Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 15:59   #3121
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a nie robiłaś tego z szynki wieprzowej??
kurcze bo ja mam spory zapas szynki wieprzowej (rodzice zawsze mnie obdarowują) i bym z tego mogła wędliny robić, tylko co probuje jakąś marynatę to wychodzi obrzydliwa i muszę mięso wyrzucić bo się nie daje jeść.. już tak przerobilam marynatę na occie, oraz na koniaku..
Ja akurat szynki nie robiłam bo od niedawna mam ten przepis, a teraz mi wieprzowiny nie wolno ale jak poczytasz komentarze przy tym przepisie to ludzie piszą, że szynka jak najbardziej
Ta marynata z przepisu mi akurat pasuje, smaczne mięsko wychodzi, więc może i Wam przypadnie do gustu

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Już jesteśmy spakowani, słodycze i prezenciki dla dzieci na zajączka porobione
Zaraz lecimy z Tż na zajęcia SR

Tak sobie analizuję dzisiejsze badanie IItrymestru i......
Na dzisiejszej wizycie po raz kolejny utwierdziłam się w tym, że mój ginekolog ma fatalne USG.
Jest ordynatorem w szpitalu, ma dużą wiedzę i jest naprawdę świetny.. ale mógłby się zaopatrzyć w lepszy sprzęt.. Nie dziwię się, że na każde ważniejsze USG wysyła mnie do innego miasta.
3tygodnie temu jak byliśmy u niego to z pomiarów wyszło że mały waży 1,7kg
i gin powiedział, że niezły klocek z niego
Dzisiaj według USG mały ważył 1712g
Więc to raczej niemożliwe, żeby przez 3 tygodnie nic nie przybrał na masie.
nóżki ma długie na 32t+3dni
główka 32t+6dni
brzuszek 29t + 3dni
Termin porodu według USG wychodzi na 23 maja, gin powiedział że od 10 mogę już rodzić
Na początku stwierdził, że Wiktorek jest dosyć duży, ale zasugerował się tp który mam wpisany w karcie ciąży (czyli 30 maj) a zawsze u niego na USG tp wychodził mi między 20 a 25maja
Ale Ci fajnie, że już jedziecie naciesz się domkiem, rodziną i świętami

A co do badania to masz rację. Sprzęt ma zasadnicze znaczenie... Aż dziwne, że Wasz lekarz jeszcze się w dobre USG nie zaopatrzył. No i mamy klasyczny przykład błędy w pomiarze, w Waszym wypadku A z terminem to się chyba do końca nie powiesz, jak jest naprawdę

Cytat:
A i się nie pochwaliłam, że ten telefonik co go doszczętnie wodą zalałam aż pływała woda w wyświetlaczu (co to nie zauważyłam bez okularów ze w szklance była woda i sobie tak pływal) postał 3 dni na sloncu na parapecie i dziala co nokia to nokia
dobrze ze TZcik na mnie krzyczał i zabronil mi go włączać i kazał czekać i czekać bo pewnie by mi słabo wysechl i bym go wlączyła
dla niezniszczalnych nokii
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:00   #3122
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Wam się też za każdym razem wyświetla to durne okienko o plikach cookies??
no właśnie dziś zaczęło

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dokładnie Ja raz spróbowałam u koleżanki mięsko z tego przepisu :

http://www.wielkiezarcie.com/recipe22845.html

I teraz sama robię Przygotowanie jest łatwiejsze niż pieczenie, a wychodzi pyszniutkie i soczyste
ja robię bardzo podobnie, z reguły piekę pierś z kurczaka, schabik, łopatkę..
bardzo proste w przygotowaniu, a jestem pewna że nie wcinam świństwa na kanapkach

Cytat:
A i się nie pochwaliłam, że ten telefonik co go doszczętnie wodą zalałam aż pływała woda w wyświetlaczu (co to nie zauważyłam bez okularów ze w szklance była woda i sobie tak pływal) postał 3 dni na sloncu na parapecie i dziala co nokia to nokia
dobrze ze TZcik na mnie krzyczał i zabronil mi go włączać i kazał czekać i czekać bo pewnie by mi słabo wysechl i bym go wlączyła

Cytat:
ostatnio mi jakoś strasznie duszno i ciągle wietrze.. a tż który zawsze miał takie samo odczuwanie temperatury dziwnie się na mnie patrzy i zawija w koc
a zawsze ze mnie taki zmarzluch był
też tak mam zawsze byłam zmarźlakiem, a teraz ciągle okno otwieram i się odkrywam w nocy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:06   #3123
maarchewka
Zakorzenienie

Dobra debil ze mnie klikałam na ptaszek aobok akceptuje ale nie kliknęłam na napis.. teraz jak kliknęłam na ptaszek a potem na napis to jakby się nie wyświetla

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Ja akurat szynki nie robiłam bo od niedawna mam ten przepis, a teraz mi wieprzowiny nie wolno ale jak poczytasz komentarze przy tym przepisie to ludzie piszą, że szynka jak najbardziej
Ta marynata z przepisu mi akurat pasuje, smaczne mięsko wychodzi, więc może i Wam przypadnie do gustu
no to po świętach spróbuje, bo teraz to nie zdążymy zjeść.. w piatek jedziemy do rodziców/teściów..

przyszedł do nas jakiś bezdomny/biedny po jedzenie i oddaliśmy mu m.in. nasze całe pieczywo i teraz nie mam sama co jeść.. ehh

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:09   #3124
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
przyszedł do nas jakiś bezdomny/biedny po jedzenie i oddaliśmy mu m.in. nasze całe pieczywo i teraz nie mam sama co jeść.. ehh
mam nadzieję, że on chociaż je zje a nie wyrzuci

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:15   #3125
salviae
Zadomowienie

Heja przyszłam się pochwalić, że 22 lub 23 kwietnia rodzę i nie biorę pod uwagę akrobacji i obrotu po 36 tygodniu
i kurde przez 2 tyg przytyłam 3 kg zawsze był 1 kg, ale trochę mi nogi spuchły więc mam nadzieję, że to woda i mój plan max 15 kg padł

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co za głupota w ogóle z tym czekaniem z wyprawką na po porodzie
kiedyś inne czasy były, np. fotelika samochodowego nie było trzeba mieć no ale ubrania dla dziecka na ostatnią chwilę zostawiać? najlepiej na głowie zaaferowanego tatuśka? i co, potem przychodzicie do domu i nie masz gdzie dziecka położyć? pewnie, może wcześniej się na szybko od sąsiada coś dostało, jakaś ciotka przywiozła gnijący już materac i chlaś dzieciaka na taki syf!
niech mamusia sobie tak robi ze swoimi dziećmi, ale teraz to ty jesteś matką i ty decydujesz
Pisałam Wam już o moich teściach którzy chcą nam kupić wózek, ale dopiero kiedy będę w szpitalu i wczoraj pojechałam do sklepu zamówiłam wózek zapłaciłam zaliczkę i dogadałam się z facetem, że najprawdopodobniej po 22 kwietnia przyjadą tam dziadkowie i mają kupić ten wózek tak jakby nie był zamawiany więc już na pewno Tako Perso

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
[/COLOR]laski ale czaaaaaad
zrobili nam w pracy stretching przychodzi bardzo fajnie wyglądający pan i 15 minut ćwiczymy w konferencyjnej, ale sie super rozbudziłam
Fajnie, przebieracie się przed tym ?

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a kupiłyście już staniki do karmienia czy dopiero po porodzie ja juz będzie wiadomo jaki rozmiar cyca?
Ja kupiłam normalne z większą miską i jak na razie noszę z przedłużkami, ale mam nadzieję, że po porodzie już nie będą potrzebne

aaa pokarze Wam jeszcze jaką biedrone kupiłam w lumpie, mam nadzieje, że nie jest zbyt damska i Kuba nie będzie chciał przez nią w przyszłości w sukienkach chodzić, ale za 10 zł to szkoda mi było nie brać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-27 16.01.06.jpg (107,2 KB, 25 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:17   #3126
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
myślisz, że podczas porodu będzie Ci zimno?
Generalnie nie sądze by było nam zimno, ale gdzieś czytałam (nie u nas przypadkiem ) że podczas porodu bardzo marzną stopy więc warto mieć skarpetki

Cytat:
no to po świętach spróbuje, bo teraz to nie zdążymy zjeść.. w piatek jedziemy do rodziców/teściów..

Po świętach pewnie nowy zapas mięsiwa będziesz miała, więc będzie na czym próbować

Ale z Ciebie dobra duszyczka. Sama sobie od ust odjęłaś, żeby obcemu dać. Tak jak Justi mówi, oby on zjadł
Stary 2013-03-27, 16:17   #3127
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że on chociaż je zje a nie wyrzuci
jak wyrzuci pyszniusia bułkę korzenną, którą kupiłam dzisiaj w południe jeszcze cieplusią to utłukę

Wojtek
Stary 2013-03-27, 16:18   #3128
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

nie laski tylko obcasy ściągają do skłonów
Stary 2013-03-27, 16:20   #3129
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie nie sądze by było nam zimno, ale gdzieś czytałam (nie u nas przypadkiem ) że podczas porodu bardzo marzną stopy więc warto mieć skarpetki
też tak słyszałam i skarpetki biorę, ja w ogóle ZAWSZE mam zimne, lodowate wręcz stopy

Stary 2013-03-27, 16:24   #3130
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Heja przyszłam się pochwalić, że 22 lub 23 kwietnia rodzę i nie biorę pod uwagę akrobacji i obrotu po 36 tygodniu
i kurde przez 2 tyg przytyłam 3 kg zawsze był 1 kg, ale trochę mi nogi spuchły więc mam nadzieję, że to woda i mój plan max 15 kg padł

aaa pokarze Wam jeszcze jaką biedrone kupiłam w lumpie, mam nadzieje, że nie jest zbyt damska i Kuba nie będzie chciał przez nią w przyszłości w sukienkach chodzić, ale za 10 zł to szkoda mi było nie brać

O kurka!! To pewnie będziesz pierwsza! Jak się czujesz z wyznaczoną datą??

Biedrona genialna i wcale nie kobieca a unisex.

Cytat:
też tak słyszałam i skarpetki biorę, ja w ogóle ZAWSZE mam zimne, lodowate wręcz stopy
Ja też! Kiepskie krążenie mamy...
Stary 2013-03-27, 16:30   #3131
xal
Zakorzenienie

Czy tylko ja tutaj marzłam przed ciążą i nadal jestem zmarzluch okropny

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:33   #3132
salviae
Zadomowienie

Cytat:
O kurka!! To pewnie będziesz pierwsza! Jak się czujesz z wyznaczoną datą??

Biedrona genialna i wcale nie kobieca a unisex.
Czuję się wspaniale to tylko 3,5 tygodnia i już nie chcę naturalnego porodu, nie mogę się doczekać mam nadzieję, że już nic się nie zmieni
Kubuś
Stary 2013-03-27, 16:34   #3133
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się wspaniale to tylko 3,5 tygodnia i już nie chcę naturalnego porodu, nie mogę się doczekać mam nadzieję, że już nic się nie zmieni
3,5 tygodnia super

Stary 2013-03-27, 16:38   #3134
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam Wam już o moich teściach którzy chcą nam kupić wózek, ale dopiero kiedy będę w szpitalu i wczoraj pojechałam do sklepu zamówiłam wózek zapłaciłam zaliczkę i dogadałam się z facetem, że najprawdopodobniej po 22 kwietnia przyjadą tam dziadkowie i mają kupić ten wózek tak jakby nie był zamawiany więc już na pewno Tako Perso
jaki kolor? bo ja tez jestem na chwile obecna zdecydowana na ten wozek

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
sugerowalas termin czy lekarz sam go wyznaczyl? bo termin porodu 2 maja.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:42   #3135
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jaki kolor? bo ja tez jestem na chwile obecna zdecydowana na ten wozek

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

sugerowalas termin czy lekarz sam go wyznaczyl? bo termin porodu 2 maja.
czarny polka dots
OM na 2 maja, ale miałam krótkie cykle i wszystkie początkowe USG 24-27 kwiecień i lekarz sam wybrał termin, ale ja też myślałam o tej dacie bo TZ ma urodziny 25 i wolałam żeby synuś miał urodziny przed nim
Kubuś
Stary 2013-03-27, 16:44   #3136
cynamon_owa
Zadomowienie

Ja tylko na chwilkę- meldujemy się po wizycie u ginekologa w Polsce
Adaś pozostał Adasiem , waży już 670g i ma cudowny, mały nosek (udało nam się go zobaczyć w 3d).
Wszystkie pomiary w normie, pięknie się rozwija, moje wyniki też ok, szyjka długa, zamknięta więc tylko niepotrzebnie mnie w UK przestraszyli
Pozdrawiam, odezwę się na dłużej jak tylko nacieszę się Polską

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:46   #3137
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Adaś pozostał Adasiem , waży już 670g i ma cudowny, mały nosek (udało nam się go zobaczyć w 3d).
Wszystkie pomiary w normie, pięknie się rozwija, moje wyniki też ok, szyjka długa, zamknięta więc tylko niepotrzebnie mnie w UK przestraszyli
Adasia

Wojtek
Stary 2013-03-27, 16:51   #3138
diabli
Zakorzenienie

Aaś! nie zapomnij kupić dwóch smoczków!

http://www.youtube.com/watch?v=4rYW5ELfdDM

Cytat:
nie doczytalam wczesniej, masz wskazanie do cesarki?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
czarny polka dots
OM na 2 maja, ale miałam krótkie cykle i wszystkie początkowe USG 24-27 kwiecień i lekarz sam wybrał termin, ale ja też myślałam o tej dacie bo TZ ma urodziny 25 i wolałam żeby synuś miał urodziny przed nim
czyli ten co ja jeszcze zastanawiam sie nad lnianym grafitowym...bo nie wiem czy tata spacerujacy w wozkiem bedzie wygladal normalnie z tymi kropeczkami ale na polke choruje juz dluuuugi czas.
Stary 2013-03-27, 16:51   #3139
maarchewka
Zakorzenienie

Wklejam Wam zawartość moich toreb do porodu:

Torba PORÓD:
Dokumenty:
• dowód osobisty
• dowód poświadczajacy aktualne ubezpieczenie zdrowotne
• karta przebiegu ciąży
• skierowanie do szpitala (nie jest wymagane, ale dobrze mieć)
• numer NIP pracodawcy lub własny w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej

Wyniki badań:
• grupa krwi i czynnik Rh (oryginał)
• przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh
• zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
• badanie GBS zrobione w trakcie ciąży
• odczyn WR - badanie w kierunku kiły
• wyniki USG (we wczesnej ciąży oraz ostatniego badania)
• ostatnia morfologia i badanie moczu

Na czas porodu:
• ubranie dla mamy
• skarpetki
• wygodne ubranie i kapcie dla taty
• jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek
• woda kosmetyczna w aerozolu do odświeżania twarzy
• woda niegazowana
• gumka do włosów
• lanolinowa pomadka do ust (wysuszonych podczas długotrwałego oddychania)
• dla chętnych: aparat fotograficzny, ulubiona muzyka i odtwarzacz mp3
• coś słodkiego

ToRBA POBYT MAMY:
ubrania/buty/reczniki:
• koszula z rozcięciem, wygodna do karmienia
• szlafrok i klapki pod prysznic
• skarpetki
• 2 staniki do karmienia
• kapcie
• 2 ręczniki

kosmetyki/art.higiniczne:
• ew. jednorazowe majtki poporodowe
• pasta i szczoteczka do zębów
• szampon
• mydło w płynie Jeleń
• papier toaletowy
• chusteczki higieniczne
• 20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek
• wkładki laktacyjne
• podkłady pod łóżko

pozostałe:
• grzebyk
• ew. laktator
• poduszeczka "jasiek" - przyda się do karmienia
• woda mineralna niegazowana
• telefon
• ładowarka do telefonu
• długopis i notatnik
• sztućce
• kubek

TORBA DZIECIACZEK (na trzydniowy pobyt w szpitalu):
artykuły higieniczne/kosmetyki:
• najmniejszy rozmiar jednorazowych pieluch
• chusteczki nawilżane
• płatki kosmetyczne
• sterylne gaziki do pielęgnacji pępka (nie są wymagane)
• kosmetyki (mydełko, sudocrem)

ubrania:
• 3 bawełniane koszulki
• 2 bawełniane cienkie czapeczki i jedna cieplejsza
• 3 pajacyki (śpiochy z rękawami i nogawkami - wygodniejsze są rozpinane w kroku) lub 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów
• skarpetki i rękawiczki

pozostałe:
• 5 pieluch tetrowych - na pewno przydadzą się np. po kąpieli
• ręcznik kąpielowy
• kocyk lub rożek
• smoczek

Na powrót do domu:

• ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski)
• odpowiednie do pogody ubranko dla dziecka
• krem ochronny
• fotelik samochodowy dla noworodka.
• majtki
• skarpetki
• buty
• ew. wkładki/podpaski

Wojtek
Stary 2013-03-27, 16:52   #3140
salviae
Zadomowienie

Cytat:
nie doczytalam wczesniej, masz wskazanie do cesarki?
Mały od 25 tygodnia siedzi dupką na szyjce i już na 99 % się nie odwróci, dowiedziałam się o tym 2 tyg temu i było mi przykro, że raczej nie będę miała naturalnego porodu, ale po przemyśleniu tego wszystkiego jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy
Kubuś
Stary 2013-03-27, 16:53   #3141
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

suuuper wiesci! dla Adasia milego pobytu w Pl.
Stary 2013-03-27, 16:55   #3142
salviae
Zadomowienie

Cytat:

czyli ten co ja jeszcze zastanawiam sie nad lnianym grafitowym...bo nie wiem czy tata spacerujacy w wozkiem bedzie wygladal normalnie z tymi kropeczkami ale na polke choruje juz dluuuugi czas.
No właśnie w tym Perso jest mało tych wstawek z kropkami w porównaniu do Lareta, czy Captivy czy jak to tam się pisze i to TZ mnie na niego namówił bo mi też on średnio do chłopaka pasował, a strasznie mi się podoba
a nie wiem, czy widziałaś ale na all jest chyba ten lniany w super stanie za 900 zł

o tu http://tablica.pl/oferta/wozek-tako-...1-ID2pihw.html
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-03-27 o 16:57
Stary 2013-03-27, 16:57   #3143
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mały od 25 tygodnia siedzi dupką na szyjce i już na 99 % się nie odwróci, dowiedziałam się o tym 2 tyg temu i było mi przykro, że raczej nie będę miała naturalnego porodu, ale po przemyśleniu tego wszystkiego jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy
motywujesz mnie zebym nie jeczala, ze mam miec cesarke dzieki powoli oswajam sie z ta decyzja.
swoja droga, maly mojej siostry fiknal tydzien przed porodem :P mam nadzieje, ze Twoj bedzie siedzial na dupce i zadnego numeru juz nie wywinie hehe.
Stary 2013-03-27, 16:58   #3144
metropolitan
Zadomowienie

hej dziewczyny.
byłam dzisiaj u gina. Mam skrócona szyjkę (ma już 2 cm). Zdołowałam się troszkę....

czy mogę zapytać te z was, które też mają skróconą, ile macie tej szyjki? bo mój lekarz jest typem faceta, który mnie zawsze stara uspokoić i nie odpowiedział mi konkretnie, czy to bardzo krótka czy nie jest tak źle. Powiedział, że mogłaby być dłuższa i że mam się oszczędzać... bo Kubuś jeszcze malutki. Jestem już w 35 tc a on waży zaledwie 2100! ale powiedział, że to przy dolnej granicy normy, także nie ma co się martwić tą wagą.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:01   #3145
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
byłam dzisiaj u gina. Mam skrócona szyjkę (ma już 2 cm). Zdołowałam się troszkę....

czy mogę zapytać te z was, które też mają skróconą, ile macie tej szyjki? bo mój lekarz jest typem faceta, który mnie zawsze stara uspokoić i nie odpowiedział mi konkretnie, czy to bardzo krótka czy nie jest tak źle. Powiedział, że mogłaby być dłuższa i że mam się oszczędzać... bo Kubuś jeszcze malutki. Jestem już w 35 tc a on waży zaledwie 2100! ale powiedział, że to przy dolnej granicy normy, także nie ma co się martwić tą wagą.
ja mam 3,1 cm i kazała mi leżeć, ale to dopiero 29tc wiec dlatego. Ale mówiła, że to nie jest krótka tylko msłs naciska główką na szyjkę i stąd leżenie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:01   #3146
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Aaś! nie zapomnij kupić dwóch smoczków!

http://www.youtube.com/watch?v=4rYW5ELfdDM

a co do koloru wózka to tatusiowie przecież i różowe prowadzą bierz polkę

Stary 2013-03-27, 17:07   #3147
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
LACTULOSA - syrop na zaparcia, położne w szpitalu polecały na zaparcia, lepszy podobno niż czopki i bezpieczny w ciąży. Zakupiłam, ale jednak nie było potrzeby stosowania. Stoi, podobno dzieciaczkom można podawać, to może wykorzystam kiedyś (oby nie)
Dzięki za cynk. Przyda się na świąteczne obżarstwo.

[QUOTE=Mysia mysz;4000801
przysłali mi ofertę z nc+ ale zdzierstwo:/ boję się polsatu, ale nie wiem czy się tam nie przenieść:/ ma któraś z was polsat? kiedyś była kiepska jakość, ale może jets lepiej?[COLOR="Silver"]

Czytałam wypowiedź jednego łepka na temat nc+ . Uważajcie i czytajcie uważnie!!!!!

http://www.wykop.pl/ramka/1457561/ni...e-zagrywki-nc/

Co do Polsatu to mamy i nie narzekamy. Jedyne co jest wkurzające to ich dekodery. Maskara jakaś. Co prawda z reklamacją nie ma problemu, tylko tyle że to wadliwy sprzęt na maksa. Lepszy sprzęt dają od 99 zł za abonament. Kicha!!! Ale ofertę mają spoko.

Cytat:
Wam się też za każdym razem wyświetla to durne okienko o plikach cookies??
Wyswietla się za każdym razem. zaznaczyłam okienko i kliknełam w napis akceptuje, moze to cos pomoze.

Dzisiaj byliśmy w netto. Kupiliśmy matę edukacyjną z przecenie za 39,90, komódkę z rattanu jako przybornik za 129,00 i podusię w kształcie samochodzika i zakupy spożywcze I znów jesteśmy lżejsi o kilka stówek. Takie życie, eh...
Stary 2013-03-27, 17:07   #3148
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
i jeszcze posprząta, i to nie tylko po sobie! no, axella, ty nie klaskaj, tylko przyjmij do wiadomości, że TAK TO POWINNO WYGLĄDAĆ

kurde, słucham sobie mozarta dla maluchów... eeee... czasem mi się z zaskoczenia podskakuje na kanapie do spania to to chyba niezbyt... dziecko nerwicy się nabawi...
oj,niby wieeem

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
no tyle kosztuje dobry materac my daliśmy 245, dzisiaj przyjedzie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

wczoraj widziałam w lidlu gotowce po niecałe 3 zł/szt

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

laski ale czaaaaaad
zrobili nam w pracy stretching przychodzi bardzo fajnie wyglądający pan i 15 minut ćwiczymy w konferencyjnej, ale sie super rozbudziłam
mój materac też koło 250 wybrałam..a sa i takie za 800

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Ale mamy dzisiaj zabiegany dzień
musimy wszystko poogarniać, bo wieczorkiem wyjeżdżamy już do rodziców Tż, a jutro z samego rana wyruszamy w trasę do mojej rodzinki
Przyszliśmy do domku, zjedliśmy obiadek i położyłam się na chwilkę żeby odpocząć- korzystając z okazji wpadłam podczytać co tu u Was słychać

ja może nie przepadam za gotowaniem, ale w miarę możliwości staram się robić obiadki bo jednak taniej wychodzi.
A mięsko na kanapki też czasem piekę, już wcześniej pisałam że prawie wcale nie kupujemy wędlin w sklepach.. bo aż strach pomyśleć co tam w nich jest

wspaniałe
100 lat dla kocurków

dzięki Ci dobra KObieto
jakiś czas temu strasznie się męczyłam z tą przypadłością
ostatnio jest już troszkę lepiej, ale może zaopatrzę się w ten syropek na wszelki wypadek

Razem z Wiktorkiem dziękujemy za wszysteki oklaski i gratulacje
fajnie ze dasz rade do swojej rodzinki pojechac

Cytat:

Ja kupiłam normalne z większą miską i jak na razie noszę z przedłużkami, ale mam nadzieję, że po porodzie już nie będą potrzebne

ale stressss! o jaaa

zara zacznie sie rozpakowywanko

Cytat:

Cytat:
Wklejam Wam zawartość moich toreb do porodu:

Torba PORÓD:
Dokumenty:
• dowód osobisty
• dowód poświadczajacy aktualne ubezpieczenie zdrowotne
• karta przebiegu ciąży
• skierowanie do szpitala (nie jest wymagane, ale dobrze mieć)
• numer NIP pracodawcy lub własny w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej

Wyniki badań:
• grupa krwi i czynnik Rh (oryginał)
• przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh
• zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
• badanie GBS zrobione w trakcie ciąży
• odczyn WR - badanie w kierunku kiły
wyniki USG (we wczesnej ciąży oraz ostatniego badania)
• ostatnia morfologia i badanie moczu

Na czas porodu:
• ubranie dla mamy
• skarpetki
• wygodne ubranie i kapcie dla taty
• jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek
• woda kosmetyczna w aerozolu do odświeżania twarzy
• woda niegazowana
• gumka do włosów
• lanolinowa pomadka do ust (wysuszonych podczas długotrwałego oddychania)
• dla chętnych: aparat fotograficzny, ulubiona muzyka i odtwarzacz mp3
• coś słodkiego

ToRBA POBYT MAMY:
ubrania/buty/reczniki:
• koszula z rozcięciem, wygodna do karmienia
• szlafrok i klapki pod prysznic
• skarpetki
• 2 staniki do karmienia
• kapcie
• 2 ręczniki

kosmetyki/art.higiniczne:
• ew. jednorazowe majtki poporodowe
• pasta i szczoteczka do zębów
• szampon
• mydło w płynie Jeleń
• papier toaletowy
• chusteczki higieniczne
• 20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek
• wkładki laktacyjne
• podkłady pod łóżko

pozostałe:
• grzebyk
• ew. laktator
• poduszeczka "jasiek" - przyda się do karmienia
• woda mineralna niegazowana
• telefon
• ładowarka do telefonu
• długopis i notatnik
• sztućce
• kubek
nie mam wyników usg

ja dokupilam dzis wode w butelkach z dziubkiem,dopakuje szlafrok i szczoteczke do zebow i bedzie chyba git

mozna rodzic w soczewkach???

mam znów pytanie ZUSowe, zanioslam to L4 no i powinni niby wyplacic kase z chorobowego w 30dni od zlozenia dokumentow, ale wyczytalam tez ze "dat 30dni obowiazuje od daty oplacenia skladki za miesiac w ktorym powstala niezdolnoscsc do pracy."

niezdolnosc powstala 19go marca,wiec za marzec zaplace DO 10go kwietnia,czyli od 10kwitnia licza te 30dni

a i tak zaplace tylko zdrowotne bo l4 amm na caly mieiac co zeruje mi składki...
!!!help!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:07   #3149
diabli
Zakorzenienie

http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/p...ie,716253.html Maja Hyży bootcamp

Cytat:
No właśnie w tym Perso jest mało tych wstawek z kropkami w porównaniu do Lareta, czy Captivy czy jak to tam się pisze i to TZ mnie na niego namówił bo mi też on średnio do chłopaka pasował, a strasznie mi się podoba
a nie wiem, czy widziałaś ale na all jest chyba ten lniany w super stanie za 900 zł

o tu http://tablica.pl/oferta/wozek-tako-...1-ID2pihw.html
fajny, ale nam bardziej podobal sie taki ciemny grafit i caly w jednym kolorze. cos takiego jak w fotce na dole
ale polka dots siedzi mi w glowie i nie wiem jaki bedzie ostateczny wybor, bo w sumie caly czas to przy tej kolorystyce obstaje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg timthumb.jpg (15,7 KB, 11 załadowań)
Stary 2013-03-27, 17:19   #3150
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

mam znów pytanie ZUSowe, zanioslam to L4 no i powinni niby wyplacic kase z chorobowego w 30dni od zlozenia dokumentow, ale wyczytalam tez ze "dat 30dni obowiazuje od daty oplacenia skladki za miesiac w ktorym powstala niezdolnoscsc do pracy."

niezdolnosc powstala 19go marca,wiec za marzec zaplace DO 10go kwietnia,czyli od 10kwitnia licza te 30dni

a i tak zaplace tylko zdrowotne bo l4 amm na caly mieiac co zeruje mi składki...
!!!help!!!
Liczą od 10 kwietnia te 30 dni i za marzec niby powinnaś zapłacić znowu pełną składkę bo jeszcze nie wiesz czy ci przyznają ten zasiłek, a jak nie będzie decyzji do 10 maja to za kwiecien też powinnaś zapłacić pełną wiem mega ch**we to jest, ja dzwoniłam i ich ponaglałam bo nie chciałam kasy wykładać, a oni ci tych pieniędzy nie zwrócą tylko przechodzi to na poczet przyszłych składek

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/p...ie,716253.html Maja Hyży bootcamp

fajny, ale nam bardziej podobal sie taki ciemny grafit i caly w jednym kolorze. cos takiego jak w fotce na dole
ale polka dots siedzi mi w glowie i nie wiem jaki bedzie ostateczny wybor, bo w sumie caly czas to przy tej kolorystyce obstaje.
oo takiego nie widziałam- bardziej męski , ale ja Kubulka ubiorę w strój biedronki wsadzę do wózka w kropki i będzie lans na wsi , a tatusia w różową koszulę
Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości