|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Mnie tam się wydaje, że i tak te daty na tyle orientacyjne są, że wiele sie może pozmieniac
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
jestem! i bedzie............. DZIEWCZYNKA
czyli jest tak jak czulam od poczatku, pozniej mialam chwile zwatpienia ale ogolnie w tej ciazy to ja jestem jakas nie teges, mozg mi chyba zanika przyszlam do lekarza na 17, patrze w karte a wizyta byla na 16 zle w kalendarzu sobie zapisalam ale to co najwazniejsze zobaczone sprawdzil szyjke na dowcipnym usg bo ostatnio macica mi sie stawia, ale ma ponad 4 cm wiec wszystko dobrze no i pozniej przez brzuszek a tak moja prima balerina sobie machala do nas pipka jak nic, kreska miedzy nogami piekna ale powiedzial ze na 100% powie mi na polowkowym. no i na wadze 100g mniej jak 5 tyg temu wiec dobrze sie trzymam, tzn ze na jego wadze to ja nic nie tyje tzn ze dalej mam 0,5 kg na plusie, na swojej mam roznice 2 kg. no ale trzymam sie tego co u niego waze bo mniej tak wiec jestem bardzo szczesliwa i bardzo dziekuje wam za kciuki po wizycie od razu podjechalam do h&m wykorzystac znizke na dziale dzieciecym i kupilam pare ciuszkow a zeby bylo smieszniej, spotkalam w poczekalni u gina kolesia z ktorym na pierwszym roku studiow spotykalam sie kilka razy w celach niezwiazanych ze stalym zwiazkiem chyba go z 5 lat nie widzialam byl z synkiem, w gabinecie jego babeczka byla, chyba tez na drugie sie szykuja bo slyszalam jak serduszko bije. ale on za to mnie skomplementowal az mi szczena opadla, bo od ostatniego razu jak mnie widzial mam chyba z 10 kg wiecej, a ten powiedzial ze swietnie wygladam - sam sex |
|
|
|
#2703 |
|
BAN stały
|
Jak Wam idą świąteczne porządki?U mnie łazienka jedna i część salonu zrobiona.Jeszcze tylko sypialnia i kanapy do wupucowania.Chociaż nie wiem po co bo i tak trzeba na nie jakieś pokrowce, wszędzie dziury po kocich pazurach, eh.
Okien nie myję, za zimno na otwieranie, firanek też nie piorę, popatrzyłam na nie i nie brudne.Jakoś przed tymi świętami mam lenia i mam gdzieś. |
|
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje :brawo:
|
|
#2705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak są jeszcze jakieś mamusie jedynie podczytujące to zachęcamy do ujawnienia się Przyjmujemy z otwartymi ręcami
|
||
|
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście jak zwykle pomyliłam coś z tygodniami
jestem w 13 tyg. 1 dniu. Bajka-gratuluję dziewczynki |
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2708 |
|
BAN stały
|
No i zrobiłam kolejne ciążowe zakupy.Nie śmiejcie się z legginsów, trochę mnie poniosło.Przez tą ciążę mam gust nastolatki.Chociaż te w kratkę to chyba cywilizowane...
|
|
|
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Bajka - gratuluje! Tez licze na dziewczynke, ale musze cierpliwie poczekac na usg 22.04
Ja nie robie zadnych szczegolnych porzadkow na swieta, zwlaszcza ze spedzamy je u rodzinki. Poza tym, jest sprzatane co tydzien - dzielimy sie z TŻ kto/co okna bym moze i umyla, ale za zimno, wiec czekam na ocieplenie.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Katee - witamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
wyniki ok, niepotrzebnie się stresowałam ale spanikowana byłam nieźle
![]() w środę usg, mój mąż w końu zobaczy ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() chłpu też się nie chce ma poodkurzać, umyć łazienkę, szczególnie prysznic i wyżejbo nisko to sama zrobię, wrzucę pościel, może kurze przetre i finito![]() okna będzie myła moja mama ale jak będzie cieplej, sama teraz też bym nie tykała
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
I ja po wizycie
![]() Wszystko super, pięknie. 10tc. Serduszko bije. Ja 1kg mniej Na płeć ofc za wcześnie. W każdym razie jestem mega szczęśliwa i ciut spokojniejsza Oto mój mały ufoludek
|
|
|
|
#2712 |
|
Konto usunięte
|
bajka - gratulacje!!!
maharet - a gdzie takie legginsy za kolano można kupić? |
|
|
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2714 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
cotynato - piękne dzidzi
![]() ![]() mój lekarz to ma chyba gorszy sprzęt, bo u mnei słabiej widać na zdjęciu. Ale podgląd live był niesamowity Bajka, gratuluję córeczki ![]() ![]() ale Ci zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- A w ogóle, to po wyjściu spod prysznica się załamałam.... jakie mi się rozstępy na udach pojawiły ;(;(;(;(
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2720 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- No super gratulacje |
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
No właśnei smaruję się... moja waga nie pokazała żadnego dodatkowego kilograma i tak mi z tym dobrze było, a u lekarza nagle ponad 3kg na plusie
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2723 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Cytat:
) imię już wybrane?Cytat:
|
|
|
#2724 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2725 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Nadrabiam. Proszę o docenienie bo siedziałam dzisiaj nadgodziny, w domu byłam o 19.30 a w dodatku miałam dzisiaj masakryczny dzień Także nie narzekajcie jak musicie wstać na pobranie krwi, pomyślcie jakbyście miały iść do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to chłopczyk! ![]() Cytat:
Ech,czemu u nas jest tak mały wybór ładnych ciążowych ciuchów![]() Cytat:
![]() Też mam ciążówki z H&M. Jedne szare, a drugie z takiego fajnego cieniutkiego jeansu, idealne na cieplejsze dni
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem o tym, że popołudniu to bez sensu się ważyć i tym sie pocieszałam do czasu aż wróciłam do domu, usiadłam i zaczęłam rozmyślać... i szukam jakichś ciuchów ciążowych na allegro i masakra... nie znajdę na siebie nic chyba
byłam w sobote w jednym sklepie z ciuchami ciążowymi i tragedia, jakie szmaty ;/ a w h&m ceny troche zawrotne,ale nie będzie wyjścia, byle coś na mnie pasowalo... ja akurat startuję ze spora nadwagą, więc powinnam przytyć w ciąży jak najmniej...
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- dziekuje ![]() imienia nie ma i bedzie z nim przeogromy problem, bo nic mi sie nie podoba tz wymyslil olimpia to nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac czy moze pawika na niego rzucic |
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
A cycki to już w ogóle...
przed ciążą miałam 75j, więc nie wiem co zrobię, jak mi urosną... namiot sobie przeszyję
|
#2729 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U mnie na targu jest stoisko z ciuchami ciążowymi i też kosztuję kup kasy.Nie wiem dlaczego te spodnie ciążowe takie drogie są, przecież aż tak dużo materiału więcej na nie nie idzie. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-03-25 o 20:59 |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu mając 10 kg nadwagi ciężko mi znaleźć na siebie ciuchy które by dobrze leżały, a w ciązy to jeszcze trudniej bedzie, bo mało gdzie są takie ciuchy dostępne...
no trudno, skończy się na legginsach i byle jakiej bluzce, po prostu chciałam ludziom oszczędzić widoku moich opiętych pośladków ;p
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

właśnie jeśli chodzi o nasz wątek to październik, bo my z września urodzimy, będziemy już coś tam wiedziały, a potem jak Wy urodzicie i będziecie miały pytania to właśnie Wam podpowiemy, dlatego sądze że w tyle lepiej
a później to już bardzo podobnie wszystko z tego co podczytuje mamy styczniowo lutowe 2013 na odchowalni

przyszlam do lekarza na 17, patrze w karte a wizyta byla na 16
zle w kalendarzu sobie zapisalam
tak wiec jestem bardzo szczesliwa i bardzo dziekuje wam za kciuki
po wizycie od razu podjechalam do h&m wykorzystac znizke na dziale dzieciecym i kupilam pare ciuszkow 
Julek 18.09.2013
jak są jeszcze jakieś mamusie jedynie podczytujące to zachęcamy do ujawnienia się