|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: A nazwa IV części wątku mamuś wrześniowo-październikowych brzmieć będzie: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
23 | 42,59% |
| Wyskakują naprzód brzuszki, bo w nich rosną jesienne maluszki |
|
8 | 14,81% |
| Słońca już wyczekujemy, bo wystawić brzuszki chcemy mamusie IX-X.2013 |
|
11 | 20,37% |
| Na słoneczko już czekamy - dzidzie i ich boskie mamy IX-X.2013 |
|
5 | 9,26% |
| wrzesniowo-pazdziernikowe mamusie czekaja na swoje brzusie |
|
4 | 7,41% |
| Non-stop dużo tu gadamy i na jesień wciąż czekamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
![]() Wolno, jak lekarz pozwoli ![]() Najlepiej w II trymestrze To chyba nie chodzi o to, jak duża wada, a o to, jakie jest ryzyko odklejenia siatkówki.
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jeszcze 2 lata temu wielu lekarzy mi tłukło do głowy,że z moją wadą to tylko cc.
Teraz natomiast wskazaniem do cc jest słaby stan siatkówki, bada się dno oka. Najlepsze jest to,że lekarz mi powiedział,że kiedyś było za dużo cc przez samą wadę wzroku i jakieś tam porozumienie okulistów i położników ustaliło,że nie będzie to głównym wskazaniem, a właśnie stan siatkówki. Niecały rok temu moja koleżanka z wadą zbliżoną do mojej rodziła sn...siatkówka się odkleiła, a ta tylko przez liczne operacje jako-tako widzi. A dwóch okulistów mówiło,że z siatkówką wszystko ok i może rodzić sn. Ja niestety już im nie wierzę, nie chcę być królikiem eksperymentalnym.Gdybym miała cc to miałabym jedno zmartwienie mniej. I nie chodzi mi o jakąś wygodę, bo przecież możliwe,że po sn lepiej doszłabym do siebie.Chodzi mi o moją psychikę, bo sam poród jest dużym przeżyciem i nie chcę myśleć jeszcze o innych nieprzyjemnościach. Jedna z pań gin, z którymi miałam styczność powiedziała mi,że duże znaczenie ma to jak kobieta prze.Musi przeć tak,żeby ciśnienie nie szło do oczu. Tylko skąd ja mam wiedzieć czy dobrze będę to robić i skąd mam wiedzieć,czy w ogóle będę się nad tym skupiać? Ech,sorry za wywód ale to moja bolączka
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
A jaką masz wadę wzroku??
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Metal (?) kużde jak ty pisałaś że można skracać nick, tak? Czy szczelam fopa teraz?
![]() w każdym razie i dla mam z dzieckiem, ale niektóre kobiety ponosi ![]() butterfly A co do kota - ja mówię to co słyszałam od lekarza, ale sama specjalistą nie jestem. Myślę, że ktoś kto wychowywał się z kotem i tego nie przeszedł to marne wytłumaczenie. Jak wiadomo jest wiele matek, które piją w ciązy i rodzą zdrowe dzieci. Więc tylko się cieszyć , ale nie wybielałabym kotów w tej kwestii wiadomo jest też wiele innych czynników ![]() Ja też zresztą wychowywałam się z kotami. W pierwszej ciąży miałam wynik wątpliwy a teraz mam negatywny. A mięsa surowego nie tknę mielonego w życiu na surowo nie próbowalam.
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też takiego nie tknę, ale wędzone owszem
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam dzis w tesco bawelniany staniko-top ktory dosc trzyma mi piersi.. bardzo mi rosna i pojawily sie rozstepy
|
#3067 |
|
Rozeznanie
|
ojj mam ten sam problem tyle,że bez rozstępów jak na razie. Używasz jakiegoś smarowidła na rozstępy ?
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- wybaczcie dziewczyny ze tak malo was wielocytuje i odpisuje ale bardzo ciezko mi to ogarnac z tel..jeszcze do tego jestem u rodzicow i nie da sie tak wszystkiego...
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
TRochę mi już lepiej, sorki za sianie paniki, ale byłam sama w domu i za dużo myśli sie pojawiało... Ale tż już wrócił, podał nospę, położył mnie do łózeczka i jest lepiej.
dobranoc! Aaa ja musze chyba na konsultacje do kardiologa się wybrać, bo dawno nie byłam a mam wadę serca. Wolę się dowiedziec, czy nie będzie problemu z naturalnym porodem...
|
#3070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka masz wade? ja cos okolo -6 czy nawet -6,5 na prawe oko a na lewe troszke mniej ..slepak ze mnie nie z tej ziemi
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2013-03-26 o 23:33 |
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge spac..
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos pytal czy ja mam zamiar pracować tylko do lipca ? Tak i to maksimum. Pracuje na magazynie , mam prace raczej fizyczna. W Lipcu w nmiewietrzonym w zadnym sposób magazynie jest około 40 stopni. Patrzac na to jak się teraz czuje , i w jakim tepie rosne - modle się żeby do lipca dotrwać
|
|
#3073 |
|
Konto usunięte
|
witam z rana
tyle pisałyście o toxo że chyba sobie prywatnie zrobię, bo się zaczęłam stresować... |
|
|
|
#3074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jesz surowe mieso? Masz kontakt z podworkowymi kotami? Bo jak nie, to raczej nie masz sie czego obawiac.
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam przy śniadanku.Aczkolwiek jak zwykle je w siebie wmuszam,bo mi niedobrze
![]() -7 i -8, na jednym astygmatyzm. Cytat:
Toksoplazmozą równie dobrze można się zarazić od psów i innych wolno chodzących zwierząt, które mają styczność z odchodami innych tychże.Także na nic nie ma reguły, a nie można tez przesadzać. Wystarczy zachowywać odpowiednią higienę ![]() Cytat:
Ostatnio kupiłam jakiś większy,ale już mi znowu bambole wypływają.Czuję się jak krowa dojna ![]() Zmienniczka a wiesz jak to jest z tymi wadami w UK? Co do wady to jak zdjęłam soczewki,żeby mi zakropił oczy to nie widziałam ani trochę nawet tej największej literki na tablicy.Ja bez soczewek jestem w zasadzie tylko krótko rano i wieczorem, więc ta wada nie przeszkadza mi aż tak,ale wczoraj się przeraziłam
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-03-27 o 07:28 |
||
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Do Chorwacji chcemy leciec samolotem. Bedzie to 6 miesiac i jazda samochodem bylaby duzo bardziej meczaca. Musze tylko jeszcze z doktorkiem pogadac czy nie widzi przeciwwskazan. A co do latania samolotem to mozna bodajze do 32tc
|
|
|
|
#3078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez sie czuje jak krowa, choc uwazalam wczesniej, ze moglabym miec wiekszy biust. Mialam miseczke 70B, teraz jest 75C(70C trudno znalezc). Niby tylko jeden rozmiar, ale jakos mi nie pasuje :sly:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3079 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moja koleżanka mi kiedyś mówiła,że nie mogła,ale może było coś nietak![]() Ja na Chorwację mam czasowo tak jak nad Polskie morze, a przynajmniej prawie ciągle autostradami, więc dla mnie wsiąść w samochód i pojechać to nie problem. Boję się jedynie przez wzgląd na to,że ciężko się w tamtejszych szpitalach dogadać. A wiem to bo kiedyś przebywałam w szpitalu w Makarskiej kilka dni,podczas wakacji.Dlatego pomimo planów urlopu w czerwcu zrezygnowaliśmy z tego pomysłu
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III
Cytat:
Teraz chcemy uderzyc w okolice Dubrownika. Mieszkam nad polskim morzem wiec musze dodatkowo jeszcze cala Polske przejechac wiec na taka podroz trzeba liczyc co najmniej dobe jazdy. W ciazy chyba ciezko byloby usiedziec. Oby tylko lekarz nie mial nic przeciwko
|
|
|
|
|
#3082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty chcialas ten urlop? Ni by bylo szkoda bo nie za odebrany placa kase na koniec![]() Gratulacje dla TZa !! ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() Z moich dosw wynika ze trzeba sie wiercic, ruszac, zeby nie przebywac dlugo w jednej pozycji. Podobno w pozniejszym etapie mozna isc na eehabilitacje. ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() Z moich dosw wynika ze trzeba sie wiercic, ruszac, zeby nie przebywac dlugo w jednej pozycji. Podobno w pozniejszym etapie mozna isc na eehabilitacje.
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana z wmuszanym śniadaniem i szklanką mleka (ciekawe jak na nie zareaguje :P )
Wczoraj miałam wizytę u gin, spojrzała na wyniki badań moczu i krwi , powiedziała że szału nie ma, ale widziała dużo gorszych wyników wiec mam się nie martwić. Nie zbadała mnie bo jutro mam usg. Jedyne co na plus po wizycie to przedłuża mi zwolnienie ze względu na moje nudności także jestem happy bo nie wyobrażam sobie pracy na obsłudze Klienta i biegania do wc .Mam do was pytanie odnoście kwasu foliowego ? jak Wam gin każą brać? do końca 3 miesiąca czy dłużej ? moja powiedziała że zadecydujemy po usg A teraz mykam się szykować bo wybieram się dziś na zakupy, wymarzyłam sobie sukienkę podkreślającą brzuszek na Święta i jadę jej szukać
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie niema wiekszego znaczenua. Najlepiej odrazu z krwia - ja tak mialam. I jeszcze na nastepym pibraniu tez bede miec toxo wiec to chyba kilka razt sie robi.
|
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
ja wczoraj odkryłam 2 malutkie rozstępy na jednym i drugim e to ja mam -3,25 i -2,5 Cytat:
|
|
#3086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Ciebie rozumiem, masakra z naszymi drogami... Amelka ależ ja Cię rozumiem. Ja w poniedziałek miałam pod koniec dnia klienta za klientem przez 4 godziny, po 3 godzinach to myślałam,że puszczę pawika-tak mi było źle.Dobrze,że takie dni rzadko się zdarzają i mam raczej spokój, a Klienci wcześniej umawiają się ze mną na spotkania i mogę sobie zrobić przerwę między nimi ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Cytat:
Aaaa to ty elegancko widzisz Ja tyle miałam w 6 kl podstawówki![]() Ja też bałabym się nawet na krótkiej trasie, bo to jednak duże ciśnienie.Ale na szczęście każdy decyduje za siebie ![]() Tak samo z małym dzieckiem- mnie samej głowa pęka i w uszach strasznie boli od tego ciśnienia i byłam dużo razy świadkiem, jak takie maleństwa w samolocie wrzeszczały z bólu. Z tego powodu nie będę latać z dzieckiem tak długo, jak uznam to za stosowne. Natomiast mój brat latał z małym jak ten miał 1,5 roku.Dali radę,ale ja nie pochwalałam
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-03-27 o 08:08 |
|||
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
my mieliśmy jechać na wycieczkę do Włoch, tygodniową, objazdową autokarem,codziennie inny hotel, inna miejscowość, całymi dniami zwiedzanie, było to moje marzenie , akurat taka wycieczka trafiła się u Męża w pracy,a jak jedziemy od niego, to płacimy tylko za jedną osobę,ale mimo tego zrezygnowaliśmy, za duży wysiłek,jazda autokarem ok 35 h, cały czas chodzenie.
Gin powiedziała że jakby było to samolotem to można by się pokusić,ale autokarem odradza. trochę mi było szkoda,ale teraz już wiem że dobrze zrobiliśmy ja nadal mam nudności, cieszę się bardzo z ciąży i nie darowałbym sobie jakby coś zagroziło Maleństwu tylko dlatego że rodzicom się zachciało zwiedzania.
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
bez okularów/soczewek nic nie widzę
![]() ale myślę o korekcie laserowej
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja byłam wczoraj na wizycie i wszystko ok. Żaba ma 3,1 cm, dwie nóżki, dwie rączki, mózg
I serduszko zasuwało 167 ud/minutę. Lekarz nie miał jak dokładnie pomierzyć, bo machało nóżkami i rączkami strasznie. Ale wszystko jest ok. Zjadłam płatki na śniadanie i czuję, że bedzie pawik. Nie opuszcza mnie z rana, nawet na jeden dzień. Co do jazdy samochodem, ja jadę za trzy tygodnie do Polski, 2000 km. I później w czerwcu tak samo na swój ślub. Myślę, że dam radę, ale strach jest.
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie pływał jak rybka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

wiadomo jest też wiele innych czynników 

KCIUKI DLA ANI
Czytałam wcześniej - coś kojarzę - że któraś też miała podobny problem. Co robić?