|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
my jeszcze 10
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
helloł, my juz na nogach od 5,teściowa właśnie dzwoniła że jest jakaś promocja na pampersy w kauflandzie chyba i kupiła Nikośkowi dużą paczkę 2.
Dziś w planach zakupy przedświąteczne, tż się urwie z pracy i pojedziemy razem, może coś dla siebie kupię, bo nie mam w czym chodzić chodzę w 2 parach leginsów prawie od początku ciąży i kilku bluzkach które już wyglądają okropnie. za wczorajsze wizyty
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tosz to miszczu skandal ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Eeeej wlaśnie uprawiałam poranne spa mojego bębna i co patrzę Spuchł mi pępek?! Dookoła jest nabrzmiałe?! Ktoś coś słyszał w tym temacie
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam żeby sie przywitać
![]() Jestem juz w drodze do ginekologa. Dziś mamy usg III trymestru wiec jedziemy do innego miasta. Zdam pózniej relacje. Przyjemnego plotkowania Wam życzę, do napisania pózniej
|
|
|
|
#2945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 48 ![]() Cytat:
![]() A my witamy sie w 34 tc ![]() i 48 dnii do koncaaaaa---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale świntuszki ![]() ![]() ![]() Aleeeee miałam dziś taki erotyczny sen i taki w nim był seks, że ja pierdziu, wstałam cała w skowronkach (tylko nie wiem z kim
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Ja pierwsze słyszę o spuchnietym pepku ![]() Na obchodzie dr stwierdziła że niezłą hodowlę wyhodowalam sobie niby leże tylko a dzieciaki prawie po 1500 każde nic tylko się cieszyć
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
![]() Wszystko z Ciebie zabierają i później laska nebeska będziesz ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Wymyśliłam co to ten pępek! Przepuklina pępkowa ![]() Jak wpadnę do lekarza i znów mu powiem swoją diagnozę to bez kitu chyba mnie z kijem pogoni
|
|
#2951 | |||
|
Zakorzenienie
|
duuużo
patrzyłam głównie na to, co akurat wychodzi korzystnie cenowo... chociaż tanio i tak nie jest. ale chciałam sobie pozwolić na trochę luksusu i zakupiłam:- laktator avent isis z systemem przechowywania via - wiaderko do kąpieli i stołek wielofunkcyjny do kompletu tummy tub - rogal do spania dla mnie i do karmienia na potem - firma w polsce chyba nieznana... ale miał dobre oceny i był akurat 40% taniej ![]() - dwie koszule nocne do karmienia - kocyk bawełniany - ręczniczek z froty z kapturem - set szmatek gratis: 3 tetrowe pieluchy, 2 myjki "namydlaczki" i 2 rękawiczki do mycia malucha, 3 pieluchy z grubej flaneli. w kolorkach biało-turkusowych, na niektórych jest słonik, gwiazdki... ładne ![]() Cytat:
![]() może jak z mamą rozmowa nie przynosi skutku, to pogadaj z bratem? oczywiście na odległość! Cytat:
też mi się wydaje, że to z suchości może być... krem z 20-30% mocznika powinien pomóc. można samemu domieszać ![]() Cytat:
a tak dla informacji - "toć" to zdaje się znaczy tyle co "przecież". nie znałam wcześniej, ale w domu małża, na ślunsku, używają "toć" właśnie zamiast "przecież". np.: - po A w alfabecie przychodzi B, co nie? - no toć!
|
|
#2952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lonely, Nuna, Metro - kciuki za wizyty! ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Banka zboczuchu Cytat:
http://allegro.pl/sliczne-spodnie-w-...131707585.html http://allegro.pl/welurowe-dresiki-2...110535000.html http://allegro.pl/kamizelki-ff-roz-5...128381653.html http://allegro.pl/mothercare-komplet...131707546.html http://allegro.pl/marksspencer-i-inn...110534890.html http://allegro.pl/sweterki-cool-club...110535055.html http://allegro.pl/tu-kombinezon-wios...110535071.html tak na szybciocha, przy sniadaniu cdn.
|
||
|
|
|
#2953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na relację ![]() Cytat:
Cytat:
może lepiej, że nie wiesz z kim... ja kiedyś też taka spełniona się obudziłam i po chwili, półprzytomna stwierdziłam, że sprawcą był mój ówczesny szef Cytat:
tak jak mi... ale spuchnięty wkoło nie jest, tylko trochę siny.---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- aaaaa, Aaś, te sweterki cool club - przedostatni link - musisz mieć!!! śliczne są! nawet nie przeszkadza, że różowe takie
|
|
#2954 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z Waszym ślubem to aż się boje myśleć co jeszcze wymyślili Cytat:
Rzeczywistość pewnie jak zwykle okaże się okrutna i nici z naszych planów ![]() Cytat:
Wracajcie szybciutko bo my tu wszystkie spragnione wieści od Wiktorka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale tak na poważnie, to dopytaj gina, ale to pewnie takie typowe wybrzuszenie a nie przepuklina. Cytat:
za zakupy! Super, dużo tego A co do kremu to używam tylko takich z mocznikiem. Ale może muszę dolać własnego, żeby dawał radę ![]() Spojrzę na ten link. |
||||||
|
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() kolejny dzień za nami jeszcze tylko dwa dni i do domku W zeszłym tyg wstawałam o 4-5 i już nie spałam. W tym tyg mała zmiana bo budzę się koło 3 i znów zasypiam koło 5, ale jestem przez to jeszcze bardziej zmęczona ![]() Dermatol, na prawdę polecam na rany/świeże blizny. Kosztuje grosze. happy za piękne literkiMiałam iść od fotografa i sklepu. Ale stwierdziłam że mi się nie chce więc zdjęcia zamówiłam online w swojej mieścinie i co? ziemniaków nie mam więc i tak muszę się wygramolić z domu
|
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej hej
![]() Co ciekawego działo się przez dwa dni ostatnie??Musze nadrobić kilkanaście stron ale dam rade ![]() Wczorej byłam na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia i troszke ciekawych rzeczy się dowiedziałam- mianowicie: (zajęcia prowadzone przez ginkologa) 1) tygodnie ciąży powinniy być podawane skończone, czyli jak ja teraz mam 31 tc 5 d to tak naprawde powinnam mówić, ze skończony 30 tc, a nie 32 jak wiekszość podaje - bo np. wymiary dziecka różne są w 30 a 32 tyg ciażu i czesem oceninie stanu zdrowia dziecka jest trudne lub poprostu wychodzi,że dziecko jest np. zaduże jak na swój wiek, a po drugie ginka mówi że podawanie "na wyrost" tyg ciąży powoduje ,ze np. pacjentka zgłasza sie na izbe przyjęć zę niby jest po terminie a tak naprawde przed..... 2) niewolno jeść sera mozarella- a ja jadłam do tej pory w sałątkach, bo ser ten jest niezpasteryzowanego maleka i może mieć szkodliwe bakterie dla dziecka 3) po 32 tyd ciązy niewolno pić herbaty zielonej i soku wionogronowego bo u wiekszość dzieci powoduje to zatykanie jakiegoś przewodu (ale niepamietam tej skomplikowanej nazwy) 4) niewolno pić wogóle w ciązy (bynajmniej wg tej prowadzacej ginki, a młoda koło 35 lat wiec mam zapewne inne podejście nić strare pokolenie lekrzy i położnych) naparu z liści malin, i że to kompletną jest bzdura,że po 35-36 tc ciaży można pić ze łatwiejszy poród i ze naciecie krocza wtedy niegrozi- zna ona podobno przypadki ,że dziewczyny piły i przedwczesne porody były bo skurcze wywołuje picie 5) jeśli np. pacjentka bardzo tyje w ciaży a twierdzi,że nieje zadużo, niejej np. słodyczy a je mandarynki w duzych ilościach, to od nich się tyje, trzeba je ograniczać w ciązy 6) o śmierci łóżeczkowej sporo mówiła, np. żeby dziecko do 3 mc życia spało w łózeczku w kótrym niemam baldachimu, poduszki, kołdry, kocyka, ochraniacza na łózeczko, tylko prześcieradło na matercu i śpiworek lub rożek, bo wiele noworodków ma jakieś tam odruchy i chwyta np. kocyk i prostujac rączki za głowe naciaga na siebie kocyk ale już zciagnać z siebie go niepotrafi i wtedy dusza się, no i jeszcze wspominiałą,że najczesciejsmierć łóżeczkowa jest u dziecki matek które paliły w ciży lub palono w ich obecności 7) niewolno kobiecie w ciaży robić czegoś z podniesionymi rekami jak jest na podwyższeniu jakimiś lub gdy np. dłuższa chwile ma rece do góry bo krew wówczas odpływa z rak i mózgu i moze i dochodzi do zjawiska "podkradania" i traci się przytomność i czesto po upadku traci się dziecko- dlatego też ostrzegała,że na swieta by cięzarówka niewieszała firanek ani niemyła okien, a takze mycie okien by wywołać poród to przesa i można sobie tylko zaszkodzić, i że owszem zdaża sie ze matka trafaia na rporodówke bo myła okno, ale trafia na nią bo poród jest wywołany wówczas tym,że jest niedotleninienie I takie tam inne rzeczy mówiła, nawet spoko wiadomości jak dla mnie, o wielu niewiedziałąm,lub po czyatniu na necie miałąm zlą wiedze ![]() Ide teraz nadrabiać
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-03-27 o 10:19 |
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po wizycie. Wracamy do domku wiec tak na szybko tylko napisze ze wszystko ok. Wiktorek ma bardzo długie nóżki i spora główkę a brzuszek znacznie mniejszy. Lekarz jednak powiedział ze wszystko jest idealnie, także Cloche nie martw sie
wytłumaczył mi jak to jest z tym brzuszkiem i nie ma powodów do obaw. Lozysko nie ma żadnych zwapnien i jest bardzo młode. Wody płodów ok. Mały ma dużo włosów ![]() Cały czas leży główka w dół . Wpadnie wieczorkiem na dłużej bo teraz juz muszę uciekać. Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-03-27 o 11:04 |
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
czy jeśli byłam szczepiona na ospę to mogę się nią teraz zarazić?
loney trzymam kciuki za wizytę banka za34 tcgłodny głodnemu wypomni |
|
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja piję codziennie Cytat:
loney za wizytę
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-03-27 o 10:27 |
|||
|
|
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slownik cos Ci namieszal w tej wiadomosci az jutro zapytam gina czy widzi wlosy! ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupyyy ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój amant, wiem tylko gdzie mieszka, że ma dziecko i ja też miałam dziecko i chyba razem do szkoły chodziły ![]() Cytat:
![]() A co do mocznika zastosuj urynoterapię a co! Cytat:
![]() Właśnie kiedyś słyszałam, że widać na USG włooosy - jak będę miała kolejne USG (nie wiem kiedy?!) to zapytam się czy ma jakieś kłaczki, a mi się tak marzy by moje dziecię miało czarne włosiska ale niestety nie ma po kim ![]() No i gratuluję wizyty rzecz jasna
|
|
#2964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym jak mało zostało mi nawet nie przypominaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() poranny seks.. nie pamietam juz czy w ogole mialam z takim doczynienia ostatnio tylko i tylko wieczory,ale jest |
||||
|
|
|
#2965 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
raczej przepuklina nieeeee Cytat:
ni da rady do wieczora trza czekac heheh Cytat:
31tc i 5 dni to skonczony 31 tydziennie 30 ... a my poprostu piszemy wtedy ze zaczelysmy 32 bo to nas przybliza do magicznej 40poprasowalam chyba z 6 pran masakraa
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po świtach kończe wyprawke kompletować- kosmetyki,octanisept,sól fizjologiczną,drugie łózeczko ,termometr musze kupić a laktatora i niani niekupuje wogóle, jak bedzie mi laktator potrzebny to tż dokupi. Wczorej przyszła mi paczka z mustelii z póbkami- zapisałąm się do klubu w październiku i nic nieprzyszło wiec im e-miala z zapytaniem wysłałam 2 tyg temu i mam kosmetyczke z ich próbkami dla małej ![]() Lovelle mleczko dostałam 3 tyg temu aż dwa razy , próbki z jonhsona też mi przyszły 2 tyg temu i tylko sudocremu niedostałam do tej pory.
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
przyszłaaaaa kaska z Pitka
I miś z bebilonu |
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj prasowałam ale tylko dwa
![]() i dobrze że mi przypomniałaś, idę wstawić pranie ![]() Dobra zmykam jednak do tego sklepu. Muszę się jeszcze ogarnąć
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
widać i ja bede musiała poświetach pomyśleć nad spakowaniem torby pomału
ale najpierw trzeba sobie takową kupić
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-03-27 o 11:09 |
|
|
|
#2970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak Ty masz siłę z tym swoim ciśnieniem, obrzękami i brzucholem?! Mój już się śmieje, że jak będzie chciał drugie dziecko to będzie musiał zrobić je sobie z inną, albo kupić psa, bo ciąża tak mi daje w kość... ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- axella dawałaś zlecenie na konto czy na pocztę?! Bo ja się swojego doczekać nie mogę, ale pocztą :|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

my jeszcze 10 

chodzę w 2 parach leginsów prawie od początku ciąży i kilku bluzkach które już wyglądają okropnie.
za wczorajsze wizyty
chociaz wszystkie 3 baaardzo mi sie podobaja!

czekamy na relację