|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
po tygodniu 2kg w dół, efekty są ale stopniowe, jednak to dopiero wierzchołek mojej góry lodowej hahah z tym, że ja wiedziałam jakie są efekty bo już raz się z nią odchudzałam i byłam zadowolona.
a ty jesteś z samego Wrocka czy z okolic? bo ja w połowie też Wrocławianka (tzn z męża strony, ale w sumie od małego jeździłam do tego miasta bo mam tam rodzinę)
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-03-25 o 22:48 |
|
|
|
#2132 | |||||
|
Rozeznanie
|
Shamanka - nie przejmuj się podwyższonąprolaktyną po obciążeniu. Niby normy są podane, ale prawda jest taka, że opinie są bardzo podzielone. Część lekarzy uważa, że robienie takich badań nie ma sensu, bo to o niczym nie świadczy. Ja też mam podwyższoną po obciążeniu, a normalną w normie. Na zapas się nie martw, poczekaj do konsultacji, bo tak jak Justiii napisała, prędzej zwariujesz. Chociaż w sumie jeszcze nie zaszłam, więc może cholera ma to coś do rzeczy....
ja też już chyb aod tego zwariuje....Cytat:
Madziusia - trzymaj się Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie jak można takich znajomych poznać. No i powiem szczerze, że zachęcacie mnie do tej Turcji coraz bardziej ![]() Jeżeli chodzi o Thassos, to my byliśmy w hotelu kazaviti. W sumie ok, żadne tam luksusy, typowo grecki średni standard. Ale raczej polecamy, śniadania były bardzo dobre. Na obiady chodziliśmy do pobliskich tawern, nie było źle. Miasteczko bardzo ciche i spokojne. Jeśli chcecie się zabawić to lepiej wybrać większe miasteczko. Tam oprócz plaży i kilku tawern to w zasadzie nic nie było. A najbliższa mieścina jakies 2-3 km dalej. Cytat:
organizacja naszego ślubu była raczej na szybko i na ostatnią chwilę, tak jakoś wyszło i szczerze mówiąc nie zdążyłam pomyśleć i napisać o tym winie. Jak dawaliśmy zaproszenia i ktoś nas się spytał, to mówiliśmy o winie i tym sposobem kilkanaście butelek dostaliśmy. Kwiaty były przecudne, no ale jak to kwiaty - padły. A ja z 3h to chyba sprzątałam ![]() No i przepraszam za stylistykę... jakoś tak dziwnie się czuję i przez to chyba zapomniałam, jak się po polski pisze Dobrej nocy dziewczyny.
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-03-25 o 23:00 |
|||||
|
|
|
#2133 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Jaka tu cisza od rana...
U mnie dzieje się coś dziwnego. Znowu dostałam okres, po tygodniu... Jutro idę do gina... |
|
|
|
#2134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Shamanka - jak to? okres czy może tylko plamienie? idź koniecznie do lekarza, niech Ci zrobi usg czy coś i zobaczy co się może dziać...
|
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2136 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjazd pod namioty tez jest super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kreta jest super Cytat:
Uwielbiam ten bałagan co to się sam robi ![]() Przez to ze w szpitalu byłaś w pracy się domyślili że się staracie? Trzymam kciuki za Tż no i dla niegoCytat:
![]() Zdrówka życzę i czasu żeby się z mężem w łóżeczku grzać ![]() za późno już wysłałam ale znając pocztę polską to dojdzie w grudniu ![]() Cytat:
ja sie zbieram żeby zacząć ćwiczyć i jakoś się zebrać nie moge Cytat:
Cytat:
Kurcze dziewczyny zróbcie coś żeby mi się zachciało... albo najlepiej żeby się samo w domu posprzątało... Miałam dziś okna i podłogi pomyć ale spojrzałam na prognozę na święta i wymyśliłam ze skoro ma padać to bez sensu je myć |
|||||||||
|
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Mąż już po badaniu. Stwierdził, że dziwne doświadczenie. Pokoik przytulny, gazetki i telewizor nawet (stwierdził, że bał się go włączyć
). Wyniki za jakieś 3 godziny.Moje krwawienie już się skończyło! Dziwne to było, hardcorowe nawet bym powiedziała. Potok, poleciał jakiś spory skrzep (sorry, że tak obrazowo..) i już... Dziwne.. Do gina idę jutro prywatnie. Wezmę te wyniki, które już mam plus męża, zobaczymy co mi powie. A jak przyjdą kolejne wyniki, to pójdę raz jeszcze i już. |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee - co do stronek do polecam booking.com - wiele noclegów w Tajlandii ( i w Paryżu) przez nią bookowałam i zero problemów. Jest jeszcze agoda.pl.
My nie mieliśmy wierszyków z prośbą o coś innego niż kwiaty, ale goście sami przynosili winko czy czekoladki, dostaliśmy tylko kilka bukietów, a w ogóle gdyby nie mój brat (który kupił nam dość wyjątkowy prezent haha) to nie dostaliśmy żadnych więcej. Dostaliśmy pieniążki, ale to mogło być spowodowane tym, że mieszkamy za granicą, więc podeszli praktycznie do tego i bardzo się cieszyliśmy. Shamanka - no pewnie rzeczywiście warto sprawdzić, co tam się dzieje... a może to wszystko po prostu stres. Niby brzmi banalnie, ale jak się człowiek wczyta to długotrwały stres ma na prawdę nieciekawe skutki i wielki wpływ na funkcjonowanie serca itd. Pradip - no dokładnie tak samo mam, żadnych problemów wcześniej... a i sorki, że nie poczekałam dziś oficjalnie zakończył się fiaskiem nasz 3 cykl starań i rano dostałam @
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jakie doświadczenie ![]() Daj znać jak po wizycie, jestem ciekawa co Ci powie gin. Lepiej wszystko sprawdzić i mieć spokojną głowę na święta. |
|
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki ja po pracy, dziś le[piej się czujje trochę tylko w gardle mnie drapie. Brudzenie mam nadal więc już tylko czekam na @
|
#2141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dostaliśmy dwa komplety ręczników wyszywanych. Jeden komplet brązowo-beżowy - komplet 5 ręczników "Szczęśliwa żona Justyna, Szczęśliwy mąż Michał, 2 x 30.06.2012r i Justyna i Michał 30.06.2012 r, a drugi komplet zielono -pomarańczowy "Żona", "Mąż" są to bardzo fajne pamiątki no i każdy ma swój ręcznik bez kłótni ![]() Ręczniki dostaliśmy od osób, które przyszły na ślub zamiast kwiatów no i jedni znajomi przynieśli Nam komplet kawowo - obiadowy na 6 os. Zastawa piękna bo kwadratowa, biała ze srebrnym delikatnym motywem , a resztę dostaliśmy kasę w kopertach i powiem Wam, że jak otwieraliśmy koperty to byliśmy w ciężkim szoku. Nigdy nie pomyślałam, że taką sumę uzbieramy![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Nie będziesz mogła pokicać na zajączku wielkanocnym |
||
|
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, po pracy coś mnie podkusiło o pojechałam do apteki po test. Nie wiem dlaczego, sama się z siebie śmiałam w aptece i już prawie bym wyszła, ale przyszła moja kolej.
Jak przyjechałam do domu, to zrobiłam test i wyszły II grube krechy. Zaraz pojechałam do gina. Sam nie mógł uwierzyć jak mu mówiłam przez telefon. 16 marca dostałam okres, zgodnie z planem, trwał i wyglądał tak samo. 5 testów zrobiłam i nic, w szpitalu leżałam i nic. Na USG mała kropka, gin kazał czekać i się nie denerwować, muszę leżeć. Po tym dzisiejszym krwotoku jest spokój. Mam duphaston, acart i L4. Na razie w sumie nic mi nie potwierdził i kazał czekać. Za 3 tygodnie mam wpaść do niego znowu (ogólnie dziś nie przyjmował, nawet prywatnie, ale specjalnie dla mnie wrócił spoza miasta). Jestem w szoku, pełna obaw, żeby było ok, żeby się nie powtórzyło nic złego jak za pierwszym razem. Trzymajcie kciuki! |
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się powstrzymać wiec tak cichutko gratuluję i mocno zaciskam kciuki żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2145 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja to ja... I idę równo z wami. Dzielnie wam towarzyszę . Dziadówa jest przewidywana na czwartek - sobotę. I ja też leczyłam grzybicę, ale już nie leczę. Stosowałam jak nakazał lekarz ale mam wrażenie, że tak nie dokońca pomogło. I te leki chyba zaszkodziły Tż- owi ![]() Ale masz fajne pomysły na prezent. W sumie to nawet mnie przekonałaś, żeby dać im kasę. Zresztą wszystkie tak polecacie więc pewnie coś w tym jest. Ale mogę dać max 200 zł. Powiedzcie szczerze, nie będzie przypału ![]() Cytat:
Muszę też zbadać te hormony w końcu ![]() Cytat:
Jestem jakaś dziwna wiecie? Czy ciągle jem i się nie ruszam czy trzymam dietę i ćwiczę, biegam to wagę mam taką samą Cytat:
Współczuję Cytat:
Cytat:
Ja lada moment będę mieć 7 cs i wiem że z każdym cyklem jestem bliżej ciąży, która może czeka na odpowiedni moment Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za wszystkie porady w związku prezentu. Kupie jakąś książkę lub ramkę i dorzucę 200 zł. Powtarzam się trochę. Może być? uf.... nadrobiłam zaległości |
||||||||
|
|
|
#2146 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kl aski: leż i odpoczywaj. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. To się TŻ dzisiaj niepotrzebnie owoców swych naoddawał
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Was !! Niesamowita historia po takiej informacji chcę się wierzyć w cuda i żyć nadzieją ![]() Jedynie tylko mąż dziś nie potrzebnie się napracował Miałaś jakieś objawy?? Czemu zrobiłaś test?? Niesamowite Ja właśnie robię babeczki cytrynowe bo moja siostra ma jutro urodziny i taki dodatek słodki do prezentu dostanie Mam nadzieje, że wyjdą )
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-03-26 o 19:19 |
|
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziękuję, ale na razie nie gratulujcie, trzymajcie mocno kciuki.
Mam jeszcze delikatne brązowe plamienia i ból brzucha jak na @, także się nie nastawiam. Na badania z krwi przyjdzie czas, jak się lepiej poczuję ![]() A badania męża rewelacyjne uciekam się zdrzemnąć. BuziakiPS: objawy to swędzące cycki tylko i jakoś ta dziwnie się czułam, no i dziś ten godzinny krwotok... Edytowane przez shamanka7 Czas edycji: 2013-03-26 o 19:28 |
|
|
|
#2149 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
SHAMANKA- wielkie gratulacie naprawde niesamowita historia trzmam kciuki odpoczywaj kochana i dbaj o Was )Dziewczynki a ja czekam do srody 02/04 na wizyte mezusia u urologa i na tą werdna france ma przyjsc 06/04 i zaczynam terapie CLO mam nadzieje ze owu wrescie bedzie jak ta lala i moze sie uda a jak bedzie widomo co tż jest to znow pogonie go na badania a co niech ma trochę przyjemności jak zona nie patrzy |
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta historia jest tak niesamowita, że musiałam przeczytać ten post cztery razy zanim uwierzyłam. Gratuluje Dałaś nam wszystkim nadzieję
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Rozeznanie
|
Malgos - przykro mi ze @ przyszła.... Trzymaj się.
Pppatinka - super ze dostałaś cło. Na innych wątkach widziałam, ze wcale tak łatwo nie chcą przepisywać. A dziewczyny szybko na cło zachodzą kurcze...chcialabym wiedzieć dlaczego, z jakiego powodu u nas nie wychodzi...przynajmniej człowiek mógłby zacząć coś brać. Zabrzmiało teraz jakbym jakas lekomanka była
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
justii no wychodzi na to że nieposkaczę
shamanka graty trzymam kciuki, a historia naprawdę niewiarygodni=a, więc minmo tego że coś poleci można miec nadzieję na II koziemleko, ja dostałam chyba z 3 koperty po 200 czy nawet 150zł, wiem że od osób które są młode i niepracują, myślę że nikt sie nie pogniewa, a to zawsze lepsze niz nietrafiony prezent.
|
#2153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chce wyjść na materialistkę dla której tylko kasa sie liczy ale my pomimo ze dostaliśmy nie dużo byliśmy zadowoleni z każdej setki wiec moim zdaniem to nie jest żaden wstyd. Jak dasz radę to dokup właśnie jakąś książkę i wpisz fajną dedykację żeby po latach można było sobie przypomnieć... Cytat:
Trzymam mocno kciuki i dbaj o Was Cytat:
![]() Jak to jest że tyle z nas ma mieć @ w tym samym czasie? Nie pogryziemy się? Sama na nią czekam dziś 29 dc i mam nadzieję ze jeszcze przed świętami będę mieć ten najgorszy początek---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Może sie z mężem pobaw w doktora niech Cie wymasuje i rozgrzeje...
|
||||
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
Poki co wzielam robote do domu i jutro nie zamierzam nigdzie się ruszać
![]() U mnie póki co @ jeszcze nie przyszła. Brzuch jednak boli i ciągnie
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ja właśnie dlatego dostałam @ wcześniej hahah żeby nie było, że wszystkie w tym samym czasie
![]() Shamanka - ale miałaś przeczucie, więc teraz trzymam mocno kciuki!! Gegee - poszukaj, poszukaj... na pewno coś znajdziesz fajnego na booking. Koziemleko - a może za rzadko posiłki i źle je dobierasz? albo może za mało kcal dziennie, bo wtedy organizm mocno się broni, jak jest nagły skok dziennych kalorii, na jakieś bardzo małe ilości |
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki i pisz na bieżąco
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ja dzisiaj siędzę w domku. Trochę roboty niestety mam, ale dobrze, że nie muszę się tłuc autobusami i nigdzie jeździć. Mam stan podgorączkowy, cała twarz mnie piecze, głównie oczy i usta. Kataru w zasadzie nie, kaszel tylko troszkę. Mam nadzieję, że nic mi się nie rozwinie. Do tego cały czas boli podbrzusze ![]() Malgos - dzięki jeszcze raz za rady odnośnie wyjazdu. Shamanka - co dzisiaj u Ciebie? jak się czujesz? cały czas ![]() Madziusia - rozwinęła się już u Ciebie @? czy może jeszcze jest jakaś szansa? widzę, że zapracowana teraz jesteś i mniej Ciebie na wątku podoba Ci się? jak atmosfera?Ryba, Wadera, Maomami - co u Was? jak się czujecie? ostatnio coś nie zaglądacie do nas ![]() Pradip - okna w końcu pomyłaś? czy prognoza pogody Cię skutecznie od tego odsunęła? ja przyznaję się bez bicia - umyję dopiero po świętach, jak już wrócimy ![]() Koziemleko - ostania opcja jest moim zdaniem najlepsza ![]() Miłego dnia dziewczyny
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-03-27 o 09:35 |
|
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej zaglądam do Was codziennie i czytam jak u Was starania. Trzymam mocno kciukasy za Shamanke, oby wszystko było w porządku. Oczywiście za wszystkie pozostałe też trzymam kciuki
Może Shamanka przerwie tą długą przerwę bez II kreseczek bo jakoś ostatnio coś się zbuntowałyście i chyba czekacie na grupowy wysyp w sumie marzec, taki kochliwy miesiąc ![]() Ja się u Was pewnie jutro wieczorkiem więcej odezwę, bo jutro o 15 mam wizytę. Zobaczymy czy mój bąbelek ładnie rośnie. Trzymajcie się, działajcie i czekam na same dobre wiadomości
|
#2160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia.Ale tu dzisiaj cisza.... wszystkie Was wywiało, czy co? ![]() Mnie boli głowa i powinnam pracować, ale jakoś nie mogę się zebrać i zmusić do działania.... ehh... dobrze, że już święta tuż, tuż.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

???
(tzn z męża strony, ale w sumie od małego jeździłam do tego miasta bo mam tam rodzinę)

ja też już chyb aod tego zwariuje....

A co można dać tak po przyjacielsku
w Warszawie to było? ja jednak wolałabym nie ryzykować
(pobiegłam zaraz do rodzinnego z tą glukozą, powiedział, żeby się nie martwić, ale ogólnie to muszę przejść na jakąś dietę, bo moja babcia miała cukrzycę),

Nie będziesz mogła pokicać na zajączku wielkanocnym 
Jestem jakaś dziwna wiecie? Czy ciągle jem i się nie ruszam czy trzymam dietę i ćwiczę, biegam to wagę mam taką samą
kl aski: leż i odpoczywaj. Trzymam mocno kciuki za Ciebie. To się TŻ dzisiaj niepotrzebnie owoców swych naoddawał