Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 11:39   #2341
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39985517]To wtedy bym żałowała, że by nie było ze mną TŻa, on by ich wszystkich pojechał równo.

Ja to samo, myślę: skąd one się biorą i jakim cudem są ciągle w przychodniach, w autobusach, no i w sklepach, zawsze, codziennie, o każdej porze.

Jak moja babcia była już stara i schorowana, to my do niej jeździliśmy z zakupami, bo ona zwyczajnie nie była w stanie. Do lekarza owszem, ale też zawsze z kimś i przeważnie taksówką.
Ja wiem, że nie wszyscy mają rodziny i nie wszyscy mają na taksi, ale te babcie w tych ww miejscach nie wyglądają na takie schorowane, na jakie się robią....

[/QUOTE]
No ale to jest naturalne, gdybyś ty zupełnie źle się czuła, nie czatowałabyś od 5rano w kolejce ciągle skomląc jak źle się czujesz
To w ogóle jest jak dla mnie inny gatunek ludzi momentami.
Stary 2013-03-26, 11:40   #2342
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dopadło mnie przeziębienie
Przez okropnie bolace gardło nie mogłam spać, doszedł jeszcze katar i ogólnie czuje sie beznadziejnie. Lecze sie narazie domowymi sposobami, oby pomogło
Bardzo sie martwię o moje malenstwo, dzisiaj przez to chorubsko śniło mi sie ze je straciłam

Wczorajsza wizyta u endo ok, co prawda prawy płat tarczycy sie lekko powiększył, ale nadal nie muszę brać leków. Następna i zarazem ostatnia wizyta przed porodem 13 maja

No i jeszcze jedno pytanie mam:
W sobotę pierwszy raz poczułam malucha i od tego czasu cisza, martwię sie. Mialyscie na początku takie przerwy?
Kuruj sie

No ja miałam.Poczułam ruchy i pozniej ciszaaa.Potem znow poczułam,za dwa dni znów i powoli coraz czesciej i czesciej
Stary 2013-03-26, 11:40   #2343
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Pamiętam jak byłam w 7tc, wymiotowałam już na odległość i każdy mnie pocieszał, że w 3mc będę mieć już spokój
współczuję. ja też w tej ciąży nawymiotowałam się za wsze czasy
na szczęście od połowy stycznia mam spokój i naprawdę mam nadzieję, że to już nie wróci
Stary 2013-03-26, 11:41   #2344
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja tak mialam w uk tam grzali na full.. byl dramat w nocy wypijalam po 2 szklanki wody( co ogolnie w nocy nie budze sie na picie ani nic no chyba ze lato ale to lyk wody doslownie) bo mnie suchosc w gardle budzila.. caly czas cos pilam zeby wmiare troche nawilzyc niby.. kladlysmy mokry recznik na grzejnik ale on wysychal w 3 minuty eh ... nie znalazlam sposobu zadnego wrocilam do domu i po 1.5 dnia juz mi przeszlo... samo...Niewiem jak Ci pomoc
skoro nie wspominal to nie widział potrzeby o tym mowic czyli bylo napewno wszystko ok i napewno dwie wargi miala! Widzisz glowa do gory napewno jest tylko on jej poprostu nie widzial bo tak sie ustawila...
Tylko wiesz, ciągle grzejemy tak samo, a dopiero teraz mnie to dopadło.I to nawet nie uczucie suchości, a to drapanie właśnie, bo jak wezmę łyk wody na na 21min jest ok a później znowu
Stary 2013-03-26, 11:41   #2345
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
cyborgi
Stary 2013-03-26, 11:41   #2346
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam dawać jak doszło do tego, że Małgosia wisiała mi na cycu tylko po to, żeby wisieć. A smoczek dawał mi chwile wytchnienia. Na szczęście nie było tak, że non stop z tym smokiem siedziała, a odzwyczajenie zajęło pół dnia i spokój.

Dotkaaa dzieci czasem się buntują bo chcą zwrócić na siebie uwagę dorosłych. Nie wiem jak wychowuje ją twoja siostra, ale widzę różnicę między dziećmi gdzie rodzice są na codzień i gdy są mega zapracowani. Moja na szczęście jest grzeczna i posłuchana. Umie zająć się sobą, czasem grymasi z jedzeniem (nie lubi kapusty), ale narzekać nie mogę. No ale ja miałam ten komfort, że mogła zostać z nią 3 lata od urodzenia. I praktycznie każda chwilę razem spędzałyśmy, mąż na gospodarstwie więc też w pobliżu. Dziecko jest dowartościowane, czuje się bezpieczne, wysłuchane. Wydaje mi się, że to jest recepta, ale mogę się mylić. Choć moja mama wychowywała nas podobnie (mam jeszcze brata i siostrę). Poszła do pracy jak najmłodsze miało 7 lat i to też taka praca, że na własny rachunek. Niestety zdaję sobie sprawę, że nie każdy może sobie na to pozwolić, co nie zwalnia z obowiązku wysłuchania dziecka i poświęcenia mu trochę czasu codziennie.
Ale się wymądrzyłam.
no ale to racja

moja cora sie obudzila Jupiii hahha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:42   #2347
Rockyyy
Zakorzenienie

OMG dzisiaj 2 godziny w nocy spac nie mogłam,drapałam sieee jak opetana :/
Stary 2013-03-26, 11:45   #2348
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Kuruj sie

No ja miałam.Poczułam ruchy i pozniej ciszaaa.Potem znow poczułam,za dwa dni znów i powoli coraz czesciej i czesciej
chyba na poczatku kazdy tak ma

Cytat:
Tylko wiesz, ciągle grzejemy tak samo, a dopiero teraz mnie to dopadło.I to nawet nie uczucie suchości, a to drapanie właśnie, bo jak wezmę łyk wody na na 21min jest ok a później znowu
no wlasnie to inna sytuacja troche.Niewiem Jak Ci pomoc

Zuza

Razem
Stary 2013-03-26, 11:45   #2349
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
OMG dzisiaj 2 godziny w nocy spac nie mogłam,drapałam sieee jak opetana :/
gdzie się można drapać przez 2 godziny?
Stary 2013-03-26, 11:46   #2350
d0tkaaa
Zakorzenienie

Idę sie kompac i na shoping byeeeee zagladne pozniej

Zuza

Razem
Stary 2013-03-26, 11:49   #2351
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
na szczęście od połowy stycznia mam spokój i naprawdę mam nadzieję, że to już nie wróci
Też już myślałam, że będzie ok, zwłaszcza, że jestem w domu, ale od wczoraj powtórka z rozrywki. Niech będzie, że to przynajmniej oznacza odpowiednią ilość hormonów
Cytat:
cyborgi
Żebyś wiedziała Rocky
Cytat:
chyba na poczatku kazdy tak ma

no wlasnie to inna sytuacja troche.Niewiem Jak Ci pomoc
Ja też tak mam, czasami mnie młody sam zaczepi, a czasami olewa mnie maksymalnie, nawet jak naciskam brzuch z każdej strony

Jakoś dotrzymam do piątku, lekarz mi pomoże
Stary 2013-03-26, 11:50   #2352
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Dotkaaa dzieci czasem się buntują bo chcą zwrócić na siebie uwagę dorosłych. Nie wiem jak wychowuje ją twoja siostra, ale widzę różnicę między dziećmi gdzie rodzice są na codzień i gdy są mega zapracowani. Moja na szczęście jest grzeczna i posłuchana. Umie zająć się sobą, czasem grymasi z jedzeniem (nie lubi kapusty), ale narzekać nie mogę. No ale ja miałam ten komfort, że mogła zostać z nią 3 lata od urodzenia. I praktycznie każda chwilę razem spędzałyśmy, mąż na gospodarstwie więc też w pobliżu. Dziecko jest dowartościowane, czuje się bezpieczne, wysłuchane. Wydaje mi się, że to jest recepta, ale mogę się mylić. Choć moja mama wychowywała nas podobnie (mam jeszcze brata i siostrę). Poszła do pracy jak najmłodsze miało 7 lat i to też taka praca, że na własny rachunek. Niestety zdaję sobie sprawę, że nie każdy może sobie na to pozwolić, co nie zwalnia z obowiązku wysłuchania dziecka i poświęcenia mu trochę czasu codziennie.
Ale się wymądrzyłam.
Masz rację.
Ze mną mama siedziała dłużej, z moją siostrą (4 lata młodsza) już musiała iść później do pracy i jednak różnice są ewidentne. Nie będę się rozpisywać, a po drugie pewnie i tak też wiele robi po prostu kwestia tego, że pierwsze i drugie dziecko są zawsze trochę inne, ale ja bym chciała być jak najdłużej z dzieckiem w domu. A ile się da - tego nie wiem...

Cytat:
Przez okropnie bolace gardło nie mogłam spać, doszedł jeszcze katar i ogólnie czuje sie beznadziejnie. Lecze sie narazie domowymi sposobami, oby pomogło
Bardzo sie martwię o moje malenstwo, dzisiaj przez to chorubsko śniło mi sie ze je straciłam

Wczorajsza wizyta u endo ok, co prawda prawy płat tarczycy sie lekko powiększył, ale nadal nie muszę brać leków. Następna i zarazem ostatnia wizyta przed porodem 13 maja

W sobotę pierwszy raz poczułam malucha i od tego czasu cisza, martwię sie. Mialyscie na początku takie przerwy?
Są normalne takie przerwy
A przeziębienie wiele z nas przechodziło, teraz już jest lepiej, bo możesz brać jakieś leki - spokojnie, wyleż, wylecz i będzie dobrze

Cytat:
Moj tez by tam rewolucje urządził.Zawsze walczy w takich sytuacjach
Mój TŻ jest strasznie cięty na takie zachowanie.
Zawsze mi mówi, że mam wchodzić bez kolejki, ale ja niestety zawsze to muszę wyśmiać, bo on po prostu nie wie, jak to jest....

Cytat:
No ale to jest naturalne, gdybyś ty zupełnie źle się czuła, nie czatowałabyś od 5rano w kolejce ciągle skomląc jak źle się czujesz
No to jeszcze lepszą miałam kiedyś historię, jak byłam u zwykłej internistki i siedziała taka babcia i wszyscy czekamy na swoją kolej, a ona wiecznie narzeka, ale wieeecznie, że ktoś tam był w rejestracji za nią, a ona ma na późniejszą godzinę. Była to godzina 10, a okazało się, że... ona ma na karteczce wpisaną godz. 11.30.
I powiedzcie mi, gdzie tu jest logika, że masz iść do lekarza na 11.30, a przychodzisz o 10 i narzekasz, że ktoś wchodzi przed tobą? Brak słów, w końcu ją inna babcia opieprzyła, żeby się już przymknęła, bo wszystkich denerwowała.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:51   #2353
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Można uwierz
Ja mam najczęściej poorany po takiej nocy dekolt i brzuch
Stary 2013-03-26, 11:53   #2354
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuszek,nogi,ręce,poślad ki
Stary 2013-03-26, 11:54   #2355
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A właśnie dziewczyny, mam pytanko:
W sumie to moje gardło w nic się nie przekształca - w sensie nie boli, nie jest zawalone, czuję tylko potworną wręcz suchość i drapanie. W nocy uniemożliwia mi to zaśnięcie i dodatkowo zaczynam kaszleć Cholery już od tego dostaje. Podejrzewam, że chodzi właśnie o to, że ciągle kaloryfery są u nas włączone na maksa, ale mam na nich taki zawieszony pojemnik z wodą, więc nie powinno być aż tak źle. Nie wiem co zrobić z tym gardłem, żeby je nawilżyć, jakieś parówki? Czy co p0olecacie?
Pisałam Ci już chyba wczoraj, żebyś spróbowała siemieniem lniany ciepłym płukać gardło albo po prostu pić, możesz się wybrać do apteki po jakies nawilżające, naturalne tabletki do ssania dozwolone dla kobiet w ciązy u Ciebie na bank to podrażnione gardło związane jest też z wymiotami - musisz o nie zadbać.

Cytat:

Zdrówka
A co do ruchów to spokojnie - na początku też tak miałam, jednego dnia poczułam, potem dzień dwa przerwy a teraz na szczęście czuje juz codziennie, ale każdego dnia z różnym nasileniem. Dzisiaj np jakoś tak spokojnie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:55   #2356
surka
Zakorzenienie

Ja też uciekma, miłego dnia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 11:55   #2357
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Idę sie kompac i na shoping byeeeee zagladne pozniej
Udanego shoppingowania no i pluskania
Stary 2013-03-26, 11:57   #2358
Charlize89
Rozeznanie

Ale mam ochotę na kawałek sernika
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:05   #2359
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Po samym opisie ciśnienie mi się podniosło Jak tylko masz możliwość zmienić lab, to rób to koniecznie, bo nie dość, że sie zestresujesz to przyniesiesz do domu wszystkie możliwe zarazki.
Ja dzięki bogu w swoim obecnym laboratoium mam luzik. Wczoraj była tylko babka w ciąży na glukozie i jakas jedna przede mną na morfologię. I spokój W poprzednim też stałam(!) w kolejkach na kilkanaście metrów. A tutaj jeszcze wszystko robię na nfz

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

U nas może i śniegu nie ma, ale za to jak zimno Nie mam ochoty z domu wychodzić. Jeszcze coś mi pół nocy strasznie zimno było, a dopiero rano zauważyłam, że wczoraj skręciłam grzejnik na 3(czyli był chłodny), żeby parówy w mieszkaniu nie robić
u nas w nocy mamy wylaczone ogrzewanie wiec czasami rano jest wesolo wstac

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Więc tak, jestem po kolejnym połówkowym, tym razem u gina na nfz. Ogólnie wszystko ok, ale powiedział, ze dziecko jest tak obrócone, że nie widzi górnej wargi, ogólnie mam się nie stresować, bo przy następny usg zobaczy jeszcze raz, ale oczywiście dało mi to do myślenia

Pyta się mnie czy znam płeć, to ja oczywiście, że nie (niech mi powie bez naprowadzania) i pokazywał jak jest dziecko obrócone, że chyba dzisiaj mi nie poda płci. Szturchał ją itd. i na sam koniec mówi, że na 90% córa, bo wg niego to są wargi sromowe (pokazał na monitorze), ale przy następnym usg, potwierdzi na 100% jeśli dzidzia się znowu nie zawstydzi.

Więc ogólnie wszystko ok, a jednak ta wareczka mnie martwi i chyba będę musiała się przejść jeszcze do jakiegoś gina
no czasami ciezka ta warge wychaczyc....wiec sie nie martw wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Śnieg? Byle do Polski nie przylazł. Na Kaszubach dzisiaj cieplutko, lekki wiaterek, słoneczko świeci. TŻ pisał, że jak chce iśc po zakupy to mogę śmiało założyć kurtkę wiosenną. Super
no ja tez juz doczekac sie wiosny nie moge

Cytat:
Znowu wyrzygałam całe śniadanie
Mam dość, jak tylko nie zjem w odpowiednim momencie po przebudzeniu, cała zawartość ląduje w porcelanie.
Dzięki bogu dzisiaj było całkiem "przyjemnie", bo na truskawkowo
Jeszcze z tego całego wysiłku popuściłam
Pamiętam jak byłam w 7tc, wymiotowałam już na odległość i każdy mnie pocieszał, że w 3mc będę mieć już spokój
ja tez mam mdlosci cale szczescie rzadko wymiotuje ale jest mi niedobrze 24h/dobe czsami w nocy sie budze i mi jest niedobrze i nie moge zasnac

Cytat:
Ale mam ochotę na kawałek sernika
ja wczoraj mialam ochote na arbuza oczywiscie do sklepu i zjadlam 3/4 arbuza
Stary 2013-03-26, 12:06   #2360
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuszek,nogi,ręce,poślad ki
no to jeszcze zostały Ci plecy, twarz, stopy- wszystko przed Tobą
Stary 2013-03-26, 12:08   #2361
Rockyyy
Zakorzenienie

My wieczorem juz mniej palimy-lepiej sie spi jak chlodno jest tylko jak ja rano wstaje to ☠☠☠☠ziiii czasem :/

Do dzis zdarzają mi sie porann emdłości .Polozna mi mowila ze tak moze byc

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
no to jeszcze zostały Ci plecy, twarz, stopy- wszystko przed Tobą
O nieee
Dzisiaj sie mocniej nabalsamuje po kapieli
Stary 2013-03-26, 12:09   #2362
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuruj sie

No to poczekam cierpliwie na tego mojego leniuszka
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Zdrówka
A co do ruchów to spokojnie - na początku też tak miałam, jednego dnia poczułam, potem dzień dwa przerwy a teraz na szczęście czuje juz codziennie, ale każdego dnia z różnym nasileniem. Dzisiaj np jakoś tak spokojnie
to sie trochę uspokoilam, skoro to normalne.
Sama na siebie sie wkurzam za wymyslanie problemów w ciąży
Mam wrażenie ze czasem sama dostarczam sobie stresów...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:10   #2363
Neni1984
Zakorzenienie

Helołł

My z mężem od rana naklejaliśmy naklejkę w kuchni na ścianie i jest-nasza Afryka

Chciałam się też pochwalić, że mam więkoszość wyprawki po wczorajszych zakupach
A kupiłam:
-2 podkłady na ramię z ceratką:http://allegro.pl/show_item.php?item=3096154354
-szczotkę+grzebyk
-Linomag na zdrową pupę i na odparzenia
-patyczki z ogranicznikiem
-pieluchy tetrowe standardowe - 10 sztuk
-mini pieluchy tetrowe - 5 sztuk
-podwójne pieluchy - 5 sztuk
-ochraniacz na materac do łóżeczka
-szczotkę do butelek Tommy Tippee
-2 smoczki Lovi+pojemnik na smoczki
-cążki BabyOno
-płyn do płukania ubranek Dzidziuś
-2 pary skarpetek a`la buciki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3113590227
-krem do pielęgnacji Ziajka

Dla mnie:
-podkłady na łóżko szpitalne Seni - 5 sztuk
-podkłady na WC do szpitala - 100 sztuk
-laktator ręczny BabyOno w zestwie z butelką 125 ml i smoczkiem o małej sile przepływu: http://allegro.pl/show_item.php?item=3098206239
-wkładki laktacyjne BabyOno Premium +
-mydło Biały Jeleń z kozim mlekiem i lnem
-majkti jednorazowe - 6 sztuk

Wydałam 300 zł i ... lepiej mi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (60,0 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-03-26 o 12:13
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:17   #2364
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
od 3-4 dni nasilil mi sie bol w zebrach z prawej stronyy probowalam cos poczytac na ten temat i wszyscy pisza ze to dzidziol musial cos tam wlozyc .. ale niewiem musze powiedziec gin o tym w czwartek.szczegolnie jak siedze taka troche zgarbiona bardziej.. zreszta wczoraj to nawet jak normalnie siedzialam .. :P
mam tak czesto teraz,jak w domu jestem i siedze z kompem w lóżku.Pytalam wczoraj lekarza i powiedzial ze to wlasnei kwestia pozycji..zgarbienia i ucisku..

Cytat:
Elaine-ciesze sie ze o mnie myślisz jak widzisz żabyy
no tak jakos po tych twoich przywitaniach

Cytat:
Więc tak, jestem po kolejnym połówkowym, tym razem u gina na nfz. Ogólnie wszystko ok,
nie martw sie tymi wargami...
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!!
fajny szefodpoczywaj i kuruj sie!
Cytat:
Śnieg? Byle do Polski nie przylazł. Na Kaszubach dzisiaj cieplutko, lekki wiaterek, słoneczko świeci. TŻ pisał, że jak chce iśc po zakupy to mogę śmiało założyć kurtkę wiosenną. Super
Cytat:
Ale się wymądrzyłam.
lubimy mądrowanie doświadczonych mam
Cytat:
no tak biedna bylas, pamietam jak pisalas ze wymiotowalas na rondzie jadac samochodem. Dla mnie to byl hardcore i dalej nie moge sobie tego wyobrazic.

przylaczam sie do grupy leniuchow.. tak mi sie nic nie chce ze szok.. zabieram sie za napisanie maila do Pearl Jam od rana... potem robota zdana i w koncu musze zaczac pisac wstep/zakonczenie mgr

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:17   #2365
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
niewiem od czego to zalezy eh.. ja mam nadzieje ze swoja core na wesola i "wychowana" dziewczynkę wychowamy i bez fochow jakis itp.Czas pokaze..
Ja swojej dużo tłumaczę, nie kręcę, ogólnie dużo rozmawiamy i przytulamy się bo ona uwielbia się przytulać.
Oby drugie udało mi się podobnie wychowywać i oby w okresie dojrzewania nie popsuł nam się ten kontakt z Małgosią.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:18   #2366
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Helołł

My z mężem od rana naklejaliśmy naklejkę w kuchni na ścianie i jest-nasza Afryka

Chciałam się też pochwalić, że mam więkoszość wyprawki po wczorajszych zakupach
A kupiłam:
-2 podkłady na ramię z ceratką:http://allegro.pl/show_item.php?item=3096154354
-szczotkę+grzebyk
-Linomag na zdrową pupę i na odparzenia
-patyczki z ogranicznikiem
-pieluchy tetrowe standardowe - 10 sztuk
-mini pieluchy tetrowe - 5 sztuk
-podwójne pieluchy - 5 sztuk
-ochraniacz na materac do łóżeczka
-szczotkę do butelek Tommy Tippee
-2 smoczki Lovi+pojemnik na smoczki
-cążki BabyOno
-płyn do płukania ubranek Dzidziuś
-2 pary skarpetek a`la buciki: http://allegro.pl/show_item.php?item=3113590227
-krem do pielęgnacji Ziajka

Dla mnie:
-podkłady na łóżko szpitalne Seni - 5 sztuk
-podkłady na WC do szpitala - 100 sztuk
-laktator ręczny BabyOno w zestwie z butelką 125 ml i smoczkiem o małej sile przepływu: http://allegro.pl/show_item.php?item=3098206239
-wkładki laktacyjne BabyOno Premium +
-mydło Biały Jeleń z kozim mlekiem i lnem
-majkti jednorazowe - 6 sztuk

klask i:
Fajnie,masz juz to z glowy i mozesz spokojnie cieszyc sie ciążą

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Neni- super te słoniee
Stary 2013-03-26, 12:20   #2367
Neni1984
Zakorzenienie

Brakuje mi przede wszystkim ciuszków, ale o ciuszki to będziemy gadać ze znajomymi, co mają synka 4 miesięcznego żeby odkupić.
Idę nadrabiać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:23   #2368
Ewusia709
Zadomowienie

Oliath - na pewno wszystko się ułoży i będzie wspaniale, zmiany zawsze wywołują pewien niepokój i rozchwianie, ale nie da się uniknąć zmian, co nas nie zabije to nas wzmocni i po burzy zawsze wychodzi słońce, pewnie potrzebujesz trochę czasu aby przetrawić te wszystkie obawy, ale na pewno wszystko się ułoży, wróci stabilizacja mam nadzieję, że wyżyjesz się trochę na mebelkach i humor się poprawi.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ok dziewczyny, do jutra mam spokój. Dziś dostanę clexane 0,4 więc zaczynam zastrzyki, a jutro 8:30 mam konsultację u ordynatora oddziału gin-poł. I zobaczymy co dalej.
Wszystko będzie dobrze, ważne że szybka diagnoza i szybkie działanie.
Nie stresuj się, oszczędzisz Fi stresu, będzie szczęśliwszy

Cytat:

Więc ogólnie wszystko ok, a jednak ta wareczka mnie martwi i chyba będę musiała się przejść jeszcze do jakiegoś gina
Jestem przekonana, że wszystko jest dobrze, tylko akurat tak się Malutka ułożyła, że nie dało się zobaczyć. Nie przejmuj się na zapas.

Cytat:

CALY czas mi sie chce pic
Mi też, mimo że piję bardzo dużo i jeszcze jem owoce. Myślę, że to przez te mrozy.

Cytat:
to bedzie dłuuugie sprzątańsko, a jak nie ogarne wszystkiego na Swięta to kicham to.Dom to nie muzeum.
Ja planuję na święta tylko trochę ogarnąć, bez grubszych porządków bo nie wyrobię z gotowaniem, sprzątaniem, pracą, złym samopoczuciem i wszystkim na raz. Jak to kiedyś mówili w reklamie: dom jest do mieszkania, a nie do sprzątania

Cytat:

A właśnie dziewczyny, mam pytanko:
W sumie to moje gardło w nic się nie przekształca - w sensie nie boli, nie jest zawalone, czuję tylko potworną wręcz suchość i drapanie. W nocy uniemożliwia mi to zaśnięcie i dodatkowo zaczynam kaszleć Cholery już od tego dostaje. Podejrzewam, że chodzi właśnie o to, że ciągle kaloryfery są u nas włączone na maksa, ale mam na nich taki zawieszony pojemnik z wodą, więc nie powinno być aż tak źle. Nie wiem co zrobić z tym gardłem, żeby je nawilżyć, jakieś parówki? Czy co p0olecacie?
Czytałam, że kobiety w ciązy mogą mieć problemy z nosem i gardłem, obrzęki i drapania, nie pamiętam już od czego, ale było napisane, żeby nawilżać powietrze. Ja kupiłam nawilżacz powietrza i dodatkowo piję dużo wody.

Cytat:
Zazdroszczę, u nas -6 stopni i wiatr, mega zimno.

Cytat:

Na początku tak jest, zależy jak się dziecko ustawi, czasem czuć ruchy bardzo wyraźnie, a później kilka dni przerwy. Ja dopiero tak od 24tc czuję takie regularne ruchy.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:28   #2369
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

neni: woow.. !
ja się muszę w wolnej chwili wlasnie za takie rzeczy zabrac i jak przyjdzie wyplata oczywiscie

co do ruchw, po tzm jak pocyuam pierwsyego kopniaka minęły dwa tygodnie zanim Mały sie uaktywnił znowu...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 12:28   #2370
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Świetne zakupy !!! Afryka super

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości