|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Dzień dobry
Wczoraj jak wróciłam ponadrabiałam was na raty ale nie pisłam bo ledwo na oczy patrzyłam ![]() Gratuluje wczorajszych wizyt i ujawnionych maluszków Witam nową mamę Malaczarnakejt super że wszystko okazało się w porządku, cały dzień gdzieś mi po głowie chodziłaś. |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Pobudka o 5:30... przeczytałam już 3 książki... z bajkami
![]() Kawka wypita, obudziłam się w końcu ![]() ps. Norbert przyszedł o 5:30 i mówi mi na ucho - wstawaj i chodź do mnie do pokoju, tatuś niech się wyśpi Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-03-28 o 06:48 |
|
|
|
#3213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
plus jeszcze to nasze chrapanie ( a zapewniam was, ze moj pies chrapie gorzej niz stary chlop, ze względu na krótki pysk)A on nie ma serca mnie przewalic, bo skoro tak robie to pewnie tak potrzebuje no nic, mam psa z którym się wzajemnie spychamy
|
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety odnoście ciebie to nie wiem, ja miałam globulki dopochwowe ale to na receptę. |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
hehe Kochany????? Tylko czemu nie: "tata chodź to mnie do pokoju, niech mamusia pośpi"???
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba wykonam jeszcze telefon do ginki... Najwyżej podjadę do niej dzisiaj tylko po receptę...
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
hejka,
co ja robie tutaj o tej godzinie? jeszcze dluugo powinnam spac:/ noc byla slaba, budzilam sie co godzine i wiercilam. spawdzialam, ze mielismy wczoraj pelnie, wiec to pewnie przez to ![]() ide dalej probowac zasnac
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzień Dobry
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabieram się zaraz za nadrabianie. Wczoraj kolejne zakupy, wróciliśmy wieczorem i już nie dałam rady pospamować. A i jeszcze chciałam jedną wydmuszkę ozdobić..mama z siostrą metodę nową znalazły.. Na jajko przykleja się wycinki z kolorowych serwetek, jakieś wzorki, kwiatki itp...w zależności z jakimi motywami kupimy.. Jak wyschnie pędzelkuje się lakierem i jajo takie fajne błyszczące Muszę porobić dzisiaj więcej. I część powiesić, a część do koszyczka.. Spróbuję jeszcze zrobić jednokolorowe z barwnika i lakierem objechać ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz
Cytat:
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś wreszcie świeci u mnie mocno słoneczko. Mam nadzieję, że zostanie tak przez caaaaały dzień ![]() Cytat:
Gratulacje Cytat:
|
||
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neni te ciuszki to super zamówiłaś.. zwłaszcza te na szelkach z żyrafką A bluzeczka z kołnierzykiem też mi się podoba..ładnie w niej wyglądasz.. tylko ja bym wolała dłuższą za tyłek, nie lubię w obcisłych getrach mieć tyłka na wierzchu źle się czuję.. a widzę, że Ty i Enlevee do getrów krótkie bluzeczki zakładacie (Enlevee bluzka w panterkę też wymiata )Oliath sukienusia małej księżniczki..nie dziwię się, że młoda nie chce jej ściągać
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Mało w tym tygodniu pisałam,ale za to cały czas was czytam.Coś po tym upadku w poniedziałek obolała cała byłam,kark miałam sztywny jeszcze wczoraj,ale dziś już lepiej.Trzeba się wziąść za sprzątanie i prasowanie.Dobrze że TŻ mi w tamten weekend okna pomył i pomógł sprzątać w szafkach więc nie ma tego dużo.Za to tona prasowania
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Jestem dzis a Wami ostatni dzien przed Wielkanoca - jutro skoro swit ruszamy do tesciow do Tricity, bede z powrotem dopiero w pn wieczorem moze uda mi sie zajrzec w miedzyczasie, ale na krociutko.Kurczę, bedzie mi brak porankow z Wizazem ![]() Plan na dzis - bejca na krzeselko i/lub przewijaczek, pakowanie, bigos i ogarnac domek z praniem wlacznie, wyprasowac co konieczne. Boshee, zanim dojedziemy do Tricity, bede pewnie zmasakrowana siedzeniem w samochodzie ![]() Ok, ja juz po sniadanku, ide szukac bejcy w skarbcu meza
|
#3227 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieram się do pracy
![]() Trzymam za wizyty dzisiejsze
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też właśnie sapie, sama to nawet słyszę i mam ciągle sucho w nosie.
|
|
|
#3231 | |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
Oliath, Magdalennne - nie zamierzam zabraniać Młodej wybierania tego 'cudownego' koloru jak już koniecznie będzie chciała (na praktykach widziałam dziewczynki 7-9 lat - KAŻDA miała jakiś różowy element, albo od stóp do głów, albo chociaż buty ), ale sami nie chcemy na ten moment same różowe rzeczy pokupować - jest przecież tyle ślicznych kolorówCytat:
do moich doniesień odnośnie ruchów jego ciągłym punktem zainteresowania jest 'a to boli?' i się ze mnie nabija jak wieczorem w łóżku obserwuję jak Mała skacze ale zdecydowanie ucieszył się że 'zamówienie' na dziewczynkę zostało zrealizowane i on też z tych że ważniejsza powinna dla mnie być świadomość, że mogę na niego polegać i liczyć i że pomoże niż marudzić że mnie za rękę nie trzyma i nie przytula. I to jest ważne, pewnie, ale ja potrzebuję przytulania do życia![]() Zobaczysz, ułoży się
|
|
#3232 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello!
Wiem, wiem. Wiedziałam, że moja historia wszystkim się spodoba. Cytat:
Jeszcze trochę i będę zmuszona ściągnąć obrączkę, bo palce mi puchnąCytat:
Śniadanko już zjedzone, kanapeczki z paróweczką, mniam ![]() Kawusia i cosik słodkiego. Poranek idealny.
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wpadłam na chwilkę i zaraz lecę się ogarniać i na usg Dziś podjadę też odebrać prewijaczek, strasznie mi się podoba wzór na nim: http://tablica.pl/oferta/przewijak-I...bf14;r:2;s:287Wynegocjowałam za 20zł Powoli,małymi krokami,coraz więcej rzeczy dla dzidzi gromadzę. Na dniach planuję zamówić materacyk, pościel i wypełnienie czyli kołderkę i podusię. I może kocyki jak starczy pieniędzy. Te rzeczy akurat postanowiłam sobie,że muszą być nowe, tak jak i laktator,butelki,smoczki i kilka innych ze względów higienicznych.Cytat:
|
|
#3234 | |||
|
Konto usunięte
|
Bry.
Ja już też nie śpię. Zaraz podleję moje kwiatuszki i biorę się za wybieranie zdjęć, które chcę powiesić na ścianie w ramce. Mam już nowe meble, to teraz mogę dekorować Na dworze świeci słońce, a więc korzystam chociaż z pozorów lepszej pogody, bo domyślam się, że jest zimno :/ Cytat:
Cytat:
U nas rozmowy wyglądają tak, że ja powiem 1000 słów, TŻ 10 i tak w kółko. A jak go proszę, żeby odpowiedział na moje pytanie, które już zresztą zadałam tylko w innych słowach, to się wkurza, że już to mówił przecież. U niego nie znaczy nie, tak znaczy tak, nie ma 1000 odcieni jednego słowa i są raczej proste komunikaty. Co do brzucha - u nas jest trochę inna sytuacja, ale w pierwszej ciąży TŻ też się jakoś specjalnie nie garnął do tego. Jak mu powiedziałam, to przyszedł i popatrzył, dotknął, ale tak sam od siebie raczej nie. Wiesz co, oni podchodzą do tego zadaniowo. Przynajmniej mój: mamy mieć dziecko, a więc teraz muszę zapewnić jego mamie wszystko, co najlepsze (lekarz, pomoc w domu, itd.) + zarobić na jego potrzeby. A dla nas to jest nasz kochany dzidziuś, który się rusza, który nas kopie, który na pewno już rozumie, co do niego mówimy i że mu puszczamy muzyczkę i że mu czytamy bajeczki i że go głaszczemy Po prostu zupełnie inne podejście, ale nie oznaczające wcale mniej troski ani miłości. Cytat:
Jeszcze Ci nie gratulowałam: strasznie się cieszę, że u Was wszystko dobrze. Ja wczoraj ustaliłam z ginem, że zrobię też te d-dimery, więc następnym razem pojadę do tego lepszego lab i zrobię: - glukozę - morfologię - d-dimery - krzepliwość - bad. wątrobowe - mocz Pewnie 100 nie będzie moja, ale co zrobić, Mały najważniejszy. |
|||
|
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
Módlmy się aby nasze córki, obecne i przyszłe nie miały aż takiego zamiłowania do różu... Amen
![]() http://www.pudelek.pl/artykul/53813/...&utm_medium=33
|
#3236 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ostatnio PODOBNO chrapałam jak szedł spać. I na jego stwierdzenie 'chrapiesz!' podobno mruknęłam jakieś 'mhmmmm' i jechałam dalej...Cytat:
A tak będzie wyglądało moje dziecko jak powiem 'A dziś mamusia idzie na zajęcia i wróci za 4 godziny' ![]() http://bebzol.com/pl/Jak-to-dzisiaj-...ki.108318.html
Zapraszam serdecznie <ciach_reklama> Edytowane przez rasha90 Czas edycji: 2013-03-28 o 08:31 |
||
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
angelak86 witam nową Mamusię
![]() Persephone, cynamon_owa, enlevee za wizyty ![]() roxi wyników hemoglobiny na pewno nie jedna mogłaby Ci pozazdrościć Ja póki co lecę pod dolną kreską.. zobaczymy co wyjdzie na kolejnych badaniach..czy mi żelazo coś pomogło ![]() fiazo paranoja jakaś z tymi opłatami!
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
WItam sie w 27 t.c (wg usg 28)
coś kiepsko się czuje, gardło jakieś zaropiałe, i czuje moje zatoki a to niedobry objaw u mnie. Wczoraj wieczorem za mało zjadłam i w nocy budziłam sie z burczeniem w brzuchu, ale juz nie chciało mi sie wstawać, pedze coś zjeśc i dzisiaj sie bede lenić! Ostatni tydzien ciagle wiosenne sprzatnaie, gotowanie, wiec dziś odpoczywam ![]() Juz chce mieć maleństwo przy sobie i ją przytulić |
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Cytat:
![]() GRATULUJĘ NOWYCH TYGODNI I TRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTY |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

On chodzi później spać niż ja i jak się przytula, to zawsze kładzie rękę na brzuchu i mały go obdarowuje kopniakami
plus jeszcze to nasze chrapanie ( a zapewniam was, ze moj pies chrapie gorzej niz stary chlop, ze względu na krótki pysk)

Gratulacje
( pies śpi z nami, a dokładniej na głowie Tżta) Że pies chrapie to ja wiem, ale ja?!
za wizyty dzisiejsze
Wiem, wiem. Wiedziałam, że moja historia wszystkim się spodoba.