|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
![]() Co do krawcowej - mam ją w swoich rodzinnych stronach, w Rzeszowie. Sukienki jeszcze nie szyłyśmy, będzie to więc pierwszy raz, i później napiszę Ci co i jak ![]() Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2013-03-23 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Co do dyskusji dotyczącej słoików i lemingów, to o ile to pierwsze określenie było mi znane już od dawna, to o drugim dowiedziałam się dopiero z tego wątku
![]() ![]() Wracając jednak do tematu wątku ![]() Nadal szukam jakiegoś rozsądnego miejsca z w miarę normalnymi cenami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Nie byłam, ale ciekawie to wygląda. Dobrze wiedzieć o istnieniu takich miejsc. Tylko właśnie - czy warto pójść
![]() A propos gdzie polecacie pójść na hennę brwi? Powinnam sama spróbować, bo wydaje się to prościzną, ale ostatnio doświadczyłam na własnych brwiach, że nawet nie wszystkim kosmetyczkom się udaje ![]() I jeszcze jedno. W zielarni na Rakowieckiej kiepsko ostatnio z kosmetykami z bioarp-u. Znowu musiałam zamówić przez net.
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Niestety, ani regulacja ani henna brwi wcale nie jest taką prostą sprawą. Ja bym nawet powiedziała, że dla każdej kosmetyczki np. średnia grubość to co innego. Ja przerabiałam już w Warszawie wiele kosmetyczek i żadna mi w 100% pod tym względem nie podpasywała. Także chyba nie ma co się zdawać na rekomendacje tylko samej próbować po różnych kosmetyczkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam Refectocil, który nie farbuje skóry ![]() Kosztuje coś w granicach 10-20zł za tubkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
Gdzie mogę kupić niedrogi a ładny album na zdjęcia, ma być to dodatek do pieniężnej części prezentu na chrzciny. Najbardziej interesowały by mnie okolice ursynowa i mokotowa.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
Witam
Nie jestem z Warszawy , ale chciałabym podjąć staż lub płatne praktyki od lipca tego roku . Zaczęłam sama szukać na stronkach z pracą , jednak nie mam tam za wiele ofert . Zainteresowałam się jedną firmą , wpisałam sobie nazwę tej firmy i pokazał się , że ma nie za bardzo interesujące opinie ( chodziło im o wyłudzanie adresów meilowych , aby wysyłać swoją ofertę ) . Dużo jest ogłoszeń bez podania firmy , a nawet jak podana jest jakaś nazwa firmy to za wiele mi to nie mówi . Jestem zainteresowana stażami w dziedzinie ekonomia , administracja .Znacie jakieś firmy , które poszukują stażystów / praktykantów lub jakieś stronki ![]() Interesują mnie poważne oferty , firmy z renomą. Odpadają staże w call center lub w innych firemkach zajmujących się szemranymi biznesami , sprzedającymi garki , pościele , kosmetyki (Avon itp. ) Słyszałam o płatnych stażach i takim byłabym najbardziej zainteresowana z racji tego , że muszę mieć jakieś środki na przeżycie . Resztę na początku mogliby mi pomóc rodzice na początku . Jestem ciekawa czy wam się udało znaleść lub osoby , które znacie . Jakie macie doświadczenie ? Czy dostaliście po takim stażu / praktyce pracę w tej firmie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać
Cytat:
To ten sklep i aż się dziwię że ma stronę internetową bo jak tam wchodzę czuję się jak w poprzedniej epoce. ![]() Jest jeszcze w dalszej części Puławskiej kolejny sklep z tkaninami. Mniej więcej na wysokości stacji Bliska jeżeli dobrze pamiętam. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Znam wiele osób które odbywały staże z różnym skutkiem. Jednak Ty wiesz sama najlepiej jakie firmy Cię interesują i gdzie chciałabyś znaleźć staż. Może nie skupiaj się na samych ogłoszeniach tylko na branży i poszukiwaniach bezpośrednich. Daj znać później jak poszło bo teraz ciężko o płatny staż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Tk maxx.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko poszlo bajecznie łatwo i wygląda super.To serio łatwe a w dodatku jak farba nie brudzi skóry to tym bardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
ja też sama robiłam hennę, robiła mi też hennę koleżanka, która sobie to robi co dwa tygodnie od kilku lat i co... poszłam do dobrej polecanej kosmetyczki i był efekt WOW, czegoś takiego nie potrafiłam zrobić sobie ani ja, ani znajoma którą może brwi regulować i hennować z zamkniętymi oczami
![]() Niestety ta kosmetyczka jest z Krakowa i pozostało mi teraz używanie kredek do brwi i kombinowanie, bo w Warszawie nie znam nikogo polecanego. |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
radziłabym się jednak pospieszyć, bo z tego co pamiętam, to w większości tych firm aplikacje składa się do końca marca
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto spróbować bo cóż się może stać?Owszem henna proszkowa barwi skóra ale ta farbka nie więc nie ma obaw.?Najlepiej kupić brąz plus czerń i je zmieszać, żeby nie było zbyt smolistego efektu.W najgorszym wypadku stracimy te 2 dychy a w najlepszym już nigdy nie pójdziemy na hennę do kosmetyczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Konto usunięte
|
zgadzam się z Vision. 30-40zł za hennę brewek, rzęs + regulacja to nie tak dużo, a po regulacji woskiem wygląda się bajecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Może po prostu masz już takie brwi, że wiele im nie trzeba, ale nie każdy ma to szczęście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Może ktoś polecić bardzo dobrego dermatologa, który zrobi wymaz bakteriologiczny i ogólnie naprawdę zależy mu na wyleczeniu pacjenta?
#949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłabyś mi dać namiar do tej kosmetyczki na PW? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
jasne, już piszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Konto usunięte
|
ja mogę polecić jedną na żoliborzu i jedną na bielanach, obie nie biorą dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Kurde, to dalej nie moje rejony.
Chyba będę jeździła 40 minut do tej u której już byłam i całkiem fajnie jej poszło ![]() Cytat:
![]() Wyregulowane mam dobrze, trzymam kształt, chodzi jedynie o lekkie przyciemnienie, cóż może się stać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Dolce vita
|
Ja chodzę do salonu fryzjersko-kosmetycznego na Radiową 18 paw. 2.
(właściciel Anna Sosińska). Pani Beata robi mi hennę z regulacją za 20 zł. Ja jestem zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
Gdzie (blisko centrum lub w samym centrum) kupię ładny, skórzany męski portfel w przystępnej cenie, tj. do 100 zł? Wie ktoś?
![]()
![]() |
#958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny znacie dobrego optometrystę ewentualnie dobrego okulistę, który zrobi mi porządne badanie wzroku i dobierze soczewki także pod kątem promienia krzywizny i średnicy soczewki? Jakiś czas temu byłam na takim badaniu, ale nikt mi nie zmierzył promienia krzywizny i ogólnie potraktowano mnie bardzo olewająco ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Polecany tutaj wcześniej salon Time for Nails troszkę mnie rozczarował więc pewnie niedługo tam zawitam na mały rekonesans ![]() W temacie brwi sama chodzę do kosmetyczki w Centrum, całkiem nieźle umie dobrać kształt brwi do twarzy, ładnie robi hennę, ale reguluje tradycyjnie pęsetą więc włoski błyskawicznie odrastają, a henna (nie wiem, czy to normalne czy tylko ja tak mam ![]() ![]() ![]() I kolejne pytanie z cyklu ktokolwiek widział, ktokolwiek wie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Pani Mizantrop
|
Podobno są w Hebe (nie wiem, nigdy nie byłam), widziałam też w Auchan i w Tesco.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.