|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Witam w słoneczny dzień
![]() Wizyta u gina pozytywna, wyniki w normie Zaraz ma przyjechać kurier z wyprawką do szpitala i ciuszkami dla Adiśka już doczekać się nie mogę
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
a pytałam przecież ![]() z psem?! będą szczeniaczki |
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wynalazłam tanią aptekę internetową. Jeśli macie tanie apteki w okolicy to chwalcie Boga za to. Tu w Warszawie aż się włos na głowie jeży, jak człowiek widzi rachunek w aptece http://www.apteka-melissa.pl Potrzebuję kilku rzeczy i tak sobie porównałam z dozem te same produkty i nawet płacąc za przesyłkę mam ok 12zł w kieszeni! W koszyku mam wiesiołka, wodę morską, witaminki d+k, len mielony, rennie i rutinoscorbin. Więc nic wymyślnego... Nawet nie chcę wiedzieć jaka byłaby różnica w cenie z moją najbliższą apteką. Widzę, że mają też dużo promocji na kosmetyki. Jest palmers, mustela i inne, jeśli któraś jest zainteresowana. W Łodzi odbiór osobisty, jeśli są tu jakieś łodzianki
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-27 o 10:52 |
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lekarza się pytałaś?!
Czekałam, która pierwsza wpadnie na ten pomysł, że będą szczeniaczki
|
#2975 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Cytat:
Specjalnie się na mozarellę przerzuciłam, żeby sery pleśniowe odstawić bo też nie wolno eh ... Cytat:
![]() Cytat:
mi się wydaje że to depresja i powinno się ją leczyć, ale weź to wytłumacz żeby zrozumieli. Mój ojciec już przechodzi samego siebie, boi się np tego że za niedługo węgla i benzyny braknie i jak to będzie ![]() :conf used:
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
już kupiłam![]() Diabli już nakupilam trochę szczególnie jeden gościu ma boskie rzeczy - spróbuje się z nim ustawić na prv. hehe
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zima na całego. Aż sie zdiwiłam ile napadało śniegu jak wstałam. Cytat:
Powiem wam szczerze, że aż się zdiwiłam bo on sam się zaitereował mną,a nie mamy zbyt dobrych kontaktów. I sam napisał, że nawyzej sie zamknie w pokoju i nie będzie wychodził. A mamusia stwierdziła, że "przecież nie zamkniesz go w pokoju ". Jeszcze dzisiaj przy śnaidaniu cos tam jej mówię, że sistra Tż się pytała czy chce sukienkeczki po jej córkach. A mama na mnie, że to wszytsko za wczesnie. Ze jak mnie rodziła to nic nie było przygotowane i wyprane. Ja jej mówię, że ja będzie okazja to wózek i tak kupię. Mamy jeden na oku i może po świętach byłby już. Niby używany, ale jeszcze z gwarancją i babka twierdzi że dziecko mało jeździło w nim bo drugi od dziadków dostało. Poza tym taki wózek jest na rok zazwyczaj. A ona, że mam jeszcze nie kupować, że wogole jakiegoś "dziada używanego" chcę kupić. I na koniec stwierdziła, że miała mi nie mówić ale oni nam kupią wózek. No co jeszcze już powiedziała, że dadzą nam 600zł na wyprawkę to co odliczyli za mnie podatek. Ja nie chce zeby wszystko nam kupowali i przede wszytskim nie chce czekać z zakupami do samego porodu!!
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam bluzki ciążowe, bo nie mam w czym chodzić
podsyłam linki dam znać jak przyjdą czy fajne![]() http://moda.allegro.pl/ciazowa-bluzk...070523088.html http://moda.allegro.pl/ciazowa-bluzk...080194804.html
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pisz potem co i jakja mam jutro to usg licze ,że mała bedzie tym razem współprawcować i da sie zmierzyć, zfotografować buźke bo zawsze się albo wierci okropnie albo twarzyczka w raczkach schowana lub pleckami do mamusi odwrócona
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisałaś, że nie masz wyjścia i musisz z nimi mieszkać na razie więc pozostaje Ci tylko zacisnąć zęby i jak najszybciej sie wynieść, nie mniej współczuje ogromnie:/
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze szczeniaczkami od razu mi się pomyślłao ![]() do 13musze byc w banku PYTANIE WYPRAWKOWE! materac kokos=pianka-gryka dwustronny jest ok? bo juz kuwa nie wiem
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja bym na Twoim miejscu powiedziała wprost, że chcecie sami kupić i tyle. axella myślałam, że Nas się pytałaś ![]() ![]() Mój powiedział, że nie bo to powoduje napinanie macicy i dodatkowe skurcze, ale może u Ciebie jest "lepiej" z tym niż u mnie
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-03-27 o 11:00 |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do spania to ja standardowo już budze się 2 w nocy, dziś wyjątkowo 2.30 i zasypiam tak o 4- 4.30 a o 7 już wyspana jestem.....tż śmieje się że to dobrze ze tak sypiam bo sie już do nocnego karmienia przyzwyczajam
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem mozzarelle czesto![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- ja kupiłam kokos-lateks
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi,że bez szaleństw jst ok..chyba,że jemu faktycznie wszystko wisi.. eey! uwielbiam mojego gina tak właąnie stwierdzam. ![]() zero emocji, troche sku***ela i pełen profesjonalizm, żadnego pitu pitu
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do manadarynek też tak mam, jak mam kg ich to i kg zjem
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Cytat:
fajnie, ze cos wybralas.
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Myślisz że nie mówiłam?? Za każdym razem powtarzam. A ja po prostu nie chce ich naciągać i tak już u nich mieszkamy a to dużo.
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
z tą mozarella to prowadzącej się sery pomyliły pewnie o pleśniowego takiego prawdziwego jej chodziło, bo mozarella jest robiona z pasteryzowanego mleka jak i wszystkie nasze inne "polskie" sery pleśniowe więc bez obaw można jeść.
No i z tymi tygodniami to ja nie rozumiem przecież jak jest np 31 +5 tc to jest skończony 31 i zaczęty 32 a nie że skończony 30
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od miesiąca nie tknęłam owoców ani soków
|
|
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak mam od poczatku ciaży,ze niepodaje tc nieskonczonych , bo teraz to już bym musiałą podawać 32 tak jak dużo z mamusiek podaje na forum, atak mówi że mam pełne 3o tc, |
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież tu chodzi o pasteryzowane lub nie mleko! Atena popłoch nam wprowadziła, bo położna na SR chyba sobie mozzarelle prosto z Italii sprowadza ![]() To co jest na naszych półkach w sklepach jest z pasteryzowanego mleka: i pleśniowe i mozzarelle i fety - przeczytajcie sobie skład Według tej zasady naszego zwykłego twarogu też nie można, jeśli nie jest z pasteryzowanego mleka ![]() Na szczęście dla nas, ciężarnych, a na nieszczęście dla nas w ogóle większość produktów mlecznych, które w sklepie znajdziemy jest pasteryzowana, więc nie ma co się bać tylko wcinać i chłonąć białko i wapń! |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak licze to zazwyczaj tak, że jak mam np. teraz 29tc2d to jestem w 30tc, ale jak gdzieś podaję to skończone czyli 29tc. Tak też mi w karcie ciązy wpisują.
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte i czekamy na fotki ciuszków---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- [QUOTE=Ag_nes;40003249]Hejka ![]() A teraz mi mądralo powiedz, co ja mam zrobić z tą kanapką, która leży przede mną, z pomidorkiem o mozarellą Specjalnie się na mozarellę przerzuciłam, żeby sery pleśniowe odstawić bo też nie wolno eh ... [/QUOTE sama bym taką kanapeczke zjadła uwielbiam mozarelle w sałatkach
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
brr tona białych ciuszków czeka na wyprasowanie a ja mam lenia na 102!
został jeszcze jeden maly karton ze skarpetkami, i kolorowymi ubrankami i koniec
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
nic tylko wstawiać twa opnie na "znanylekarz.pl"
|
||
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja naprawdę nie lubię jak ktoś się pitoli,albo najgorsze-jak mówi do mnie zdrobniale.. nie mam 5 lat i się nie zgadzam,by ktoś grzebiący mi miedzy nogami mówił do mnie "serduszko" a ten lekarz super, same konkrety,zawsze wyczerpująco odpowiada,pełna profeska, żadnych "seduszek/dzidziusiów"itd
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

a pytałam przecież 
ostatnio tylko i tylko wieczory,ale jest
czekamy na relację 
tak jak mi... ale spuchnięty wkoło nie jest, tylko trochę siny.
już nakupilam trochę
Ślub 27. X. 2012

za wizyte i czekamy na fotki ciuszków