Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-27, 17:37   #2971
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9

she a czemu ona malej tak zrobila? uderzyla ja czy ociagla za jezyk bo nie rozumiem?
ale wszystko masz zakrecone eh

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:38   #2972
madi82
Zakorzenienie

Neni nie pomogę z glukozą bo nie mam wiedzy na ten temat:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:40   #2973
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

she: nie wygląda to najlepiej.... bić dziecko po twarzy/języku. Mała Ci powiedziała że w język?

domciątko: przewijak super

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

aaaaa co do płynów, to ja zamierzam Małego na poczatku tylko mydłem myć. Żadnej chemii przez 3 miesiące...

a do prania, to chcę zrobić, tak jak radziła nam połozna w szkole rodzenia (i kilka mam z autopsji) - kupić małe opakowania róznych firm i sprawdzić, które maleństwu będzie służyć. Podobnie zrobię z pieluchami jednorazowymi.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:41   #2974
madi82
Zakorzenienie

Shestiger a moze mała kombinowała coś z bułką i rękami, coś do buzi wkłądała, wyciągała i WIEdźma klapła jej w rączkę...i dlatego to tak słychać było...?
nie widziałaś jak mówisz, więc nie ma co ją oskarżać że po języku biła, ja zreszta nie wiem jak by jej się to udało...tak w język...mała by musiałą cały czas mieć go wystawionego w co wątpię....

ech.....

28.07.2013r.
Stary 2013-03-27, 17:41   #2975
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Witam
Dołączam do sierpniowych mamusiek Może napiszę coś o sobie tak żebyście wiedziały z kim macie "do czynienia". Piszę ze śląska i jestem w 20tc, termin mam na pierwszą połowę sierpnia. W brzuszku rośnie mi Synuś! Moja ciąża przez 2 miesiące była wielką tragedią- złe wyniki usg genetycznego i testu PAPPA, później amniopunkcja i okres wyczekiwania na diagnozę na szczęście okazało się że noszę pod sercem zdrowego chłopczyka. Czeka mnie jeszcze 04.04.2013 echo serduszka ale na połowkowym lekarz powiedział że na jego oko wygląda wszystko prawidłowo. Tak więc jestem już dobrej myśli Powiem Wam że czas nieubłagalnie pędzi a ja póki co nie robię jeszcze żadnych zakupów. Mamy troszkę szalony okres bo w niedzielę powiemy sobie TAK w USC Mała nerwówka. Wracając do dzieciaczków. Zastanawiałam się nad wózkiem. Sierpień wrzesień październik szybko zleci, Młody pewnie będzie szybko rósł więc rozglądałam się za szerszą gondolą, a te przeważnie mają 35 cm. Na moje oko to mało zważając na to że dziecko ma przejeździć w gondoli zimą. Znalazłam jedynie gondolkę o szer. 43 cm tj. babyActiv Elipso. Czy macie jakieś inne propozycje? W Smyku dostałam katalog 2012 i są tam tez gondolki 61 cm ale to już "krowa". Pozdrawiam
Witaj Dobrze, że już wszystko ok
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:43   #2976
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

nie??! :P bieliznę, koszulki zmieniam codziennie. Swetry zależy...od dnia i mojej świeżości spodnie, legginsy kilka razy zakładam.

yyy.. dziwnie. Ja sie nie podejmuję analizy. Zapytaj lekarza najlepiej. U mnie było 66 przed i po 81. Na kartce mam normę po 2 godzinach 77-105. Zadzwoń lepiej do gina i dopytaj.

Wróciłam odświezona od fryzjera...za dużo nie zaszalałam. Na 18tą ide zajrzeć na spotkanie wspólnoty do hali garażowej. Pewnie zimno będzie i szybko ucieknę. A z mgr zdania nie napisałam dzisiaj... ale mam jeszcze wieczór.
Czyli TŻ ma rację mówiąc, że jestem nienormalna

Czyli mam dużo za nisko... No nic, po świętach mam wizytę to mi powie co i jak

A co robiłaś u fryzjera? Cięcie i kolor?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
aaaaa co do płynów, to ja zamierzam Małego na poczatku tylko mydłem myć. Żadnej chemii przez 3 miesiące...

a do prania, to chcę zrobić, tak jak radziła nam połozna w szkole rodzenia (i kilka mam z autopsji) - kupić małe opakowania róznych firm i sprawdzić, które maleństwu będzie służyć. Podobnie zrobię z pieluchami jednorazowymi.
Mydło bez chemii?? A jakie to?

A z proszkami, pieluszkami, chusteczkami nawilżanymi mam ten sam plan
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:45   #2977
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Neni: ja nie jestem expertem... wpisałam Ci normy jakie miałam na kartce z wynikami. Bez komentarza lekarza to można sobie gdybać. A u fryzjera podcięcie bardziej, plus wygolenie lekkie boku, i kolory..:P

mydło jako jedyna chemia biały jeleń zapewn

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 17:46   #2978
madi82
Zakorzenienie

dzewczyny wyskakują Wam do akceptacji pliki cookies? w takim czarnym pasku?

Akceptujecie to czy olewacie?

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Neni: ja nie jestem expertem... wpisałam Ci normy jakie miałam na kartce z wynikami. Bez komentarza lekarza to można sobie gdybać. A u fryzjera podcięcie bardziej, plus wygolenie lekkie boku, i kolory..:P

poka poka fyzurkę plisssss

28.07.2013r.
Stary 2013-03-27, 17:47   #2979
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

zaakceptowalam. Trudno sie mówi. Każda strona niestety używa. Pasqdy jedne

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-27, 17:47   #2980
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ale biały Jeleń ma zasadowe ph, czyli wysokie. Najlepiej dla skóry maluszka żeby to było coś z neutralnym ph
Kosmetyki Babydream do mycia mają naturalne ph.
Sama sprawdzałam tym specjalnym listkiem.
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Zaakceptowałam, ale nie wiem co to dla mnie oznacza
Stary 2013-03-27, 17:48   #2981
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Shestiger jak Ty dorwałaś tego staruszka....??????
Ale o co się wsciekła wiedźma..o to że Tż ja opierniczył...?
Kurde ale to wszystko zakręcone....masakra....
Gdzie teraz jesteś?u rodziców znów...mama się nie zdziwiła....?
Staruszek sam się napatczył bo czekałam przy początku pociagu na konduktora by prosić o kredytowy, miał sporo bagażu więc chciałam mu pomóc wsiąść - już taka jestem. I sie zgadaliśmy jakoś Jestem u rodziców, matka mnie ignoruje..boli to bo ja stanęłam w obronie dziecka a =Ona pokazuje jak bardzo mnie tu nie chce..
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
she a czemu ona malej tak zrobila? uderzyla ja czy ociagla za jezyk bo nie rozumiem?
ale wszystko masz zakrecone eh
Cytat:
she: nie wygląda to najlepiej.... bić dziecko po twarzy/języku. Mała Ci powiedziała że w język?
Cytat:
Shestiger a moze mała kombinowała coś z bułką i rękami, coś do buzi wkłądała, wyciągała i WIEdźma klapła jej w rączkę...i dlatego to tak słychać było...?
nie widziałaś jak mówisz, więc nie ma co ją oskarżać że po języku biła, ja zreszta nie wiem jak by jej się to udało...tak w język...mała by musiałą cały czas mieć go wystawionego w co wątpię....

ech.....
Uderzyła ją w język bo sama wiedźma mi to powiedziała, zresztą Marika po uderzeniu w łapki by tak okrutnie nie zapłakała. Mała po prostu obijała się z jedzeniem 2 części drożdżówki i wygłupiała się jak to dziecko..mogła jej zwrócić uwagę ewentualnie klapsa w tyłek ale nie w twarz, ja tego nie toleruję..może następnym razem wzięła by pasek i ją chciała uderzyć?Bo już nie raz "małej groziła" ale póki jej nie tknęła siedziałam cicho dla dobra ogółu..takiego czegoś nie mogłam przemilczeć. Mordujcie mnie ale same byście nie pozwoliły by ktoś wam dziecko tak uderzył.
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:48   #2982
Neni1984
Zakorzenienie

Elaine pokaż się
Stary 2013-03-27, 17:49   #2983
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

poka poka fyzurkę plisssss
zaakceptowalam bo mnie draznily

ide sie zbierac i do tz podciac szwagierke i pewnie pozniej pizze zamowimy ha paaa do pozniej lub do jutra!

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 17:50   #2984
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Tak, 75 gram
To dziwny wynik ale to już pewnie wiesz, ja mam ponad 2 większy, daj znać co gin powiedział bo to wręcz zagadka
Stary 2013-03-27, 17:52   #2985
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Staruszek sam się napatczył bo czekałam przy początku pociagu na konduktora by prosić o kredytowy, miał sporo bagażu więc chciałam mu pomóc wsiąść - już taka jestem. I sie zgadaliśmy jakoś Jestem u rodziców, matka mnie ignoruje..boli to bo ja stanęłam w obronie dziecka a =Ona pokazuje jak bardzo mnie tu nie chce..

Uderzyła ją w język bo sama wiedźma mi to powiedziała, zresztą Marika po uderzeniu w łapki by tak okrutnie nie zapłakała. Mała po prostu obijała się z jedzeniem 2 części drożdżówki i wygłupiała się jak to dziecko..mogła jej zwrócić uwagę ewentualnie klapsa w tyłek ale nie w twarz, ja tego nie toleruję..może następnym razem wzięła by pasek i ją chciała uderzyć?Bo już nie raz "małej groziła" ale póki jej nie tknęła siedziałam cicho dla dobra ogółu..takiego czegoś nie mogłam przemilczeć. Mordujcie mnie ale same byście nie pozwoliły by ktoś wam dziecko tak uderzył.
nie no jasne, nie byłabyś matką gdybyś się za nia nie wstawiała!Pewnie każda z nas by tak postąpiła gdyby ktoś bił/uderzył jego dziecko...
Ale to wszystko takie zagmatwane....Porażka....
Oby sie to jakos ułożyło....

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-27 o 17:54
Stary 2013-03-27, 17:53   #2986
d0tkaaa
Zakorzenienie

She musicie jakos ustawic swoje zycie i znalesc "przystan" oczywiscie nie pochwalam zachowania wiedzmy ale patrz jak sie wloczysz Ty w ciazy,male dziecko drugie a tz nigdy nie ma.. nie mozna tak... jakas ostoja powinna byc miejsce gdzie mala sie bedzie czula bezpiecznie bo z tego co teraz widze i czytam to tylko i wylacznie wloczenie sie.. pogadaj z mama wyciagnij do niej reke tam moze bedzie Ci dobrze niewiem .. jak mozna sobie tak zagmatwac zycie i z kazdym koty drzec ( sory ze to napisalam ale tak to wyglada)..i takie moje odczucie.

Zuza

Razem
Stary 2013-03-27, 17:53   #2987
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
zaakceptowalam bo mnie draznily

ide sie zbierac i do tz podciac szwagierke i pewnie pozniej pizze zamowimy ha paaa do pozniej lub do jutra!
ale oni mają z Tboą super, taki fryzjer to skarb

28.07.2013r.
Stary 2013-03-27, 17:54   #2988
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
To dziwny wynik ale to już pewnie wiesz, ja mam ponad 2 większy, daj znać co gin powiedział bo to wręcz zagadka
I zgaduję, że Twój wynik jest ok
Stary 2013-03-27, 17:55   #2989
surka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40008819]A u nas - wszystko OK w sumie, szyjka "się trzyma", łożysko, wody OK, miałam pobrany materiał na wymaz bakteriologiczny i na cytologię, brzuszek nawet niezły (choć Nospę kontynuujemy). TP 20.07, a więc równiutko z OM, z Małym wszystko OK, waży ok. 570 g
[/QUOTE]

Super, że wszystko w porządku i synuś ładnie rośnie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Wypralam za to dziś moje chrapiace psie futro
Teraz sobie wypoczywa, a ja szukam natchnienia do prasowania, bo ciągle tylko piore i piore..

Załącznik 5180141
Słodziak

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Witam
Dołączam do sierpniowych mamusiek Może napiszę coś o sobie tak żebyście wiedziały z kim macie "do czynienia". Piszę ze śląska i jestem w 20tc, termin mam na pierwszą połowę sierpnia. W brzuszku rośnie mi Synuś! Moja ciąża przez 2 miesiące była wielką tragedią- złe wyniki usg genetycznego i testu PAPPA, później amniopunkcja i okres wyczekiwania na diagnozę na szczęście okazało się że noszę pod sercem zdrowego chłopczyka. Czeka mnie jeszcze 04.04.2013 echo serduszka ale na połowkowym lekarz powiedział że na jego oko wygląda wszystko prawidłowo. Tak więc jestem już dobrej myśli Powiem Wam że czas nieubłagalnie pędzi a ja póki co nie robię jeszcze żadnych zakupów. Mamy troszkę szalony okres bo w niedzielę powiemy sobie TAK w USC Mała nerwówka. Wracając do dzieciaczków. Zastanawiałam się nad wózkiem. Sierpień wrzesień październik szybko zleci, Młody pewnie będzie szybko rósł więc rozglądałam się za szerszą gondolą, a te przeważnie mają 35 cm. Na moje oko to mało zważając na to że dziecko ma przejeździć w gondoli zimą. Znalazłam jedynie gondolkę o szer. 43 cm tj. babyActiv Elipso. Czy macie jakieś inne propozycje? W Smyku dostałam katalog 2012 i są tam tez gondolki 61 cm ale to już "krowa". Pozdrawiam
Witam nową mamusię teraz już wszsytko będzie dobrze

Cytat:

Zaakceptowałam, bo denerwowało mnie to, że co chwila wyskakiwało
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 17:59   #2990
madi82
Zakorzenienie

Shestiger a nie masz jakiejś ciotki, babci, chrzestnej kogokolwiek kto by Cię na ten cięzki czas przygarnął...dopóki cos z Tż nei znajdziecie?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-27, 18:00   #2991
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
She musicie jakos ustawic swoje zycie i znalesc "przystan" oczywiscie nie pochwalam zachowania wiedzmy ale patrz jak sie wloczysz Ty w ciazy,male dziecko drugie a tz nigdy nie ma.. nie mozna tak... jakas ostoja powinna byc miejsce gdzie mala sie bedzie czula bezpiecznie bo z tego co teraz widze i czytam to tylko i wylacznie wloczenie sie.. pogadaj z mama wyciagnij do niej reke tam moze bedzie Ci dobrze niewiem .. jak mozna sobie tak zagmatwac zycie i z kazdym koty drzec ( sory ze to napisalam ale tak to wyglada)..i takie moje odczucie.
Z moją mamą kotów nie drę, zjechałam tu licząc na jakieś wsparcie po takiej akcji, z wiedźmą nic jej złego nie zrobiłam, byłam na każde zawołanie, milutka i kochana jak tylko mogę. Małą dałam do byłego na czas aż to się wszystko ułoży bo dość już przeszła. Na szczęście na byłego mogę liczyć w każdej chwili. Tż robi co może czyli pracuje jak najwięcej aby w końcu dać nam tą "przystań" robi wielkie kroki w stronę kredytu bo tylko to nas teraz ratuje. Zobaczymy może moja mama odpuści i zacznie się normalnie zachowywać w stosunku do mnie, póki co mam jeszcze tate który mnie wspiera
aaa

Surka-dokładnie o kopy w to miejsce co pisałaś mi chodzilo
Madi - babcia, która na 100% by się mną dobrze zajęła niestety nie zyje, chrzestny urwał ze mną kontakt zaraz po 18 urodzinach przez swoją żonę a chrzestnej to ja sama nie znam.. więc niestety ale nie

Edytowane przez shestiger
Czas edycji: 2013-03-27 o 18:01
Stary 2013-03-27, 18:03   #2992
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

ech.....
Niezależni w co uderzyła (twarz, pupa) nie miała do tego prawa bo to nie jej dziecko, nawet nie wnuczka więc nie miała prawa nic robić.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:03   #2993
yevele
Zadomowienie

Cytat:
I zgaduję, że Twój wynik jest ok
no cóż, mógłby być mniejszy ale w normie się załapałam (chyba czas skończyć z nutellą ), ale też myślę że przy tym lepiej mniej niż więcej, trzymam kciuki

Edytowane przez yevele
Czas edycji: 2013-03-27 o 18:04
yevele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:06   #2994
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Z moją mamą kotów nie drę, zjechałam tu licząc na jakieś wsparcie po takiej akcji, z wiedźmą nic jej złego nie zrobiłam, byłam na każde zawołanie, milutka i kochana jak tylko mogę. Małą dałam do byłego na czas aż to się wszystko ułoży bo dość już przeszła. Na szczęście na byłego mogę liczyć w każdej chwili. Tż robi co może czyli pracuje jak najwięcej aby w końcu dać nam tą "przystań" robi wielkie kroki w stronę kredytu bo tylko to nas teraz ratuje. Zobaczymy może moja mama odpuści i zacznie się normalnie zachowywać w stosunku do mnie, póki co mam jeszcze tate który mnie wspiera
aaa

Surka-dokładnie o kopy w to miejsce co pisałaś mi chodzilo
Madi - babcia, która na 100% by się mną dobrze zajęła niestety nie zyje, chrzestny urwał ze mną kontakt zaraz po 18 urodzinach przez swoją żonę a chrzestnej to ja sama nie znam.. więc niestety ale nie
Kurde nie chce się wtrącać...ale Tż to raczej nie dostanie kredytu jak nie ma umowy stałej...teraz najlepsza dla Ciebie sytuacja to chyba te alimenty które miałabyś miesiąc w miesiąc....

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Niezależni w co uderzyła (twarz, pupa) nie miała do tego prawa bo to nie jej dziecko, nawet nie wnuczka więc nie miała prawa nic robić.
oczywiście zgadzam się z tym...

28.07.2013r.
Stary 2013-03-27, 18:06   #2995
fiazo
Zakorzenienie

jak się położyłam w łóżko po 14 tak się dopiero obudziłam
oby ten jednodniowy wypoczynek coś dał

5 storn do nadrobienia

wracam nadrabiać was w czasie gdy mi się łosoś piecze w piekarniku

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-27, 18:07   #2996
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Kurde nie chce się wtrącać...ale Tż to raczej nie dostanie kredytu jak nie ma umowy stałej...teraz najlepsza dla Ciebie sytuacja to chyba te alimenty które miałabyś miesiąc w miesiąc....
W jednym banku w Nowym Targu dostanie bo ma tam historię kredytową i już dzwonił i pytał. Będzie jeszcze z szefem gadał na ten temat. On bierze to na siebie ( i bardzo dobrze) bo jeszcze mi brakuje kolejnego stresu z lataniem po bankach..ja mu dziś tylko zaniosłam kartkę z ciekawymi ofertami na wynajem.
Stary 2013-03-27, 18:09   #2997
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
W jednym banku w Nowym Targu dostanie bo ma tam historię kredytową i już dzwonił i pytał. Będzie jeszcze z szefem gadał na ten temat. On bierze to na siebie ( i bardzo dobrze) bo jeszcze mi brakuje kolejnego stresu z lataniem po bankach..ja mu dziś tylko zaniosłam kartkę z ciekawymi ofertami na wynajem.
Shestiger a może na dobry początek pokój w mieszkaniu studenckim coś tego typu...?
zawsze mniejsza kasa...i masz spokoj , mieszkasz w pokoju z MAriką,,,?i dojezdnym tż...?

28.07.2013r.
Stary 2013-03-27, 18:12   #2998
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
To ja muszę mojego pochwalić, bo on jest wyjątkowo pilny w wynoszeniu śmieci, a ja za to zapominam o wszystkim.
Mój mąż też jest idealnym śmieciowym
I pięknie kotu czyści kuwetę
Nikt tak nie potrafi, a już na pewno nie ja
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Ja mam dziecko w brzuszku jeszcze ale mamy tak ze zawsze jak ja ide do łazienki to Tż chce w tym samym czasie Albo leze sobie w wannie a on mnie pogania bo chce sikuuuuuuu
Mój ma to samo A często pytam, czy chce siku-to nie-on chce jak ja siedzę w wannie
A co najgorsze sam sobie drzwi odblokowuje i włazi
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A tak wogóle to witamy sie w 27 tygodniu
Ukonczyłyśmy caaałe 26

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
W ogóle szukałam informacji kiedyś na temat tego lekarza w internecie- no i profil na facebooku- ja fb nie używam i nie mam konta, więc mogłam tylko sprawdzić co "lubi" i tam jest- imprezy do samego rana mam nadzieję, że nie będzie właśnie na imprezie jak będę mu rodzić hahahha

Odnośnie ubrania to teraz non stop dresy.. pomalować się pomaluję, ale żeby to czasochlonny makijaz był to nie bardzo- włosy niegdyś ułożone są związywane w niedbały koczek na czubku głowy , szpilki 12cm które nosiłam niezależnie od pory roku zmieniłam na bardzo seksowne rozczłapane emu.. no kosmos

A co do wyglądu to miałam i mam to samo
Czuję się totalnie aseksualna na dodatek

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
o matko, Tymoteusz robi obcego, leżę sobie z brzuchem na wierzchu co by mu dostarczyć trochę światła i... właśnie obserwuje jak wypycha i przesuwa kończyny Ale świetne, normalnie taka gulka się przesuwa w brzuchu
Faajnie
Mój często szaleje jak oglądamy wieczorem Grysów i leżymy pod kołderką. Ale jak odkrywam kołdrę żeby TŻ zobaczył to spokój! Zakrywam-dzikie harce. Odkrywam-cisza!

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Gratuluje rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za wizyty

Witam się i melduję że wczoraj byłam na wizycie
Mały zdrowo rośnie i fika jak szalony

A teraz z milszych rzeczy przedstawiam wam Kacperka mojego przystojniaka małego

I bodziaki mi przyszły z all
Śliczny ma profil, taki śliczny jak mój syn
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Kochane moje! Stawiam soki!
Nie nadrabiam, bo na razie nie mam czasu, muszę jeszcze do mojego gina jechać, ale powiem Wam po krótce - USG wyszło ok, Filip wazy już ponad 500 g i ma śliczny profil. Nogi mam w porządku, nie ma cech zakrzepicy, więc widocznie te d-dimery przez tego naczyniaka mam takie duże. Bardzo Wam dziękuję za kciuki! Ach!! Jaka cudowna wiadomość na święta!
Będę pewnie późnym wieczorem, a teraz zmykam

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Tylko niech wypyta dokładnie jakie są koszty dodatkowe takiego kredytu!
Pewnie będzie musiał wziąć dodatkowo różne ubezpieczenia
Stary 2013-03-27, 18:15   #2999
shestiger
Rozeznanie

Cytat:

Tylko niech wypyta dokładnie jakie są koszty dodatkowe takiego kredytu!
Pewnie będzie musiał wziąć dodatkowo różne ubezpieczenia
No ja się na takich rzeczach kompletnie nie znam
Stary 2013-03-27, 18:18   #3000
Oliath
Zakorzenienie

ANGELA

SHESTIGER, rozumiem, bo ja tez nie pozwolilabym NIKOMU a szczegolnie obcej badz nie badz babie nawet podniesc glosu na MOJE dzieci, o jakimkolwiek tykaniu nie mowiac. Dolaczam sie do prosby Meli - opisz, co sie stalo, dlaczego i w jakich okolicznosciach, bo nie umiem sobie wyobrazic bicia w jezyk... czy Twoj TZ zareagowal jak nalezy na to?...

Kopniaczki czuje nadal nisko przewaznie, choc jestem w 26 tc

Cytat:
Jak to? A Oliath? Będziecie sobie podrzucać po koleżeńsku maluchy

Dotka myślę, że kupię termometr do wody najwzyklejszy za 5 zł. Na pewno się przyda choćby na pierwszy tydzień-dwa. Ja uwielbiam gorącą wodę do kąpieli, więc mogę być słabym termometrem
Ad 1 - jaaaaasne
Ad 2 - ja to samo dziecko ugotuje

A odnosnie termometrow do mierzenia tempki: nie sadze, by rteciowe w ogole byly jeszcze w sprzedazy... Ja mam KardioLine, wczesniej jakis pierwszy lepszy elektroniczny z apteki i nigdy nie narzekalam na pomiary. Z dzieckiem jest tak, ze jesli goraczka zaczyna je meczyc, co widac i czuc, podajesz czopek niezaleznie, czy jest 38 czy 39, i jesali nie spada po kilkunastu minutach, lecisz do lekarza/ wzywasz lekarza - zreszta najprosciej sprawdzic termometr na zdrowej doroslej osobie i ewentualnie zwrocic, jesli sie ma watpliwosci jakiekolwiek - tak mysle .
Acha, i nie chce mi sie wierzyc w te do uszka/ przykladane do buzki i inne cuda - wg mnie najbezpieczniej i najlepiej mierzyc w pupce na poczatek, wcale nic strasznego zwazywszy, ze duuzo gorsze jest ladowanie w tę pupkę czopka niestety... a podrosnietemu i protestujacemu maluchowi mozna juz pod paszka
Cytat:
Dla noworodka

Do spania:
-Łóżeczko z materacem ( lozeczko mam a materac chyba na zamowienie gryka-kokos)
-Prześcieradło 2 szt.z gumką. JA BYM SUGEROWALA WIECEJ NIZ DWA
-ceratka do lóżeczka (ochraniacz na materac wodoodporny) 1 szt. 2,99zl (tesco) ALBO GUMOWANE PRZESCIERADELKA/ NAKLADKI "PRZESCIERADELKOWE" Z GUMKA
-Kołdra (ze sztucznym wkładem, naturalne pierze może uczulać)( nie bede kupowac na poczatku sa kocyki a po za tym to lipiec) NAJLEPSZSE PONOC Z KULECZKAMI SILIKONU - ANTYALERGICZNE
-Kocyk cienki 2 szt.
-Kocyk gruby 1 szt
-Cos ladnie grajacego do powieszenia na palak z zabawkami ( jakies tanie bo w lozeczku sa melodyjki juz)
-Lampka nocna( bardzo pomocna!nie trzeba sie rozbudzac przy duzym swietle)

Do kąpieli i pielęgnacji:
-Wanienka
-Płyn do kąpieli z oliwką przeznaczony dla niemowląt JA OPTUJE ZA NAJZWYKLEJSZYM MYDELKIEM ZAMIAST TEGO - BAMBINO DLA NIEMOWLAT
-Płatki do przemywania buzi
-Sól fizjologiczna do przemywania oczu MOZNA TEZ RUMIANKIEM SLABIUTKIM CHYBA?
-Krem pielęgnacyjny dla niemowląt
-Ręczniki z kapturkiem 3 szt
-Miękka szczotka do włosów
-Nożyczki lub obcinak do paznokci
-Octenistep to przemywania pępuszka ( nad tym trzeba sie zastanowic czy koniecznie)
-Aspirator Frida do noska( trzeba poczytac o tym) NAJZWYKLEJSZA "GRUSZECZKA" U MNIE SPRAWDZALA SIE NAJLEPIEJ, ALE JA JESTEM OGOLNIE STAREJ DATY
-Proszek do prania dla niemowląt (np. Jelp, Lovela)( zobaczyc i poczytac ktore sa najlepsze dla dzieci a nie sa jakies strasznie drogie)
-Delikatny płyn do płukania ubranek( zobaczyc i poczytac ktore sa najlepsze dla dzieci a nie sa jakies strasznie drogie)
-Przewijak( jest z lozeczkiem)
-Mokre chusteczki do przecierania pupy POLECAM LIDLOWSKIE
-Pieluszki jednorazowe ( rozwazam Pampers newborn i sprobować Dade z biedry bo sa tansze duzo a podobno bardzo dobre) POLECAM LIDLOWSKIE TOUJOURS
-Pieluszki tetrowe 25 szt( biale ale pare kolorowych tez moge kupic)
-Pieluszki flanelowe 2-3 szt (przydatne przy wyjściu do lekarza, są ładniejsze od tetrowych)( watpie ze beda mi potrzebne)
-Maść chroniąca przed odparzeniami ( np. sudocrem)
-patyczki do uszu specjalne dla dzieci( i zwykle do kuz w nosku:P)
-gabka do mycia

Ubranka:
-Body bawełniane zapinane w kroku z krótkim rękawem 10 szt
-Body bawełniane z długim rękawem 10 szt
-Pajacyki bawełniane 10 szt
-Bawełniane bluzeczki zapinane z przodu 10 szt
-Kompleciki 4 szt
-Śpioszki 10 szt
-Skarpetki 10 szt
-Czapeczki osłaniające uszy i czoło 10 szt
-Kurteczka nie przepuszczająca wiatru NIE POLECAM KURTECZEK DLA MALYCH NIEMOWLACZKOW - WG MNIE SPIWOREK STO RAZY LEPSZY - WYGODNIEJSZY I PRAKTYCZNIEJSZY
-Niedrapki 3 szt JA NIE KUPUJE, NIGDY NIE MIALAM I NIE BEDA POTRZEBNE JESLI OBCINA SIE PAZURKI W MIARE POTRZEBY

( to jeszcze trzeba przeanalizowac i pomyslec )
Na wyjście z domu:
-Wózek Navington cadet ok 1685 zl ( hurtownia Bochnia)
-Parasolka przeciw słońcu (watpie ze jest potrzebna ) TEZ TAK SADZE
-Moskitiera na wózek (niezbędna podczas wieczornych spacerów)(jest w wozku)
-Folia przeciwdeszczowa na wózek( jest w wozku)
-Krem ochronny do buzi z filtrem.
-Termoopakowanie na butelkę(bardzo przydatne przy wyjsciach!)

Do karmienia naturalnego:
-Wkładki laktacyjne do biustonosza
-Laktator elektryczny lub ręczny( reczny szybszy i wygodniejszy dla leniuszkow czyli mnie)
-masc na bolace brodawki ( sie zobaczy)
Z TEGO TYLKO MASC NABEDE
Do karmienia butelką:
-Butelki najlepiej antykolkowe (Avent jedna malutka dla niemowlakow,reszte normalne size)
-Myjka do butelek ( zalezy od ceny,kupie zeby lezala zawsze sie moze przydac) OJ KUPUJ, KUPUJ, GDY WPROWADZISZ HERBATKI MOZE BYC NIEZBEDNA...
-Smoczki do butelek o małej sile przepływu(tez Aventu)
-Śliniaki ( te co z tylu sa nieprzemakalne-najlepsze)
-podgrzewacz do butelek (aventu)
-sterylizator mikrofalowy (avent) WRZATEK TANSZY
-mleko Bebilon U MNIE SIE NIE SPRAWDZILO - KOLKI I ULEWANIE - PEDIATRA POLECIL MLEKO NAN
-pojemnik na mleko do przesypywania zeby calego nie tachac ze soba gdzies
Rzeczy pomocne:
-Smoczki uspakajające
-Chusty do noszenia dziecka ( to pozniej sie dokupi,napewno nie odrazu bo niemowlaka sie w takim nie nosi chyba) NIE UFAM IM
-Termometr do wody( chyba zbedne to jest chodziaz jak jakies grosze kosztuje to co tam) POTRZEBNY
- Podkłady do przewijania (fajna sprawa gdy musisz dzidzię przewinąć np. w samochodzie)
-komoda pod tv co by bylo miejsce na te wszystkie rzeczy.
-drzwi chyba rozsuwane ale lepsze nie z dykty
-lezaczek-bujaczek BRAK NA MOJEJ LISCIE, NIE KUPUJE
-rogal do karmienia dziecka jak bedzie tani jak nie to nie BRAK NA MOJEJ LISCIE, NIE KUPUJE
-kosz na pieluchy z workami. PRZEGINKA
-opakowanie woreczkow zapachowych na smierdzace kupy PRZEGINKA
-jakiegos pluszaka
Komenty j.w. - plus na mojej liscie jest plynik Ziajki na ciemieniuchę i jalowe gaziki do pielegnacji pepuszka

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ja tylko na chwilkę- meldujemy się po wizycie u ginekologa w Polsce
Adaś pozostał Adasiem , waży już 670g i ma cudowny, mały nosek (udało nam się go zobaczyć w 3d).
Wszystkie pomiary w normie, pięknie się rozwija, moje wyniki też ok, szyjka długa, zamknięta więc tylko niepotrzebnie mnie w UK przestraszyli
Pozdrawiam, odezwę się na dłużej jak tylko nacieszę się Polską
Mi zdjecia nie pokazesz, mi?!...
Cytat:
Oliath nie siedz na tym allegro,tylko gadaj z nami!!!!!!
Nie siedze . Smazylam kaszanke z cebulka i gotowalam kapustke kiszona do niej i konczylam szlifowac przewijaczek pod bejce
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!

patrzcie co nowego nabylam.
uzywany, od kolezanki:
BARDZO ladny, czy to jest taki jasny braz kolor, czyli taki, do jakiego ja dążę wlasnie?
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
A jakie były pretensje że nie jestem ubezpieczona grupowo w pracy olaboga, katastrofa stulecia
PRETENSJE? a coz komu do tego?

Nawiasem mowiac my oboje jestesmy grupowo ubezpieczeni i oboje zgarniamy kaske z okacji nowego dziecka z tym, ze mnie do ubezpieczenia sklonilo raczej doswiadczenie smutne... moja Mama ciezko zachorowala i zmarla w ciagu 3 miesiecy i gdyby nie PZU i AXA, tato stracilby pewnie dorobek zycia nie bedac w stanie sam splacac kredytow, ktore wspolnie mieli. U nas jest tak, z racji kredytu hipotecznego, ze gdyby jedno z nas zmarlo nagle, drugie moze od razu strzelic sobie w leb, bo nie uniesie zobowiazan. Ubezpieczenie na zycie daje choc minimum komfortu w kwestiach materialnych wtedy, gdy w rozpaczy i depresji po stracie najukochanszej osoby nie ma sie glowy do spraw nawet duzo drobniejszych niz zapewnienie bytu sobie lub co gorsza sobie i dzieciom... dla mnie absolutne must have, nie wyobrazam sobie inaczej...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości