|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ateistki
To że jest się głupim z ust wierzącej osoby to komplement...ja bym się cieszyła..
Bo nie wiem kto bardziej od wierzącego zasługuje na to określenie.
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Dobre pytanie
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Nawet nie będę z nią walczyć. Po prostu będzie po naszemu i tyle
|
|
#456 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ateistki
ja się śmieje z anioła głos, każdy wie ze na rozstaju dróg jest seksowna diablica, która zwodzi ku zatraceniu duszy na rzecz szatana
każdy też wie, ze diabły bardzo lubią podawać się za aniołysłucham jak gościu z feela dał się oszukać w klasyczny sposób uprawiany od czasow rozwodu adama z lilith Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#457 |
|
ma zielone pojęcie
|
|
|
#458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
widzialam zdjecia z kamieniowania, robi sie zimno od nich |
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Aliaa Magda Elmahdy ma swoją następczynię. Oby się dziewczynie nic nie stało.
|
|
|
|
|
#460 |
|
Konto usunięte
|
A tak, Egipt gdzie sie obrzezuje prawie kazda dziewczynke. A obok sie imprezuje z bialymi turystkami.
|
|
|
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na temat islamu się nie odzywam, bo dostanę bana na Wizaż w 30 sekund i po co mi to?
|
|
|
|
|
#462 |
|
Konto usunięte
|
Na jakimś wątku o religii padło, że księża się rozbijają majbachami a zakonnice to wiecznie biedne.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...92991977_n.png |
|
|
|
|
#463 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ateistki
ja coś gdzie tu chyba pisałam o tym, pewnie to księdza XD albo wyjątek jakiś bo ogólnie to chodzą zima w klapkach w ramach pokuty po śniegu, przykro patrzeć na taka nierówność
ponoć historyczne był zwyczaj stawiania zakonów męskich przy żeńsKich, żeby męskie pilnowały te żeńskie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#464 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ateistki
Nie mogłam się zdecydować gdzie to lepiej pasuje, czy na ateizmie czy na les/bi więc wrzucam i tu i tam.
http://youtu.be/OFkeKKszXTw |
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Przypadkiem znalazłam wątek (1000days wspomniała na innym) a widzę, że ciekawe rozmowy tu się toczą. W ramach wstępu, od połowy liceum jakoś jestem zdeklarowaną ateistką. Nigdy nie byłam osobą wierzącą, początkowo myślałam tylko, że jeśli uczą tej religii w szkole to znaczy, że to prawda prawdziwa, a bóg z dużą białą brodą oogląda mnie z chmurki. Bogu dzięki za dziadków, którzy mnie całe dzieciństwo wychowywali (chorowałam i rodzice mnie dziadkom podrzucali). Szantażem zostałam zmuszona do bierzmowania i od tego momentu nie postawiłam w kościele nogi (papierek dalej leży u nich) a przed każdą kolędą uciekamy z ojcem. Na szczęście tylko moja mama jest w rodzinie wierząca i oprócz bierzmowania nie robi mi najmniejszych kłopotów, widząc że mam mocniejszy kręgosłup moralny od większości społeczeństwa. W moim towarzystwie nie mam osób "nawiedzonych", znam kilka osób z oazy ale nigdy żadna z nich nie próbowała mi narzucić swojego zdania a w sprawach polityki mają dość liberalne pojęcie, tymbardziej wnerwia mnie codzienne czytanie wiadomości. Moim ostatnim hitem jest tłumaczenie jednej z komentatorek na lewicy, że wegetarianizm jest sprzeczny z wiarą katolicką, więc nie powinien być dopuszczalny w przedszkolach. Swoją drogą, co uważacie o używaniu zwrotów "bożnych" w zdaniach? typu "bogu dzięki", którego użyłam powyżej albo "bóg jeden wie" czy "o jezu/boże". Mój dziadek zawsze mawia "bóg zapłać jak to ateiści zwykli mawiać" |
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
Też bym dostała bana, gdybym wyraziła swoją opinię o tej religii. Zresztą dla mnie każda religia jest szkodliwa i uważam, że życie byłoby o wiele piękniejsze bez tego.
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaję, że podziwiam te sympatyczki Femenu z krajów arabskich. Naprawdę ryzykują sporo.
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam.. "dzięki bogu" (co oznacza nic więcej jak "na szczęście") i innych tego typu...to kwestia przyzwyczajenia wyniesiona z domu.. podejrzewam, że nikt w mojej rodzinie używając tych sformułowań nie myślał o niczym wznioślejszym jak zwykłe powiedzonko. Traktuję to jak przysłowia, "bóg jeden wie" używam zamiennie z "cholera wie" hihi także nic to dla mnie nie znaczy- przyzwyczajenie.
|
|
|
|
|
#469 |
|
Konto usunięte
|
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...44393409_n.png
Zgadzam się z Darią. Czy powiem "O cholera!" czy "O k**wa!" czy "O Jezu!" wynika tylko z tego co mi się na język nawinie, ewentualnie czy jestem w miejscu publicznym i z kim A bardzo lubię mówić "Jesus fuckin Christ", uwielbiam brzmienie tych słów i ich zestawienie ^^ Do tego ostatnio jeszcze dochodzi http://youtu.be/qy03EDdDsBw bo to takie piękne! I tak w temacie http://4.bp.blogspot.com/_9PP_jlFUla...bog+zaplac.jpg "Bóg zapłać" mówię tylko do ojca i to jest nasz taki prywatny żart, mówię to wtedy kiedy on robi dla mnie coś, co mu się zupełnie nie opłaca Bóg wie - nie bardzo, wolę tam członka męskiego albo kija wstawić lub "któż" - znów, zależy gdzie jestem i przy kim to mówię. Bogu dzięki nie, mówię "na szczęście". Ale ogólnie nie pilnuję się, żeby tego nie mówić. Ot, powiedzonka, które mnie otaczały od dzieciństwa. Ale jak ktoś tak mówi to czasem reaguję Np. zdałam za☠☠☠iście trudny egzamin, przygotowywałam się do niego długo, ba, nawet wzięłam dwie godziny korków u kolegi z roku wyżej, zdałam na 5. Pochwaliłam się babci a ona "Och! Dzięki Bogu!" :| No to tu sobie nie darowałam...
|
|
|
|
|
#470 |
|
Konto usunięte
|
Ah Betty Bowers
Wiecej takich jak ona.Ja ogolnie ze znajomymi uprawiamy poganskie wielobostwo. Ale w sumie ciezko dojsc kto co bo tam sie przewija na zmiane Thor, Odyn, Tryglaw, Mokosz, Zeus i spolka, Amaterasu i spolka. Na zasadzie im wiecej tym ciekawiej. Mielismy nawet w lesie takiego drewnianego idola Swiatowida, ale chyba ktos go scial ;/ bo jednak stawiamy akcent na lokalnych, przym Thor i Odyn sa bardzo lokalni tu gdzie jestesmy |
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#472 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi rzadko zdarza się używać coś "bożego" w zdaniu. Jeśli już to palnę w afekcie jakieś "ło Jezu". A tak przeważnie leci "matko z córką", albo tradycyjna k*rwa. Mam znajomą agnostyczkę co pisze często "bukzapłać" albo "buk z Tobą", albo "borze liściasty". No, tego ostatniego też zaczęłam sama używać i jest dość wesołe ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) ale kompletnie nie używam tych zwrotów. Za to bywa, że jak to nazwała Maniwa "tradycyjna k*rwa" pojawia się u mnie w co drugim zdaniu. ![]() Cytat:
![]() A propos - 4 kwietnia FEMEN ogłosił dniem międzynarodowej akcji solidarności z Aminą. |
|||
|
|
|
|
#474 |
|
Konto usunięte
|
Ja ich nie podziwiam, uwazam to za skrajna glupote. Ukamieniuja je i tyle z tego bedzie. I zrobia to jeszcze celowo na zlosc protestujacym Europejczykom. Jak chca cos zmienic to moze lepiej malymi krokami a nie od razu na nagim ciele wypisac cos obrazliwego. Mysmy tez nie od razu wszystkie prawa dostaly.
Co innego mnie wkurza tez w tej kwestii, Indie i zwyczaj zabijania wdów. Jak mąż umrze to żona tez powinna. Jak maz byl wazniejszy to sie ja zywcem palilo z nim na stosie, nie wiem dokladnie jak to teraz wyglada. Ogolnie daje im sie chwile czasu na samobojstwo, jesli do pogrzebu tego nie zrobia to staja sie wyklete a to dosc ciezki los. |
|
|
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#476 |
|
Konto usunięte
|
Za mniejsze kroki dostajesz baty, nie kamieniowanie. Młoda dziewczyna swiadomie podpisala na siebie okrutny wyrok a nic w ten sposob nie zmieni. Zostawaj przy swoim, oczywiscie, ale mozesz conajwyzej o niej cieplo pomyslec.
Ciezka sprawa z tymi ludzmi, nic na nich nie dziala. Chociaz teraz ludzie sie zachwycaja, bo w Dallas jest protest muzulmanskich mezczyzn przeciwko przemocy wobec kobiet. Wiec juz niektorzy oglaszaja, ze czas zmienic myslenie, ze juz sa cacy. Bo na drugiej stronie kuli Ziemskiej ktos narysowal plakacik. |
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę sensu się powstrzymywać, to są tylko frazeologizmy, nie oznaczają deklaracji wiary. To tak jak się mówi że słońce wschodzi i zachodzi, chociaż wiemy, że to Ziemia się rusza.
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Wg. mnie bardziej liczyłyby się embarga dopóki nie dostosują się do praw człowieka. Ale ja całkiem nie jestem w temacie niestety.
Co do tych boskich okresleń to staram się nie używać, żeby nei wymsknęły się przy osobach wierzących (nie chcę słuchać marudzenia). I dosyć dobrze mi idzie, dużo częściej przeklinam i wkurzam się po angielsku |
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam cicha nadzieje. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Bo nie wiem kto bardziej od wierzącego zasługuje na to określenie.