|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Miesiączkowe wątpliwości...
Hej dziewczyny!
![]() Na wstępie chcę zaznaczyć, że zdaję sobie sprawę, iż żadna z Was nie jest lekarzem. Postanowiłam założyć ten wątek, ponieważ od paru lat męczę się z pewnym problemem i być może któraś z Was była w podobnej sytuacji i mi coś doradzi
"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód." Edytowane przez allie08 Czas edycji: 2013-12-20 o 13:11 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miesiączkowe wątpliwości...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie o dziwo, żaden z ginekologów nawet nie wspomniał o żadnym badaniu hormonów... Stwierdzili, że wszystko się jakoś ułoży i trzeba czekać. Byłam nawet w różnych miastach u różnych lekarzy i cały czas ro samo... nie wiem, czy mam próbować dalej, może prywatnie?
Brak jajników stwierdziła tylko jedna lekarka, potem już tego nie usłyszała u innych lekarzy, wiec nie wiem. Dziękuję za odpowiedź
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu brałaś te tabletki przez miesiąc i przestałaś?
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym odwiedziła jeszcze jakiegoś pana doktora a najlepiej chociaż dwóch,aby oni oboje potwierdzili brak jajnika.. A inni zapewne robili Ci usg? I co ani słowem Ci nie wspomnieli o braku?
Nawet jeśli go masz,to w ciążę nie zajdziesz jak nie masz tego okresu,więc to pewnie wiesz. I badanie hormonów przede wszystkim..
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem w szokuIdź do jakiegoś sensownego lekarza i zażądań badan hormonalnych - całego pakietu bo imho to definitywnie wygląda na sajgon w hormonach...
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
a co do usg to weź zdjęcie i opis jak będą Ci robić. żebyś miała co pokazać jeśli będziesz chciała pójść do innego lekarza
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Po 1, znajdź dobrego ginekologa.
Po 2, zrób badania hormonalne. Jeśli lekarz nie będzie chciał dać skierowania to żądaj pisemnej odmowy. Po 3, zrób usg i dowiedz się dokładnie co z tym jajnikiem. Radzę dopiero po badaniach rozpoczynać jakiekolwiek leczenie. |
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Opcja 1: Problemy hormonalne
Opcja 2: Policystyczne jajniki Jezeli wykluczysz opcje 1 i 2, to mozliwe, ze najprawdopodobniej cierpisz na II grupe zaburzen cyklu plciowego wg WHO - cykle bezjajeczkowe lub deficyt fazy luteinowej. Nie martw sie jednak - podobne problemy zglasza wrecz co 3 kobieta w okresie reprodukcyjnym cyklu, oczywiscie mniej lub bardziej nasilone. Naprawde radze udac sie do sensownego ginekologa, bo az nie chce sie wierzyc w to co czytam, zeby 22-letniej dziewczynie, ktora miesiaczkuje od 10 lat, gadac, ze jeszcze wszystko sie unormuje
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-03-28 o 17:19 |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;40028553]bo az nie chce sie wierzyc w to co czytam, zeby 22-letniej dziewczynie, ktora miesiaczkuje od 10 lat, gadac, ze jeszcze wszystko sie ulozy
[/QUOTE]nie no mówią tez że przecież po ciąży wszystko się układa tylko że tu jeszcze biednej dziewczynie gadają że w ciążę nie zajdzie
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi
Zrobię tak, jak mówicie... Szkoda tylko, ze wcześniej słuchałam się tych wszystkich lekarzy, może jakbym wcześniej coś robiła to dałoby się to wszystko jakoś wyleczyć. Tylko nie mogłam tego przewidzieć, jeździłam po różnych miejscowościach i cały czas to samo. W tych czasach to najwidoczniej trzeba chodzić tylko prywatnie. Chociaż trochę się załamałam...nie sądziłam, że będą tego takie konsekwencje...i jak tu polecać na lekarzach. No nic, ale jeszcze raz Wam wszystkim dziękuję
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Poszłabym do ginekologa-endokrynologa, nie położnika, myślę że powinnaś powiedzieć że wręcz żądasz badań.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

jestem w szoku
21.06.2014r.

tylko że tu jeszcze biednej dziewczynie gadają że w ciążę nie zajdzie