ze sie odezwalas. mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze. czekamy na zdjecia dziewczynek!!!!!!!!!!!!! nie badz taka, pokaz te swoje sliczności!!!!!
jedyne jakie mam gdzie są razem, to sprzed miesiąca. Nailah się zmieniła, jest troszkę ciemniejsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 601045_2997667276316_564676953_n.jpg (91,3 KB, 78 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 12:40   #3308
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej hej

Zostawilam Kubusia w wozku, otworzylam balkon i licze na to, ze pozwoli mi wypic inke z bonitkami () i nadrobic Was
Myślę,że bardziej Bonitki Cię uszczęśliwią
Stary 2013-03-25, 12:40   #3309
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
znaczy sie w tym jasnym?
a za co ta pala? na mnie? a buuuuuuuuuuuuu, ide plakac
na męża, bo gdyby nie on to bym miała tęczaka
ja bym jasny brała

Cytat:
Hej hej

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A ja właśnie idę z Darią na spacerek
ja też chciałam, ale nie wiem czy się wyrobię, bo jak M. wróci to jedziemy do BRW oglądać kuchnieeeeeeee

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 12:47   #3310
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
O! To jesteś w moim wieku Jak radzisz sobie z dwójką dzieciaczków? Domyślam się że nie jest łatwo? (podziwiam podwójne mamy-dla mnie to póki co nie do ogarnięcia ).
wbrew pozorom nie jest źle z dwójką dzieci tylko powiem szczerze ostatnio się przekonałam że muszę mieć oczy na około głowy dosłownie! mój starszak chodzi do przedszkola i od 8 do 13 nie ma go w domku.. a później jak wróci to broi... ostatnio powiem wam miałam taką akcje że bym zawału dostała na miejscu...
mam pokój razem z kuchnią tylko jest przedzielony murkiem z blatem... rozłożyłam sobie łóżko... małego położyłam żeby leżał a starszy synek oglądał bajkę... no i mój maluszek zaczął płakać bo już zbliżała się godzina na mleko... więc mówię zostawię chwile małego na łóżku i zrobię mu mleko... i poleciałam robić mleko... odwróciłam się dosłownie na chwile żeby wsypać mleko do butelki patrze a mój Sergiusz ma Kubę na rękach... serce miałam w gardle.. jak to się mówi.. więc mówie oczy na około głowy..

ale ogólnie nie jest źle z dwójką dzieci... czasami starszy zwraca na siebie uwagę bardzo głośno ale maluszek się przyzwyczaił i nawet jak śpi to go nie ruszają jego krzyki...

z racji tego że mieszkam obok teściów to często jest tak że przyjdą i Sergiego mi zabiorą żeby Kuba mógł spokojnie pospać...

Cytat:
Postanowiłam że od jutra wezmę w obroty hula-hop o ile Daria mi pozwoli...
a wiesz dzisiaj oglądałam pytanie na śniadanie i tam bardzo polecali hula-hop ale to z wypustkami... chyba też sobie sprawie takie bo niedługo muszę zacząć ćwiczyć bo został mi taki brzuchol że to porażka... przez ciążę przytyłam nie całe 20kg.... więc mam trochę do zżucenia... powiem wam szczerze że od porodu się nie ważyłam bo nie chce się przestraszyć ile mi zostało kg ;p
Stary 2013-03-25, 12:52   #3311
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga8484 Pokaż wiadomość
nadrobiłam
co do tżów to współczuję. Ja na mojego nie narzekam, choć wiadomo czasami mi ciśnienie podnosi
życzę wam aby wszystko się jakoś unormowało

Co do chrzcin to chyba się udały. Zuzy nie wzruszyło jak ksiądz ją wodą polewał A impreza ok, mąż się schlał strasznie, a dziś się męczy biedny
Tyle, że nie mamy żadnych fajnych zdjęć. Ja chciałam by tym razem to mi zrobiono trochę zdjęć bo mam mało z córą, ale osoby robiące zdjęcia naszym aparatem nie za bardzo umiały go obsługiwać i większość jest rozmytych, no brzydkich
A i od wczoraj wieczór do rana było - 22 stopnie !!!!!!!!!!!

meneq piosenka jednak działa
podajcie link do piosenki bo nie zapisalam

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
o! To jesteś w moim wieku :d jak radzisz sobie z dwójką dzieciaczków? Domyślam się że nie jest łatwo? (podziwiam podwójne mamy-dla mnie to póki co nie do ogarnięcia:d ).
dla mnie podobnie, caly czas mysle nad drugim

Cytat:
postanowiłam że od jutra wezmę w obroty hula-hop :d o ile daria mi pozwoli...
dziewczyny a ja po cc kiedy bede mogla hula-hopac

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
własnie tż był w aptece i pani mu powiedziała ze w ciązy ok ale przy karmineiu nie bardzo wiec nie wzioł wyczytałam że moze powodowac ataki kaszlu astmatycznego przez konserwant który zawiera itd

ja tez mam wstązke czerwoną
ja nie mam bo mam czerwony wozek

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
zamawiałyście juz fotoksiazke z lina od bokeh???
jaka fotoknige pokacie??????

Cytat:
Napisane przez basia_bogusia Pokaż wiadomość
cześć,
mamy dziś drugą wizytę w poradni preluksacyjnej na badanie bioderek na godzinę 13. Ja już nie śpię od 5.30 gdyż się zwyczajnie nie dało:d krzysiu o tej godzinie jest wyspany i już:d, także zdążyłam już zrobić pranie i wstawić zupę, oporządziłam krzysiulka noi teraz nawet się ładnie sam bawi w łóżeczku, ma nad łóżeczkiem taki pałąk z zabawkami, na którym upodobał sobie takiego motylka i jest w niego bardzo wpatrzony, także dopóki mu się motylek nie znudzi mam chwilkę żeby coś zrobić noi oczywiście zaglądnąć na wizaż

mam do was takie pytanko, jak pielęgnujecie twarz maluszków??? Mój krzysiu ma ostatnio jakąś taką szorstką skórę na policzkach, a przecież powinien mieć gładziutką. Codziennie rano myję mu buzinkę rumiankiem, kremuję a i tak ma taką dziwną w dotyku. Może mi coś podpowiecie??

a tak w ogóle to zapomniałam dodać, że od wczoraj 24 marca mój krzysiu ma 3 miesiące.
daj znac jak po biodrekach
Cytat:
jasne podaj mi maila na priv to ci wyślę
mi tez wyslesz???

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
kurna laski, lezalam na patologii z dziewczyna ktorej synek mial powazna wade ukladu trawiennego. Dostala skierowanie do kliniki do lodzi w ktorej zajmuja sie duzymi wadami i powiedzieli jej ze nic nie mozna zrobic i maly umrze przy porodzie kazali jej donosic te ciaze do konca. Wlasnie dostalam od niej wiadomosc, ze jest w szpitalu i musi urodzic dzis bo maly umarl w niej tydzien temu...
I bierze mnie refleksja- dlaczego kurwa mac taka sytuacja spotyka ludzi ktorzy bardzo pragna tego dziecka a takie zwierzeta jak ta "matka" madzi zabijaja wlasne dzieci i chodza sobie spokojnie po swiecie? Gdzie tu jest do cholery sprawiedliwosc...
A teraz siedzie i rycze patrzac na kluske i ciesze sie ze jest cala i zdrowa.
matko boska jaki ten nasz kraj jest dziewczyna przezywa tragedie i jeszcze beda ja meczyc, a gdzie wsparcie, gdzie psycholog do cholery!!!!!!!!!!!!

Ja wczoraj weszlam na chwile do klubu i przczytalam o hesence w grudniu mnie nie bylo dlugo i nie nadrobilam bo bylo za duzo

tak mi jej szkoda wtedy juz myslalysmy o porodach a tu taka tragedia i chyba tez kazali jej rodzic boze gdzie jestes
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 12:57   #3312
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
podajcie link do piosenki bo nie zapisalam

dziewczyny a ja po cc kiedy bede mogla hula-hopac
http://www.youtube.com/watch?v=tksjPfzRND8

Ja też się dołączam do pytania.
Stary 2013-03-25, 13:00   #3313
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochane Ciocie Wizażowe! Kończymy dzisiaj miesiąc
Jak ten czas szybko leci... Z tej okazji zdjęcie w Klubie
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Mam do Was takie pytanko, jak pielęgnujecie twarz maluszków??? Mój Krzysiu ma ostatnio jakąś taką szorstką skórę na policzkach, a przecież powinien mieć gładziutką. Codziennie rano myję mu buzinkę rumiankiem, kremuję a i tak ma taką dziwną w dotyku. Może mi coś podpowiecie??
Rumianek moze wysuszac i uczulac.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Wiiiiiiiam.
Wiecie, tak co rano wstaję i sobie myślę: kurde, ja juz nie dam rady wstawać w nocy! A po chwili sobie uświadamiam, że nie ma, że nie dam rady, muszę i to jeszcze tysiące takich nocy przede mną.
Ola właśnie ucina sobie drzemkę na moich kolanach, boję się odłożyć, co by się nie obudziła, ale jeszcze śniadania nie jadłam i kawki nie wypiłam!
O to to! Znam to uczucie!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
współczuję, u mnie najazd teściowej odbędzie się w czwartek, ma wpaść wraz z moją mamą "przywieźć nam święta", tylko zastanawiam się po co, skoro jak ostatnio przyjechała to żadna potrawa nie była dla mnie, w jednej była fasola i była pikantna, w drugiej było moc pieczarek, wszystkie ciasta z kakao/czekoladą/orzechami.
Juz Ci wspolczuje bidulko

O, to my nie mozemy orzechow?
Myslalam, ze tylko arachidowych...

Pieczarki podobno mozemy, ostatnio bylo o tym mowa.

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
juz wiem co chcialam jeszcze napisac Nawijko ja bylam chrzestna bedac w ciazy, tez byl u nas z tym problem bo niektorzy patrzyli wlasnie na te zabobony ale wkoncu odpuscili
Dziekuje, podnosisz na duchu

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Lidl jest niesamowity, pieczywo z lidla
Kurka siwa, szkoda, że już nie będę miała lidla po drugiej stronie ulicy jak się przeprowadzę
O, taaaaak, ciemny chleb ze slonecznikiem

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Nawijko współczuję. Do mnie dziś teściowa przyjeżdża, też się pewnie będzie wymądrzała. Według niej małemu jest wiecznie zimno chociaż mamy w domu 23 stopnie i tylko by go nakrywała, a na podwórko to najlepiej nie wychodzićdo czasu jak będzie z 15 stopni na plusie.

Jeśli chodzi o chrzestną to znam to z autopsji Ja w ciąży byłam chrzestną u synka mojego brata. Co ja się nasłuchałam od takiej jednej ciotki to ludzki rozum nie ogarnia. Bo jak można komuś powiedzieć żebym się nie zgadzała na bycie chrzestną bo jak chrzestna w ciąży to jedno z dzieci będzie chore (albo to chrzczone albo to w brzuchu) bo jedno drugiemu zdrowie odbierze!!! Masz pojęcie? I jeszcze chciała moją mamę przekabacić żeby odradziła bratu branie mnie na chrzestną. No ale chrzestną jestem bo głupich zabobonnych bab słuchać nie będę
Jak tak czytm ich wyczyny to mam wrazenie, ze wszystkie mamy jedna tesciowa

Pogrubione

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Kurna laski, lezalam na patologii z dziewczyna ktorej synek mial powazna wade ukladu trawiennego. Dostala skierowanie do kliniki do Lodzi w ktorej zajmuja sie duzymi wadami i powiedzieli jej ze nic nie mozna zrobic i maly umrze przy porodzie Kazali jej donosic te ciaze do konca. Wlasnie dostalam od niej wiadomosc, ze jest w szpitalu i musi urodzic dzis bo maly umarl w niej tydzien temu...
I bierze mnie refleksja- dlaczego kurwa mac taka sytuacja spotyka ludzi ktorzy bardzo pragna tego dziecka a takie zwierzeta jak ta "matka" Madzi zabijaja wlasne dzieci i chodza sobie spokojnie po swiecie? Gdzie tu jest do cholery sprawiedliwosc...
A teraz siedzie i rycze patrzac na kluske i ciesze sie ze jest cala i zdrowa.
CO za tragedia

Cytat:
Dziewczyny ja już dzisiaj wysiadam... Nie dość, że w nocy pobudka co 1-2h to od 5 rano Blanka nie śpi! Płacze i marudzi strasznie... Nie mam już pomysłów na uspanie Jej. Na rękach źle, w bujaczku źle,w łóżeczku źle, nawet przy suszarce dzisiaj źle! Jakaś katastrofa nastała. Możliwe to ,że już skok? Mała kończy dzisiaj równo 4tyg, a urodziła się 3 dni przed terminem. Więc chyba za wcześnie... Pomóżcie proszę ;( Jestem wykończona ;(

Jest juz lepiej?

Cytat:
Myślę,że bardziej Bonitki Cię uszczęśliwią
Przejrzalas mnie Pol paczki peklo

Stary 2013-03-25, 13:07   #3314
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko jak nic wszystkie mamy jedną teściową

co do orzechów to słyszałam że nie można bo uczulają a pieczarki bo są ciężkostrawne i że Maluszka może boleć brzuszek. Kurcze już sama nie wiem kogo i kiedy słuchać

ale bym zjadła czekoladę czy my kp przez cały czas karmienia nie możemy jeść czekolady? Bo nie ukrywam, że tego mi najbardziej brakuje

aha i ponawiam pytanie o chusty, jakie macie i jakie polecacie? Elastyczne czy tkane?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:08   #3315
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nawijko niestety nie jest Padam na pysk...
Stary 2013-03-25, 13:16   #3316
sarah67
Zadomowienie

nie moge dodac zdjec do klubu wychodza mi bledy
Stary 2013-03-25, 13:17   #3317
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966238]Dziewczyny, mam nową pysznośc z lidla świeże rogaliki croissant maślane 1,19zł, uzależniłam się![/QUOTE]
Ha! ja odkąd się przeprowadziłam i mam lidla 4 min od domu to też je uwielbiam z dżemikiem brzoskwiniowym
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Cześć,
Mamy dziś drugą wizytę w poradni preluksacyjnej na badanie bioderek na godzinę 13. Ja już nie śpię od 5.30 gdyż się zwyczajnie nie dało Krzysiu o tej godzinie jest wyspany i już, także zdążyłam już zrobić pranie i wstawić zupę, oporządziłam Krzysiulka noi teraz nawet się ładnie sam bawi w łóżeczku, ma nad łóżeczkiem taki pałąk z zabawkami, na którym upodobał sobie takiego motylka i jest w niego bardzo wpatrzony, także dopóki mu się motylek nie znudzi mam chwilkę żeby coś zrobić noi oczywiście zaglądnąć na wizaż

Mam do Was takie pytanko, jak pielęgnujecie twarz maluszków??? Mój Krzysiu ma ostatnio jakąś taką szorstką skórę na policzkach, a przecież powinien mieć gładziutką. Codziennie rano myję mu buzinkę rumiankiem, kremuję a i tak ma taką dziwną w dotyku. Może mi coś podpowiecie??

A tak w ogóle to zapomniałam dodać, że od wczoraj 24 marca mój Krzysiu ma 3 miesiące.

Moja też tak ma... nawilżam jej kremikiem i troche lepiej może spróbuje tego emolium ?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39966968]Pstryniu, a proszę - tyle, że dobre nosidło, NIE wisiadło, kosztuje :/ na pewno Tula:

http://www.babytula.pl/ + do tego wkładka dla maluszków

Manduca:
http://www.manduca.pl/

ew. bondolino, ale ono na rzepy zapinane więc nie wiem...

Ale tak czy siak - nosidło na pewno dla dziecka przynajmniej trzymającego pewnie główkę, więc z miesiąc bym poczekała jednak.[/QUOTE]

Te z tuli są przepiękne
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39968741]Silver, to kupujesz chustę o długości 4,6m, szer. 50cm.

http://www.littlefrog.pl/chusty/prom...zny-agat-4-6m/ piękna [/QUOTE]

a ta tęczowa boska na maxa ! tak żałuje że jej nie kupiłam

ja dziś rano sie wyrwałam do lumpka tz został z małą w ogóle musze Wam powiedzieć że jak on z nią zostaje to naprawde świetnie sobie radzi przewinie ulula nakarmi do tego zrobi pranie i umyje garki naprawde jak wyborowa niania

I kupiłam se w lumpeksie sukienke za 14 zeta może se ją ubiore na chrzciny a jak nie to będzie tak , ale chyba będę musiała ja skrócic ciut, no i dla Hani też nakupowałam

Ale zimno tam jest niesamowicie śliczne słoneczko ale ziąb. I najlepsze postawili u nas na przystankach koksioki (wiecie takie z węglem/koksem zeby sie ogrzać na przystanku) kurde całą zime tego nie było a na koniec marca dali

Co do histori little... to straszne i okropne i nawprawde z całego serca współczuję dziewczynom które kiedykolwiek musiały przejśc coś takiego, u mojej mamy w pracy była też smutna historia ale nie będę Wam tu smęcić... złe historie się zdarzają niestety pozostaje nam być tylko wdzięcznymi za nasze zdrowe kochane kruszynki !

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-03-25 o 13:22
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:18   #3318
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

co do orzechów to słyszałam że nie można bo uczulają a pieczarki bo są ciężkostrawne i że Maluszka może boleć brzuszek. Kurcze już sama nie wiem kogo i kiedy słuchać

ale bym zjadła czekoladę czy my kp przez cały czas karmienia nie możemy jeść czekolady? Bo nie ukrywam, że tego mi najbardziej brakuje

aha i ponawiam pytanie o chusty, jakie macie i jakie polecacie? Elastyczne czy tkane?
ja jem czekolade i malej nic nie jest
Stary 2013-03-25, 13:24   #3319
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
jedyne jakie mam gdzie są razem, to sprzed miesiąca. Nailah się zmieniła, jest troszkę ciemniejsza
oh ah i eh, fotka specjalnie dla mnie. jak mi milo, dziekuje Ci bardzo!
Szadke widzialam na wczescniejszych fotkach a Nailah widze chyba (?) pierwszy raz... Przepiekna jest! Tatusia powinna rozpierac duma ze ma takie super extra czaderskie córy!
Ucałuj swoje Sloneczka od wizazowej ciotki

Cytat:
na męża, bo gdyby nie on to bym miała tęczaka
ja bym jasny brała
aaaaaaaaaaaaa, no chyba ze na meza. to mozesz, mozesz

bije sie z myslami ktory kolor wybrac

honeyIlove - poprostu starszam chcial Ci pomoc ale tak na powaznie to domyslam sie co czulas

-------------------------
dziec mi cos podejrzanie dluuuuuugo spi
na spiocha zjadl cyca i kima dalej! takie cuda to tylko w nocy byly....
dodzwonilam sie w koncu do laryngologa , wizyta na 22 kwietnia (skierowanie wystawione 25.01 - witamy w Polsce ).
zadzwonilam tez do nas do ośrodka zdrowia zapytac sie o te szczepionki na jutro - czy dotarly czy mam pedzic po recepte i kupic w aptece... na szczescie dotarly na czas, takze sporo zaoszczedzimy ale z tego wszystkiego nie zapytalam sie ile beda kosztowac, moze to i lepiej, dzis taki piekny sloneczny dzionek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 13:30   #3320
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
a przypomnij na ile osob mieliscie impreze? bo my mamy na 27 i na same produkty spozywcze wydalismy 450 do tego mieso 300 a jeszcze dojda owoce i soki. w tysiaku powinnismy sie zamknac. mam nadzieje

12 osób dorosłych + dziecko 10 lat + dziecko 2,5 roku.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:36   #3321
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ale zimno tam jest niesamowicie śliczne słoneczko ale ziąb. I najlepsze postawili u nas na przystankach koksioki (wiecie takie z węglem/koksem zeby sie ogrzać na przystanku) kurde całą zime tego nie było a na koniec marca dali

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
12 osób dorosłych + dziecko 10 lat + dziecko 2,5 roku.
a no to by sie zgadzalo, u mnie pi razy drzwi wszystko podwojnie...

Stary 2013-03-25, 13:51   #3322
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

O, kurde, a ja laskowe i wloskie wcinam jak tylko moge... Migdaly tez, ale czy to orzechy?

PODOBNO czekolade mozna (oczywiscie w rozsadnych ilosciach), mamuśki jedza Mi sie zdarzylo raz czy dwa zjesc kostke (ja tez z tych napalonych na czekolade ) i wszystko bylo ok.
Dziewczyny kupuja tkane, bo szaja polecala

Cytat:
Nawijko niestety nie jest Padam na pysk...
Wcale Ci sie nie dziwie
Szkoda, ze nie ma takiej zlotej recepty na nasze marudki...

Kurde, Kubus przy tym otwartym balkonie spi juz 2,5h! Zaraz go budze, bo chyba juz za dlugo... Na szczescie zdazylam w tym czasie ogarnac chalupe, wstawic pranie i zrobic obiad

Stary 2013-03-25, 13:54   #3323
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Hej hej

Nam wczoraj podobnym sposobem udało się przygotować i zjeśc obiad

dziec w kombinezonie na przewijak,lekko rozpiety, drzwi na balkon na oscież otwarte, my do kuchni zdąrzyliśmy zjeść i akurat sie obiudził

Dziewczyny podpowiedzcie jak się robi wielocytowanie w jednym poście?

My też jutro mamy pierwsze szczepienie, a ja nadal nie wiem czy szczepic na pneumokoki
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 13:59   #3324
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

a no to by sie zgadzalo, u mnie pi razy drzwi wszystko podwojnie...
U nas zostało bardzo dużo jedzenia!!!!!!! I napoi też !!! Napoje będą na Święta od razu.
Jedzenie porozdawaliśmy każdemu gościowi a i tak jeszcze zostało.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-03-25 o 14:04
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:05   #3325
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas zostało bardzo dużo jedzenia!!!!!!! I napoi też !!! Napoje będą na Święta od razu.
u nas jak zostana to tez beda na Swięta

Stary 2013-03-25, 14:06   #3326
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No właśnie ja tak samo - mój to się wręcz na mnie wkurza, że narzekam na swoje ciało, bo wg niego jest piękne. Wiadomo, że po ciąży kondycja ogólna jest trochę gorsza, no ale z czasem wszystkie dojdziemy z powrotem do formy, laski.

A tak w ogóle, to przed 1. "poporodowym" razem słyszałam 2 mity:
1. Pochwa po porodzie sn to rozklapiocha.
2. Doznania po porodzie sn są jeszcze intensywniejsze.

1. mit uważam za obalony, a 2. za podtrzymany.
Black dobrze gada... jej dać

Mój Tż też mówi, że jestem piękna, seksowna itd. i złości się jak narzekam na moje ciało.
A wogóle to zaraz po tym jak się Maja urodziła, jeszcze zanim urodziłam łożysko to powiedział: "Jesteś piękna, tak Was kocham". Do tej pory mam łzy w oczach jak sobie to przypomnę
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:07   #3327
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nam wczoraj podobnym sposobem udało się przygotować i zjeśc obiad

dziec w kombinezonie na przewijak,lekko rozpiety, drzwi na balkon na oscież otwarte, my do kuchni zdąrzyliśmy zjeść i akurat sie obiudził

Dziewczyny podpowiedzcie jak się robi wielocytowanie w jednym poście?

My też jutro mamy pierwsze szczepienie, a ja nadal nie wiem czy szczepic na pneumokoki
Cholera, chyba bede czesciej probowac

Obok opcji "odp"(tej na pomaranczowo) masz przycisk, taka jakby kartke.
Zaznaczasz to przy postach, ktore chcesz cytowac, a potem dajesz "cytuj" lub "odpowiedz" (na samym dole po lewej)

Dziewczyny, jakie Wy macie bujaczki? Wiem, ze wiekszosc te z FP, ale ktore? Rainforest do 9kg czy te do 18kg? Jestescie zadowolone?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-25 o 14:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 14:14   #3328
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, jakie Wy macie bujaczki? Wiem, ze wiekszosc te z FP, ale ktore? Rainforest do 9kg czy te do 18kg? Jestescie zadowolone?
ja mam z Tiny Love o taki http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...117039387.html i jestem zadowolona, fajnie się buja, jest cichy i melodyjki spokojne. Jest do 11 kg, ale dzieci jak już umieją siedzieć to nie badzo przeważnie chcą dać się zapiąć w bujaczku, wolą w kojcu czy łóżeczku
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:22   #3329
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
O, kurde, a ja laskowe i wloskie wcinam jak tylko moge... Migdaly tez, ale czy to orzechy?

PODOBNO czekolade mozna (oczywiscie w rozsadnych ilosciach), mamuśki jedza Mi sie zdarzylo raz czy dwa zjesc kostke (ja tez z tych napalonych na czekolade ) i wszystko bylo ok.
Dziewczyny kupuja tkane, bo szaja polecala

Wcale Ci sie nie dziwie
Szkoda, ze nie ma takiej zlotej recepty na nasze marudki...

Kurde, Kubus przy tym otwartym balkonie spi juz 2,5h! Zaraz go budze, bo chyba juz za dlugo... Na szczescie zdazylam w tym czasie ogarnac chalupe, wstawic pranie i zrobic obiad
kurcze a czytałam, że tkane trzeba często poprawiać na sobie i że na początek lepiej elastyczne :/ dziewczyny, jak się Wam nosi Wasze chusty?

fewcia u mnie od 4 h masakra :/ nic nie pasuje, ani leżeć ani bujać ani husiać, ani spać ani jeść ani nic. No masakra po prostu, nie mam siły. A jak Kubuś usnął to ktoś sobie wymyślił akurat wtedy machać młotkiem w bloku i od nowa się zaczęło :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 14:26   #3330
---AgA---
Raczkowanie

djerba- śliczne dziewczynki

basia_bogusia- Jeśli chodzi o suchą skórę to ja polecam emolium krem barierowy , lub lipobase ( o ile to njie jest skaza bialkowa bo u mojej starczej niestety tak sie ona po miesiacy objawila i trzeba bylo wlasnie tymi kremami smarowac i zrezygnowac produktow mlecznych)

nancykenator- spróbuj dzis pół kosteczki pojutrze kosteczke i tak stopniowo jak sie okaże żę maleństwu nic nie jest to możesz jeść ja już jem bo mi tez najbardziej tego brakowalo... aczkolwiek moze lepiej by bylo gdybym umiala sie opanowac i nie jesc slodyczy bo szybciej bym zrzucila kg.....
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości