|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() do głowy mi nie wpadło żeby na allegro popatrzyć ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Zadomowienie
|
Noo nie ma za co, akurat jestem w temacie, bo kupowałam
![]() A i szkielety tez są rożne, jak ktoś chce ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-03-27 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i Znowu sie wam musze pochwalic ......... DZIS RANO O 7.30 przy zmienia pieluszki ODPADL NAM PEPUSZEK ![]() ![]() ![]() no i daje z okazji 1tyg focie Emiliana ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Wtajemniczenie
|
Korzystając z okazji opiszę jak Filip wyskoczył z konopi czyli ze mnie J
14.03 o 8 miałam mieć wizytę w poradni, żeby sprawdzić ilość moich nieszczęsnych wód… pani doktor kazała na wszelki wypadek spakować torbę. Więc 13.03 wieczorem patrząc jak wybierają papieża pakowałam torbę tylko dla siebie, tylko rzeczy nie związane z porodem J W środę obudziłam się o 4 w nocy z bólem brzucha… jak na okres, nasilający się… pomyślałam – „ooo… to są te przepowiadacze pewnie” i poszłam siku. Na papierze toaletowym krew, wodnista ale krew… zerknęłam ciekawska do WC i było coś co zakwalifikowałam jako czop (wiem, że miał być podbarwiony krwią, nie wiedziałam jak bardzo). Wykąpałam się i wróciłam do łóżka, poinformowałam męża, że coś powoli rusza i że idziemy spać dalej… Ale brzuch bolał, twardniał co 6-8 min. Wtedy miałam pierwszy zawał serca bo zorientowałam się, że to chyba się rozkręca wszystko… Strzeliłam sobie rumianek i czuję jak się ze mnie leje… Kierunek WC – patrzę krew. Już żywa, czerwona. Jak się ubierałam znowu to samo… pojechaliśmy na IP. Tam pierwsze sprawdzone tętno małego, potem badanie ginekologiczne mnie (krew, krew, krew na rękawiczkach), USG. Oprócz krwi wszystko w porządku. Badała mnie położna więc po chwili przyszedł lekarz i dawaj to samo… Aż mi było głupio jak widziałam ubabrane rękawiczki w krwi… ale co ja mogłam. Podłączyli mi KTG skurcze co 6 min, ale takie… średniaki. Zdecydowali, że kładą mnie na salę porodową i obserwują znów pod KTG. No i leżałam patrząc na te sprzęty do rodzenia z przerażeniem! Po zmianie dyżuru przyszło całe konsylium lekarskie do mnie (z 5-6 osób) i znów badanie… i znów krew… ujście zamknięte. I widzę konsternację na buziach ludzi w kitlach. Ordynator powiedział, że są 3 opcje: wywołują poród, kładą mnie na patologię i obserwują, albo cięcie. I co ja na ew. wczesne skończenie ciąży. Oczywiście oddałam siebie i synka w ręce lekarzy… Sytuacja była o tyle dziwna, że krwawienie było, nie było z szyjki, z dzieckiem OK, USG OK… więc cięcie mogłoby być wykonane tylko jako działanie prewencyjne. O 12 przyszedł doktor i powiedział, że mnie będą ciąć…. Cała papierologia do znieczulenia… o 12.20 zabrali mnie na salę operacyjną. Cały zabieg był dla mnie bardzo zaskakujący… pomijając tą całą otoczkę, znieczulenie, lampy, ludzie w maskach (jestem szpitalnie niedoświadczona) to cięcie cesarskie i wydobycie dziecka jest dość… drastyczne, szarpiące, niedelikatne – nie tego się spodziewałam. O 12.31 wyciągnęli Filipka (szarpnęli mną tak, że aż mi się pupa i lędźwie oderwały od stołu operacyjnego) i mi pokazali taką kruszynką płaczącą. Szybko wzięła go położna, żeby się nim zająć. Przyszedł ordynator i razem z operującymi oglądali moje łożysko… okazało się, że się odkleja na obrzeżach w miejscach gdzie nie można tego dostrzec USG (nie wiem dlaczego) i decyzja o cc była jedyną słuszną. Czekanie i wywoływanie porodu i tak sprowadzałoby się do cc, ale nie na spokojnie, ale na złamanie karku… Każdy skurcz sprawiałby, że łożysko odklejałoby się bardziej… Filip ważył 3600, miał 56 cm i dostał dyszkę punktów J Ja pojechałam na oddział ginekologiczny bo na położnictwie nie było miejsc do czasu wypisów, a maluch wylądował na oddziale noworodkowym. Mąż biegał i cykał mu fotki i filmował, a ja oglądałam. Póżniej zaczęło się całe szpitalne życie, dochodzenie do siebie… nauka karmienia, nauka opieki nad noworodkiem i caaaaaała masa nowych rzeczy. Ja gotowa byłam do wyjścia już w 3 dobie, ale Filip miał szmerki na serduszku i musieliśmy zostać kolejne 3 dni czekając na dobrego kardiologa dziecięcego. Cały ten mój poród był tak szybki, zaskakujący, że nawet w szpitalu nie wiedziałam co się dzieje przez ten tydzień leżenia… Dopiero jak weszłam do domu, dostałam od męża piękny bukiet tulipanów, zobaczyłam udekorowane mieszkanie w balony, serpentyny etc to siadłam na łóżko i płakałam przez pół godziny. Ze szczęścia i z uchodzących ze mnie napięć, stresów i nerwów!
![]() |
![]() |
#606 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja dziś na 17.30 idę do ginekologa, ciekawe co mi powie w skończonym 36 tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczny Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#611 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sama podczas ciąży miałam kontakt z osobą która na drugi dzień okazało się ma różyczkę i wiem ile stresu mnie to kosztowało czy się zaraziłam czy nie... ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |||
Zakorzenienie
|
hehe. ja drugi raz. za pierszym razem 15 minut, wczoraj 25 minut meczu (i zasnelam). jest progers
![]() ![]() wow. szybciutko! czym smarowaliscie?! Jaki piękny mlody czlowiek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
raczej: Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |||
Zakorzenienie
|
Kto by pomyslal, ze wybor dzeiciecych ciuszkow to tak powazna i nielatwa sprawa
![]() niby w polowie kwietnia ma byc juz cieplej, ale kto to wie.. wiec musze przygotowac cos lzejszego i cieplejszego.. do tego jeszcze jakis komplecik do szpitalnej sesji zdjeciowej.. no i rozmiar aaaaa ![]() pytanie do rozpakowanych... przydaly sie Wam te siateczkowe majtki? ile sztuk.. nie wiem, czy zamawiac .. Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i za pepuszek ![]() a i spakowalam juz szlafrok, pizamki, grube skarpetki i recznik do torby szpitalnej ![]() jeszcze tylko kosmetyki, bielizna, ciuchy na wyjscie ze szpitala i ubranka dla maluszka ![]() Cytat:
![]() i dla meza za niespodzianke ![]()
![]() |
![]() |
#614 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobiłam do 70 ale wychodziłam z 54-55 ![]() ![]() 14 kwietnia mówisz ![]() ![]() ![]() Cytat:
Sianokosy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#615 |
Wtajemniczenie
|
o jak super!
![]() nasz paskudek nadal przyklejony... ale trzyma się ledwo ledwo... powstrzymuję się, żeby mu nie pomóc... może dzisiaj odpadnie... ale piękny kawaler z tego Emiliana... włochatek ![]()
![]() |
![]() |
#616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#617 |
Wtajemniczenie
|
mąż spisał się na medal... i bidusia też miał świeczki w oczach - zakładam, że z tych samych powodów co ja
![]() AH, bo ja też się chcę chwalić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas dzis NUDNO ... mlody zjadl i spi ... ale od czasu do czasu puszcza Baczki haha .. na szczescie nie zbytnio smierdzace :P ![]() otaTakaJa - olej tesciow .. z gory na dol .. sorry to Ci rodzice tego dziecka z Ospa nie wiedzieli zes ty w ciazy i ze to jest ciut niebezpieczne mino ze sie przechodzilo ... tak wam powiem ze czasami jak czytam jak inne dziewczyny pisza o ''problemach'' to az noz w kieszeni sie otwiera - ja niby sama ( no z moja strona rodziny ) ale mam swiet spokoj ... choc nie powiem czasami brkauje tej 2polowki ![]() no ale cos za cos ![]() . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
ha zaskocze WAS ale doslownie NICZYM NIE SMAROWALAM ... dwa razy go kapalam i tylo uwazalam bym mu nie zalac
![]() Cytat:
a w szpitalu dawali jednorazowe wiec jak sie ubrudzily siegalo sie po kolejne ![]() ![]() ![]() no i oczywiscie dziekujemy za mile slowa wiem piekny ... moja mama mowi ze caly JA jak bylam mala ... no ale uszy i pewnie wlosy ( choc ja tez mialam, ale nie az tak duzo ) sa po Tacie ![]() ogolnie to wiecie Milosc od 1wszego wejrzenia ![]() nie wyobrazam sobie juz sobie zycia bez niego ![]() ![]() . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i pozazdroscic meza ![]() moj tez juz zapowiedzial, ze bedzie staral sie jak moze mi pomagac i mnie wpsierac ![]() Cytat:
mozna siatkowe z Seni prac? Cytat:
ja chcialam zamowic sobie z Seni, 5 sztuk kosztuje cos ok.12 zl.. chodzi mi bardziej o oszczedzanie swojej bielizny przy krwawieniu.. nie wiem na ile dni trzeba je uzywac i ile sztuk? ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- ohhh ale pojadlam ![]() ![]() teraz moge spokojnie ruszac z pelnym brzuszkiem na spacer z psem ![]()
![]() |
![]() |
#622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mialam jakies tansze siatkowe. za 7 zl bodajze (2 szt.)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w szpitalu zurzylam chyba ze 7 .. sztuk ... ale tylko w srode lecialo ze mnie .. ale podpaski rozmair Boisko daly rade wytrzymac naplyw krwi ![]() mama kupila wlasnie mi siatkowe ale tez tanie chyba za 5-7 zeta .. i byly nie wygodne dla mnie w kroku uda mi sie odciskaly ![]() wiec mysle ze mozesz kupic nie wiem tak z min 5 par pojdzie ![]() to jeszcze go masz .... nie wiem moze moj to jakis ewenement na skale swiatowa z tym pepkiem w sumie mama mowi ze moj odpald w 10dniu ![]() a ja zjadlam roalde truskawkowa 3 kawalki ..... ![]() . |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak kazali psikac, to psikam. jak strasza truskawkami, to ja nawet w strone takiej rolady ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I gratki za zrzucanie kg! ![]() Cytat:
![]() Biorąc pod uwagę właśnie takie sytuacje to chyba się cieszę, że będę miała cesarkę, choć w zasadzie wolałabym rodzić naturalnie (ale mój lekarz się boi sn u mnie).No ale wiem, że raczej niespodzianeknie będzie,a że już miałam 2 operacje gin. to wiem, czego mniej więcej się spodziewać ![]() Cytat:
![]() A rozregulowanie emocjonalne u mnie to normalka, potrafię zacząć ryczeć z byle powodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam majtki jednorazówki, takie bawełniane, ale one nie są siateczkowe - moga być?? ![]()
![]() |
![]() |
#626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Zaraz zaczynam Was czytać, a teraz tylko napiszę, że jednak dostałam wskazania do cesarki ze względu na stan siatkówki... Nastawiłam się już na SN i teraz się czuję, jakbym dostała karę. Idę czytać, może jakieś nowe dzieciaczki nam się pojawiły.
![]() |
#628 | ||
Kniaginia
|
Jakie długie włoski
![]() Cytat:
A co do końcówki z balonami to się wzruszyłam. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Ja na początek składam ogromne, ogromne gratulacje naszym Świeżo Upieczonym Mamusiom - Despa
![]() ![]() ![]() Cały czas się bujamy w dwupaku...coraz ciężej. Ale mam nadzieję, że nie jestem sama - tylko 23 marca to po prostu taka data, że trzeba nieco dłużej - prawda? Maria, Agateczka? Wczoraj poszłam do rodzinnej - odmówiła wystawienia mi zwolnienia, więc wychodzi na to, że jestem już na macierzyńskim. Hormony... rozpłakałam się pod gabinetem. Co 2 dni jeżdżę na ktg - dziecko ok, skurczy brak. W domu pojawiają się i znikają. Rozwarcie na 2 cm, szyjka długa i miękka. Dziecko ma główkę lekko bokiem, ale jest ok. Warunku do sn są. Tylko oksytocyny brak. Cały dzień Was podczytuję, aktualizuję listę, zaznaczam, a wieczorem zamiast odpisać, odlatuję z synem w trakcie usypiania. Jakiś nastrój mam chyba do dupy generalnie - brak konkretnego powodu... więc stawiam na hormony, ociężałość itd.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.