|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
![]() Ja też miałam złą noc, schizowałam, że się uderzyłam w brzuch, albo że mnie TŻ w niego kopnął.... |
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie Wiem, że mogą wyjść problemy z płytkami i to może naprowadzić na problemy z krzepliwością, ale raczej trzeba zrobić dokładniejsze badania, na które ja się obecnie co tydzień udaję i właśnie zaraz to czynię, dlatego aż mnie skręca w żołądku, jak piszecie o śniadankach :P Ja robię APTT, INR, czas protrombinowy i coś tam jeszcze, chyba wskaźnik protrombinowy, w sumie ok. 13 zł. Co tydzień... Lub właśnie te d-dimery, które badała Kejt. Ale to już droższa sprawa. A co do skłonności - również nie mam pojęcia, lepiej spytaj o takie rzeczy lekarza (albo Kejt odpowie ). Ale wydaje mi się, że owszem, takie historie w rodzinie jak żylaki czy miażdżyca być może w jakiś sposób mogą wpłynąć na tę skłonność. Np. też jak masz bardzo długo unieruchomioną kończynę, to wtedy to się może stać.[/QUOTE]Dziewczyny powodzenia na badaniach
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982232]Bry.
Chyba nie Wiem, że mogą wyjść problemy z płytkami i to może naprowadzić na problemy z krzepliwością, ale raczej trzeba zrobić dokładniejsze badania, na które ja się obecnie co tydzień udaję i właśnie zaraz to czynię, dlatego aż mnie skręca w żołądku, jak piszecie o śniadankach :P Ja robię APTT, INR, czas protrombinowy i coś tam jeszcze, chyba wskaźnik protrombinowy, w sumie ok. 13 zł. Co tydzień... Lub właśnie te d-dimery, które badała Kejt. Ale to już droższa sprawa. A co do skłonności - również nie mam pojęcia, lepiej spytaj o takie rzeczy lekarza (albo Kejt odpowie ). Ale wydaje mi się, że owszem, takie historie w rodzinie jak żylaki czy miażdżyca być może w jakiś sposób mogą wpłynąć na tę skłonność. Np. też jak masz bardzo długo unieruchomioną kończynę, to wtedy to się może stać.[/QUOTE]U mnie nie było żadnych przypadków zakrzepicy w rodzinie. Mam tego naczyniaka w udzie (wada wrodzona, wykryta właśnie w styczniu), wyszła po 1,5 miesiąca stosowania tabletek anty. Ogólnie ciąża sprzyja zakrzepom, bo jest większe ciśnienie brzuszne, nogi mają większy problem z odprowadzaniem krwi. W styczniu bolał mnie ten naczyniak, ale na usg nie wyszło nic (miałam badaną całą nogę). Nie mam pojęcia. Może naczyniowiec coś powie więcej, a jak nie to chyba czeka mnie instytut hematologii. Może mam po prostu jakąś chorobę krwi i stąd d-dimery... Nie mam pojęcia. Aż tak się na tym nie znam, wiem tylko, że zakrzepica w ciąży jest bardzo groźna. Ale będzie dobrze, prawda?
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982240]
Ja też miałam złą noc, schizowałam, że się uderzyłam w brzuch, albo że mnie TŻ w niego kopnął.... Ja śpię przeważnie odwrócona do męża plecami, na lewym boku.. a jak potrzebuje odpocząć na prawym, to uginam nogi i alb jaska przed brzuchem kładę albo choć dłoń na brzuch, bo też mam stracha, że mąż niechcący mnie uderzy. A w nocy miałam sen, że krwawiłam..myślałam, że to się dzieje naprawdę.. Jaka radość, gdy się okazało, że to jednak nie... |
|
|
|
#2256 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znam kilka dzieci z ciąż na heparynie, nie masz pojęcia, jakie słodziaki Grunt, że szybko to zdiagnozowałaś i teraz będziecie działać. I tak już bierzesz Acard, więc polepszasz gęstość krwi (tzn. ją rozrzedzasz), resztę zrobi heparyna. Cytat:
Ja też śpię odwrócona, ale często nieświadomie się przekręcam na drugi bok lub na plecy. |
||
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet w to nie wątp!Czyli wygląda na to, że o takich problemach można nawet nie wiedzieć, dopóki samo nie wyjdzie.. A dokładnych badań większość z nas nie robi, to nie jest standard.. jakby tak chcieć znać dogłębnie swoje zdrowie, to by się nic nie robiło tylko po gabinetach chodziło i w laboratoriach siedziało
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, lecę, bo już nie chcę się nakręcać. Dam Wam znać po wszystkim. |
|
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dopijam kawkę i ogarniam się do pulmunolog na wizytę. Coś się kiepsko czuję od wieczora, osłabienie, mocny katar,drapanie w gardle Zaczęłam brać już wapno,witaminę c i Chlorchinaldin. Oby przeszło jak najszybciej... Niepokoję się trochę, bo mało ruchów czuję ostatnio, zazwyczaj wieczorami dziecko kopało mocno a teraz jakoś mniej,dużo mniej. Do 28 tyg ma prawo tak być chyba,prawda?Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za małączarnąkejt-oby wszystko szybko wróciło do norm
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki
nie uwierzycie ale wczoraj jak już się oczywiście położyłam do łóżka to wstawałam 7 razy w ciągu 30 minut na siku ![]() Jak już się wysikiwalam to czułam, że znowu mi się chce, masakra. Dzisiaj mam jazdy próbne od 12 do 14, potem chyba pojadę do babci więc pracowity dzień ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty !Mój synek się jeszcze nie obudził, za to na noc mi wojował :P Oliath- Jesteś tak silną kobietką, że możesz góry przenosić, a zwątpienie no cóż..zawsze jest taki moment refleksji, ale jego się nie należy bać Dzisiaj mam nadzieję lepszy humorek? śpiworek dla Lilo śliczny ! Kejt- nie stresuj się bo nie pomagasz ani sobie ani Filipkowi najważniejsze, że wykryte wcześniej i będzie leczone- zobaczysz, że wszystko bd w porządku !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982240] Ja też miałam złą noc, schizowałam, że się uderzyłam w brzuch, albo że mnie TŻ w niego kopnął.... Ale macie straszne wizje Ja nawet nie pomyślałam, że tak się może stać
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na etapie panikowania nad butelką i smoczkiem i przeszukując internet natknęłam się na coś takiego. Myślę, że warto poczytać. Może pomoże w wyborze
![]() http://dzieciowo.pl/2010/11/nuk-tomm...e-butelek.html |
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Uciekam na zakupy przedświąteczne a potem porządki ... ![]() PAPA
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982240]Ja też miałam złą noc, schizowałam, że się uderzyłam w brzuch, albo że mnie TŻ w niego kopnął.... Oj, ja też się bardzo boję kopniaków lub rąk tż w nocy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęMoje dziecię od wczoraj też jakoś mało ruchliwe nawet w nocy nie wierzgała
|
||
|
|
|
#2266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje nadrabia za twoje od wczoraj nie mam spokoju kopie cały czas W nocy nie mogłam się ułożyć bo mały tak szalał że :szok:
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się w 6 miesiącu ![]() Dzisiaj wizyta więc jeszcze bardziej się cieszę. I uciekam na zakupy a potem do garów bo dzisiaj pierogi ruskie będą a wiadomo ile z nimi roboty ![]() Będę podczytywać, miłego dnia
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba będzie o tym pomyśleć![]() A powiedzcie mi o co chodzi ze smoczkami dynamicznymi?
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
czerwony_balonik
za wizytę u pulmunologa .. mój maluch wczoraj poleniuchował sobie, bo też go mało czułam..od czasu do czasu jakieś jedno kopnięcie i cisza.. Nie przejmuj się enlevee może synuś przysiadł Ci na pęcherzu ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
za nowy miesiąc pierogi ruskie
|
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba niskie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty![]() Moja dzisiaj też nie kopię, to zakarę nie nakarmię jej rano
|
||
|
|
|
#2271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to po staropolsku to one dla nas to sa świekry, a tesciowa to jest nasza matka dla Tz. Zacznę chyba do niej świekra mówić Fajna taka glina na pamiątkę ![]() Cytat:
Moja mama tez miała problemy z krzepnieciem krwi. Jest nosicielka hemofilii urodziła nas 5ro ostatnia trójkę urodziła z konfliktu, a najmłodsza siostra była donoszona na peknietej szyjce. Bedzie dobrze Cytat:
Na głowie włosy mi nie wypadają, mam grube. Za to rzęsy owszem i na klacie mam mniej włosów niż zawsze. Rosły mi tez na pepku i tez ich nie ma ![]() Cytat:
Teraz mi cieżko np oddychać. Chyba mam jakieś panic attacks bo ja miałam często takie przed ciaza. Denerwują mnie ubrania i chyba będę spać gola. Lecę do spania. Miłego dzionka Ps. Chciałam Was jeszcze zapytać czy Wy tez macie czasem tak, ze orgazm was jakby boli? Ja z Tz juz chyba z miesiąc nie miałam sexu i dzis w nocy miałam orgazm przez sen az sienobudzialm Dosłownie jak jakas nastolatka. Masakra
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
jednak zostaję w domu jeszcze, bo dzwonił mój gin, powiedział, że może uda mu się załatwić wizytę w szpitalu, także mam czekać na info. Mam nadzieję, że nie będą chcieli mnie przyjąć na oddział
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz, że ja też. Dokładnie jak się podcierałam to była krew. Malutko, ale jakaś spokojna byłam.
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby ginowi się udało, lepiej iść jak już lekrz załatwi niż samemu latać i się denerwować, czy przyjmą z łaską czy nie![]() A teraz uciekam
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Kochane za pocieszenie
ja tu smece o pierdołach, a dziewczyny maja kurczę prawdziwe stresy. Kejt, Perse, wszystkie nasze (i nie nasze tez) Aniolkowe Mamy.... postawila mnie do pionu swiadomosc, ze najwazniejsze jest zdrowie, rodzina, zycie - a cala resazta to pikus, dopoki nikomu nie zagraza prawdziwe nieszczescie to nie ma co zrzedzic, trzeba byka za rogi brac ![]() Czyszcze sobie krzeslo ze starego lakieru, namachalam sie jak dzika i juz mi lepiej - wysilek uspokaja .Poza tym musze powiesic pranie, wyprodukowac pomidorowke na wczorajszym rosole i moze cos tam jeszcze zdaze Mam juz praktycznie wszystko dla Lilith - oprocz kosmetykow, pieluszek, fotelika, nosidla z uszami (wklad do wozka), gabkowej maty do wanienki, moskitiery i folii na deszcz, poscieli, karuzelki i torby do szpitala . Musze treoszke przyciac koszty, moze zrobie wishlist dla wszystkich odwiedzajacych Lilo w lipcu - bo jesli ktos przyniesie w prezencie kolejny ciuszek albo pluszaka, chyba sie rozplacze moglabym juz hurtownie otwierac
|
#2277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nic wczoraj nie robiłam takiegoCytat:
![]() Dzień dobry Jakaś nie do życia dziś jestem ;/ nie wiem o co chodzi.... aby do piątku i 3 dni odpoczynku będzie gratuluję rozpoczętych tygodni i miesięcy trzymam kciuki za wiztyty |
|||
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz Oliath bo ja wychodzę z założenia, że póki jestem zdrowa to zawsze mam jakieś wyjście. Zawsze coś da się poradzić.
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Ok dziewczyny, do jutra mam spokój. Dziś dostanę clexane 0,4 więc zaczynam zastrzyki, a jutro 8:30 mam konsultację u ordynatora oddziału gin-poł. I zobaczymy co dalej.
|
|
|
|
#2280 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Możesz jeśc dużo słodkiego ![]() Cytat:
![]() Duzo zmian, ale w perspektywie czasu zmiany wyjda Wam na dobre. Ty masz głowę na karku, wsparcie Tż - dacie radę bez dwóch zdań Cytat:
Kosztuje niecałe 10 zł, jak Ci nie podpasuje to będziesz miala do dekoltu albo do rąk. Za ta cenę warto spróbować [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39982232] Chyba nie Wiem, że mogą wyjść problemy z płytkami i to może naprowadzić na problemy z krzepliwością, ale raczej trzeba zrobić dokładniejsze badania, na które ja się obecnie co tydzień udaję i właśnie zaraz to czynię, dlatego aż mnie skręca w żołądku, jak piszecie o śniadankach :P Ja robię APTT, INR, czas protrombinowy i coś tam jeszcze, chyba wskaźnik protrombinowy, w sumie ok. 13 zł. Co tydzień... [/QUOTE] Ja robiłam te badania ostatnio i wyszły ok. Ale po porodzie Lenki zrobili mi w szpitalu wszystkie badania związane z krzepliwością (d-dimery też) i wyszły ok więc u mnie to raczej nie ten problem....moja gin za każdym razem pyta się mnie czy nie dostałam żylaków itp. No i przyjmowanie tabletek anty przez dłuższy czas może powodować problemy z krzepliwością ale nie musi. Za wyniki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 6 miesiąc. Kciuki za wizytę.Ja dzisiaj mam w planach sprzatanie lazienki ale co z tego wyjdzie to nie wiem
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

). Ale wydaje mi się, że owszem, takie historie w rodzinie jak żylaki czy miażdżyca być może w jakiś sposób mogą wpłynąć na tę skłonność. Np. też jak masz bardzo długo unieruchomioną kończynę, to wtedy to się może stać.[/QUOTE]
Nawet w to nie wątp!

Zaczęłam brać już wapno,witaminę c i Chlorchinaldin. Oby przeszło jak najszybciej... Niepokoję się trochę, bo mało ruchów czuję ostatnio, zazwyczaj wieczorami dziecko kopało mocno a teraz jakoś mniej,dużo mniej. Do 28 tyg ma prawo tak być chyba,prawda?

od wczoraj nie mam spokoju kopie cały czas 
za nowy miesiąc
Dosłownie jak jakas nastolatka. Masakra