Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 10:14   #2701
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

Może i ja jakieś pranie dziś zrobię. U mnie bardzo ładnie święci słońce.Ciekawe kiedy mróz się skończy i będzie wiosną

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:17   #2702
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

twedlee: wlasnie zauwazyłam że przekręcam Twojego nicka, mam nadzieję że nie masz mi za złe, ale szukam skrótów, jak któraś z was ma długi u mnie potem pewnie też będzie ciężko z organizacją. ZObaczymy...narazie korzystam, póki jeszcze jest

fiazo: podobno od połowy kwietnia:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:25   #2703
lachryma
Zakorzenienie

hejka,

my już po śniadanku, dziś idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia.

Jeśli chodzi o kolczyki dla córki, poczekam na jej decyzję. Ja miałam przebijane jak byłam dość mała (4-5 lat) i pamiętam, że nie byłam zadowolona. Nie będę zmuszała Oliwki, jej uszy- jej decyzja
Stary 2013-03-27, 10:27   #2704
enlevee
Zakorzenienie

kocur- śliczne te body z misiem

kejt- a nie mówiłyśmy? nie ma co się stresować na zapas bo wszystko będzie dobrze !

Dotka- już lecę do klubu patrzeć co tam naskrobałaś
Poza tym też mnie wkurza takie gadanie, ale ja to znam tylko z Waszych opowieści.. zarówno mama jak i Tata Tżta traktują mnie jak córkę i nigdy z nimi takich przebojów nie miałam.. powiedziałabym wręcz, że troszczą się o mnie bardziej niż o Tżta. Mam naprawdę wielkie szczęscie z tego co czytam
Nie wiem po co mówić i straszyć na zapas, bo dziecko jest Waszym mniej lub bardziej świadomym kolejnym krokiem ( u mnie akurat mniej, ale kij )
Zresztą zobaczą jak to wszystko wyjdzie po urodzeniu dziecka. Każdy rodzic się uczy, ale dziecko to nie jest więzienie, gdzie trzeba z czegoś rezygnować. Owszem- imprezy co tydzien i beztroskie życie raczej tutaj nie mają miejsca, ale priorytety będą już całkiem inne i to co było szczęsciem dla nas kiedyś teraz może być podwójnym szczęsciem bo z dzieckiem

dzoan- później może wstawię, ale na zdj tak tego nie zobaczycie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:33   #2705
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
twedlee: wlasnie zauwazyłam że przekręcam Twojego nicka, mam nadzieję że nie masz mi za złe, ale szukam skrótów, jak któraś z was ma długi u mnie potem pewnie też będzie ciężko z organizacją. ZObaczymy...narazie korzystam, póki jeszcze jest
Heheh, nie, w żadnym wypadku nie mam ci tego za złe Pisz, jak ci wygodniej, może być też samo "tweed" Wiem, że najłatwiejszego nicka nie wymyśliłam

Pranie wstawione, naczynia ze zlewu pomyte, łazienka na szybko ogarnięta... i co ja mam teraz robić

Pewnie gdzieś koło 13-14 pójdę na zakupy, bo nie ma sensu szybciej, nie mam pomysłu na zaplanowanie dnia. Może jeszcze szybko poodkurzam ten mój nieziemski metraż
Stary 2013-03-27, 10:35   #2706
enlevee
Zakorzenienie

a ja się wkurzyłam bo Tżtowi wysyłałam ostatnio wyniki badan do wydrukowania w pracy, a on oczywiscie zapomniał i mam problem bo dzisiaj wizyta. No i wyszło na to, ze w ta pogode jeszcze bede musiała podjechac do pracy Tżta, bo mam wizytę o 17, a on w pracy do 19.. a nie muszę Wam mówić jak mi się chce w taką pogodę jeszcze jak jestem chora

U mnie też pranie wstawione i kurze wytarte, wieczorem się wezmę za mycie podłogi.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 10:36   #2707
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Heheh, nie, w żadnym wypadku nie mam ci tego za złe Pisz, jak ci wygodniej, może być też samo "tweed" Wiem, że najłatwiejszego nicka nie wymyśliłam

Pranie wstawione, naczynia ze zlewu pomyte, łazienka na szybko ogarnięta... i co ja mam teraz robić

Pewnie gdzieś koło 13-14 pójdę na zakupy, bo nie ma sensu szybciej, nie mam pomysłu na zaplanowanie dnia. Może jeszcze szybko poodkurzam ten mój nieziemski metraż

Zapraszam do mnie..u mnie trzeba naczynia do zmywarki wstać, jakieś pranie... a później napijemy się kawki inki

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:39   #2708
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a ja się wkurzyłam bo Tżtowi wysyłałam ostatnio wyniki badan do wydrukowania w pracy, a on oczywiscie zapomniał i mam problem bo dzisiaj wizyta. No i wyszło na to, ze w ta pogode jeszcze bede musiała podjechac do pracy Tżta, bo mam wizytę o 17, a on w pracy do 19.. a nie muszę Wam mówić jak mi się chce w taką pogodę jeszcze jak jestem chora

U mnie też pranie wstawione i kurze wytarte, wieczorem się wezmę za mycie podłogi.
eee, to może niech zeskanuje i prześle Ci na kompa (spiszesz je ręcznie) albo niech wyśle Ci na telefon w formie mmsa albo maila
Stary 2013-03-27, 10:39   #2709
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Wszystkie chorobowe dotarły do ZUS-u, i sprawa zostala poprawnie rozpatrzona, i po prostu musze czekać na kase aż poczta mi przyniesie.
Chociaż tyle sie dowiedziałam.
A nr konta musi podac mój zakład pracy a nie ja, wiec mojej szefowej serdecznie podziekuje następnym razem jak pójde z L4

eh.. jestem dzisiaj wybitnie zmierzła, dobrze, ze TŻ w pracy bo bym mu cały dzień głowe suszyła jak nic
Dobrze, że udało się wyjaśnić. A w Twojej pracy to zawalili trochę, może nie mają doświadczenia w takich przypadkach i dlatego tak wyszło. Ale nie fajnie, mam nadzieję że kaska szybko dojdzie.
Jeśli chodzi o pocztę polską, to wg mnie nie jest aż tak źle jak wszyscy narzekają, w ostatnim czasie znacznie poprawiła się jakość i szybkość usług. Prowadzimy sklep internetowy i jesteśmy na bieżąco w kwestii poczty, kiedyś było naprawdę dużo gorzej. Więc myślę, że jeśli ZUS wysłał to szybko powinnaś dostać pieniążki.

Cytat:

A propos kupowania na allegro - te tuniczki (polecone przez Oliath), które zamówiłam 2tyg temu, przyjdą dopiero dzisiaj 2 tyg paczuszka czekała na odpowiedni moment w magazynie...
To strasznie długo czekasz, mi doszły te tuniki w 3 dni, niestety kolory okazały się inne niż na zdjęciach i trochę żałuję, że nie wziełam ciemnych tylko jasne. Ale pokazałam w domu mężowi i jemu się spodobał rażący w oczy koralowy kolor więc zostawiłam je

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Brzuchatki

przeleciałam, przyznaję pobieżnie, ale naprawdę mam mało czasu.
Trzymamy kciukaski za wizyty, objawienia, zdrówko!

U nas rwa tfuuu odpuściłą trochę, ale za to bolą mnie nogi, pachwiny jakbym bez przygotowania zaliczyła maraton dookoła świata. No i żołądek nawala, mdli, zgaguje...
Przygotowujemy się powoli do remontu, obczajam dalej wyprawki moje i Lokatorka, ogarniam pracę i ciągle wpadam w panikę, że ten czas tak szybko leci.

Oprócz tego mam napady płaczu, zrzędze Tż, każde słowo biorę do siebie

Dobra lecę, może zajrzę jeszcze dziś do Was.
Ściskam mocno!
Dzień dobry, miło że się odmeldowałaś. Ja z 2 tyg temu miałam jakieś takie zawirowania humorzaste, płacz co krok, ale przeszło na szczęście, więc pewnie i Tobie przejdzie.
Ja też robię się nerwowa z powodu uciekającego czasu i że jeszcze tyle spraw na głowie, ale mam perspektywę, że teraz już siedzę w domu to będę wszystko po kolei kompletować. Tylko, aktualnie mnie trapi, żeby mi starczyło moich oszczędności na wyprawkę

Cytat:
Nie mierzyłam każdego oddzielnie tylko najszersze miejsce w udach łącznie biorę i mierzę
Ah to ja melduję, że Twoim sposobem w udach po obwodzie w najgrubszym miejscu ( u mnie to praktycznie zaraz pod pośladkami) mam 91 cm, ale niestety nijakie mam porównanie, bo nigdy nie mierzyłam tym sposobem przed ciążą.

Ale przy okazji się pomierzyłam wszędzie i moje aktualne wymiary to:
biust: 96 cm ( w stosunku do wymiarów przed ciążą +12cm)
pod biustem: 79cm (+6cm)
talia: 76cm (+11cm)
brzuch w najszerszym miejscu (ok. 2cm pod pępkiem): 93 cm (+13cm)
biodra: 95cm (+3cm)
Sama nie wiem po co się tym chwalę, ale jakby ktoś chciał porównać może czy coś

Aha waga dziś pokazała 60,3kg, więc rozpoczynając 27tc mam +7,4 kg

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

pozatym wczoraj znowu u tesciowej byl temat i "straszyla" mojego tz ze dziecko to jest praca na caly etat i nie bedzie mial juz czasu cwiczyc,chodzic na rower i od czasu do czasu do kolegow itp ... po co takie gadanie wogole,wedlug mnie jak sie ma dobrze czas zagosodarowany to wszystko sie da.. on bedzie chcial pocwiczyc to ja posiedze z dzieckiem,ja bede chciala gdzies isc cos zrobic on bedzie pilnowal dziecia.. eh jakos mnie ostatnio to drazni wszystko zle! ( ze tesciowa,wrocila SZW z malym i caly czas jej mowi ze to zle robi to zle robi itp a wcale mi si enie wydaje zeby to zle robila tylko tesciowa sobie musi pogadac eh..)
rozpisalam sie,a teraz ide strzyc ojca kompac sie i sprzatac paaa
O matko, jakie "dobre rady" cieszę się, że moi teściowie są inni, chwała im za to. Nie wytrzymałabym z taką teściową co by mi mówiła, jak się mam własnym dzieckiem zajmować, ograniczyłabym spotkania z nią do minimum. Na szczęście moja teściowa jest dobra kobieta i powiedziała, że przyjedzie pomóc jak będziemy potrzebować, ale że ona się zajmie zakupami, sprzątaniem itp i jestem przekonana, że nie będzie narzucać swojego zdania w kwestiach związanych z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ojj.. napady płaczu, ja też to mam, bez powodu, byle pierdołka a ja łzy w oczach

ale powiem Wam co zrobiłąm wczoraj
ja genialna Iwona pojechałam z psem do weta na szczepienie (25km), TZ ze mna bo miał wolne w pracy. No i zajechalismy, mowie żeby TZ sam wszedl zebym ja czasem sie czymś nei zaraziła, chce wyciagnąć książeczke od psa i co?? psikus nie mam torebki, została w domu
TŻ wkurzony namaksa, ja oczywiscie w płacz, no i jedziemy spowrotem po torebke, tam tez wszystkei dokumenty itd. Zbudynienie z roztargnieniem
heh to tak jak ja zapomniałam wziąc portfela do pracy i chciałam jechać po wyniki badań i po zakupy... uświadomiłam sobie dopiero po wyjściu z pracy, że zapomniałam o portfelu i muszę jechać szybko do domu, bo nawet dokumentów nie mam Myślę, że takie sytuacje to standard w ciąży

Cytat:

ja mam zapał od rana przez to słoneczko - pranie zrobiłam, ogarnęłam kuchnię, zmywarka też już wstawiona, maile z pracy ogarnięte, teraz do 12 cisnę z pracą mgr potem pójdę do auchana na malutkie zakupy i wysłać książkę, potem robota z pracy.. mąż dzisiaj na zajęciach, ale dzięki temu śniadanie razem zjedlismy
za pracowitość

Piękne zakupy

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
d0tkaaa co do straszenia brakiem czasu przy dziecku, to nam znajomi też ciągle coś wkręcają..mają prawie już roczną dziewczynkę i na każdym kroku podkreślają co się w naszym życiu skończy.. np. jak mąż oglądał skoki czy biegi narciarskie, to usłyszeliśmy..'no oglądaj oglądaj, bo za rok przy dziecku już nie będziesz miał możliwości'.. jak utrzymujemy temp 18-19 stopni w mieszkaniu, to 'no za rok już będziecie grzać ile się da' (czyli do zapocenia 24stC jak u nich).. Denerwują mnie takie teksty.. jakby dziecko miało oznaczać koniec własnego życia, hobby, przyjemności? Pewnie jak ktoś dziecko nauczy, ze mamusia nie może na krok dziecka opuścić, a tatuś do opieki się nie nadaje, to tak później jest..dom staje się więzieniem, a dziecko jak kula u nogi
Mnie tam nikt nie straszy tylko wszyscy mówią, że czeka nas wspaniały moment w życiu i że zazdroszczą. Nie rozumiem jak ktoś może takie teksty mówić, to tak jakby dzieci to była największa kara, a nie największe szczęscie jakie nas spotyka. Owszem pewnie kolorowo nie będzie, obowiazki i zmęczenie będą, ale ile szczęścia daje taki młody człowiek to stokroć przewyższa wszelkie niedogodności.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:52   #2710
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Wcale się nie dziwię, że się wkurzyłaś, u mnie też pioruny by latały
Ja też dzisiaj tż wysłałam wyniki do druku (dzięki bogu na piątek), to nie dość, że ekspresowo wydrukował, to jeszcze przeanalizował wyniki, moja dr Quinn

Ooo! Mycie podłóg! Jak poodkurzam spróbuję sposobem Neni
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Zapraszam do mnie..u mnie trzeba naczynia do zmywarki wstać, jakieś pranie... a później napijemy się kawki inki
Z chęcią, lubię robić takie mało wymagające skupienia rzeczy Ani się wtedy nie poparzę, ani nie skaleczę

A inki z chęcią bym się z Tobą kocurku napiła, kupuję sobie sama od dłuższego czasu i co? Oczywiście ciągle zapominam

Aaa no i zapomniałam wam sie pochwalić, w tym całym moim zakręceniu

Uwaga, uwaga (bardzo ważny komunikat):

Kupiłam ostatnio w Ikei takie oto cudeńko!

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50119054/

Jestem z niej meeeega zadowolona Oczywiście fakt, że posiada haczyk do zawieszenia np. w szafie, zauważyłam dopiero w domu Wtedy to dopiero był pisk radości... tyle teraz do szczęścia potrzebuję

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
1. To strasznie długo czekasz, mi doszły te tuniki w 3 dni, niestety kolory okazały się inne niż na zdjęciach i trochę żałuję, że nie wziełam ciemnych tylko jasne. Ale pokazałam w domu mężowi i jemu się spodobał rażący w oczy koralowy kolor więc zostawiłam je

2. Aha waga dziś pokazała 60,3kg, więc rozpoczynając 27tc mam +7,4 kg

3. O matko, jakie "dobre rady" cieszę się, że moi teściowie są inni, chwała im za to. Nie wytrzymałabym z taką teściową co by mi mówiła, jak się mam własnym dzieckiem zajmować, ograniczyłabym spotkania z nią do minimum. Na szczęście moja teściowa jest dobra kobieta i powiedziała, że przyjedzie pomóc jak będziemy potrzebować, ale że ona się zajmie zakupami, sprzątaniem itp i jestem przekonana, że nie będzie narzucać swojego zdania w kwestiach związanych z dzieckiem.
Mnie tam nikt nie straszy tylko wszyscy mówią, że czeka nas wspaniały moment w życiu i że zazdroszczą. Nie rozumiem jak ktoś może takie teksty mówić, to tak jakby dzieci to była największa kara, a nie największe szczęscie jakie nas spotyka. Owszem pewnie kolorowo nie będzie, obowiazki i zmęczenie będą, ale ile szczęścia daje taki młody człowiek to stokroć przewyższa wszelkie niedogodności.
1. No bardzo długo, problemem jest oczywiście kurier, bo to u nich tyle paczka leżakowała. Jeszcze dzisiaj rano dostałam smsa od kuriera z prośbą o podanie adresu, na jaki paczka jest wysłanaJakaś totalna masakra tam się dzieje.

2. Pytaniem jest, gdzie Ci się chudzinko te kg rozkładają, bo ciąża bardzo Ci służy
Moja siostra też przed ciążą była bardzo szczupła, w trakcie przytyła 14kg czy 16kg, ale nawet z tymi nadprogramowymi pięknie wyglądała
Miała po prostu spory biust, duży brzuszek, w końcu dostała nieco tyłka a nóżki dalej miała szczupłe. Szkoda, że ja w tym swoim sieprniu pewnie będę jak taran wyglądać

3. Też tego nie rozumiem. Chociaż na początku zupełnie inaczej do swojej ciąży podchodziłam - byłam tak wykończona mdłościami i wymiotami, że nie miałam ochoty i siły na nic. Teraz czuję się lepiej, a przede wszystkim "widzę" ciążę - brzuszek, czuję kopniaki małego i cieszę się z tego wszystkiego ogromnie, nawet nie wiedziałam, że już mogę pokochać go tak mocno Mogę ciągle nie spać, byleby mały był zadowolony
Stary 2013-03-27, 10:55   #2711
d0tkaaa
Zakorzenienie

ogolnie jest zlota kobieta-bardzo sie lubimy do mnie nic nigdy nie powiedziala i wiem ze nie powie i nie bedzie sie wtracac ale po co tz straszyc ze koniec zycia jak jest dziecko..sama wychowala ich tak ze maja wsYStko pod nos podane a jeszcze narzeka.i jej zlote rady dla swojej corki na szczesciewpuszczam jednym uchem wypuszczam drugim)ogolnie sie lubimy bardzo.ide sprzatac dalej.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 10:59   #2712
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ogolnie jest zlota kobieta-bardzo sie lubimy do mnie nic nigdy nie powiedziala i wiem ze nie powie i nie bedzie sie wtracac ale po co tz straszyc ze koniec zycia jak jest dziecko..sama wychowala ich tak ze maja wsYStko pod nos podane a jeszcze narzeka.i jej zlote rady dla swojej corki na szczesciewpuszczam jednym uchem wypuszczam drugim)ogolnie sie lubimy bardzo.ide sprzatac dalej.
Pewnie dlatego narzeka, sama sobie trochę w kolano strzeliła i boi się, że u was będzie to samo Ale co dom, to obyczaj, młodzi sobie czasami wbrew pozorom bardzo fajnie radzą z wychowaniem

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Ooo, w końcu moje dziecko wygląda na nieco dokarmione na babystrology Taki maluszek mi wcześniej pływał, a na półmetku już kawał byka
Stary 2013-03-27, 11:02   #2713
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
eee, to może niech zeskanuje i prześle Ci na kompa (spiszesz je ręcznie) albo niech wyśle Ci na telefon w formie mmsa albo maila
No ja je sama mam na mailu i w ogóle te wyniki no ale jakoś kiepsko pokazać lekarzowi wyniki na telefonie nie wiem, zobaczę jak mi się będzie chciało to pojadę, jak nie to przepiszę na kartkę i kij

Cytat:
Ah to ja melduję, że Twoim sposobem w udach po obwodzie w najgrubszym miejscu ( u mnie to praktycznie zaraz pod pośladkami) mam 91 cm, ale niestety nijakie mam porównanie, bo nigdy nie mierzyłam tym sposobem przed ciążą.

Takich szczypiorczych wyników mierzenia to nawet tu nie wstawiaj kochana bo się załamię

Cytat:
Wcale się nie dziwię, że się wkurzyłaś, u mnie też pioruny by latały
Ja też dzisiaj tż wysłałam wyniki do druku (dzięki bogu na piątek), to nie dość, że ekspresowo wydrukował, to jeszcze przeanalizował wyniki, moja dr Quinn

Ooo! Mycie podłóg! Jak poodkurzam spróbuję sposobem Neni

Uwaga, uwaga (bardzo ważny komunikat):

Kupiłam ostatnio w Ikei takie oto cudeńko!

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50119054/

Jestem z niej meeeega zadowolona Oczywiście fakt, że posiada haczyk do zawieszenia np. w szafie, zauważyłam dopiero w domu Wtedy to dopiero był pisk radości... tyle teraz do szczęścia potrzebuję

Szkoda, że ja w tym swoim sieprniu pewnie będę jak taran wyglądać

No widzisz- mój stwierdził, że zapomniał bo UWAGA-wysłałam mu w nocy na maila i mu na następny dzien nie przypomniałam że ma wydrukować- pytam się go po co miałam przypominac skoro tytuł maila brzmiał "DO WYDRUKOWANIA BARDZO WAZNE"... a on do mnie: żebym nie zapomniał

Ooo fajna deseczka. jak to niewiele kobiecie trzeba do szczęscia

z tarana to się uśmiałam bo ja w lipcu nim będę, a Ty w sierpniu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 11:04   #2714
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

oj też byłabym zła jak diablica

Cytat:

a ja sobie porównam, bardziej na zasadzie ile przybyło, bo startowe wymiary masz mniejsze:P dzisiaj zapomnialam sie zważyć, a po śniadaniu to już więcej pokazało...:P w każdym razie zbliżam się do +10kg. Okrąglutka Kuleczka się zrobiłam - jak to mój mąż mówi:P

właśnie Pani z salonu dzwoniła i okazało się że wizytę mam dzisija, nie jutro! ha! i przesunęła mi jeszcze na wcześniej, więc super, szybciej będę wyglądać jak człowiek. Mam ochotę zaszaleć. Włosy zawsze dłługie nosiłam.... jak ostatnio przeglądałam zdjęcia to nawet mąż się zachwycił że długie i czy planuję zapuszczać po urodzeniu będę zapuszczać:P teraz utrzymam tą długość, ale coś bym kolorek urozmaiciła.. zobaczyny co z tego wyjdzie

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:04   #2715
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Też tego nie rozumiem. Chociaż na początku zupełnie inaczej do swojej ciąży podchodziłam - byłam tak wykończona mdłościami i wymiotami, że nie miałam ochoty i siły na nic. Teraz czuję się lepiej, a przede wszystkim "widzę" ciążę - brzuszek, czuję kopniaki małego i cieszę się z tego wszystkiego ogromnie, nawet nie wiedziałam, że już mogę pokochać go tak mocno Mogę ciągle nie spać, byleby mały był zadowolony
ja to samo miałam na początku, ciągłe wymioty i osłabienie doprowadziły do tego, że nie raz powiedziałam "mam tego dosyć". ale trudno się dziwić przy 5-8 wymiotach dziennie wiem też, że po porodzie nie będzie łatwo- zarwane nocki, płacz, brak doświadczenia- ale to jest nic w porównaniu z tym, co dziecko może nam dać. to wszystko zrekompensuje.

Z imprez do rana wraz z mężem już wyrosłam, wybawiliśmy się swoje za czasów studenckich, a przecież dzidzia nie będzie nam przeszkadzała w zapraszaniu znajomych do siebie na kolację czy drinka. Wszystko da się pogodzić, trzeba tylko chcieć. Jak mała będzie troszkę większa, też nie widzę problemu by na wieczór została sama z tatą, jeśli ja będę chciała wyjść z koleżankami pogadać. I na odwrót. Zresztą i tak sądzę, że przez pierwsze miesiące będzie dla nas takim priorytetem i taką zagadką do opracowania, że nie będziemy myśleli o niczym więcej jak o niej.

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-03-27 o 11:07
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:05   #2716
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Ooo, w końcu moje dziecko wygląda na nieco dokarmione na babystrology Taki maluszek mi wcześniej pływał, a na półmetku już kawał byka
Super, mój od 3 tygodni taki sam.

Slucham wiadomości i tam komunikat:

"48 godzinne kolejki ciężarówek na przejściu granicznym w dorohusku"
i ja się zastanawiam: po co te ciężarne tam czekają??
dopiero zajarzyłam po chwili że chodzi o samochody ciężarówki, a nie kobiety ciężarne.

A gdzie jest Margosia, dawno nic od niej nie czytałam??

Stary 2013-03-27, 11:07   #2717
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
No ja je sama mam na mailu i w ogóle te wyniki no ale jakoś kiepsko pokazać lekarzowi wyniki na telefonie nie wiem, zobaczę jak mi się będzie chciało to pojadę, jak nie to przepiszę na kartkę i kij
to prześlij mmsem te wyniki swojemu lekarzowi na jego numer, lepiej żeby miał je na swoim telefonie, niż analizował z Twojego
Stary 2013-03-27, 11:09   #2718
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Super, mój od 3 tygodni taki sam.

Slucham wiadomości i tam komunikat:

"48 godzinne kolejki ciężarówek na przejściu granicznym w dorohusku"
i ja się zastanawiam: po co te ciężarne tam czekają??
dopiero zajarzyłam po chwili że chodzi o samochody ciężarówki, a nie kobiety ciężarne.

A gdzie jest Margosia, dawno nic od niej nie czytałam??

Właśnie- gdzie Margosia?? Neni też by mogła zajrzeć

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
to prześlij mmsem te wyniki swojemu lekarzowi na jego numer, lepiej żeby miał je na swoim telefonie, niż analizował z Twojego
Mój lekarz ma iphone'a 5 i zawsze jak ktoś do niego dzwoni w czasie wizyty ma dzwonek jakby obcy leciał

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 11:10   #2719
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Mój lekarz ma iphone'a 5 i zawsze jak ktoś do niego dzwoni w czasie wizyty ma dzwonek jakby obcy leciał
powodzi się
Stary 2013-03-27, 11:11   #2720
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Zresztą zależy dla kogo

tak mnie dziś ojciec wkurza że jak znów się nie pokłócę to będzie święto

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Witam sie przy sniadanku w 26 tc

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Witam się w 22 tygodniu

Cytat:
Dzień dobry!!!

ja się witam dziś w 27tc

Cytat:

Aaaa no i witam się w 20tc!
Mogę to już bezkarnie liczyć jako półmetek tak?
No to juz półmetek gratki

Fajne ciuszki i w super cenie
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Kochane, czekam jeszcze na usg. prof. powiedział, że takie wyniki są ok ale zastrzyki do końca ciąży będę robić.mam mieć usg Fi i tego naczyniaka w nodze. na koniec prof mnie przytulil i pocalowal w czoło dziękuje za kciuki już teraz
Jesteś pod dobrą opieka i na pewno wszystko będzie dobrze
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:11   #2721
madi82
Zakorzenienie

Margosi to już jakoś dziwnie długo nie ma jak na nią.....
Pewnei nas testuje czy za nią tęsknimy

TĘSKNIMY!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:12   #2722
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:

Takich szczypiorczych wyników mierzenia to nawet tu nie wstawiaj kochana bo się załamię

zapomniałam dodać najważniejszego ja mam 158cm wzrostu, a nie 170 jak niektórzy inni

heh taran piękne określenie, ale z Twoim mini brzuchem to chyba Ci nie groźny

Cytat:
oj też byłabym zła jak diablica

a ja sobie porównam, bardziej na zasadzie ile przybyło, bo startowe wymiary masz mniejsze:P dzisiaj zapomnialam sie zważyć, a po śniadaniu to już więcej pokazało...:P w każdym razie zbliżam się do +10kg. Okrąglutka Kuleczka się zrobiłam - jak to mój mąż mówi:P

właśnie Pani z salonu dzwoniła i okazało się że wizytę mam dzisija, nie jutro! ha! i przesunęła mi jeszcze na wcześniej, więc super, szybciej będę wyglądać jak człowiek. Mam ochotę zaszaleć. Włosy zawsze dłługie nosiłam.... jak ostatnio przeglądałam zdjęcia to nawet mąż się zachwycił że długie i czy planuję zapuszczać po urodzeniu będę zapuszczać:P teraz utrzymam tą długość, ale coś bym kolorek urozmaiciła.. zobaczyny co z tego wyjdzie

Super, też myślę nad obcięciem włosów i jakąs zmianą, ale jakos mi do fryzjera ciągle nie po drodze...
No a po porodzie to raczej wszyscy włosy obcinają, niż zapuszczają, bo dzieci targają za długie włosy i druga sprawa, że często wypadają, stają się rzadsze więc zapuszczone kiepsko wyglądają.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Margosi to już jakoś dziwnie długo nie ma jak na nią.....
Pewnei nas testuje czy za nią tęsknimy

TĘSKNIMY!!
Przypomniało mi się, pewnie składa meble

Stary 2013-03-27, 11:13   #2723
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz- mój stwierdził, że zapomniał bo UWAGA-wysłałam mu w nocy na maila i mu na następny dzien nie przypomniałam że ma wydrukować- pytam się go po co miałam przypominac skoro tytuł maila brzmiał "DO WYDRUKOWANIA BARDZO WAZNE"... a on do mnie: żebym nie zapomniał

Ooo fajna deseczka. jak to niewiele kobiecie trzeba do szczęscia

bo pęknę, a to "niby" my jesteśmy w ciąży

U nas tak jest ze śmieciami, powiedziałam tż, jak tylko się tu wprowadziliśmy, że nie truję mu tyłka o jakieś obowiązki domowe, bo wiadomo, że ja wszystko zrobię szybciej i lepiej (serio - nie wiedziałam wcześniej, że można zużyć tyle wody do umycia jednego kubka i jeszcze go nie domyć) i nie mam z tym absolutnie żadnego problemu, jedynym(!!!) jego obowiązkiem będzie wyrzucanie śmieci i pilnowanie, żeby ciągle się nie walały. Oczywiście jak się to skończyło?
Mam pod zlewem pełny zestaw butelek po wodzie, 2 worki ze śmieciami, 3 się napełnia, a w przedpokoju ciągle stoi karton po komodzie, którą tż złożył w piątek(!!!). Ostatnio stwierdził, że nie wyrzuca tego kartonu, bo o nim zapomina Nie wiem, jak można zapomnieć o czymś, o co się potyka

Ja w ogóle wychodzę z ikei w błogostanie, bo np. kupiłam chochelkę za 1,79złTakie jakieś skrzywienie już mam

Zobaczymy enlevee, która będzie większa
Cytat:
ja to samo miałam na początku, ciągłe wymioty i osłabienie doprowadziły do tego, że nie raz powiedziałam "mam tego dosyć". ale trudno się dziwić przy 5-8 wymiotach dziennie wiem też, że po porodzie nie będzie łatwo- zarwane nocki, płacz, naszj brak doświadczenia- ale to jest nic w porównaniu z tym, co dziecko może nam dać. to wszystko zrekompensuje.

Z imprez do rana wraz z mężem już wyrosłam, wybawiliśmy się swoje za czasów studenckich, a przecież dzidzia nie będzie nam przeszkadzała w zapraszaniu znajomych do siebie na kolację czy drinka. Wszystko da się pogodzić, trzeba tylko chcieć. Jak mała będzie troszkę większa, też nie widzę problemu by na wieczór została sama z tatą, jeśli ja będę chciała wyjść z koleżankami pogadać. I na odwrót. Zresztą i tak sądzę, że przez pierwsze miesiące będzie dla nas takim priorytetem i taką zagadką do opracowania, że nie będziemy myśleli o niczym więcej jak o niej.
Mi też na imprezach nie zależy, nigdy wybitnie nigdzie nie latałam. Raczej chodzi o poczucie, że pomimo tego, że mam dziecko, nie jestem uwiązana... tak, żebym mogła wieczorem wyskoczyć do koleżanki, pójść na zakupy, itd. A to myślę, że osiągniemy spokojnie
Stary 2013-03-27, 11:14   #2724
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
No a po porodzie to raczej wszyscy włosy obcinają, niż zapuszczają, bo dzieci targają za długie włosy i druga sprawa, że często wypadają, stają się rzadsze więc zapuszczone kiepsko wyglądają.
ja odwiedziłam fryzjera jakieś 2 tygodnie temu i następnym razem chcę iść na początku lipca, przed porodem. bo potem tak jak pisałaś, włosy zazwyczaj nie są w najlepszej kondycji, a dwa- z wolnym czasem też może być różnie
Stary 2013-03-27, 11:14   #2725
Ewusia709
Zadomowienie

Idę na coś zapolować z lodówki, bo juz dawno minęła pora drugiego śniadania.

Stary 2013-03-27, 11:15   #2726
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Kochane, czekam jeszcze na usg. prof. powiedział, że takie wyniki są ok ale zastrzyki do końca ciąży będę robić.mam mieć usg Fi i tego naczyniaka w nodze. na koniec prof mnie przytulil i pocalowal w czoło dziękuje za kciuki już teraz

A ja chyba rzeczywiście wezmę wolne w ten piątek.. no niby jak już jestem w pracy, to wysiedzę tu swoje i zapominam jak ciężko się wstawało..Ale po pracy jestem już jak dętka i non stop ziewam.. Sam pisała o spaniu min 8godz - u mnie tylko w weekendy.. A tak w tygodniu to max. 7 godz, przeważnie 6, a zdarza się i 5
Swoją drogą Sam byłas kochanym dzieckiem.. Spałaś więcej niż norma przewiduje

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:15   #2727
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam dodać najważniejszego ja mam 158cm wzrostu, a nie 170 jak niektórzy inni

ale, myślisz, że od wczoraj by to robiła tak namiętnie...hmmmm
MAm nadzieję...że tam nei zrobiła jakiegoś falstartu....co prawda wyprawkę szpitalną już skompletowała...:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 11:16   #2728
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzien dobry żabki

Własnie mam zamiar zabrac sie do roboty i ogarnać szafee

Z samego rana zapukał listonosz i dostalismy socjal-pake od tesciów juz na Święta
Praktycznie lodówka pełnaaa
Stary 2013-03-27, 11:16   #2729
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
powodzi się
No ginekologiem dobra sprawa być pod względem kasy
On ogólnie taki odpicowany jest jak Tż kiedyś ze mną poszedł na usg to oczy mu z orbit prawie wyszły, że chłop wygląda jakby na imprezę szedł i że tak ginekolog wygląda hahahaha

Cytat:

heh taran piękne określenie, ale z Twoim mini brzuchem to chyba Ci nie groźny

Super, też myślę nad obcięciem włosów i jakąs zmianą, ale jakos mi do fryzjera ciągle nie po drodze...

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Dobra dobra- Ty się wzrostem tutaj nie wybronisz kochana
Zrobię może zdj brzuszyska to zobaczysz jak mi wybuliło ładnie

O mnie też już fryzjer chyba pyta na mieście bo mam strasznie rozdwojone końcówki

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-27, 11:19   #2730
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

Sam pisała o spaniu min 8godz - u mnie tylko w weekendy.. A tak w tygodniu to max. 7 godz, przeważnie 6, a zdarza się i 5
o jaaa, malutko śpisz. nawet jak byłam "czynna" zawodowo, to starałam się spać te 7, nawet 8 godzin.
teraz to już w ogóle wysypiam się, szkoda że nie można na zapas

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości