|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Marchewka! Proszę Cię poratuj mnie. Jesteś w stanie odszukać ten opis z Bezpiecznego Malucha, który robiłaś? Interesuje mnie głównie streszczenie z pierwszej pomocy. Masz to gdzieś zapisane, czy tylko na forum? Nie wiem nawet w której części to było, więc jeśli masz na to jakiś namiar to pliss
|
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Diabli wiem, że ty coś pisałaś o tym leku Tardyferon. Co trzeba brać żeby się dobrze wchłaniał? Witaminę C?
|
#2883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
hej, my dziś wizytowałyśmy
szyjka się wydłużyła całe 2 mm od ostatniej wizyty, ale i tak skaczę pod niebiosa, że w tę stronę ulga na święta mogę jechać, na pytanie czy śniadanie wielkanocne mam zjeść w łóżku lekarz się śmiał wypytuje o ślub, więc przeciwwskazań chyba nie ma. tak mi ulżyło, że nic się nie pogarsza ![]() mała jest wagowo dokładnie w środeczku norm, wód ilość prawidłowo, łożysko ok (zapomniałam zapytać o stopień). leżeć mam jeszcze 2 tygodnie, potem zmniejszymy dawkę leków i odstawimy luteinę. a w 36 mogę rodzić, czyli pod koniec kwietnia! mamma mia! ![]() skończyłam literki...niedbałe i wymęczone, czyli całkiem moje. kolorki mi się strasznie podobają
|
#2885 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...cyj,nId,946658
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
wiec zielona pietrucha do wszystkiego! ja nie lykalam dodatkowo wit. c bo mam ja w tych mamuskowych pigulach.---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
dla Helenki. literki tez superowe, same zdolne mamuski na naszym watku!opowiadalyscie dzisiaj o ryzu z truskawkami i musialam sobie zrobic na deser. jeszcze przed chwila wcinalam...a teraz kanapki z makrela mala poskreca z taka roznorozna dieta.
|
||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I również dla Helenki, że jest taka grzeczna i daje się szyjce wydłużyć Super, że perspektywa świąteczna i ślubna bardziej pozytywna
|
|
|
|
|
#2887 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
weź, tak nie mam energii ostatnio, że szok. Jak wyprawiam po 7 rano tża i małą do przedszkola, to kładę się przed tv na kanapie (zawsze niby na chwilę) i zasypiam i budzę się po ok. godzinie....jezus, ja mam to samo!!!! a właściwie, to nie całe, tylko brzuch i nogi, ale nogi to tak wściekle, że zadrapałabym się. diabli, dzięki kochana.... wiem wiem, jak zleci, już zleciało! tak szybko, że nadal nie dociera to do mnie, że naprawdę lada moment a maluszki się pojawią... zaczynam już mieć nerwówkę odnośnie wyprawki, bo jestem jeszcze totalnie nieprzygotowana na nagły wypad do szpitala! ale nawet nie mam głowy do tego ostatnio, poza tym każde wyjście na zakupy w moim stanie kończy się skurczami i bólami... |
|||
|
|
|
#2888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szaro-czarny, zastanawiałam się też nad samym czarnym
![]() Cytat:
Nie daj się. Cytat:
Nigdy wcześniej mnie nie widział, więc ja chyba taka brzydka standardowo jestem ![]() Cytat:
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby ktoras poszukiwala smiesznych bodziakow - http://koszulker.pl/kategorie.php?cat=60
|
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
a czy któras z was kupował gotowe literki na allegro ? bo włansie przeglądam i nie wiem na jakie się zdecydować na drewniane czy materiałowe
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i literki ![]() kurde myślałam, że szyjka nie może się wydłużyć
|
|
|
|
|
#2892 | ||
|
Zakorzenienie
|
zasiedziałam się w kolejnym online shopie... cholera, chcę już kupować!!!
![]() Cytat:
tylko że ja byłam duża i tłuściutka, moi bracia też... teściowa coś też narzekała, że dużych chłopaków urodziła, no ale potem się okazało, że przez "duże" ma na myśli "ponad średnią" - mój małż miał 3600 (mam z niego polewę ale ogólnie macie rację - te pomiary to raz tak, raz tak... i tydzień różnicy to chyba faktycznie nie jakoś dużo no i w sumie to prawie u każdego bobaska coś tam szybciej, coś wolniej, coś inaczej rośnie mają swoje tempo szkraby...---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawdopodobnie tutaj => http://allegro.pl/mega-drewniane-lit...104267495.html |
|
|
|
|
#2895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja Helenka jak dla mnie jest wulkanem energii, ale nigdy nie było tak, żeby spać mi nie dała, więc może przesadzają ;) ma swoje pory czuwania i aktywności na szczęście zgodne z moimi (albo tatusiowymi, bo fakt czasem budzą mnie oboje o 5 rano) Cytat:
ale masz przygody z tą glukozą, oby nie trzeba było zmieniać diety :kciuki:
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wyniki ![]() a mnie zastanawia w KTG taka rzecz, że jak już się umówię i wbiję się w taką godzinę, kiedy mała śpi to co? będą ją budzić do badania? badanie ma zapisywać m. in ruchy, ale moja perła nie w każdej godzinie, nie w każdym kwadransie jest ruchliwa..proponuję, żeby on się dowiedział u swojego lekarza jakie jest zagrożenie dla Ciebie, a Ty dodatkowo u swojego gina. zwróć uwagę na swędzące stopy i dłonie. znajoma tak ignorowała, ignorowała i niestety wykluła się choleostaza. Cytat:
też mam trochę rozkminę nad tym, że nie mam nic do szpitala, że nie mam ani jednego pampersa, ani jednego body...nie mam nic. oprócz wózka, literek nad łóżeczko i paru spodenek. dziś TŻ stwierdził, że musimy "coś" już kupić w tym miesiącu. jeśli i On o tym myśli, to coś jest na rzeczy, bo do tej pory był to temat tabu. ten mit już obaliłam jakiś czas temu
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyta dopisana ![]() Wpisałam też od Banki i Justyny_g4. Jeśli któraś z Was pisała o wizytach to proszę jeszcze raz o info na forum albo pw bo raczej nie dam rady odszukać...
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I lubię też jedną mojego męża, jeszcze kawalerską z napisem :"Stały partner= większe bezpieczeństwo" pod rysunkiem Bolka i Lolka czasem sama w niej śpię
|
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() tętno było 120-150... młody nie ma się z kim bawić, więc do 220 nie dobije... ale nieźle, twoje gwiazdy już trenują zabawę na całego no i ważą bardzo ładnie ja to sobie nie wyobrażam tym sprzętem ganiać za dwoma dzieciakami w jednym brzuchu... mi się przy jednym miesza, gdzie co jest i kiedy...
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale samo podpiecie pod ktg na pewno mala obudzi hehe. mnie te pasy gniota na brzuchu mala chyba tez wkurzaly.
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2904 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam już na nogach przy kostkach zdrapany naskórek i strupy. Wczoraj na wizycie zapomniałam o tym wspomnieć, bo mam takie rzuty i widocznie mnie wczoraj nie swędziało. Już nie mogę---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki ale tak myślałam, że skoro i ruchy się zapisują to to ważne
|
|
#2906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
literki mają jakieś 12cm a kupowałam tutaj: http://allegro.pl/super-filc-niemiec...079951191.htmlCytat:
literki super i pięknie zszyte, tak równo, nie to co moje Ja dziś zaszalałam i wyprałam pieluchy
|
||
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak plackiem?? Bo ja niby leżę...wstaje tylko do wc, pod prysznic i do jedzenia. Wiec siedzę może ok godziny dziennie. Cytat:
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ostatnio kopie do wewnątrz, bo czuję że coś kopie czy rusza się ale jakoś tak dziwnie, jakby gazy
Ruchów nie liczę, jak się za długo nie rusza to się przewracam z boku na bok, na plecy, pobujam brzuszek i daje znać.A w ogóle to mały nerwus z niej. Dzisiaj na SR mieliśmy lalkę i pokazywała nam położna jak ją przystawiać. No i byłam ostatnia i ta lalka mi została na kolanach oparta o brzuch. Zapomniałam o niej, ale młodej się to nie spodobało i skopała i mnie i lalkę
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jej wlała |
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

ja od lutego leżę plackiem w domu na isoptinie,fenoterolu i nospie fortę,bo małej zachciało się już w lutym wyłazić!!!! termin mam na 14.05 i mam nadzieję,że tak dotrwamy razem......Dziewczyny jak Wy się czujecie?? Ja ogólnie fatalnie,nie wiem czy to od tego leżenia,zrobiłam dziś zakupy i ledwo doniosłam je do domu, co dwa kroki musiałam stawać a jak dotarłam do domu to sapałam jak babcinka 

dla Helenki. literki tez superowe, same zdolne mamuski na naszym watku!
mala poskreca z taka roznorozna dieta.

bo się zaczynam zastanawiać czy wszystko z nim ok:/ dzisiaj na gimnastyce laski się skarżyły, że spać nie mogą a mój leniwiec śpi dopóki nie wstanę

Ślub 27. X. 2012