|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
spadam na dziś, jutro nie wiem czy będe
![]() miłego gadulenia |
|
|
|
#3272 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Fajne, kupiłam
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Ledwo widze na oczy taka jestem zmeczona ale chce sie pochwalic ze lozeczko zakupione i zlozone 3 godziny ustawialismy meble w pokoju i nic mi nie pasuje jutro przestawiamy dalej
Co do negocjacji na allegro to wszedzie mi odpisuja ze przezylka gratis powyzej kwoty 400 zl a ja mam u dwoch sprzedawcow po 200 wiec lipa musze placic za przesylke Milej nocy
|
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Nacytowalam jak głupia i wszystko mi wcielo
Mysia moi rodzice mają polsat i baaardzo narzekają ma dekoder bo często się wiesza i nie wylapuje kanałów. Ale ofertę mają ok. Axella u mnie spokojnie można w soczewkach rodzić tylko trzeba mieć okulary na wypadek gdyby oczy się zmeczyly.Salviae a kiedy ci zdejmuja pessar? Jak pójdziesz na to planowane cc czy wcześniej? Nie pamiętam kto wrzucił ale ok, już zapisane - DWA smoczki Co do koszuli to ja stwierdziłam że jak przyjdzie kryska na matyska to zakładam szpitalna. Potem oddam i już mnie nie interesuje co się z nią dalej dzieje ![]() No i wiadomość wieczoru!! MARIOLKA URODZIŁA ![]() Z małym na razie ok. Waży 2600 więc na razie muszą go przytyc żeby przewieźć na operację. Pewnie dopiero za tydzień to będzie. Ale Mariolka jest moim guru od wczoraj Mieli jej o 14 oksy podawać. O 13.30 ostatnie badanie przed a tu jej wody odeszły prawie że na fotelu migusiem na porodowke i o 16 już urodziła. Dwa parte i po sprawie. Lekarz się śmiał że jak na dziecko z taką wadą serca to nieźle się mały darl![]() A o której była u mnie zdać mi relację? O 18! Normalnie chodziła, wszystko ją bolało ale co tam cała szczęśliwa że z małym póki co ok.
|
|
|
|
#3275 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
za taką cenę to wybaczy się wszystkie wady, a facet musi podać ci dane do przelewu taki jego obowiązek, jak nie poda zgłaszaj do allegro sprawę że mają nieuczciwego sprzedającego ![]() Adi znowu imprezował całą noc w brzuszku, chyba po tych ćwiczeniach w szkole rodzenia nabiera więcej energii to wariacji Cytat:
gratulacje
|
||
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pomyślałam żeby zapytać
|
|
|
#3277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry wszytskim
|
|
#3278 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamuśki!
Jestem po serii pobudzania Bartuli, bo jakoś obija się i nie fika tak często. Zeżarłam czekoladę na czczo i zaraz chyba będzie pawik. Po przystawieniu muzy do brzuszka jednak zaczął się ruszać, a już miałam jechać na KTG. Uff!! |
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ruszamy dziś w trasę, oglądać deski, płytki itd. itp. no i być może w końcu znajdziemy dla nas jakąś brykę więc będę Was śledzić z taba O i dziś wizyta o 17 dla Mariolki ! ![]() Diabli - Mi te wózki w kropki jakoś specjalnie się nie podobają, tzn. fajne są, ale jakbym miała wybierać to wzięłabym ten lniany ![]() ![]() Miłego dnia!
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zawsze si e zastanawiałam czemu dzieci z wadami serca rodzą naturalnie, przecież przy CC to mniejszy wysiłek dla Niego, ale może przy SN ma czas się przystosować?! Nie wiem...
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
nie stresuj sie tak mój też jeszcze śpi, zaraz sobie pójdę kawusie zrobić to się obudzi na pewno czasem do 11 się leni nawet
|
|
|
#3282 |
|
Raczkowanie
|
Dziś kończymy 34 tydzień Zaciskamy jeszcze nogi do 10.04 (kończy mi się okres karencji w PZU) i już potem mogę rodzić. |
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia w poszukiwaniach
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś
dla Mariolki i dzidziusia oby wszystko ok bylo :Pdzien doberek ![]() dzisij wolne wiec niedawno z lozka zwleklam hehe teraz sniadanko zjem z mlodym i jakies sprzatanko znowuuuuu
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i żebyś jeszcze wytrzymała conajmniej te 2 tygodnie
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za rozpoczety 35 tc
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka mojej przyjaciółki urodziła wczoraj w uniwersyteckim w Krakowie i powiem Wam krótko - masakra, urodziła w nocy przez cc i dopiero o 16 kolejnego dnia jej dali dziecko, bo leżała na pooperacyjnej bo nie mieli miejsc:/ dziewczyna ryczała strasznie widziała małą chwilę tylko po porodzie i nie karmiła a teraz mała nie chce piersi:/ aż się nóż w kieszeni otwiera
![]() edit: nie widziała dziecka do 16 w ogóle :/ nie było żadnego kangurowania, powiedzieli tylko, że dziewczynka, męża też do niej nie wpuścili do 16
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-03-28 o 08:53 |
|
|
|
#3288 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo
![]() Właśnie zjadłam resztki wczorajszych klusków na parze z truskawkami mniaammmm ale to za mną ostatnio chodziło![]() a dziś mam w planach kopytka z sosem koperkowym, nie ma to tamto trzeba sobie dogodzić pod koniec ciąży bo później będę musiała bardziej uważać na to co jem ![]() Mysia ja to gotować mogę i lubię mój TŻcik jak wraca z pracy to obiadek czeka na stole![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie pierogi deleguje babci robi najlepsze ruskie i z borówkami na świecie
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-03-28 o 08:54 |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy jakby rodziła sn to by ją odesłali gdzie indziej..
|
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Tak czy siak poród dla dziecka to mega wysiłek i stres ale podobno przy sn mniejszy. Cytat:
Mariolce nawet dziecko z wadą serca dali na chwilę do utulenia po. Oczywiście na krótko bo ważniejsze były badania. No ale nawet te parę minut jest ważne... |
||
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i człowiek się zdecyduje szczęśliwy przez jedną noc, a potem zmiana planów - szukamy dalej ![]() aa, i ja w sklepie z płytkami miałam mój pierwszy popis z omdleniem ciążowym - więc nie schylaj się i nie kucaj za dużo ![]() daj znać po wizycie
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
mąż też nie mógł do niej przyjść i żadnego kangurowania ani dostawienia do piersi
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z ranaMoje dziecko chciało i to bardzo wstać już dużo wcześniej, ale się nie dałam. Kopała i kopała (albo boksowała) cały czas prawie jedno miejsce na dole brzucha, aż mnie zaczęło boleć. Obracałam się z boku na bok, a ten uparciuch cały czas Udało mi się zasnąć jeszcze na pół godzinki. Jak wstałam, to młoda cisza, spokój i spi ...Zaraz lecę na zakupy, mam nadzieję zdążyć przed listonoszem, bo powinna dzisiaj dojść paczka.
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
salviae kurcze to już lada dzień fajnie tak wiedzieć kiedy się urodzi nasze maleństwo![]() Mój TŻ wczoraj zapytał czy nie mogłabym poczekać do czerwca z porodem bo wtedy na pewno wyrobi się z remontem
|
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() wstałam dzisiaj wcześniej i czuję się rewelacyjnie, słoneczko świeci zaraz biegnę do fryzjera i mam zamiar zaszaleć. A co tam siedzę już w domu na L4 jak mnie schrzanią to do porodu włosy odrosną ![]() Cytat:
ja tez mam taki wózek niskobudżetowy, potem zamierzam zainwestować w dobra lekką spacerówkę -parasolkę czy jak to się tam zwie. Ale na śmietnik nie wyrzucaj, może jeszcze dasz rade sprzedać na all chociaż za stówkę ![]() ( ja tak ze swoja kiecką ślubną zrobiłam uszyłam za 600 , sprzedałam za 300 i git) Cytat:
A SR od tego jest by popularyzować poród SN jak kobieta już musi iść na cesarkę to wtedy pojawia się co najmniej 10 powodów na pocieszenie, wskazujących na to, że CC ma swoje zalety.
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
na sr w Żeromskim mówili że przy cc nie ma tradycyjnego kangurowania, bo dziecko pokazuje się na chwilę mamie i zabiera się na oddział noworodków i bierze na badania (ale tata może iść z dzieckiem), a mama jest zszywana itd. no ale później dziecko trafia do mamy..
dziwię się że jak przyjęli ją na sn, to później brakowało im miejsca wspołczuję jej strasznie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

Jak myślicie? 
za taką cenę to wybaczy się wszystkie wady, a facet musi podać ci dane do przelewu taki jego obowiązek, jak nie poda zgłaszaj do allegro sprawę że mają nieuczciwego sprzedającego 

Dziś kończymy 34 tydzień
i powodzenia w poszukiwaniach
i człowiek się zdecyduje szczęśliwy przez jedną noc, a potem zmiana planów - szukamy dalej
witam się z rana
Udało mi się zasnąć jeszcze na pół godzinki. Jak wstałam, to młoda cisza, spokój i spi ...
jak kobieta już musi iść na cesarkę to wtedy pojawia się co najmniej 10 powodów na pocieszenie, wskazujących na to, że CC ma swoje zalety.