|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9
Cytat:
a 2 listopada załapałam sie do lekarza gin-endo do którego zapisy są 4 m-ce wczesniej, a ja posżłam z marszu z dnia na dzien
|
|
|
|
|
#3302 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc Pupuleńki w ten sloneczny dzionek
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja tez mam taka .. niewiem ile mialam lat ale bylam mala mielismy kota i wieczor sie modlilam przed spaniem i ..."Boziu chcialabym Cie prosic o zdrowie dla mamusi,tatusia i zeby mnie ten piel.dolony kot wiecej nie drapał..." hahhahaahahahah Cytat:
![]() Cytat:
Ja to znowu ostatnio zrobilam sie troszke zazdrosna o malego K. (szwagierki synka) on go nosi,caluje i troszczy a mnie sciska bo juz chcialabym zeby nasza tak nosił i dbał i mam nadzieje ze do naszej jeszcze bardziej bedzie kochany i wogole jako tata.Ale stara sie bardzo chodziaz teksty tz sa niesamowite nieraz.. jak np wczoraj młody zrobil kupę tz pobiegl chcial zobaczyc jak sie przebiera itp i nagle slyszymy w kuchni OOO FU..CK co za kupaaaaaa hahhah )Cytat:
a wogole to chcialam jeszcze dopisac do poprzedniego ze nawet szwagierka i tesciowa ostatnio mowila tz ze nie pyta sie mnie jak sie czuje,niedotyka brzucha i nie jest taki "kochany" i tz przejety dzwonil czy faktycznie tak jest a ja mowie ze juz sie przyzyczilam he..
|
|||||||
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super furka dla małej... widzę, że ruszyłaś z kopyta![]() Ja niestety aż tak popisywać się nie mogę, bo tak jak pisałam - większość rzeczy dostaniemy... ostatnio rozmawiałam z siostrą przez telefon ciesząc się, że kupiłam rzeczy dla małego, a ona tylko do mnie "ale pamiętaj, nie kupuj za dużo" Pomijam fakt, że ona sama mojemu synkowi ubranka kupuje od miesiąca
|
|
#3304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rozowego.. jak wiesz ze bedziesz miec coreczke i przejdziesz sie po sklepach i zobaczysz malutkie rozowiutkie skarpetunie czy sukieneczke to az sciska w dolku hahah Cytat:
ja mialam globulki ale na recepte. Cytat:
![]() Witam sie wogole w 24 tyg (wedlug usg) Nie moge sie doczekac az zobacze perelke na usg i mam nadzieje ze da mi jakies zdjecie jej bo ostatnio mowil ze juz jest zaduza na zdjecia ( chodziaz by buzki.. ) a pare dni pozniej mialam polowkowe i bezproblemu dalo sie zrobic zdjecie- place wymagam )))Zmienilam juz posciel,zjadlam sniadanko zaraz pochlone jeszcze muffinke i trzeba sie zbierac kompac ide do tz na chwile a pozniej na wizyte,zaniesc l4 do pracy podejsc do rosmana i tak zleci Milego dnia.
|
|||
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cały zestaw wraz ze wszystkimi bajerami do niego 2300 zł ![]() (sam wózek z gondolą i spacerówką 1860 zł, dodatki reszta)
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
heheh raczej nie bo od maja planuję l4 ;p
a mówiąc o przerwie to zaraz na nią idę zjeść kanapeczki
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprzez wszelkie prace domowe..łażenie po schodach i co tam jeszcze ktoś nie wymyślił ![]() Straszne to co napisałaś o znajomej siostry..
|
|
|
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wieczór totalnego szaleństwa, z którego mógł powstać nasz synek Ale momentu owulacji akurat nie wyczułam, bo zdarzały mi się dość bolesne, tym razem akurat nic nie czułamCytat:
![]() Nawet jeżeli zbyt wiele nie przytyje, to i tak widzę siębie jako spuchniętego, wielkiego bąka, siedzącego z dwiema balami zamiast nóg do góry tż oczywiście silnie odpycha tą wizję twierdząc, że skoro teraz tylko brzuszek mi urósł, to czemu później ma być taki hardcore... cóż, zobaczy czemu
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.NEXT 2.MOTHERCARE 3.ZARA 4.BABY GAP 5.H&M 6.PRIMARK 7. GEORGE ale jak są przeceny to H&M przebija wszystkich i mozna perełki znaleźć. ja za 3 funty sukienkę kupilam i spiochy, kiedys zdjecia pokazywalam. na promocjach warto kupować bo czasami za 3-5 funtów fajne ciuchy, jak kurteczki, kombinezony można kupić. jak chcesz dam Ci linka do nexta sama zobaczysz ceny. co do rozmiarowki to ubrania opisane sa na długość i na kilogramy. i powiem Ci, ze tak jak wszedzie rozmiar rozmiarowi nie równy, trzeba mierzyc. najlepiej by bylo znac rozmiar dziecka, przylozyc dziecko do reki, ramienia i wtedy widziec jak ono duze jest i tak ubranka dopierac. ze na przyklad dziecko jst dlugie od lokcia do nadgarstka, albo od lokcia do palców itp
|
|
|
|
|
#3310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś na podium razem z Perse i jej koniem Cytat:
A ja stanę i patrzę o co mu chodzi ![]() Cytat:
![]() I czekamy na relację z wizyty
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-28 o 11:23 |
|||
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz chodzę do gina na nfz, który przyjmuje mnie na tym samym sprzęcie, na którym przyjmowała mnie ginka za 150zł więc mam nadzieję, że nie będzie lipy![]() Cytat:
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmm mufinki od wczoraj za mną chodzą i dziś będę robić-taki mam plan |
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Przyszłam się przywitać tylko bo na dzisiaj wyznaczyłam sobie sporo zadań aby mieć mnie do roboty na święta wiec czasu za bardzo nie mam dla was dzisiaj, a wieczorem idę z kumpelami na pizze. Co do tz to mój podobnie jak wasi nie jest jakiś wylewny. Zresztą on w stosunku do mnie jest mało uczuciowy, rzadko sam z siebie coś miłego powie, ale taki już jest. A w ciąży nie pyta się mnie jak się czuję bo jak stwierdził sama od razu mu to mówię na brzuchu rękę trzyma tylko jak jak powiem, ze by pogłaskał dzidziusia, czasami mu cześć powie, ale generalnie nie przeżywa tego tak jak ja. Wiem, że się martwi bo widzę jak się źle czuję lub mały się mniej rusza. Ja się do tego przyzwyczaiłam, zresztą już przed ciążą wiedziałam, że za wylewny nie będzie. Mój szwagier miał podobnie, a jak się mu córa urodziła to teraz świata bez niej nie widzi, nawet on sam jak mnie widzie głaszcze mnie po brzuchu, już inaczej to przeżywa po swoim dziecku. Też oczywiście jest mi czasami przykro z tego powodu, że tz sam z siebie tak do małego nie mówi ale co zrobić, oni tacy są ci nasi kochani faceci
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno Wam napisze,ciekaawe ile moja kruszyna wazy.. mam nadzieje ze juz z pol kg .. bo ostatnio cos malutka byla haa..
|
|
|
|
|
#3316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z koleżanką naprawdę przykra historia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zaciska za wizytę![]() I tak jak pisałam wcześniej sama stworzę różowego potworka |
|||
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- wogole to rozmiawialam z kuzynka wczoraj co urodzila w 30 tyg. ( miala termin na styczen a ur w listopadzie eh) i tylko utwierdziła mnie w przekonaniu zeby kupic rzeczy do szpitala i niech sobie czekaja.. zeby pozniej nie bylo zaskoczenia ,ona mowi ze jej TZ biegał i kupował wszystko zestresowany cala sytuacja i wogole.. |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sie poklóciłam z TŻ, powiedzialam mu że jest leniwy i wiecznie mu sie nic nie chce, zachowuje sie jak 40-latek, bedzie trudny dzien, widac , że świeta ida i musi byc jakiś problem
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana!!
doczytuje co przegapilam, wykremowalam sobie brzuch i juz jestem. jeszcze tylko sniadanie musze zrobic
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Surka śliczności
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-03-28 o 11:33 |
|
|
|
#3322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień i oczywiście za wizytę ![]() (ale że dziecko za duże na zdjęcia )Cytat:
|
|||
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio- 21 tydz( wedlug usg) i wazyla 370 gr..
(pewnie normalnie ale jak czytam ze wasi juz maja/mieli po ok 500 gr to mala ..) |
|
|
|
#3324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
gratuluję rozpoczętych tygodni
))przytulam mocno, bo dziewczyny już wszystko napisały Cytat:
i do mnie i Guuusii i Irmith )Cytat:
ale już dobrze jest:P dzieki!Cytat:
![]() [/QUOTE] Niestety, media nie są. Sama jestem po dziennikarstwie (i polonistyce) i kurde media są strasznym manipulatorem. Dlatego mało wiadomości słucham i staram się nie nastawiać na coś, dopóki nie przeczytam o tym samym z kilku różnych (frakcyjnych, politycznych, religijnych) źródeł medialnych. Ale żeby aż tak przekręcać! eh..no nic. Pierwszy raz oglądałam śniadaniówke w TVN i chyba już ostatni. fakt:P Cytat:
![]() podglądam was, ale muszę pisac,a potem do 16tej jeszcze dużą robotę do pracy muszę zrobić. AA i gdzieś obiad upchnąć.
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
niop i dostalam tylko taka kartke wydrukowana jakie duze jest dziecko ktory tydz termin porodu itp.. dzis mu powiem ze chce zdjecie chodziazby to mialo byc zdjecie nozki albo rączki:P
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i 3mam kciuki za wizyty.!!
Surka: świetne zakupy!! ![]() Dotkaa: Twoje maleństwo też zacznie rosnąć jak na drożdżach tak że ho ho..to się jakoś tak nagle dzieje. na przedostatniej wizycie Igorek ważył 240g, 3 tyg później już 588g (3 tyg temu..niecałe) a wizytę mamy 15,04 i podejrzewam że może już być ponad kilo.
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio wlansie wszystko przeliczam na pieluchy, wozek, ciuszki dla malej, hahaha normalna jestem?? |
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam, będę później
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

a 2 listopada załapałam sie do lekarza gin-endo do którego zapisy są 4 m-ce wczesniej, a ja posżłam z marszu z dnia na dzien

ten dodatkowy stelaż też w załączniku.
Ale super furka dla małej... widzę, że ruszyłaś z kopyta

tż oczywiście silnie odpycha tą wizję

za wizytę
)