reakcja chłopaka na powiększenie piersi... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 19:34   #91
panna mati_
Zakorzenienie

Dot.: reakcja chłopaka na powiększenie piersi...

Cytat:
Napisane przez kasiazb Pokaż wiadomość
rzeczywiście tekst boki zrywać
apropo, doradzałam tu komuś ?
Masz swoją teorie miłości. Ty jedna najlepiej wiesz, co w trawie piszczy
Stary 2013-03-25, 20:26   #92
kasiazb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Ty jedna najlepiej wiesz, co w trawie piszczy
Wiem przecież Jak coś z Twoim serduszkiem będzie nie tak, to pisz śmiało, coś poradzimy
kasiazb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:29   #93
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Mam malutkie piersi (na prawdę małe - różnica między obwodami pod i w biuście 10 cm ). Kiedyś były moim straaaasznym kompleksem, dziś już na szczęście trochę mniejszym, ale zarówno i kiedyś i teraz moim marzeniem było je powiększyć.

Ale do rzeczy:
Mój chłopak, z którym jestem od 5 lat, powiedział mi kiedyś, że mój mały biust to jedyna rzecz, którą by we mnie zmienił... Strasznie mnie to podłamało, ale jakoś przełknęłam tę gorzką pigułkę. Po jakimś czasie powiedział, że zmienił zdanie, że już mu się podobają, często się do nich "dobierał", pieścił itd., jednym słowem widziałam, że je zaakceptował.

Teraz dorosłam do decyzji o powiększeniu piersi. Spytałam chłopaka co o tym sądzi. Miałam cichutką nadzieję, że stwierdzi, że mi to niepotrzebne, że przecież mam ładne i zgrabne piersi, ale niestety niczego takiego nie usłyszałam... Od razu powiedział, że to dobry pomysł i zaczął wypytywać o szczegóły tej operacji (gdzie, kiedy i za ile)...

Może przesadzam, ale poczułam się strasznie źle i jest mi najzwyczajniej w świecie przykro. Wygląda na to, że moje piersi nigdy mu się nie podobały i już raczej w naturalnej formie nigdy nie będą... Najbardziej mnie wkurzyło to, że cały czas okłamywał mnie mówiąc, że są fajne itd...

Odechciało mi się już całej tej operacji...
Eh, dlaczego oni tacy są
NIGDY NIE RÓB CZEGOŚ DLA KOGOŚ.
jesli chcesz operacji to tylko dla siebie,bo znienawidzisz JE i dalej będziesz nieszczęśliwa.
a facet to burak,zastanów się po co z nim jesteś.facet powinien kochac cię taka jaką jestes.strach pomyśleć co jeszcze chciałby w tobie zmienić.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2013-03-25 o 20:30
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:29   #94
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Swoją drogą, znam dziewczynę którą facet zostawił po tym, jak sobie powiększyła biust.
Stary 2013-03-25, 20:29   #95
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
A odpowiedź, której oczekiwałam i się spodziewałam brzmiałaby mniej więcej tak: "Nie sądzę, żebyś potrzebowała tej operacji, bo podobają mi się Twoje piersi, ale jeśli chcesz zrobić to dla siebie, żeby poczuć się lepiej, to będę Cię wspierał, jestem z Tobą"

Takie ciężkie do zrozumienia to jest...
Skoro Ty przyklasnęłaś jego siłowni, dzięki której stał się dla ciebie w końcu pociągający, to dlaczego on nie mógł przyklasnąć operacji? No błagam, jakieś podwójne standardy stosujesz.

Jeśli jesteś taka na co dzień, jak zaprezentowałaś w tym wątku, to nie marudź, trzymaj się faceta rękami i nogami, wytrzymał z tobą 5 lat, inny może nie wytrzymać nawet 5 tygodni.
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 20:33   #96
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Swoją drogą, znam dziewczynę którą facet zostawił po tym, jak sobie powiększyła biust.
bo najczęściej to nie biust jest problemem,ale samoocena
Stary 2013-03-25, 20:35   #97
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem przecież Jak coś z Twoim serduszkiem będzie nie tak, to pisz śmiało, coś poradzimy
Jak z serduszkiem będzie nie tak , to pójdę do kardiologa. I mam nadzieję, że będzie przystojny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 20:43   #98
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
jak z serduszkiem będzie nie tak , to pójdę do kardiologa. I mam nadzieję, że będzie przystojny
Stary 2013-03-25, 21:43   #99
kasiazb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
Widzę, że kółko wzajemnej adoracji prężnie działa
kasiazb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 22:13   #100
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
No tak, więc wygląd jest najważniejszy... i właśnie dla wyglądu kocha się drugą osobę... O czym Ty bredzisz dziewczyno?

Jestem z nim bo go kocham za to jakim jest człowiekiem.
Jeśli Ty kochasz swojego bo jest pociągający, to współczuję wam obojgu
to ja współczuję twojemu facetowi, że cie nie pociąga. w sumie twoje cycki też mogą go nie pociągać i stąd przyklaśnięcie operacji.
najlepiej zerwij z nim i daj mu szansę na znalezienie normalnej dziewczyny.
Cytat:
Jak z serduszkiem będzie nie tak , to pójdę do kardiologa. I mam nadzieję, że będzie przystojny
lepiej, żeby nie był przystojny :P

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 22:23   #101
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
to ja współczuję twojemu facetowi, że cie nie pociąga. w sumie twoje cycki też mogą go nie pociągać i stąd przyklaśnięcie operacji.
najlepiej zerwij z nim i daj mu szansę na znalezienie normalnej dziewczyny.

lepiej, żeby nie był przystojny :P
Strach przed opisem naszego romansu???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-25, 23:00   #102
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Strach przed opisem naszego romansu???
nie, jeszcze można dostać częstoskurczu czy coś

Stary 2013-03-25, 23:04   #103
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
nie, jeszcze można dostać częstoskurczu czy coś
Napewno zrobi mi usta - usta i już będziemy razem
Stary 2013-03-26, 00:35   #104
skazana_na_bluesa
.

albo musiałby cię kopać prądem, żeby umiarowić serce:P

Stary 2013-03-26, 00:50   #105
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Mi też w zasadzie by się troszkę łyso zrobiło gdyby na wiadomość "chciałabym sobie powiększyć cycki" mój facet odpowiedziałby "CZAD! Ile to kosztuje? Sprezentuje Ci 5 tysiaków żebyś sobie szybciej zrobiła"...
Wolałabym jednak tekst w stylu: lubie Twoje piersi, ale jeśli naprawde to przemyślałaś i robisz to dla siebie, nie dla mnie, to ja jestem z Tobą i większe, sztuczne piersi też będą mi się podobać.

Ale to kwestia doboru słów, delikatności... W ostatecznym rozrachunku wychodzi na to samo, ale ja uważam, że w takich tematach należy stawiać na delikatnośc Szczególnie, że są ze sobą 5 lat i chyba zna autorkę dość dobrze...

Tak czy siak, autorko, nie ma się o co obrażać. Uwierz tej samej osobie mogą się podobać zarówno duże i małe biusty (np ja jestem fanką konkretnego kształtu, nie wielkości) i to że Twój facet pozytywnie zareagował na powiększenie Twojego nie oznacza, że nie podoba mu się, czy że go nie akceptuje.
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 06:35   #106
ambrelia
Raczkowanie

Ja trochę rozumiem autorkę. Z tym, że ja już nauczyłam się, że nie zadaję pytań, na które dobra jest tylko jedna odpowiedź.

A z tym, że coś może się podobać a tego się nie ma to chyba każdy tak ma?
Ja lubię wysokich, ponad 1,90 brunetów a spotykałam się z blondynami, którzy strasznie mnie pociągali fizycznie i nie zamieniłabym im włosów, bo osoba nie składa się z piersi, włosów, nóg, to pewna całość i ja tego nie rozkładam na czynniki pierwsze.
ambrelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 07:37   #107
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Widzę, że kółko wzajemnej adoracji prężnie działa
Proponuję odetchnąć, pozwolić emocjom opaść, uzbroić się w dystans do siebie i na spokojnie przeczytać wątek. Dziewczyny mądrze prawią.

Czego absolutnie nie robić NIGDY:
-pytać, oczekując konkretnej odpowiedzi, a nie szczerości
-zmieniać się dla kogoś
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 08:36   #108
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
albo musiałby cię kopać prądem, żeby umiarowić serce:P
Niech robi, co chce
Stary 2013-03-26, 08:51   #109
201803090921
Konto usunięte

Pytanie zasadnicze - komu Ty chcesz się podobać z powiększonymi piersiami? Sobie czy facetowi? Bo nie wynika to z pierwszego postu. Powinnaś podobać się wpierw sobie, dopiero później komuś.

A jego reakcja...bogowie... Jak marudzę, że po zimie przytyłam i chcę zrzucić parę kilo, i kiedy wspominam o tym swemu mężczyźnie, to nie oczekuję, że padnie przede mną na kolana i zacznie zaklinać się na wszelkie świętości, że przecież chudziutka jestem jak patyk, a raczej tego, że doradzi mi co i jak zrobić, żeby schudnąć, bo akurat na tym się zna. Wiem, że akceptuje mnie taką, jaka jestem i taka mu się podobam, ale ja sama dla siebie chciałabym wyglądać lepiej.

Twój chłopak wyraził zainteresowanie Twoim problemem, prawda? Widzi, że źle Ci z małym biustem, więc w momencie, gdy pojawiła się opcja realnego rozwiązania, jego reakcja jest jak najbardziej normalna: jest problem, który można rozwiązać, więc trzeba to zrobić. No ale Ty oczekujesz jakiegoś słodkiego pitu-pitu i w sumie niewiadomo czego
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 09:20   #110
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Do autorki: Chciałabyś mieć chłopaka z implantami mięśni brzucha? Chciałabyś mieć chłopaka z wielkim gumowym penisem?
To jest chore. Nie rób żadnej operacji. Cycki nie są ci do niczego potrzebne. Wydasz parę tysięcy złotych a operacja się nie uda i będziesz biedna i okaleczona? Ja gdybym się dowiedział o sztucznych cyckach dziewczyny, na 90% nie mógłbym z nią być bo stwierdziłbym, że ma niepokolej w głowie. Brak akceptacji samej siebie jest dużo gorszy i bardziej rażący od małych piersi. Małe piersi są jak najbardziej OK, niska samoocena, użalanie się i rozpaczanie ODPYCHA
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 09:54   #111
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Do autorki: Chciałabyś mieć chłopaka z implantami mięśni brzucha? Chciałabyś mieć chłopaka z wielkim gumowym penisem?
To jest chore. Nie rób żadnej operacji.
no ok ale on najwyraźniej by chciał laskę ze sztucznymi piersiami..
Tylko że ona powinna chcieć tego dla siebie a nie dla niego.

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 11:26   #112
nick zajety
Przyczajenie

Też miałam bardzo małe piersi (miseczka A). O moim kompleksie na tym punkcie wiedzą chyba wszyscy i rodzina, i znajomi. Mój facet twierdził, że podobają mu się takie, jak są. A ja i tak marudziłam. Nawet również wpadłam na pomysł operacji, na co mój mąż mnie wyśmiał i stwierdził, że istnieją "naturalne" sposoby powiększania

Teraz jestem w połowie ciąży (oczywiście chcieliśmy mieć dziecko, a nie większe cycki dzięki temu). Biust mi już urósł o dwa rozmiary i nie wiem, co będzie dalej Mężowi bardzo się podoba. Nawet zapytałam dlaczego tak mu się podoba, skoro twierdził, że poprzednio też był ok. Odpowiedział, że w sumie to nie chodzi o samą wielkość cycków, a o mój zachwyt nad nimi, to, że jestem jakaś bardziej pewna siebie, nie marudzę, ciągle się uśmiecham i przez to stałam się niejako atrakcyjniejsza. Być może właśnie o to chodzi Twojemu partnerowi? O to, byś sama dobrze się czuła w swojej skórze, bo może często wspominałaś (wcześniej czy teraz) o swoim kompleksie i on może uważać, że to sposób na poprawienie samooceny. Nie oznacza to, że mu się nie podobasz taka, jaka jesteś. Szczerze mówiąc, nie widzę powodu, byś miała się obrazić na partnera.
nick zajety jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 11:44   #113
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nick zajety Pokaż wiadomość
Też miałam bardzo małe piersi (miseczka A). O moim kompleksie na tym punkcie wiedzą chyba wszyscy i rodzina, i znajomi. Mój facet twierdził, że podobają mu się takie, jak są. A ja i tak marudziłam. Nawet również wpadłam na pomysł operacji, na co mój mąż mnie wyśmiał i stwierdził, że istnieją "naturalne" sposoby powiększania

Teraz jestem w połowie ciąży (oczywiście chcieliśmy mieć dziecko, a nie większe cycki dzięki temu). Biust mi już urósł o dwa rozmiary i nie wiem, co będzie dalej Mężowi bardzo się podoba. Nawet zapytałam dlaczego tak mu się podoba, skoro twierdził, że poprzednio też był ok. Odpowiedział, że w sumie to nie chodzi o samą wielkość cycków, a o mój zachwyt nad nimi, to, że jestem jakaś bardziej pewna siebie, nie marudzę, ciągle się uśmiecham i przez to stałam się niejako atrakcyjniejsza. Być może właśnie o to chodzi Twojemu partnerowi? O to, byś sama dobrze się czuła w swojej skórze, bo może często wspominałaś (wcześniej czy teraz) o swoim kompleksie i on może uważać, że to sposób na poprawienie samooceny. Nie oznacza to, że mu się nie podobasz taka, jaka jesteś. Szczerze mówiąc, nie widzę powodu, byś miała się obrazić na partnera.
a co zrobisz jeśli piersi wrócą do poprzedniego rozmiaru sprzed ciąży,lub obwisną po karmieniu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 11:47   #114
Rottie
Zadomowienie

Ja u swojego partnera cenię szczerość. Przykładowo teraz, na dniach, stwierdził, że się zaniedbaliśmy i trochę kg przybyło, a więc trzeba się za siebie zabrać. Razem.
Ja to widzę, on to widzi, chcemy to zmienić, więc w czym problem? Ma mnie oszukiwać, że wcale się nie zaniedbałam?

Tylko, że to też zależy od partnera. Mój nie jest bezczelny i z tego, co czytam to Twój, autorko, też nie.
Mam ruchomą wagę, kilka razy do roku na przemian chudnę i tyję, jednak mój TŻ nie ukrywa przede mną tego, co widzi. Jednocześnie nigdy nie dał mi odczuć, że mu się nie podobam.
Tak jest, moim zdaniem, idealnie.
Stary 2013-03-26, 12:16   #115
szmyrk
Zakorzenienie

Ciezko rozmawiac z takimi ludzmi, jak Ty, autorko. Jestes strasznie niedojrzala i teraz puszysz sie jak kogucick tutaj

Przede wszystkim, powinnas popracowac nad soba i swoja samoocena oraz powaznie sie zastanowic nad ewentualna operacja. Jestes bardzo zakompleksiona, warto cos z tym w koncu zrobic.
Operacja to ma byc TWOJA decyzja. Niby na poczatku pisalas, ze tak jest, ze dojrzalas do tej decyzji, ale widac, ze chyba jednak nie za bardzo.

Twoj chlopak zareagowal na wiesc o operacji moze nazbyt entuzjastycznie (znajac Twoj problem) czy troche niedelikatnie, ale przynajmniej jest z Toba szczery. I tak, moga go pociagac, podobac mu sie Twoje male piersi, a jednoczesnie cieszyc go wizja powiekszenia ich. To sie nijak nie wyklucza, tylko Ty tego nie potrafisz ogarnac

Btw. Troche dziwny ten Wasz zwiazek. Ty uwazasz, ze pociag do partnera nie jest wcale az taki wazny czy potrzebny, testujesz swojego chlopaka (bo czmze bylo to pytanie o operacje)... Zastanow sie, skad w Tobie ten brak zaufania i niepewnosc. Bo niby, ze cycki i nie wiadomo, czy facet je akceptuje tak do konca; a mi sie wydaje, ze problem moze lezec glebiej...

Edytowane przez szmyrk
Czas edycji: 2013-03-27 o 09:47
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 13:00   #116
NAasia91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Ale tego właśnie brakło w tej sytuacji za to była radocha bo chłopczyk będzie miał większe cycki do zabawy ,a gdzie w tym wszystkim empatia ?
Aż sie dziwię, że to właśnie Ty piszesz o empatii.

Autorko ja Ciebie rozumię i też poczułabym się oszukana.
NAasia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 13:09   #117
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Przecież sama napisałaś, że pociąg do drugiej osoby i jej wygląd nie są wyznacznikami miłości i że sama jawnie mówisz swojemu partnerowi że Ci sie nie podoba, że nie jest dla Ciebie seksowny i pociągający, więc czemu sama wymagasz od niego by wciąż Cię dowartościowywał, skoro sama go podłamujesz swoimi stwierdzeniami?
Domyslam się jak musi mu być przykro, gdy słyszy od podobno kochającej go osoby, że jest według niej brzydki, ale mimo wszystko ona go kocha bo ma świetny charakter...
Ja nie umiałabym życ w takim związku
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 14:35   #118
nick zajety
Przyczajenie

Cytat:
a co zrobisz jeśli piersi wrócą do poprzedniego rozmiaru sprzed ciąży,lub obwisną po karmieniu?
Nie zastanawiałam się jeszcze nad tym. Jedno jest pewne - ta zmiana ukazała mi wady i zalety zarówno małych, jak i trochę większych piersi, więc raczej nie będę marudzić i postaram się skupiać na pozytywnych cechach ich wielkości.
nick zajety jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 16:01   #119
just_me
Zadomowienie

faceci tak mają, że czasem są gburowaci i zanim coś przemyśla to najepirw to powiedzą. Powinni sie nieraz ugryźć w język. Tym bardizej zna CIe 5lat, wiec pewnie wie ze to jest Twój mega kompleks i nie powinien gadac głupot. Powiedziało mu się, zrobił głupio. Ale kocha Cie, skoro jest z Tobą 5lat. Pamietam jak mialam kiedys zły dzien, okropny dzień, przyszłam zapłakana, na dodatek obiad mi nie wyszedł, to tż co zrobił? zamiast coś wymyśleć, ze nie jest głodny albo coś, to na pocieszenie stwierdzil, zę obiad jest okropny. Spoko, każdego dnia mi mógł to powiedzieć, pośmialabym się, nie ruszyłoby mnie to, bo czasem coś nei wychodzi, ale wtedy>? Kiedy nic sie nie układalo po mojej mysli to on mnie jeszcze dobił takim głupim stwierdzeniem... Tak faceci tak maja, częśto niestety zerowa empatia...
uzależnianie się od nich jest... głupotą."

co Cię ujęło/ujmuje w TŻ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112
just_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 17:59   #120
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

A autorka jest empatyczna? Wymaga od chłopaka aby ciągłe powtarzał jej jaka jest piękna i jakie ma cudowne piersi (mimo że widzi że jej samej one przeszkadzają i po 5 latach związku z nim nadal ma kompleksy na ich punkcie), a sama jawnie mówi mu, że on jest dla niej brzydki, nie pociąga jej i w ogóle. Skoro sama twierdzi, że w związku liczy się charakter a nie wygląd, to po jaką choinkę potrzebuje ciągłego potwierdzania swej atrakcyjności?
Ja się szczerze chłopakowi nie dziwię, że nie ma ochoty wciąż tłumaczyć autorce, że mu sie podobają jej piersi,skoro ona jego traktuje jak zupełnie aseksualnego i jawnie mu mówi co jej się w nim nie podoba, to dlaczego on ma miec opory? Bo ona sie obrazi? A czy ona myśli jak on się czuję, gdy mu jawnie mówi że jest z nim tylko z powodu tego że ma świetny charakter, ale wcale jej nie pociąga?
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości