|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() ![]() Ryba ja kiedyś robiłam mazurka z masą kajmakową przepis miałam z jakiejś książki, pyszny był ![]() Nanusia to wpadnij do mnie, jest co robić
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Proszę bardzo |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Przepraszam, że tym razem napiszę tylko o sobie..... ale właśnie wróciłam od lekarza i jestem w szoku..... nie mogę pozbierać myśli.... są trzy wiadomości: jedna jak dla mnie szokująca , druga dobra a trzecia jak na razie zła![]() Otóż są dwa jaja płodowe Czyli ciąża bliźniacza...... odpaliłam do lekarza, żeby sobie nie żartował, że wystarczy, że mąż przed wizytą tak żartował.... Druga wiadomość, że widziałam serduszko ![]() A trzecia to niestety drugie jajo jest mniejsze (wiek 4tyg 6dni) i nic w nim nie widać Musimy uzbroić się w cierpliwość i powtórzyć badanie za 2 tygodnie...proszę, trzymajcie kciuki
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje i trzymam kciukasy
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc tak, powinnam mieć genetyczne. na wizycie będzie 12 tydzień ( bo moj gin liczy skonczony tydzien a nie zaczęty..) więc przypuszczam, że da mi skierowanie na genetyczne... podobno czeka się kilka dni na wizytę do USG genetycznego więc aż tak się nie martwię. Martwi mnie tylko fakt że znajoma powiedziałą mi że nie każdy może mieć genetyczne badania i tylko niektórym lekarz wypisuje skierowanie a jak chce prywatnie to coś ponad 200 zł koztuje. No i mam już mętlik. czy te badanie genetyczne między 12 a 14 tygodniem ciąży jest OBOWIĄZKOWE? bo teraz nie wiem, jak pójdę do gina a naprawdę jest spoko i mi nie wystawi to będę się musiałą kłócić, żeby mi wypisał a tak to wiecie... Martwię się. Wgl wg mnie to bez sensu że dopiero o tak naprawdę 8 tygodnia się ciężarną zajmują, znaczy badania robią na już USG na już itd bo potem się człowiek stresuje że już musi tyle badań robić i w ogóle. ehh.. no może tylko ja mam takie odczucia, ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|
#1269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() to będą najdłuuuuuuższe dwa tygodnie w moim życiu ![]() oczywiście jeżeli są dwa jaja to bardzo bym chciała aby oba były ok ![]() mam nadzieję, że to drugie jest po prostu młodsze
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
witam
nieśmiało próbuję się dołączyć ![]() po pierwszym szoku i potwierdzającej wzycie u gina mogę chyba śmiało powiedzieć że termin porodu mojego drugiego szkraba to 5.11. 2013 ![]() Przygarniecie ?
|
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Przygarniemy
![]() Resztę nowych mamusiek też witam Emilka super, trzymam kciuki, zebyś na następnej wizycie słuchała już tętna w stereo ![]() Edytte cieszę się, ze nastawienie już do życia lepsze ![]() Nanusia- zawracaj ja już mam ściereczki przygotowane i metraż o połowę mniejszy ![]() Co do świąt to my wymykamy w piątek do rodziców, wracamy po świętach, także przygotowań zero cieszy mnie to niezmiernie, bo jakoś się ostatnio z robotą nie ogarniam i ciągle tylko nadganiam jakieś zaległości ![]() Przepisami na ciasta nie dysponuję, bo o ile jeszcze gotować lubię, tak piec nie znoszę i nie umiem po prostu Misia i jak wizyta? |
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Wizyta udana, dzidzius ma 3 cm, 167 uderzeń na minutę. Machało rączkami, nóżkami i ogólnie cud-miód, a TŻ jak zaklęty
![]() Emilka ale szok Niech się ułoży.
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
wow <3 gratuluje! Mam nadzieje, ze jutro zobacze to samo
|
|
|
|
#1275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ściskam mocno, żeby wszystko było dobrze Cytat:
Cytat:
Kasiula na pewno zobaczysz |
|||
|
|
|
#1276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale postaram się to jakos załagodzić Cytat:
Cytat:
Co w Polsce się rozumie poprzez USG genetyczne? Bo u mnie ni widu nie słychu , i albo już miałam albo w ogóle nie będę miała Aa i za mną tez McDonald chodzi. Szczególnie śniadanko . Ale ze mnie paskudna matka ![]() Misia - cieszymy się że wszystko w porządku e.m.i.l.ka - Ale niespodzianka
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znow nie moge spac.Zwracam od 2 godzin.Mam okropne mdlosci,ktore mnie budza.Ehh znow powtorka z pierwszej ciazy a tu trzeba sie dzieckiem zajac
|
|
|
|
#1278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe i ciepłe przyjęcie
Cytat:
i mocno trzymam kciuki ![]() Cytat:
Skoro gin nic nie mówił to zapewne ma w zwyczaju dawać to skierowanie wszystkim trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
![]() moja dzidzia to dopiero fasolka, ale jak serducho bije Cytat:
ale moge się mylić bo nigdy nie miałam ![]() De28 ile ma Twój starszy Szkrab? Mam nadzieję że mdłości szybko miną Fajnie tu u was/u nas ![]() mam nadzieję że uda mi się w miare regularnie zaglądać praca, moja Natlcia, w weekend szkoła trzeba to jakoś ogarnąć ![]() aaa, może jeszcze podam jakieś dane do listy mamusiowej ![]() Marcelina, 25 lat, OM 2.02.2013, tp 5. 11. 2013 ![]() miłego dnia
|
||||
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() ja do tej pory tylko raz wymiotowałam, po 3 gryzach cheesburgera . najwyraziej dziecku nie smakuje ![]() czesto mam ochote na placki ziemniaczane lub devolaje ![]() z dolegliwosci to okropny ból żołądka, ssanie dziwne ogólnie tak jakbym byla staszni glodna ale mam to 24h na dobe i czy jestem glodna czy pojedzona to ciągle to samo. czytałam wątek o tym bólu i bardzo wiele kobiet ma te dolegliwość w ciąży jednak żadna nie znalazła na to sposobu. ma ktoraś z Was cos takiego? ps, jak smakuje mazurek z masą kajmakową?
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sposobu na to nie znalazłam więc też z chęcią posłucham dobrych rad![]() Acelinko witaj kochana ![]() Emilka będzie dobrze, pewnie drugi maluszek z późniejszego jajeczka bo skoro są dwa to miałaś dwie owulki ![]() Przepraszam ze innym nie odpisałam ale z tel ciężko to wdxystko ogarnąc... Później coś więcej napisze zwłaszcza, że dziś mam usg i wasze kciuki się na pewno przydadzą
|
|
|
#1281 |
|
Konto usunięte
|
Mam jakiś gorszy dzień
Smutno mi, że usg mam mieć dopiero za miesiąc, czyli w 9 tygodniu. Będzie mi się to strasznie dłużyło. do tego 2 dzień jest mi niedobrze. Nie wymiotuję ale mdli mnie strasznie, boli mnie głowa i jakoś kiepsko widzę. Najchętniej bym się znowu połozyła, ale z córcią to nierealne.Na szczęście dziś przyjeżdża z Krakowa mój młodszy brat, który jest tak zaaferowany 2 dzidzią, że już zgodził się mi pomóc. Dziewczyny i najgorsze... mam schiza jakiegoś... co chwilę biegam do łazienki i oglądam majtki, papier z każdej strony. Jakoś strasznie się boję, stresuję :/ W 1 ciąży tak nie miałam, dowiedziałam się w 4 tygodniu, od razu miałam usg, widziałam pęcherzyk i byłam spokojniejsza. Ech i jak tu być spokojnym i wypoczywać.. |
|
|
|
#1282 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
sprawdza się czy jest nos, ciągłość górnej wargi i mierzy tzw przezierność karkową, no i resztę narządów też się sprawdza z danych z usg wylicza się prawdopodobieństwo wystąpienia chyba 3 chorób genetycznych. Niektórzy nazywają to usg genetycznym, ale jest to po prostu zwykłe usg z jednym dodatkowym pomiarem Cytat:
Cytat:
![]() zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co refundacji to nie wiem, bo ja prywatnie ciąże prowadzę Witaj też mam córeczkę ![]() Witam wszystkie nowe Mamusie Ja na święta nie szykuję nic, na śniadanie jedziemy do Teściowej, a popołudniu do moich rodziców i wracamy w poniedziałek. A we wtorek do pracy po baaaardzooo długiej przerwie Moja córka w końcu wstała z mniejszym katarem ![]() zastanawiam się czy dawać ją na czwartek i piątek do żłobka czy lepiej od wtorku
|
||||||
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj lekarz zmierzył mi ciśnienie, i miałam zatrważające 80/50. Trele z tym USG genetycznym to jest tak, że to dokładne zmierzenie dziecka wraz z przeziernością karkową, kością nosową. Jeżeli coś wychodzi nie tak na tym USG pacjentka ma zalecone testy z krwi. U mnie w Hiszpanii, to jest tak, że mam pobieraną wcześniej krew, i później jest to brane pod uwagę w czasie USG genetycznego.
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40000817]Mam jakiś gorszy dzień
Smutno mi, że usg mam mieć dopiero za miesiąc, czyli w 9 tygodniu. Będzie mi się to strasznie dłużyło. do tego 2 dzień jest mi niedobrze. Nie wymiotuję ale mdli mnie strasznie, boli mnie głowa i jakoś kiepsko widzę. Najchętniej bym się znowu połozyła, ale z córcią to nierealne.Na szczęście dziś przyjeżdża z Krakowa mój młodszy brat, który jest tak zaaferowany 2 dzidzią, że już zgodził się mi pomóc. Dziewczyny i najgorsze... mam schiza jakiegoś... co chwilę biegam do łazienki i oglądam majtki, papier z każdej strony. Jakoś strasznie się boję, stresuję :/ W 1 ciąży tak nie miałam, dowiedziałam się w 4 tygodniu, od razu miałam usg, widziałam pęcherzyk i byłam spokojniejsza. Ech i jak tu być spokojnym i wypoczywać..[/QUOTE] nie martw sie ja pierwsza wizyte mam 8go a usg dopiero mam dostac skierowanie;/ tak samo jestem przewrazliwiona,do tego zlaa,klotliwa wczoraj puscila mi sie az krew z nosa;[ nie wiem co sie dzieje ze mna;[ ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- z lena bylam juz w 5 tyg na usg,praktycznie co wizyte zagladalysmy do niuni;[ ale chodzilam prywatnie,teraz kasa potrzebna;remonty,kredyt na auto;/ do tego maz pracuje tylko nie bardzo z pryw.lekarzem,ale 8go jak powie ze mam 2 tyg czekac tak sie w ten sam dzien umowie na usg prywatne 2 ulice dalej ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- slimaczek zazdroszcze spokoju w swieta ![]() emilka spokojnie tez wydaje mi sie ze to fasolka z pozniejszego jajeczka,gratuluje blizniakow!
|
#1285 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40000817]Mam jakiś gorszy dzień Smutno mi, że usg mam mieć dopiero za miesiąc, czyli w 9 tygodniu. Będzie mi się to strasznie dłużyło. do tego 2 dzień jest mi niedobrze. Nie wymiotuję ale mdli mnie strasznie, boli mnie głowa i jakoś kiepsko widzę. Najchętniej bym się znowu połozyła, ale z córcią to nierealne.Na szczęście dziś przyjeżdża z Krakowa mój młodszy brat, który jest tak zaaferowany 2 dzidzią, że już zgodził się mi pomóc. Dziewczyny i najgorsze... mam schiza jakiegoś... co chwilę biegam do łazienki i oglądam majtki, papier z każdej strony. Jakoś strasznie się boję, stresuję :/ W 1 ciąży tak nie miałam, dowiedziałam się w 4 tygodniu, od razu miałam usg, widziałam pęcherzyk i byłam spokojniejsza. Ech i jak tu być spokojnym i wypoczywać..[/QUOTE] Głowa do góry, na różnych wątkach jak przeglądałam dziewczyny piszą że na początku każda latała do łazienki co chwilę i oglądała papier z każdej strony, ja na początku w sumie tez jakoś tak bardzo zwracałam na to uwagę. To chyba normalna obawa. Ale będzie dobrze ![]() A co do Mc'Donalda to powiem Wam że ja chyba z trzy razy już byłam coś przekąsić takiego niezdrowego, póki co moje dziecko nie protestuje. Cóż ja poradzę że czasami nachodzi mnie taka wielka ochota np na mc wrapa Miłego dnia wszystkim
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-03-27 o 09:03 |
|||||
|
|
|
#1286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też mam taki ból, najgorsze jest, że jak nic nie zjem to mnie tak strasznie muli, że nie daję rady, ale staram się chociaż coś przegryźć typu kilka migdałów, banana, wiadomo nie tak, żeby cały czas jest, upierdliwe są te mdłości... Dziewczyny, nie mogę się doczekać jutra, a zarazem boję się czy wszystko będzie ok... Małż pierwszy raz zobaczy jutro dzidzię, już jest taki szczęśliwy!!! no i dzisiaj startuje u nas 10 tydz....
|
|
#1287 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() USG miałaś jeszcze dowcipne? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40000817]Mam jakiś gorszy dzień Smutno mi, że usg mam mieć dopiero za miesiąc, czyli w 9 tygodniu. Będzie mi się to strasznie dłużyło. do tego 2 dzień jest mi niedobrze. Nie wymiotuję ale mdli mnie strasznie, boli mnie głowa i jakoś kiepsko widzę. Najchętniej bym się znowu połozyła, ale z córcią to nierealne.Na szczęście dziś przyjeżdża z Krakowa mój młodszy brat, który jest tak zaaferowany 2 dzidzią, że już zgodził się mi pomóc. Dziewczyny i najgorsze... mam schiza jakiegoś... co chwilę biegam do łazienki i oglądam majtki, papier z każdej strony. Jakoś strasznie się boję, stresuję :/ W 1 ciąży tak nie miałam, dowiedziałam się w 4 tygodniu, od razu miałam usg, widziałam pęcherzyk i byłam spokojniejsza. Ech i jak tu być spokojnym i wypoczywać..[/QUOTE] Ojj kochana nie zamartwiaj się... wiem,że to się bardzo dłuży bo ja też z tych niecierpliwych... Cytat:
Hejooo ;-) A ja wczoraj nie wytrzymałam i skusiłam się na Mc Donald's ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-27 o 10:33 |
|||||||
|
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40000817]
Dziewczyny i najgorsze... mam schiza jakiegoś... co chwilę biegam do łazienki i oglądam majtki, papier z każdej strony. Jakoś strasznie się boję, stresuję :/ W 1 ciąży tak nie miałam, dowiedziałam się w 4 tygodniu, od razu miałam usg, widziałam pęcherzyk i byłam spokojniejsza. Ech i jak tu być spokojnym i wypoczywać..[/QUOTE] No ja niestety też mam takiego schiza, choć robię to już rzadziej. Chyba już tylko jak robię siku. Ale czuje się super jak widzę, że nie ma tam krwi, więc cała ta akcja już mi nie przeszkadza. Działa na mnie raczej kojąco Skoro nie ma krwi to znaczy, że wszystko jest w porządku. Tak do tego podejdź. Sprawdzaj i oddychaj z ulgą ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie schizy mialam na poczatku, bo w 5 tygodniu mialam krwawienie i nie bylo pewne czy ciaza sie utrzyma. Teraz raczej juz nie zwracam na to uwagi.
Ja musze jesc malutkie porcje i czesto,bo jak zjem normalna porcje to.. W poprzedniej ciazy mdlosci trzymaly mnie do 18 tygodnia. Tylko wtedy nie mialam synka.No wlasnie moj berbec ma 2 latka i 4 miesiace-istna bomba energii.Zdrzemnac sie przy nim nie da. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40000817] Dziewczyny i najgorsze... mam schiza jakiegoś... co chwilę biegam do łazienki i oglądam majtki, papier z każdej strony. Jakoś strasznie się boję, stresuję :/ W 1 ciąży tak nie miałam, dowiedziałam się w 4 tygodniu, od razu miałam usg, widziałam pęcherzyk i byłam spokojniejsza. Ech i jak tu być spokojnym i wypoczywać..[/QUOTE] Jezli cie tak mdli,to raczej z ciaza wszystko ok Na ostatnim badaniu widac bylo juz serduszko,na nastepnym za tydzien beda juz nozki i raczki. Zazdroszcze wam pomocy bliskich-mi by sie przydala tak na godzinke dziennie. No ale niestety nic z tego. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-03-27 o 10:57 |
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a no dobra, a jak mam zdrową ciążę, tzn. wszystkie arametry są ok, i w ogóle to on mnie nie zapisze na genetyczne.. tak? No a czy wpływ na decyzję ma choroba nowotworowa od strony męża? czy nie bardzo.. ? Ale miałam sen.. straszny. śniło mi się, że bardzo denerwowałam się na męża bo chciał jechać na wyścigi samochodowe a ja się nie zgadzałam i powiedziałam mu że jeżeli pojedzie to ja idę do sądu a dziecka nie zobaczy nigdy. On pojechał na te wyścigi a ja w tym momencie byłam pod bardzo wielkim stresem, wypaliłam papierosa na szybciaka i powiedziałam do siostry że idę do sądu i w tym momencie zaczął boleć mnie brzuch, tak mocno i zaczęłam krwawić.. lało się ze mnie niesamowicie, jakieś skrzepy i inne Siostra zadzwoniła po pogotowie i w tym momencie wrócił mój mąż i powiedział ze bardzo mnie kocha i nie chciał rozwodu więc zawrócił i za wyścigi nigdy nie pojedzie i jak zobaczył że krwawię to mnie mocno przytulił i powiedział, że mocno mnie kocha i że będzie wszystko ok. Obudziałam się z takim przerażeniem, siku mi się chciało niesamowicie, poszłam do WC i nie umiałam się ogarnąć... straszne!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

przepis miałam z jakiejś książki, pyszny był

ja już mam ściereczki przygotowane i metraż o połowę mniejszy

W poprzedniej ciazy mdlosci trzymaly mnie do 18 tygodnia. Tylko wtedy nie mialam synka.