|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Dzien dobry
Cytat:
George ma standardowa rozmiarowke, a jak nie bedziesz pewna pozniej mozesz patrzec tez na wage, bo jest podana zawsze. Witam sie z rana. Tz pojechal na tomograf, a ja z mloda siedze i czekam na niego, bo mamy isc na spacer. idzia wymiary siedziska Navingtona cadeta ro 33x43 cm nie wiem czy ci potrzebne, ale TZ dopiero przyniosl wozek do domu i mlodej zachcialo sie w nim jezdzic siadla i kazala sie wozic Moja spoko sie w nim miesci i jaka zadowolona
|
|
#3272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3273 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-28 o 10:31 |
|||||
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Chyba jkesteśmy teraz na takim etapie, że nic nas w pełni nie zadowoli Mój tż też dba o "nas", pyta, jak sie czujemy, ale nie zauważyłam wzmożonej częstotliwości łapania mnie za brzuch Wczoraj jeszcze się okazało, że wcześniej myślał, że mały w brzuchu nie będzie mu przeszkadzał w trakcie przytulanek, teraz niby też tak jest, ale się o niego boi (w sensie o ewentualne twardnienie macicy "po") i mamy po ptokach Sama zauważyłam, że teraz ciągle potrzebuję jego obecności zaraz obok, ciągle chcę się przytulać i czuć go blisko. Sam tż się ze mnie śmieję, że ciągle mi czułości brakuje, jakieś dziwne niedobory mi się włączyły![]() Cytat:
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też nie ma cierpliwości do trzymania ręki na brzuszku. Czasami jak ja się emocjonuję mocno to zachęcony przykłada rękę - trzyma całe 10 sekund i zrezygnowany zabiera, bo mały nie kopie ![]() Nie angażuje się wcale w wyprawkę, wręcz mnie stopuje, że po co to wszystko Ciągle słyszę: "A to potrzebne" I muszę mu tłumaczyć, że tak, bo ... ![]() Ale jak zaczęły te wszystkie rzeczy przychodzić nam do domu to się jara nimi i chce wszystko zabrać do swoich rodziców na święta i im pokazywać Miewa też chwile zwątpienia, ale tylko głupi nie ma. To on bardziej chciał dziecka, mi się aż tak jeszcze nie spieszyło. Co do atrakcyjności w ciąży - hmm. Mojemu TŻ nigdy nie podobały się "baby w ciąży", bo "jak to można tyle przytyć" i "wygląda jak słoń"-to były jego komentarze na ciężarne w naszym otoczeniu. Zawsze go strofowałam- no ale takie miał zdanie Teraz ja mam duży brzuch, przytyłam dużo, a przytyję jeszcze więcej, więc wiadomo, że czuję się "nieswojo". Jednak TŻ powiedział, że jego żona w ciąży to całkiem co innego i wcale nie przytyłam tylko brzuch mam większy Pomimo tego ja prawie całkowicie straciłam ochotę na sex-jest mi zwyczajnie ciężko, niezgrabnie i niezdarnie. Sama dla siebie jestem aseksualna, więc ciężko mi uwierzyć, że mężowi mogę się podobać. W związku z tym-widząc moją ciągłą niechęć- TŻ przestał tak często jak kiedyś robić podchody, co z jednej strony - jest mi na rękę, a z drugiej - jest to dla mnie potwierdzenie, że jestem aseksualna także dla niego ![]() Jednym słowem-babie w ciąży nie dogodzisz! ![]() Cytat:
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-28 o 10:30 |
||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
iwona335
Mój też niby na usg jest starszy, ale słyszałam, że przede wszystkim powinnyśmy się sugerować pomiarem z om? Bo jest najbardziej miarodajny![]() Kurcze, bo tak to już jutro zaczynałabym 21tc
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram się do roboty. Dziś z dwa lub trzy okna do umycia. Nie ma już odwrotu
![]() Do później Mamusie.
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
T^o już chyba zostało udowodnione naukowo
|
#3279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do wakacji jeszcze tak daleko.........
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze to by było troche za szybko ale marzy mi sie urodzić 23 czerwca, ale to takie moje małe marzenie i nikomu nie mówie, bo znowu bede wyrodną matką bo chce dziecko szybciej wypchać na świat |
|
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie myję okien w tym roku. Mam kremowe rolety wewnętrzne, które są ciągle zaciągnięte i jest super |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi siostra umyła, chociaż ja taka zosia smaosia i strasznie mnie to meczyło ze ktoś mi sprzata w moim gniazdku |
|
|
|
|
#3283 |
|
Raczkowanie
|
dobra, Dziewczynki, czas się bujnąć do sklepu i za sprzątanie się zabrać, będę tu zaglądać
we wszelkich sprawach
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3285 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klaski :Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40016390]A pieśni kościelne to myślę, że do dziś przekręcam Ale... jednej historii mojej NIKT nie przebije. Otóż spytałam moją własną rodzicielkę, co oznacza (zasłyszane od zboczonych kolegów) walić konia....[/QUOTE] Mamy mina po tych słowach pewnie bezcenna Cytat:
![]() Cytat:
i wtedy wyznacza się termin porodu zgodnie z wielkością dzidzi na usg
|
||||
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
dziś otrzymałam certyfikat w złotej ramie za ukończone szkolenie
dziś mi powiedzieli, że sądzą że ja będę pracować do czerwca, nie wyprowadzałam ich z błędu |
|
|
|
#3287 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Naciera się nią plecy na sen i ewentualnie pod nosem i naprawdę pomaga, a jest nieszkodliwa Cytat:
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Neni mojemu też ciąża kojarzy się głównie z tyciem
Jeszcze ani razu nie usłyszałam od niego, że w ciąży ładne czy sexi wyglądam..albo że po prostu mi służy.. jak idę pod prysznic, to wcale nie idzie z zaciekawieniem za mną, żeby podpatrzeć jak moje ciało się zmienia.. Dlatego sama wywalam przy nim brzuch i 'zobacz jaki fajny, jaki stożek się robi, boczków nie widać nie?.. no spójrz jak fajnie tylko w brzuś idzie'
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam - Rasha - gratuluję cip.eczki
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój czasami palnie "mój słoniku", ale jak obrzucę go spojrzeniem to się zaraz poprawia - "ty nie jesteś gruba, tam jest NASZ SYN" ![]() I już mówiłam, że mnie komplementuje nawet - "Ładnie wyglądasz- na buzi!"
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zrobiliśmy spory postęp w wyprawce- zamówiliśmy w sklepie wózek
) i coś co mnie bardzo cieszy: specjalny stelaż taki parasolkowy, do którego można wpiąć i gondolę i budkę od spacerówki. Ten stelaż jest mega lekki i po złożeniu wąski- przyda się na pewno na nasze samolotowe wakacje jak i szybkie wypady do sklepu ten dodatkowy stelaż też w załączniku. no i dzwonił stolarz- montaż mebli do pokoju Oliwki będzie 02 kwietnia
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma gratki
I mebelki będą - hoho - idziesz jak burza ![]() Wózek prezentuje się świetnie. Ile kosztuje? |
|
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-03-28 o 11:00 |
||
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ci faceci...
|
|
|
#3297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ktoś nie ma problemów z miesiączkowaniem, to przeważnie data z om i usg się pokrywają lub są bardzo zbliżone. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i czekamy teraz na fotki mebelków ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3300 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż nie może już słuchać, jak to nagle w 1 dzień zmienił mi się pępek albo sutki A co, niech dziwią się światu razem z nami![]() Cytat:
![]() A tak na serio zrobię co w mojej mocy już od początku sierpnia, a wiadomo, że nic z takiego wyganiania może nie wyjść. Ja się znacznie bardziej obawiam przeterminowania, zwłaszcza, że znajoma mojej siostry tak straciła dziecko 2 lata temu Mały był zupełnie zdrowym pulpecikiem, tylko lekarz tak przekładał wywoływanie porodu, że zrobiły się z tego praktycznie 3tyg po(! Być może jej mały też był o tydzień starszy) no i niestety aniołek nie przeżył tego Co gorsza to miało miejsce też we Wrocławiu i jakoś chyba też przez to tak się boję takiego przeterminowania...Cytat:
![]() Ja dokładnie nie wiem, kiedy miałam owulację, ale faktem jest, że już na badaniach prenatalnych mały był większy o 4dni, a na ostatnim badaniu o 5, także będę po prostu o tym pamiętać ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() Mój się tylko ze mnie śmieje, że mi w ciąży nie będzie się zmieniał punkt ciężkości, bo proporcjonalnie do brzucha, rośnie mi z tyłu przeciwwaga (czyli tyłeczek Zawsze należałam do hojnie obdarzonych przez naturę w tym miejscu )
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

nie wiem czy ci potrzebne, ale TZ dopiero przyniosl wozek do domu i mlodej zachcialo sie w nim jezdzic siadla i kazala sie wozic
Moja spoko sie w nim miesci
12.06.2010
I powiem Wam, że patrzę na niego i nie mogę się doczekać aż wezmę go w ramiona i utulę 

Ciągle słyszę: "A to potrzebne"
Teraz ja mam duży brzuch, przytyłam dużo, a przytyję jeszcze więcej, więc wiadomo, że czuję się "nieswojo". Jednak TŻ powiedział, że jego żona w ciąży to całkiem co innego i wcale nie przytyłam tylko brzuch mam większy 

klaski :