Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 17:48   #1171
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Witam "stare" i nowe mamuśki

Ale pogoda..;/ pochmurno, wieje..

Dzisiaj o naszym bąbelku dowiedziała się moja siostra. Nie zareagowała jakoś drastycznie powiedziała tylko, że teraz musi się mną zająć i na zakupach poszalała :d kupiła mi i płatki i ciastka i marchewki, rzodkiewkę i pomidorka i sałatę.. normalnie mam jak w siódmym niebie teraz

Chyba z powodu pogody mam jakieś depresje, i w ogóle czuję się tak megaaaa zmęczona . albo cukier mi spada bo w sumie chyba od początku ciąży nie mam na nie ochoty.. dopiero wczoraj zjadłam coś słodkiego

Nadrobię Was dziewczynki jutro, albo wieczorkiem

Ps. też chciałam farbować farbą z Loreal MANGO i szczęście że nie zafarbowałam, jak słyszę co się Trele stało.. hmm.. no to ja nie wiem czym farbować
Stary 2013-03-25, 18:16   #1172
misia332
Zakorzenienie

Tą pierwszą też oglądałam, i myślałam, że albo ta albo ta czerwona. Tylko to bolerko mi się nie podoba. Ale ta sukienka jest urocza.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:25   #1173
anulka2205
Wtajemniczenie

Witam nowe mamusie, ale nas przybywa

Antibia też bym poszukała dobrego lekarza, żeby się upewnić co i jak. Ale może skoro się męczysz tym leżeniem to faktycznie jakoś nerwowo

Misia mi też ta czerwona to taka za prosta jak dla gwiazdy wieczoru ta z bolerkiem tylko bez bolerka ciekawe czy nie dało by rady jakoś tych falban wywalić, bo reszta cudna

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:34   #1174
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie, ale nas przybywa

Antibia też bym poszukała dobrego lekarza, żeby się upewnić co i jak. Ale może skoro się męczysz tym leżeniem to faktycznie jakoś nerwowo

Misia mi też ta czerwona to taka za prosta jak dla gwiazdy wieczoru ta z bolerkiem tylko bez bolerka ciekawe czy nie dało by rady jakoś tych falban wywalić, bo reszta cudna
Można ją zamówić bez bolerka po prostu, będzie lipiec, cieplo, więc myślę, że bolerko będzie zbędne.

Stary 2013-03-25, 18:53   #1175
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Hej dziewczyny ja dzisiaj mam jakiś kiepski dzień. W pracy jakoś dziwnie nerwowo. Co do sukienek bardzo mi się podoba ta czerwona ale zgadzam się z głosami poprzedniczek, że może trochę za skromna jak na tą okoliczność.

Mnie dzisiaj strasznie boli brzuch od południa. Nie mogę nic zrobić. Tera leżę i trochę mi lepiej. Nie wiem co zrobię jak jutro będę miała to samo a do pracy muszę pójść, bo jeszcze nikomu nie mówiłam. Dziewczyny ja mam pytanie do tych które poroniły ( mam nadzieję że mnie to nie spotka). Jakie były pierwsze tego objawy.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Do tego jestem sam z dzieckiem w domu mąż w pracy. Dobrze, że mały jakoś to rozumie i jest w miar grzeczny.
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:01   #1176
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Dzisiaj o naszym bąbelku dowiedziała się moja siostra. Nie zareagowała jakoś drastycznie powiedziała tylko, że teraz musi się mną zająć i na zakupach poszalała :d kupiła mi i płatki i ciastka i marchewki, rzodkiewkę i pomidorka i sałatę.. normalnie mam jak w siódmym niebie teraz

Chyba z powodu pogody mam jakieś depresje, i w ogóle czuję się tak megaaaa zmęczona . albo cukier mi spada bo w sumie chyba od początku ciąży nie mam na nie ochoty.. dopiero wczoraj zjadłam coś słodkiego

Ps. też chciałam farbować farbą z Loreal MANGO i szczęście że nie zafarbowałam, jak słyszę co się Trele stało.. hmm.. no to ja nie wiem czym farbować
U mnie tez zimnica straszna

Ale super Dobrze Ci
Mnie małż rozpieszcza jak może Kochany jest, nie moge narzekać.
Ciekawa jestem jak moi bliscy zareagują na ciążę...na pewno sie ucieszą, bo my już 4,5 roku po ślubie i z tego co mi sie wydaje to czekają na powiększenie rodziny
A dowiedzą się po następnej wizycie jak zobaczę serduszko No i niestety przez telefon...bo postanowiłam odpuścić ten urlop za miesiąc i nie ryzykować Mąż niech leci sam a ja bede sie urządzać w nowym domu Możliwe, że w czerwcu gdzieś skoczymy, żeby odpocząć

ta pogoda wszystkich wykańcza Oby jutro było lepiej

Ja farbowałam jeszcze przed ciążą Garnier Olia, są to farby bez amoniaku i ja jestem zadowolona

Edytte nie wkręcaj sobie i najlepiej skontaktuj z lekarzem... pewnie przyczyn bólu może być wiele...na pewno to nic groźnego
Stary 2013-03-25, 19:07   #1177
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39966668]dokładnie z Krasnegostawu.
Mi też nie jest lekko, moja córcia ma niecałe 3 lata i jest strasznie do mnie przywiązana, praktycznie wisi na mnie cały czas. Niewiele pomagają tłumaczenia, że mama nie może dźwigać.

Co do objawów to nie wiem co z tym jest, ale ja tez kicham strasznie ;p
No i te cyce jak balony, zmęczenie, śpię 3 razy w ciągu dnia. Wyczulenie na zapachy trochę mi mija.
Dziś 1 wizyta, strasznie się stresuję... Odezwę się jutro i zdam relację.[/QUOTE]

O nie wiedziałam, że spotkam tu osoby z tych okolic. Ja urodziłam się i chodziłam do średniej szkoły w tym mieście.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Na poprawienie swojej kondycji gotuję sobie rosołek nie wiem, czy dam rade zjeść, bo strasznie mnie mgli. Trochę późno ale nic dzisiaj konkretnie nie jadłam. Jakby co to zapraszam za 15 min.
Stary 2013-03-25, 19:15   #1178
iguana333
Rozeznanie

Odebrałam betę 7862, a w piątek było 2661. Jak oceniacie przyrost po 72h?

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:16   #1179
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
W
Ja też muszę zafrabować odrosty, mam ciemny blond a farbuję na jasny, kupiłam dziś ten Casting bez amoniaku, ale z tego co czytam na opakowaniu to on słabo rozjaśnia, (na zdjęciach są same jasne blondy) więc chyba mi nie złapie odrostu nie wiem co robić, czy hodować odrost czy porywać sie na farbę z amoniakiem, ale silniejszą?
Ma któraś może podobny problem?

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj strasznie boli brzuch od południa. Nie mogę nic zrobić. Tera leżę i trochę mi lepiej. Nie wiem co zrobię jak jutro będę miała to samo a do pracy muszę pójść, bo jeszcze nikomu nie mówiłam. Dziewczyny ja mam pytanie do tych które poroniły ( mam nadzieję że mnie to nie spotka). Jakie były pierwsze tego objawy.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- .
Ja sobie też ostatnio o tym myślałam

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:17   #1180
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Edytte nie wkręcaj sobie i najlepiej skontaktuj z lekarzem... pewnie przyczyn bólu może być wiele...na pewno to nic groźnego [/QUOTE]

Ja wiem, że nie trzeba wpadać w popłoch ale chciałabym wiedzieć jakie objawy powinny mnie i nie tylko mnie zaniepokoić. Wiadomo, że krwawienie ale są jeszcze inne? Z byle bzdeta nie będę leciała. Mi mój lekarz powiedział i dał wizytówkę, że mogę dzwonić do 24 i jakby coś umówić się, że przyjmie.
Stary 2013-03-25, 19:27   #1181
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które pisały o wakacjach, co zamierzacie ubierać na plażę? Tradycyjny strój plus pareo ? Czy np. tankini?

Mam jeszcze do Was pytanie, jak wiecie w lipcu biorę ślub, chciałabym się później przebrac w inną sukienką tzn po oczepinach, w tej mi będzie zwyczajnie ciężko. Myślicie, że czerwona może być ? Wkleję Wam linka.

http://www.pieknybrzuszek.com/pl/p/S...-NIKOLETA/2497

Nie chcę znów jakiejś odcinanej pod biustem i luźnej.
Tak jak większość dziewczyn pisała ta czerwona śliczna ale nie na taki uroczysty dzień .

Cytat:

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Do tego jestem sam z dzieckiem w domu mąż w pracy. Dobrze, że mały jakoś to rozumie i jest w miar grzeczny.
Nie denerwuj się, chociaż wiśta wio łatwo powiedzieć . Ja poroniłam i pierwszym objawem to były bóle brzucha ,skurcze jak cholera i krwawienie spore żywoczerwoną krwią. Bóle brzucha w ciąży to normalna sprawa oczywiście jeżeli dochodzi krwawienie to trzeba jechać do szpitala ale póki co poleż trochę i odpocznij. Ja wczoraj miałam bóle ale chyba się przeforsowała bo kociokwik sprzątający mi się włączył. Mnie lekarz powiedział że jeżeli będzie mnie ból brzucha niepokoił to mam łyknąć Nospę. Moja siostra całe dwie ciąże odczuwała pobolewania, ciągnięcie i dyskomfort w brzuchu a cieszy się teraz śliczną parką.
Poleż i odpocznij
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:52   #1182
Agnieszka489
Przyczajenie

Witam, czy mogę się dołączyć?
20 marca dwie kreseczki na teście:jupi
Agnieszka489 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:24   #1183
De28
Wtajemniczenie

Moge do was dolaczyc?Termin mam wprawdzie na 31 pazdziernika i nie wiedzialam do ktorego watku dolaczyc,ale z sentymentu padlo na was
U mnie 9 tydzien, drugi raz po roku staran.

Pozdrawiam

Kasia

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:

Ja tez sie tak czuje.Nie mam na nic sily i do wszystkiego sie zmuszam.Do tego lekko mnie mdli,ale bez porowniania do pierwszej ciazy,ktora spedzilam na kibelku (pierwsze 4,5 miesiaca) Mam nadzieje,ze i rwa kulszowa mnie w tej ciazy ominie.
Co do farbowania-w pierwszej ciazy farbowalam co 3 miesiace u fryzjera,nic sie nie dzialo.
Zazdroszcze siostry-moja nawet kartki na urodziny syna mi nie przyslala.
Dolaczam dopiero teraz, bo mialam krwawienie w 6 tygodniu i ciaza byla zagrozona (mialam grype i 3 dni temper.ponad 40 stopni).Ale wszystko sie unormowalo,wiec jestem dobrej mysli.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-03-25 o 20:26
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:29   #1184
Inez92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja też om 11.02, a wizytę mam 3 kwietnia i też już liczę na serducho
Mi moja lekarka powiedziała, że na następnej wizycie zobaczę już swoje dziecko, więc na to też liczę

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mogę dołaczyć?

Jestem w pracy i już mnie jakaś baba wkurzyła i się popłakałam, jak ja mam się nie denerwować , no jak...
Witaj Jak się pracuje z ludźmi to czasami nie idzie się nie denerwować. Mam nadzieję, że jak moją ciążę zacznie już widać, to klienci staną się milsi

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na tej wizycie państwowo. Niestety bez usg. Ale i tak jestem zadowolona. Ta moja ginekolog od razu mnie poznała i jeszcze na korytarzu przywitała się ze mną serdecznie. Zbadała mnie i powiedziała, że wszystko jak najbardziej dobrze, że macica jest dużo większa niż wtedy i ogólnie według niej wszystko w porządku. Od razu dała mi skierowania na badania. Powiedziała, że dobrze, że długo nie zwlekaliśmy. Ogólnie super z niej babka, tylko szkoda, że nie pracuję w żadnym szpitalu. Za to położna, która mnie rejestrowała stwierdziła, że stanowczo za szybko i jak jej powiedziałam, że lekarz nie widział żadnych przeciwwskazań to tylko dodała: "lepiej było trochę poczekać". Nosz krew człowieka zalewa. Mądrzejsza niż dwóch lekarzy.
Babki w rejestracji są wszędzie najmądrzejsze Mi zawsze wyznaczą jakiś beznadziejny termin, bo nikogo nie interesuje, że mam określone godziny pracy i żeby ten termin zmienić na mi odpowiadający, to musiałam ostatnio ostro się kłócić. A babka do mnie z wielkim zdziwieniem jeszcze: '' to pani pracuje?''

Cytat:

Moja siostra się popłakała jak jej powiedziałam. I przez nią ja tak samo Ja wczoraj miałam taki tragiczny dzień, dzisiaj już jest lepiej, ale przedpołudnia i tak są najgorsze, zawsze rano mam jakieś takie dreszcze, nie wiem czy z zimna, czy ze zmęczenia

Cytat:
Na poprawienie swojej kondycji gotuję sobie rosołek nie wiem, czy dam rade zjeść, bo strasznie mnie mgli. Trochę późno ale nic dzisiaj konkretnie nie jadłam. Jakby co to zapraszam za 15 min.
O jaaaa, ale mam ochotę na rosół To moja najulubieńsza zupa
Cytat:
Napisane przez Agnieszka489 Pokaż wiadomość
Witam, czy mogę się dołączyć?
20 marca dwie kreseczki na teście:jupi
Witaj
Inez92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:39   #1185
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inez92 Pokaż wiadomość

Witaj Jak się pracuje z ludźmi to czasami nie idzie się nie denerwować. Mam nadzieję, że jak moją ciążę zacznie już widać, to klienci staną się milsi

Tez mam taką nadzieję, bo po prostu będę wyła na każdym momencie, jak ktoś powie mi cokolwiek niemiłego dzisiaj potem klienci zaczęli się użalac jak się popłakałam to wgl już odleciałam

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

O jak milo Cie poznac W końcu ktoś dla kogo klucie w pępku jest objawem ciąży U mnie to był pierwszy dowód na to ze jestem w ciąży , kiedy jeszcze lekarze nie zabardzo mi wierzyli , wmawiając ze to raczej nie możliwe.

Kurde u mnie czas na zbieranie się do roboty , jak ja nie nawidze poniedziałków
ja od razu wiedziałam, że coś na rzeczy jest. Zawsze przed @ mam tylko średni ból i od razu przychodzi @ i dopiero potem strasznie mnie boli, a teraz mnie bolał brzuch chyba z 3 dni przed @, a kłucie w pępku to była masakra, na początku myślałam, ze może to wyrostek, ale po obu stronach pępka raczej wyrostka nie mam, ani kolo jajników poza tym juz od dawna raz w miesiącu mam takie kłucie w okolicach pępka w jajniku ale to było podejrzane, no i wieeeczne zmęczenie
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka

na pewno będzie

dobrze wiedzieć
za jakieś 2 tygodnie będę farbować na blond

Witaj i Gratulacje

Amcizia bardzo szybko Cię objawy dopadły...współczuję tych wymiotów mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz.

Misia ale Ci zazdroszczę pogody

Iguana ja wogóle nie robiłam bety...w ty kraju tego nie praktykują
Dziękuję

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 23:46   #1186
Amcizia
Rozeznanie

witam nowe mamusie

Misia332 ja osobiscie nie przebierałabym się, zwłaszcza jeśli mówisz, że masz lekką suknię ślubną, ja miałam własnie taką delikatną, muślinową, zwiewną i nie uważam, że było mi w niej bardziej gorąco niż w zwykłej na pewno na sali będzie klimatyzacja i nie sądzę, żebyś musiała się przebierać, oczywiście zawsze warto mieć coś w razie W ale wiesz, to jedyna taka noc, kiedy możesz poszaleć w takiej wyjątkowej sukni poczuć się jak księżniczka, zwłaszcza, że suknie ślubne do tanich nie należą, a jeśli już miałabym się przebierać to raczej w coś w bieli lub ecru, w końcu to takie ślubne kolory ale czerwień też jest ładna, wszystko zależy jakie będziesz mieć dodatki, kolor kwiatów we włosach itd.

i w lipcu to jeszcze drugi trymestr a wtedy podobno jest najfajniej, brzuch jeszcze nie za duży, większość dolegliwości nie dokucza, można cieszyć się ciążą i polskim latem

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110521580820.html

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev308pf___.png

Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 00:24   #1187
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Edytte nie wkręcaj sobie i najlepiej skontaktuj z lekarzem... pewnie przyczyn bólu może być wiele...na pewno to nic groźnego
Ja wiem, że nie trzeba wpadać w popłoch ale chciałabym wiedzieć jakie objawy powinny mnie i nie tylko mnie zaniepokoić. Wiadomo, że krwawienie ale są jeszcze inne? Z byle bzdeta nie będę leciała. Mi mój lekarz powiedział i dał wizytówkę, że mogę dzwonić do 24 i jakby coś umówić się, że przyjmie.[/QUOTE]

Po pierwsze , nawet o tym nie myśl . Nawet nie masz pojęcia jaki wpływ na to wszystko ma Twoja psychika . Wiem co mowie .. U mnie to było tak .. poszlam do toalety i przy podcieraniu zauwazylam ledwo co brunatnego sluzu. Na drugi dzień było już więcej i bol brzucha - dokładnie taki sam jak przed okresem , dość intensywny . No i tyle .. Ale to moja historia , Ciebie z pewnoscia nie dotyczy )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 08:22   #1188
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Ale robi się tutaj tłum Ale to fajnie, bardzo się cieszę, że przybędzie tyle dzieciaczków

My już jesteśmy po 1 wizycie, ale może od początku: OM 16.02, brałam orgametril od 19 do 26dc i zawsze po 2 dniach miałam @. Tym razem nie. Czekałam 4 dni i zrobiłam test bo byłam zmęczona jak nigdy i biust urósł mi o rozmiar. Test pozytywny, 2 grube krechy po kilku sekundach.
1 ciąża była bez problemów, urodziłam córcię w czerwcu 2010r. przez CC.

No i wczoraj była wizyta. Pani dr określiła ciążę na 4/5 tydzień (od owulacji), ale tylko po dacie OM bo usg jeszcze nie robiliśmy. Mam przyjść za miesiąc z kompletem badań.
Z poleceń pani dr: dużo spać, leżeć jak najwięcej, nie dźwigać, Folik raz dziennie, w razie bólu brzucha Duphaston 2x dziennie, z dala od komórki, mikrofali i wszelkich chemikaliów.
Mam też "olać" Święta i nic nie robić ;p To jest akurat nierealne, ale postaram się nie szaleć.
Powiem Wam, że mimo, że to moja 2 ciąża to teraz dopiero miałam pierwszą ciążową wizytę- taką prawdziwą. Poczułam się szczęśliwa, zaopiekowana.
Poprzednim razem tak jak wcześniej pisałam, pierwsza wizyta była taka, że pani dr z przychodni zbadała mnie, powiedziałam, że pobolewa mnie brzuch, ona na to: "nie ciesz się dziecko bo to już na pewno poleciało". I wyszłam z płaczem.
Wysłała mnie na usg i okazało się, że to 6 tydzień, nic nie poleciało i wszystko jest ok, ale ten 1 dzień czekania na usg był dla mnie jak horror.

Teraz wierzę, że będzie dobrze. W domu wszyscy się cieszą, dostałam od teściowej wielką czekoladę ;p
A teść jakoś tak przychylniej na mnie patrzy he he
Mąż 3 dni się nie odzywał, gdy się dowiedział (ku mojej rozpaczy!), a potem się okazało, że był w szoku i musiał to sobie poukładać. Nic nie mówił, a w głowie już zaplanował imiona Ach ci faceci...

Nie mogę doczekać się kolejnej wizyty i pierwszego usg Teraz czeka mnie mnóstwo badań.

Jeśli mogę jeszcze nawiązać do tego co pisałyście wyżej: ból brzucha na początku nie musi być sygnałem, że dzieje się coś złego- macica się rozrasta i boli.
Co do zapobiegania rozstępom, można coś stosować, ale ja bym nie szalała z drogimi kosmetykami. Niestety z rozstępami tak już jest, że jeśli mają być to będą choćby się smarowało kremem za 500zł. To jakby genetyczne uwarunkowanie. Ja np. mam tak jak moja mama (po 3 dzieci), brak rozstępów na brzuchu (mimo, że przytyłam 19kg), ale za to na piersiach i pośladkach mam, ale z tym da się żyć, nie ma rozpaczy

Pozdrawiam wszystkie mamusie i idę na odwyk od komputera
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 08:22   #1189
iguana333
Rozeznanie

Jeśli chodzi o ból brzucha to bardzo prawdopodobne że są to skurcze macicy z powodu jej powiększania się. Moja koleżanka takie miała bóle tyle że pod koniec 3 miesiąca że pojechała na pogotowie powiedzieli że to właśnie macica i po tych bólach brzuszek jej urósł Także trzeba trzymać rękę na pulsie ale myślę że warto siebie obserwować, jak długo boli lub tak że po nospie nie przechodzi a ból jest tępy i uciążliwy to wtedy trzeba jechać do lekarza.

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 08:28   #1190
Taszanta
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39982443]
Z poleceń pani dr: dużo spać, leżeć jak najwięcej, nie dźwigać, Folik raz dziennie, w razie bólu brzucha Duphaston 2x dziennie, z dala od komórki, mikrofali i wszelkich chemikaliów.

[/QUOTE]

A co to znaczy?
A te chemikalia to jakie miala na myśli?

Stary 2013-03-26, 08:42   #1191
anulka2205
Wtajemniczenie

Edytte i jak dziś, po rosołku? Ból już minął? I nie wkręcaj sobie, bo psychika baaaaardzo dużo może...

Witam nowe mamusie

Misia nie zauważyłam, ze to oddzielne bolerko. To już w ogóle super

Weronisiek super, ze trafiłaś na dobrego lekarza tym razem A co z tym lekiem, który przyjmowałaś? Te badania, które masz robić, to z tym związane?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 08:44   #1192
malinka123108
Wtajemniczenie

ja tu sie chcialam udzielic w sprawie malowania wlosow... w dzien zrobienia testu sama mialam malowac bo mam odrost 4cm;/ mimo wszystko poczytalam i boje sie podobno w 1 trymestrze lepiej nie...nic ,pomaluje dopiero pod koniec maja ;/

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

ciesze sie ze wklejona sukienka sie podoba;]
Stary 2013-03-26, 09:02   #1193
babku
Zadomowienie

Cytat:
Mnie dzisiaj strasznie boli brzuch od południa. Nie mogę nic zrobić. Tera leżę i trochę mi lepiej. Nie wiem co zrobię jak jutro będę miała to samo a do pracy muszę pójść, bo jeszcze nikomu nie mówiłam. Dziewczyny ja mam pytanie do tych które poroniły ( mam nadzieję że mnie to nie spotka). Jakie były pierwsze tego objawy.[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Po pierwsze , nawet o tym nie myśl . Nawet nie masz pojęcia jaki wpływ na to wszystko ma Twoja psychika . Wiem co mowie .. U mnie to było tak .. poszlam do toalety i przy podcieraniu zauwazylam ledwo co brunatnego sluzu. Na drugi dzień było już więcej i bol brzucha - dokładnie taki sam jak przed okresem , dość intensywny . No i tyle .. Ale to moja historia , Ciebie z pewnoscia nie dotyczy )
U mnie było podobnie jak u Trele. Jedynie kolor śluzu na początku był beżowo-brązowy i tak z dnia na dzień zamieniał się w brunatny. Ból brzucha przez cały czas od zauważenia pierwszego plamienia. Po jakimś czasie zanikające objawy ciąży. Trwało to dwa tygodnie zanim całkiem poroniłam.
Ale tak jak dziewczyny pisały nie trzeba się nakręcać bo: plamienia mogą oznaczać coś niegroźnego, ból brzucha może oznaczać rozrastanie się macicy, a objawy czasem szybko przechodzą i przy prawidłowej ciąży. Także niestety pozostaje nam uzbroić się w cierpliwość.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:06   #1194
misia332
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Ja leżę w łóżku, zjadłam tosta i co chwilę mam wrażenie, że zaraz go . Tragedia.

Ktoś wyżej pisał, żebym się nie przebierała. Tylko ja mam sukienkę lekką, ale z długim trenem, który będę miała zaczepiony na ręcę i jakoś ciężko mi go będzie nosić całą noc po sali, i bawić się z nim.

Malinka dziękuję jeszcze raz za linka i chyba zamówię tą co Ty polecałaś.

Stary 2013-03-26, 09:16   #1195
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A co to znaczy?
A te chemikalia to jakie miala na myśli?
Moja pani dr twierdzi, że wszelkie promieniowanie jest bardzo szkodliwe na początku, dlatego komórkę trzeba trzymać jak najdalej, nie przy pupie, jak najmniej rozmawiać przez nią itp. A chemikalia tzn. w sensie by nie wdychać i nie mieć kontaktu z domestosami, odpleśniaczami, chlorem itp.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Weronisiek super, ze trafiłaś na dobrego lekarza tym razem A co z tym lekiem, który przyjmowałaś? Te badania, które masz robić, to z tym związane?
Nie nie, badania takie standardowe, krew, mocz, tarczyca, cukier, jakieś tam jeszcze. Pani dr mnie pocieszyła, że ten lek nie mógł zaszkodzić bo zawierał progesteron. Miałam tak jakby symulację ciąży cały czas żeby torbiele zniknęły. Teraz nie muszę brać leku bo w ciąży same zniknął.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:27   #1196
misia332
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ma codzienne wymioty rano ? Bo ja chyba jakaś nie teges jestem, dopiero co śniadanie zjadłam, a już się go pozbyłam i tak prawie codziennie jest.

Proszę dzisiaj o kciuki, o 20 mam USG.

Stary 2013-03-26, 10:00   #1197
Taszanta
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;39983030]Moja pani dr twierdzi, że wszelkie promieniowanie jest bardzo szkodliwe na początku, dlatego komórkę trzeba trzymać jak najdalej, nie przy pupie, jak najmniej rozmawiać przez nią itp. A chemikalia tzn. w sensie by nie wdychać i nie mieć kontaktu z domestosami, odpleśniaczami, chlorem itp.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Nie nie, badania takie standardowe, krew, mocz, tarczyca, cukier, jakieś tam jeszcze. Pani dr mnie pocieszyła, że ten lek nie mógł zaszkodzić bo zawierał progesteron. Miałam tak jakby symulację ciąży cały czas żeby torbiele zniknęły. Teraz nie muszę brać leku bo w ciąży same zniknął.[/QUOTE]

jak by tak zebrać te wszystkie zalecenia, to wychodzi, że mozna jedynie leżeć plackiem w odosobnieniu. Przecież wszyscy teraz mają komórki i to promieniowanie jest wszedzie, więc jak się uchronić?

Gratuję zniknięcia torbieli, ja też mam ale moja ani myśli się wchlonać

Stary 2013-03-26, 10:09   #1198
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

Witam nowe mamusie

Ja wczoraj byłam u kardiologa z tą moją wadą.. pani doktor powiedziała,że raczej nie powinno to wpłynąć na ciąże ale musimy obserwować więc mam przyjść ok 17/18 tyg bo wtedy będzie większe obciążenie.

U Nas dziś słoneczko świeci ale mroźno...

Misia- mi już mdłości ustały, a kciuki cały czas zaciśnięte!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-03-26 o 10:11
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:15   #1199
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Witam nowe mamusie

Ja wczoraj byłam u kardiologa z tą moją wadą.. pani doktor powiedziała,że raczej nie powinno to wpłynąć na ciąże ale musimy obserwować więc mam przyjść ok 17/18 tyg bo wtedy będzie większe obciążenie.

U Nas dziś słoneczko świeci ale mroźno...

Misia- mi już mdłości ustały, a kciuki cały czas zaciśnięte!
To tylko ja się męczę z mdłościami już 5 tygodni. Fajnie, że u kardiologa ok, i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do końca ciąży

A w ogóle to podczytywałam wrześniówki i za ładnie tam o nas z końca października to nie piszą, ze się udzielamy na tym wątku, a nie u nich. Ja sie udzielałam tam na początku, ale ciężko się wbić do nich, skoro one lecą już trzeci wątek.

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2013-03-26 o 10:17
Stary 2013-03-26, 10:21   #1200
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ja mam termin na 29.10 więc gdzie tam do Nich jak co niektóre już lecą z 17 tyg, w ogóle to mam przeczucie że tak czy siak urodzę w listopadzie

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości