|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
|
|
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
Hej
dla mamuś i maleństw Jak to miło wchodzić na forum i nadrabiać ile to dzieciaczków nowych. Wykurowałam się trochę, spałam cały czas i żarłam czosnek tonami Nawet rano wstałam w miarę zorientowana już i wzięłam się za prasowanie. Mój maluszek dziś tak kopie, że zastanawiam się czy sobie w brzuszku dziurki nie wykopie do wyjścia Ogromnie bolą mnie piersi, zalana mlekiem od wczoraj jestem, non stop wymieniam wkładki laktacyjne ale to chyba przez to przeziębienie. A co do reszty to mi też kochane ręce puchną strasznie, do tego wydaje mi się, że mały jest tak nisko, iż dzieli go granica kilku centów by ujrzeć światło dzienne
|
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby mowia, ze wszelkie krwiaki sie wchlaniaja (niektore w 6 tygodni, inne nawet dluzej i to wciaz norma), a jednak nas strasza chirurgiem-pediatra... wiec smarujemy grubo i Torres wciaz w czapce chodzi (zeby wacik trzymala). Komentarzy na temat tego dlaczego moje dziecko chodzi w domu w czapce - nawet nie komentuje
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Błagam Dziewczyny !!!!
nie piszcie takich rzeczy bo to nie prawda , nie ma żadnych medycznych potwierdzeń aby co kolwiek piwo ,nie piwo ,nawet te herbatki na laktacje powodowały jej zwiększenie !!! NIE ,NIE, NIE . Na zwiększenie laktacji jedyną skuteczna opcją jest częste przystawianie dziecka . Reszta to sciema . Cytat:
za zdrowe bioderka !!! ale dlaczego kazali Ci szeroko pieluchować ??? Cytat:
może to naczyniak ??? wtedy musi minąć czas aby się wchłonął (no i nie wszystkie się wchłaniają)
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
A dziewczyny mam pytanko. Ma moze, któras opcję : Wozek Tako i fotelik samochodowy maxi cosi? Kurcze my kupilismy i TZ probowal sie pobawic, poprzelaczac siedziska itd i wszystko ok, tylko adapter jak probujemy odlaczyc od fotelika samochodowego to jakis koszmar.... Tez tak macie, czy luzno mozna zdjac te adaptery z fotelika? Czy wozicie z adapterami w aucie (tak polecal sprzedawca, ale cos nie jestem przekonana...). Please dajcie znac
|
|
|
|
|
#547 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Gratulacje, a mialam pisac ze trzymam kciuki a to juz ![]() Cytat:
Cytat:
rosnie kluseczka ![]() Ja dziś od 6 na nogach... pozałatwiałam sprawy z pomocą Bożą i ojczulka. Cytat:
) Cytat:
Cytat:
) wpadam na gołabki ![]() Cytat:
![]() Brawo za bioderka ![]() Cytat:
![]() Tez mam czasem takie wrazenie ze nisko glowka jest ![]() hej.. my po wizycie, na ktg żadnych skurczy, w nocy się coś tam działo, pobolewało. Mały waży plus minus 3641 g, no i glowka w dole nawet nisko wedlug gina. Nastepna wizyta po swietach za tydzien. A jakby się coś działo to sms i telefon do połoznej... i IP biegusiem... Kupilam dziś pajacyk taki fajny zielony body z dlugim, body z krotkim i kocyk.. i czapeczki smerfetki...pochwale sie za chwile kocyk mi sie podoba ) i tak pewnie czegos nie mam wiec spoko.. ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-26 o 16:26 Powód: dodanie zdjec |
||||||||
|
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
Muszę...
![]() Znalezione na SH za ŚMIESZNE CENY! - pajacyk 3 zł - bluza 4,5 zł - "królik" 8 zł |
|
|
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
Eluśka ja mam siarę od 4 miesiąca ciąży
|
|
|
|
|
#550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zacna wagaLiwka za bioderka
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajowe ciuszki ![]() nio mi w sumie się pojawiła około 5 mc..ale ostatnio wiecej zauwazam ![]() Miałam plan zrobić coś podobnego dla malucha, któraś z Was o tym pisała, że robiła ) fajne te zabawki i książeczki..![]() http://www.dwakolory.pl/5-ksiazeczki Stripi na święta mam zamiar zrobić mięsko pieczone z żurawinką (jeszcze nie wiem jakie miesko ALE MOZE INDYK SKORO BEDZIE SCHAB ), barszcz biały, sałatkę , jajka faszerowane szynka ze szczypiorekim i serem zoltym, salatke z tunczykiem (mam mega ochote na nia), schab nadziewany morela, sos tatarski (mamy swoja wedline tatusko robil), sledzie korzenne z tego przepisu nie wyprobowany - poleca kolezanka http://www.mojegotowanie.pl/wielkanoc/sledzie_korzenne, i jakis sernik (fajna alternatywa http://www.mojegotowanie.pl/wielkanoc/sernik_z_malibu) + karpatke bo maz chce..zobaczymy jak dam rade a babke piaskowa kupie i inne dodatki, bo nie dam rady pewnie, a przemeczac sie nie chce.. u nas dziwna sytuacja panuje w domu wiec jakos nie chce na kims polegac..![]() Chciałam zrobić sama chlebek na swieta no ale chyba nie tym razem... ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- a to Kochana waga na 37 tydzien i 2 dzien.. hehe, no po swietach zobaczymy co wiecej..
|
|
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE .... malusia kruszynka ... jeszcze mniejsza niz moj Emilian .... a ten to suchar jest jak Babcia Ania mowi
Cytat:
by wszytsko bylo dobrze ![]() Cytat:
no i my tez po wizycie ![]() wiec ja cala szczeliwa jestem ... troche sie wymeczylam jak wracalismy bo zdarzylam na Ekspresa pod dom ... ale zeby do niego dojsc mialam ciu pod gorke .. na szczescie Ciocia Agnieszka pchala wozek .. ja sie ladnie tylko toczylam teraz cos zjem .... i jak malody bedzie spacl dalej ( dostal teraz jedzonko ) to tez sie pojde zdrzemnac na ta godz - dwie Liwka za wizyte i za doskonale Bioderkacorka_rosy . |
||
|
|
|
|
#553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co tzn szeroko na noc?
|
|
|
#554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() gratulacje ![]() klas ki:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Nadrobiłam tylko pobieżnie, zaraz zrobię to dokładnie. Zauważyłam, że nowe dzieciaczki się pojawiły, oczywiście Mamusiom i ich Maleństwom GRATULACJE !!! ![]() Dziewczyny takie pytanie mam, jak wielka była/jest Wasz torba do szpitala ?? bo ja w tą co zamierzałam się nie zmieszczę i nie wiem czy taką większą coś jak walizka podróżną to czy mnie nie wyśmieją
Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-26 o 18:15 |
|
|
|
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeżu, nawet nie wiedziałam ze takie sa ![]() Cytat:
|
|
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#559 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak czytałam Twój opis to aż mi się zachciało rodzić ![]() Cytat:
Też zaczynam się stresować jak mało się rusza, ale poszturcham go troszkę i coś mi odkopnie, żeby się mamusia uspokoiła. W końcu mi samej też nie zawsze się chce ruszać i są dni że bym w łóżku przeleżała, wiec Szkrab też ma takie dni pewnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wykurowanie się. A mi nic nie leci :/ od kilku dni kuje mnie w jednym sutku i jak ścisnę troszkę to odrobinka, dosłownie odrobinka z niego wycieknie jakiegoś płyny, ale czy to ta siara to pojęcia nie mam. ten "królik" rewelacyjny !!! powiedz gdzie taki można kupić ?????? |
|||||
|
|
|
|
#560 | |||
|
Raczkowanie
|
Despa gratulujemy
Cytat:
my już prawie wybraliśmy Baby Design LUPO. Cena zachęcająca, opinie pozytywne. Siedziałam wczoraj cały wieczór i porównywałam. Wydaje się być fajnym wózkiem. Tyle że muszę go teraz na żywca pooglądać. Cytat:
A co łaska to u nas max 200zł się daje! Drogie u was te łaski u księdza przecież jak by nie było to nie jest osobna msza jak do ślubu tylko niedzielna suma na której poświęca dziecku z 10 minut może? Albo nawet mniej. Cytat:
![]() Witam mamy rozpakowane i te w dwupaku no i wszystkie forumowe maluszki Heh, 9 miesiąc się zaczął i dobiłam do równej 70tki no pierwszy raz w życiu. Ale co tam, siedzę i wcinam kawałek ciasta. Dzień miałam zabiegany, sprawy przedporodowe załatwione. Pochodziłam po mieście ale ciężko było. Tomcio nie lubi długich spacerów. Wiercił się strasznie i kopała a jak już byłam w domu to oczywiście zaczęło wszystko kłuć i ciągnąć ale jak by nie było to Kocham Ten Stan
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
ja już po wizycie...coś słabo trzymałyście te kciuki bo szyjka taka sama jak była dwa tygodnie temu...czyli nici z marzeń jeszcze nie rodzę
![]() ale zmartwiłam się bo miałam też ktg i wyszło ok 160 tętno i jutro muszę znowu iść do kontrolii na ktg bo trochę za szybko....no i się zestresowałam....niby nie ma co się nakręcać ale silniejsze to ode mnie. no i bejbus przytył i już waży 3700... nic idę się położyć bo zmęczyła mnie ta dzisiejsza wizyta A moze ktoras z was tez miala przyspieszone ktg w okolicy 160?? Edytowane przez Sunshine833 Czas edycji: 2013-03-26 o 19:57 |
|
|
|
|
#562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() akurat nie do mnie .............. ale tzn. na zwykłą pieluchę trzeba założyć taką specjalną - sztywniejszą(albo złożoną flanelową) aby był szeroki rozstaw nóżek - pozycja na "żabę " ..... Cytat:
.ale nie przejmuj się - jeśli masz potrzebę to weż wielką ...
|
|
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może maluch bardzo szalał podczas KTG i dlatego takie wysokie tętno? Ja w szpitalu miałam monitoring na malucha 4x na dobę i tętno skakało od 90 jak spał jak suseł aż po 175 jak ryczał... Każdy taki pomiar tętna i saturacji sprawiał, że bałam się jak cholerka!
|
|
|
|
#564 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3101922597 ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
a tak w ogóle to przez moje puchniecie, a dokładnie to nogi a szczególnie stopy mam jak balony , wiec dzis oddałam mocz do badania bo sie przestraszyłam co tak puchne , i na szczescie wszystko ok, ale nie zdawałam sobie sprawy ze az tak mogą stopy spuchnąć pod koniec ciaży, no teraz już wiem Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-26 o 20:08 |
||
|
|
|
|
#565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo coshttp://allegro.pl/torba-nike-ba3233-...097883652.html http://allegro.pl/torba-sportowa-pod...122722618.html jak uwazasz ze potrzebujesz wez walizke... a jak nie wez mniejsza, pozniej ktos doniesie reszte ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]() Wiesz dzis u mnie na ktg bylo cos powyzej 150 jak maly sie ryszal, albo ja jak sie lekko zdenerwowalam, czy przyspieszylo mi bicie serca, ale nie wiem czy to mialo znaczenie... Czy jest roznica na ktorym boku lezymy na ktg??? bo raz na IP lezalam na lewym, a dzis mi kazala pani na prawym boku sie polozyc.. wiec stad pytanie ![]() ja gratuluje nowym mamusiom i trzymamy dalej kciuki za reszte..ide odpoczywac bo tez mialam dzien wrazen
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
mój synuś nieźle zaszalał jak tż ululał go o 16 tak dalej śpi
co chwilę zaglądamy do łóżeczka czy wszystko ok
|
|
#567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i zakupy super kocyk w słoinie ![]() Cytat:
Cytat:
mniamm super, ale bym zjadła te pychotkidużo przygotowujesz Cytat:
za wszystkie wizyty i tygodniepatrzcie co kupiłam Michasiowiiii świeci w ciemności ![]()
|
|
|
|
#568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pochwal się później ![]() wielkiee gratulacjeeCytat:
![]() Cytat:
za kontrolęna szafie wpłata potem wysyłka pisze się w komentarzach, a potem kończy na pw "inne" zazwyczaj
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- fajne
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
SUPER! GRATULACJE!
![]() Jestem bardzo ciekawa, jak po cc Dużo zdrowia dla dziewczyn!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

ale to chyba przez to przeziębienie.

by wszytsko bylo dobrze
klas ki:

no pierwszy raz w życiu. Ale co tam, siedzę i wcinam kawałek ciasta. Dzień miałam zabiegany, sprawy przedporodowe załatwione. Pochodziłam po mieście ale ciężko było. Tomcio nie lubi długich spacerów. Wiercił się strasznie i kopała a jak już byłam w domu to oczywiście zaczęło wszystko kłuć i ciągnąć ale jak by nie było to Kocham Ten Stan