Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 17:02   #3121
lucciola
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 18

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
a jesli to jakieś uczulenie? bo mi to bardziej na wysypkę wygląda jakąś. I wolałabym się tym śmierdzielem nie smarować, tzn całej twarzy bo mi wysusza okropnie.
Wapno sobie wypij.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:21   #3122
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Wapno sobie wypij.
kupiłam i wciągam
już mnie zaczerwienione jest ale krostki nadal wyczuwalne.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 17:27   #3123
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
kupiłam i wciągam
już mnie zaczerwienione jest ale krostki nadal wyczuwalne.
To znaczy, że to było uczulenie. Weź sobie jeszcze jedno wapno wieczorem. Jutro powinno być dobrze.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:00   #3124
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
To znaczy, że to było uczulenie. Weź sobie jeszcze jedno wapno wieczorem. Jutro powinno być dobrze.
jeszcze w okół nosa czuję że mam tam podrażnione, mam tylko nadzieję, ze to szybko zejdzie.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:29   #3125
201705250955
Konto usunięte

Albo mi się coś majaczy, albo mam rację Czytałam kiedyś książkę o dziewczynie chorej na białaczkę. Mieszkała bodajże w USA. Była chyba studentką, mieszkała z koleżanką w mieszkaniu. W chwili rozpoznania było z nią źle. Rokowania były fatalne, miała ostre sesje chemii. Wydaje mi się, że autorka to jakaś popularna pisarka (raczej nie Picoult). Przypuszczam, że na końcu ta dziewczyna wyzdrowiała. Pamiętam też, że wyjechała na jakiś czas na urlop...

---

przypomniało mi się jeszcze, że w książce było kilka jej spacerów po NY, więc pewnie tam mieszkała. Malowała? Albo ta jej koleżanka?

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2013-03-25 o 18:36
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:49   #3126
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Albo mi się coś majaczy, albo mam rację Czytałam kiedyś książkę o dziewczynie chorej na białaczkę. Mieszkała bodajże w USA. Była chyba studentką, mieszkała z koleżanką w mieszkaniu. W chwili rozpoznania było z nią źle. Rokowania były fatalne, miała ostre sesje chemii. Wydaje mi się, że autorka to jakaś popularna pisarka (raczej nie Picoult). Przypuszczam, że na końcu ta dziewczyna wyzdrowiała. Pamiętam też, że wyjechała na jakiś czas na urlop...

---

przypomniało mi się jeszcze, że w książce było kilka jej spacerów po NY, więc pewnie tam mieszkała. Malowała? Albo ta jej koleżanka?
wydaje mi się że to "dziewczyna na Time Square" P. Simons

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 18:54   #3127
Asienka187
Zakorzenienie

Byłam dziś u lekarza i dowiedziałam się, że nie ma mnie w eWUŚ. Pracuję i studiuję zaocznie. Pracodawca na 100% zgłosił mnie do NFZ i ZUS. Gdzie się z tym udać i co robić?
Stary 2013-03-25, 18:57   #3128
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
wydaje mi się że to "dziewczyna na Time Square" P. Simons
Ale przypał, wiedziałam, że to coś mega prostego Dzięki wielkie! Mam nadzieję, że za tydzień będę mogła odświeżyć swoją pamięć.

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u lekarza i dowiedziałam się, że nie ma mnie w eWUŚ. Pracuję i studiuję zaocznie. Pracodawca na 100% zgłosił mnie do NFZ i ZUS. Gdzie się z tym udać i co robić?
Do najbliższego oddziału NFZ. Jeśli masz umowę o pracę i odprowadzasz składki, w sensie Twój pracodawca, to weź ze sobą ksero umowy
Stary 2013-03-25, 19:22   #3129
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
CZY SIEMIĘ LNIANE TRZEBA STOSOWAĆ W ZIARENKACH NA WŁOSY CZY MOŻNA TAKIE ZMIELONE? Da ten sam efekt?
Proszę o pomoc

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:43   #3130
klada
Zakorzenienie

Co oprócz kawy i słodyczy proponujecie na popołudniowy spadek energii?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 19:47   #3131
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość

Polecam Plusssssza

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:00   #3132
Ketamina
Wtajemniczenie

Cytat:
Spacer czy chociaż wietrzenie, energy drink, krótka drzemka..
Ketamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:02   #3133
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Zielona herbata
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:17   #3134
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
a skąd jesteś?
btw na bloga, którego mam w podpisie wrzuciłam krótką notkę o balei, może narobię ci jeszcze większego smaka
I jak ja mam oszczędzać?!
A z podkapraacia,a co?
Stary 2013-03-25, 20:22   #3135
nadi-a
Raczkowanie

Wit. C a okres.
Pamiętam, że dziewczyny tutaj pisały coś o tym, że duże dawki wit C mogą opóźnić okres.
Ostatnio byłam przeziębiona i żeby się całkiem nie rozłożyć w dość dużych ilościach pochłaniałam tą witaminę, zarówno pod postacią rutinoscorbinu jak i cytryny..
Moje pyt: może są tu te dziewczyny, które probowały tych eksperymentów albo ktoś pamięta; ile dni może mi się spóźnić okres? zazwyczaj mam jak w zegarku, a tu od wczoraj cisza, wolałabym być jednak przygotowana mniej wiecej
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie"

narzeczona
nadi-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 20:34   #3136
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
I jak ja mam oszczędzać?!
A z podkapraacia,a co?
a to nie moja dzielnia zupełnie, żeby ci coś przywieźć :<
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:20   #3137
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie moja dzielnia zupełnie, żeby ci coś przywieźć :<
Buuuu! Ależ mi nadzieje zrobiłaś!
Stary 2013-03-25, 21:22   #3138
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
1. Jaki znacie najtańszy puder sypki? Potrzebne mi jest tylko opakowanie na skrobię ziemniaczaną, puder i tak wyrzucę
2. Czy można zrobić herbatę z mielonym imbirem? Próbowałam dzisiaj kupić świeży ale niestety nie znalazłam, mielony akurat mam w domu a jestem trochę przeziębiona.

Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Mozesz z mielonym ale to nie jest nigdy smaczne, mozesz dodac cytryny. Nie lubie herbat imbirowych, juz wole w go w kawie.

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Proszę o pomoc
Nie mam pojecia, ale chyba mielony tez mozesz.

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
Wit. C a okres.
Pamiętam, że dziewczyny tutaj pisały coś o tym, że duże dawki wit C mogą opóźnić okres.
Ostatnio byłam przeziębiona i żeby się całkiem nie rozłożyć w dość dużych ilościach pochłaniałam tą witaminę, zarówno pod postacią rutinoscorbinu jak i cytryny..
Moje pyt: może są tu te dziewczyny, które probowały tych eksperymentów albo ktoś pamięta; ile dni może mi się spóźnić okres? zazwyczaj mam jak w zegarku, a tu od wczoraj cisza, wolałabym być jednak przygotowana mniej wiecej
To chyba mit jednak a okres Ci sie spoznia przez chorobe. W zaleznosci od tego jak bardzo bylas chora to moze byc kilka dni a moze byc o caly cykl przesuniete.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 21:26   #3139
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Przy okazji Rutoniscorbinu i witaminy C.
Słyszałam, że to się bierze zapobiegawczo, a w czasie przeziębienia i grypy, już nic tym nie zdziałamy. To prawda?
Stary 2013-03-25, 21:29   #3140
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że to się bierze zapobiegawczo, a w czasie przeziębienia i grypy, już nic tym nie zdziałamy. To prawda?
Od wit C troche mniej pekaja zylki, nie wyleczysz sie tym ale moze krwotoku z nosa nie bedzie.
Stary 2013-03-25, 22:43   #3141
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
mama też mi tak powtarza. chociaż jak już jestem chora to i tak biore jak wyżej Candy pisała-dzieki witaminie c naczynka nie pękają tak przy nasilonym katarze

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-03-25 o 22:47
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 22:52   #3142
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
mama też mi tak powtarza
a ja gdzies czytałam odwrotność: powinno się zażywać w czasie przeziębienia, bo działają obkurczająco, a stosowanie przed chorobą nie zmniejsza szansy na załapanie jakiegos ustrojstwa i to stosowanie przed chorobą jest mitem
Niedawno to gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez nadi-a Pokaż wiadomość
Wit. C a okres.
próbowalam tego dwa razy: raz na opóźnienie i raz na zmniejszenie obfitości. Niby zadziałało ale nie dam sobie ręki uciąć, że to nie był przypadek
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 22:54   #3143
Stace
Zakorzenienie

Kupiłam drugi raz coś na allegro i oczywiście chyba coś napitoliłam . Napisałam w mailu wszystkie info dotyczące koloru, rozmiaru itp., ale.. teraz widzę że zapomniałam podać nicku z all . Czy oni to jakoś zweryfikują? To kim jestem? Bo to było kilka dni temu, dostałam maila zwrotnego że zamówienie zostało przyjęte, więc chyba nie mam się czego bać ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 23:07   #3144
Callitus
Zakorzenienie

do korzystajacych z bookos.org - dlaczego niektórych ksiażek nie mozna sciagnac?
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 23:12   #3145
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Kupiłam drugi raz coś na allegro i oczywiście chyba coś napitoliłam . Napisałam w mailu wszystkie info dotyczące koloru, rozmiaru itp., ale.. teraz widzę że zapomniałam podać nicku z all . Czy oni to jakoś zweryfikują? To kim jestem? Bo to było kilka dni temu, dostałam maila zwrotnego że zamówienie zostało przyjęte, więc chyba nie mam się czego bać ?
Stace, na Boga, zapamiętaj: wszelkie informacje dotyczące koloru itd. podaje się zazwyczaj w WIADOMOŚCI DO SPRZEDAJĄCEGO, zaraz przy płatności. A co do Twojego pytania - nie powinno być problemu z identyfikacją.

Mam pytanie za 100 pkt. Bliska mi osoba kupiła w ubiegłym roku buty adidasy w CCC. Buty przetarły się od spodu (podeszwa zrobiła się wręcz dziurawa), pierwszy raz spotykam taką sytuację. Na boku czy z przodu to rozumiem, ale podeszwa? Nieistotne. Buty zostały złożone do reklamacji z tytułu przemakania. Dziś widzimy, że reklamacja została odrzucona. Mamy jakieś szanse odwołania? Na co się powoływać? Nie znam powodu odrzucenia wniosku, domyślam się jednak, że będzie nieprawidłowe użytkowanie czy coś takiego - czy napisanie w odpowiedzi, że buty kupiło się w celu chodzenia wystarczy? W ogóle wkurza mnie ta sytuacja, buty nie były specjalnej jakości, ale przy intensywności chodzenia tej osoby to jakaś kpina.
Stary 2013-03-25, 23:39   #3146
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Stace, na Boga, zapamiętaj: wszelkie informacje dotyczące koloru itd. podaje się zazwyczaj w WIADOMOŚCI DO SPRZEDAJĄCEGO, zaraz przy płatności. A co do Twojego pytania - nie powinno być problemu z identyfikacją.

Mam pytanie za 100 pkt. Bliska mi osoba kupiła w ubiegłym roku buty adidasy w CCC. Buty przetarły się od spodu (podeszwa zrobiła się wręcz dziurawa), pierwszy raz spotykam taką sytuację. Na boku czy z przodu to rozumiem, ale podeszwa? Nieistotne. Buty zostały złożone do reklamacji z tytułu przemakania. Dziś widzimy, że reklamacja została odrzucona. Mamy jakieś szanse odwołania? Na co się powoływać? Nie znam powodu odrzucenia wniosku, domyślam się jednak, że będzie nieprawidłowe użytkowanie czy coś takiego - czy napisanie w odpowiedzi, że buty kupiło się w celu chodzenia wystarczy? W ogóle wkurza mnie ta sytuacja, buty nie były specjalnej jakości, ale przy intensywności chodzenia tej osoby to jakaś kpina.
Reklamacje na buty masz tylko na podstawie wad fabrycznych a to jest zuzycie eksploatacyjne.

Ja kiedys po pociagu dostalam mega uczulenia, nie ogarniam. Siedzialam sobie spokojnie i czytalam ksiazke, ale z lewej strony spod bluzki wystawal mi boczek No i sie stykal z osoba siedzaca obok. Jak dojechalam to zobacyzlam ze jest caly czerwony i ma krostki jak po pokrzywie. Trzymalo sie to dosc dlugo, musialam sie przejsc po leki jakies na to. Dalej nie ogarniam tej sytuacji. Skoro mnie cos w tej drugiej osobie tak uczulilo to jak ona sama ze soba zyje? Wiem, ze od ubran to sie moze stac, to czemu ja sie cala zbąblowałam a tamta osoba nie zamienila sie w balon? xD
Stary 2013-03-25, 23:59   #3147
Stace
Zakorzenienie

Cytat:

Przepraszam, obiecuję poprawę . Trochę techniki i się gubię

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 00:06   #3148
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja kiedys po pociagu dostalam mega uczulenia, nie ogarniam. Siedzialam sobie spokojnie i czytalam ksiazke, ale z lewej strony spod bluzki wystawal mi boczek No i sie stykal z osoba siedzaca obok. Jak dojechalam to zobacyzlam ze jest caly czerwony i ma krostki jak po pokrzywie. Trzymalo sie to dosc dlugo, musialam sie przejsc po leki jakies na to. Dalej nie ogarniam tej sytuacji. Skoro mnie cos w tej drugiej osobie tak uczulilo to jak ona sama ze soba zyje? Wiem, ze od ubran to sie moze stac, to czemu ja sie cala zbąblowałam a tamta osoba nie zamienila sie w balon? xD
alergia ma to do siebie, że nie jest sprawiedliwa. to co uczula jedną osobę, może nie wykazywać żadnego efektu na inną osobę. np. jestem uczulona na rumianek, a dużo ludzi na niego nie reaguje.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 00:12   #3149
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
alergia ma to do siebie, że nie jest sprawiedliwa. to co uczula jedną osobę, może nie wykazywać żadnego efektu na inną osobę. np. jestem uczulona na rumianek, a dużo ludzi na niego nie reaguje.
To wiem, ale chinskie toksyny w ubraniach powinny chyba wszystkich dac w kosc.

Edytowane przez 201604250941
Czas edycji: 2013-03-26 o 00:13
Stary 2013-03-26, 00:20   #3150
201606242122
Konto usunięte

Cytat:
odżywkę z amarantem alverde: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...amarantem.html
olej z czarną porzeczką alverde: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...porzeczka.html
pomadkę nagietkową alverde: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html
krem do stóp balea: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...fusscreme.html
krem do rąk mango balea: http://www.dooyoo.de/hand-nagelpfleg...ndcreme-mango/
odżywki i maski do włosów z balei są też ok, na przykład kokosowa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-i-mleko.html
fantastyczny ma zapach balsam balea smoothie, fajnie chłodzi, ale ma wysoko alkohol w składzie :< http://www.pinkmelon.de/test/pflege-...d-edition.html
żele do golenia balea, super pachną i są wydajne!
no i kultowy żel pod prysznic balei o zapachu makaroników migdałowych i wiśniowych: http://kosmetycznychateaunoir.wordpr...upy-z-niemiec/ ale obawiam się, że już powoli się kończą

kurcze, sporo tego wyszło, chyba czas zrobić notkę na blogu na temat chemi z niemiec

mam pytanie-rozkminę:
zazwyczaj jem śniadanie około 10 rano, potem po drodze coś przekąszę i około 16 jem obiad.
straszny mam problem z nazwaniem tego mojego obiadu jak z kimś gadam po angielsku. jak mówię, że zjadłam właśnie lunch to oni "coo lunch tak późno?!", a jak mówię, że dinner to "coo? dinner? o tej porze? tak wcześnie?!"
cholera, czemu odpowiada po angielsku nasz polski zwyczajny obiad jedzony o polskiej porze?
dziekuje i czekam na notke
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości