|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
|
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiecznie są ci ludzie, ja nie wiem..... Ale tu pracuje tylko jedna pielęgniarka...Cytat:
Moja mama przechodzi codziennie idąc do pracy obok laboratorium i też są zawsze kolejki aż za drzwi. Ale ja teraz wykorzystam tatę i on mi stanie w kolejce, a ja sobie przyjadę, siądę i jak przyjdzie moja kolej, to wejdę. Bo inaczej to jest masakra, ja mogę chodzić, mogę siedzieć, ale nie mogę stać tak długo, bo od razu mnie wszystko zaczyna boleć, krzyż, biodra i inne atrakcje... |
||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
witam się i zmykam nadrabiać. Chciałam tylko powiedzieć, że dziś w domu siedzę, rano wstałam gardło zaflegmione i mega katar, ale byłam dzielna ogarnęłam się i pojechałam do pracy z myślą, że pewnie mi przejdzie bo gorączki nie miałam, ani nic... Jak mnie mój szef zobaczył to spytał, czy się nie wyspałam?? Ja mówię, że nie tylko jakoś tak dzisiaj się gorzej czuje. No i powiedział, że jak się źle czuje to nie powinnam przyjeżdżać i żebym jechała do domu, bo teraz pracy dużo nie ma więc lepiej jak w domu posiedzę, jaki z niego dobry człowiek No więc zrobiłam szybko co miałam na biurku pilnego i wróciłam do domu i odpoczywam. ![]()
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39985085]U mnie kolejka ustawia się już chyba od 5, otwierają o 8, do 9 jest zawsze dużo ludzi, a ostatnimi czasy, jak przychodzę koło 9 właśnie, to też jest dużo ludzi
Wiecznie są ci ludzie, ja nie wiem..... Ale tu pracuje tylko jedna pielęgniarka...[/QUOTE]wszyscy w ciąży ![]() u mnie pracują 3 panie, więc idzie to szybciej ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Surka,a na poprzednim polowkowym bylo wszystko ok ?Nic nie wspominal o tej wardze poprzedni lekarz?
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
CALY czas mi sie chce pic ![]() |
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
A grrr
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ech...umyłam tylko podłoge w łazience i kuchni i kręgoool mnie boooli jakbym po 70 byłaa :/ to bedzie dłuuugie sprzątańsko, a jak nie ogarne wszystkiego na Swięta to kicham to.Dom to nie muzeum.
|
|
#2320 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wy tez jestescie takie zamulone ostatnio?
![]() ![]() :ziewa m:
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
surka brawa za wizytę, wszystko pewnie jest ok., a jak nie widział to jak ma określić czy jest czy nie ma
Ewusia709 brawa dla szefa, szkoda, że mój taki nie jest |
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ale jestem wredna, nie przywitałam się,
PRZEPRASZAM I WITAM MAMCIE Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39985269]W ciąży z reguły są max. 2 osoby.
Ale oczywiście nikt nie przepuści, już się nawet nie szarpię o to ![]() [/QUOTE] Noo jeszcze byś opie**** zebrałam ze gdzie sie pchasz z tym brzuchem Chyba brak słonca daje sie we znaki :/
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma śliczne usteczka, co zobaczysz na pewno na następnej wizycie, szkoda stresów, skoro mała to czuje![]() Cytat:
![]() I ma rację, skoro pracy nie ma, to po co masz się męczyć. Kuruj się w domu. Ja też bym dzisiaj nie wychodziła, ba, z piżamy bym się nie przebierała, gdyby nie ta przeklęta skarbówka ![]() A właśnie dziewczyny, mam pytanko: W sumie to moje gardło w nic się nie przekształca - w sensie nie boli, nie jest zawalone, czuję tylko potworną wręcz suchość i drapanie. W nocy uniemożliwia mi to zaśnięcie i dodatkowo zaczynam kaszleć [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39985085]U mnie kolejka ustawia się już chyba od 5, otwierają o 8, do 9 jest zawsze dużo ludzi, a ostatnimi czasy, jak przychodzę koło 9 właśnie, to też jest dużo ludzi Wiecznie są ci ludzie, ja nie wiem..... Ale tu pracuje tylko jedna pielęgniarka...No ja nie rozumiem, skąd się biorą ci wszyscy ludzie. Moja mama przechodzi codziennie idąc do pracy obok laboratorium i też są zawsze kolejki aż za drzwi. Ale ja teraz wykorzystam tatę i on mi stanie w kolejce, a ja sobie przyjadę, siądę i jak przyjdzie moja kolej, to wejdę. Bo inaczej to jest masakra, ja mogę chodzić, mogę siedzieć, ale nie mogę stać tak długo, bo od razu mnie wszystko zaczyna boleć, krzyż, biodra i inne atrakcje...[/QUOTE] Bardzo mnie tak swoją drogą zastanawia, skąd te schorowane panie na emeryturze mają tyle siły, żeby czekać tyle czasu pod laboratorium, a później urządzać przepychanki ![]() Już chyba robię się uczulona, na starsze babki, które przychodzą do lekarza/laboratorium oczekując, że każdy je przepuści, bo "one tylko na chwilę". Ja jestem w ciąży, czasami na prawdę źle się czuję i staram się nie wykorzystywać mojego stanu, kiedy nie jest to niezbędne, dlatego strasznie mnie to irytuje
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotkaaaa właśnie na połówkowym prywatnym wogóle nie wspominał nic o wargach, więc nie wiem, czy o tym zawsze się mówi czy nie koniecznie
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
To szybko bym dogadała "tam gdzie ty z tą laską"
![]() Szczyt chamstwa
|
#2330 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To tak jak mi. Cały czas mam tak jakby sucho w buzi ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi laboratoriami to też ciekawa historia, tam gdzie robię badania to np. we wtorki i czwartki labek jest tylko dla kobiet w ciązy i dzisiaj czekam sobie do labka, żeby zapytać się tylko czy na krzywą mam przynieść swoją glukozę czy może u nich mogę zakupić i co, czekam sobie spokojnie aż pani skończy komuś pobierać krew, a przyszedł dziadziuś i na hama wszedł do gabitnetu, ewidentnie był kobietą w ciąży
|
|
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2333 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak moja babcia była już stara i schorowana, to my do niej jeździliśmy z zakupami, bo ona zwyczajnie nie była w stanie. Do lekarza owszem, ale też zawsze z kimś i przeważnie taksówką. Ja wiem, że nie wszyscy mają rodziny i nie wszyscy mają na taksi, ale te babcie w tych ww miejscach nie wyglądają na takie schorowane, na jakie się robią.... Cytat:
Ale na pewno wszystko jest OK Tylko nie było po prostu widać.
|
||
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39985269]
Surka - na pewno jest OK, ale widzisz, skoro nie dostrzegł narządów, to co dopiero takie małe usteczka [/QUOTE]ja po 4d stwierdziłam, że nasza mała będzie miała duże usta za mamą i tatą. jak gin wydrukował mi fotkę to już w ogóle- nosek malutki, oczka i spore usta
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotkaaa dzieci czasem się buntują bo chcą zwrócić na siebie uwagę dorosłych. Nie wiem jak wychowuje ją twoja siostra, ale widzę różnicę między dziećmi gdzie rodzice są na codzień i gdy są mega zapracowani. Moja na szczęście jest grzeczna i posłuchana. Umie zająć się sobą, czasem grymasi z jedzeniem (nie lubi kapusty), ale narzekać nie mogę. No ale ja miałam ten komfort, że mogła zostać z nią 3 lata od urodzenia. I praktycznie każda chwilę razem spędzałyśmy, mąż na gospodarstwie więc też w pobliżu. Dziecko jest dowartościowane, czuje się bezpieczne, wysłuchane. Wydaje mi się, że to jest recepta, ale mogę się mylić. Choć moja mama wychowywała nas podobnie (mam jeszcze brata i siostrę). Poszła do pracy jak najmłodsze miało 7 lat i to też taka praca, że na własny rachunek. Niestety zdaję sobie sprawę, że nie każdy może sobie na to pozwolić, co nie zwalnia z obowiązku wysłuchania dziecka i poświęcenia mu trochę czasu codziennie. Ale się wymądrzyłam.
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu wyrzygałam całe śniadanie
Mam dość, jak tylko nie zjem w odpowiednim momencie po przebudzeniu, cała zawartość ląduje w porcelanie. Dzięki bogu dzisiaj było całkiem "przyjemnie", bo na truskawkowo ![]() Jeszcze z tego całego wysiłku popuściłam ![]() Pamiętam jak byłam w 7tc, wymiotowałam już na odległość i każdy mnie pocieszał, że w 3mc będę mieć już spokój
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Pojade dzis na 17 osobiscie i sie dowiem co i jak.....ewentualnie zostane na samych wykładach a zgode doniose.Przedzwonie do ginka czy mi jak skonczy ktoregos dnia -czy wypisze mi ja poza wizytą ![]() Mam nadzieje ze bd mogła zostac na wykładach,jestem żądna wiedzy hehehe
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dopadło mnie przeziębienie
![]() Przez okropnie bolace gardło nie mogłam spać, doszedł jeszcze katar i ogólnie czuje sie beznadziejnie. Lecze sie narazie domowymi sposobami, oby pomogło ![]() Bardzo sie martwię o moje malenstwo, dzisiaj przez to chorubsko śniło mi sie ze je straciłam Wczorajsza wizyta u endo ok, co prawda prawy płat tarczycy sie lekko powiększył, ale nadal nie muszę brać leków. Następna i zarazem ostatnia wizyta przed porodem 13 maja ![]() No i jeszcze jedno pytanie mam: W sobotę pierwszy raz poczułam malucha i od tego czasu cisza , martwię sie. Mialyscie na początku takie przerwy?
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39985517]
.[/QUOTE] Moj tez by tam rewolucje urządził.Zawsze walczy w takich sytuacjach
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Wiecznie są ci ludzie, ja nie wiem..... Ale tu pracuje tylko jedna pielęgniarka...
Jak tylko masz możliwość zmienić lab, to rób to koniecznie, bo nie dość, że sie zestresujesz to przyniesiesz do domu wszystkie możliwe zarazki.
W poprzednim też stałam(!) w kolejkach na kilkanaście metrów. A tutaj jeszcze wszystko robię na nfz
i chyba będę musiała się przejść jeszcze do jakiegoś gina
i zima brrrrrr

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

:ziewa m: