|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
w domu prawie w ogóle nie gotujemy, a kanapek do pracy nie chce w ogóle jets bezobsługowy
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
![]() mój też kanapowiec ale jak trzeba to zrobi... ![]() a ja swierdziłam,że całą ciąże miałam chodzic na spotkania ze znajomymi,latac po sklepach i robic milion przyjemnych rzeczy... a tu i siedze w domku
|
|
|
|
|
#3033 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie będzie go widać przecież Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to byś musiała 42 tygodnie w niej chodzić. Przecież jak się kończy tydzień, 7 dni to tydzień jest skończony ![]() co do sera to chyba jej chodziło o te prawdziwe, nie ma co świrować, z mleka pasteryzowanego można jeść wszystko ![]() no a co do tego tycia to wg mnie nie same mandarynki tylko ogólnie owoce jedzone w dużych ilościach wieczorem mogą to powodować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przecież jak masz pierwszy tydzień i dochodzisz do siódmego dnia to skończył się ten pierwszy tydzień, ósmego dnia zaczął się drugi a czternastego się skończył ja tam liczę jak liczyłam, mam 32+1, więc skończyłam 32 tygodnie ciąży i jestem w 33, o ! Magiusa 100lat dla kotków! Piękne i urocze --- dzień dobry, dopiero wstałam
|
|||||||||
|
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obsługa innych urządzeń bez problemowa, ja do dzisiaj nie zaskoczyłam o co chodzi z biegami w wiertarce z udarem więc wybaczam mu pralkę ![]() A właśnie, dumna z niego jestem, bo szampon mu się skończył dzisiaj rano i mnie nie obudził i sam znalazł nastepny ![]() Cytat:
![]() Zawsze możecie jeść ryż czy kaszę, o ile masz w domu. A wiesz, że nie mam ochoty na ten sport? Jak sobie jeszcze dodatkowo pomyślę, że młoda mogłaby się obudzić w trakcie i zacząć kopać to tak jakoś dziwnie mi się robi, że sex przy dziecku ... że o Ja mam kokos-gąbka (pianka czy jako t zwać)- gryka ale 12cm gruby. Te grubsze jakoś lepsze mi się wydają, Dopiero po porodzie bo nie wiem czy mi obwód pod biustem zejdzie czy nie no i jak tam mój cyc się rozrośnie, bo nie chcę chodzić w luźnym pod biustem a wrzynającym się w cycki.
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepiękne te koty ![]()
|
|
#3036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa dla Wiktorka ![]() Cytat:
dla siebie to ja już prawie w 37 jestem jakoś fajniej się tak myśli
|
||
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
btw. jakbyście kupowały pościel to widzę, że jest kilka wzorów z feretti za 1/3 ceny, normalnie zestaw 200-300 a jest kilka po 100, chyba zamówię młodemu
http://allegro.pl/nino-feretti-posci...111452105.html http://allegro.pl/posciel-feretti-ni...104072662.html ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
mój już 2,5 roczku
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
pieczecie same chleb do żurku
?nigdy nie robiłam żurku(u mnie w domu się nie je)ale w tym roku robie tacie i tż i chlebki tez chce sama zrobic i mam przepis gdzie na 600g maki jest 15g drozdzy i boje sie,ze bedzie okropny drozdzowy smak ma ktoras jakis sprawdzon przepis ![]() zaraz musze wyjsc
|
|
|
|
#3039 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię jak niemowlaki mają bujne czuprynki ![]() Cytat:
![]() kiedyś inne czasy były, np. fotelika samochodowego nie było trzeba mieć no ale ubrania dla dziecka na ostatnią chwilę zostawiać? najlepiej na głowie zaaferowanego tatuśka? i co, potem przychodzicie do domu i nie masz gdzie dziecka położyć? pewnie, może wcześniej się na szybko od sąsiada coś dostało, jakaś ciotka przywiozła gnijący już materac i chlaś dzieciaka na taki syf!niech mamusia sobie tak robi ze swoimi dziećmi, ale teraz to ty jesteś matką i ty decydujesz Cytat:
hehe a mi się zgaga robi po pieczywie pełnoziarnistym, z jakimiś ziarenkami różnymi, m.in. siemieniem lnianym... taki paradoks ale ze zgagą uporały się migusiem pastylki rossmannowskie. jakieś z algami... no ale ja jakiejś masakry też nie miałam.Cytat:
![]() potem np. podając 1t + 3d to jest to 7+3 dni, czyli 10. to jest skończony 1 tydzień, pełny tydzień... i leci drugi. jak skończy się drugi, po 14 dniach (ale okdkrywcze ), to będzie 2t + 0d. koniec. poród!ta ginka chyba inaczej rozumie zapis x t + y d, bo my i nasi ginekolodzy podają x = ilość pełnych, skończonych tygodni i y = który dzień następnego tygodnia leci. Cytat:
ewentualnie u włocha na targu trzebaby się dopytać, czy jego twory z pasteryzowanego mleka są... i spotkałam się też u nas w marketach z serami ze świeżego mleka. tych mi nie wolno, albo wolno po obróbce termicznej - np. zapiekany camembert
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choleeeerka... ![]() spadam!
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-27 o 12:34 |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do lnienia to okropnie. Codziennie odkurzacz, dlatego jakiś czas temu nieco podcieliśmy im sierść i na tym zdjątku są już w "skróconej" wersji ![]() Ale sierść jest faktycznie taka maskotkowa, mięciutka, zero szorstkości
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde, słucham sobie mozarta dla maluchów... eeee... czasem mi się z zaskoczenia podskakuje na kanapie
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj spotkałam się z koleżankami i jedna pyta czy mam już łóżeczko, mówię, że tak a ona "noo, i powiedz mi jeszcze, że skręcone?!" potwierdziłam "taaak się nie rooobiii!!!!"
wg niej powinien zostać przytachany do domu jak się młody urodzi i to jest dziewczyna 23 lata
|
|
|
|
#3048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- laski ale czaaaaaad zrobili nam w pracy stretching przychodzi bardzo fajnie wyglądający pan i 15 minut ćwiczymy w konferencyjnej, ale sie super rozbudziłam
|
|
|
#3049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a właśnie!
Cytat:
mój małż pewnie lepiej się na naszej pralce zna ode mnie ![]() Cytat:
będzie dobrze, dasz radę Cytat:
no, a że niby co się stanie, jak łóżeczko będzie przygotowane przed porodem??? goofniary durne ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() stretching jest super! zapamiętaj sobie te ćwiczenia i potem rób w domciu ![]() jejku jak mi brzuch skacze... nie wiem, czy to dlatego, że młody domaga się mozarta albo obiadu, czy tak sobie skacze... no zrozum tu dziecko! nic to, trzeba głaskać
|
|
#3050 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysia, zwróć uwagę na ten ochraniacz, jest wyższy niż polskie i na pierwszy etap jak dzidzia wysoko leży to chyba będzie wystawał nad łóżeczko, oświeciła mnie kiedyś Lublana. Też mi się podobają ich komplety może będzie jeszcze później okazja, narazie nie kupuję pościeli.Cytat:
Cytat:
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodzę 1x w tygodniu an gimnastykę i 1x na jogę dla ciężarówek i dużo mi to daję, nie mam w ogóle problemów z kręgosłupem i super śpię ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
dzięki za cynk dzisiaj powinnam mieć łóżeczko to pomierzę, bo kształt mam taki http://www.ceneo.pl/20013273mam juz jeden zestaw z mothercare tez muszę sprawdzić, chciałam drugi na zmianę do prania mieć
|
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech,mam jakieś 30 stron do nadrobienia... Nie dam rady. Coś się działo?
|
#3053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
31 t jest skonczony jak jestesmy w 32t+ 0d---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Siemka ![]() Kupilam dzis w moim outlecie legginsy i bluzeczke z early days, wszystko z metkami za 14 zl od rana tez mecze sie z prasowaniem ale jakos nie odstrasza mnie ta praca od dalszego kupowania ![]() Jutro gin i wyjazd do rzeszowa.. Musimy poogarniac materialy wykonczeniowe i skompletowac wyprawke ![]() Lonely- super, ze z synkiem wszystko ok
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Hejka. Niestety nie załatwiłam dziś dermatologa
Kobiecina się chyba rozchorowała bo ma napisane, że z powodu choroby do końca czerwca nie przyjmuje. Teściowa poleciła mi inną przychodnie. Zadzwoniłam i umówiłam się na 6 kwietnia. Zdziwiłam się tylko, że to sobota. Mam nadzieje, że pani z rejestracji nie wcisnęła mnie prywatnie bo mówiłam, że chce na NFZ. Czytałam właśnie opis porodu dziewczyny z marcowo-kwietniowych i oczywiście musiałam się popłakać Ja to się mam z tymi hormonami. Ostatnio popłakałam się, bo TŻ poganiał mnie na miasto. Zaczęłam płakać, że nie mam siły tak szybko się szykować, pół godziny zastanawiam się co założyć, bo wszystkie ciążowe łachy mi się znudziły a on chwili nie może poczekać. Wpadł w niezłą panikę
|
#3056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytała któraś książkę "Zaklinaczka dzieci"?? Podobno bardzo fajna.
Jeśli tak to ma ktoś pdf i wyśle mi
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
haloo
jestem trochę zesżło mi w sklepie, nigdzie nie mogłam dostać truskawek ale w końcu mam ![]() justyna ja mam większość rzeczy dla małej już od grudnia na Twoim miejscu kupowałabym bo nie ma na co czekaćankaa ja stanik kupuję po porodzie, bo nie mam pojęcia jaki rozmiar |
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
poprasowałam i wstawiłam ostatnią pralkę ubranek, ale tam już same popierdółki skarpetki, czapeczki i moje piżamy
wczoraj też się popłakałam a to dlatego że nie mam co ubrać, wszystko mnie ciśnie, bluzki za krótkie i wgl tragedia w mej szafie no i tż przed chwilą dzwoni że mam się szykować do miasta żeby coś sobie ładnego kupić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

moj tez nie jest typem wrednego kanapowca 
w domu prawie w ogóle nie gotujemy, a kanapek do pracy nie chce w ogóle jets bezobsługowy

za wizytę

07.07.2012