Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-25, 22:46   #2131
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Malgos, jak ci idzie z vitalia ???
po tygodniu 2kg w dół, efekty są ale stopniowe, jednak to dopiero wierzchołek mojej góry lodowej hahah z tym, że ja wiedziałam jakie są efekty bo już raz się z nią odchudzałam i byłam zadowolona.

a ty jesteś z samego Wrocka czy z okolic? bo ja w połowie też Wrocławianka (tzn z męża strony, ale w sumie od małego jeździłam do tego miasta bo mam tam rodzinę)

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-03-25 o 22:48
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 22:56   #2132
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shamanka7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja już w domu od piątku po południu.
Shamanka - nie przejmuj się podwyższonąprolaktyną po obciążeniu. Niby normy są podane, ale prawda jest taka, że opinie są bardzo podzielone. Część lekarzy uważa, że robienie takich badań nie ma sensu, bo to o niczym nie świadczy. Ja też mam podwyższoną po obciążeniu, a normalną w normie. Na zapas się nie martw, poczekaj do konsultacji, bo tak jak Justiii napisała, prędzej zwariujesz. Chociaż w sumie jeszcze nie zaszłam, więc może cholera ma to coś do rzeczy.... ja też już chyb aod tego zwariuje....

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
a może wcale się nie zacznie??
,mnie już zaczyna to męczyc chciałabym już teraz i o a nie czekac tyle, jak zaczęłam w tamtym cyklu brac bromek to też bym chciał żeby już zadziałąl i zebym cieszyła się z II, ile to jeszcze potrewa. Plamienia nadal mam, niby bromek miał minnymi na to pomóc, na innym wątku dziewczyny mi piszą że plamienia takie wynikają z niskiego progesteronu, ale ja go badałam i jest w mormie
Ja coś mam podobny humor... ogólnie złapał mnie jakiś dół, bo brzuch mnie coraz bardziej ciągnie, więc się podłamałam. NBniby w tym miesiącu się nie nakręcałam, nie nastawiałam, ale właśnie poczułam, że mnie to boli i jestem zła, że nie może się udać... może nie powinnam, aż tak marudzić z tymi moimi zaledwie 3 cyklami, ale jakoś tak podłamałam się...

Madziusia - trzymaj się Bierzesz leki, więc musi być dobrze. Wierzę, że się uda szybciej niż myślisz.

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Gegee - a nie chcesz sama wybrać się na wycieczkę na Sycylię? wolisz z biura? Jak byłam we Włoszech u znajomej, to mówiła, żeby na Sycylii bardzo się pilnować bo bardzo niebezpiecznie i nie pozwoliła nam samym jechać
ja na greckiej stronie Cypru mieszkałam i uwielbiam ten kraj
Cytat:
Ja tam lubię sama organizować/wyszukiwać bo często jest tak taniej, a poza tym ja nie lubię być ograniczona posiłkami w hotelu itd, ale wiadomo każdy ma swój sposób spędzania wakacji
Malgos - ja to podobnie jak Shamanka, chyba zbyt leniwa jestem. Chociaż wiele znajomych polecało nam. Akurat co do jedzenia to fakt, ja też wolę wycieczki bez wyżywienia, uwielbiam próbować i smakować regionalną kuchnię, a w hotelach to rzadko kiedy jest coś tradycyjnego, raczej serwują europejską kuchnię. Może jak już od maja nie będę pracowała na pełny etat to czegoś poszukam... Polecasz jakieś strony z noclegami?

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Ja mam znajoma w BP i w 2012 wynalazła mi świetną ofertę w Turcji, hotel nowo otwarty 5*, ultra all w pierwszej linii brzegowej za 1900 zł/os, a była z Nami para, która trzy dni przed Nami rezerwowała ten hotel i płacili 4 tyś od osoby. Ta dziewczyna myślałam, że Nam oczy wydrapie, jak się dowiedziała. Były to ostatni cztery miejsca i jak koleżanka zadzwoniła to nawet się nie zastanawiałam i rezerwowaliśmy, a drugie dwa miejsca wykupiła para, która miała obok Nas pokój i od razu się za kumplowaliśmy i cały tydzień spędzaliśmy razem wieczory No i My jako, że byliśmy drugi raz w Turcji to ich zabieraliśmy na wycieczki po Alany Od tego czasu minęły już dwa lata, a My dalej utrzymujemy kontakt i wręcz się zaprzyjaźniliśmy Byliśmy u Nich na weselu, Oni u Nas i w ten sposób powiększyło Nam się grono o wspaniałych znajomych

jaki tytuł tej książeczki? Bo ciekawie brzmi

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Co do wyników to ja jestem kompletnie zielona. W listopadzie sama zaczęłam wyczytywać i interpretować wyniki w necie i wiem, że to nie był dobry pomysł, po pierwsze naczytałam się głupot, a po drugie mało nie wpadłam w nerwicę.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Gegee - podaj nazwę hotelu w którym byliście w Thasos O ile godny polecenia
Książka to fotografia bez tajemnic, wprawdzie poradnik (albo nawet podręcznik) nie beletrystyka, ale ciekawe

Fajnie jak można takich znajomych poznać. No i powiem szczerze, że zachęcacie mnie do tej Turcji coraz bardziej

Jeżeli chodzi o Thassos, to my byliśmy w hotelu kazaviti. W sumie ok, żadne tam luksusy, typowo grecki średni standard. Ale raczej polecamy, śniadania były bardzo dobre. Na obiady chodziliśmy do pobliskich tawern, nie było źle. Miasteczko bardzo ciche i spokojne. Jeśli chcecie się zabawić to lepiej wybrać większe miasteczko. Tam oprócz plaży i kilku tawern to w zasadzie nic nie było. A najbliższa mieścina jakies 2-3 km dalej.

Cytat:
a mnie zawsz cycki bolały tak przed @ że myślałam że mi odpadną, w takim sportowym staniku musiałam spac bo przekręcic na drugi bok się nie dało, i tak miałam już od owulacji. a w tym cyklu nic, myślę że ten bromek tak zadziałał dobre i to

potwierdzam wszystko lepsze od kwiatów, my akurat cchcieliśmy wino lub czekoladki, ale takie coś o czym piszesz to dodatkowa pamiątka, kwiatów na drugi dzień już nie ma i nawet cie nie interesuja.
Czemu wcześniej nie wpadliśmy na pomysł z czekoladkami organizacja naszego ślubu była raczej na szybko i na ostatnią chwilę, tak jakoś wyszło i szczerze mówiąc nie zdążyłam pomyśleć i napisać o tym winie. Jak dawaliśmy zaproszenia i ktoś nas się spytał, to mówiliśmy o winie i tym sposobem kilkanaście butelek dostaliśmy. Kwiaty były przecudne, no ale jak to kwiaty - padły. A ja z 3h to chyba sprzątałam

No i przepraszam za stylistykę... jakoś tak dziwnie się czuję i przez to chyba zapomniałam, jak się po polski pisze

Dobrej nocy dziewczyny.

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-03-25 o 23:00
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:07   #2133
shamanka7
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Jaka tu cisza od rana...

U mnie dzieje się coś dziwnego. Znowu dostałam okres, po tygodniu... Jutro idę do gina...
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:21   #2134
Gegee
Rozeznanie

Cytat:

U mnie dzieje się coś dziwnego. Znowu dostałam okres, po tygodniu... Jutro idę do gina...
No właśnie cisza jak makiem zasiał.... Dziewczyny, gdzie się podziałyście?

Shamanka - jak to? okres czy może tylko plamienie? idź koniecznie do lekarza, niech Ci zrobi usg czy coś i zobaczy co się może dziać...
Stary 2013-03-26, 11:07   #2135
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
No właśnie cisza jak makiem zasiał.... Dziewczyny, gdzie się podziałyście?

Shamanka - jak to? okres czy może tylko plamienie? idź koniecznie do lekarza, niech Ci zrobi usg czy coś i zobaczy co się może dziać...
Gegee plamienie na pewno nie, leci jak z kranu...
Stary 2013-03-26, 13:14   #2136
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Nie, oni biorą ten ślub w sobotę po świętach przepraszam za zamieszanie. A swoją droga macie jakiś ciekawy pomysł na prezent? To młodzi ludzie w ciąży, którzy będą za kilka miesięcy wprowadzać się na swoje. Pewnie wszystko im się przyda, ale miksery to dostaną od ciotek A co można dać tak po przyjacielsku . Pierwszy raz idę na ślub rówieśników. Starzeje się

Jaaa... ale wam zazdroszczę tych wakacji za granicą. My jeździmy pod namioty latem, ale powiem wam ,że to bardzo ekscytujące bo wsiadamy w samochód i jedziemy przed siebie. Spędzamy noc tu potem tam Czasami zostajemy gdzieś na dłużej. ah... nie mogę się doczekać
Zgadzam się z dziewczynami ze jednak najlepszym prezentem jest kasa. Sami dostaliśmy tylko jeden prezent zestaw obiadow0-kawowy dla 6 osób a w kopertach dostawaliśmy malutkie kwoty ale bardziej jednak nas cieszyły... Z takich ręczników (albo ja jeszcze myślałam o szlafrokach z napisem Pan xxx Pani xxx albo mąż/ żona) bym się ucieszyłam ale z pościeli już nie chyba żebyście kupili pościel i poszwy do tego.
Wyjazd pod namioty tez jest super maż to by bez zastanowienia wybrał biwak od hotelu
Cytat:
Pradip - no w sumie nadal @ jeszcze nie dostałam... lekkie brudzenie i tyle, ale ma jeszcze 2 dni. Jak kiedyś miałam wszystko regularne i jak w zegarku, to teraz chyba nie mogę tak powiedzieć, wiele dziwnych rzeczy mi się przytrafia
Ja kiedyś w ogóle nie zwracałam na siebie uwagi, nic mnie nie bolało przed ani w trakcie a teraz to masakra
Cytat:
mnie coś wczoraj zaczęło rozkładac, gardło mnie boli i chyba miałam w nocy stan podgorączkowy ale już jeste lepiej, tżcik w pracy do 22 także mam czas dla siebei, chyba posprzątam sobie w ciuchach
jak się dziś czujesz?
Cytat:
To żeś przestraszyła TŻeta
Ładnie wybłagałaś paszport w Warszawie to było? ja jednak wolałabym nie ryzykować muszę się zmusić żeby złożyć ten wniosek.

Na Cyprze byłam w zeszłym roku, ale na greckiej części. Bardzo nam się podobało Zadowoleni byłiśmy też bardzo z Thassos. Wprawdzie na innej greckiej wyspie nie byłam, ale Thassos wszyscy co byli zachwalają, tak więc Justiii może się skusisz zamiast Krety
Tak w Wawie ale drugi raz wolałabym nie musieć tego przeżywać... Leć złożyć wniosek jak najszybciej.
Kreta jest super
Cytat:
Hej dziewczyny, ja już w domu od piątku po południu.

Jak wróciłam, to musiałam ogarnąć bałagan, który sam się zrobił podczas mojej nieobecności. Dziś w pracy zadziwiająco nie miałam sterty papierów na biurku, chyba naprawdę mnie tam lubią

Dziś dopiero odebrałam wypis ze szpitala. Na część badań jeszcze czekam, bo zostały wysłane gdzieś do Trójmiasta i mają być za 2-3 tygodnie, nie wiem czy to dobrze, czy oznacza coś złego.

Ogólnie miałam zrobione:
- morfologia (WBC, RBC, HGB, HCT, PLT, MCV, MCH, MCHC) wszystko w normie, żelazo delikatnie poniżej normy, ale taka moja przypadłość,
- glukoza (na czczo i po obciążeniu 1h i 2h) wszystko mam na granicy, a nawet delikatnie powyżej normy (pobiegłam zaraz do rodzinnego z tą glukozą, powiedział, żeby się nie martwić, ale ogólnie to muszę przejść na jakąś dietę, bo moja babcia miała cukrzycę),
- TSH, FT4, FT3 (według podanych norm jest ok),
- prolaktyna, ehh.. tutaj podali w jakichś dziwnych jednostkach, więc może ktoś mi pomoże zinterpretować (podobno trzeba to podzielić przez 20, żeby wyszło na jednostkę ng): na czczo 165,1 ulU/ml, po obciążeniu 1 tab. Metoclopramidem po 1h 3798 ulU/ml i to jest chyba stanowczo za dużo ,
- FSH 5,22 mlU/ml (normy: faza folikularna 3,5-12,5, faza owulacyjna 4,7-21,5, faza lutealna 1,7-7,7).

Jeśli któraś z Was miała robione te badania i może mi pomóc w interpretacji, to będę wdzięczna. Do mojego gina idę dopiero, jak dostanę pozostałe wyniki, czyli minimum za 2 tygodnie (tak mam na wypisie, ale się zastanawiam czy nie iść szybciej).

Obawiam się o tą prolaktynę, bo czytałam, że po obciążeniu powinna wzrosnąć 5, ewentualnie 6-krotnie.

Pomóżcie, jeśli możecie.

I tak, jak się spodziewałam, w pracy już wszyscy się domyślili, że się staramy o dziecko. Wiem, że przestępstwa nie popełniam , ale chyba wolałam jak nikt nie wiedział, a teraz to pewnie będą mnie obserwować czy czasami brzuch nie rośnie

A mąż jutro śmiga na badanie, jedzie jednak do Trójmiasta, do kliniki leczenia bezpłodności. Może i lepiej, bo przynajmniej się znają na rzeczy z resztą mąż sam chce tam jechać (pewnie liczy na jakieś świerszczyki :P). Koszt 100 zł za ogólne badanie nasienia, na wyniki czeka się 5h, można sprawdzić w internecie, nie trzeba jechać ponownie, co jest bardzo fajne.
Dobrze ze juz w domku ala sama wyników nie interpretuj juz lepiej do rodzinnego idz jak do gina nie chcesz czekać.
Uwielbiam ten bałagan co to się sam robi
Przez to ze w szpitalu byłaś w pracy się domyślili że się staracie?
Trzymam kciuki za Tż no i dla niego
Cytat:
Zrobiłaś oczy jak kot ze Shreka i dostałaś paszport , a z tego co pamiętam to oczyska masz duuuże i ładne , więc zauroczyłaś babsko

mnie też choróbsko pobiera za mało się grzejemy w łóżkach
7 to szczęśliwa liczba, więc może dla Was będzie to szczęśliwy cykl
hahah taaaa zauroczyłam do tej pory mi serenady pod oknem śpiewa
Zdrówka życzę i czasu żeby się z mężem w łóżeczku grzać
Cytat:
pradip, dziekuje za warszawski snieg, ale sie obejde !!!
za późno już wysłałam ale znając pocztę polską to dojdzie w grudniu
Cytat:
po tygodniu 2kg w dół, efekty są ale stopniowe, jednak to dopiero wierzchołek mojej góry lodowej hahah z tym, że ja wiedziałam jakie są efekty bo już raz się z nią odchudzałam i byłam zadowolona.
o no to ładne efekty ja sie zbieram żeby zacząć ćwiczyć i jakoś się zebrać nie moge
Cytat:
Ja coś mam podobny humor... ogólnie złapał mnie jakiś dół, bo brzuch mnie coraz bardziej ciągnie, więc się podłamałam. NBniby w tym miesiącu się nie nakręcałam, nie nastawiałam, ale właśnie poczułam, że mnie to boli i jestem zła, że nie może się udać... może nie powinnam, aż tak marudzić z tymi moimi zaledwie 3 cyklami, ale jakoś tak podłamałam się...
Mam na dzieje że dzis juz lepszy humorek masz
Cytat:
Znowu? Powodzenia u lekarza i nie daj się zbyć

Kurcze dziewczyny zróbcie coś żeby mi się zachciało... albo najlepiej żeby się samo w domu posprzątało... Miałam dziś okna i podłogi pomyć ale spojrzałam na prognozę na święta i wymyśliłam ze skoro ma padać to bez sensu je myć
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 13:45   #2137
shamanka7
Raczkowanie

Mąż już po badaniu. Stwierdził, że dziwne doświadczenie. Pokoik przytulny, gazetki i telewizor nawet (stwierdził, że bał się go włączyć ). Wyniki za jakieś 3 godziny.

Moje krwawienie już się skończyło! Dziwne to było, hardcorowe nawet bym powiedziała. Potok, poleciał jakiś spory skrzep (sorry, że tak obrazowo..) i już... Dziwne..

Do gina idę jutro prywatnie. Wezmę te wyniki, które już mam plus męża, zobaczymy co mi powie. A jak przyjdą kolejne wyniki, to pójdę raz jeszcze i już.
Stary 2013-03-26, 13:58   #2138
Malgos_12
Zakorzenienie

Gegee - co do stronek do polecam booking.com - wiele noclegów w Tajlandii ( i w Paryżu) przez nią bookowałam i zero problemów. Jest jeszcze agoda.pl.

My nie mieliśmy wierszyków z prośbą o coś innego niż kwiaty, ale goście sami przynosili winko czy czekoladki, dostaliśmy tylko kilka bukietów, a w ogóle gdyby nie mój brat (który kupił nam dość wyjątkowy prezent haha) to nie dostaliśmy żadnych więcej. Dostaliśmy pieniążki, ale to mogło być spowodowane tym, że mieszkamy za granicą, więc podeszli praktycznie do tego i bardzo się cieszyliśmy.

Shamanka - no pewnie rzeczywiście warto sprawdzić, co tam się dzieje... a może to wszystko po prostu stres. Niby brzmi banalnie, ale jak się człowiek wczyta to długotrwały stres ma na prawdę nieciekawe skutki i wielki wpływ na funkcjonowanie serca itd.

Pradip - no dokładnie tak samo mam, żadnych problemów wcześniej... a i sorki, że nie poczekałam dziś oficjalnie zakończył się fiaskiem nasz 3 cykl starań i rano dostałam @
Stary 2013-03-26, 17:26   #2139
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż już po badaniu. Stwierdził, że dziwne doświadczenie. Pokoik przytulny, gazetki i telewizor nawet (stwierdził, że bał się go włączyć ). Wyniki za jakieś 3 godziny.

Moje krwawienie już się skończyło! Dziwne to było, hardcorowe nawet bym powiedziała. Potok, poleciał jakiś spory skrzep (sorry, że tak obrazowo..) i już... Dziwne..

Do gina idę jutro prywatnie. Wezmę te wyniki, które już mam plus męża, zobaczymy co mi powie. A jak przyjdą kolejne wyniki, to pójdę raz jeszcze i już.
He to się mąż napatrzył no i jakie doświadczenie
Daj znać jak po wizycie, jestem ciekawa co Ci powie gin.
Lepiej wszystko sprawdzić i mieć spokojną głowę na święta.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 17:33   #2140
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

witam dziewczynki ja po pracy, dziś le[piej się czujje trochę tylko w gardle mnie drapie. Brudzenie mam nadal więc już tylko czekam na @

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 17:35   #2141
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Gegee - co do stronek do polecam booking.com - wiele noclegów w Tajlandii ( i w Paryżu) przez nią bookowałam i zero problemów. Jest jeszcze agoda.pl.

My nie mieliśmy wierszyków z prośbą o coś innego niż kwiaty, ale goście sami przynosili winko czy czekoladki, dostaliśmy tylko kilka bukietów, a w ogóle gdyby nie mój brat (który kupił nam dość wyjątkowy prezent haha) to nie dostaliśmy żadnych więcej. Dostaliśmy pieniążki, ale to mogło być spowodowane tym, że mieszkamy za granicą, więc podeszli praktycznie do tego i bardzo się cieszyliśmy.

Shamanka - no pewnie rzeczywiście warto sprawdzić, co tam się dzieje... a może to wszystko po prostu stres. Niby brzmi banalnie, ale jak się człowiek wczyta to długotrwały stres ma na prawdę nieciekawe skutki i wielki wpływ na funkcjonowanie serca itd.

Pradip - no dokładnie tak samo mam, żadnych problemów wcześniej... a i sorki, że nie poczekałam dziś oficjalnie zakończył się fiaskiem nasz 3 cykl starań i rano dostałam @
Ja lubię stronę booking.com - nie ma problemów z rezerwacjami i z anulowaniem

My dostaliśmy dwa komplety ręczników wyszywanych. Jeden komplet brązowo-beżowy - komplet 5 ręczników "Szczęśliwa żona Justyna, Szczęśliwy mąż Michał, 2 x 30.06.2012r i Justyna i Michał 30.06.2012 r, a drugi komplet zielono -pomarańczowy "Żona", "Mąż" są to bardzo fajne pamiątki no i każdy ma swój ręcznik bez kłótni
Ręczniki dostaliśmy od osób, które przyszły na ślub zamiast kwiatów no i jedni znajomi przynieśli Nam komplet kawowo - obiadowy na 6 os. Zastawa piękna bo kwadratowa, biała ze srebrnym delikatnym motywem , a resztę dostaliśmy kasę w kopertach i powiem Wam, że jak otwieraliśmy koperty to byliśmy w ciężkim szoku. Nigdy nie pomyślałam, że taką sumę uzbieramy

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
witam dziewczynki ja po pracy, dziś le[piej się czujje trochę tylko w gardle mnie drapie. Brudzenie mam nadal więc już tylko czekam na @
na same święta przyjdzie franca @ Nie będziesz mogła pokicać na zajączku wielkanocnym
Stary 2013-03-26, 18:39   #2142
shamanka7
Raczkowanie

Dziewczyny, po pracy coś mnie podkusiło o pojechałam do apteki po test. Nie wiem dlaczego, sama się z siebie śmiałam w aptece i już prawie bym wyszła, ale przyszła moja kolej.

Jak przyjechałam do domu, to zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Zaraz pojechałam do gina. Sam nie mógł uwierzyć jak mu mówiłam przez telefon. 16 marca dostałam okres, zgodnie z planem, trwał i wyglądał tak samo. 5 testów zrobiłam i nic, w szpitalu leżałam i nic.

Na USG mała kropka, gin kazał czekać i się nie denerwować, muszę leżeć. Po tym dzisiejszym krwotoku jest spokój. Mam duphaston, acart i L4.

Na razie w sumie nic mi nie potwierdził i kazał czekać. Za 3 tygodnie mam wpaść do niego znowu (ogólnie dziś nie przyjmował, nawet prywatnie, ale specjalnie dla mnie wrócił spoza miasta). Jestem w szoku, pełna obaw, żeby było ok, żeby się nie powtórzyło nic złego jak za pierwszym razem. Trzymajcie kciuki!
Stary 2013-03-26, 18:56   #2143
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, po pracy coś mnie podkusiło o pojechałam do apteki po test. Nie wiem dlaczego, sama się z siebie śmiałam w aptece i już prawie bym wyszła, ale przyszła moja kolej.

Zaraz pojechałam do gina. Sam nie mógł uwierzyć jak mu mówiłam przez telefon. 16 marca dostałam okres, zgodnie z planem, trwał i wyglądał tak samo. 5 testów zrobiłam i nic, w szpitalu leżałam i nic.

Na USG mała kropka, gin kazał czekać i się nie denerwować, muszę leżeć. Po tym dzisiejszym krwotoku jest spokój. Mam duphaston, acart i L4.

Na razie w sumie nic mi nie potwierdził i kazał czekać. Za 3 tygodnie mam wpaść do niego znowu (ogólnie dziś nie przyjmował, nawet prywatnie, ale specjalnie dla mnie wrócił spoza miasta). Jestem w szoku, pełna obaw, żeby było ok, żeby się nie powtórzyło nic złego jak za pierwszym razem. Trzymajcie kciuki!
o kurcze ale historia nie mogę się powstrzymać wiec tak cichutko gratuluję i mocno zaciskam kciuki żeby wszystko było dobrze
Stary 2013-03-26, 19:02   #2144
dzoker007
Raczkowanie

Cytat:

Ja również 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze!! trafiłaś widać w dobre ręce - super!! Czekamy na wieści kochana!! Ależ to jest nieprawdopodobne,, niby okres a tu siupp II kreseczki
Stary 2013-03-26, 19:03   #2145
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
justiii87, jak roślinki wypuszcza liscie (dziewczyny, spokojnie, to juz lada chwila, u mnie juz widac wiosne chociaz zimno cholernie - pradip, dziekuje za warszawski snieg, ale sie obejde !!!) to przyobserwuj dookola siebie, na pewno gdzies ktos na jakims plocie czy murze ma taki winobluszcz. od strony pol to rzeczywiscie idealne miejsce a powiem wam ze wilgoci ani robactwa nie zaobserwowalismy jakos nadmiernie.

gegee, pracuje w biurze we wro, ale w weekendy pracujemy zdalnie, bo dluzej ale mniej intensywnie a cycki tez mnie bola, czyzby szedl okres.....??? widzisz madziusia, pewnie potowarzysze ci dalej ktora to tam jeszcze z nami rowno szla? koziemleko?

shamanka, ja sie nie wypowiadam na temat wynikow bo z kazda ☠☠☠☠☠☠☠a lece tu do dziewczyn, nie mam do tego glowy :/

dziewczyny, a ktora z was tu ostatnio pisala ze leczy grzybice?

co do prezentu slubnego to u nas bylo tak: u mojej siostry "zamowilismy" robot kuchenny, wszyscy pozostali przyniesli pieniadze i... reczniki mam ich peeełno, całą szafę, bo każdy pomyślał że to dobry prezent (oprócz kasy i kwiatów oczywiście, ręczniki były takim dodatkiem :P). także polecam dawać kasę plus zamiast kwiatów np. album na zdjęcia, jakąś fajną książke z jajem o małżeństwie, kosz z kosmetykami do masażu, jakąś grawerowaną biżuterię, coś do zrobienia odcisku dłoni, bajeranckie zdjęcie młodych z jakiś zwariowanych wakacji (jeśli się było z nimi:P) itp. kasa plus cos zabawnego albo cos co wiemy ze mlodych bardzo ucieszy, jakis drobiazg albo prezent profilowany specjalnie pod te pare.

Malgos, jak ci idzie z vitalia ???

To ja to ja... I idę równo z wami. Dzielnie wam towarzyszę
. Dziadówa jest przewidywana na czwartek - sobotę.
I ja też leczyłam grzybicę, ale już nie leczę. Stosowałam jak nakazał lekarz ale mam wrażenie, że tak nie dokońca pomogło. I te leki chyba zaszkodziły Tż- owi
Ale masz fajne pomysły na prezent. W sumie to nawet mnie przekonałaś, żeby dać im kasę. Zresztą wszystkie tak polecacie więc pewnie coś w tym jest. Ale mogę dać max 200 zł. Powiedzcie szczerze, nie będzie przypału

Cytat:
a mnie zawsz cycki bolały tak przed @ że myślałam że mi odpadną, w takim sportowym staniku musiałam spac bo przekręcic na drugi bok się nie dało, i tak miałam już od owulacji. a w tym cyklu nic, myślę że ten bromek tak zadziałał dobre i to

potwierdzam wszystko lepsze od kwiatów, my akurat cchcieliśmy wino lub czekoladki, ale takie coś o czym piszesz to dodatkowa pamiątka, kwiatów na drugi dzień już nie ma i nawet cie nie interesuja.
Ja mam takie bóle piersi właśnie. Od razu od owulacji. Śpię w staniku sportowym i czekam na @ jak na wybawienie przed tym
Muszę też zbadać te hormony w końcu
Cytat:

a ty jesteś z samego Wrocka czy z okolic? bo ja w połowie też Wrocławianka (tzn z męża strony, ale w sumie od małego jeździłam do tego miasta bo mam tam rodzinę)
Wow gratuluje! Ja nawet nie mogę kilograma schudnąć Jestem jakaś dziwna wiecie? Czy ciągle jem i się nie ruszam czy trzymam dietę i ćwiczę, biegam to wagę mam taką samą Dziwadło ze mnie
Cytat:

Po tygodniu Współczuję To gorsze niż dostać w terminie

Cytat:

Daj znać jak będą wyniki Tż. No i twoje oczywiście też. Dziwna ta twoja @. Zmeniłaś leki jakieś? (Gubię się czasem kto co pisze )

Cytat:

To dopiero 3 cs na pewno się niedługo uda Ja lada moment będę mieć 7 cs i wiem że z każdym cyklem jestem bliżej ciąży, która może czeka na odpowiedni moment

Cytat:
Jeszcze w tobie nadzieja Bierzesz leki może to dlatego

Cytat:

My dostaliśmy dwa komplety ręczników wyszywanych. Jeden komplet brązowo-beżowy - komplet 5 ręczników "Szczęśliwa żona Justyna, Szczęśliwy mąż Michał, 2 x 30.06.2012r i Justyna i Michał 30.06.2012 r, a drugi komplet zielono -pomarańczowy "Żona", "Mąż" są to bardzo fajne pamiątki no i każdy ma swój ręcznik bez kłótni
Ręczniki dostaliśmy od osób, które przyszły na ślub zamiast kwiatów no i jedni znajomi przynieśli Nam komplet kawowo - obiadowy na 6 os. Zastawa piękna bo kwadratowa, biała ze srebrnym delikatnym motywem , a resztę dostaliśmy kasę w kopertach i powiem Wam, że jak otwieraliśmy koperty to byliśmy w ciężkim szoku. Nigdy nie pomyślałam, że taką sumę uzbieramy

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

na same święta przyjdzie franca @ Nie będziesz mogła pokicać na zajączku wielkanocnym
Rozwalił mnie ten tekst Dzięki za wszystkie porady w związku prezentu. Kupie jakąś książkę lub ramkę i dorzucę 200 zł. Powtarzam się trochę. Może być?

uf.... nadrobiłam zaległości
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:09   #2146
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Mam na dzieje że dzis juz lepszy humorek masz

Znowu? Powodzenia u lekarza i nie daj się zbyć

Kurcze dziewczyny zróbcie coś żeby mi się zachciało... albo najlepiej żeby się samo w domu posprzątało... Miałam dziś okna i podłogi pomyć ale spojrzałam na prognozę na święta i wymyśliłam ze skoro ma padać to bez sensu je myć
Cholera niestety wcale nie lepszy... a nawet gorszy bo coś czuję, że zaczynam się rozkładać. Na same święta i wyjazd czuję jak mi temperatura rośnie, katar się leje i już kaszlę a samopoczucie przez to nawet nie miało się jak poprawić

Cytat:

Dziękuję za radę chyba poszukam czegoś i może uda się coś zorganizować. Zwłaszcza jak jeszcze Justiii poleca to już w ogóle muszę się zmusić.

Cytat:

Madziusia - mi też ma przyjść na święta. I też nie będę mogła pokicać

Cytat:

Niesamowita sprawa GRATULUJE kl aski: leż i odpoczywaj. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. To się TŻ dzisiaj niepotrzebnie owoców swych naoddawał a propo, jakie wyniki wyszły? teraz to chyba fakty same potwierdzają, że są w porządku
Stary 2013-03-26, 19:16   #2147
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

kochana za Was !! Niesamowita historia po takiej informacji chcę się wierzyć w cuda i żyć nadzieją Idź i zrób badanie z krwi
Jedynie tylko mąż dziś nie potrzebnie się napracował

Miałaś jakieś objawy?? Czemu zrobiłaś test?? Niesamowite

Ja właśnie robię babeczki cytrynowe bo moja siostra ma jutro urodziny i taki dodatek słodki do prezentu dostanie Mam nadzieje, że wyjdą )

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2013-03-26 o 19:19
Stary 2013-03-26, 19:26   #2148
shamanka7
Raczkowanie

Dziewczyny, dziękuję, ale na razie nie gratulujcie, trzymajcie mocno kciuki.

Mam jeszcze delikatne brązowe plamienia i ból brzucha jak na @, także się nie nastawiam. Na badania z krwi przyjdzie czas, jak się lepiej poczuję

A badania męża rewelacyjne uciekam się zdrzemnąć. Buziaki

PS: objawy to swędzące cycki tylko i jakoś ta dziwnie się czułam, no i dziś ten godzinny krwotok...

Edytowane przez shamanka7
Czas edycji: 2013-03-26 o 19:28
Stary 2013-03-26, 19:33   #2149
PPPatinka
Rozeznanie

hej hej

SHAMANKA- wielkie gratulacie naprawde niesamowita historia trzmam kciuki odpoczywaj kochana i dbaj o Was)

Dziewczynki a ja czekam do srody 02/04 na wizyte mezusia u urologa i na tą werdna france ma przyjsc 06/04 i zaczynam terapie CLO mam nadzieje ze owu wrescie bedzie jak ta lala i moze sie uda a jak bedzie widomo co tż jest to znow pogonie go na badania a co niech ma trochę przyjemności jak zona nie patrzy
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:43   #2150
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Ta historia jest tak niesamowita, że musiałam przeczytać ten post cztery razy zanim uwierzyłam. Gratuluje
Dałaś nam wszystkim nadzieję
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 19:53   #2151
Gegee
Rozeznanie

Malgos - przykro mi ze @ przyszła.... Trzymaj się.

Pppatinka - super ze dostałaś cło. Na innych wątkach widziałam, ze wcale tak łatwo nie chcą przepisywać. A dziewczyny szybko na cło zachodzą kurcze...chcialabym wiedzieć dlaczego, z jakiego powodu u nas nie wychodzi...przynajmniej człowiek mógłby zacząć coś brać. Zabrzmiało teraz jakbym jakas lekomanka była
Stary 2013-03-26, 19:58   #2152
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

justii no wychodzi na to że nieposkaczę

shamanka graty trzymam kciuki, a historia naprawdę niewiarygodni=a, więc minmo tego że coś poleci można miec nadzieję na II

koziemleko, ja dostałam chyba z 3 koperty po 200 czy nawet 150zł, wiem że od osób które są młode i niepracują, myślę że nikt sie nie pogniewa, a to zawsze lepsze niz nietrafiony prezent.

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:14   #2153
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Malgos - przykro mi ze @ przyszła.... Trzymaj się.

Pppatinka - super ze dostałaś cło. Na innych wątkach widziałam, ze wcale tak łatwo nie chcą przepisywać. A dziewczyny szybko na cło zachodzą kurcze...chcialabym wiedzieć dlaczego, z jakiego powodu u nas nie wychodzi...przynajmniej człowiek mógłby zacząć coś brać. Zabrzmiało teraz jakbym jakas lekomanka była
też sie ucieszylam ale nawet nic nie mowilam jak zobaczyl ze owu nie bylo sam zdecydowal tyle ze boje sie ze zle sie bede czuc bo rozne sa opinie ale 5 dni tylko mam brac wiec chocby sila musze dac rade
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 20:22   #2154
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Wow gratuluje! Ja nawet nie mogę kilograma schudnąć Jestem jakaś dziwna wiecie? Czy ciągle jem i się nie ruszam czy trzymam dietę i ćwiczę, biegam to wagę mam taką samą Dziwadło ze mnie

uf.... nadrobiłam zaległości
Oglądałam dziś ciążę z zaskoczenia i tam dziewczyna urodziła w 366 tygodniu nie wiedząc że jest w ciąży (i mając już jedno dziecko !!!) i twierdziła ze jedynym objawem było ze nie mogła zrzucić zbędnych kilogramów pomimo diet i ćwiczeń

Nie chce wyjść na materialistkę dla której tylko kasa sie liczy ale my pomimo ze dostaliśmy nie dużo byliśmy zadowoleni z każdej setki wiec moim zdaniem to nie jest żaden wstyd. Jak dasz radę to dokup właśnie jakąś książkę i wpisz fajną dedykację żeby po latach można było sobie przypomnieć...
Cytat:
Dziewczyny, dziękuję, ale na razie nie gratulujcie, trzymajcie mocno kciuki.

Mam jeszcze delikatne brązowe plamienia i ból brzucha jak na @, także się nie nastawiam. Na badania z krwi przyjdzie czas, jak się lepiej poczuję

A badania męża rewelacyjne uciekam się zdrzemnąć. Buziaki

PS: objawy to swędzące cycki tylko i jakoś ta dziwnie się czułam, no i dziś ten godzinny krwotok...
CO do tego nie ma wątpliwości
Trzymam mocno kciuki i dbaj o Was
Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej hej
Dziewczynki a ja czekam do srody 02/04 na wizyte mezusia u urologa i na tą werdna france ma przyjsc 06/04 i zaczynam terapie CLO mam nadzieje ze owu wrescie bedzie jak ta lala i moze sie uda a jak bedzie widomo co tż jest to znow pogonie go na badania a co niech ma trochę przyjemności jak zona nie patrzy
2.04 to wtorek wiem bo mój tez ma wtedy wizytę

Jak to jest że tyle z nas ma mieć @ w tym samym czasie? Nie pogryziemy się? Sama na nią czekam dziś 29 dc i mam nadzieję ze jeszcze przed świętami będę mieć ten najgorszy początek

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Cholera niestety wcale nie lepszy... a nawet gorszy bo coś czuję, że zaczynam się rozkładać. Na same święta i wyjazd czuję jak mi temperatura rośnie, katar się leje i już kaszlę a samopoczucie przez to nawet nie miało się jak poprawić
Kochana główka do góry
Może sie z mężem pobaw w doktora niech Cie wymasuje i rozgrzeje...
Stary 2013-03-26, 20:37   #2155
Gegee
Rozeznanie

Poki co wzielam robote do domu i jutro nie zamierzam nigdzie się ruszać

U mnie póki co @ jeszcze nie przyszła. Brzuch jednak boli i ciągnie
Stary 2013-03-26, 20:49   #2156
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - ja właśnie dlatego dostałam @ wcześniej hahah żeby nie było, że wszystkie w tym samym czasie

Shamanka
- ale miałaś przeczucie, więc teraz trzymam mocno kciuki!!

Gegee - poszukaj, poszukaj... na pewno coś znajdziesz fajnego na booking.

Koziemleko - a może za rzadko posiłki i źle je dobierasz? albo może za mało kcal dziennie, bo wtedy organizm mocno się broni, jak jest nagły skok dziennych kalorii, na jakieś bardzo małe ilości
Stary 2013-03-26, 21:30   #2157
ag9
Zadomowienie

Cytat:

wow ale historia!
trzymam kciuki i pisz na bieżąco
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 09:32   #2158
Gegee
Rozeznanie

Dzień dobry

Ja dzisiaj siędzę w domku. Trochę roboty niestety mam, ale dobrze, że nie muszę się tłuc autobusami i nigdzie jeździć.

Mam stan podgorączkowy, cała twarz mnie piecze, głównie oczy i usta. Kataru w zasadzie nie, kaszel tylko troszkę. Mam nadzieję, że nic mi się nie rozwinie. Do tego cały czas boli podbrzusze

Malgos - dzięki jeszcze raz za rady odnośnie wyjazdu.

Shamanka - co dzisiaj u Ciebie? jak się czujesz? cały czas

Madziusia - rozwinęła się już u Ciebie @? czy może jeszcze jest jakaś szansa? widzę, że zapracowana teraz jesteś i mniej Ciebie na wątku podoba Ci się? jak atmosfera?

Ryba, Wadera, Maomami - co u Was? jak się czujecie? ostatnio coś nie zaglądacie do nas

Pradip - okna w końcu pomyłaś? czy prognoza pogody Cię skutecznie od tego odsunęła? ja przyznaję się bez bicia - umyję dopiero po świętach, jak już wrócimy

Koziemleko - ostania opcja jest moim zdaniem najlepsza napewno będzie to prezent trafiony

Miłego dnia dziewczyny

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-03-27 o 09:35
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 12:10   #2159
maomami
Wtajemniczenie

Hej zaglądam do Was codziennie i czytam jak u Was starania. Trzymam mocno kciukasy za Shamanke, oby wszystko było w porządku. Oczywiście za wszystkie pozostałe też trzymam kciuki Może Shamanka przerwie tą długą przerwę bez II kreseczek bo jakoś ostatnio coś się zbuntowałyście i chyba czekacie na grupowy wysyp w sumie marzec, taki kochliwy miesiąc
Ja się u Was pewnie jutro wieczorkiem więcej odezwę, bo jutro o 15 mam wizytę. Zobaczymy czy mój bąbelek ładnie rośnie.
Trzymajcie się, działajcie i czekam na same dobre wiadomości

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 14:53   #2160
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej zaglądam do Was codziennie i czytam jak u Was starania. Trzymam mocno kciukasy za Shamanke, oby wszystko było w porządku. Oczywiście za wszystkie pozostałe też trzymam kciuki Może Shamanka przerwie tą długą przerwę bez II kreseczek bo jakoś ostatnio coś się zbuntowałyście i chyba czekacie na grupowy wysyp w sumie marzec, taki kochliwy miesiąc
Ja się u Was pewnie jutro wieczorkiem więcej odezwę, bo jutro o 15 mam wizytę. Zobaczymy czy mój bąbelek ładnie rośnie.
Trzymajcie się, działajcie i czekam na same dobre wiadomości
Fajnie, że wszystko ok dawaj znać koniecznie jak wizyta powodzenia.

Ale tu dzisiaj cisza.... wszystkie Was wywiało, czy co?

Mnie boli głowa i powinnam pracować, ale jakoś nie mogę się zebrać i zmusić do działania.... ehh... dobrze, że już święta tuż, tuż.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości