Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV 23 42,59%
Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki 8 14,81%
Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 11 20,37%
Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 5 9,26%
wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie 4 7,41%
Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy 3 5,56%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 13:59   #2881
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wcinam pomidorową
pomidory to moj ciazowy hit! i jablka..
Stary 2013-03-26, 14:00   #2882
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ale teraz juz jestem i mam nadzieje, ze juz bedzie tylko lepiej jestescie kochane !!!
troche musialam poukladac swoje zycie.. dzis tylko mam problem bo od dwoch tygodni biore dwa razy dziennie tardyferon a on jest na recepte.. mam ostatnoego tabsa na wieczor.. on jest tylko na recepte a ja jestem w Tarnowie u mamy i to bez karty ciazy wiec musze sie udac do jakiegos lekarza co mi wypisze na niego recepte
a co to za lek?

Cytat:
wcinam pomidorową
też mam w domu ale nie mam aż takiej ochoty za to zjadłabym gofraaaaaaaaaaaa i kawałek napoleonki i mc flurry i twixa i coś z bitą śmietaną jeszcze
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:01   #2883
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
całe szczęście że już jest dobrze Jak będziesz miała ochotę to się wyżalisz a jak nie to nie Dobrze że wracasz do zdrowych. Trzymam kciuki że wszystko będzie ok
wiesz jak jes.. musi przyjsc na to dzien na razie jestem na etapie odcinania sie od tego i nie wracania do drazliwych tematow
Stary 2013-03-26, 14:02   #2884
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ale teraz juz jestem i mam nadzieje, ze juz bedzie tylko lepiej jestescie kochane !!!
troche musialam poukladac swoje zycie.. dzis tylko mam problem bo od dwoch tygodni biore dwa razy dziennie tardyferon a on jest na recepte.. mam ostatnoego tabsa na wieczor.. on jest tylko na recepte a ja jestem w Tarnowie u mamy i to bez karty ciazy wiec musze sie udac do jakiegos lekarza co mi wypisze na niego recepte
tardyferon top jest żelazo tak??? jeśli dobrze czytam szyfry poprzedniego gina to ja mam na to recepte której nie wykupiłam bo miałam tabsy od siostry. data wystawienia 20.02.2013 ale nie ma daty realizacji
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:03   #2885
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
a co to za lek?

też mam w domu ale nie mam aż takiej ochoty za to zjadłabym gofraaaaaaaaaaaa i kawałek napoleonki i mc flurry i twixa i coś z bitą śmietaną jeszcze
zelazo na anemie.. pytalam o zamienniki ale sa o wiele slabsze.. a ja jeszcze biore dwie tabsy dziennie a na ulotce jest ze brac jedna

ale smaki a znasz juz plec? moze dziewczynka (nie nadrobilam jeszcze)
Stary 2013-03-26, 14:04   #2886
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No wiec jestem , bo slyszalam ze sie zrobila afera ze ja wrzesniowka a na watku listopadowo-grudniowym sie udzielam Bardzo chetnie bylabym tutaj , ale nie wiem czy przez Was uda mi sie teraz przekrzyczec Na poczatku udzielalam sie malo , bo balam sie zapeszac , porownywac do Polskich standardow , schizowac , bo to zgubilo mnie w poprzedniej ciazy. Teraz U mnie wszystko w porzadku , 14 tydzien malym kroczkiem , termin na 28.09 wiec bylabym u Was chyba nie taka calkiem ostatnia ? NIe chodzi o to Poki co nadal pracuje 8/9h dziennie . Czasem znajde 15 min przed/po pracy zeby zajrzec , cos nabazgrac i tyle. Wy pedzicie , pewnie nawet nie zauwazylybyscie moich wypocin A tak serio jestem z Wami caly czas , caly czas podczytuje , porownuje , tam takze odstaje od reszty np ; zaraz ( mam nadzieje ) bede czula kopniaczki , gdzie nie ktore dziewczyny nadal czekaja na serduszka W kazdym razie jesli pozwolicie bardzo chetnie wraz z moja dzidzia bede i tu
wiesz, ja też nie pisze dużo i nie codziennie. oprócz tego że pracuje, to w domu mam 2,5 letnie dziecko, więc nadrabiam z reguły w domu koło 21 o ile nie zasne a czasami piszę bez nadrabiania
każdy wątek na poczekalni prędzej czy później będzie pędził. wątki zakładane są na 2 miesiące, więc siłą rzeczy będą spore różnice w wieku ciąży. Ale to nie oznacza że teraz mamy grudniowe mają do Was nie dołączać tylko do mam styczeń-luty, żeby mieć starszą ciążę..... Rozumiem mamy z końca danego wątku, tzn w naszym przypadku z końca października, ale Ty masz termin na wrzesień, a to przecież sam środek naszego wątku są też u Was dziewczyny z połowy października, też śmiało mogłyby z nami pisać
w każdym bądź razie fajnie że się odezwałaś i pisz jak najwięcej

aaa, zapomniałam napisać, moja dzidzia tez już daje znać o sobie smyra mnie od środka

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:06   #2887
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
tardyferon top jest żelazo tak??? jeśli dobrze czytam szyfry poprzedniego gina to ja mam na to recepte której nie wykupiłam bo miałam tabsy od siostry. data wystawienia 20.02.2013 ale nie ma daty realizacji
kusisz dziewczyno! zwlaszcza tak jak mowie jestem w Tarnowie wiec nie tak daleko umowilam sie dzis do jakiegos lekarza i bede swiecic oczami.. i przekonywac ze naprawde ciaza i naprawde muszemiec ten lek
Stary 2013-03-26, 14:07   #2888
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
kusisz dziewczyno! zwlaszcza tak jak mowie jestem w Tarnowie wiec nie tak daleko umowilam sie dzis do jakiegos lekarza i bede swiecic oczami.. i przekonywac ze naprawde ciaza i naprawde muszemiec ten lek
jakby co to jutro wracając z pracy ok 12 mogę ci wysłać priorytetem do Tarnowa
Stary 2013-03-26, 14:11   #2889
daohar
Raczkowanie

cześć dziewczyny długo mnie nie było, a później trochę przerastała mnie wizja nadrabiania tego wszystkiego jakiś czas staram się być w miarę na bieżąco, mam nadzieję, że mnie jeszcze przygarniecie

gratuluje wszystkim udanych badań i pięknych sesji zdjęciowych maluszków
ja też już, jak niektóre z was, czekam na ruchy bo zaczął się 18 tydzień, a ja tak sama nie wiem "czy to to"...już wszyscy się pytają czy czuje, a ja sie chyba zaczynam za bardzo nakręcać...
dołączam też do tych które mają problemy z ustaniem w kościele...w ostatnią niedzielę i poprzednią siadałam, kiedy inni stali bo tak mi szumiało i piszczało w uszach, że męża nie słyszałam...okropne to jest i nie wiem jak zaplanować Święta i Wielki Tydzień...
brzuszek rośnie już mam 3 pary spodni ciążowych a nowe biustonosze chyba niedługo będą za małe kiedy one przestaną rosnąć

Cytat:
spoko- nie ma nakazu nadrabiania wszystkiego- ja też np po takiej weekendowej nieobecności nawet nie czytam tych 20 stron do tyłu bo bym nigdy sie nie odezwała tylko co bym nadrabiała to by kolejne zapisane strony wyskakiwały to bardzo wyrozumiały wątek i dopiero jak nie ma kogos tydzień się martwimy (...)
też powoli zaczęłam wychodzić z tego założenia, mam nadzieje, że się nie obrazicie jak nie bedę na bieżąco z każdym postem

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:11   #2890
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a co to za lek?
ja wczoraj u teściowej jadłam kaszę z sosem i ogórkami kiszonymi a że obok stał słoik juz pusty po ogórkach to..... zamiast wody mineralnej obiad zapijałam sokiem po ogórach prosto z litrowego słoika mina męża bezcenna

ja mam jeszcze naleśniki z serkiem i nutellą-zaraz je pokonam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:13   #2891
87czarna
Zakorzenienie

ladanseuse ooo, jest nasza zguba! :-* dobrze, że dałaš o sobie znać! Wielki buziak dla Ciebie!!:-*

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:14   #2892
papalinka83
Zakorzenienie

Tancerka - od tego co byś zjadła zrobiło mi się niedobrze lekkoNie wiem o co chodzi, ale ja nadal nie mam zbytniej ochoty na słodycze, coś tam czasem zjem, a na początku nic, ale i tak wszystko mi się wydaje bardzo słodkie. Także pomidory które normalnie uwielbiam teraz mi słodkie, a ostatnio nawet jajko wywaliłam bo było słodkie... Mąż się głowę pukał

Ladanseuse - dobrze, że się odezwałaś. Mam nadzieję, że już teraz będzie tylko lepiej

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:14   #2893
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
O nareszcie! żebyś Ty wiedziała jak myśmy się tu martwiły o Ciebie. Całe szczęście, że jesteście całe i zdrowe powodzenia w pokonywaniu problemów i dużo zdrówka

Cytat:
Twój brzusio pamiętam, że już dawno był spory, więc na pewno uwierzą a wyników badań nie masz?
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:17   #2894
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
ale smaki a znasz juz plec? moze dziewczynka (nie nadrobilam jeszcze)
nie znam jeszcze płci-jeszcze za wcześnie ale nie obrażę się jeśli to dziewczynka chociaż z mojego otoczenia każdy mówi że wyglądam na chłopaka i tak mi juz tego chłopaka wkręcili że masakra

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
nie wiem jak zaplanować Święta i Wielki Tydzień...
ja już z góry powiedziałam że do Kościoła idę dopiero w Wielką Niedzielę bo nie dam rady w tym tłumie w małym Kościółku wystać każdej uroczystości jak po 5 minutach bez tłumu mi już słabo i duszno...

Cytat:
ja wczoraj u teściowej jadłam kaszę z sosem i ogórkami kiszonymi a że obok stał słoik juz pusty po ogórkach to..... zamiast wody mineralnej obiad zapijałam sokiem po ogórach prosto z litrowego słoika mina męża bezcenna
o matulu Kaśka
Stary 2013-03-26, 14:19   #2895
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
nie znam jeszcze płci-jeszcze za wcześnie ale nie obrażę się jeśli to dziewczynka chociaż z mojego otoczenia każdy mówi że wyglądam na chłopaka i tak mi juz tego chłopaka wkręcili że masakra
masz syndrom Kasiuni

Cytat:
o matulu Kaśka
ej co?! ten słoik do mnie mówił

Stary 2013-03-26, 14:20   #2896
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
O nareszcie! żebyś Ty wiedziała jak myśmy się tu martwiły o Ciebie. Całe szczęście, że jesteście całe i zdrowe powodzenia w pokonywaniu problemów i dużo zdrówka

Twój brzusio pamiętam, że już dawno był spory, więc na pewno uwierzą a wyników badań nie masz?
no wlasnie dzwonilam po lekarzach i ciezko.. nic przy sobie nie mam..

ewacia probuje sie dodzlwonic do gin zapttac czy mam dalej brac i jak cos to bede miec chyba do Ciebie romans.. jeden dzien bez tabsow to nic sie nie stanie.. i ciekawe do ilu dni przyjmuja recepty..
Stary 2013-03-26, 14:22   #2897
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

ewacia probuje sie dodzlwonic do gin zapttac czy mam dalej brac i jak cos to bede miec chyba do Ciebie romans.. jeden dzien bez tabsow to nic sie nie stanie.. i ciekawe do ilu dni przyjmuja recepty..
Przyjmują chyba długo, bo ja już nie raz kupowałam leki z recepty sprzed 3 miesięcy, tylko jak lek był refundowany to było bez zniżki, ale sprzedać powinni

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-26, 14:24   #2898
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

nie mam pojęci ado ilu ale zawsze można spróbować wykupić
Stary 2013-03-26, 14:26   #2899
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość
też powoli zaczęłam wychodzić z tego założenia, mam nadzieje, że się nie obrazicie jak nie bedę na bieżąco z każdym postem
Nie jesteśmy obrażalskie Nie ma obowiązku nadrabiania. Jeśli miałybyście tylko nadrabiać, a nic nie pisać to się to mija z celem. Wiadomo, że nie każdy ma czas na śledzenie wątku na bieżąco lub nadrabianie. Luz
Musicie też zrozumieć, że czasem zdarza się brak odzewu na czyjś post i też nie ma co się dąsać. Każdej na pewno zdarzyło się nie dostać odpowiedzi, albo komentarza na swój post. Przy takiej produkcji pewne wiadomości umykają, ale nie znaczy to, że Kogoś olewamy
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:27   #2900
papalinka83
Zakorzenienie

Ladanseuse - a jak tam twój kredyt? Czy to jest ten temat, o który lepiej nie pytać?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-03-26, 14:28   #2901
daohar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
wiesz, ja też nie pisze dużo i nie codziennie. oprócz tego że pracuje, to w domu mam 2,5 letnie dziecko, więc nadrabiam z reguły w domu koło 21 o ile nie zasne a czasami piszę bez nadrabiania
każdy wątek na poczekalni prędzej czy później będzie pędził. wątki zakładane są na 2 miesiące, więc siłą rzeczy będą spore różnice w wieku ciąży. Ale to nie oznacza że teraz mamy grudniowe mają do Was nie dołączać tylko do mam styczeń-luty, żeby mieć starszą ciążę..... Rozumiem mamy z końca danego wątku, tzn w naszym przypadku z końca października, ale Ty masz termin na wrzesień, a to przecież sam środek naszego wątku są też u Was dziewczyny z połowy października, też śmiało mogłyby z nami pisać
w każdym bądź razie fajnie że się odezwałaś i pisz jak najwięcej

aaa, zapomniałam napisać, moja dzidzia tez już daje znać o sobie smyra mnie od środka
Smyra ja mam wrażenie, że tak mnie właśnie smyra i głaska, ale nie chce się nakręcać bo i macica mi jakiś czas "mrowi" przy powiększaniu i wiadomo, że jelita też tam pracują i już sama nie wiem

Cytat:

ja już z góry powiedziałam że do Kościoła idę dopiero w Wielką Niedzielę bo nie dam rady w tym tłumie w małym Kościółku wystać każdej uroczystości jak po 5 minutach bez tłumu mi już słabo i duszno...

o matulu Kaśka
mi szwagierka wkręciła dziewczynkę chciałaby, żeby jej córa miała koleżankę do zabawy
a z tymi Świętami to dla mnie tak dziko nie pójść bo to nieodłączna część Świąt u mnie i jako, że po ślubie tyle się w moim życiu zmieniło, to chciałam tak świątacznie...eh eh...

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
Stary 2013-03-26, 14:31   #2902
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojęci ado ilu ale zawsze można spróbować wykupić
to ja chyba Cie bede bardzo prosic wysle Ci adres na pw a Ty podaj mi nr konta to Ci wysle za priorytet i fatyge

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ladanseuse - a jak tam twój kredyt? Czy to jest ten temat, o który lepiej nie pytać?
nie, to jest dobry temat gdyby nie to, ze odcoeli nam 15 tys. z kredytu czyli kuchni i szaf nie bedzie.. dostalismy we wtorek za tydzien idziemy podisac umowe o mieszkanie, do notariusza, do sadu, umowe o kredyt..
Stary 2013-03-26, 14:31   #2903
beatryszja4
Raczkowanie

Witam ja też przyznam że rzadko tu bywam ale tyle zajeć przed swiętami... Ja juz ruchy często czuje szególnie wieczorem jak położe sie do łożka gilgocze mnie mała No właśnie mój gin potwierdził na 95 % dziewczynka Martynka jednak z resztą czułam że dziewczynka Na USG nawet serduszka nie mogliśmy posłuchać dobrze bo wierciła się strasznie Nawet moja dzidzia Was pozdrawia bo właśnie się ruszyła Mam pytanko a ma któraś już jakiś sposób na zgage? Męczy mnie po każdym jedzonku nawet po zwykłej wodzie Podobno jak w ciązy męczy zgaga to dzidzia będzie mieć bujną czuprynę

Edytowane przez beatryszja4
Czas edycji: 2013-03-26 o 14:33
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:33   #2904
daohar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatryszja4 Pokaż wiadomość
Witam ja też przyznam że rzadko tu bywam ale tyle zajeć przed swiętami... Ja juz ruchyczęstoczuje wszególnie wieczorem jak położesie do łożka gilgocze mnie mała No właśnie mój gin potwierdził na 95 % dziewczynka Martynka jednak z resztą czułam że dziewczynka Nawet moja dzidzia Was pozdrawia bo właśnie się ruszyła Mam pytanko a ma któraś już jakiś sposób na zgage? Męczy mnie po każdym jedzonku nawet po zwykłej wodzie Podobno jak w ciązy męczy zgaga to dzidzia będzie mieć bujną czuprynę
gratuluję wiadomości dziewczynka na zgagę nie mam rady, ale nie jesteś sama też mam po wszystkim

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
Stary 2013-03-26, 14:34   #2905
kaska87
Zakorzenienie

a ja mam pytanie do dziewczyn, którym lekarz wróżył chłopca-bo same chłopaki tutaj wychodziły czy u kogoś się to zmieniło?
do mnie wczoraj kuzynka dzwoniła i mówiła, że czasem te wargi są opuchnięte u dziewczynki i wygląda jak siusiak

Stary 2013-03-26, 14:36   #2906
policzanka
Wtajemniczenie

U mnie w rodzinie była sytuacja ze lekarz do konca ciazy mowil ze chlopak a przy porodzie okazało sie ze urodzila sie dziewczynka..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 14:38   #2907
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Tancerka - od tego co byś zjadła zrobiło mi się niedobrze lekkoNie wiem o co chodzi, ale ja nadal nie mam zbytniej ochoty na słodycze, coś tam czasem zjem, a na początku nic, ale i tak wszystko mi się wydaje bardzo słodkie. Także pomidory które normalnie uwielbiam teraz mi słodkie, a ostatnio nawet jajko wywaliłam bo było słodkie... Mąż się głowę pukał
ha ha ha nieźle ja znowu jak zjem posiłek bez słodkiego np zupę czy jakieś mięsko to i tak muszę chapsnąć na koniec kostkę czekolady najchętniej miodku bym do wszystkiego dodawała ostatnio kupiłam gorzką czekoladę żeby była zdrowsza niż normalna to wydała mi sie jednak nieatrakcyjna i ją porzuciłam w szafce kuchennej i leży niekochana
Stary 2013-03-26, 14:40   #2908
kaska87
Zakorzenienie

ja też mam teraz fazę na dziwne połączenia

Stary 2013-03-26, 14:43   #2909
tancerka212
Zakorzenienie

chyba wam już pisałam ale w mym uwielbieniu do słodyczy ostatnio nawet makrelę w pomidorach musiałam poprawić czymś słodkim i nie rzygałam!

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

a recepty to teraz aby miesiąc chyba są ważne
Stary 2013-03-26, 14:44   #2910
daohar
Raczkowanie

to makrele z puszki, albo paprykarza można? ja się powstrzymuję bo, że surowa ryba...a jak mąż zajada to bym mu z kanapki zabrała

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości