WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 19:47   #931
withi_as
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez Carpathia Pokaż wiadomość
Znam dobrze zaopatrzony sklep z materiałami na Madalińskiego tuż przy skrzyżowaniu z Puławską. Z tego co pamiętam jest tam sporo materiałów użytkowych ale nie gwarantuję że znajdziesz taki materiał.
Spróbuj może na allegro lub w jakimś sklepie online.

A ile mniej więcej bierze Twoja krawcowa za uszycie sukienki? Sama lubię korzystać z takich usług ale niestety w Warszawie jest to wybitnie droga przyjemność.
O super, a nie wiesz czy ten sklep ma jakąś nazwę? (To może ten - http://www.sklepwlokienniczy.waw.pl/ ?)Generalnie powinnam szukać w sklepach z tkaninami/materiałami, tak ?

Co do krawcowej - mam ją w swoich rodzinnych stronach, w Rzeszowie. Sukienki jeszcze nie szyłyśmy, będzie to więc pierwszy raz, i później napiszę Ci co i jak

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2013-03-23 o 19:50
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 13:55   #932
charlotte89
Zakorzenienie

Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Co do dyskusji dotyczącej słoików i lemingów, to o ile to pierwsze określenie było mi znane już od dawna, to o drugim dowiedziałam się dopiero z tego wątku Lubię takie nazwy zwyczajowe

Wracając jednak do tematu wątku Była któraś z Was w tych nowych punktach Manicure Express: http://www.manicureexpress.pl ? Warto?
Nadal szukam jakiegoś rozsądnego miejsca z w miarę normalnymi cenami
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 16:39   #933
--Olka--
Zakorzenienie

Nie byłam, ale ciekawie to wygląda. Dobrze wiedzieć o istnieniu takich miejsc. Tylko właśnie - czy warto pójść. Charlotte a orientujesz się może w cenach?

A propos gdzie polecacie pójść na hennę brwi? Powinnam sama spróbować, bo wydaje się to prościzną, ale ostatnio doświadczyłam na własnych brwiach, że nawet nie wszystkim kosmetyczkom się udaje. Nie chce mi się jeździć do poprzedniej przez pół miasta.

I jeszcze jedno. W zielarni na Rakowieckiej kiepsko ostatnio z kosmetykami z bioarp-u. Znowu musiałam zamówić przez net.
Stary 2013-03-25, 20:32   #934
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość

A propos gdzie polecacie pójść na hennę brwi? Powinnam sama spróbować, bo wydaje się to prościzną, ale ostatnio doświadczyłam na własnych brwiach, że nawet nie wszystkim kosmetyczkom się udaje. Nie chce mi się jeździć do poprzedniej przez pół miasta.
.
Niestety, ani regulacja ani henna brwi wcale nie jest taką prostą sprawą. Ja bym nawet powiedziała, że dla każdej kosmetyczki np. średnia grubość to co innego. Ja przerabiałam już w Warszawie wiele kosmetyczek i żadna mi w 100% pod tym względem nie podpasywała. Także chyba nie ma co się zdawać na rekomendacje tylko samej próbować po różnych kosmetyczkach.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 05:30   #935
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj sama to naprawdę prosta rzecz.
Polecam Refectocil, który nie farbuje skóry
Kosztuje coś w granicach 10-20zł za tubkę.
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 06:06   #936
marcia45
Zadomowienie

Gdzie mogę kupić niedrogi a ładny album na zdjęcia, ma być to dodatek do pieniężnej części prezentu na chrzciny. Najbardziej interesowały by mnie okolice ursynowa i mokotowa.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 06:42   #937
201608160903
Konto usunięte

Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Nie byłam, ale ciekawie to wygląda. Dobrze wiedzieć o istnieniu takich miejsc. Tylko właśnie - czy warto pójść. Charlotte a orientujesz się może w cenach?

I jeszcze jedno. W zielarni na Rakowieckiej kiepsko ostatnio z kosmetykami z bioarp-u. Znowu musiałam zamówić przez net.
To zależy ile chcesz wydać. Brow bar w sephorze jest podobno dobry tylko okropnie drogix. Ja byłam raz w Motylem jestem i raz w Dees i z obu byłam bardzo zadowolona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-27, 15:18   #938
lala123456789lalak
Raczkowanie

Witam

Nie jestem z Warszawy , ale chciałabym podjąć staż lub płatne praktyki od lipca tego roku .

Zaczęłam sama szukać na stronkach z pracą , jednak nie mam tam za wiele ofert . Zainteresowałam się jedną firmą , wpisałam sobie nazwę tej firmy i pokazał się , że ma nie za bardzo interesujące opinie ( chodziło im o wyłudzanie adresów meilowych , aby wysyłać swoją ofertę ) . Dużo jest ogłoszeń bez podania firmy , a nawet jak podana jest jakaś nazwa firmy to za wiele mi to nie mówi .

Jestem zainteresowana stażami w dziedzinie ekonomia , administracja .Znacie jakieś firmy , które poszukują stażystów / praktykantów lub jakieś stronki ?

Interesują mnie poważne oferty , firmy z renomą.

Odpadają staże w call center lub w innych firemkach zajmujących się szemranymi biznesami , sprzedającymi garki , pościele , kosmetyki (Avon itp. )

Słyszałam o płatnych stażach i takim byłabym najbardziej zainteresowana z racji tego , że muszę mieć jakieś środki na przeżycie . Resztę na początku mogliby mi pomóc rodzice na początku .

Jestem ciekawa czy wam się udało znaleść lub osoby , które znacie . Jakie macie doświadczenie ? Czy dostaliście po takim stażu / praktyce pracę w tej firmie ?
lala123456789lalak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 15:32   #939
Carpathia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: WARSZAWA - wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
O super, a nie wiesz czy ten sklep ma jakąś nazwę? (To może ten - http://www.sklepwlokienniczy.waw.pl/ ?)Generalnie powinnam szukać w sklepach z tkaninami/materiałami, tak ?

Co do krawcowej - mam ją w swoich rodzinnych stronach, w Rzeszowie. Sukienki jeszcze nie szyłyśmy, będzie to więc pierwszy raz, i później napiszę Ci co i jak
W Rzeszowie to ja też mam :P (bo jestem Twoją krajanką)
To ten sklep i aż się dziwię że ma stronę internetową bo jak tam wchodzę czuję się jak w poprzedniej epoce. Spróbuj jeszcze poszukać tego materiału w necie bo różnica w cenach jest spora i jest to nietypowy materiał, więc może być ciężko znaleźć go w sklepie stacjonarnym.
Jest jeszcze w dalszej części Puławskiej kolejny sklep z tkaninami. Mniej więcej na wysokości stacji Bliska jeżeli dobrze pamiętam.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lala123456789lalak Pokaż wiadomość

Jestem ciekawa czy wam się udało znaleść lub osoby , które znacie . Jakie macie doświadczenie ? Czy dostaliście po takim stażu / praktyce pracę w tej firmie ?
Znam wiele osób które odbywały staże z różnym skutkiem. Jednak Ty wiesz sama najlepiej jakie firmy Cię interesują i gdzie chciałabyś znaleźć staż. Może nie skupiaj się na samych ogłoszeniach tylko na branży i poszukiwaniach bezpośrednich. Daj znać później jak poszło bo teraz ciężko o płatny staż.
Carpathia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 16:48   #940
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Gdzie mogę kupić niedrogi a ładny album na zdjęcia, ma być to dodatek do pieniężnej części prezentu na chrzciny. Najbardziej interesowały by mnie okolice ursynowa i mokotowa.
Tk maxx.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:33   #941
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Spróbuj sama to naprawdę prosta rzecz.
Polecam Refectocil, który nie farbuje skóry
Kosztuje coś w granicach 10-20zł za tubkę.
czy ja wiem czy taka prosta... wg mnie samemu w domu nie da się zrobić henny tak dobrze jak wprawiona kosmetyczka
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:41   #942
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
czy ja wiem czy taka prosta... wg mnie samemu w domu nie da się zrobić henny tak dobrze jak wprawiona kosmetyczka
Jestem kompletnym lakiem.Henny nie robiła mi nigdy kosmetyczka.Ani ja sama.Ostatnio jednak cos mi do głowy strzeliło i kupiłam sobie refectocil.
Wszystko poszlo bajecznie łatwo i wygląda super.To serio łatwe a w dodatku jak farba nie brudzi skóry to tym bardziej.
Stary 2013-03-27, 17:57   #943
visionAM
Zakorzenienie

ja też sama robiłam hennę, robiła mi też hennę koleżanka, która sobie to robi co dwa tygodnie od kilku lat i co... poszłam do dobrej polecanej kosmetyczki i był efekt WOW, czegoś takiego nie potrafiłam zrobić sobie ani ja, ani znajoma którą może brwi regulować i hennować z zamkniętymi oczami
Niestety ta kosmetyczka jest z Krakowa i pozostało mi teraz używanie kredek do brwi i kombinowanie, bo w Warszawie nie znam nikogo polecanego.
Stary 2013-03-27, 18:06   #944
mi.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala123456789lalak Pokaż wiadomość
Witam

Nie jestem z Warszawy , ale chciałabym podjąć staż lub płatne praktyki od lipca tego roku .

Zaczęłam sama szukać na stronkach z pracą , jednak nie mam tam za wiele ofert . Zainteresowałam się jedną firmą , wpisałam sobie nazwę tej firmy i pokazał się , że ma nie za bardzo interesujące opinie ( chodziło im o wyłudzanie adresów meilowych , aby wysyłać swoją ofertę ) . Dużo jest ogłoszeń bez podania firmy , a nawet jak podana jest jakaś nazwa firmy to za wiele mi to nie mówi .

Jestem zainteresowana stażami w dziedzinie ekonomia , administracja .Znacie jakieś firmy , które poszukują stażystów / praktykantów lub jakieś stronki ?

Interesują mnie poważne oferty , firmy z renomą.

Odpadają staże w call center lub w innych firemkach zajmujących się szemranymi biznesami , sprzedającymi garki , pościele , kosmetyki (Avon itp. )

Słyszałam o płatnych stażach i takim byłabym najbardziej zainteresowana z racji tego , że muszę mieć jakieś środki na przeżycie . Resztę na początku mogliby mi pomóc rodzice na początku .

zawsze w big4 rekrutują praktykantów i stażystów na lato, podobnie większość dużych firm z branży FMCG (Avon to wcale nie taka zła firma na praktyki/staż, to coś zupełnie innego niż sprzedaż bezpośrednia)
radziłabym się jednak pospieszyć, bo z tego co pamiętam, to w większości tych firm aplikacje składa się do końca marca

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:06   #945
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
ja też sama robiłam hennę, robiła mi też hennę koleżanka, która sobie to robi co dwa tygodnie od kilku lat i co... poszłam do dobrej polecanej kosmetyczki i był efekt WOW, czegoś takiego nie potrafiłam zrobić sobie ani ja, ani znajoma którą może brwi regulować i hennować z zamkniętymi oczami
Jak dla mnie efekt i tak był wow.Od wielu osób słyszałam, że mam idealny kształt(chociaż sama je sobie reguluje od wielu wielu lat) a farba tylko je nieco przyciemniła.Nie wiem co kosmetyczka mogłaby zrobić lepiej.

Warto spróbować bo cóż się może stać?Owszem henna proszkowa barwi skóra ale ta farbka nie więc nie ma obaw.?Najlepiej kupić brąz plus czerń i je zmieszać, żeby nie było zbyt smolistego efektu.W najgorszym wypadku stracimy te 2 dychy a w najlepszym już nigdy nie pójdziemy na hennę do kosmetyczki.
Stary 2013-03-27, 18:08   #946
201608160903
Konto usunięte

zgadzam się z Vision. 30-40zł za hennę brewek, rzęs + regulacja to nie tak dużo, a po regulacji woskiem wygląda się bajecznie
Stary 2013-03-27, 18:09   #947
visionAM
Zakorzenienie

Może po prostu masz już takie brwi, że wiele im nie trzeba, ale nie każdy ma to szczęście
Stary 2013-03-27, 18:33   #948
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Może ktoś polecić bardzo dobrego dermatologa, który zrobi wymaz bakteriologiczny i ogólnie naprawdę zależy mu na wyleczeniu pacjenta?

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:57   #949
elisee15
Zadomowienie

Cytat:
Niestety ta kosmetyczka jest z Krakowa i pozostało mi teraz używanie kredek do brwi i kombinowanie, bo w Warszawie nie znam nikogo polecanego.

Mogłabyś mi dać namiar do tej kosmetyczki na PW?
elisee15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 19:01   #950
visionAM
Zakorzenienie

jasne, już piszę
Stary 2013-03-27, 19:19   #951
201608160903
Konto usunięte

ja mogę polecić jedną na żoliborzu i jedną na bielanach, obie nie biorą dużo
Stary 2013-03-27, 19:55   #952
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość

Wracając jednak do tematu wątku Była któraś z Was w tych nowych punktach Manicure Express: http://www.manicureexpress.pl ? Warto?
Nadal szukam jakiegoś rozsądnego miejsca z w miarę normalnymi cenami
A wiesz może ile tam kosztuje manicure+ malowanie?
Stary 2013-03-27, 20:16   #953
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
ja mogę polecić jedną na żoliborzu i jedną na bielanach, obie nie biorą dużo
to dawaj namiary
Stary 2013-03-27, 21:05   #954
--Olka--
Zakorzenienie

Kurde, to dalej nie moje rejony.
Chyba będę jeździła 40 minut do tej u której już byłam i całkiem fajnie jej poszło.

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Jestem kompletnym lakiem.Henny nie robiła mi nigdy kosmetyczka.Ani ja sama.Ostatnio jednak cos mi do głowy strzeliło i kupiłam sobie refectocil.
Wszystko poszlo bajecznie łatwo i wygląda super.To serio łatwe a w dodatku jak farba nie brudzi skóry to tym bardziej.
Przed świętami nie będę kombinować, ale potem chyba się skuszę spróbować, raz kozie śmierć.
Wyregulowane mam dobrze, trzymam kształt, chodzi jedynie o lekkie przyciemnienie, cóż może się stać. Co najwyżej wyjdą za ciemne.
Stary 2013-03-27, 21:51   #955
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
to dawaj namiary
Jezu, ta druga to bemowo bardziej, skąd mi się te bielany wzięły?

Salon Motylem Jestem (bemowo) trochę wygląda jak osiedlowe manieczki, ale pani kosmetyczka profeska, 35zł regulacja + henna

Salon Dees na Żoliborzu -odczucia podobna, henna boska
Stary 2013-03-28, 07:47   #956
Mocny Akcent
Dolce vita

Ja chodzę do salonu fryzjersko-kosmetycznego na Radiową 18 paw. 2.
(właściciel Anna Sosińska).

Pani Beata robi mi hennę z regulacją za 20 zł. Ja jestem zadowolona.
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 12:07   #957
yessabell
Wtajemniczenie

Gdzie (blisko centrum lub w samym centrum) kupię ładny, skórzany męski portfel w przystępnej cenie, tj. do 100 zł? Wie ktoś?
Stary 2013-03-30, 12:11   #958
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Jezu, ta druga to bemowo bardziej, skąd mi się te bielany wzięły?

Salon Motylem Jestem (bemowo) trochę wygląda jak osiedlowe manieczki, ale pani kosmetyczka profeska, 35zł regulacja + henna

Salon Dees na Żoliborzu -odczucia podobna, henna boska
Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Ja chodzę do salonu fryzjersko-kosmetycznego na Radiową 18 paw. 2.
(właściciel Anna Sosińska).

Pani Beata robi mi hennę z regulacją za 20 zł. Ja jestem zadowolona.
Dzięki, na pewno się niedługo wybiorę do którejś z nich

Dziewczyny znacie dobrego optometrystę ewentualnie dobrego okulistę, który zrobi mi porządne badanie wzroku i dobierze soczewki także pod kątem promienia krzywizny i średnicy soczewki? Jakiś czas temu byłam na takim badaniu, ale nikt mi nie zmierzył promienia krzywizny i ogólnie potraktowano mnie bardzo olewająco Więc teraz szukam jakiegoś dobrego specjalisty, moze być prywatnie.
Stary 2013-03-30, 21:15   #959
charlotte89
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
A wiesz może ile tam kosztuje manicure+ malowanie?
Z tego, co zapamiętałam, to manicure z malowaniem 40 zł, samo malowanie 15 zł, a shellac 80 albo 90 zł Moim zdaniem ceny całkiem przyjemne, dla porównania w innym autoryzowanym salonie Opi za manicure płaciłam 60 zł, shellac 145 zł i to już po zniżce dla stałych klientów Niestety jeszcze nie miałam okazji korzystać z ich usług więc nie wypowiem się co do jakości, ale mam nadzieję, że będzie ok
Polecany tutaj wcześniej salon Time for Nails troszkę mnie rozczarował więc pewnie niedługo tam zawitam na mały rekonesans

W temacie brwi sama chodzę do kosmetyczki w Centrum, całkiem nieźle umie dobrać kształt brwi do twarzy, ładnie robi hennę, ale reguluje tradycyjnie pęsetą więc włoski błyskawicznie odrastają, a henna (nie wiem, czy to normalne czy tylko ja tak mam ) też zmywa się już po kilku dniach W efekcie ładne brwi mam niecały tydzień Zastanawiałam się nad tym Brow Barem w Sephorze w Arkadii, ale ceny tam rzeczywiście troszkę zniechęcają.. Macie z nimi jakieś doświadczenia? Warto zaszaleć?

I kolejne pytanie z cyklu ktokolwiek widział, ktokolwiek wie Gdzie stacjonarnie dostanę maski BingoSpa? Oczywiście im bliżej Centrum tym lepiej
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-30, 21:31   #960
kasztanka3
Pani Mizantrop

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
I kolejne pytanie z cyklu ktokolwiek widział, ktokolwiek wie Gdzie stacjonarnie dostanę maski BingoSpa? Oczywiście im bliżej Centrum tym lepiej
Podobno są w Hebe (nie wiem, nigdy nie byłam), widziałam też w Auchan i w Tesco.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości