Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 10:17   #3361
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
O widzę, że nie ma mnie wśród wizytujących to nic.
Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny i dzieciaczki:
szprotka_mada, karolina2121, Magiusa, diabli, vvgh, pawie_oczko:kciuk i:

lonely-jak on na tym usg wypatrzył te włosy Zapytam się dziś czy mój ma włsoy i jakiej długości
Ojej ile wizyt! Dziewczyny trzymamy za Was i maluszki kciuki! Wracajcie i zdawajcie relacje! Can szczególnie jestem ciekawa ile Michaś już waży

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
W końcu nadrobiłam więc mogę się przywitać
Wczoraj mieliśmy z Tż strasznie zalaltany dzień. Co najważniejsze zamówiliśmy w końcu wózek: JEDO FYN 4DS MEMO kolor 302 brąz i beż kolor stelaża czarny koła szprychowe, w zestawie torba i osłonka na nóżki do spacerówki cena 1589zł
ZAmówiliśmy też fotelik z bazą. Od poczatku byliśmy przekonani na 100% że zamawiamy Maxi Cosi Cabrio Fix z baza family fix i nawet kazaliśmy sprzedawcy żeby poszedł z nami go zmieżyć w samochodzie Po drodze mój Tż zapytał czy jest taki fotelik który on by bardziej polecił od tego który my wybraliśmy No i zaczęły sie schody bo gościu nam polecił zdecydowanie bardziej fotelik CYBEX ATON 2 z bazą PO Bardzo długim debatowaniu wybraliśmy Cybexa a to m.in dlatego że wypada dużo lepiej w testach ADAC. W roku 2012 zajął w nich 1 miejsce.Ponadto otrzymał duzo nagród za bezpieczeństwo. Budka jest lepiej wykonana i znacznie wygodniejsza w użytkowaniu.Fotelik jest też leciutki. Ma ulepszoną techniologie ochrony przed zderzeniami bocznymi. Baza jest stabniejsza niż ta family fix ( albo coś było źle zapięte bo family fix troszkę się ruszała) aha i w bazie Cybexa można ją zapiąc zarówno na Isofixie jak i n a pasach. Poza tym nie jestem zmuszona do kupna jako drugiego fotelika Maxi Cosi Pearl , który nie jest za specjalnie duży Także jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmiany decyzji aha i jeszcze zaoszczędziliśmy 160zł bo fotelik Cybex jest niby droższy od Maxi Cosi ale za to baza wychodzi ok 200 zł taniej
Ogólnie gościu który nam o tym mówił bardzo w porządku i widać że zna się na rzeczy mówił że Maxi Cosi w wielu kwestiach lubią oszukiwać np jeśli chodzi o gwiazdkiw tych testach i dużo spraw załatwiają pieniędzmi i i mimo że mu dają za sprzedanie fotelika 10 zł prowizji to on nie będzie ludziom na siłe ich wciskał tylko pokaze tez inne opcje
Tak, już to rozkminiałyśmy jak mąż Marchewki postawił w sklepie na swoim i bez żadnych opinii kupili ten fotelik co Wy Marchewka była wściekła na męża za pochopne decyzje a potem się okazało, że to strzał w 10 bo najlepszy fotelik na rynku
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:18   #3362
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
lezy z nia dziewczyna której maleństwo zmarło dzień po urodzeniu miało jakieś ukryte wady i nic nie wiedzieli

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:18   #3363
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no z mlekiem skondensowanym też czasem robie, ale kupuje juz ugotowane

mnie to ugotowane nie smakuje, musi byc klasyczne a ozdabiasz andrut lukrem?
Stary 2013-03-28, 10:19   #3364
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za zakupy gdzie zamawialiście wózek?

słodko to musiało wyglądać
Zamawialiśmy w Świecie dziecka na Zgody 7 mają ceny tańsze niż na allegro i duży wybór.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:19   #3365
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ojej ile wizyt! Dziewczyny trzymamy za Was i maluszki kciuki! Wracajcie i zdawajcie relacje! Can szczególnie jestem ciekawa ile Michaś już waży
Ja też

Spadam - do później
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:21   #3366
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
właśnie też mi się nie chce sprzątać ale coś zrobić trzeba, w sumie kurzu nawet nie ma więc może tyllko poodkurzam i umyję podłogę
miałam tak "oszukać" w zeszłym tyg ale jednak sprzątnęłam całe mieszkanie

dobra nie ma tego dobrego idę coś ogarnąć i obrać ziemniaczki na kopytka

KopytkaGdz ie mieszkasz?
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:21   #3367
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Mysia wg mnie powinna leżeć gdzieś osobno na sali

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:22   #3368
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
aha no to spoko, mi się tylko podoba w maxi-cosi, ze jak w trakcie jazdy cos się z bazą stanie i któreś z 3 punktów - wpięcie isofix, wpięcie fotelik, ustawienie nogi będzie niewłaściwe to zaczyna pikać i wiem, że muszę się zatrzymać i sprawdzić co się dzieje z bazą
Tak masz racje to jest bardzo dobre rozwiązanie. MY dla bezpieczeństwa oprócz że zamontujemy tą baze na isofixie to jeszcze na pasach dla świętego spokoju

Stary 2013-03-28, 10:23   #3369
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
dzisiaj już lepiej, ma małą, dostawiają się do cyca, jutro wychodzi

opowiedziała mi jeszcze coś strasznego ale Wam nie będę pisać

Teraz jestem ciekawa
Stary 2013-03-28, 10:25   #3370
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
opowiedziała mi jeszcze coś strasznego ale Wam nie będę pisać
przeczytałam na biało biedna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez Innocence_89
Zamawialiśmy w Świecie dziecka na Zgody 7 mają ceny tańsze niż na allegro i duży wybór.
dzięki za informację chcę po świętach wyciągnąć męża na spacer po sklepach z wózkami więc każdy namiar się przyda
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:25   #3371
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Tak, już to rozkminiałyśmy jak mąż Marchewki postawił w sklepie na swoim i bez żadnych opinii kupili ten fotelik co Wy Marchewka była wściekła na męża za pochopne decyzje a potem się okazało, że to strzał w 10 bo najlepszy fotelik na rynku
Teraz mi sie coś przypomina że była taka rozmowa wtedy musiałam nie zwrócić na to uwagi jakie modele bo byłam zaślepiona maxi cosi

Stary 2013-03-28, 10:27   #3372
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Tak masz racje to jest bardzo dobre rozwiązanie. MY dla bezpieczeństwa oprócz że zamontujemy tą baze na isofixie to jeszcze na pasach dla świętego spokoju
wow to juz będziecie pewni an 200%
Stary 2013-03-28, 10:29   #3373
Kamciatka
Rozeznanie

[QUOTE=Innocence_89;400206 93]W końcu nadrobiłam więc mogę się przywitać
Wczoraj mieliśmy z Tż strasznie zalaltany dzień. Co najważniejsze zamówiliśmy w końcu wózek: JEDO FYN 4DS MEMO kolor 302 brąz i beż kolor stelaża czarny koła szprychowe, w zestawie torba i osłonka na nóżki do spacerówki cena 1589zł
ZAmówiliśmy też fotelik z bazą. Od poczatku byliśmy przekonani na 100% że zamawiamy Maxi Cosi Cabrio Fix z baza family fix i nawet kazaliśmy sprzedawcy żeby poszedł z nami go zmieżyć w samochodzie Po drodze mój Tż zapytał czy jest taki fotelik który on by bardziej polecił od tego który my wybraliśmy No i zaczęły sie schody bo gościu nam polecił zdecydowanie bardziej fotelik CYBEX ATON 2 z bazą PO Bardzo długim debatowaniu wybraliśmy Cybexa a to m.in dlatego że wypada dużo lepiej w testach ADAC. W roku 2012 zajął w nich 1 miejsce.Ponadto otrzymał duzo nagród za bezpieczeństwo. Budka jest lepiej wykonana i znacznie wygodniejsza w użytkowaniu.Fotelik jest też leciutki. Ma ulepszoną techniologie ochrony przed zderzeniami bocznymi. Baza jest stabniejsza niż ta family fix ( albo coś było źle zapięte bo family fix troszkę się ruszała) aha i w bazie Cybexa można ją zapiąc zarówno na Isofixie jak i n a pasach. Poza tym nie jestem zmuszona do kupna jako drugiego fotelika Maxi Cosi Pearl , który nie jest za specjalnie duży Także jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmiany decyzji aha i jeszcze zaoszczędziliśmy 160zł bo fotelik Cybex jest niby droższy od Maxi Cosi ale za to baza wychodzi ok 200 zł taniej
Ogólnie gościu który nam o tym mówił bardzo w porządku i widać że zna się na rzeczy mówił że Maxi Cosi w wielu kwestiach lubią oszukiwać np jeśli chodzi o gwiazdkiw tych testach i dużo spraw załatwiają pieniędzmi i i mimo że mu dają za sprzedanie fotelika 10 zł prowizji to on nie będzie ludziom na siłe ich wciskał tylko pokaze tez inne opcje[/QUOTE/]

Kurde, nam już przyjść dzisiaj MC, nad tym Cybexem się zastanawialiśmy, ale przez brak opinii zrezygnowaliśmy...

Przeczytałam na biało.
Stary 2013-03-28, 10:29   #3374
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
albo urządza sobie drzemki po posiłku

jak po porodzie kładą malucha na brzuchu mamy i tak sobie leżą oboje blisko siebie
aaaaaa to takie butyyy ciekawe jak u mnie jest
Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
No brawo

Dzień dobry
Nic nie mów o sprzątaniu. Czeka na mnie właśnie, najgłośniej woła mnie łazienka, a ja obudziłam się z uczuciem podobnym do zakwasów i okropnym leeeeeeeeeniem

a nom ja tak mam codziennie , ale jak juz cos jedengoz robie to wena wraca haahah
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Kładą ci dzieciaczka na piersi i tak się tulicie u mnie w szpitalu trwa to 2godz od razu po porodzie. Ewentualnie kanguruje tatuś.

Hump wlasnie napisala , ja przy pierwszym mialam nietypowy porod , komplikacje, do tego bylam nacpana wiec bylo mi wszystko jedno , jakos malo swiadoma bylam w momencie pojawienia sie go na swiecie , mam zdjecie wiec wiem ze polozyli mi go na chwile, ale zaraz szybko wziela i mierzenie , badania itp. i po 3 godz. chyba przywiezli mi go jak juz bylam na normalnej sali ale tez na chwile bo ja nie wstawalam wiec nie moglam sie nim zajac i w sumie dopiero go mialam przy sobie po dobie jak juz doszlam do siebie..
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:30   #3375
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
przeczytałam na biało biedna dziewczyna

dzięki za informację chcę po świętach wyciągnąć męża na spacer po sklepach z wózkami więc każdy namiar się przyda
Moge Ci jeszcze doradzić inne bo my już to obczailiśmy najtaniej jest w Świecie Dziecka na Zgody. Mają dużo wózków praktycznie wszystkie firmy i bardzo tanio tylko trzeba im powiedzieć żeby dali te ceny które są w sklepie internetowym czyt, tańsze. Na złotej jesieni :Czarodziej . NIe jestem zachwycona bo np nie mieli wózków Jedo i ogólnie mniejszy wybór od 2500 dają upust 10% przy płatności gotówką. I trzeci ogrooomny sklep z takimi samymi cenami ale za to doradztwo genialne tam byliśmy żeby poznac opinie o wszystkich wózkach na rynku.Pan nam pokazał dosłownie wszystkie wózki ze szczegółami każdy złozył pokazał ze wszystkich stron i OBIEKTYWNIE ocenił co dla kogo i cena vs jakość i to jest sklep ENTLICZEK na Dobrego pasterza 122 Mam nadzieje że pomogłam

Stary 2013-03-28, 10:33   #3376
Kamciatka
Rozeznanie

Moje dziecko upodobało sobie lewą stronę brzucha, codziennie rano cały się tam prześlizguje i wypina aż mi tchu brak. I wystawia coś do głaskania, albo plecki albo tą swoją małą dooopke Pogłaskam go i się rozkłada na cały brzuh
Stary 2013-03-28, 10:35   #3377
Innocence_89
Rozeznanie

Fotelik wzięliśmy kolor czarno niebieski (chabrowy taki jakby)

Stary 2013-03-28, 10:36   #3378
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mnie to ugotowane nie smakuje, musi byc klasyczne a ozdabiasz andrut lukrem?
niee,raczej biala czekolada rozpuszczona
czasem też ciemną.. ale biała jakoś tak jaśniej,ładniej i bardziej pasuje

tż pojechał
a mi sie nic nie chce

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-28, 10:37   #3379
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Moje dziecko upodobało sobie lewą stronę brzucha, codziennie rano cały się tam prześlizguje i wypina aż mi tchu brak. I wystawia coś do głaskania, albo plecki albo tą swoją małą dooopke Pogłaskam go i się rozkłada na cały brzuh
Mały pieszczoch Mój też sie czesto wystawia do głaskania

Stary 2013-03-28, 10:37   #3380
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mysia wg mnie powinna leżeć gdzieś osobno na sali
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez Innocence_89
Mam nadzieje że pomogłam
bardzo pomogłaś, dziękuję do entliczka na dobrego pasterza się wybieraliśmy, o czarodzieju nie słyszałam ja na razie nastawiona jestem na oglądanie i testowanie, więc ceny będę porównywać na późniejszym etapie
Stary 2013-03-28, 10:38   #3381
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...12924036_n.jpg

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-28, 10:40   #3382
ada32
Wtajemniczenie

hej wszystkim...

witam się z Wami i życzę już teraz radosnych i spokojnych świąt!!!

u mnie wszystko w porządku...mały boleśnie się wierci i rozciąga...bolą mnie kości miednicy i okolic...szczególnie jak dużej pochodzę np..wczoraj 3 godziny w tesco..potem nie mogłam już się ruszac
bo nie wspomnę że dośc że zakupy i ogromna lista..to jeszcze absorbujący wszedzie włażący Wiktorek..w sumie to i też tż był wykończony bo mimo że byliśmy razem to i tak nie dawaliśmy sobie rady..a co to będzie przy dwójce uciekających i ciekawskich chłopców
druga załamka to na owych zakupach straciłam 650 zł..zawsze potem sumienie mnie targa..... no ale w święta zapomne o stratach..w sumie to "tylko" kasa"...(pocieszenie)

za wszystkie wizytki trzymam oczywiście kciuki...

to na razie tyle biorę się za porzadki...

pa

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 10:44   #3383
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej wszystkim...

witam się z Wami i życzę już teraz radosnych i spokojnych świąt!!!

u mnie wszystko w porządku...mały boleśnie się wierci i rozciąga...bolą mnie kości miednicy i okolic...szczególnie jak dużej pochodzę np..wczoraj 3 godziny w tesco..potem nie mogłam już się ruszac
bo nie wspomnę że dośc że zakupy i ogromna lista..to jeszcze absorbujący wszedzie włażący Wiktorek..w sumie to i też tż był wykończony bo mimo że byliśmy razem to i tak nie dawaliśmy sobie rady..a co to będzie przy dwójce uciekających i ciekawskich chłopców
druga załamka to na owych zakupach straciłam 650 zł..zawsze potem sumienie mnie targa..... no ale w święta zapomne o stratach..w sumie to "tylko" kasa"...(pocieszenie)

za wszystkie wizytki trzymam oczywiście kciuki...

to na razie tyle biorę się za porzadki...

pa

wow, pół sklepu wykupiłaś?
Stary 2013-03-28, 10:45   #3384
Innocence_89
Rozeznanie

Aha dziewczyny jeszcze jedna rzecz bardzo ważna zanim kupicie fotelik koniecznie postarajcie się przmierzyć go do swojego auta. U nas okazało się że mamy za krótkie pasy z tyłu i żeby zapiąć fotelik trzebaby było go z dzieckiem przechylać do pozycji pionowej za każdym razem jakby nie to ze i tak mieliśmy kupować baze to trzeba by było przerabiać pasy (koszt około 1000zł podobno) bo ani maxi cosi ani cybex nie pasował.

Stary 2013-03-28, 10:49   #3385
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32
no to poszalałaś w tym tesco i wesołych Świąt dla waszej rodzinki
Stary 2013-03-28, 10:51   #3386
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
wow, pół sklepu wykupiłaś?
oj chciałabym żeby tak było...tyle straciłam a praktycznie jeszcze dużo w lodówce brakuje chocby mięsiwo
w ogóle to jakoś zła jestem bo pieniądz strasznie leci a g....o się kupi

a no i w tym dekoder do salonu kupiliśmy bo nam tv wyłączyli ..w dwóch telewizorach mamy a do salonu trzeba było kupic a to też nie mały wydatek...ciekawe co za rok wymyślą żeby kase ściągac na tv

W

G
Stary 2013-03-28, 10:52   #3387
Mysia mysz
Zakorzenienie

meble przyjechały i materac pochwalę się jak pokoik będzie gotowy, bo na razie w pudłach wszytsko
Stary 2013-03-28, 10:53   #3388
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
oj chciałabym żeby tak było...tyle straciłam a praktycznie jeszcze dużo w lodówce brakuje chocby mięsiwo
w ogóle to jakoś zła jestem bo pieniądz strasznie leci a g....o się kupi

a no i w tym dekoder do salonu kupiliśmy bo nam tv wyłączyli ..w dwóch telewizorach mamy a do salonu trzeba było kupic a to też nie mały wydatek...ciekawe co za rok wymyślą żeby kase ściągac na tv
z zakupami to mam dość. jestem chora jak mam iść do sklepu
zostawiam kupe kasy a na dobra sprawe jemy w kółko to samo i codzien i tak sie dokupuje..

eh..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-28, 10:56   #3389
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
no to poszalałaś w tym tesco i wesołych Świąt dla waszej rodzinki
dzieki kochana....

właśnie wyjęłam pranko z pralki i muszę jeszcze raz nastawic płukanie
nie wiem dlaczego ale źle mi wypłukała płyn..widac nalot...hmmm...może za dużo włożyłam łaszków...?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
z zakupami to mam dość. jestem chora jak mam iść do sklepu
zostawiam kupe kasy a na dobra sprawe jemy w kółko to samo i codzien i tak sie dokupuje..

eh..

dokłądnie tak...nic nie warte te pieniądze
a rachunki to już szczyt wszystkiego ...praktycznie dwie trzecie dochodów na rachunki trzeba wydac...eh...

W

G
Stary 2013-03-28, 11:01   #3390
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dzieki kochana....

właśnie wyjęłam pranko z pralki i muszę jeszcze raz nastawic płukanie
nie wiem dlaczego ale źle mi wypłukała płyn..widac nalot...hmmm...może za dużo włożyłam łaszków...?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

dokłądnie tak...nic nie warte te pieniądze
a rachunki to już szczyt wszystkiego ...praktycznie dwie trzecie dochodów na rachunki trzeba wydac...eh...
ja wlasnie wypisalam wydatki i brakuje nam ponad polowy kwoty
najwazniejsze oplacic wynajem,czynsz i rate.
a oplaty i zus i reszte

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości