|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
helo,
Mnie też głowa nawala codziennie- ale to dlatego że moje dziecko postanowiło budzić się o 5 DRAMAT! Cytat:
![]() Posprzątam jak pogoda się zrobi bardziej wiosenna. Na święta, jak co roku, mąż wyjeźdża- tym razem na 2 dni - więc w piątek po pracy jadę z córą do mamy i zostaję do niedzieli. Będę lekko uziemiona bo samochód nam sie popsuł- i nie mamy kasy na naprawę- więc pozostaje mi poruszanie się autobusami- a te mrozy to nie za bardzo mi się uśmiecha- więc zamierzam lenić się całe 3 dni. Ja aktualnie żyję tylko dieta i ćwiczeniami. Resztę mam w dupie
|
|
#4622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() haniu, pod ostatnim zdaniem mogłabym się podpisać. Wczoraj miałam wieczór z CE - jednak spadek siły w rękach i nogach mam wyraźny. Za to plus jest taki, że biorąc mniejsze ciężary na ręce, mam więcej siły na pompki. |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzieś dziś usłyszałam, ze to ostatnia zmiana czasu. Ale nie wiem ile w tym prawdy Twin, ja też korzystam z mojewypieki.com, na zdjęciach wszystko wyglada cudownie
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Mnie też boli głowa (co jest rzadkością)... w nocy mnie obudził jakiś tępy ból a rano wstałam zmęczona. Zimy mam już dość. Odebrałam płaszcz wiosenny i mam nadzieję, że niebawem go założę. Na święta wyjeżdżamy, więc w domu nie robię żadnych przygotowań. Mam tylko zamiar upiec sernik i tartę z jabłkami. Mam zamiar się zresetować w święta, bo ledwo zipię, strasznie mam dużo pracy (standard) i napięte terminy. Muszę się wyrobić do piątku ze wszystkim. |
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale...na co dzień go mam więc nie ma co marudzić.
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Może i tak
![]() zawsze z zazdrością oglądam zdjęcia i podziwiam talent dekoracyjny p. Doroty.
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
jakbym piekła ciasta, to chyba właśnie z tego blogu mojewypieki, bo wszystko tam wygląda tak pięknie
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię nieco większe porządki, ale dlatego, że lubię i chcę mieć czysto. Okien nie myję - dopiero, jak będzie cieplej.
Chciałabym coś zrobić na święta, ale nie wiem, czy zabierać się za jakieś ciasto, bo nigdy nie piekłam żadnego Ja chcę wrócić do ćwiczeń, już przebieram nogami. Po wypłacie zamawiam hantle. Haniu, jaki ZWOW polecałaś jako fajny i w miarę lajtowy? |
|
|
|
#4631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mademoiselle betti;40000386]
Jeszcze 3 dni i święta jak tam przygotowania? Szykujecie cos dobrego do jedzenia? chcialabym upiec jakieś ciasto, ale nie mam żadnego pomysłu [/QUOTEMy mamy gosci w swieta wiec i troche robimy do jedzenia ale ja lubie...ostatnimi czasy wole gotowac niz jesc ![]() a robimy: *salatke wiosenna (taki mix salat, pomidory, ogorki itd) *salatke jarzynowa *sledzie z pomidorami suszonymi i z sosem tatarskim *roladki z piersi w galarecie z ciast: *babke *krolewicza *ciastka pieczarki a z obiadow: *zurek z biala kielbasa *schab z brzoskwiniami i porem *gulasz z dziczyzny z kluseczkami kladzionymi wydaje sie duzo ale w sumie bedzie 20 osob wiec mysle ze pojdzie prawie wszystko ![]() aaaaa no i ja tylko jutro do pracy a piateczek wolny |
|
|
|
#4633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tak myślałam, żeby piątek sobie wolny zrobić, ale w kwietniu jedziemy do Wrocławia, to tez będę potrzebowała dnia wolnego, a potem to wszystko odrabiać, więc pracuję do 13 ![]() ---------------------- Wróciłam właśnie z basenu Będę chyba częściej chadzać
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Mam postanowienie: po świętach zabieram się za siebie. I to nie tylko chodzi mi o ruch czy dietę. Ostatnio kiepsko się odżywiam, jem byle jak i byle co, w pracy nie mam czasu (w moim mniemaniu) iść kupić sobie chociażby pełnoziarnistej bułki i zjeść np z twarogiem i pomidorem - wczoraj z braku laku jadłam ciastka Poza tym tyłek mi się odparza, jak małemu dziecku - miewacie takie coś? Mi się zdarza coraz częściej, średnio przyjemne uczucie. Dziś miałam jechać z szefem do Krakowa na cały dzień, pochodzić po urzędach oraz po mieście, ale rezygnuję - chcę dziś skończyć o 14 i w końcu wrócić do domu, do Ewy. |
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Co do odparzania, nigdy mi się to nie zdarzyło, może nosisz bieliznę ze sztucznych materiałów, albo to kwestia krzesła
|
|
|
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lajtowe są wszystkie 10 minutówki- da radę spiąc dupę i zrobić wszystko. 5 jest super- ale trzeba mieć hantle. Choc na poczatek może być z 1,5 litrową wodą. (ja ćwiczę z 3 kg na rękę) I kolejno 6, 7, 8, 9, 10, 12, 20. Prócz tego zrobiłam 55,4, 19- ale to są kilery straszne. Cytat:
|
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj o 14 skonczysz, to trochę odsapnij ![]() ------- Czesc
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami zdarza mi się mieć majtki ze sztucznych materiałów, ale najczęściej jednak chodzę w bawełnie. Nie wiem, o co chodzi. Może krzesło faktycznie. Cytat:
No i jednak mi to zajmuje strasznie dużo czasu - już zresztą o tym nie raz pisałam. Nie potrafię tego zmienić. Zresztą w kwestii organizacji pracy, życia, czasu przeznaczonego na konkretne rzeczy jestem nadal w tyle, a ponoć młode matki lepiej potrafią się spiąć I to nie chodzi o to, że nie jestem perfekcyjna. Tylko że nie ma jakoś tak "normalnie". Przychodzi wolny piątek i zamiast spędzać cały dzień z Ewą, to głównie sprzątam, a młoda bawi się sama albo ogląda bajki - trzeba to powiedzieć głośno. I to też nie chodzi o to, żeby było idealnie wysprzątane. Ale kiedy tego nie zrobię, w domu jest po prostu burdel na kółkach.Wczoraj był u mnie na chwilę brat TŻ, po nawilżacz powietrza, akurat w domu było "w miarę", co się naprawdę rzadko zdarza. I nawet on to zauważył - stwierdził "no, macie posprzątane" Bo przeważnie nie jest.Zresztą on i jego żona mają ogarnięte zawsze - podkreślam: ogarnięte, czyli czysto, rzeczy poukładane, ale nie sterylnie i minimalistycznie. A przypominam, że mają bliźniaki, z którymi starają się jednak spędzić maksymalnie dużo czasu, nie to co my z Ewą. A ja mam wrażenie, że ciągle sprzątam, TŻ też, ale głównie ja, z młodą się mało bawię (TŻ też), a nawet przy tym ciągłym ogarnianiu nadal jest bałagan. Zwariuję. Nie umiem sobie tego poukładać za cholerę. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Betti, właśnie mam blisko do sklepu ![]() To po prostu brak szacunku do samej siebie, do własnego ciała i potrzeb. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Wczoraj kupiłam sobie dwie książki w Empiku - miałam kartę podarunkową. Zamówiłam na necie, z odbiorem w salonie, książkę o łazienkach i "W głębi kontinuum" o rodzicielstwie bliskości.
|
||
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się być pracownikiem roku, super matka i wzorowa panią domu. Z czegoś trzeba zrezygnować- najlepiej z bycia wzorowa panią domu ![]() Ja sprzątam z doskoku- jak mała śpi to jakieś kurze wytrę, poukłądam ciuchy w szafkach, wstawię pranie- ale nie mam tak że jak jest sobota i mam wolne to poświecam ten czas na sprzatanie- o nie!! W zyciu.. Jak mam wolne to jestem z dzieckiem- choćbym miała zastawioną brudami całą kuchnię. Najczęsciej jak idzie spac to ogarniamy kuchnię po połowie- jak ja ćwiczę mąż myje jakąś część garów, układa te które już wyschły..a ja później domywam resztę. Nasze podejście najlepiej obrazuje ostatnia akcja- leżymy na podłodze- bawimy się z Młodą- jest sobota- nagle mąż "o kur...ale mamy kurz na meblach" ja na to NOOOO. I leżymy dalej. Po 20 min mąż się zebrał i starł te kurze. Ja tylko obserwowałam. Moja kumpela mówi że u niej to nie do pomyślenia- ona od razu by wpadła w popłoch i zaczęła sprzątać całe mieszkanie. Kurde bez przesady nikt jeszcze od kurzu nie umarł ![]() Bałagan przy małych dzieciach i pracujących rodzicach jest zawsze- ja już się do tego przyzwyczaiłam. Szczególnie że moje dziecko jest na etapie wyciągania wszystkiego z szafek i rozkładania tego po całym mieszkaniu. Jak dziś wychodziłam do pracy - wszystkie moje ciuchy leżały na przedpokoju, wszystkie ręczniki były porozkładane na dywanie w pokoju, wszystkie kosmetyki porozwalana po łazience. Tak jest u nas zawsze. Zgarniam tylko wszystko na brzegi żeby się dało chodzić
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w planowaniu pracy jestem swietna, za to po pracy kompletny chaos. ![]() U mnie to też kwestia braku celu w życiu Asiuk, przypomnij sobie ile radosci sprawiały Ci ćwiczenia i zdrowe odżywianie ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Haniu, w kwestii sprzątania tez olewam mama się mnie pyta wczoraj skąd Ty dziecko taki wzorzec wynioslas, bo przecież nie ode mnie! myślę, ze są rzeczy ważniejsze niż sprzątanie, perfekcyjnej Pani domu ze mnie nie będzie
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Wam...znowu sie zawiesilam z odzywaniem sie...
Na swieta nie wiem,co robie...keks, jajka faszerowane,moze szynke w galarecie... Ale ile z tego zrealizuje,nie wiem, bo nie mam zadnych zakupow itp,a teraz jestem w szpitalu. Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2013-03-28 o 10:37 |
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
asiuk, betti, macie chyba za mało egoistyczne podejście do życia
niech waszym celem będzie najpierw uszczęśliwienie siebie, a potem i reszta się ułoży ButterBear, co się stało? |
|
|
|
#4643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dużo z tego, co napisałaś, jest mi bliskie. Też tak mam z potrzebami fizjologicznymi i z kawą ![]() Masz ekoskórkę lub coś w tym stylu na krzesłach? Może za ciasne ubranie ogólnie (bielizna, dżinsy)? Dobry plan ![]() Cytat:
Ja mam straszne zrywy: albo jestem zbyt ortodoksyjna (w kwestii ruchu i zdrowia), albo wpadam w fazy niehigienicznego trybu życia. A mam świetne warunki, np. cały ten tydzień pracuję w domu i mam dostęp do samego zdrowia. Co z tego, skoro np. wczoraj nie kupiliśmy dobrego pieczywa i dziś byłam "zmuszona" zjeść tosty? Poza tym siedzę 12 godzin przed komputerem. Nieustannie mnie nurtuje, jak zrobić by wysiłek i czas poświęcony na coś był adekwatny do efektu. Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2013-03-28 o 10:53 |
||
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Butter co się stało???
|
#4645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
eh.
przyszła nam rozpiska z wiosennymi wyjazdami z firmy. Nie wiem gdzie lecieć?!?! Znaczy wiem gdzie bym chciała najbardziej- Kanary albo Portugalia- ale termin mi nie pasuje ![]() Pozostaje Chorwacja, Zakhyntos z Peloponezem, Turcja Egejska z Kosem.
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Polecam TurcjęEgejską, choć na Kos nie byłam. Przyrodnicza Grecja jest piękniejsza (w sensie roślinności), ale chyba byłaś rok, czy dwa lata temu? Chorwacja też wydaje się kusząca
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, napiszę Wam w k., nie chcę na głównym.
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wszystko rozumiem, o czym piszecie. Tylko, że chaos wokół mnie wprowadza nieład do mojej głowy i planowania właśnie. I nawet wiem, jaka jest na to rada: chować wszystko na swoje miejsce, od razu. Proste i skuteczne, ale na dłuższą metę u nas niewykonalne.
Butter, mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było ok... |
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak po przemyśleniu- chyba jak zawsze wybiorę najbardziej niejarający mnie kierunek..bo te które mnie interesują prędzej czy później zaliczę z rodzina- czyli na bank Chorwację i Zakhyntos. Tym razem padnie na Turcję Egejska i Kos od 4 maja .
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2013-03-28 o 11:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

jak tam przygotowania? Szykujecie cos dobrego do jedzenia? chcialabym upiec jakieś ciasto, ale nie mam żadnego pomysłu 

w planowaniu pracy jestem swietna, za to po pracy kompletny chaos.
myślę, ze są rzeczy ważniejsze niż sprzątanie, perfekcyjnej Pani domu ze mnie nie będzie