Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 09:51   #4801
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

ja tez chce kinge na duze dorosle lozk dac (a artura na pietro) bo skubana włazi po artura łóżku do swojego górą i boje sie ze w koncu kark sobie złamie albo cos normalnie diabły te moje dzieci..

ale takie kochane ostatnio artur wyciagnal jakas swoja ksiazke (kindze nie dajemy z kartami bo drze, ma tylko te grube, artur pilnuje) i czytal kindze i slysze "zobacz, to krówka, to MUUUU, ona daje mleczko, z niego robi sie ser i jogurt, AMAM" i dalej tłumaczy inne zwierzeta... najlepiej swinie "a to swinka, kwikwi, ona je wszystko: buty, trawe, ziemniaki..." i wymienia. no fakt, mowilismy mu ze swinia i koza wszystko zje

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:55   #4802
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

ale takie kochane ostatnio artur wyciagnal jakas swoja ksiazke (kindze nie dajemy z kartami bo drze, ma tylko te grube, artur pilnuje) i czytal kindze i slysze "zobacz, to krówka, to MUUUU, ona daje mleczko, z niego robi sie ser i jogurt, AMAM" i dalej tłumaczy inne zwierzeta... najlepiej swinie "a to swinka, kwikwi, ona je wszystko: buty, trawe, ziemniaki..." i wymienia. no fakt, mowilismy mu ze swinia i koza wszystko zje

takie chwile i obrazki uwielbiam
wczoraj Ala podeszła do Hani i zaczęła głaskać ją po głowie i po swojemu mówi cacy cacy i za chwilę zaczęły się przytulać
w nd na spacerze Ala za pierona ręki mi nie chciała dać to z Hanią sobie za ręce spacerowały
i też czytanie u nas superowe Hania Ali wszystko tłumaczy a my podsłuchujemy
tak samo jak Hania ostatnio pomagała Ali pantofle założyć 0 ile się przy tym obydwie nagadały
no i obrazek jak Hania z przedszkola wraca i jak się Ala cieszy - bezcenny - nie ważne, że za 10 minut jest wojna i zabawki

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:57   #4803
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Shira jak czasem człowiekowi niewiele trzeba do szczęścia

no z całą pewnością już miałam stracha,że wylądujemy na pogotowiu

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Shira, super że Żbik wrócił do formy.

Moja kolejna wiosenna czapa dla Hani- kum kum.
dzięki

czapa śliczna
Stary 2013-03-26, 11:11   #4804
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Halo, halo jest tu kto?

Żaneta, uśmiałam się z tych kartek, przynajmniej możesz to zrzucić na ciążowe roztargnienie. Kółko szydełkowe na fb- wyślę Ci zaproszenie. Pasuje Emi ta czapa!
Co fajnego kupiłaś w lumpie? Ja też dzisiaj byłam na łowach i kupiłam świetne rzeczy dla Hani (tunikę, sukienkę, bluzkę, piżamę, t-shirt).

Marina, jaki wesoły Igi, aż się paszcza sama cieszy. Zdolniacha z Ciebie- piękny rysunek.

Alibany, a myślisz że te crocksy są dobre dla takich maluchów? Pięta w nich nie lata? Czy miałaś dla Ali jakiś inny model niż te "klapki" z paskiem?

Kajool, a co tam u Ciebie się dzieje? Mam nadzieję, że macie się dobrze.. Malutko tu Ciebie ostatnio.
OJ dużo rzeczy kupiłam,
chyba z 3-4 pary jeansów,
potem jakieś leginsy, spodnie do dresu, bluzeczki, tuniczkę ze świnką pepą

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia Juli w nowej spódnicy, w płaszczyku i kapeluszu(ale tak się ułożył jakby był za wielki) i sukienki, i Mati ale jakieś 2 tyg.temu.
Nooo elegancja-francja.

Cytat:
ja tez chce kinge na duze dorosle lozk dac (a artura na pietro) bo skubana włazi po artura łóżku do swojego górą i boje sie ze w koncu kark sobie złamie albo cos normalnie diabły te moje dzieci..

Moja wczoraj zwerbowała dziadka, że ma siedzieć na schodach a ona będzie schodzić i otwierać/zamykać bramkę a dziadek ma siedzieć i patrzeć i co chwile "dziadzia patrz" i dziecko miało zabawę...
JA lubię jak mi też coś opowiada i gestykuluje rękoma.
Wczoraj ją nagrała jak czyta

Zapisałam się do biblioteki !
W końcu. Tak kupowałam książki, ale teraz to będę sobie je czytać i odnosić. Choć znając mnie i tak coś kupie.
No i mam co ? szydełko i wełenki
Hardcore bo ręką mnie boli

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:43   #4805
Kolina
Zadomowienie

czesc

Cytat:
Wklejam zdjęcia Juli w nowej spódnicy, w płaszczyku i kapeluszu(ale tak się ułożył jakby był za wielki) i sukienki, i Mati ale jakieś 2 tyg.temu.
ale modnisia

a na leżaczku to Matti????!!!! jejku jak on urósł!
super chłopczyk

żaneta hahahaha dobry numer z tymi kartkami

marzena - co za kółko szydełkowe? ja tak się przyglądam waszym dziełom, może i ja zacznę coś dłubać? daaaaawno temu chodziłam na kółko szydelkowo-drutow0-wyszawankowe, coś tam umiałam sama wydziergac, dziś jużnie pamiętam techniki...
psu robiłam na drutach getry na 4ry łapy i szalik z opaską tak z nim na spacery chodziłam, w latach 80tych wzbudzałam nie małe zainteresowanie na ulicy z ubranym psem

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

zapomniałam jeszcze napisać..

ja kartki już wysłałam, zdążyłam zmontować takie ze zdjęciem obu moich maluszków

a co do lumpka - gratuluję udanych łowów
czas ruszyć na jakieś szperanko
Stary 2013-03-26, 12:11   #4806
brumek
Zakorzenienie

Hej.

Widziałyście to? http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...05427981_n.jpg

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Hej Kobitki!
Czytam Was czasami, ale nie mam czasu odpisywac, nawet nie myslam ze jak wróce do pracy to doby zabraknie...
Napisze tylko ze Borysek nianie bardzo lubi i juz nawt płacze jak pani idzie do domu, bardzo sie ciesze ze ja zaakceptował.

Pozdrawiam cieplo!
Hej
Dobrze, że wszystko dobrze Szkoda tylko, że czasu mało...

Cytat:

Teliku, jak się impreza udała?
Stary 2013-03-26, 12:16   #4807
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Świetne Mati taki duzy (nadal je w nocy?)
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen]
jedyny plus, że masz chwilowy spokój z nimi przynajmniej pod tym względem
Chciałabym. Zobaczymy
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
takie chwile i obrazki uwielbiam
wczoraj Ala podeszła do Hani i zaczęła głaskać ją po głowie i po swojemu mówi cacy cacy i za chwilę zaczęły się przytulać
w nd na spacerze Ala za pierona ręki mi nie chciała dać to z Hanią sobie za ręce spacerowały
i też czytanie u nas superowe Hania Ali wszystko tłumaczy a my podsłuchujemy
tak samo jak Hania ostatnio pomagała Ali pantofle założyć 0 ile się przy tym obydwie nagadały
no i obrazek jak Hania z przedszkola wraca i jak się Ala cieszy - bezcenny - nie ważne, że za 10 minut jest wojna i zabawki
Super to musi wyglądać
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
OJ dużo rzeczy kupiłam,
chyba z 3-4 pary jeansów,
potem jakieś leginsy, spodnie do dresu, bluzeczki, tuniczkę ze świnką pepą

Moja wczoraj zwerbowała dziadka, że ma siedzieć na schodach a ona będzie schodzić i otwierać/zamykać bramkę a dziadek ma siedzieć i patrzeć i co chwile "dziadzia patrz" i dziecko miało zabawę...
JA lubię jak mi też coś opowiada i gestykuluje rękoma.
Wczoraj ją nagrała jak czyta

Zapisałam się do biblioteki !
W końcu. Tak kupowałam książki, ale teraz to będę sobie je czytać i odnosić. Choć znając mnie i tak coś kupie.
No i mam co ? szydełko i wełenki
Hardcore bo ręką mnie boli
za zakupy!
Pomysły takich dzieci są nieograniczone
A co czytasz najchętniej? Ja dorwałam teraz "Klienta" Johna Grishama. Nawet dobrze się czyta A wczoraj pożyczyłąm jeszcze dwie od koleżanki.
Czekam na pierwsze dzieło!
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
psu robiłam na drutach getry na 4ry łapy i szalik z opaską tak z nim na spacery chodziłam, w latach 80tych wzbudzałam nie małe zainteresowanie na ulicy z ubranym psem
Nieźle to musiało wyglądać

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Stary 2013-03-26, 12:37   #4808
alibany
Rozeznanie

http://zazzu.pl/pl/p/Wasiaste-papucie/1540

Ale świetne paputki, kolejne chyba będą z tej serii
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 13:12   #4809
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
czemu artur tego nie wykumał ostatnio zastanawiam sie kiedy u dzieci wstyd sie pojawia, bo artur to istny ekshibisjonista a do tego kinga juz podlapala slowo "golas" i wrzeszczy tak nawet jak ma tylko skarpetki zdjete no i nie powiem wam jak sie bawia w kąpieli...

Stary 2013-03-26, 13:16   #4810
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Hej

Oliweczka Julcia piękna dziewczynka, Mateusz już taki duży
Monia ależ słodko musi to wyglądać jak tak Artur czyta Kindze
Brumek niezłe
Żaneta Twoja Emilie ma niezłe pomysły
Alibany te kapcie cudowne. I jest motyw z ptaszkami i sówki Następne zamawiam te!
Marina chyba lepiej będzie Ci siedzieć u teściów, jak sie na górę przeniesiecie to na pewno będzie lepiej. Twojego brata mi tak szkoda... Nie ma dzieciństwa chłopak
Byłą mowa om rozmiarze stopki- Julek ma wiosenne buty rozmiar 24.

Ja mam pytanie czy ma ktoś stiuk wenecki w domu lub coś podobnego tzn efekt błyszczącej/ woskowanej ściany? Jak się sprawuje? Bo my już mamy w salonie 2 lata te same ściany i przydałaby się odmiana zresztą bardzo jasne i Julek je brudzi, wyblakły na dole, u góry ciemniejsze.

Pochwalę się ostatnim półki co drewnianym wyrobem męża- stół dębowo- jesionowy. Waży 60 kg, więc jestem pewna że Julek go nie przewróci- tamten stary prawie przewracał.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie3281.jpg (90,1 KB, 41 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 13:50   #4811
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

Kurka, katar mnie wziął, ale nie dziwne w sumie przy takiej aurze... . U nas cholernie zimno.

Mały właśnie wstał, tłuką się na górze, bo wprawiają nam te okna dachowe. Jedno już jest - tam gdzie będzie pokój Igorka...

Czelsi ładny stół, nie pomogę z tym o co pytasz, bo nawet nie wiem o co pytasz

Ja mojemu zmierzyłam dziś w cm - obrysowałam stopę na kartce - ma 17 cm. Nie wiem jaki to rozmiar. Musze obczaić.

monia kobietko a Twoje samopoczucie jak? który masz tc? masz przeczucia co do płci?

A mnie kurka ząb boli dalej. Wrr.

Kolina pokaż kartki. Ja nawet nie mam komu wysłać. Serio. Nie mam nikogo bliskiego.

Oliwka dzieci fajne masz ale chyba niepodobne do siebie, co? Mati duży facet. Już taki jak półroczniak prawie.

alibany a Ty jak w pracy ? zaklimatyzowałaś się już całkiem?

żanetka to fajne łupy dopadłaś w lumpu. Jak kocham buszować w lumpach, w normalnym sklepie nie kupowałam już z XXX lat. W sumie nie lubię nawet. Wolę szukać perełek za grosze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 13:57   #4812
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

monia kobietko a Twoje samopoczucie jak? który masz tc? masz przeczucia co do płci?
aaa, u mnie tak sobie. rosne w sile, mam brzuch jak w 20 tc (serio!), ciagle bym spala, robie glupie beledy np. w rpacy (dzis wyslalam nie ten mail do wszystkich - mial byc do 1 osoby a inny do wszystkich... znowu bedzie kiepsko z szefowa...), ogolnie nic mi sie nie chce, nie moge sie zabrac do roboty i najchetniej to bym juz posiedziala jednak w domu. a to dopiero 14 tc! jakos bez sil jestem. ale mocne mdlosci minely i moge w miare normalnie jesc, chociaz nadal organizm buntuje sie na slodkie. co do płci to nie wiem, nie ma zadnego rpzeczucia

Stary 2013-03-26, 14:16   #4813
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Hej!

Kurka, katar mnie wziął, ale nie dziwne w sumie przy takiej aurze... . U nas cholernie zimno.

Mały właśnie wstał, tłuką się na górze, bo wprawiają nam te okna dachowe. Jedno już jest - tam gdzie będzie pokój Igorka...

alibany a Ty jak w pracy ? zaklimatyzowałaś się już całkiem?
No no, okna dachowe, pokój Igorka..... Pomijając wszelkie okoliczności, Twoje rozterki itd. to chyba gdzies w głębi choć troszkę pozytywnych nadziei jest co ? Życze Wam jak najlepiej, żebyście w końcu znaleźli swoje miejsce, w któym będziecie szczęśliwi

A w pracy już się zaakalimatyzowałam na dobre co zresztą widać (przez moją obecność na W ) Już tak "swojo" się tu czuje, wkupiłam się w towarzystwo, z pracą się wyrabiam więc looz

Cytat:
aaa, u mnie tak sobie. rosne w sile, mam brzuch jak w 20 tc (serio!), ciagle bym spala, robie glupie beledy np. w rpacy (dzis wyslalam nie ten mail do wszystkich - mial byc do 1 osoby a inny do wszystkich... znowu bedzie kiepsko z szefowa...), ogolnie nic mi sie nie chce, nie moge sie zabrac do roboty i najchetniej to bym juz posiedziala jednak w domu. a to dopiero 14 tc! jakos bez sil jestem. ale mocne mdlosci minely i moge w miare normalnie jesc, chociaz nadal organizm buntuje sie na slodkie. co do płci to nie wiem, nie ma zadnego rpzeczucia
Nie wiem czy pisałas, a od kiedy planujesz i czy planuejsz iść na l4? Arturowi już powiedziałaś o "Nowym"?
Stary 2013-03-26, 14:37   #4814
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Witam!!!!

Przepadłam, szydelkuje dzien i noc, tzn szydelkuje i pruje narazie ale jedna juz prawie skonczona

Sasiedzi znow dali czadu, objechali cale auto dookola a na koniec kopa w drzwi sprzedali. Jestem taka wku... chyba sie bedziemy wyprowadzac bo nie da sie tu zyc

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2013-03-29 o 19:13
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:44   #4815
myha82
Wtajemniczenie

STRONCZU zagłosowane

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:54   #4816
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pisałas, a od kiedy planujesz i czy planuejsz iść na l4? Arturowi już powiedziałaś o "Nowym"?
teoretycznie chce na wizycie czerwcowej u gina poprosic o l4. w sumie juz teraz sie mnie pytal czy zmeczona ciaza jestem
arturowi mowilam. na poczatku jakos nie skumal. potem jeszcze kilka razy napomknelismy ze ma uwazac na moj brzuch to powiedzial "a co? dzidzie masz?". odpowiedzialam ze tak. "kinge?" mowie ze nie, kinga jest na zewnatrz, z bedzie mial nowego brata albo siostre. pytalismy co chce. "siostre" a na pytnie co bedzie jak bedzie brat powiedzial "braciszka tez bede kochał" kinga kompletnie nie czai bazy

Stary 2013-03-26, 15:15   #4817
alibany
Rozeznanie

Cytat:
teoretycznie chce na wizycie czerwcowej u gina poprosic o l4. w sumie juz teraz sie mnie pytal czy zmeczona ciaza jestem
arturowi mowilam. na poczatku jakos nie skumal. potem jeszcze kilka razy napomknelismy ze ma uwazac na moj brzuch to powiedzial "a co? dzidzie masz?". odpowiedzialam ze tak. "kinge?" mowie ze nie, kinga jest na zewnatrz, z bedzie mial nowego brata albo siostre. pytalismy co chce. "siostre" a na pytnie co bedzie jak bedzie brat powiedzial "braciszka tez bede kochał" kinga kompletnie nie czai bazy

No to jeszcze te dwa mce minimum będziesz się kulać do pracy w takim razie, żeby roztargnienie szybko minęło a z przyjściem wiosny będzie już tylko lepiej z samopoczuciem Sweetaśnie z dzieciakami, jeszcze trochę i Kinga będzie tulić dzidzię w brzuszku. U nas ostatnio były moje dwie psiapsióły brzuchate, to Ala od razu podchwyciła temat i ciągle wskazywała na brzuszki mówiąc "dzidzi aaaa brzuuuuu" a jak oglądałyśmy nagranie z badania na dvd to 2dni biegała do tv mówiąc, że dzidzi tam jest Aż zapomniała
Stary 2013-03-26, 16:26   #4818
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej.
Skasowały mi się wszystkie cytaty
Z pamięci lecę
Aaniu-służę pomocą, ale napewno sobie sama świetnie poradzisz
Kolina, Marina- tak Matui to duży chłopak i każdy Mu daje więcej niż ma-swoją drogą dzisiaj kończy 4 miesiące
Aga-ja też jak mam wolniejszy dzień w pracy, to myślę co bym przez ten czas w domu zrobiła
Mamad- Mati od 3 nocy nie je( w nocy)
Monia- to fajnie Artur zareagował

Był dzisiaj u nas mój bratanek z moją mamą i Jula znowu się bała-na początku tylko na rękach, potem trochę pochodziła, ale jak tylko dotykała Jego klocków lego( przyszedł ze swoimi), to mierzył Ją takim wzrokiem że hej i wogóle nie pozwalał Jej dotknąć takiego kotka co miał przyczepionego do kurtki tylko specjalnie z nim chodził i go przytulał, żeby Julcia była zazdrosna, a Ona się wściekałaWogóle niegrzeczny ten Kasper.

Ale mnie dzisiaj dziwni/śmieszni domokrążcy nawiedzają

Wieczorem przychodzi Juli koleżanka.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 17:10   #4819
anka_1984
Raczkowanie

Cześć laseczki

Mam lenia dzisiaj.... Jestem w Zielonej Górze i nie chce mi się już pracować, wiec postanowiłąm Was trochę ponadrabiać, wracamy do Poznania o 17:15 to mam kilka minut..

Jestem pod wrażeniem zdolności forumowych mam (szydelkowanie, lepienie z modeliny), ale zdolniachy są na forum! Ja chyba nigdy szydełka nie miałam w rękach i nie przewiduję mieć w najbliższym czasie.

U mnie duuuuużo pracy ale maj coraz blizej i mam nadzieję, że troche wytcnienia będzie. Teraz jeżdzę po Polsce, a mąż się denerwuje..
Mały ma sie dobrze pod okpieką babć, robi się coraz wiekszy cwaniaczek z niego.

Pogoda za oknem mnie dobija

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
czesc

a co do lumpka - gratuluję udanych łowów
czas ruszyć na jakieś szperanko
Zazdroszczę, że coś potraficie wyszukać. Ja niestety w lumpku nic nie mogę znaleźć ciekawego. Pewnie do nieodpowiednich chodzę

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej

Pochwalę się ostatnim półki co drewnianym wyrobem męża- stół dębowo- jesionowy. Waży 60 kg, więc jestem pewna że Julek go nie przewróci- tamten stary prawie przewracał.
Wygląda baaardzo solidne. Twój mąż jest stolarzem czy majsterkowanie w drewnie to jego hobby?

Cytat:
Hej!

Ja mojemu zmierzyłam dziś w cm - obrysowałam stopę na kartce - ma 17 cm. Nie wiem jaki to rozmiar. Musze obczaić.
Marinko, tylko się nie rozłóż!
MArinko czyli jest nadzieja na poprawę waszej sytuacji... Dobrze, że juz się coś w kwestii remontu ruszyło.

Igi ma bardzo dużo stópkę!Mój mały chyba coś ok. 13 cm.

Cytat:
Monia trzymaj się i dalej rośnij w siłę, pokarz zdjecie bruszka!
Słodko muszą wyglądać Twoje dzieciaczki jak sie razem bawią!

Cytat:
Hej.

Był dzisiaj u nas mój bratanek z moją mamą i Jula znowu się bała-na początku tylko na rękach, potem trochę pochodziła, ale jak tylko dotykała Jego klocków lego( przyszedł ze swoimi), to mierzył Ją takim wzrokiem że hej i wogóle nie pozwalał Jej dotknąć takiego kotka co miał przyczepionego do kurtki tylko specjalnie z nim chodził i go przytulał, żeby Julcia była zazdrosna, a Ona się wściekałaWogóle niegrzeczny ten Kasper.
Chyba musisz bratanka trochę do pionu ustawić, szczegolnie jak jest u Was!

Słodkie masz dzieciaczki i płaszczyk Julci śliczny - taki "dorosły". w kapelusiku u płaszczyku wygląda jak mała dama!

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Nadrabiania koniec, zbieramy się Na 19 powinnam być w domu, zdążę na kąpilel małego łobuza!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 18:38   #4820
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Zazdroszczę, że coś potraficie wyszukać. Ja niestety w lumpku nic nie mogę znaleźć ciekawego. Pewnie do nieodpowiednich chodzę
to fakt, nie kazdy lumpek ma fajne rzeczy
ja juz dawno nie bylam, muszę się wybrać na jakieś łowy

Cytat:
Kolina, Marina- tak Matui to duży chłopak i każdy Mu daje więcej niż ma-swoją drogą dzisiaj kończy 4 miesiące
za 4 miesiące

a u mnie już wielkanocne akcenty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 173mmm.jpg (58,9 KB, 52 załadowań)
Stary 2013-03-26, 19:26   #4821
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Boskie włoski
Na kiedy masz termin-przypomnij
termin mam na 23 lipca

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

wstawię Wam jeszcze 36 tygodniowy balon
jaki fajny brzusio stresujesz sie juz?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
o
U nas nastapilo definitywne pozegnanie z pewnym okresem... od tygodnia Antek spi u dziewczyn, ale jego lozeczko ciagle u nas stalo, a dzis maz je rozkrecil i zaniosl do piwnicy.
brawa dla Antka dzielny duzy chlopak.

Cytat:

Eve, prawdziwa kokietka z Merry. Chyba lubi aparat,co?

Moja kolejna wiosenna czapa dla Hani- kum kum.
Marysia lubi aparat - o dziwo, nie to co jej mama
A czapka Hani boska

Cytat:
A u Nas piździ jak w kieleckim
okropnie wieje !
ty ty no u nas w kieleckim faktycznie pi,z,dzi

Cytat:

słodki zajaczek

Dziekuje wszystkim za mile slowa o Marysi

Niestety ja strasznie zajeta tym remontem, jak Marysia w zlobku, to my jezdzimy za tym i owym. Uporalismy sie ze wstretna szafa i stoi juz na swoim miejscu. Jutro hydraulik przychodzi, kolega juz zamowil wszystko do naszej kuchni, wiec jak wrocimy z UK to bede miala juz meble (taka mam nadzieje), a pozniej TZ bierze sie za stara kuchnie i robi swojej coruni pokoj

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:26   #4822
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam wieczorową porą.

Dominik ma zapalenie płuc
Nie wiadomo czy to powikłanie po ostatniej chorobie, czy moja mama jednak zaraziła go krztuścem i on wywołał zapalenie.
Dostał antybiotyk (klacid) , już pod kątem krztuśca, na wszelki wypadek, bo wyniki pewnie będą za jakieś 2 tygodnie (choć nie podejrzewam żeby wynik coś zmienił, bo przez szczepienie będzie miał przeciwciała ).
Najgorsze jest to, że został zaszczepiony w połowie marca, mimo że kaszlał Myślicie, że mogą być przez to jakieś "komplikacje"? Czytam, czytam i dalej nic nie wiem.
Tyle zmartwień, a to niby tylko zwykły kaszel. Do wtorku siedzę z nim w domu na L4.
Ech ....

Ja znowu tylko o sobie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:34   #4823
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jaki fajny brzusio stresujesz sie juz?
porodem? Nie
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą.

Nie wiadomo czy to powikłanie po ostatniej chorobie, czy moja mama jednak zaraziła go krztuścem i on wywołał zapalenie.
Dostał antybiotyk (klacid) , już pod kątem krztuśca, na wszelki wypadek, bo wyniki pewnie będą za jakieś 2 tygodnie (choć nie podejrzewam żeby wynik coś zmienił, bo przez szczepienie będzie miał przeciwciała ).
Najgorsze jest to, że został zaszczepiony w połowie marca, mimo że kaszlał Myślicie, że mogą być przez to jakieś "komplikacje"? Czytam, czytam i dalej nic nie wiem.
Tyle zmartwień, a to niby tylko zwykły kaszel. Do wtorku siedzę z nim w domu na L4.
Ech ....

Ja znowu tylko o sobie
ojej Mam nadzieję że szybko wyzdrowieje!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 21:49   #4824
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Sasiedzi znow dali czadu, objechali cale auto dookola a na koniec kopa w drzwi sprzedali. Jestem taka wku... chyba sie bedziemy wyprowadzac bo nie da sie tu zyc
O nie! To jest nie do wiar, ze tacy psychole chodzą wolno po ulicach
I dalej nic nie można zrobić? Dalej policja się nie ruszy
Współczuję nerwów, Stronczku

Cytat:
Ach Aniołek

Cytat:
Ech ....

Ja znowu tylko o sobie
Jacie, strosznie mi przykro Od początku miałaś nosa, że coś więcej się za tym kryje...
A do szpitala nie trzeba na szczęście, tak?

Tymek dziś był tak padnięty, że zasnął zanim jeszcze światło zgasiłam i go przytuliłam To jego życiowy rekord. Pewnie dlatego, że byliśmy na nowy, wielkim placu zabaw i wyszalał się co nie miara. A jego szał na zjeżdżalnie zaczyna już przybierać ekstremalne formy - po 100 razy na dzień ciągnie mnie w stronę drzwi z wołaniem "ziuu" i kazał sobie ze stolika z Ikei zrobić zjeżdżalnie: przewracamy go do góry nogami, opieramy o coś i tak cały dzień może włazić i zjeżdżać

I znowu mamy nowe słówka, m.in: noga, pupa, dziurka
Stary 2013-03-26, 21:54   #4825
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
A do szpitala nie trzeba na szczęście, tak?
Na szczęście nie trzeba, przynajmniej na razie. Mam nadzieję, że wyleczymy w domu.
Zwykły kaszel, a tu masz. Zapalenie płuc :/

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:15   #4826
isiaok
Rozeznanie

Witam!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
raczej nie. jeszcze nie. ale pogoda bedzie piękna więc pewnie więcej czasu będziemy spędzali z Emilem na podwórku.

a u nas w sumie po staremu. po tym jak pediatra powiedizała, że przekarmiany Emila, to ograniczyliśmy mu trochę i rzeczywiście je lepiej.
noce są rózne. czsem śpi do 4:30 w swoim łóżeczku, a potem dołącza do nas i ... nie koniecznie śpi, a czasem nie chce spać u siebie i śpi u nas. Pobyt w Polsce naładował mnie trochę energią, Fizjoterapia zakończona, teraz tylko musze ćwiczyć regularnie. Jedyny problem teraz to moja nadwaga. jestem wciąż 10kg na plusie i zaczynam się już dołować w zwiazku z tym, ale ranki teraz będę spędzać w siłowni
podczytuję was, ale jakoś wbić się nie mogę.
Za każdm razem jak Ewka wstaje po 5 mysle o Was i myśle sobie, ze nie mam najgorzej
Współczuje Wam tych nocek...
Brumek juz pytała-jak go przekarmialiscie?:confuse d:

Cytat:

IWA czapka dotarła! Dama nie ściąga jej z głowy :P
Zrobienie jej zdjęcie to normalnie jak wygrać w totka
ale udało się...
Gdzie jest te kółko szydełkowania?
Boska minnie!!!!!!Bardzo fajnie wygląda cała biała
I masz racje jesli chodzi o współuzależnionych...to od nich powinno zaczynac sie terapie

Cytat:
Ciocia rzeczywiscie ma talent!Ciezko sie szyje z filcu
Juleczka wyglada bosko!
A Mati zaraz ja dogoni!!!!

Cytat:
Nie no kiedyś w końcu musi odpuścić, ale pewnie wiosną się długo nie nacieszymy, tylko od razu tropiki przyjdą Zastanawiam się czy inwestować w porzadne wiosenne butki dla małej, czy lepiej w sandały a przjeściówki jakies zwyczajne.....Choć na lato planuje crocsy kupić, w zeszłym roku świetnie się sprawdzały na wiejskich piachówach Dylematy, dopeiro co myślałysmy jakie kombinezony kupić
Cytat:
http://zazzu.pl/pl/p/Wasiaste-papucie/1540

Ale świetne paputki, kolejne chyba będą z tej serii
U nas tez w tamtym roku crocsy dawały radeKupilismy juz nastepne, nie bedzie problemu prz rozłozonym basenie na podworku

A paputki swietne!!!!!

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej

Niesamowity ten Twoj tż!
Cytat:
to fakt, nie kazdy lumpek ma fajne rzeczy
ja juz dawno nie bylam, muszę się wybrać na jakieś łowy

za 4 miesiące

Króliczek rozbraja!Takie maleństwo

Cytat:
Na szczęście nie trzeba, przynajmniej na razie. Mam nadzieję, że wyleczymy w domu.
Zwykły kaszel, a tu masz. Zapalenie płuc :/

Bidulki...kurujcie sie

Kupilam dzisiaj Ewce trampki...http://allegro.pl/befado-trampki-dzi...089868852.html

Tez znalazłam pare perełek w lumpeksie
min rózowy płaszczyk z george

Tylko sniegu po kostki...
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 22:19   #4827
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Żaneta gratuluję łupów lumpkowych!

Oliweczko super ubranka!

Brumek fajny obrazek

Ddewik pozdrawiamy

Alibany rzeczywiście super te paputki!

Chelsea nie pomogę w sprawie ściany :/
zdolnego masz męża

Marina dużą nogę mi Igorek

Monia oby z tygodnia na tydzień było lepiej!

Stronczku o rany straszna sprawa z tymi sąsiadami :/ najgorsze, że nikt nie reaguje :/

Kolina ale zdjęcie słodziaśne!

Jacieee o rany - zdróweczka!

chyba zatęskniłyście za moimi czapkami nie??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3240409.jpg (25,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3260419.jpg (30,3 KB, 36 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-26, 22:25   #4828
isiaok
Rozeznanie

Brumek "ziuu"hehehhehe
mój ewulon tez taki kochany "upierdliwiec"
Ma obsesje na punkcie synka koleżankiKocha Jedrusia miłościa wielka...nawołuje "dzidzie" po drzwiami
Dzisiaj wyszłysmy na spacer i pytam sie"Ewciu gdzie idziemy?"
A ona zaprowadziła nas pod dom Jędrusia

Wasze dzieci tez juz kojarza wszystkie podwórka? Ewka juz wie kto ma kota a kto psarozszyfrowała cała wioske

I liczy do trzech...bez dwa
Stary 2013-03-26, 22:31   #4829
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Wasze dzieci tez juz kojarza wszystkie podwórka? Ewka juz wie kto ma kota a kto psarozszyfrowała cała wioske
moja kojarzy większość piekarni na osiedlu gdzie drożdżówki z marmoladą albo jagodzianki kupujemy

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-03-26, 22:33   #4830
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
moja kojarzy większość piekarni na osiedlu gdzie drożdżówki z marmoladą albo jagodzianki kupujemy
smakosz

a czapek nigdy dosć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości