|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Dziewczyny pytanie o Excela, czy opłaca się robić kurs zakończony certyfikatem, np. coś takiego: http://www.inwestycjawkadry.info.pl/...sz,378347.html
Że muszę go przerobić dobrze wiem tylko się zastanawiam zapłacić za to 350 zł i mieć papier (czy w ogóle ktoś na to patrzy?) czy zrobić sobie jakiś darmowy kurs w domu.
![]() |
#4982 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39978453]
sraty taty można i po zawodówce dobrze zarabiać, ba - można gdzieś pracować. [/QUOTE] nigdzie mnie nie chcą ![]()
#4983 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Dobra, maj dir girls, trzymajta jutro kciuki o 10 bo chciałabym bardzo dostać tę jutrzejszą pracę! Nie jest to praca marzeń, ale zawsze coś a nie siedzenie w domu. Idę spać, aby nie mieć podkrążonych gałek ocznych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39979091]jak dobrze poszukasz w necie, to nauczysz się tego bez kursu.[/QUOTE]
Dokładnie, nauczyć się można za darmo, a w sumie to przypomnieć, bo to wszystko na studiach było. Tylko chodzi o ten papier, czy jak sobie wpisze w cv excel zakończony certyfikatem, to znacząca zwiększy moje szanse na pracę, czy tylko tyłek będę mogła sobie tym podetrzeć ;d ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Tusia trzymam mocno!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdawanie ECDL Advanced 2 moduły plus poprawka jednego (zabrakło mi kilka punktów na egzaminie z Excela) kosztowało mnie 410 zł... I naprawdę mam wrażenie, że nikt na to nie patrzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Raczkowanie
|
I to właśnie chciałam wiedzieć, dzięki dziewczyny
![]()
![]() |
#4991 |
Kawaii strona mocy
|
Sama swoim zachowaniem blokujesz kilka szans na rozwój: to nie dla mnie, tu nie, bo jestem za cicha, tutaj nie, bo jestem nieśmiała, tutaj nie, bo nie uprawiam sportów, tutaj nie bo coś tam i tak w koło Macieju
![]() Dopóki czegoś nie spróbujesz to nie mów, że nie jest dla Ciebie. Kursy możesz zrobić skoro nie musisz za nie płacić, będzie widać, że cokolwiek robisz i przynajmniej masz z tego papier. I nie, nie mów, że się starasz, bo chyba oczekujesz tylko głaskania po główce i ciągłego popychania do działania. Ile chcesz na tym zajechać? Jesteś pewnie z 2 - 3 lata ode mnie młodsza, a na serio zachowujesz się jak małe dziecko. Konkrety: ile od naszej ostatniej rozmowy o korkach (miesiąc albo 2 miesiące temu) sama z własnej inicjatywy dałaś ogłoszeń na stronach internetowych o korkach przez neta, przez skype'a? Mam wrażenie, że tylko czekasz na gotowce, a jak dziewczyny dają Ci propozycje, to kręcisz nosem. I nie, depresja, problemy rodzinne itd nie są usprawiedliwieniem a potencjalnego pracodawcę to nie interesuje ani nie powinno interesować. Liczą się fakty, a one niestety nie przemawiają na Twoją korzyść. Życie można zmienić, trzeba tylko chcieć, a Ty tylko dużo mówisz i szukasz usprawiedliwienia. I nie mówię tu o górnolotnych frazesach, ale znam osoby z patologicznych rodzin, które się odcięły i ułożyły sobie spokojne i czasem też dostatnie życie. Raz się zraziłaś do firmy z zagranicy i teraz się boisz? Bywa, ale takie jest życie, nie ma co ciągle uciekać. Niestety trzeba próbować dalej. I na serio, będąc na Twoim miejscu, jeśli miałabym takie problemy rodzinne, robiłabym wszystko, żeby stamtąd uciec. A teraz Twoim celem powinno być pomoc mamie, żebyście nie stracili domu. Nie patrz na innych, w tym wypadku ojca czy siostrę, tylko na siebie, co Ty możesz wnieść w to wszystko. Nadal nie rozumiem czemu ego nie pozwala Ci na pójście na sprzątaczkę , skoro nic innego nie masz chyba na oku ... a już tak w zupełnie czarnym humorze, pomijając czy to prowo czy nie: na wizażu jest wątek o sprzedaży dziewictwa, tego nie polecam, ale jak widać, ludzie chwytają się wszystkiego, jeśli na czymś im zależy. Przepraszam, jeśli mój post może wydał się trochę nie miły, nie taki jest mój cel, ale na serio, O-G-A-R-N-I-J S-I-Ę, życie przecieka Ci przez palce, a Ty zachowujesz się jak trzcina na wietrze czy wspomniana już kukiełka. Verda, w sumie mogłabym zacząć swój post od takich samych słów jak Ty ![]() Edytowane przez Maguda_ Czas edycji: 2013-03-25 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Raczkowanie
|
Ja się ostatnio naczytała o Norwegii i tam za pracę sprzątaczki można zarobić ok. 70 zł/h. Nie wiem ile w tym prawdy, ale za taką stawkę dałabym się skusić
![]()
![]() |
#4993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- czasami praca w budżetówce wydaje się bez perspektyw a jednak po jakimś czasie (dłuższym niż w firmie) może się okazać, że możliwa jest zmiana stanowiska - wiadomo, kandydat z wewnątrz ma większe szanse - zarobki niewesołe ale stabilne - zawsze dostaniesz na czas. - Jasne reguły - raczej nie zdarza się aby 2 osoby na tym samym stanowisku miały dużą różnicę w wynagrodzeniu. Jeśli są 13, premie, dodatki to dostają je wszyscy. W firmach czasem dodatek zależy od "widzimisię" dyrekcji. - rzadko trzeba zostać po godzinach, dzięki czemu masz szansę otworzyć coś własnego, np u mnie w miasteczku jedna pani urzędniczka prowadzi w domu kultury swoją działalność - taniec nowoczesny i fitness. W firmie zdecydowanie częściej trzeba zostać po godzinach a to często uniemozliwia dodatkowe zarobkowanie. (bo jak tu ustawić grupę na fitness skoro prowadząca nigdy nie wie kiedy skończy pracę ![]() opcja 2 ma parę zalet które wskazałaś ty i dziewczyny, ale.... polegasz na rodzicach. Jeśli chcą i mogą pomagać to super, ale trzeba pamiętać, że sytuacja może się zmienić. Zarobki tylko trochę lepsze - nie kusi. Wyprowadzka, mieszkanie kątem, branie kasy od rodziców - ogólnie takie szarpanie się nie jest warte jakiejś tam stówki czy dwóch w kieszeni więcej. Gdybyś określiła zarobki były znacznie lepsze to pewnie opcja 2 wygrałaby również u mnie. ![]() Pozostaje jeszcze kwestia satysfakcji. Które stanowisko wiązałoby się z przyjemnością/zadowoleniem z pracy. A zwolnienia/ redukcje etatów są i tu i tu, więc tym bym się nie kierowała ( z tym że w budżetowce masz konkretne zasady kto pierwszy poleci, w firmach bywa że zasady pisze się tak by zwolnic konkretną osobę) Szakal ale ty przecież piszesz że chciałaś być nauczycielką, więc taka praca byłaby idealna dla ciebie! Jeśli chcesz uczyć musisz mieć dystans do siebie, pewność siebie i energię. Nawet jeśli będziesz uczyć dorosłych w jakichś szkołach policealnych. To nie te czasy kiedy wystarczyło stać przy tablicy z powazną miną i prowadzić wykład. Teraz trzeba zainteresować, zabawić swoją "publiczność". Jesli nie jesteś pewna czy te cechy posiadasz to tym bardziej powinnaś spróbować! ![]()
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2013-03-25 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Kawaii strona mocy
|
Norwegia jest też bardzo drogim krajem jeśli chodzi o utrzymanie i życie codzienne, więc przy ich kosztach może się okazać, że to wcale nie jest dużo ... no ale wiadomo, wszystko jest względne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maguda mój były chłopak przeprowadził się na stałe do Oslo. Tamtejsze koszty życia są zabójcze, ale... nie dla niego. Zarabia taką kasę, że może spokojnie żyć i stać go było na kupno mega wypasionego auta i domku, aczkolwiek on ma pracę umysłową. Nie mam pojęcia jak miewa się sprawa z pracownikami fizycznymi i ich zarobkami. Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-03-25 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | ||
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Zakorzenienie
|
Nigdy bym nie poszła zamiatać ulic w moim mieście, wszyscy by mnie wytykali palcami i wyśmiewali. Wolałabym żyć z pomocy mopsu niż być sprzątaczką, może to zabrzmi jak wysokie wymagania ale nie, nigdy nie zniżę się do tego bo mieszkam w małym miasteczku i nie chcę być na językach.
Co do tego wyjazdu work& travel, to jakie państwa on obejmuje? Pewnie trzeba znać dobrze angielski? Ja znam raczej komunikatywnie, niezbyt długo się go uczyłam. I pozostaje kwestia środków na wyjazd (bilet). Znów zapraszają mnie hotele ale nie wiem czy miałabym jak wrócić na noc, ze względu na to że do Świnoujścia mam kiepskie połączenie :| wysyłałam się, bo widzę co rusz jest w tym regionie nadmorskim wysyp ogłoszeń z branży hotelarskiej.
#5000 |
Kawaii strona mocy
|
Chodziło mi raczej o sprzątanie w domach niż na ulicach
![]() Wysyłaj, wysyłaj, a rozmowy może uda się ustalić w jakiś godzinach, żebyś nie musiała jeździć po nocach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39979110]telemarketing to ciężki kawałek. trzeba umieć wypchać towar. ja wytrzymałam tydzień
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Dobra, maj dir girls, trzymajta jutro kciuki o 10 bo chciałabym bardzo dostać tę jutrzejszą pracę! Nie jest to praca marzeń, ale zawsze coś a nie siedzenie w domu. Idę spać, aby nie mieć podkrążonych gałek ocznych ![]() Czymam! |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5004 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny , ale work&travel jest chyba TYLKO dla studentów ? Poprawcie mnie, jeśli się mylę .
Sama bym chętnie pojechała , mam mam wrażenie,że tylko do języków mam talent :P No ale,że rzuciłam studia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak widzisz ten program jest adresowany tylko do studentów. Jeśli chodzi o Szakal jest mnóstwo miejsc, gdzie można jechać jako au-pair i NIE TRZEBA BYĆ STUDENTKĄ. No, ale trzeba sobie poszukać w necie i znaleźć. Nikt nie będzie koleżance pod nos podstawiał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5007 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- O tutaj jest program H2B http://usa.info.pl/programy.php#3
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
trzymajcie kciuki, lecę na rozmowę -o 10 wspomagajcie mnie dobrymi myślami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5009 | |
Raczkowanie
|
http://centrumsp.pl/oferta/56-kurs-ksiegowy.html
To jest link na stronę z tym kursem. Trwa 32 godz. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
Jeśli nie czujesz się mocna w excelu to odpal swojego na kompie i poszukaj filmików na youtube, tam masz wszystko. Cały kurs. Ja zadzwoniłam w końcu i zapisałam się na ten kurs z księgowości. Idę 8.04, może ktoś z Wawy jest chętny?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39982344]
trzymajcie kciuki, lecę na rozmowę -o 10 wspomagajcie mnie dobrymi myślami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.