Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 09:45   #3331
angie83
Raczkowanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

ankaa, za 33 tydzień

Z jednej strony zazdroszczę wam tych remontów i urządzania waszych mieszkanek. Wiem ile to pracy wymaga, ale z drugiej strony, sam fakt aranżacji własnego kąta daje satysfakcję. Ja uwielbiam takie wyzwania, niestety na tę chwilę, to poza naszym zasięgiem

A właśnie poczytałam na temat karmienia. Podobno trzeba zwracać uwagę na dłonie maluszka podczas przystawiania do piersi. Jeśli są zwarte i zaciśnięte, to maluch jest głodny i potrzebuje jeszcze. Jeśli zaś rozluźnione i otwarte, to brzuszek jest pełny.
Stary 2013-03-28, 09:45   #3332
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A co to takiego
aa to takie "smaki dziecinstwa" zwykle wafle przeklada sie kajmakiem i odstawia na pare dni by byly wilgotne i ozdabia czym chce,polewami itd a na to z siorka naklejamy te kolorowe galaretki makareny.. jest kolorowo i uroczo...

http://www.garnek.pl/annetka/14480225/pisanka w tamtym roku taka i sie koi na male wafelki :P

http://www.garnek.pl/annetka/14480113/pisanki jajoszki
i jeszcze ciacho moje kochane
http://www.garnek.pl/annetka/14480219/szachownica

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-28 o 09:48
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:47   #3333
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
ja to czytałam gdzieś na necie, nie wiem jak chcą u mnie w szpitalu. Może też zabiorę wszystkie badania
w każdym szpitalu można zwiedzać porodówkę?
najlepiej sprawdzić na stronie internetowej, albo zadzownić. wydaje mi się że praktycznie w każdym szpitalu można zwiedzić porodówkę, o ile sale są wolne

Cytat:
Napisane przez axella
dzien dobry,witam sie z rana,tż jedzie zaraz do mamy i psa a ja pojde pozniej do rodzicow robic moje kochane wafelki-pisanki
jak się robi wafelki pisanki
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:50   #3334
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
najlepiej sprawdzić na stronie internetowej, albo zadzownić. wydaje mi się że praktycznie w każdym szpitalu można zwiedzić porodówkę, o ile sale są wolne

jak się robi wafelki pisanki
wkleilam wyzej linka
moja mama zawsze opiekuje sie dziecmi-ta co wkleilam byla robiona z mala Jagódka,stad kaczunie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-28, 09:50   #3335
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aa to takie "smaki dziecinstwa" zwykle wafle przeklada sie kajmakiem i odstawia na pare dni by byly wilgotne i ozdabia czym chce,polewami itd a na to z siorka naklejamy te kolorowe galaretki makareny.. jest kolorowo i uroczo...

http://www.garnek.pl/annetka/14480225/pisanka w tamtym roku taka i sie koi na male wafelki :P

to ja robię po prostu andrut czy wafle przekładam mlekiem skondensowanym w puszce które gotuje ok 2h zmiksowanym z 1/4 kostki masła, pycha
Stary 2013-03-28, 09:52   #3336
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

aż ślinka cieknie.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:53   #3337
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale wiesz, że często tak bywa? u mnie w mieście z tego co wiem to też pokazują na chwilkę i później dziecko idzie na oddział noworodkowy, mama na poporodowy i po 12h dostaje dziecko tata nie może ani kangurować ani być z mamą, ewentualnie może poprosić położne i mu wywiozą dziecko na chwilę pokazać

Aaś gratulacje dla Mariolki, mam nadzieję, że maluszek będzie zdrowy

Cześć
to masakra jakaś tam gdzie ja planuje rodzić i gdzie rodziły koleżanki nie było takich sytuacji
Stary 2013-03-28, 09:54   #3338
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Nacytowalam jak głupia i wszystko mi wcielo

Mysia moi rodzice mają polsat i baaardzo narzekają ma dekoder bo często się wiesza i nie wylapuje kanałów. Ale ofertę mają ok.

Axella u mnie spokojnie można w soczewkach rodzić babka na sr nawet się zdziwiła jak któraś dziewczyna się o to zapytała bo w sumie to czemu nie? tylko trzeba mieć okulary na wypadek gdyby oczy się zmeczyly.

Salviae a kiedy ci zdejmuja pessar? Jak pójdziesz na to planowane cc czy wcześniej?

Nie pamiętam kto wrzucił ale ok, już zapisane - DWA smoczki

Co do koszuli to ja stwierdziłam że jak przyjdzie kryska na matyska to zakładam szpitalna. Potem oddam i już mnie nie interesuje co się z nią dalej dzieje

No i wiadomość wieczoru!!
MARIOLKA URODZIŁA
Z małym na razie ok. Waży 2600 więc na razie muszą go przytyc żeby przewieźć na operację. Pewnie dopiero za tydzień to będzie.
Ale Mariolka jest moim guru od wczoraj Mieli jej o 14 oksy podawać. O 13.30 ostatnie badanie przed a tu jej wody odeszły prawie że na fotelu migusiem na porodowke i o 16 już urodziła. Dwa parte i po sprawie. Lekarz się śmiał że jak na dziecko z taką wadą serca to nieźle się mały darl
A o której była u mnie zdać mi relację? O 18! Normalnie chodziła, wszystko ją bolało ale co tam cała szczęśliwa że z małym póki co ok.

No to super Najważniejsze że póki co z małym ok, ale i Mariolka dała radę
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:54   #3339
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
wkleilam wyzej linka
moja mama zawsze opiekuje sie dziecmi-ta co wkleilam byla robiona z mala Jagódka,stad kaczunie
wygląda cudnie ja przekładam andruty masą kajmakową bez ozdabiania
Stary 2013-03-28, 09:57   #3340
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiem, wiem, ale mówili konkretnie jaką chorobą to grozi.
To mi chyba też wyparowała ta informacja Albo sam fakt gorączki w łonie matki wydał mi się tak makabryczny, że już więcej rewelacji mój umysł nie przyswoił

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jutro w trasie postaram sie do Was wpaść, a teraz uciekam spać bo pas
Padam. Dobranoc
Szerokiej drogi!

Cytat:
No i wiadomość wieczoru!!
MARIOLKA URODZIŁA
Z małym na razie ok. Waży 2600 więc na razie muszą go przytyc żeby przewieźć na operację. Pewnie dopiero za tydzień to będzie.
Ale Mariolka jest moim guru od wczoraj Mieli jej o 14 oksy podawać. O 13.30 ostatnie badanie przed a tu jej wody odeszły prawie że na fotelu migusiem na porodowke i o 16 już urodziła. Dwa parte i po sprawie. Lekarz się śmiał że jak na dziecko z taką wadą serca to nieźle się mały darl
A o której była u mnie zdać mi relację? O 18! Normalnie chodziła, wszystko ją bolało ale co tam cała szczęśliwa że z małym póki co ok.
dla Mariolki (swoją drogą zastanawiam się czasem jak ma naprawdę na imię ) harda z niej kobieta, oby i synuś taki był! Trzymam za nich mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
koleżanka mojej przyjaciółki urodziła wczoraj w uniwersyteckim w Krakowie i powiem Wam krótko - masakra, urodziła w nocy przez cc i dopiero o 16 kolejnego dnia jej dali dziecko, bo leżała na pooperacyjnej bo nie mieli miejsc:/ dziewczyna ryczała strasznie widziała małą chwilę tylko po porodzie i nie karmiła a teraz mała nie chce piersi:/ aż się nóż w kieszeni otwiera
edit: nie widziała dziecka do 16 w ogóle :/ nie było żadnego kangurowania, powiedzieli tylko, że dziewczynka, męża też do niej nie wpuścili do 16
Nie sądziłam, że gdzieś jeszcze się tak traktuje pacjętki
Biedna dziewczyna i maleństwo. Tyle niepotrzebnego stresu... Mam nadzieję, że nadrobią braki w karmieniu i będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
wstałam dzisiaj wcześniej i czuję się rewelacyjnie, słoneczko świeci zaraz biegnę do fryzjera i mam zamiar zaszaleć. A co tam siedzę już w domu na L4 jak mnie schrzanią to do porodu włosy odrosną
Ja się wybieram w przyszłym tygodniu! Muszę obciąć te moje rozdwojone i połamane kudły Pokaż nam efekt koniecznie!

Cytat:
No właśnie śmiać mi się chce bo cena tego wózka normalnie to 1500zł
Także okazja była nie powiem a potem też planuję porządną spacerówkę ale to dopiero na następną wiosnę.
I co, masz już jakieś info zwrotne od sprzedawcy?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:59   #3341
Innocence_89
Rozeznanie

W końcu nadrobiłam więc mogę się przywitać
Wczoraj mieliśmy z Tż strasznie zalaltany dzień. Co najważniejsze zamówiliśmy w końcu wózek: JEDO FYN 4DS MEMO kolor 302 brąz i beż kolor stelaża czarny koła szprychowe, w zestawie torba i osłonka na nóżki do spacerówki cena 1589zł
ZAmówiliśmy też fotelik z bazą. Od poczatku byliśmy przekonani na 100% że zamawiamy Maxi Cosi Cabrio Fix z baza family fix i nawet kazaliśmy sprzedawcy żeby poszedł z nami go zmieżyć w samochodzie Po drodze mój Tż zapytał czy jest taki fotelik który on by bardziej polecił od tego który my wybraliśmy No i zaczęły sie schody bo gościu nam polecił zdecydowanie bardziej fotelik CYBEX ATON 2 z bazą PO Bardzo długim debatowaniu wybraliśmy Cybexa a to m.in dlatego że wypada dużo lepiej w testach ADAC. W roku 2012 zajął w nich 1 miejsce.Ponadto otrzymał duzo nagród za bezpieczeństwo. Budka jest lepiej wykonana i znacznie wygodniejsza w użytkowaniu.Fotelik jest też leciutki. Ma ulepszoną techniologie ochrony przed zderzeniami bocznymi. Baza jest stabniejsza niż ta family fix ( albo coś było źle zapięte bo family fix troszkę się ruszała) aha i w bazie Cybexa można ją zapiąc zarówno na Isofixie jak i n a pasach. Poza tym nie jestem zmuszona do kupna jako drugiego fotelika Maxi Cosi Pearl , który nie jest za specjalnie duży Także jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmiany decyzji aha i jeszcze zaoszczędziliśmy 160zł bo fotelik Cybex jest niby droższy od Maxi Cosi ale za to baza wychodzi ok 200 zł taniej
Ogólnie gościu który nam o tym mówił bardzo w porządku i widać że zna się na rzeczy mówił że Maxi Cosi w wielu kwestiach lubią oszukiwać np jeśli chodzi o gwiazdkiw tych testach i dużo spraw załatwiają pieniędzmi i i mimo że mu dają za sprzedanie fotelika 10 zł prowizji to on nie będzie ludziom na siłe ich wciskał tylko pokaze tez inne opcje

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-03-28 o 10:04
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 09:59   #3342
lonely_lady
Zakorzenienie

Hump dzięki

Can na USG było widać takie białe niteczki na Glowce, nie zwróciłam na to uwagi, ale gin sam powiedział, ze dużo włosów ma

Axella wpadam na kawę, masz dobre ciasto

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:00   #3343
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
U nas mówili, że jak cc to tatuś dostaje do kangurowania.
w tej mojej klinice też dali raz tatusiowi do pokangurowania. facet dumny zdjął koszulę, rozsiadł się wygodnie i dostał dzieciaczka - mamusia zdaje się była zbyt wypluta, po cesarce, no coś tam było że nie mogła. no i dzieciaczek bidny na ślepo zaczął szukać cyca u tatusia i ten łebek jak u kurczaka, szuka... a tu ciągle jakieś kłaki przeszkadzają się dzieciak podobno poważnie wkurzył i zaczął płakać
Cytat:
proszę Cię my przy wykańczaniu domu się prawie rozstaliśmy
podobno dużo niewykończonych domów stoi na sprzedaż właśnie z tego powodu, a nie jak to niektórzy myślą, bo ktoś się przeliczył i nie wyrobił z kredytem...
Cytat:
To chyba wszyscy tak mają

My to z tej farby do tej pory się smiejemy bo awantura była na pół sklepu. O farbę
eej, nie wszyscy ja nie wiem, co z moim małżeństwem jest "nie tak", ale ani razu się nie pożarliśmy w kwestii budowy, wykończenia, urządzania, kolorów, materiałów... za to potrafimy o inne pierdołki ale coś nieczęsto. jakoś tak spokojnie u nas...
no a z farbą to się wam dobrze udało! jeśli kłótnie mają prowadzić do prawidłowych wyborów, to w sumie czemu nie

co do tych wszystkich badań i papierków - ja mam całe szczęście wszystkie wpisywane do tzw. "paszportu mamy" - jest tam historia ciąży, różne dane, wyniki badań, terminy, grupa krwi itd... muszę tylko ten paszport i kartę ubezpieczeniową wziąć. wszelkie papierkowe podpisy mam już załatwione - jak przyjdę rodzić, to już bez formalności będzie. no chyba że wyjdzie coś nagłego, to jakiś tam papierek dojdzie...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:01   #3344
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
I co, masz już jakieś info zwrotne od sprzedawcy?
Że ma wolne od dziś do 4go kwietnia więc zapłącę 5go przez payu i zobaczymy co z tego będzie
Stary 2013-03-28, 10:04   #3345
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
axella najlepiej przejdź się do ZUSu albo zadzwoń. A TZta powinnaś wciągać w każdą decyzję, niech sobie nie myśli że to takie "o"!

dobry pomysł a do jakiego działu się z tym idzie?
Wnioski, podania, ubezpieczenia czy jakoś tak. W każdym razie jest to ten pierwszy dział.
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:05   #3346
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za 33 tc

co to to kangurowanie:co nfused:
Kładą ci dzieciaczka na piersi i tak się tulicie u mnie w szpitalu trwa to 2godz od razu po porodzie. Ewentualnie kanguruje tatuś.

Cytat:
to moje dziecko może dlatego takie leniwe że miejsca nie ma jak ciągle jem

Aaś dla Mariolki. Powiem szczerze że chyba by mi smutno było jakbym tak leżała w szpitalu i co chwilę ktoś rodził a ja bym ciągle leżała i leżała. Więc wielkie dla Ciebie
Ja już mam 5 taką dziewczynę że to kwestia kilku dni

Cytat:
umowy nie próbowałam wypowiedzieć więc nie wiem ale ze sprzętem zawsze wszytsko było ok (tfu tfu ) i jakość mam bardzo dobrą- kwestia ustawienia

angie za 34 tc

Mysia ja teraz nie pracuję więc dlatego te obiadki wcześniej gotowałam z dnia na dzień bo jakbym miała przyjść i dopiero gotować to by mnie chyba coś trafiło

pomijając fakt że co do niektórych rzeczy zabrał się po roku to niczym

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

ja to czytałam gdzieś na necie, nie wiem jak chcą u mnie w szpitalu. Może też zabiorę wszystkie badania
w każdym szpitalu można zwiedzać porodówkę?
Mój też milion rzeczy mógłby zrobić przed nowym rokiem i jeszcze wtedy mogłabym mu nawet pomóc ale nieee...teraz robi sam

Ja mam przez przypadek wszystkie badania przy sobie ale normalnie to chcą tylko te ostatnie....

Cytat:
wadaj na kawe

no zadzwonie spytac,bo nie powiem,lezelismy wczoraj i ryczeliśmy bo jeszcze pare niepodzianek finansowych wyszlo..
i tak co chwila coś, zdazysz sie ucieszyc,ze cos wpadlo,ze jakies zleconka,ze moze bedzie ok a tu BUM i chooy
eh..a czas cholernie goni

czasem chcialabym trafic niewiem,do szpitala,tam lezec,odpoczywac i nie musiec sie martwic. byc gdzies obok,niech to sie wszystko dzieje beze mnie.. bo i tak i tak bedzie dbrze,tylko po drodze tysiac stresow i kombnacji by kolejny raz wyjsc na prosta...

dzien dobry,witam sie z rana,tż jedzie zaraz do mamy i psa a ja pojde pozniej do rodzicow robic moje kochane wafelki-pisanki
Uwierz mi. Nie chcialabys ;-)
Jeszcze bardziej byś się stresowała że nie masz nad większością rzeczy kontroli...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:05   #3347
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
No i zaczęły sie schody bo gościu nam polecił zdecydowanie bardziej fotelik CYBEX ATON 2 z bazą PO Bardzo długim debatowaniu wybraliśmy Cybexa a to m.in dlatego że wypada dużo lepiej w testach ADAC. W roku 2012 zajął w nich 1 miejsce.Ponadto otrzymał duzo nagród za bezpieczeństwo. Budka jest lepiej wykonana i znacznie wygodniejsza w użytkowaniu.Fotelik jest też leciutki. Ma ulepszoną techniologie ochrony przed zderzeniami bocznymi. Baza jest stabniejsza niż ta family fix ( albo coś było źle zapięte bo family fix troszkę się ruszała) aha i w bazie Cybexa można ją zapiąc zarówno na Isofixie jak i n a pasach. Poza tym nie jestem zmuszona do kupna jako drugiego fotelika Maxi Cosi Pearl , który nie jest za specjalnie duży Także jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmiany decyzji aha i jeszcze zaoszczędziliśmy 160zł bo fotelik Cybex jest niby droższy od Maxi Cosi ale za to baza wychodzi ok 200 zł taniej
Te foteliki faktycznie są dużo lepsze niż maxi cosi ale u na s w pl dopiero zaczynają się pojawiać. W uk i usa już daawno wygryzły maxi cosi

Cytat:

Can na USG było widać takie białe niteczki na Glowce, nie zwróciłam na to uwagi, ale gin sam powiedział, ze dużo włosów ma
słodziusio Czego to teraz na tym usg nie zobaczą
Stary 2013-03-28, 10:06   #3348
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 34 tydzień

Zaciskamy jeszcze nogi do 10.04 (kończy mi się okres karencji w PZU) i już potem mogę rodzić.
No brawo

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Aaś dla Mariolki i dzidziusia oby wszystko ok bylo :P

dzien doberek
dzisij wolne wiec niedawno z lozka zwleklam hehe teraz sniadanko zjem z mlodym i jakies sprzatanko znowuuuuu
Dzień dobry
Nic nie mów o sprzątaniu. Czeka na mnie właśnie, najgłośniej woła mnie łazienka, a ja obudziłam się z uczuciem podobnym do zakwasów i okropnym leeeeeeeeeniem

Cytat:
koleżanka mojej przyjaciółki urodziła wczoraj w uniwersyteckim w Krakowie i powiem Wam krótko - masakra, urodziła w nocy przez cc i dopiero o 16 kolejnego dnia jej dali dziecko, bo leżała na pooperacyjnej bo nie mieli miejsc:/ dziewczyna ryczała strasznie widziała małą chwilę tylko po porodzie i nie karmiła a teraz mała nie chce piersi:/ aż się nóż w kieszeni otwiera
edit: nie widziała dziecka do 16 w ogóle :/ nie było żadnego kangurowania, powiedzieli tylko, że dziewczynka, męża też do niej nie wpuścili do 16
StraszneBiedna dziewczyna, oby deprechą tego nie przypłaciła

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Ja mam za to rozłożyste biodra, więc pewnie i 5 kilowca każą rodzić naturalnie. Najwyżej rozedrę się na pół
Też mam szerokie biodra, ale to podobno nie o to chodzi. Sioetra Tż to taka sarenka, wąska bardzo, figura raczej chłopięca, a porody były dość krótkie i bez problemu. Żona kuzyna 2 godziny była na porodówce, a każdy w duchu powątpiewał ze będzie SN, bo też drobniutka.
Ale oczywiście zyczę tobie i sobie żeby poszło szybko łatwo i .... przyjemnie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:06   #3349
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu nadrobiłam więc mogę się przywitać
Wczoraj mieliśmy z Tż strasznie zalaltany dzień. Co najważniejsze zamówiliśmy w końcu wózek: JEDO FYN 4DS MEMO kolor 302 brąz i beż kolor stelaża czarny koła szprychowe, w zestawie torba i osłonka na nóżki do spacerówki cena 1589zł
ZAmówiliśmy też fotelik z bazą. Od poczatku byliśmy przekonani na 100% że zamawiamy Maxi Cosi Cabrio Fix z baza family fix i nawet kazaliśmy sprzedawcy żeby poszedł z nami go zmieżyć w samochodzie Po drodze mój Tż zapytał czy jest taki fotelik który on by bardziej polecił od tego który my wybraliśmy No i zaczęły sie schody bo gościu nam polecił zdecydowanie bardziej fotelik CYBEX ATON 2 z bazą PO Bardzo długim debatowaniu wybraliśmy Cybexa a to m.in dlatego że wypada dużo lepiej w testach ADAC. W roku 2012 zajął w nich 1 miejsce.Ponadto otrzymał duzo nagród za bezpieczeństwo. Budka jest lepiej wykonana i znacznie wygodniejsza w użytkowaniu.Fotelik jest też leciutki. Ma ulepszoną techniologie ochrony przed zderzeniami bocznymi. Baza jest stabniejsza niż ta family fix ( albo coś było źle zapięte bo family fix troszkę się ruszała) aha i w bazie Cybexa można ją zapiąc zarówno na Isofixie jak i n a pasach. Poza tym nie jestem zmuszona do kupna jako drugiego fotelika Maxi Cosi Pearl , który nie jest za specjalnie duży Także jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmiany decyzji aha i jeszcze zaoszczędziliśmy 160zł bo fotelik Cybex jest niby droższy od Maxi Cosi ale za to baza wychodzi ok 200 zł taniej
Ogólnie gościu który nam o tym mówił bardzo w porządku i widać że zna się na rzeczy mówił że Maxi Cosi w wielu kwestiach lubią oszukiwać np jeśli chodzi o gwiazdkiw tych testach i dużo spraw załatwiają pieniędzmi i i mimo że mu dają za sprzedanie fotelika 10 zł prowizji to on nie będzie ludziom na siłe ich wciskał tylko pokaze tez inne opcje
fajnie wygląda ten cybex my kupiliśmy fotelik i bazę z maxi cosi, ona ma takie lampki które oznaczają czy jets prawidłowo zamontowany - to samo jest w cybexie? ja już mam ale robię wywiad dla koleżanki
Stary 2013-03-28, 10:07   #3350
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
i tak co chwila coś, zdazysz sie ucieszyc,ze cos wpadlo,ze jakies zleconka,ze moze bedzie ok a tu BUM i chooy
eh..a czas cholernie goni
wiem co czujesz też tak mam. Nawet jak wejdzie jakaś dodatkowa kasa i człowiek myśli że coś kupi extra albo odłoży to zaraz wychodzą jakieś nieplanowane wydatki.
Cytat:
czasem chcialabym trafic niewiem,do szpitala,tam lezec,odpoczywac i nie musiec sie martwic.
myślę że tam martwiłabyś się jeszcze bardziej

Cytat:
to ja robię po prostu andrut czy wafle przekładam mlekiem skondensowanym w puszce które gotuje ok 2h zmiksowanym z 1/4 kostki masła, pycha
oooo dzięki! przyda mi się przepis, bo marzy mi się taki andrut a nie pamiętałam jak się robi
Stary 2013-03-28, 10:08   #3351
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89
Wczoraj mieliśmy z Tż strasznie zalaltany dzień. Co najważniejsze zamówiliśmy w końcu wózek: JEDO FYN 4DS MEMO kolor 302 brąz i beż
za zakupy gdzie zamawialiście wózek?

Cytat:
Napisane przez cloche
w tej mojej klinice też dali raz tatusiowi do pokangurowania. facet dumny zdjął koszulę, rozsiadł się wygodnie i dostał dzieciaczka - mamusia zdaje się była zbyt wypluta, po cesarce, no coś tam było że nie mogła. no i dzieciaczek bidny na ślepo zaczął szukać cyca u tatusia i ten łebek jak u kurczaka, szuka... a tu ciągle jakieś kłaki przeszkadzają się dzieciak podobno poważnie wkurzył i zaczął płakać
słodko to musiało wyglądać
Stary 2013-03-28, 10:12   #3352
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Nic nie mów o sprzątaniu. Czeka na mnie właśnie, najgłośniej woła mnie łazienka, a ja obudziłam się z uczuciem podobnym do zakwasów i okropnym leeeeeeeeeniem
właśnie też mi się nie chce sprzątać ale coś zrobić trzeba, w sumie kurzu nawet nie ma więc może tyllko poodkurzam i umyję podłogę
miałam tak "oszukać" w zeszłym tyg ale jednak sprzątnęłam całe mieszkanie

dobra nie ma tego dobrego idę coś ogarnąć i obrać ziemniaczki na kopytka
Stary 2013-03-28, 10:12   #3353
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

StraszneBiedna dziewczyna, oby deprechą tego nie przypłaciła
dzisiaj już lepiej, ma małą, dostawiają się do cyca, jutro wychodzi

opowiedziała mi jeszcze coś strasznego ale Wam nie będę pisać
Stary 2013-03-28, 10:12   #3354
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
fajnie wygląda ten cybex my kupiliśmy fotelik i bazę z maxi cosi, ona ma takie lampki które oznaczają czy jets prawidłowo zamontowany - to samo jest w cybexie? ja już mam ale robię wywiad dla koleżanki
Tak baza do Cybexa ma takie zabezpieczenie zielone i czerwone ale nie elektroniczne tylko manualne z boku i z przodu >jak jest dobrze zapięte to jest zielone i taka zasuwka jest przesunięta z boku a z przodu schowana. Więc jest to to samo z tym że w Cybexie nie ma opcji żeby to się zepsuło a z elektroniką bywa różnie aha i jeszcze CYBEX ma 3 lata gwarancji a maxi cosi 2 lata

Stary 2013-03-28, 10:14   #3355
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

oooo dzięki! przyda mi się przepis, bo marzy mi się taki andrut a nie pamiętałam jak się robi

ja chyba też zrobię najważniejsze to znaleźć dobry andrut bo inaczej nie namaka tak fajnie a ostatnio ciężko jakoś o dobry:/
Stary 2013-03-28, 10:15   #3356
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
opowiedziała mi jeszcze coś strasznego ale Wam nie będę pisać
napisz na biało

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:16   #3357
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Tak baza do Cybexa ma takie zabezpieczenie zielone i czerwone ale nie elektroniczne tylko manualne z boku i z przodu >jak jest dobrze zapięte to jest zielone i taka zasuwka jest przesunięta z boku a z przodu schowana. Więc jest to to samo z tym że w Cybexie nie ma opcji żeby to się zepsuło a z elektroniką bywa różnie aha i jeszcze CYBEX ma 3 lata gwarancji a maxi cosi 2 lata
aha no to spoko, mi się tylko podoba w maxi-cosi, ze jak w trakcie jazdy cos się z bazą stanie i któreś z 3 punktów - wpięcie isofix, wpięcie fotelik, ustawienie nogi będzie niewłaściwe to zaczyna pikać i wiem, że muszę się zatrzymać i sprawdzić co się dzieje z bazą
Stary 2013-03-28, 10:17   #3358
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Te foteliki faktycznie są dużo lepsze niż maxi cosi ale u na s w pl dopiero zaczynają się pojawiać. W uk i usa już daawno wygryzły maxi cosi

słodziusio Czego to teraz na tym usg nie zobaczą
Tak dokłądnie na internecie nie mają zbyt dużo opinii szczególnie ten model Aton 2 ( ulepszona wersja Atona).Pewnie dlatego że dopiero zaczynają sie pojawiać. A w Krakowie trafiliśmy po prostu szczęśliwie do dobrego sklepu gdzie te foteliki posiadali ( bo już w innym jak pojechaliśmy żeby sie poradzić to ich nie mieli) i dobrze znali. Pan powiedział ze super im się sprzedają.

Stary 2013-03-28, 10:17   #3359
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no z mlekiem skondensowanym też czasem robie, ale kupuje juz ugotowane

Cytat:
Hump dzięki

Axella wpadam na kawę, masz dobre ciasto
to ciasto z zeszlej wielkanocy
teraz dopiero bedzie sie pieklo

Cytat:
Kładą ci dzieciaczka na piersi i tak się tulicie u mnie w szpitalu trwa to 2godz od razu po porodzie. Ewentualnie kanguruje tatuś.

Ja już mam 5 taką dziewczynę że to kwestia kilku dni

Mój też milion rzeczy mógłby zrobić przed nowym rokiem i jeszcze wtedy mogłabym mu nawet pomóc ale nieee...teraz robi sam

Ja mam przez przypadek wszystkie badania przy sobie ale normalnie to chcą tylko te ostatnie....

Uwierz mi. Nie chcialabys ;-)
Jeszcze bardziej byś się stresowała że nie masz nad większością rzeczy kontroli...
no fakt..też tak mogloby byc..

Cytat:
wiem co czujesz też tak mam. Nawet jak wejdzie jakaś dodatkowa kasa i człowiek myśli że coś kupi extra albo odłoży to zaraz wychodzą jakieś nieplanowane wydatki.

myślę że tam martwiłabyś się jeszcze bardziej

no właąnie..zawsze coś

a co do ozdabiania-w tym roku robie poprostu male prostoaciki ozdobione
wrzuce foto jak wroce

zrobie tesciowce pisanki,jakos upchne w koszyk z kwiatkiem czy czyms,ozdobie.. zobaczymy

dzis sie dowiem czy bedzie na swieta

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-28, 10:17   #3360
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
napisz na biało
lezy z nia dziewczyna której maleństwo zmarło dzień po urodzeniu miało jakieś ukryte wady i nic nie wiedzieli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości