Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-28, 14:42   #3901
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Chciałam napisać, że ja mam wkurzający bo przyszła mi decyzja ze szkoły o "ieprzyznanie zapomogi" i dziś postanowiłam wrócić do cyca ale mała nie współpracuje...ciężko jest ale będę próbować. Mam cyce, w cycach mleko więc co ma nam się nie udać
Nie gadajta o kaszkach ja mam biedronke 20 sek od domu i co teraz? Nie dość, że bonitki to teraz jeszcze to? A kto później taką grubą dupę będzie dźwigał?

Ja ciągle posiniaczone łydki ale wprawiam się

No tyle rzeczy by się kupiło a tu ani wiosny ani kasy...

Fewcia Szok!!!
A dlaczego Ci odmowili? Jaki powod?

Lydki? U mnie rzadza uda

Kurde, wlasnie listonosz przyniosl mi bujaczek dla Kubusia, ale ten maly diabelek nie pozwoli mi nawet otworzyc paczki, uwiesil sie cyca i koniec.

Tez bym chciala byc nizsza. Nie dosc, ze mam 174cm (TZ ciut wiecej, ale zwykle sie garbi, wiec wlasciwie niemalze rowni jestesmy), to jeszcze rozmiar stopy 40
Nie lubie szpilek, a szkoda, bo noga zgrabniej w nich wyglada.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:48   #3902
meduzza
Zadomowienie

Charlizz Cobyśmy się w odchowalni zaraz nie spotkały znowu

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A dlaczego Ci odmowili? Jaki powod?
Bo regulamin nie przewiduje zapomogi w takiej sytuacji (urodzenie dziecka)

Ja nie wiem... Gdzie Wy w tych wysokich butach chodzicie? Ja mam 2 pary, których NIGDY nie ubrałam bo nie miałam okazji... A teraz to już w ogóle
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:49   #3903
Debrah
Zakorzenienie

A ja mam fobię ciążową, gumki się skończyły, więc dopóki któreś z nas nie przypomni sobie kupić to będę żyć w celibacie

Właśnie nakarmiłam Małą, zasnęła mi, więc...myję lodówkę.
Staram się coś roić bo dołki jakieś łapię, taka zasiedziana się czuję właśnie i straszliwie mnie to wkurza.
W dodatku..herbatniki i paluszki się skończyły, zjadłabym kaszkę a nie mogę wyjść z domu. Eh eh

Zapytałam Was o buty bo nie mam pojęcia jakie sobie kupić - jak już będzie kasa oczywiście, bo na razie doopa blada.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 14:50   #3904
nafiyqa
Zakorzenienie

Ojj, kusicie los dziewczyny...

Stary 2013-03-28, 14:54   #3905
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ojj, kusicie los dziewczyny...
lubią życie na krawędzi
Stary 2013-03-28, 15:31   #3906
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
lubią życie na krawędzi
Ha ha ja do tej pory przez 6 lat też lubiłam takie życie Do pierwszego dziecka można było sobie pozwolić na trochę szaleństwa... Ale teraz (spoważniałam? ) nie rydzykuje myśl o kolejnym dziecku TERAZ przyprawia mnie o dreszcze
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 15:33   #3907
szklanka19
Zadomowienie

Hello

My po szczepieniu, braliśmy bezpłatne, ale lekarka nam zapisała ten acelularny krztusiec dla bezpieczeństwa z powodu tego guza na głowie. Biedna Ewcia się tak żaliła, nawet nie płakała histerycznie tylko tak cichutko się żaliła z podkówkami oczywiście. Teraz sobie ciumka, biedactwo moje

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
bardzo to mądre co piszesz, sama się łapię na tym, że ostatnio gadamy tylko o pieluchach, zakupach i kupach. Chociaż w sumie o czym ja mam gadać skoro 24h / dobę spędzam w domu z Małym, jak wraca do domu po pracy to jest padnięty ale siłę na siedzenie przed kompem i na ogladanie samochodów to ma siłę i czas.
A co do zdrady u mnie to nie wchodzi w grę... Jego mamusia byłaby na niego zła

Debrah pytałaś co zrobiła teściowa. No więc podczas rozmowy z tż poprosiła go, żebym nie głodziła Kubusia. Od miesiąca walczę o to,żeby karmić piersią i wydaje mi się, że nam to idzie, bo najedzony zasypia, ładnie śpi a ta mi mówi, żebym go nie głodziła już nie wiem, czy płakać, czy co
U mnie te same tematy. I czasem ja się łapię na tym, że mi się nie chce gadać bo ileż można zanudzać o pieluchach Choć oboje mamy radochę jak opowiadam czego się Ewcia dziś nauczyła

Genialne, że mamusia byłaby zła
I pozostając przy temacie - z powodu głupiego gadania teściowej nie wolno płakać! Musisz być dumna z siebie, że się podjęłaś walki o kp i wygrałaś, a teściowej powiedz do słuchu bo za taki tekst lańsko jej się należy

Mała trzymam kciuki za Oskarka! Dużo zdrowia Dobrze, że ta lekarka pomogła.

Meneq czyli wścibskie baby są wszędzie Swoją drogą ciekawe jak ta kobieta ubrałaby się u nas

Silver jakie sukienki cudne

Przy was człowiek od razu się robi głodny i ma ochotę na zakupy Ja się śmiałam ostatnio, że na wszystko co mi się podoba mówię, że kupię za zwrot podatku, ale kurde, w takim tempie to by mi musieli tego zwrotu dać z 6 razy tyle
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 15:38   #3908
BlackSanctum
Zakorzenienie

No właśnie, ja też mam ciążofobię... Nie mogę zrozumieć takiej lekkomyślności, nie obrażając nikogo oczywiście, ale innego słowa nie mogę znaleźć. Mam tak samo, jak Mała - wcześniej było mi to obojętne, czy wpadniemy, czy nie , ale teraz - NIE MA TAKIEJ OPCJI.

Meduzza, ja na co dzień chodzę na wysokich obcasach. Jak już przywykniesz, to stopy potem nie bolą. Oczywiście, jak już miałam duży brzuch, to sobie darowałam obcasy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 15:45   #3909
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hello

My po szczepieniu, braliśmy bezpłatne, ale lekarka nam zapisała ten acelularny krztusiec dla bezpieczeństwa z powodu tego guza na głowie. Biedna Ewcia się tak żaliła, nawet nie płakała histerycznie tylko tak cichutko się żaliła z podkówkami oczywiście. Teraz sobie ciumka, biedactwo moje

U mnie te same tematy. I czasem ja się łapię na tym, że mi się nie chce gadać bo ileż można zanudzać o pieluchach Choć oboje mamy radochę jak opowiadam czego się Ewcia dziś nauczyła

Genialne, że mamusia byłaby zła
I pozostając przy temacie - z powodu głupiego gadania teściowej nie wolno płakać! Musisz być dumna z siebie, że się podjęłaś walki o kp i wygrałaś, a teściowej powiedz do słuchu bo za taki tekst lańsko jej się należy

Mała trzymam kciuki za Oskarka! Dużo zdrowia Dobrze, że ta lekarka pomogła.

Meneq czyli wścibskie baby są wszędzie Swoją drogą ciekawe jak ta kobieta ubrałaby się u nas

Silver jakie sukienki cudne

Przy was człowiek od razu się robi głodny i ma ochotę na zakupy Ja się śmiałam ostatnio, że na wszystko co mi się podoba mówię, że kupię za zwrot podatku, ale kurde, w takim tempie to by mi musieli tego zwrotu dać z 6 razy tyle
Ja też kciuki za Oskarka trzymam! Biedulek.... i jeszcze takie kłopoty, żeby do pediatry się dostać, skandal po prostu...
Co do pogrubionego:
Tż się ze mnie zawsze śmieje, że ja jedne pieniądze potrafię kilka razy wydać bo też zawsze planuję co kupię za coś

Ale Mała się cudnie cieszy na mój widok! Piszczy, macha rączkami i nóżkami szybko, rozdaje uśmiechy uwielbiam to! Coś czuję, że już, tuz tuż - i usłyszę ŚMIECH..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 15:56   #3910
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Bo regulamin nie przewiduje zapomogi w takiej sytuacji (urodzenie dziecka)
To rzeczywiscie szkoda...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meduzza, ja na co dzień chodzę na wysokich obcasach. Jak już przywykniesz, to stopy potem nie bolą. Oczywiście, jak już miałam duży brzuch, to sobie darowałam obcasy.
D*pa tam, pozwole sobie powiedziec

Ja od kilku lat probuje sie przyzwyczaic i nic. Za kazdym razem jak sciagam szpilki z nog to odczuwam wielka radosc :P

Stary 2013-03-28, 15:57   #3911
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale Mała się cudnie cieszy na mój widok! Piszczy, macha rączkami i nóżkami szybko, rozdaje uśmiechy uwielbiam to! Coś czuję, że już, tuz tuż - i usłyszę ŚMIECH..
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 16:02   #3912
LadyWhisper
Zakorzenienie

Teściu wziął małego na 2,5 godz na spacer a my z siostrą machnęłyśmy kosmetyczkę ( w końcu brwi zrobiłam!!! ) i zrobiłyśmy napad na Deichmanna w końcu takie kupiłam
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...amskie-polbuty
lepsze niż tamte, wygodniejsze i wbrew pozorom zgrabniej na nodze wyglądają nawet nie szukałam tamtych bladoróżowych na obcasiku bo jeszcze dwie pary bym kupiła

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 16:02   #3913
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko, a nosiłaś kiedyś buty na obcasie codziennie, dzień w dzień? Po kilka godzin? No i znaczenie ma też profil buta, musi być dobrze wyprofilowany, inaczej siłą rzeczy będą niewygodne. Ja mam w większości obcasy 12cm, a mogłabym w nich chodzić przez cały dzień. Każda stopa jest inna i nie każdy but będzie wygodny.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 16:06   #3914
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja tam problemów ze stopami nie mam, gorzej z plecami tego się niestety nie przeskoczy, ale i tak chodzę w obcasach, tyle że np te 6-8cm a 10 i wyżej od święta ubieram

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 16:08   #3915
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, a nosiłaś kiedyś buty na obcasie codziennie, dzień w dzień? Po kilka godzin? No i znaczenie ma też profil buta, musi być dobrze wyprofilowany, inaczej siłą rzeczy będą niewygodne. Ja mam w większości obcasy 12cm, a mogłabym w nich chodzić przez cały dzień. Każda stopa jest inna i nie każdy but będzie wygodny.
Tak
Kiedys na studiach mialam taki okres - powiedzialam sobie, ze bede super hiper megalaska, ktora porzuci trampki i baleriny na rzecz szpilek
Aha! Kupilam 3 pary, z ktorych zadna mi nie przypasowala
Buty raczej nie z tych za 30zl, takze to chyba ze mna jest cos nie tak
Moja mama tez sobie nie radzi z tym tematem

Stary 2013-03-28, 16:28   #3916
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Zapytanie mam
Odkąd jesteśmy małżeństwem, na każde święta przygotowuję jakieś potrawy, zazwyczaj sałatkę i ze trzy ciasta. I bierzemy ze sobą jadąc do teściów lub do mojej mamy. Myślicie,że w tym roku mogę rozgrzeszyć się małym dzieckiem? Tak na prawdę to nie mam pomysłu,poza tym nie widzi mi się stać całą sobotę przy garach, wolę z TŻtem i Małą na spacer iść
Stary 2013-03-28, 16:46   #3917
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, masakra z teściową!
Ale wiesz co - olej sikiem prostym!
Cóż te teściowe mają z tym niedojadaniem...skąd u nich poczucie, że tylko po MM dziecko może być najedzone? Skąd taka skrajność?

Moja z kolei mam manię zakrywania uszek (młoda babka, ogólnie spoko) i podtrzymywania główki, ale to pryszcz przy tym co piszecie. Zarówno teściowa jak i moja mama są bardzo w porządku, bo nie narzucają się. I same MNIE PYTAJĄ mówiąc, że już nie pamiętają jak było u nich.
Uff.
Ale gdybym miała sytuację jak wy - reagowałabym ostro.

Amelka fajnie śpi, zasnęła przed 22 , spała do 4:00, potem jedzenie i na mnie jeszcze sobie kimała do 7:30. Potem ja wstałam, ona do łóżeczka, pośmiala się, pogadała i teraz znowu przysypia.
olewam ale nie jest miło słyszeć na każdym kroku, że jest coś źle. Ja rozumiem, że ona się martwi o Kubusia ale to że urodziła i wychowała dwójkę dzieci nie czyni jej mega znawcą dziecięcej psychiki/zdrowia/zachowania.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!!

Bede sie w piekle smazyc.
Jakas babcia mnie dorwala na spacerze i pyta kiedy Yae sie urodzila, to sklamalam i ja troche postarzylam, bo cos czulam, ze sie czepiac bedzie. I racje mialam. Po pierwsze, ze jej zimno, a po drugie ze na za dlugi spacer sie wybralam. To przez ta babe spacer jeszcze sie wydluzyl, bo skrecilam, zeby od niej uciec jak najpredzej i przez to drogi nadlozylam. Ale nasze zdrowie psychiczne jest najwazniejsze!!! No i Yae nie protestowala nic a nic.
A ta baba przy 17st w kurtce zimowej, szaliku, czapce i rekawiczkach. Pod spodem tez pewnie na cebulke ubrana.

Przed poludniem byla u nas polozna. Yae przez tydzien przybrala 300g, ponad dwukrotnie norme przekroczyla. Nie chcialo nam sie wierzyc, to ja drugi raz zwazyla, ale pomylki nie bylo.

No i niewiele wyjasnila odnosnie szczepien. Tyle tylko, ze trzeba samemu ustalic plan i go pilnowac, ale co pediatra, to inna kolejnosc i zawartosc skojarzonych. Jeszcze sprawa bylaby prosta, gdybym mogla chodzic do jednego pediatry caly czas, ale przez najblizszych kilka miesiecy bedziemy mieszkac raz tu, a pozniej gdzie indziej...
No wlasnie od kwietnia bedziemy w nowym miejscu, a przygotowania do przeprowadzki nawet nie rozpoczete!
za wagę
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A to sukieneczki na lato dla Darii które kupiłam w lumpku ostatnio
śliczne
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Co do butów na wiosne to dziś jadę jakieś kupić.

Ja lubię bardzo koturny, coś takiego

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...koturnie.prod?

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...koturnie.prod?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A gdzie ten krochmal można kupić??
te drugie super krochmal się robi z wody mąki ziemniaczanej, moja mama dodaje też trochę mąki pszennej
Cytat:
O, w biedrze są jakies kaszki? Muszę sobie kupić, najpierw wygoogluję jak to wygląda, żeby znaleźć.

Kurdę, potrzebuję ludziiiiii.
oj ja też bo już czuję, że zaczynam fiksować
Cytat:
ja to bym chciała chociaź 4 h wytrzymać w obcasach, nawet w ślubnych dałam radę tylko do oczepin
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Zapytanie mam
Odkąd jesteśmy małżeństwem, na każde święta przygotowuję jakieś potrawy, zazwyczaj sałatkę i ze trzy ciasta. I bierzemy ze sobą jadąc do teściów lub do mojej mamy. Myślicie,że w tym roku mogę rozgrzeszyć się małym dzieckiem? Tak na prawdę to nie mam pomysłu,poza tym nie widzi mi się stać całą sobotę przy garach, wolę z TŻtem i Małą na spacer iść
ja bym machnęła jakąś sałatkę np. gyrosa na słodko (bo bardzo szybko się robi) ale ciasta to bym sobie darowała

byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry i na ważeniu Kubuś waży 3740 g a przy wypisie ważył 2990 także wychodzi na to, że go nie głodzę i mamy skierowań a skierowań: do urologa, do kardiologa i na bioderka.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 16:56   #3918
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
byliśmy dziś na pierwszej wizycie u pediatry i na ważeniu Kubuś waży 3740 g a przy wypisie ważył 2990 także wychodzi na to, że go nie głodzę i mamy skierowań a skierowań: do urologa, do kardiologa i na bioderka.
Rzuć tą wagą teściowej w twarz:hahah a:

Gyros na słodko? Nigdy nie robiłam. Dawaj przepis

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

a czemu urologi kardiolog? Coś nie tak,czy profilaktycznie?
Stary 2013-03-28, 16:57   #3919
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Rzuć tą wagą teściowej w twarz:hahah a:

Gyros na słodko? Nigdy nie robiłam. Dawaj przepis
potrzebne są:
filet z kurczaka
przyprawa gyros
ananas w puszcze (albo jak masz cukinie marynowaną w cukrze)
ryż
majonez

na trzy osoby, żeby sobie pojeść wystarczy:
1,5 pojedynczego filetu
przyprawy tyle ile lubisz
puszka ananasa lub cukinii
1 woreczek ryżu
majonez też tak jak lubisz (możesz pomieszać trochę majonezu trochę jogurtu lub śmietany)

Fileta kroisz, przyprawiasz gyrosem, podsmażasz na łyżce oleju, ryż gotujesz, ananasa kroisz, jak wszystko jest w miarę chłodne to mieszasz, dodajesz majonez, czekasz aż się "przegryzie" i jesz smacznego

kardiolog bo jest dzieckiem matki cukrzycowej (miałam cukrzycę ciężarnych) a urolog bo Kubuś ma spodziectwo

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-03-28 o 16:58
Stary 2013-03-28, 17:04   #3920
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

promocje na 5-10-15,wart zajrzeć. Śliczne ciuszki
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...e_id=58&sort=3

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:

Fileta kroisz, przyprawiasz gyrosem, podsmażasz na łyżce oleju, ryż gotujesz, ananasa kroisz, jak wszystko jest w miarę chłodne to mieszasz, dodajesz majonez, czekasz aż się "przegryzie" i jesz smacznego

kardiolog bo jest dzieckiem matki cukrzycowej (miałam cukrzycę ciężarnych) a urolog bo Kubuś ma spodziectwo
Dziękuję za przepis i trzymam kciuki za Kubunia!
Stary 2013-03-28, 17:08   #3921
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
promocje na 5-10-15,wart zajrzeć. Śliczne ciuszki
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...e_id=58&sort=3

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Dziękuję za przepis i trzymam kciuki za Kubunia!
nie ma za co i dziękujemy

kurcze tyle tych leżaczków bujaczków i karuzel że nie wiem, co wybrać

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-03-28 o 17:09
Stary 2013-03-28, 17:19   #3922
sylwietta1988
Zakorzenienie

cos dzisiaj nie szalejecie pisaniowo

dołączam do mam wracających do dawnych babcinych sposobów od dzisiaj kąpiele w krochmalu, mały ma wysuszoną skórę, no i znowu zaczynaja mu wychodzic skazowe krostki- głupia matka zjadla 3 kawałki sernika i wypiła kawe z mlekiem
jak ja sie musze pilnowac....

i w zwiazku z tym mam pytanie techniczne - w tej wodzie z krochmalem zanurza sie całego dziecia czy wystarczy polewanie tą wodą?

mały dzisiaj spi elegancko- wczesniej 40 minut, teraz znowu zasnął
wykorzystałam poprzednią drzemkę na poporcjowanie kurczaków, niestety tępym nożem jak one wyglądają po tej operacji to cięzko słowami wyrazic a ostrzałki żadnej nie posiadam- noze ostrzy mi tata z racji wykonywanej profesji także teksańska masakra piłą mechaniczną nie ma startu przy mojej dzisiejszej działalnosci

firanka dalej nie załozona
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 17:19   #3923
bokeh
Zakorzenienie

a co to spodziectwo?
Stary 2013-03-28, 17:22   #3924
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

nancy my mamy taką http://www.tinylove.com.pl/index.php...la-ksiezniczka. Jest fajna, bo można ją przypiąć do wózka albo do fotelika samochodowego. Są też takie w wersji męskiej,chyba,że Kubuś lubi różowy kolor
http://www.tinylove.com.pl/index.php...uzela-podrozna
Stary 2013-03-28, 17:24   #3925
Delicjanka
Zakorzenienie

Hope;p wstawiam zdjęcia butów;p ale są mega. W ogóle nie czuć ze jest obcas:p troche są toporne, ale i tak są super
także polecam.
Byłam dzis u lekarza, cholera nawijka zapomnialam zapytać z tego wszystkiego o tą zaczerwienioną skórkę na glowie;/ jutro moze skocze jeszcze raz. Mała dostała lacid na te sluzowate qpki. Wazy 5830

Wstawiam zdjecia mojej gwiazdeczki do klubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (11,3 KB, 28 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 17:27   #3926
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

i w zwiazku z tym mam pytanie techniczne - w tej wodzie z krochmalem zanurza sie całego dziecia czy wystarczy polewanie tą wodą?

mały dzisiaj spi elegancko- wczesniej 40 minut, teraz znowu zasnął
wykorzystałam poprzednią drzemkę na poporcjowanie kurczaków, niestety tępym nożem jak one wyglądają po tej operacji to cięzko słowami wyrazic a ostrzałki żadnej nie posiadam- noze ostrzy mi tata z racji wykonywanej profesji także teksańska masakra piłą mechaniczną nie ma startu przy mojej dzisiejszej działalnosci

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hope;p wstawiam zdjęcia butów;p ale są mega. W ogóle nie czuć ze jest obcas:p troche są toporne, ale i tak są super
także polecam.
Byłam dzis u lekarza, cholera nawijka zapomnialam zapytać z tego wszystkiego o tą zaczerwienioną skórkę na glowie;/ jutro moze skocze jeszcze raz. Mała dostała lacid na te sluzowate qpki. Wazy 5830

super waga!
Stary 2013-03-28, 17:33   #3927
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a co to spodziectwo?
to taka wada wrodzona polegająca na lokalizacji ujścia cewki moczowej na brzusznej stronie prącia. My mamy postać łagodną, którą można usunąć drobnym zabiegiem kosmetycznym (tak przynajmniej twierdzi pediatra ze szpitala i ta u której byliśmy dzisiaj) a położna mówi, że to nawet samo może się "naprawić", tak czy siak do urologa musimy się przejść.

Debrah Ty też miałaś cukrzycę w ciąży, gdzie umawiałaś się do kardiologa z Małą?

fewcia dzięki za linki, a te zabawki są plastikowe?
Stary 2013-03-28, 17:35   #3928
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
także polecam.

ale ładnie wyglądają ja się tylko boję czy zamszowe nie zniszczą się szybko, ale może nie ... a rozmiar dobierałaś wg wkładki?

ale duża królewna
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 17:38   #3929
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
O! Koniecznie powiedz to tesciowej duzymi literami
Gratulacje

Stary 2013-03-28, 17:38   #3930
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
to taka wada wrodzona polegająca na lokalizacji ujścia cewki moczowej na brzusznej stronie prącia. My mamy postać łagodną, którą można usunąć drobnym zabiegiem kosmetycznym (tak przynajmniej twierdzi pediatra ze szpitala i ta u której byliśmy dzisiaj) a położna mówi, że to nawet samo może się "naprawić", tak czy siak do urologa musimy się przejść.

Debrah Ty też miałaś cukrzycę w ciąży, gdzie umawiałaś się do kardiologa z Małą?

fewcia dzięki za linki, a te zabawki są plastikowe?
zabawki są pluszowe, zamszowe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości