Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 07:17   #511
leniucha
Przyczajenie

Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

Wow ale dziewczyny szalejecie ;D od rana w pracy pije kawke i nadrabiam forumowe zaległości, nie wiedziałam że aż tyle ich będzie ;D

Co do dzieciaków na weselu to u mnie będą, u nas w rodzinach jest taka mentalność, że jeżeli dzieci sie nie zaprosi to dorośli sie obrażą i nie przyjdą, co prawda nie zawsze zabierają dzieciaki ale człowiek to istota która lubi mieć wybór, inna opcję nawet jeśli z niej nie korzysta

jeżeli chodzi o płacenie to u nas zaliczki (małe kwoty) reszta po weselu, jedynie co to jedzenie i wódke płacimy przed weselem

Dziękuję za miłe powitanie dziewczynki : roza:
leniucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:20   #512
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Wiecie co... Nie bardzo rozumiem, co w tym złego, że w jednym lokalu są dwa wesela Ja nawet nie pytałam o to właścicieli, bo jest mi wszystko jedno, mniejsza sala jest sporo oddalona, są osobne wejścia, osobne toalety, osobna kuchnia, osobny teren zielony...

A co do Bednarka - mój TŻ zna się z nim osobiście i bardzo go lubi, podobno fajny chłop
Co do tych wesel odbywających się jednocześnie, to trochę się obawiam ale chyba faktycznie masz rację Jak tak sobie teraz na to spojrzę - praktycznie wszystko jest jednak OSOBNO więc nie powinno być PROBLEMU. Ostatnio z Tż rozmawiałam właśnie na ten temat i On też nie widzi problemu więc może niepotrzebnie się niepokoję...

Co do Bednarka - zgadzam się w 100%
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-03-28 o 07:23
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:41   #513
anka1897
Wtajemniczenie

Witam się za oknem piękne słońce a w powietrzu czuć wiosnę Rano nawet ptaszki ćwierkały za oknem
Wczoraj robiłam 3 bita i brakło mi 3 herbatników na ostatnią warstwę Rano dokupiłam i zrobiłam polewe aż poprostu :ślina:
Dokończyłam wczoraj mycie okien

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Witam się z rana wkur...ona. Nie dość, że odwalam za UP całą robotę sama znajdując sobie staż i baba mi mówi, że na pewno mi go dadzą bo wszystkim dają to mi nie dali, bo babka zaznaczyła, że nie będzie mnie potem zatrudniać. A nie będzie mnie zatrudniać bo ja nie chcę u niej pracować, potrzebuję zdobyć do lipca doświadczenie, żeby założyć działalność gosp.! A nie dostanę dofinansowania z UP jeśli nie udokumentuję że mam jakieś doświadczenie. A nie będę go miała bo oni nie wyrazili zgody! No Kur..a błędne koło! Niech mnie w doope pocałują! Ale jestem wściekła, poczekam sobie do ósmej i zadzwonię tam zfrobić awanturę Jak ja nienawidzę urzędów!
Jak ja nie lubię generalizowania Nie wszystkie urzędy są złe i urzędnicy również.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Witaj

Ja absolutnie przejmę nazwisko męża Już nawet sama się tak nazywam 2członowe nie wchodzi w grę, bo moje jest zbyt długie

Dziewczyny dostałam prezent w ramach wejścia w świat innych marek perfumowych hihi po 20 ml dla spróbowania podobają mi się te dwie różowe bardzo i na pewno będę do nich wracać załączam załącznik
Chanel Coco Mademoiselle Gdzie takie dają ?

ja również przyjmę nazwisko męża. Szef mi niedawno powiedział że mężczyzny nie można wykastrować - oczywiście nie w dosłownym tego słowa znaczeniu pozostanie przy własnym nazwisku wiązałoby się z tym.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:46   #514
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
tez sie melduje

wiecie co, jestem tu juz ponad miesiac a czesci osob z pierwszego posta z datami nie kojarze
Jak nowe przestana tak klepać to się stare znowu zaczną udzielać, bo przebijać się przez miliard bezsensownych postów nam nie chce bynajmniej mi gdy pracuję 10-18 i zaraz 10 stron
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:49   #515
misiadelko
BAN stały

Ja byłam na weselu, gdzie obok były jeszcze dwa. No i wszystko odbywało się nad jeziorem, z tym ,że my mieliśmy najbliżej tego jeziora bo byliśmy w "chacie grillowej". No i piękna pogoda, wiecie, gorąco, wszyscy chodzili po dworze, nikomu nawet w środku nie chciało się siedzieć, a druga panna młoda wyglądająca jak milion dolarów przyszła robić sobie nad jeziorem zdjęcia. Nasza PM miała nietęgą minę, wyglądała bardzo skromnie, przy tamtej można nawet powiedzieć, że biednie...

PS. Zadzwoniłam do Up, opier... z góry na dół, babka nie wiedziała co powiedzieć... NIE POTRAFIŁA MI WYTŁUMACZYĆ nic, od czego ona tam jest?

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-03-28 o 07:51
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:49   #516
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
ja również przyjmę nazwisko męża. Szef mi niedawno powiedział że mężczyzny nie można wykastrować - oczywiście nie w dosłownym tego słowa znaczeniu pozostanie przy własnym nazwisku wiązałoby się z tym.

ale tak na poważnie to chyba masz rację - mężczyźni tak to właśnie traktują Ja też przyjmę nazwisko męża (jeju jak o brzmi... jeszcze się nie przyzwyczaiłam heh). Akurat w moim przypadku dwuczłonowe nie pasuje, bo moje nazwisko kończy się na -ska, a nazwisko Tż na -ek i tak dziwnie to brzmi więc innej opcji nie widzę jak tylko pożegnanie się ze swoim i przyjęcie Jego
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Czas edycji: 2013-03-28 o 07:51
Stary 2013-03-28, 07:51   #517
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
hej mogłabym się dołączyć? trochę mnie zestresowało wejście na to forum, bo w sumie jeszcze NIC nie mamy ustalone, a planujemy wziąć ślub w wakacje 2014
Witaj

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam sie już w nowym wątku

Witam nową PM

dziewczyny jeszcze 2 dni i weekend i święta
Misiulku co tam u Ciebie ?
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 07:55   #518
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Ja byłam na weselu, gdzie obok były jeszcze dwa. No i wszystko odbywało się nad jeziorem, z tym ,że my mieliśmy najbliżej tego jeziora bo byliśmy w "chacie grillowej". No i piękna pogoda, wiecie, gorąco, wszyscy chodzili po dworze, nikomu nawet w środku nie chciało się siedzieć, a druga panna młoda wyglądająca jak milion dolarów przyszła robić sobie nad jeziorem zdjęcia. Nasza PM miała nietęgą minę, wyglądała bardzo skromnie, przy tamtej można nawet powiedzieć, że biednie...
no my akurat nie będziemy mieli nawet wspólnego ogródka także raczej się nie spotkamy z tamtą drugą parą (o ile taka w ogóle będzie, bo tego nie wiem - jak byliśmy podpisywać umowę to nie było jeszcze nikogo)

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
PS. Zadzwoniłam do Up, opier... z góry na dół, babka nie wiedziała co powiedzieć... NIE POTRAFIŁA MI WYTŁUMACZYĆ nic, od czego ona tam jest?
No tak urząd - urzędem, przepisy - przepisami, a gdzie w tym wszystkim człowiek ja się pytam
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-03-28, 07:58   #519
Tycikata
Wtajemniczenie

hej hej

jest koniec miesiąca więc mam mnóstwo roboty w pracy

plus piszę pracę mgr po godzinach

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 07:59   #520
misiadelko
BAN stały

Nie byłoby afery gdyby mi nie nagadała,że na pewno dostanę ten staż, bo każdy dostaje... To teraz można sobie wyobrazić jak się poczułam

U mnie też może być drugie "wesele" ale takie na max. 20 osób, ale u mnie też nie ma ogrodu, wiec gila mnie to

Idę posprzątać, popakować prezenty, odstresuję się

PS. Ja też nie dam się wykastrować , mam nadzieję, że mój TŻ nie wejdzie na forum bo jak zobaczy takie opinie to jeszcze gotów zmienić zdanie...
Stary 2013-03-28, 08:06   #521
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość

ale tak na poważnie to chyba masz rację - mężczyźni tak to właśnie traktują Ja też przyjmę nazwisko męża (jeju jak o brzmi... jeszcze się nie przyzwyczaiłam heh). Akurat w moim przypadku dwuczłonowe nie pasuje, bo moje nazwisko kończy się na -ska, a nazwisko Tż na -ek i tak dziwnie to brzmi więc innej opcji nie widzę jak tylko pożegnanie się ze swoim i przyjęcie Jego
Hmm, ja mam -ska, mój ma -ek i sądzę, że dobrze to brzmi
Ja nie ogarniam tego całego halo o nazwiska, jakieś męskie obrazy, jak kobieta nie chce zmienić Jakoś od faceta nikt nie wymaga, żeby zmieniał swoje nazwisko, którym się posługuje od ponad 20 lat

velika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 08:08   #522
leniucha
Przyczajenie

Cytat:

PS. Ja też nie dam się wykastrować , mam nadzieję, że mój TŻ nie wejdzie na forum bo jak zobaczy takie opinie to jeszcze gotów zmienić zdanie...
ha ha ha mi też podoba się bardziej moje nazwisko... ehhh rzadko spotykane, łatwe, przywykłam..., ale co zrobić jak mój TŻ twierdzi że to jest podstawa związku, nie ma gadania, argumentowania albo go biorę z nazwiskiem albo wcale hahaha dobrze że w innych kwestiach w większości to ja stawiam na swoim, ale tu nie będę się upierać - zmiany też są czasami fajne
leniucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:09   #523
KaEs
Wtajemniczenie

Witam

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Chanel Coco Mademoiselle Gdzie takie dają ?
Trzeba mieć fajne rodzenstwo

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Jak nowe przestana tak klepać to się stare znowu zaczną udzielać, bo przebijać się przez miliard bezsensownych postów nam nie chce bynajmniej mi gdy pracuję 10-18 i zaraz 10 stron
Trochę uderzyło mnie to stwierdzenie, więc witam się i uciekam, żeby za wiele nie naklepać

u mnie mam wrażenie do maja nic się z przygotowaniami nie ruszy, w kwietniu za dużo wrażeń mnie czeka (m.in. przeprowadzka) i odpuszczam na ten jeden miesiaąc

udanego dnia dziewczynki

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:14   #524
misia880
Zakorzenienie

w życiu prywatnym, powoli do przodu jakoś leci.
z rodzicami TŻ nie rozmawiałam od tamtego czasu i nie pokazałam się u nich.
TŻ przyjezdza do mnie.

ale za to w pracy od rana sie wkurzam nasz kierownik oszalał

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:14   #525
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
ja sobie kupie tylko na schody przed salę a do koscioła podobają mi sie takie perzeźroczyste ale je można wyppożyczyć albo inna dekoracja
te koszyczki są mega ! ja chciałam kupić takie osłonki cynkowe, przepasać je czerwonymi wstążkami, a do środka gipsówkę i gotowe
a podobne wazony/ świeczniki mam na sali i mogę je wykorzystać na własną rękę do dekoracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (35,4 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez karoolecka
Czas edycji: 2013-03-28 o 08:16
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 08:20   #526
karoolecka
Zadomowienie

misiadelko współczuję.. to chore

Cytat:
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:27   #527
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bo jak napisze, że ja zatrudni to mogła by potem kare zapłacic za zerwanie umowy
tu zrobiłaś błąd - z tego co piszesz to i tak nie chciałaś u niej pracować, więc mogła swobodnie zaznaczyć, że cię zatrudni, a to Ty byś zerwała umowę. Jako uzasadnienie podałabyś założenie działalności gospodarczej, albo cokolwiek innego. Jeżeli zaznaczyła, że cię nie zatrudni to w jednej rubryce dostałaś 0 pkt, a w każdej musisz mieć co najmniej 3 pkt, bo inaczej wniosek zostanie odrzucony.

Akurat jestem w temacie i czekam na cud Tylko, że u mnie jest ten problem, że chcę odbywać staż w innym mieście. Mam 20/20 pkt bo babka chce mnie zatrudnić na umowę o pracę, na 2 lata, na cały etat ale UP woli załatwić mi staż w moim mieście w jakimś urzędzie, gdzie na 100% mnie nie zatrudnią bo nie muszą.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:29   #528
aneczka25057
Rozeznanie

w sumie to nawet nie pamiętam czy my z Tż rozmawialiśmy w ogóle na temat nazwiska. Ja nie widzę problemu żeby swoje zmienić na Jego, nawet chyba tak wolę więc raczej nie ma po co drążyć tematu
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-03-28, 08:29   #529
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, ze to niekoniecznie wina ,,klepania" nowych, tylko po prostu jest nas coraz więcej. Przy takiej ilości dziewczyn na wątku, ciężko żeby dziennie powstawała tylko jedna nowa strona
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 08:30   #530
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
tu zrobiłaś błąd - z tego co piszesz to i tak nie chciałaś u niej pracować, więc mogła swobodnie zaznaczyć, że cię zatrudni, a to Ty byś zerwała umowę. Jako uzasadnienie podałabyś założenie działalności gospodarczej, albo cokolwiek innego. Jeżeli zaznaczyła, że cię nie zatrudni to w jednej rubryce dostałaś 0 pkt, a w każdej musisz mieć co najmniej 3 pkt, bo inaczej wniosek zostanie odrzucony.

Akurat jestem w temacie i czekam na cud Tylko, że u mnie jest ten problem, że chcę odbywać staż w innym mieście. Mam 20/20 pkt bo babka chce mnie zatrudnić na umowę o pracę, na 2 lata, na cały etat ale UP woli załatwić mi staż w moim mieście w jakimś urzędzie, gdzie na 100% mnie nie zatrudnią bo nie muszą.
To nie ja sie staram o ten staż ;p

Stary 2013-03-28, 08:37   #531
misiadelko
BAN stały

To ja się starałam o staż. No ale już po ptakach... Poza tym nie chciałam tak kłamać bo chciałam iść potem w łachę do UP żeby mi dali dofinansowanie na założenie DG, od początku nie ukrywałam, że potrzebuję tylko doświadczenia żeby mi potem nie dali odmowy z powodu braku doświadczenia, bla bla bla Zepsuli mi dzień Misiadełkowi nie psuje się dnia

EDIT: A tak w ogóle to mam kolejnego klienta

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2013-03-28 o 08:39
Stary 2013-03-28, 08:39   #532
vixena
Rozeznanie

Cytat:
hmmmm az mi sie przykro zrobilo bo to tak jakby moja wina bylo to ze zareczylam sie w grudniu i od stycznia zaczelam planowac wesele i dlatego jestem nowa. A dla mnie niczyje posty nie sa bezsensowne, nawet jesli którys raz ten sam temat, to nie dla wszystkich.

ehhhh, ale co ja tam wiem

jade na zakupy wczoraj rozliczylam pit i zwrocik sie szykuje wiec na to konto jade zaszalec (w ramach rozsadku oczywiscie, bo wiadomo ze wesele za 1 rok 2 miesiac i 24 dni )
Stary 2013-03-28, 08:40   #533
aneczka25057
Rozeznanie

Jeśli już o strojeniu Kościoła mowa, to tą firmą http://www.alejkislubne.pl mieliśmy przyjemność porozmawiać na Targach Ślubnych, panie miłe i naprawdę znają się na rzeczy, a dekoracje robią świetne... chyba muszę zacząć grać w TOTKA żeby mi na wszystko starczyło
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 08:41   #534
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
Myślę, ze to niekoniecznie wina ,,klepania" nowych, tylko po prostu jest nas coraz więcej. Przy takiej ilości dziewczyn na wątku, ciężko żeby dziennie powstawała tylko jedna nowa strona
Otóż to, a kazdaa jest podekscytowana swoim slubem i dlatego pisze
Stary 2013-03-28, 08:42   #535
misia880
Zakorzenienie

ja też mam zepsuty przez kierownika.

Słuchajcie... firma wymyśliła, że 2 kwietnia albo 6 maja (do wyboru) mamy ( ja i jeszcze 2 recepcjonistki) wziąść wolne bo FIRMA ORGANIZUJE szkolenie BHP ( w miejscu oddalonym od mojej pracy jakies 25 km ) i mamy jechac na to szkolnie. Dzien wolny wiąże sie z tym, że za ten dzien mi nie zapłacą a do tego mam poniesc jeszcze koszty dojazu ;| przeciez to jest złodziejstwo.
Rozmawiałam z BHP z firmy tutaj u nas ( bo to jesy duza firma ktora wynajmuje mniejsze - w ktorej pracuje) i on mi powiedział ze to jest karalne. Firma powinna nam zaplacic za gdziny spedzone na tym szkoleniu i za dojazd tak samo....
a kierownik nie chce z nami wogole rozmawiac mowi ze tak jest i tyle i ze jak nie pojawimy sie na tym szkoleniu to do zwolnienia.

Stary 2013-03-28, 08:44   #536
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
w życiu prywatnym, powoli do przodu jakoś leci.
z rodzicami TŻ nie rozmawiałam od tamtego czasu i nie pokazałam się u nich.
TŻ przyjezdza do mnie.

ale za to w pracy od rana sie wkurzam nasz kierownik oszalał

A jak ze świętami ? jedziesz do nich ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 08:45   #537
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
hmmmm az mi sie przykro zrobilo bo to tak jakby moja wina bylo to ze zareczylam sie w grudniu i od stycznia zaczelam planowac wesele i dlatego jestem nowa. A dla mnie niczyje posty nie sa bezsensowne, nawet jesli którys raz ten sam temat, to nie dla wszystkich.

ehhhh, ale co ja tam wiem
hmmm... też jestem tutaj od niedawna i też nie wiem jak mam odbierać post Pianki i dla mnie też czyjeś posty nie są bezsensowne...ale każdy ma własne zdanie. Jak ktoś nie ma czasu to po prostu nie nadrabia nikt o to pretensji mieć nie będzie
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Czas edycji: 2013-03-28 o 08:49
Stary 2013-03-28, 08:46   #538
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
w sumie to nawet nie pamiętam czy my z Tż rozmawialiśmy w ogóle na temat nazwiska. Ja nie widzę problemu żeby swoje zmienić na Jego, nawet chyba tak wolę więc raczej nie ma po co drążyć tematu

My tak samo od samego początku było wiadomo ze zmieniam nazwisko na nazwisko TZ
Stary 2013-03-28, 08:47   #539
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
a jak ze świętami ? Jedziesz do nich ?
nie

Stary 2013-03-28, 08:47   #540
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
To ja się starałam o staż. No ale już po ptakach... Poza tym nie chciałam tak kłamać bo chciałam iść potem w łachę do UP żeby mi dali dofinansowanie na założenie DG, od początku nie ukrywałam, że potrzebuję tylko doświadczenia żeby mi potem nie dali odmowy z powodu braku doświadczenia, bla bla bla Zepsuli mi dzień Misiadełkowi nie psuje się dnia

EDIT: A tak w ogóle to mam kolejnego klienta

Mój TZ tez na dniach chce zalozyc firme... na szczęście ma już potrzebne doświadczenie i podobno własnie ma dostać dofinansowanie bez problemu.... teraz podobno jest 18tys ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości