|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
ankaa, za 33 tydzień
![]() Z jednej strony zazdroszczę wam tych remontów i urządzania waszych mieszkanek. Wiem ile to pracy wymaga, ale z drugiej strony, sam fakt aranżacji własnego kąta daje satysfakcję. Ja uwielbiam takie wyzwania, niestety na tę chwilę, to poza naszym zasięgiem A właśnie poczytałam na temat karmienia. Podobno trzeba zwracać uwagę na dłonie maluszka podczas przystawiania do piersi. Jeśli są zwarte i zaciśnięte, to maluch jest głodny i potrzebuje jeszcze. Jeśli zaś rozluźnione i otwarte, to brzuszek jest pełny. |
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
aa to takie "smaki dziecinstwa" zwykle wafle przeklada sie kajmakiem i odstawia na pare dni by byly wilgotne i ozdabia czym chce,polewami itd a na to z siorka naklejamy te kolorowe galaretki makareny.. jest kolorowo i uroczo...
![]() http://www.garnek.pl/annetka/14480225/pisanka w tamtym roku taka i sie koi na male wafelki :Phttp://www.garnek.pl/annetka/14480113/pisanki jajoszki i jeszcze ciacho moje kochane http://www.garnek.pl/annetka/14480219/szachownica Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-28 o 09:48 |
|
|
|
#3333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama zawsze opiekuje sie dziecmi-ta co wkleilam byla robiona z mala Jagódka,stad kaczunie
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3338 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
No to super Najważniejsze że póki co z małym ok, ale i Mariolka dała radę
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przekładam andruty masą kajmakową bez ozdabiania
|
|
#3340 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To mi chyba też wyparowała ta informacja
Albo sam fakt gorączki w łonie matki wydał mi się tak makabryczny, że już więcej rewelacji mój umysł nie przyswoił ![]() Cytat:
Cytat:
dla Mariolki (swoją drogą zastanawiam się czasem jak ma naprawdę na imię ) harda z niej kobieta, oby i synuś taki był! Trzymam za nich mocno kciuki!Cytat:
![]() Biedna dziewczyna i maleństwo. Tyle niepotrzebnego stresu... Mam nadzieję, że nadrobią braki w karmieniu i będzie dobrze. Cytat:
Pokaż nam efekt koniecznie!I co, masz już jakieś info zwrotne od sprzedawcy? |
||||
|
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
W końcu nadrobiłam więc mogę się przywitać
![]() Wczoraj mieliśmy z Tż strasznie zalaltany dzień. Co najważniejsze zamówiliśmy w końcu wózek: JEDO FYN 4DS MEMO kolor 302 brąz i beż kolor stelaża czarny koła szprychowe, w zestawie torba i osłonka na nóżki do spacerówki cena 1589zł![]() ZAmówiliśmy też fotelik z bazą. Od poczatku byliśmy przekonani na 100% że zamawiamy Maxi Cosi Cabrio Fix z baza family fix i nawet kazaliśmy sprzedawcy żeby poszedł z nami go zmieżyć w samochodzie Po drodze mój Tż zapytał czy jest taki fotelik który on by bardziej polecił od tego który my wybraliśmy No i zaczęły sie schody bo gościu nam polecił zdecydowanie bardziej fotelik CYBEX ATON 2 z bazą PO Bardzo długim debatowaniu wybraliśmy Cybexa a to m.in dlatego że wypada dużo lepiej w testach ADAC. W roku 2012 zajął w nich 1 miejsce.Ponadto otrzymał duzo nagród za bezpieczeństwo. Budka jest lepiej wykonana i znacznie wygodniejsza w użytkowaniu.Fotelik jest też leciutki. Ma ulepszoną techniologie ochrony przed zderzeniami bocznymi. Baza jest stabniejsza niż ta family fix ( albo coś było źle zapięte bo family fix troszkę się ruszała) aha i w bazie Cybexa można ją zapiąc zarówno na Isofixie jak i n a pasach. Poza tym nie jestem zmuszona do kupna jako drugiego fotelika Maxi Cosi Pearl , który nie jest za specjalnie duży Także jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmiany decyzji aha i jeszcze zaoszczędziliśmy 160zł bo fotelik Cybex jest niby droższy od Maxi Cosi ale za to baza wychodzi ok 200 zł taniej![]() Ogólnie gościu który nam o tym mówił bardzo w porządku i widać że zna się na rzeczy mówił że Maxi Cosi w wielu kwestiach lubią oszukiwać np jeśli chodzi o gwiazdkiw tych testach i dużo spraw załatwiają pieniędzmi i i mimo że mu dają za sprzedanie fotelika 10 zł prowizji to on nie będzie ludziom na siłe ich wciskał tylko pokaze tez inne opcje
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-03-28 o 10:04 |
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Hump dzięki
Can na USG było widać takie białe niteczki na Glowce, nie zwróciłam na to uwagi, ale gin sam powiedział, ze dużo włosów ma Axella wpadam na kawę, masz dobre ciasto
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
w tej mojej klinice też dali raz tatusiowi do pokangurowania. facet dumny zdjął koszulę, rozsiadł się wygodnie i dostał dzieciaczka - mamusia zdaje się była zbyt wypluta, po cesarce, no coś tam było że nie mogła. no i dzieciaczek bidny na ślepo zaczął szukać cyca u tatusia
i ten łebek jak u kurczaka, szuka... a tu ciągle jakieś kłaki przeszkadzają ![]() podobno dużo niewykończonych domów stoi na sprzedaż właśnie z tego powodu, a nie jak to niektórzy myślą, bo ktoś się przeliczył i nie wyrobił z kredytem...Cytat:
ja nie wiem, co z moim małżeństwem jest "nie tak", ale ani razu się nie pożarliśmy w kwestii budowy, wykończenia, urządzania, kolorów, materiałów... za to potrafimy o inne pierdołki ale coś nieczęsto. jakoś tak spokojnie u nas...no a z farbą to się wam dobrze udało! jeśli kłótnie mają prowadzić do prawidłowych wyborów, to w sumie czemu nie ![]() co do tych wszystkich badań i papierków - ja mam całe szczęście wszystkie wpisywane do tzw. "paszportu mamy" - jest tam historia ciąży, różne dane, wyniki badań, terminy, grupa krwi itd... muszę tylko ten paszport i kartę ubezpieczeniową wziąć. wszelkie papierkowe podpisy mam już załatwione - jak przyjdę rodzić, to już bez formalności będzie. no chyba że wyjdzie coś nagłego, to jakiś tam papierek dojdzie...
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Że ma wolne od dziś do 4go kwietnia
więc zapłącę 5go przez payu i zobaczymy co z tego będzie
|
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Wnioski, podania, ubezpieczenia czy jakoś tak. W każdym razie jest to ten pierwszy dział.
|
|
|
|
#3346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Kładą ci dzieciaczka na piersi i tak się tulicie
u mnie w szpitalu trwa to 2godz od razu po porodzie. Ewentualnie kanguruje tatuś.Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam przez przypadek wszystkie badania przy sobie ale normalnie to chcą tylko te ostatnie.... Cytat:
Jeszcze bardziej byś się stresowała że nie masz nad większością rzeczy kontroli... |
|||
|
|
|
#3347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3348 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nic nie mów o sprzątaniu. Czeka na mnie właśnie, najgłośniej woła mnie łazienka, a ja obudziłam się z uczuciem podobnym do zakwasów i okropnym leeeeeeeeeniem Cytat:
Biedna dziewczyna, oby deprechą tego nie przypłaciła![]() Cytat:
Ale oczywiście zyczę tobie i sobie żeby poszło szybko łatwo i .... przyjemnie
|
||||
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kupiliśmy fotelik i bazę z maxi cosi, ona ma takie lampki które oznaczają czy jets prawidłowo zamontowany - to samo jest w cybexie? ja już mam ale robię wywiad dla koleżanki
|
|
|
#3350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie zamawialiście wózek?Cytat:
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam tak "oszukać" w zeszłym tyg ale jednak sprzątnęłam całe mieszkanie ![]() dobra nie ma tego dobrego idę coś ogarnąć i obrać ziemniaczki na kopytka
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj już lepiej, ma małą, dostawiają się do cyca, jutro wychodzi
opowiedziała mi jeszcze coś strasznego ale Wam nie będę pisać
|
|
#3354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aha i jeszcze CYBEX ma 3 lata gwarancji a maxi cosi 2 lata
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba też zrobię najważniejsze to znaleźć dobry andrut bo inaczej nie namaka tak fajnie a ostatnio ciężko jakoś o dobry:/
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
napisz na biało
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3358 |
|
Rozeznanie
|
Tak dokłądnie na internecie nie mają zbyt dużo opinii szczególnie ten model Aton 2 ( ulepszona wersja Atona).Pewnie dlatego że dopiero zaczynają sie pojawiać. A w Krakowie trafiliśmy po prostu szczęśliwie do dobrego sklepu gdzie te foteliki posiadali ( bo już w innym jak pojechaliśmy żeby sie poradzić to ich nie mieli) i dobrze znali. Pan powiedział ze super im się sprzedają.
|
|
|
|
#3359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz dopiero bedzie sie pieklo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do ozdabiania-w tym roku robie poprostu male prostoaciki ozdobione ![]() wrzuce foto jak wroce ![]() zrobie tesciowce pisanki,jakos upchne w koszyk z kwiatkiem czy czyms,ozdobie.. zobaczymy ![]() dzis sie dowiem czy bedzie na swieta
|
||||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
lezy z nia dziewczyna której maleństwo zmarło dzień po urodzeniu miało jakieś ukryte wady i nic nie wiedzieli
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

tata nie może ani kangurować ani być z mamą, ewentualnie może poprosić położne i mu wywiozą dziecko na chwilę pokazać 

ja przekładam andruty masą kajmakową bez ozdabiania
) harda z niej kobieta, oby i synuś taki był! Trzymam za nich mocno kciuki!

Dziś kończymy 34 tydzień