|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Ja się też nie znam. Ale tak sobie myślę, że jak zacznę rozszerzać dietę to nadal będę podawała pierś, jeśli to tylko będzie możliwe. Jak na razie pokarmu mi nie brakuje, a to podobno najlepsze dla maluszków, choć ostatnio przy tych wszystkich naszych chorobach zaczęłam trochę w to wątpić, no ale tak podobno jest i już.
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miejmy nadzieję,że po krostkach zakończy się przygoda z wirusami paskudnymi |
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40003649]Dziewczyny, tak piszecie "prywatny pediatra" - ale u nas NIE MA prywatnych pediatrów. Poważnie. Nawet z położną moją gadałam, prosiłam o jakikolwiek namiar w razie W, bym nie musiała w weekend na przykład do szpitala lecieć - ale nie ma. Lekarze nie chcą prywatnie leczyć.[/QUOTE]
ostatnio jechałam z mała taxi od lekarza i taksówkarz mówił że chodząze swoim prywatnie wizyta 150zl... ale nie mówił jaka lekarka Co do trampek na bose a czemu ?:P
|
#3664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja znajoma, ta od Kubusia , tez przechodzila z malym ospe tyle ze ona wiedziala od poczatku ze to ospa bo maly dostal ja w spadku po starszej siostrze. maly bardzo delikatnie ja przeszedl i ma tylko jede slad na buxce dlatego ze w pore nie zostala krostka posmarowana a tak zadnych sladow...trzymam kciuki zeby cokolwiek to jest , szybko i bezbolesnie przeszo Cytat:
mi schodzi przy czesaniu, zostaly tylko takie miejscowe palcuszki... tyle za ja czesze w kazda strone, tak troche wyglada to jakbym mu te skorki "pod wlos" brala.... Cytat:
![]() co do pytania to si, jes, da ale jutro pedze do szpitala na kontrol wiec moze w koncu ujrze w picstopie zielone swiatlo Cytat:
kiedys mama zrobila mi takie ladne kanapeczki z salata, ogorkiem pomidorkiem i wedlina i co - myslalam ze zwymiotuje. a fuj a fuj a fuj!!!! |
||||
|
|
|
#3665 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale moze tak jak piszesz zalezy to od maluszka, trzeba obserwowac Cytat:
Cytat:
tez pije kawę anatol, spróbuj waniliową dla mnie pycha ja jem nutelle ze sloika mniam, po ciazy wzielo mnie strasznie na slodycze |
|||||
|
|
|
#3666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka życzę
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Basiu duzo zdrowka dla Krzysia, zeby w koncu sie skonczyly te chorobska |
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki kochana Dziękujemy wam z Oskarkiem za słowa otuchy i wsparcia. Kochane jesteście i cieszę się że was mam i zawsze mogę na was liczyć A co do lekarzy i kolejek u mnie to jest naprawdę makabra gdzieś się dostać. Stoi się w kolejce po kilka godzin a i tak nie jest pewne że się dostanie do danego lekarza. Nie wiem po jaką cholerę odprowadzmy składki co miesiąc... Po to żeby w końcu i tak pójść prywatnie.
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40003649]Dziewczyny, tak piszecie "prywatny pediatra" - ale u nas NIE MA prywatnych pediatrów. Poważnie. Nawet z położną moją gadałam, prosiłam o jakikolwiek namiar w razie W, bym nie musiała w weekend na przykład do szpitala lecieć - ale nie ma. Lekarze nie chcą prywatnie leczyć.[/QUOTE]
Dziewczyny, ale przeciez jeszcze istnieja poradnie dyzurujace. Kazda przychodnia po za godzinami swojej pracy i w dniach wolnych musi miec wyznaczona poradnie dyzurujaca. U nas w CK miasto jest podzielone na strefy i kazda strefa ma swoja poradnie dyzurujaca. W małych miejscowosciach gminnych dana pchychodnia ma podpisana umowe z jakas poradnia dyzurujaca. Mała zadzwon do przychodni i sie dowiedz gdzie maja poradnie dyzurujaca i poza godzinami pracy przychodni jedz z nim bo to dzieciatko malutkie. |
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja miala katar mocny a tak to wesolutkie dziecko, jadla normalnie, pojechalam bo nie przechodzilo i co zapalenie gornych drig oddechowych i szpital, powiedziala ze jeszcze ze 2 dni i by weszlo w pluca |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, martwię się
![]() Mała się przed chwila popłakała ijakoś tak inaczej, piszczy bardziej? Skąd wiedzieć czy dziecko boli gardło? I znowu mam wrażenie, że furczenie słyszę, kicha częściej... znowu katar, przeziębiene? My nadal nie szczepione, bo odroczone szczepienie było z powodu tego kataru..teraz chcę iść i co..znowu?;/ Co sobie lekarz o mnie pomyśli, że o dziecko nie dbam....jak przyjdę znowu z chorym ![]() Ale dlaczego nas tak coś ciągle łapie? Mało wychodzimy, więc to nie spacery/zimno.. Znowu podałam cebion, ten spray do nosa, i cóż... Jeszcze przed chwilą Mała w trakcie karmienia zrobiła taką koopę, że wyszła i górą i dołem, aż na spodniach miałam..mam nadzieję, że nie biegunka..;/ |
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Basiu jedz
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przy wyciąganiu kózek z noska wacikiem były 3 plamki małe krwi. Jechać do lekarza czy może to tylko podrażniona śluzówka ???
Teraz jeszcze raz wsadziłam wacik i już nie ma plamek. A na dodatek chyba nam się odparzenie zrobiło !!!!!!!! myję wodą ciepłą, smaruję sudokremem a mam wrażenie że jest gorzej
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi ja tez po ciazy nie moge patrzec na mieso...
a mi ta kawa Anatol w ogole nie smakuje, ostatnio zrobilam sobie waniliowa (mialam probke ze szpitala) i musialam wylac do zlewu.. Wole inke
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez w tamtym tygodniu przesypiała po 7 godzin, a tera zznowu co 3-4 godziny się budzi.
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już się martwiłam... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- jak to mówi mój mąż-zbliża się Anioł Pański,czas na kawę zbożowa plus herbatniki
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to ona chyba z miesiąc się goiła a i jeszcze teraz cały czas czerwony ślad. Nie wolno nic z tym robić musi samo zejść.
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
ninagg, sarah67 dziekuje za info o szczepieniach. Poczytam sobie.
|
|
|
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my tez bez niczego. Nigdy tego w gumkach nie robilismy z tztem tzn teraz kazalam mu kupić. Kupił i okazaly sie za male Btw. Jak w ciązy nie mialam zadnego rozstepika na brzuchu to teraz mi wyszły troche.
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah to obserwuj i do lekarza w razie wu... nie wmawiaj sobie że nie dbasz o małą!
Bokeh a zamawiałaś tą fotoksiążkę? Dziewczyny któraś brała kasę z PZU z tytułu urodzenia dziecka? |
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh-z numerkami jest tak że na dany dzień lekarz przyjmuje np 10osób (wiadomo teraz masa dzieci choruje). Ja dzwoniłam rano i powiedziano mi że już nie ma że jest dużo osób z dziećmi i nie da rady zarejestrować. Ewentualnie (taką dostałam radę) mogę przyjechać do przychodni z dzieckiem i jak lekarz szybciej się uwinie to przyjmie mnie tak z marszu. Ale oczywiście pewności nie mam. I co mam wlec chore dziecko i narażać na kolejne załapanie czegoś lub pogorszenie jego( już złego )stanu?
Nina- wyśle męża po pracy do przychodni bo telefonicznie mnie oleją. Niech coś poradzą (skoro mówisz że jest taka możliwość).
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze, bo inka zdrowsza ![]() mala, nina dobrze mowi - jedzcie na dyzur wieczorem! Kurde, chcialam isc na spacer. Nakarmilam dziecia, odlozylam do lozeczka, wlaczylam karuzele i wzielam sie za siebie. Ubrana, najedzona moge wychodzuc, a Kubus? Znow chce jesc :P Czy my kiedys wyjdziemy? |
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Głupie to;/ bo do szczepienia my musimy w końcu iśc..i ja znowu pójdę z zakatarzonym dzieckiem? lekarz na pewnokrzywo spojrzy Zresztą to już nawet nie o to chodzi, nie wiem dlaczego ten katar nas ciągle dręczy.
|
||
|
|
|
#3686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam dwa takie lumpki bardzo blisko domu. Jeden nawet nazwy nie ma, taki prywatny, młoda dziewczyna jest właścicielką a drugi to sieciówka "RETRO" ale nie wiem czy to nie tylko u mnie w mieście one są (są 4 u nas). Cytat:
A co do odparzenia to u mnie synek dostał od pieluszek babydream. Długo nic nie pomagało. Myłam tylko ciepłą wodą, smarowałam sudocremem, bepanthenem, stosowałam krochmal i posypywanie mąką ziemniaczaną. I przypomniałam sobie że któraś tu pisała o maści Neo-Tormentil. Posmarowałam dwa razy i zeszło pięknie. |
||
|
|
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale go ścięłam ripostą, że jakby doszedł to by po gumkę nie wstawał bo nie ma po co przez najbliższe kilkadziesiąt minut. Jedyne gumisie jakie toleruje to unimil SKIN ale po świętachidę do gina i chce tabletkiDeli daj znać co do jakośći butów jak ci przyjdą bo mi się spodobały a boję się na allegro kupować butów. A zresztą ost licytowałam za gorsze sukienkę i przyszedł taki badziew!!! a zwrotów z licytacji nie przyjmują! |
||
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja dostalam a co tam?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

a czemu ?:P
, tez przechodzila z malym ospe tyle ze ona wiedziala od poczatku ze to ospa bo maly dostal ja w spadku po starszej siostrze. maly bardzo delikatnie ja przeszedl i ma tylko jede slad na buxce dlatego ze w pore nie zostala krostka posmarowana a tak zadnych sladow...

Na jedno wyleczą, a z innym wypuszczą.