|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co to jest KICZ?
Cytat:
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
zizou - nikt o niej nie pisal wczesniej bo takich jak ona jest na peczki w showbiznesie
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie kiczowate są panienki,które ślepo naśladują gwiazdki typu Doda czy Mandaryna(nie chcę tutaj nikogo obrazić
)
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak ja przed doda to tylko michala wisienke kojarze z tych 'kiczowcow' za to po niej na swiat zaczely wyplywac na wierzch wszystkie inne, chyba ze sie myle to mnie poprawcie ![]() nie bede jej bronic, bo jej styl mi zupelnie nie odpowiada, jednak moim zdaniem to kicz kontrolowany, sceniczny. niemniej macie racje, kicz
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Na tym kiczu gwiazdy zarabiają najwięcej Wiśniowscy,Doda i inne tego typu gwiazdy. Ja tam nie patrze na to jak ktoś wygląda na scenie, nie nazywam tego kiczem tylko sposobem na zarabianie kasy
Kiczem jest jeśli ktoś ich styl przenosi na ulice.
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
A ja tak czytam wątek, i.... nikt nie napisał o tym, co dla mnie jestm kiczem
Mianowicie: laserowe obrazki i inne tego typu "dzieła sztuki", sprzedawane choćby na Stawowej w Katowicach. Różne zegary, omotane w pseudoskórę. Aha, i torebki - lakierki. Kicz nad kicze Szczególnie w fioletowo-różowych barwach.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Pierwsza myśl jaka mi przyszła do glowy to kolor różowy, dla mnie to chyba największy kicz. Tak jakoś.
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3997451]A ja tak czytam wątek, i.... nikt nie napisał o tym, co dla mnie jestm kiczem
[/QUOTE]juz ktos napisal
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie kicz jest czym tandetnym, bezgustownym i badziewiattm.
KICZ dla mnie: techno, hip-hop, białe kozaki (zwykłe i te za kolano), "modne" lalunie, , Mandaryna |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
Rena - no kurcze, już mnie oczka zwodza, ja zwróciłam uwage tylko na te Dody, Wiśniewskie i takie tam... Oni wszedzie wszystko muszą zdominować
Co do różu: kiedyś nie trawiłąm, a teraz lubię niektóre odcienie brudnawe. Natomiast nie trawię różu barbetkowego - kicz
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubie roz
wlasnie taki lososiowy, brudny z ostrzejszych to fuksje i maline ![]() przypomina mi sie moda na male torebusie, w kolorach czarnym, bialym i rozowym ktore zdobil napis 'pink bag' gdzie tu logika? to dla mnie bylo kiczowate kiczowaty jest dla mnie nadmiar swiecidelek, lancuchy doczepiane do spodni, tlenione na kolor prawie bialy wlosy... to dla mnie kicz.ale jest tez kicz pozytywny, taki jak np. okulary muchy [dla mnie to kicz, ale wlasnie taki przyjemny, pozytywny ].
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Też uważałam kedyś że różowy to okropieństwo. Dzisiaj nie uważam tego za KICZ. (ale rażący odcień różu to już zawsze bedzie dla mnie kiczem)
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
- ogródkowe krasnale, żabki i sarenki
- 0,9 tego, co oferują w sklepach po 4 zł - filmy w stylu: Chłopaki nie płaczą - złote kozaczki, kurteczki i czapeczki; teraz jest tego masa, wygląda to strasznie - muzyka w radiu Zet - najeżone plastikowymi brylancikami świetliwe torebusie z bazarków - białe kozaki - komórki wyklejane cyrkoniami, ale ja je lubię (niestety , wrodzona skromność i poczucie wstydu nie pozoliłyby mi takowego używać )- ślubne sukienki typu: beza - Moda na sukces i wszystko , co w niej się odbywa i znajduje ![]() - o tak, Wiśniewscy. Za to stan konta mają zupełnie niekiczowaty. ![]() Super to zdjęcie Doduni ![]() A muchy są świetne
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Kiczem dla mnie są wszelkie objawy przejaskrawiania czegokolwiek
![]() Oczoje**e kolorki, schematyczna muzyka pop, chłopaki- żelusie, plastkiowe panieneczki, przeważająca część modeli ubrań z lat osiemdziesiątych , oczywiście pństwo Wiśniewscy- dokumentne i skończone TAKEhh, kicz jest wszędzie. Ja też jestem w pewnym stopniu kiczowata.
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, te wdzianka mnie rozwalają; taka wiocha
teraz króluje na ulicach, jakiej dawno już nie było. A te 'adidaski' za kostkę, rulezzz, po prostu.Co do torebek; moja psiapsiulla, sprawiła sobie ostatnio takie torebiszcze tak naładowane szklanymi odblaskami, że hej; gdy je widzę, mam wrażenie, że całe Google Earth na nas patrzy. :P
|
|
|
#49 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3997737]Rena - no kurcze, już mnie oczka zwodza, ja zwróciłam uwage tylko na te Dody, Wiśniewskie i takie tam... Oni wszedzie wszystko muszą zdominować
prawie jak zagadka kto jest corka mojego ojca co do dody - przyjemnosci nie mialam, a przyjemnoscia ta bym nie pogardzila w koncu dziewczyna jest w mensie [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3997737]Co do różu: kiedyś nie trawiłąm, a teraz lubię niektóre odcienie brudnawe. Natomiast nie trawię różu barbetkowego - kicz [/QUOTE]wkleisz probke - odcien mi jest nieznany. Cytat:
Cytat:
to moje ulubione radio Cytat:
|
|||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie jest to coś tandetnego. Coś co bym na przykład w życiu nie założyła (z ubrań).
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
KIcz(kitsch)-klub w Krakowie na Wielopolu
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;3997737]Co do różu: kiedyś nie trawiłąm, a teraz lubię niektóre odcienie brudnawe. Natomiast nie trawię różu barbetkowego - kicz
[/quote]Roz to to, co tygrysy lubia najbardziej. Dla mnie nie ma brzydkiego rozu Sliczny, optymistyczny kolorek i tyle ![]() Kicz zas kojarzy mi sie z przesytem, przerostem formy nad trescia, masowa produkcja, "plastikiem", sztucznoscia... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
zawsze mnie to zastanawialo, mialam przynajmniej powod do rozkmin na bardzo niskim, wrecz juz depresyjnym poziomie ![]() Cytat:
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tyle rzadko, ze tresc deklaracji swiatopogladowych |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
Rena - róż barbetkowy to taki róż, który kocha lalka Barbie
Określenie kumpla, spodobało mi się
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubie sobie czasami porozmyslac na tematy, ktore sa dosyc plytkie, lubie zwlaszcza przy piwie z kumpelami, z ktorymi broczymy za dnia w pseudointelektualnym bagnie a wieczorem dajemy upust swoim frustracjom
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się bezwiednie na słowo kicz na myśl nasuwa lekko przyciemny podkład przy alabastrowej cerze.
Odcień ciemny pomarańcz I "Super promocja! Karnet na solarium - 250 min w tydzień" A kicz ? Kicz dla każdego to będzie coś innego /rymuję / .Ale zazwyczaj sprowadza się do przerostu formy nad treścią. Przeładowaniem. Przesadą. Powiedział Herbatnik siedząc przed komputerem w różowej piżamce w owieczki, piłując paznokcie różowym pilniczkiem i zastanawiając się czy tychże paznokci na jakieś blado-róże odcienie nie wymalować ![]()
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Każdy pewnie ma swoje wyobrażenie kiczu.
Przyznam się szczerze,że oczy mnie mniej bolą patrząc na wyśmiewaną ..Dodzię czy Mandarynkę.Dopowiadam sobie,że to ich pewnie wizerunek sceniczny i coś chcą w ten sposób osiągnąć.Już p.Kozidrak bardziej mnie kładzie na łopatki A kwintensecja kiczu mogę nazwać 'pańcie' i to wszelakiej maści i w róznym wieku.Tzw francja -elaegancja ,gdzie wszystko/jak w brazyliskim serialu/ udaje lepsze niż jest.Dobrane korale z wielkim namaszczeniem do torebki/ew butów/ często -gęsto w moim odczuciu brzmią -- 'jak sobie Marysia wyobraża wielki świat' Kiczem również moim zdaniem jest pokazanie wszem i wobec -jak to nam się dobrze powodzi/,szkoda,ze metkę już wypada obciąć Kobiet z klasą jest jak na lekarstwo.I nie biega o finanse. Przeważnie królują hity bazarowe obnoszone z miną ambasadorki stylu Chanel. I o tę minę mi chodzi!! acha acha!! i sandały do sukni ślubnej!! nie pojmę tego nigdy |
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Co to jest KICZ?
dla mnie:
michaa wisniewski i jego nowa zonka jak mozna wystylizowac sie tak samo tandetnie no jak???dziewczynki od gory do dolu ubrane na rozowo + tlenione wlosy+wielkie kolka w uszach+ najednym palcu po 3 pierscienie+ spalona solarium+perlowy blyszczyk nalozony w kilogramach+tipsy do samej ziemi+ biale kizaczki sztuczne z cekinkami i klamerkami "owczy ped "wsrod dziewczyn czyli "ile to ja mam na miescie sobowtorow???" - nigdy nie maja zadnej inwencji by cos od siebie dodac i mamy ataki klonowdodaaaaaa co do rozu...sama go bardzo lubie.jestem jasna bladynka i nikt mi jeszcze nie powedzial ze wygladam clodko mowili natomiast ze zadziornie laczylam np jasna rozowy top z jakims brazowym nadrukiem z paskiem z cwiekami i deskowymi butami dc bardzo lubie kontrasty typu slodki kolorek w wydaniu hardcorowym badz nawet niech bedzie laleczka-barbie w czerni ( bron boze rozu!!!)aaa i kolesie w jasnych spodniach i obcislych koszulkach + lancuch od krowy na szyi
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-03-25 o 13:03 Powód: post pod postem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

)

, Mandaryna
kiczowaty jest dla mnie nadmiar swiecidelek, lancuchy doczepiane do spodni, tlenione na kolor prawie bialy wlosy... to dla mnie kicz.
)
56...54...53...52...51...50
zawsze mnie to zastanawialo, mialam przynajmniej powod do rozkmin na bardzo niskim, wrecz juz depresyjnym poziomie