Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 11:40   #2701
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Na prawdę słodkie to jest, że jak ktoś znika to sie zauważa jego nieobecnosc...ciekawe czy moją też byście zauważyły :P
lepiej nie sprawdzaj bo się będziemy stresować

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Przy okazji chcę się pochwalić, że znalazłam imię dla synka. Będzie Julian
za wybór imienia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:40   #2702
Katate
Raczkowanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale to leżałaś na lóżku przez większość czasu?? bo ja myślalam, żeby sobie lazić w te i spowrotem, wydaje mi sie ze trochę mniej boli niż tak w miejscu siedziec..
Mogłam chodzić i inne cuda robić, ale nie chciałam. Miałam bóle krzyżowe i skurcz jeden za drugim i najwygodniej mi było na łóżku. Ale generalnie można sobie łazić
I tak właśnie można sobie poplanować a jak się zacznie to sama nie wiesz co będziesz chciała robić
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:42   #2703
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to w ogóle się zdziwiłam, że coś takiego istnieje.. nie wiem to było kiedyś czy to jakiś nowy wymysł jest?? bo mi nic bratowe, które rodziły 2 lata temu nie mowiły o czymś takim, ale może szpital bardziej zacofany (jadna w małej miejscowości 20 tys mieszkanców rodziła, druga w Lublinie)..
Ale na szkole rodzenia tak strasznie zachecają, żeby to wypełnić i ze to ważny dokument który niby mają respektować, tylko, żeby tam się nie upierać ze tylko tak i nie bierzemy innej opcji pod uwagę bo różne rzeczy mogą się zdarzyc...
Rozumiem tylko takie kwestie na które osoby mogą mieć inne zdanie - np. jedna chce znieczulenie przede wszystkim, inna chce go uniknać chyba ze nie wytrzyma..
-czy za wszelką cenę chce uniknąć cc czy woli, jak jest szansa na cc zeby go zrobili,
-ze woli mieć nacięte krocze niż popękać, a druga bedzie wolała lekko popękać niż być nacinana,
-albo czy dziecko ma być dokarmiane czy nie,
-czy można smoczka czy nie,
wydaje mi się, że duży nacisk robi fundacja Rodzić po ludzku i to, że coraz więcej kobiet jest świadomych tego jakie ma prawa podczas porodu

u mnie w mieście jakbym im pokazała plan porodu to by mnie wyśmiali pewnie tam nawet nie można sobie wybrać pozycji do porodu, chyba, żebyś się baaaardzo kłóciła z położnymi

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Pod KTG mnie na szczęście nie trzymali non stop bo bym sie wściekła chyba. Tylko raz na jakiś czas sprawdzali tętno małego. Dopiero przy partych po każdym skurczu.
Nawet chyba nie mają takiego prawa jeśli wszystko jest dobrze?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Justi za Twoje rękodzieło

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej, dzwoniłam dziś do ZUSu, chyba z pół godziny czekałam na rozmowę z konsultantem. Nie mogła mi za wiele powiedzieć, powiedziała tylko, że dokumenty zostały złożone i lada dzień mogę się spodziewać pieniędzy

Ja już po wizycie. Cukrzycy nie mam Glukoza na czczo 82 a po 2 godzinach 100. Z Julią wszystko OK, waży prawie 1 kg i fikała jak szalona Puki co leży główką do dołu tak jak czułam Powiedział, że za miesiąc zrobi mi posiew. Nie za wcześnie trochę?
No i mam brać 2x dziennie Tardyferon bo hemoglobina 11,2 i lepiej żeby już nie spadała
Pytałam się go czy mogę iść na szkolę rodzenia, tzn wykonywać te ćwiczenia wszystkie, to kazał mi iść nie w 29 tc tylko od 32 bo bezpieczniej dla dziecka.

A i przez 2 tygodnie przytyłam 1 kg, od początku ciąży 6,5 ciekawe jak będę finiszować

Cytat:

Też takie chce...
Nic prostszego, klikasz na all, zamawiasz, zabijasz lalkę i szyjesz
Cytat:

Ja to już w ogóle tam nic nie widzę. A tak zadam niedyskretne pytanie,Wy się calkiem do lekarza golicie?

Śliczne literki

ja zawsze coś zostawiam, nie lubię na zero

dziękuję

za wybór imienia

Cytat:
ale to leżałaś na lóżku przez większość czasu?? bo ja myślalam, żeby sobie lazić w te i spowrotem, wydaje mi sie ze trochę mniej boli niż tak w miejscu siedziec..
no i szybciej idzie podobno jak się jest aktywną podczas porodu

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Mogłam chodzić i inne cuda robić, ale nie chciałam. Miałam bóle krzyżowe i skurcz jeden za drugim i najwygodniej mi było na łóżku. Ale generalnie można sobie łazić
I tak właśnie można sobie poplanować a jak się zacznie to sama nie wiesz co będziesz chciała robić
pewnie tak ale dobrze mieć jakiś wybór - piłki, worki, drabinki , materace itd

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:43   #2704
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
to faktycznie jakoś wcześnie ten posiew..[COLOR="Silver"]
No on sobie policzył, że może być. Bo mówi do mnie to teraz za miesiąc wizyta, to zrobimy posiew. Będzie po 30TC to dobrze, a ja nie byłam pewna jak z tym posiewem to się nie odzywałam. Powiedziałam, że za 2 tygodnie kończy mi się zwolnienie i czy mam zadzwonić i mi wypisze czy mam przyjść na wizytę i kazał mi przyjść. To może za 2 tygodnie każe mi przyjść po miesiącu to już się wstrzelę w ten 34 TC ;P Kombinuje :P
Stary 2013-03-26, 11:43   #2705
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, dzwoniłam dziś do ZUSu, chyba z pół godziny czekałam na rozmowę z konsultantem. Nie mogła mi za wiele powiedzieć, powiedziała tylko, że dokumenty zostały złożone i lada dzień mogę się spodziewać pieniędzy

Ja już po wizycie. Cukrzycy nie mam Glukoza na czczo 82 a po 2 godzinach 100. Z Julią wszystko OK, waży prawie 1 kg i fikała jak szalona Puki co leży główką do dołu tak jak czułam Powiedział, że za miesiąc zrobi mi posiew. Nie za wcześnie trochę?
No i mam brać 2x dziennie Tardyferon bo hemoglobina 11,2 i lepiej żeby już nie spadała
Pytałam się go czy mogę iść na szkolę rodzenia, tzn wykonywać te ćwiczenia wszystkie, to kazał mi iść nie w 29 tc tylko od 32 bo bezpieczniej dla dziecka.

A i przez 2 tygodnie przytyłam 1 kg, od początku ciąży 6,5 ciekawe jak będę finiszować

za wizyte i wyniki

Cytat:

Ładne

Cytat:
Dokładnie nie wiem, teraz wizytę mam za 2 tygodnie bo zwolnienie mi się kończy, a za miesiąc pewnie będę miała wizytę pewnie gdzieś w 30-31 tygodniu. Ale poważnie to brzmi.

Doczytałam, że najlepiej robić 33-37 TC ten posiew. Może spróbuje to jakoś wydłużyć :P
Ja bede miała za 1,5tygdonia w 31tc i nic mi o tym nie mówiła, że będzie coś robić.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:45   #2706
sharpnowaja
Zakorzenienie

dobra zmykam od was
może poprasuję trochę bo nazbierało mi się kilka prań
jak ja już bym chciała piątek
Stary 2013-03-26, 11:47   #2707
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
lepiej nie sprawdzaj bo się będziemy stresować
Nie zamierzam Zwłaszcza ze nikt nie ma mojego numeru tel

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nic prostszego, klikasz na all, zamawiasz, zabijasz lalkę i szyjesz
ja zawsze coś zostawiam, nie lubię na zero
Niestety nie mam zdolności manualnych wiec takie ładne na pewno by mi nie wyszły. Nie raz już próbowałam z różnymi robótkami i lepiej żebym sie nie tykała.

Dziewczyny jakie wymiary pościeli kupujecie?? 120x90 czy 135x100??

No i ile trzeba materiału na taką jedną pościel jeżli jest szeroki na 160cm??

Laura

Stary 2013-03-26, 11:48   #2708
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Nawet chyba nie mają takiego prawa jeśli wszystko jest dobrze?
Ale różne się historie słyszy...
Stary 2013-03-26, 11:49   #2709
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Może Wojtki tak mają Moj rusza sie głównie nad ranem jak tylko oko otworze i jak się kladę spać.. wtedy zaczyna się wiercić.. ja się obracam na bok i już znajdę odpowiednią pozycję to ten dupe wystawi i mnie gniecie, to zmieniam to wtedy od się przekręca i zaczyna maszerowac..

będą z nich pewnie niezłe rozrabiaki
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:50   #2710
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Odpisała cos Jenny??
mi nie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:50   #2711
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
No on sobie policzył, że może być. Bo mówi do mnie to teraz za miesiąc wizyta, to zrobimy posiew. Będzie po 30TC to dobrze, a ja nie byłam pewna jak z tym posiewem to się nie odzywałam. Powiedziałam, że za 2 tygodnie kończy mi się zwolnienie i czy mam zadzwonić i mi wypisze czy mam przyjść na wizytę i kazał mi przyjść. To może za 2 tygodnie każe mi przyjść po miesiącu to już się wstrzelę w ten 34 TC ;P Kombinuje :P
tak w sumie to nie wiem kiedy to się powinno robić, ale mi ma robić za 2 tygodnie dopiero i będę wtedy 35tc

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:51   #2712
happy blue
Zadomowienie

ale lecicie dziś zamierzam kupić coś do prania helenkowej garderoby. zastanawiam się nad płynem Lovela zamiast proszku, macie jakieś zdanie na ten temat? i druga rzecz, bo opinie są sprzeczne, czy płatków mydlanych można używać w pralce, czy są tylko do ręcznego?
Stary 2013-03-26, 11:52   #2713
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie mam zdolności manualnych wiec takie ładne na pewno by mi nie wyszły. Nie raz już próbowałam z różnymi robótkami i lepiej żebym sie nie tykała.

Myślisz, że ja mam? a to jest naprawdę proste, aż wierzyć się nie chce

ja mam ten mniejszy rozmiar i to jest naprawdę duża kołdra

Cytat:
Ale różne się historie słyszy...
niestety....

Stary 2013-03-26, 11:52   #2714
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

No i ile trzeba materiału na taką jedną pościel jeżli jest szeroki na 160cm??
ja mam łóżeczko 120x60 chyba... więc myślałam o 120x90.. ale nie wiem czy dobrze kombinuje..

Wojtek
Stary 2013-03-26, 11:54   #2715
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ale lecicie dziś zamierzam kupić coś do prania helenkowej garderoby. zastanawiam się nad płynem Lovela zamiast proszku, macie jakieś zdanie na ten temat? i druga rzecz, bo opinie są sprzeczne, czy płatków mydlanych można używać w pralce, czy są tylko do ręcznego?
chyba można ale radzą aby najpierw je rozpuścić w wodzie, więc ja to olewam i płatki zostawię do namaczania pieluch itd.

też chciałam płyn do prania ALE nie mam w dozowniku takiej... hm... plastikowej osłonki a ponoć bez niej cały płyn ucieka, nie wiem

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
ja mam łóżeczko 120x60 chyba... więc myślałam o 120x90.. ale nie wiem czy dobrze kombinuje..
dobrze, dobrze na większa kołdra przyda się dla przedszkolaka chyba dopiero

Stary 2013-03-26, 11:54   #2716
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Ja używam płynów do prania. Lovela, Dzidziuś, Jelp w zależności co mi się w sklepie trafi.
Stary 2013-03-26, 11:57   #2717
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam płynów do prania. Lovela, Dzidziuś, Jelp w zależności co mi się w sklepie trafi.
no i powiedz masz w dozowniku jakieś specjalne coś żeby płyn nie uciekał?

Stary 2013-03-26, 11:58   #2718
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
chyba można ale radzą aby najpierw je rozpuścić w wodzie, więc ja to olewam i płatki zostawię do namaczania pieluch itd.

też chciałam płyn do prania ALE nie mam w dozowniku takiej... hm... plastikowej osłonki a ponoć bez niej cały płyn ucieka, nie wiem

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

dobrze, dobrze na większa kołdra przyda się dla przedszkolaka chyba dopiero

a nie wiesz czy ja mam taką osłonkę?
do tej pory nieświadoma prałam w płynach, hmhmh

Katate- któryś płyn polecasz bardziej? czy bez różnicy?
Stary 2013-03-26, 11:58   #2719
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz, że ja mam? a to jest naprawdę proste, aż wierzyć się nie chce

ja mam ten mniejszy rozmiar i to jest naprawdę duża kołdra

niestety....
Po wyglądzie tych literek

Laura

Stary 2013-03-26, 12:00   #2720
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no ale dopiera Ci, pranie czuć tym płynem? to może masz albo... nie potrzeba jej jednak

Cytat:
Po wyglądzie tych literek
to nie chcij abym wzięła się za rysowanie, kolorowanie, cokolwiek innego, nawet guziki krzywo przyszyję

Stary 2013-03-26, 12:02   #2721
vil84
Wtajemniczenie

Justi super literki
chyba jestem tu jedynym beztalenciem do takich rzeczy ... nawet jak trzeba było wyciąć równy kawałek papieru kolorowego i wsadzić go do antyramy bo zdjęcie wyszło za małe i tło chciałam zrobić to zleciłam to mężowi, bo mi krzywo się cieło

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Laski pytanko, a raczej potwierdzenie l4 i macierzyński wylicza się ze średniej z ostatnich 12 miesięcy? bo dostałam podwyżkę od marca więc nic z tego nie będę mieć?
wiesz co ... logiczne jest to co dziewczyny piszą, że się nie wlicza, bo liczy się średnia z ostatnich miesięcy. i tak byłam przekonana do grudnia. ale dostałam podwyżkę 100 zł za staż pracy, i o dziwo, dodają mi te jakieś 80 zł do łapki. tak więc nie wiem o co chodzi, ale kłócić się nie będę z nimi

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Zaraz mnie szlag trafi. umówiłam się dziś na wizytę do gina, jeszcze kazała mi przyjść jak najwcześniej bo przed świętami pewnie będzie do niej wielka kolejka. 7.30 jestem pod gabinetem a tam wywieszona kartka że w dniu dzisiejszym nie przyjmuje bo lekarka ma urlop. spróbuję jutro do niej z samego rana pójść........
uuuu .... zabiłabym :/ dobrze że u nas w przychodni zawsze dzwonią jak coś.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny mam takie pytanie jak to jest:
- bo jak rodzę to jestem na innym oddziale niż leżę przed porodem to co mam zabierać ciuszki dla małej ze sobą czy TŻ ma się później przelecieć po nie czy jak?
jak ja leżałam na onkologii ginekologicznej, bo akurat tam były miejsca, to obok leżała dziewczyna "przeterminowana" której wywoływali poród całą noc, i jak zabrali ją w końcu na porodówkę to mąż przyszedł i pakował jej rzeczy żeby przenieść do innej sali. a czasami robią tak że zabierają całe łóżko i szafkę, bo są na kółkach myślę że na porodówkę nie ma co brać tych wszystkich rzeczy, nie zginą a pewnie nie będzie można i tak ubrać maleństwa od razu.

Cytat:

gratki za dobre wieści

Cytat:
Ja to już w ogóle tam nic nie widzę. A tak zadam niedyskretne pytanie,Wy się calkiem do lekarza golicie?

tylko tam gdzie sięgam na ślepo bez ryzyka zacięcia się
tak całkiem to poproszę męża jak się cała akcja zacznie, teraz nie widzę potrzeby, nie jest źle

bardzo ładne imię, znajomi tak nazwali synka

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:03   #2722
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
no ale dopiera Ci, pranie czuć tym płynem? to może masz albo... nie potrzeba jej jednak

to nie chcij abym wzięła się za rysowanie, kolorowanie, cokolwiek innego, nawet guziki krzywo przyszyję

właśnie dopiera, więc nie wiem nad czym się zastanawiam może odlej sobie na jedno pranie od kogoś i przetestuj
poczekajcie, aż zobaczycie moje literki, chyba specjalnie wstawię ze zbliżeniem na niektóre szczegóły
Stary 2013-03-26, 12:05   #2723
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Justi super literki
chyba jestem tu jedynym beztalenciem do takich rzeczy ... nawet jak trzeba było wyciąć równy kawałek papieru kolorowego i wsadzić go do antyramy bo zdjęcie wyszło za małe i tło chciałam zrobić to zleciłam to mężowi, bo mi krzywo się cieło

jak ja leżałam na onkologii ginekologicznej, bo akurat tam były miejsca, to obok leżała dziewczyna "przeterminowana" której wywoływali poród całą noc, i jak zabrali ją w końcu na porodówkę to mąż przyszedł i pakował jej rzeczy żeby przenieść do innej sali. a czasami robią tak że zabierają całe łóżko i szafkę, bo są na kółkach myślę że na porodówkę nie ma co brać tych wszystkich rzeczy, nie zginą a pewnie nie będzie można i tak ubrać maleństwa od razu.

Dziękuję ale te literki też mam krzywo powycinane

no jak już leżysz w szpitalu to ok ale jak przyjeżdżasz to raczej nie ładujesz się najpierw z torbami na położnictwo tylko od razu na porodówkę z nią idziesz

Stary 2013-03-26, 12:06   #2724
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Justi super literki
no to przybij piatkę, ja też takie rzeczy zlecam meżulowi mnie to po prostu zaraz szlag trafia..

Wojtek
Stary 2013-03-26, 12:07   #2725
Katate
Raczkowanie

Cytat:
no i powiedz masz w dozowniku jakieś specjalne coś żeby płyn nie uciekał?
Pierwsze słyszę, ale pranie ładnie się pierze i pachnie więc myślę, że nie ucieka. A nie wiem czy tam jest specjlane coś
Stary 2013-03-26, 12:07   #2726
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dopiera, więc nie wiem nad czym się zastanawiam może odlej sobie na jedno pranie od kogoś i przetestuj
poczekajcie, aż zobaczycie moje literki, chyba specjalnie wstawię ze zbliżeniem na niektóre szczegóły
w sumie mam próbkę jakiegoś płynu do prania to sprawdzę

ja wolę nie pokazywać Wam z przybliżeniu tych literek

Stary 2013-03-26, 12:08   #2727
Katate
Raczkowanie

Cytat:

Katate- któryś płyn polecasz bardziej? czy bez różnicy?
Szczerze to dla mnie bez różnicy.
Stary 2013-03-26, 12:11   #2728
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

no jak już leżysz w szpitalu to ok ale jak przyjeżdżasz to raczej nie ładujesz się najpierw z torbami na położnictwo tylko od razu na porodówkę z nią idziesz
no właśnie nie wiem, też się zastanawiam. chociaż .... tak mi się przypomniało właśnie że jak tydzień temu czekaliśmy na IP to przede mną były dwie dziewczyny do porodu. mężowie latali po torby do samochodu, a potem z tej izby przyjęć zabierali je na położnictwo, z rzeczami. więc całkiem możliwe że najpierw jednak wędruje się na sale, bierze co potrzebne, przebiera i dopiero na porodówkę, a jak już jest bardzo zaawansowana akcja to mąż zanosi torbę na salę i wraca na porodówkę a kobieta prosto na porodówkę. tak by chyba było najsensowniej też się zastanawiałam nad tym, bo wtedy bym się inaczej spakowała, mała torba na porodówkę a nie dwie pomieszane ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:13   #2729
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrzało mnie totalnie
Usiadłam dziś do literek z filcu i najpierw postanowiłam TYLKO odrysować, później TYLKO wyciąć, uszyć TYLKO jedną literkę, jak już się wzięłam za zieloną to stwierdziłam, że uszyję wszystkie zielone, jak skończyłam to pomyślałam, że T jest łatwe i tak oto właśnie skończyłam całość

Lublana zamordowała jaśka a ja lalkę (ale przyznacie same, że była brzydka)

załączam foty, proszę się nie śmiać - to mój pierwszy raz
Śliczne, kurcze patrzyłam jak robicie te filcowe imiona i tak sobie myślałam "super, ale nie robie bo nie mam miejsca". Ale Justi to jednak dolała oliwy do ognia i jednak chyba zrobię

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Laski pytanko, a raczej potwierdzenie l4 i macierzyński wylicza się ze średniej z ostatnich 12 miesięcy? bo dostałam podwyżkę od marca więc nic z tego nie będę mieć?
No niestety, nie liczy się. Ale swoją drogą masz naprawdę cudnych szefów, że mimo ciąży dali Ci podwyżkę. Wiem, że wielu pomija kobiety w ciąży z myślą, że i tak zaraz odejdą wiec po co inwestować.

Cytat:
?
Ja planuję łóżeczko 140:70 więc i pościel już kupiłam 135:100, choć obecnie leży w worku próżniowym i pewnie nieco tam przeleży trochę, bo jednak zacznę od kocyków.

Wczoraj w aptece w końcu poszłam zrealizować receptę na tą szczepionkę w związku z przeciwciałami co mam mieć robioną w 28tc. Nie mieli na miejscu, ale sprowadzą, ale cena powala - około 460 pln!!!! Nadrobię tą ceną wszystko to co miałam za darmo robione w tej ciąży. No, ale jak tak ma być bezpieczniej to niech będzie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:15   #2730
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie nie wiem, też się zastanawiam. chociaż .... tak mi się przypomniało właśnie że jak tydzień temu czekaliśmy na IP to przede mną były dwie dziewczyny do porodu. mężowie latali po torby do samochodu, a potem z tej izby przyjęć zabierali je na położnictwo, z rzeczami. więc całkiem możliwe że najpierw jednak wędruje się na sale, bierze co potrzebne, przebiera i dopiero na porodówkę, a jak już jest bardzo zaawansowana akcja to mąż zanosi torbę na salę i wraca na porodówkę a kobieta prosto na porodówkę. tak by chyba było najsensowniej też się zastanawiałam nad tym, bo wtedy bym się inaczej spakowała, mała torba na porodówkę a nie dwie pomieszane ...
dopytaj w szpitalu najlepiej wiem, że w Gliwicach bierze się torbę na porodówkę i później z nią na położnictwo się jedzie.
Myślę, że sensownym rozwiązaniem jest wzięcie małej torby na sam poród i zostawienie tej na pobyt w bagażniku - po porodzie tatuś może podskoczyć i przynieść tą torbę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości