|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
No i znowu cuda! Ta ostatnia bardzo w moim stylu. Miodzio
![]() Cytat:
I wie, nad jakim sklepem klimatyzator wisi, kojarzy drogi na każdy plac zabaw, wie, gdzie są bankomaty, gdzie jakieś ciekawe graffiti na murach itp ![]() Haha, 5:0 z San Marino wygrywamy!
|
|
#4833 |
|
Rozeznanie
|
Sprawdzam tvnmeteo jak poczte...dzien w dzien
![]() 8 kwietnia ma być u mnie 15 stopni!!!!!!!!!!!!!!!!!By le przetrwac
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze z tych "upierdliwości" Tymkowych przypomniało mi się ... jajo
Rano budzi się i pierwsze co woła to mama, a zaraz potem "jajo". Pytam, co chce na śniadanko - "jajo" (na obiad i kolację to samo woła). Podchodzę do lodówki, a on zawsze krzyczy "jajo". Dziś w sklepie przy regale z jajkami, jak zaczął krzyczeć "jajo" "jajo" "jajo" z ogniem w oczach, to się ludzie ze śmiechu pokładali
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku właśnie tej czapki to się trochę obawiałam bo robiłam "od drugiej strony" czyli od czoła a nie od czubka jak zawsze
ale chwilę temu koleżanka mi napisała, że czapka - bardzo jej się spodobała a ja mam tylko nadzieję, że rozmiarowo będzie ok
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Za to Dominik ostatnio po wejsciu do sklepu zaczal krzyczec w nieboglosy "bulka, bulka". Jedna ekspedientka tak sie przejela ze wyszla z za lady i pyta "A jaka chcesz ta bulke dziecko?" Na co Domek mowi "mala"
I tez liczy: laz, dwa, ci, siedem, osiem ". Nawet odmienia. Dzis liczyl oczy lwa: " raz, dlugie, ciecie " Dziwny ten lew :P
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
ah i jeszcze dziewczyny, które widziały moją stronę na FB z czapkami
jutro ją kasuję niestety :/ naczytałam się wczoraj o kontrolach US więc wolę losu nie kusić. firmy zakładać nie zamierzam więc tak tylko piszę jakbyście się zdziwiły, że strony nie ma ![]() zagłosowałam przed sprawdzeniem wyników i tytuł, który wybrałam wygrywa póki co
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-26 o 23:01 |
|
|
|
#4838 |
|
Raczkowanie
|
Pozdrawiam z krzaczorów
|
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
gejów mamolki
jak zwykle wpadam z zagubienia mojej czasoprzestrzeni ale kto mnie zrozumie jak nie wy oszalałam na punkcie odrobiny porządku wiosennego co brzmi jak science fiction przy Jasiu i naszym trybie życia ale co tam bede twarda nawet cały fitness w tym tygodniu odpuszcze ale musze miec porządek w szafkach Isia Jas też liczy do 3 ale bez 1 Iwa czapy jak zwykle śliczne i starannie wykonane jaciieeee zdrówka dla Dominika Brumciu- ziuuu mnie rozbraja i podziwiam długie spacery my wychodzimy ostatnio na króciótko -nie moge patrzec juz na ten obsikany brudny śnieg ![]() a impreza "porządna", skonczyła się u nas o 7rano, nawet sniadanko razem zrobiliśmy pochwalcie sie co gotujecie/pieczecie na święta
|
#4840 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!!
Cytat:
Ostatnio jak szłam na poczte to zostawiłam Ewcie u dziadków na śniadanie, wracam a tam jajecznica-Ewa ponoć stała przy lodówce i wołała "jajo" to dziadek zrobił jajo IwaTo fakt...lepiej uważac Jaciee To masz super inteligentne dziecko! Czytalam, że tylko bardzo inteligentne dzieci liczą do 5! Dominik nawet odmienia-fiufiu Cytat:
![]() A z potraw... u nas na pewno beda te ciasta-pieczemy z mamuska ![]() http://krystyna9.livejournal.com/11613.html http://www.bistromama.pl/2011/06/mal...nutella-i.html http://www.mojewypieki.com/przepis/m...da-i-migdalami i jeszcze 3bit albo orzechowiec. a nad reszta intensywnie mysle ![]() Na pewno to https://polki.pl/kuchnia_wielkanoc_w...ml?cbr_id=9395 Własnie mamuski-wklejajcie inspiracje ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- A! Zrobiłysmy z mama ten schab-juz sie wysuszył i jest pyszny! http://www.delimamma.pl/2013/01/susz...-w-zioach.html |
||
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Dominik od pary dni wstaje po 5tej Czekam na zmianę czasu i modlę się żeby to coś pomogło Właśnie dziewczyny, dawać przepisy na MEGA łatwe ciasta. Bo ja tak pomyślałam, że skoro siedzę z Dominikiem to coś upiekę, tyle że nigdy tego nie robiłam ![]() Isiaok trochę się martwię zatem o inteligencje mojego syna, skoro on w swojej edukacji pominął 4, 5 i 6
|
#4842 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Stronczuś, ale macie przejścia z tymi psycholami współczuję ![]() Cytat:
świetny jest ![]() pewnie że tak ![]() szaleństwo, znów będzie trąbienie, jaka to świetna drużyna ![]() Cytat:
Cytat:
1 - podziwiam, bo ja poprządki świąteczne mam daleko w poważaniu Na serio to raz że mąż mi zabronił za wiele, dwa to nie mam czasu przez egzamin, a trzy - stwierdziłam że teściowa i tak nie przyjedzie, a reszta rodziny która będzie, to lustracji nie robi, bo normalnie podchodzą więc się nie przejmuję, wiosenne porządki zrobię po świętach ![]() 2 - a na razie się nie pochwalę, bo intensywnie myślę, na pewno będę piec, bo tego bym sobie nie darowała
|
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamole. U nas szybką pobudka. Jeden maluch głodny. Drugi w brzuchu też. Szymon gada jak najety. Zaczął też po nepalsku. Po polsku tworzy zdania. . Drugi maluch waży już 530 gram i rozwija się prawidłowo.
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
brzuch jak brumka do porodu
a to zaledwie 13 tc https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1364246695dzis juz wiekszy! ja nie wiem czy tam napewno 1 dziecko jest... wczoraj byla u mnie kolezanka z ciaza o kilka dni mlodsza i wcale brzucha nie miala... a to jej druga ciaza i tez szybciej widac - bede sloniem |
|
|
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Kajool a brzuszek Ci juz rosnie? Pochwalisz sie? Ja nie sprzatam i nie gotuje, bo jade na gotowe do mamusi Zreszta ile tego wolnego jest, zeby sie tak orobic? Na sprzatanie czas zawsze bedzie.Jacieee zdrowia dla Dominika! Stronczku wspolczuje przejsc z psycholami. Eve lecicie do UK? Na Swieta? Czy ot tak na zakupy? Marysia z Wami? U mnie Zuzka krtaniowo kaszle, ale tylko w nocy. A jutro szczepienie Antka. Mam nadzieje, ze dojdzie do skutku... Antek tez otwiera lodowke i albo krzyczy "ama" albo wlasnie "jajo" chociaz jakos specjalnie szalu na jajka nie ma. Zje jedynie jajecznice. |
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Isia czapek do komisu nie zaniosłam jeszcze żadnych
![]() to co robię to głównie zamówione póki co i lista nie chce jakoś się skracać ![]() także póki co czasowo do komisu nie wyrabiam ![]() Święta - ja nie wiem co będziemy robić czy gdzieś jedziemy czy ktoś do nas
|
#4847 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Stronczku - sąsaidow współczuję, przeprowadzka to chyba jedyne wyjście, A policja ciągle nic nie robi?
Słodkie te Twoje akcenty Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas liczenie wygląda tak samo ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Iwa - Ty chyba sklep mogłabyś otworzyć produkcja czapek idzie świetnie! Ile zajmuje zrobienie jednej? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam sie tak wogóle! Dzisiaj jak na razie mam troche spokoju w pracy, ale ![]() Jak już pisałam, u mnie porządków brak. Nie mam czasu, wracam z pracy ok 18:30-19:30, w soboty też zawsze coś do pracy przygotowuje i stwierdziłam, że nie myje okien, nie piorę firan - mam to w .....Jak mam troche wolnego czasu to staram się wykorzystać na zabawę z małym, nie na sprzatanie. W piątek jedziemy do rodziców na święta, więc nie będę widziała bałaganu
|
||||||||||
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
w pracy wiedza ze chcialam miec 3 dzieci ale i tak uwazaja mnie za odwazna/szalona/moze nawet nieodpowiedzialna
ogolnie pozytywnie ale z umiarem
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Znowu jakoś wena mnie opuściła. Monia nooo rzeczywiście Cię wybrzuszyło Iwa ta ostatnia czapka z dłuzszym tyłem jest boska! ( znowu Ci nie napisałam wymiarów , torba dla mnie. ) Jaciee ale się porobiło. Ale osłuchowo żaden lekarz nic nie wysłuchał?? zdrowka dla Domka, a dla Ciebie miłego siedzenia w domu. ![]() Kolina śliczny króliczek ![]() Łapaliśmy wcz kontrolnie mocz Sary, wyszły liczne bakterie. Stresowałam się całą noc i dzisiaj ranek, ale kontaktowałam sie tel z laboratorium i rosną jakieś pojedyncze pałeczki, i to z zanieczyszczenia, nic się złego nie dzieje. Dzisiaj powtórnie łapalismy mocz, (bo dopiero o 11 się dowiedziałam że wynik dobry) . Łapanie trwało 2 h. Myslałam że zwariujemy. Mam wrażenie że specjalnie wstrzymywała, w pielusze ju dawno by miała mokro. Co do świąt to my spędzamy je niedzielę na dole , pon u moich rodziców ( ale wiem że będzie znienawidzona ciotka, która zaraz zacznie się czepiać dlaczego Sara nie mówi. Będzie dawać dobre rady co mam robić a czego nie i porównywać do swojego wnuka który w wieku Sary mówił pełnymi zdaniami. ) Także pozytywnego nastawienia brak. Zrobię 3 bita i sałatkę, jajka, aby dla nas coś było w lodówce bo na wynos nas pewnie nie uraczą. Okien nie myję, porządków nie robię specjalnych. Firankę jedną wczoraj uprałam, już się niej kurzyło. Nie przewiduję rewolucji w tym temacie. Sprzątanie jak co tydzień w sobotę. Dzisiaj znowu wieje jak chole** , ale słońce świeci więc na pół godz wyjdziemy się przewietrzyć. Sie rozpisałam, prawie o sobie. ![]() Ponad tydzień temu zamówiłam na all leginsy, paczki nie ma, na maile nie odpisują. Nie mam szczęścia do ludzi w tym roku.
|
#4850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo jedzeniowych nazw już zna i mówi. Tylko owsianki jeszcze nie wymawia, a jemy ją bardzo często ![]() Na Twoje przepisy zaraz sobie popatrzę ![]() Cytat:
Ty sobie nie wykracz tej dwójeczki lepiej Cytat:
Okien np. nie myję, mam w nosie tym razem. Z jedzeniem też nie będę szaleć, bo jedziemy na działkę w tym roku z moją rodziną. Tylko coś upiekę, ale to bardziej dla przyjemności samego pieczenia I też właśnie liczę na jakieś inspiracje ![]() Cytat:
![]() A u nas jajecznica ze wszystkich "jajowych" dań robi najmniejszą furorę. Cytat:
Wiesz, jakieś teksty do tej ciotki, jakby się Sary mówienia czepiała.Dzień dobry ![]() Po 4 super nocach, dziś niestety stara bieda ![]() Kiedy się wreszcie obudzę i patrząc na termometr zobaczę choć ciut więcej niż - 5? Chciałaby kupić Tymusiowi taką mini zjeżdżalnię do domu. Taką dla maluchów, najprostszą. Na już. I jak na złość nigdzie nie widzę takiech od ręki i za małe pieniądze. W ogóle używanych nie ma w okolicy.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-27 o 12:41 |
|||||
|
|
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Stronczku zagłosowałam. Współczuję wam tych sąsiadów ![]() Telik u nas będzie tak: 1. Francuski żurek z szafranem na białym winie 2. Jajka z łososiem 3. Jajka z kawiorem i anchovies 4. Tatar ze śledzia 5. Mazurek 6. Babka piaskowa lub marmurkowa 7. Pasta jajeczna z mascarpone 8. Jakaś sałatka ale jeszcze nie wiem jaka 9. Pasztet 10 pewnie zrobię na obiad dla nas białą kiełbasę w piwie Isia ja też robiłam suszona szynkę ale ja suszyłam polędwiczkę- pyszna była. ![]() Anka stolarka to zainteresowanie męża. Z wykształcenia jest elektrykiem. Sprzątanie-ja codziennie sprzątam Dzień w dzień kurze, mycie podłóg, odkurzanie, także nawet nie bardzo mam co Może fugi w łazience poszoruję. Okna już umyte, firanki czyściutkie wiszą, rośliny posiane (pokażę wam mój parapet w kuchni), mam już łącznie 28 roślin w domu czyli wychodzi 1 na 2 m2.My dziś odbutelkowujemy Julka, będzie pił z bidonu po tym jak nam dziś powódź w łóżku zrobił. Mąż będzie mu robił łóżko sosnowe, bo nie chce spać w łóżeczku to może w łóżku zechce. Dziękuję za komplementy nt. mebli. Ostatnio tak śpiąca jestem, że na siedząco zasypiam. Ostatnio zasnęłam o 12.00 jak Julka usypiałam, a zasypianie z nim wieczorem w ubraniu to już norma. Tez tak macie??
|
#4852 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zna sklepy, drogi, którymi trzeba jechać i złości się , jeśli akurat wybiorę inną niż one chce. Cytat:
![]() Patryk też tylko "jaja" krzyczy, gdy wspomnę o śniadaniu. A jeśli jakoś uda mu się już dorwać jakieś, to zaraz ląduje ono na podłodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak Ci idzie szycie na maszynie? Cytat:
![]() Cytat:
Nie zaznaczyło mi wszystkiego
|
|
#4853 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
hahaha mój to samo kocha jaja miłością nieznającą granic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś miałam traumę jadę sobie z zakupów (babcia została z młodym na szczęście jak się miało okazać) patrzę na drodze pies rozjechany jadę dalej ale nie dało mi spokoju spojrzałam w lusterko a kundel piszczy i wierzga nogami (ruch dość wielki) zawróciłam ! taki mały kudłaty kundel z łańcuchem jeszcze zerwał się komuś i prosto pod auto miał szczęście, ze go nikt więcej nie potracił krew lała mu się z pyska brudny był strasznie wzięłam go do auta na kocyk( dobrze, ze go miałam) i w długą do weta mieszka na tej ulicy co ja pies tak dziwnie charczał wpadłam do drzwi zamknięte pani dr już pojechała dzwonie do niej nie była wstanie przyjechać kazała dzwonić na policję, że oni mają umowę z weterynarzami! dzwonię do nich mówię co i jak podesłali sukę (duży radiowóz) spisali mnie pytali czy to ja przejechałam itd zadzwonili po schronisko i ktoś miał odebrać psa po schroniska mają umowę z powiatami i sobie pojechali miał ktoś być do 30 minut zjawili się po 1,5 h czekałam z nim na polu przykryłam go grubym kocem i marzłam razem z kundlasem na 10 minut przed przyjazdem psina padła mi na rękach zabrali go a ja ryczałam jak bóbr z jego powodu! echhhh wiecie ile ludzi przejechało obojętnie strach o tym myśleć .......
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki. szycie nie idzie bo zasypiam, no i ostatnio wieczorami wiecej rzeczy sie dzieje - a to poprasuje, a to cos pozno mi wyjdzie ogarniecie sie i prysznic, a to cos innego robie. mam skrojone rzeczy zrobione rekawki do bluzki, ale chyba je przerobie jednak
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mógłby żyć, gdyby szybciej ktoś zareagował Ktoś go potrącił i nawet sie nie zainteresował, czy pies żyje?
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 6-10 kwietnia. Tak jak pisalam, juz mi sie odechcialo. Witam sie jacieee zdrowka dla Dominika ![]() A ja cosik dzis kiepsko sie czuje - pojechalam do sklepu, slabo mi sie zrobilo. Wrocilam ok, teraz zjadlam, brzuch mnie znow boli ide sie chyba poloze, bo Mery wlasnie usnela. Hydraulicy juz podlaczyli pod nowa kuchnie, teraz tylko jak przyjda meble i wszystko ustawimy, to przyjedzie podlaczy nam zlew i zmywarke i zaslepi w starej kuchni wszystko. Mam balagan jak nie wiem, ale TZ idzie malowac sciany, wiec pewno sprzatnie.
|
|
#4857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze wszystko dobrze Cytat:
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
moge byc i sloniem, mnie niesfeminizowane wyrazy nie rpzeszkadzaja
nie uzywam wyrazeń "ministra" czy innych potworków wiec i kobieta-sloń mnie nie boli
|
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira ale przygoda... bardzo mi przykro...
Monia ladny brzuszek, to normalne ze teraz szybciej masz wiekszy. U mnie tez tak bylo. W ogole to tak pozytywnie Ci zazdroszcze. Patik alez Wy sie nastresujecie tymi siuskami Sary. Chelsea wow ale menu, niektore pozycje brzmia ekskluzywnie... Dziekuje za kciuki szczepieniowe. aaa Antek juz druga noc przespal cala w swoim nowym lozku, bez pobudki i bez przychodzenia do nas. Oj chcialabym, zeby juz mu tak zostalo, ale no coz... nie ludze sie raczej. |
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałaś dobrze i tak nic z tego nie wyszło tyle dobrego że był ktoś przy nim a nie że ktoś znowu by go przejechał
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

zapraszam

rozszyfrowała cała wioske

Czekam na zmianę czasu i modlę się żeby to coś pomogło 

współczuję
To jego życiowy rekord. Pewnie dlatego, że byliśmy na nowy, wielkim placu zabaw i wyszalał się co nie miara. A jego szał na zjeżdżalnie zaczyna już przybierać ekstremalne formy - po 100 razy na dzień ciągnie mnie w stronę drzwi z wołaniem "ziuu" i kazał sobie ze stolika z Ikei zrobić zjeżdżalnie: przewracamy go do góry nogami, opieramy o coś i tak cały dzień może włazić i zjeżdżać 

zabrali go a ja ryczałam jak bóbr z jego powodu!
12.06.2010